Csillagüzenetek | Írások

A csalódás után: csináld!

2013. jan. 06

Ahogy 2012. december 21. elmúlt, sokan érezhettek egyfajta csalódottság érzést, hiszen nem történt semmilyen érdemi változás az életben, nem lettek csodák, ugyanaz a mindennap vár az emberre. Felébredtél december 22-én, látszólag maradt minden a régiben. Ha mélyen magadba néztél, belül mélyen pontosan érzékelhetted, hogy ez a nap mégiscsak más, mint a többi, túl az elvárásokon és a rávetített vágyálmokon. De mégsem történt semmi, semmi a nagyvilágban, hiába találkozhattál világrengető jóslatokkal.

A 2012. december 21 utáni élet átalakult, hiszen ez a dátum valaminek a kezdete. Nem egy éles határvonal, nem robbant és dőlt le semmi, mégis átléptünk egy kapun. A maya naptár ciklusainak vége, egy atlantiszi korszak vége. Az elme korszakának vége. A megszokott gondolkodásaid vége.

A legfontosabb energia egy szinten a csalódás volt, a spiritualitásba vetett hit megingása, amire nagy szükség volt a világban: hiszen ezek után nem lehet arra várni, hogy majd 2012 végén minden jóra fordul ? hiszen semmi nem fordult sehová. Ugyanaz az élet vesz körbe téged! Hacsak?

Hacsak nem változtattál magadon! Ezek után nem várhatsz semmire a spirituális utadon, hiszen nem lesz több maya naptár vég ebben az életedben ? végre talán kezedbe veheted életed fonalát? Vagy folytatod UGYANAZT amit eddig?

Ez egy valódi vízválasztó energia, hiszen akiben ott a kitartás, hogy életét VALÓJÁBAN átalakítsa, továbbra sem ingott meg. Aki pedig a könnyű és problémamentes életet vágyta igazi szembesülés nélkül, az továbbra is elodázza majd a pillanatot, amivel lényegi változást hozhat valóságába.

eletviragaÉppen ezért ez egy hatalmas ébresztő energia az, amin keresztülmentünk, hiszen PONTOSAN arra összpontosított, amiből a legnagyobb hiány van talán a Földön: a saját felelősség és a saját teremtő erő felvállalására. Nem is kell ezt tovább magyarázni ? hiszen ha kinyitsz egy spirituális újságot vagy internetes cikket, nagyjából ugyanazzal fogsz találkozni, mint az elmúlt 10-20 évben: és mégsem történt semmilyen érdemi változás a nagyvilágban!

Az Én, az egyes ember szintjén hatalmas csodákat tapasztalhatsz nap mint nap, és ha mélyen körbenézel az életedben, mégis láthatod a változást. Aki belefeledkezett a mindennapi élet monotonitásába, azt ugyanaz fogadja, mint december 21 előtt.

S ha az elmúlt 10-20 év hatalmas spirituális tanításai eddig nem változtatták meg úgymond az életedet, akkor szerinted mi fog változni ezek után? Hát semmi sem. Mert most már talán minden elmondatott, amit el lehet mondani, lehet még csűrni csavarni, de a lényeg sok csodás könyvben és sok írásban megtalálható? Éppen ezért, most már csinálni kell végre.

Nem várhatsz tovább 2012 december 21 ?re :)

Elolvastál minden cikket. Elmentél minden tanfolyamra. TELJESEN és MINDENESTÜL elégedett vagy az életeddel ? önmagaddal? Ha ?nem? a válasz a kérdésre, akkor valószínűleg hiába fogsz még újabb helyekre elmenni vagy újabb könyvet elolvasni; hiszen tudod, csak nem csinálod.

Ez a legnehezebb: megtenni azt, amiről tudod, hogy jó lesz neked, de mégsem teszed. Teljesen érthető ez az energia, de most már egyre több példaképed lesz, akik megtették, akik csinálják. És ne az ún. sikeres embereken mérd le ezt, hogy hogyan kell. Ne a csili-vili látszatvalóság határozza meg az értékeket. Nézz körbe közeli ismerőseiden, barátaidon, tanítóidon, és meg fogod látni, hogy kinek a szemében szikrázik az öröm és a béke lángja.

Ki mellett jó lenni, egyszerűen a szavakon túl. Ki az, akin azt látod, hogy működnek a dolgai, és nem érted hogyan, és el akarod lesni a trükköt. Pedig nagyon egyszerű: csak csinálni kell mindazt, amit spirituálisan már tudsz. Amit olvastál, amit tanultál ? most már ültesd át a hétköznapokba.

Nincs mire várnod, hiszen véget ért a várakozás ideje. Most a cselekedetek ideje jött el.

* * *

cosmos11 Az ember sokszor még mindig kívülről várja a segítséget, amely élete nyomorúságát vagy problémáit majd egyszer megoldja. S hogy ez egy új földi rendszer vagy valamilyen spirituális változás, a boldogtalan számára mindegy: csak valaki változtassa már meg a világot. S hatalmas reménnyel ugrott neki mindenki a december 21-ig tartó időszaknak, hiszen minden változás és csoda ígérete hajtotta az embert. Ám nem történt semmi olyan, amire sokan vártak. Nem nyíltak meg a dimenziók, nem szálltak le angyalok a Földre, nem lett pólusváltás, se efféle látható esemény. Látszólag.

Változtatás nélkül tovább várni a változást nem lehetséges, hiszen ezek után az ember ráébredhetett: csak azt kapta meg, amiért megdolgozott. Ha képes voltál kilépni saját félelmeid tengeréből, saját problémáid hálójából, elméd akadékoskodásából, akkor légy kitartó, és folytasd! Ha bízol magadban, akkor a harmadik dimenzión túli világ pontosan érzékelni fogja bizalmadat, és bizonyosság fogja eltölteni a szívedet minden tekintetben.

Ám ha nem bízol magadban, hogy képes vagy elérni azt, ami szívedben rezeg, akkor pontosan ezt fogod tapasztalni a világban is. Ha nincs meg a saját lényed szeretete és tisztelete, akkor hiába helyezed önmagad helyett valamilyen külső erőbe a bizalmadat, amelyek majd jól megdimenzionálják a Földet, hogy te boldogan beléphess a magasabb dimenziók kapuján?

?miközben napról napra ugyanazokat a balgaságokat követed el saját magad ellen. És semmilyen változás nincs az életedben, hiszen RAJTAD kívül senki sem tud váltani.

Másképp kell nézned a világra, másképp kell nézned életedre, mert különben ugyanabban a katyvaszban fogsz ébredni napról napra. Saját börtönöd falait te építetted, csakis te bonthatod le azokat. Ez az első és legfontosabb felismerés az ember életében, ezért csak arra tudlak bíztatni Kedves Olvasó Barátom, hogy kezdd el minél előbb a belső bontást, mert annál hamarabb fogsz megszabadulni saját gátjaid rabigájából.

S most már, ezek után a december 21-i spirituális események után, nem várhatod tovább, hogy majd kívülről jön segítség, helyetted. Illetve de, HATALMAS TÁMOGATÁS várja, hogy megszólítsd. De előbb NEKED kell lépned, neked kell megszólítanod a változás energiáit.

* * *

?Újévi? jókívánságaimmal csak azt tudom üzenni, hogy csináld! Kezdd el, amit szeretnél, hagyd abba a szenvedést, a problémázást, mert meg lehet csinálni azt, hogy TELJESEN ELÉGEDETT LEGYÉL AZ ÉLETEDDEL. Önmagaddal. Hogy PONTOSAN lásd azt, hogy mi miért van az életben, hogy ami látszólag ellened van, az valójában érted van.

Nincs semmi közted és a boldogságod közt, csak egyedül te. Illetve az, ami magában foglalja mindazt a régi gondolkodást, ami eddig útját állta a teljességednek. Nincs szükség nehéz, hosszadalmas lelki procedúrákra, csak egyszerűen válts, és kész. Egy huszárvágással vágd el a hangokat a fejedben, amelyek ellened dolgoznak, amelyek a régi mintákban akarnak tartani. S légy végre az, aki vagy, aki ott él a szívedben, szabadon.

És ezt ? FONTOS ? nem kell megmutatni senkinek. Ez csak rólad szól! Ez nem egy bizonyítás, hogy majd megmutatod mindenkinek, hogy te milyen spiri vagy, milyen jól mennek a dolgaid. Nem. Ez CSAKIS RÓLAD szól, hogy TE elégedett vagy azzal, ami vagy.

* * *

Ha tetszett az írás, és nem szeretnél lemaradni a következőről:

Név:*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*29 hozzászólás

Anita mondta:

Köszönöm szépen ezt az írást. Mint az eddigiek is, megerősített abban, amit jónak vélek tenni. 21-e után egyre erősebb az elhatározás bennem, hogy mostmár tenni kell. És azóta, ha az igazi úton járok, a kezdeti nehézségek ellenére, sikerül a “járás”. Kívánom mindenkinek, hogy megtalálja saját útját, és képes legyen rajta járni, mert ez még csak a móka kezdete. :)

Shana-Judit mondta:

Shallala, Trallala :)

Edit mondta:

Erről az írásról az jut eszembe, amikor esküvőm előtt a katolikus pappal hosszadalmas vitát folytattam Istenről. A végsőkig érveltem, és mivel már nem tudott mit válaszolni, így azt mondta: ha kiderülne, hogy nincs Isten akkor még inkább értelme lenne papnak maradnom. Ilyen ez a világ! Vegyük észre, hogy amíg a csodákra várunk, valójában a csodák bennünk vannak.
Minden ember maga küzd meg a születéséért, az életeseményeiért, és a távozásáért is. Az, hogy közben hogyan oldja meg a feladatait az adott és a környezeti energiák függvényében,az mindenki sajátja. Persze az is fontos, milyen fejlődési szinten áll az illető. Külső megoldásra vár, vagy felelősséggel saját maga teszi a dolgát, amit úgy is tehet, hogy nem tesz semmit. Az utat senkinek nem kell megtalálni, hiszen mindenki azon jár, akkor is, ha boldog, akkor is ha nem. A korlátokat lehet feszegetni, de ha túljutunk rajta, gyorsan visszapattanunk, és megint az utunkra kerültünk. Beszélhetünk maya naptár végéről, vagy Krisztus születése előtti és utáni időkről, ez mindig is így volt. A december 21-ére gerjesztett félelem sokakból szeretetnek tűnő érzéseket váltott ki. Volt olyan ismerősöm, aki protekciót keresett Istennél, hátha ezért előnyökben fog részesülni,-neki például fogalma sincs az érdek nélküli szeretet érzéséről. Dec.21-e megerősített abban, amire már régóta vágytam, hogy a világ minden táján tömegek áramoltassák a szeretet energiáját, mert ez az energia összeadódik, és képes ellenhatást gyakorolni ártó energiák ellen. Nekem ettől volt csodálatos ez a nap. Kívánok mindenkinek csodálatos,boldog új évet.

Klári mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon jó időnként egy ilyen biztatás, mert mint a kisgyerek ahogyan lépéseket tanulja, nekünk is meg kell tanulni az új dolgokat. Nem tudom, hogy az új energia hatása-e /vagy csak beképzelem/, de testileg, és lelkileg változásokat tapasztalok. Igaz nem mindig csak pozitív irányban. De hamarább túllépek, illetve megoldom a problémáimat. Sőt már nem egy aprónak mondható, de nekem fontos kívánságom teljesült.
Kívánom, hogy mindenkinek sikerüljön elindulni, vagy folytatni az útját.

Cinzina mondta:

Köszönöm szépen. Szombaton egy családállítás révén szembesülhettem a saját műbalhémmal. Ilyen ez :)

Emő mondta:

Nagyszerű, mint minden írásod:)
Én nem csalódtam…:)
Szép napot Mindenkinek.

Sándor Nóra mondta:

Ami a legnagyobb változás volt decemberben, az az, hogy mivel kicsi a jövedelmem, állandóan féltem, mit, hogyan fogok kifizetni, és sosem marad pénzem hó végére. Most először csináltam azt, hogy ahogy bejött egy kis pénz, kifizettem egy számlát, be is vásároltam, apró ajándékokat is vettem, sőt több helyre elmentem vendégségbe is, szintén nem üres kézzel, és nem aggódtam a pénz miatt, Egyszerűen elhatároztam, hogy nem gondolok rá, hanem teszem a dolgom! És láss csodát, hó végére is maradt pénzem!!!!
A másik pedig, hogy eddig sem ítéltem el másokat,de néha megfordult a fejemben, hogy neki miért megy jobban, mikor nem is érdemli meg! Hát ezt nem csinálom többet, és emiatt sokkal nyugodtabb is vagyok.
Balázs köszönöm a sok segítséget és nagyon boldog új évet kívánok sok szeretettel!

kolcsak mondta:

…boldogok a lelki szegények…jut eszembe erről…

Tamás mondta:

Kedves Balázs :-)

Nagyon jó az Üzenet, csupán annyi lenne a kérdésem, hogy azt a gondolatodat hogy ” lezárult egy atlantiszi korszak ” hogy érted ?
Mert én úgy tudom hogy a ” Vaskornak ” lett vége és most köszöntött be az ” Aranykor ” újra :-)
Előre is köszönöm a válaszodat :-)

Schmidt Károly mondta:

Beléptünk

Fényben fürdő ajtó előtt
sokan várakoztunk,
fogtuk egymás kezét,
láttunk csillogó szemeket,
a zsebünkbe rejtett kulccsal
ajtót kinyitottuk,
nagy betűkkel helységtáblán
írva van: SZERETET.

Volt, kinek szeme sarkából
kigurult egy könnycsepp,
mint igazgyöngy, halkan koppant
újévnek küszöbén,
lesz ez az év, mint óév volt,
sokkal-sokkal könnyebb,
szívek reménytelt ereje
fogant Isten ölén.

Kéz a kézben léptük át
az újévnek küszöbét,
szívekből sugárzó Fény
átölelte Földanyát,
elvenni most már nem lehet
emberek örömét,
igaz szívek meghallották
Isten hívó szavát.

Kedves Shaam An!
Csak rövid megjegyzés az írásodhoz, melyet nincs és nem is kell fölöslegesen “turbózni”: EGYETÉRTEK VELED! Ki-ki látja, vagy lássa meg ennek igazát, vagy nem igazát. Ez a “történet pontosan arról szól, hogy nem fog alakulni egy spirituális kormány, aki, vagy amely felvállalja a személyre szóló feladatokat. Hány kormányt “koptattunk” már el, s megoldották helyettünk? A választ mindenki tudja!!!
Kívánok Neked és Kedves Családodnak, s minden Olvasódnak és nem Olvasódnak, új alapokra helyezett Békés, Boldog és Szeretetteljes Új Évet.
Tisztelettel és szeretettel: Schmidt Károly.

Schmidt Károly mondta:

Bocsánat, egy javítás erejéig vissza kellett jönnöm.
A megszólítás utáni első mondat így helyes:
“Csak rövid megjegyzés az írásodhoz, melyet nincs értelme és nem is kell feleslegesen “turbózni”:”
tisztelettel: Schmidt Károly.

E mondta:

:) nekem ez olyan: az Arany Korong megjelent a horizonton, első sugaraira páran már ébrednek, de sokan fáradtak és még alszanak….csend van…..tiszta minden….Van aki korán kelő, van aki későn. Ilyen a világ. A Napfelkelte gyönyörű, érzed a hajnal illatát, a levegő friss, minden új, a színek varázslatosak…..felébredsz és ki kell menned megnézni……..Mindjárt elkezdődik az “élet”, de most csak ülsz és hagyod hogy “LÉGY”……..lassan mindenki felébred:) semmi se változik, csak VILÁGOS lesz, mindenki látni fogja…….olyan szép az élet:)……minden tökéletes, és ezt érzed, hogy minden egymásra hat, rendben van, úgy ahogy van, azzal az állapottal ahogy van, a rügy és a rothadás ugyanaz, már nem kelt benned semmilyen elutasítást, mert érzed hogy ez a ÉLET, ez a változás:) és a “bennelét” öröme sugárzik :)HÁLA:)hogy itt lehetünk ÍGY EGY ÜTT:)

Ilona mondta:

Ez az! Már jó ideje én is “mondtam magamnak”, hogy ideje lenne már összegezni, és alkalmazni mindazt, amit az évek során összegyűjtöttem. Elméleti és gyakorlati tudást egyaránt. Köszönöm, ez megerősitett. Vannak elhatározásaim, látom az UTat. Ilona

Edit mondta:

Köszönöm szépen :)

Zituss mondta:

;) ? kosziiiiiiiiiiiii :) es neked is Schmidt Karoly :)
“Az Én, az egyes ember szintjén hatalmas csodákat tapasztalhatsz nap mint nap”

Köveskuti Tünde mondta:

Csiszolódok mint a gyémánt, csillogó szemmel várom a tavaszt, de hisz most is az van, minden pillanatban… Minden a CSIről, CHIről szól az életben.
Shaam An leírtad a varázsszót!!! CSINÁLNI!
Jó csírázást, csikorgást, csilingelést, kacagást kívánok CSILLAGMAGOK!
Mit Csiklandozol ki belőlünk szerdán Kunó?
Kíváncsi-An várom.

Schmidt Károly mondta:

2012. 12. 21.

Kettőezer-tizenkettő
decembere és huszonegy,
van oly ember, kinek e nap
ugyanolyan és egyre megy.

Mégis m’ért volt fontos e nap,
ez esetleg vízválasztó?
Mondták, lesz majd világ vége,
e gondolat, gondolandó.

E nap elmúlt, mint a többi,
s éltük is a következőt,
sokan nem láttak az égen
viharvert fekete felhőt.

Pedig ott volt, s van még most is,
mely szív nélkül nem látható,
el nem hitted, kételkedtél,
mert kézzel meg nem fogható.

Tanított az élet, s a sors,
most rajtad a sor barátom,
változz, ha változást akarsz,
és meglesz majd a varázsom.

Változás volt, mindig is van,
Aranykorban akkor élhetsz,
ha változásra készen vagy,
s Forrásodhoz visszatérhetsz.

Ne csak mond, mit tenned kéne,
ölbe nem hullik Aranykor,
hiába segítség fentről,
tanulhattad számtalanszor.

Tudd, hogy december huszonegy
igen jelentős mérföldkő.
Nem érezted? Nem nyílt szíved!
Nem lesz tiéd a gyémántkő!

Boldog, örömteli változást kívánok MINDENKINEK, szeretettel: Schmidt Károly.

Madhuri mondta:

Dr. Csernus Imre (A férfi c. könyvében) azt írja, hogy vannak a “tutira” menő emberek, akik csak akkor állnak neki valaminek, ha 100%, hogy sikerül. Ők a boldogtalanok. És vannak a boldogok, akik a szinte lehetetlen dolgokat is megpróbálják. TELJES ERŐVEL állnak neki a megvalósításnak, mindent megtesznek, amit csak tudnak, a célon elérése iránti vágyok kívül hajtja őket az egészséges félelem is, hogy “esetleg nem sikerül”. És láss csodát! A lehetetlennek tűnő dolgok 85%-ban sikerülnek!!!!!!!- a tudományos statisztikák szerint. És ezek a sikerek teszik csillogóvá a szemet, erősítik a kisugárzást, és fejlesztik a lelki erőt. Ők a karizmatikus emberek.
Biztasson titeket ez a lehetőség úgy, mint ahogy engem is erővel tölt fel.
Üdv, mindenkinek!

Hevanna mondta:

Akinek van szeme, az látja, akinek van füle hallja, akinek van szive érzi.
Kívánok mindenkinek boldog ébredést.
Szevasztok : Hevanna

Marcsi mondta:

Köszönöm ezt fantasztikus megerősítést! Nálam is ez történt: hatalmas csalódás, én erre nem vagyok alkalmas,ez nem az én utam stb. Aztán – mivel elengedtem az elvárásaimat – elképesztő belső nyugalom, öröm, megelégedettség. És szépen működik minden az életemben, csinálom, ha hibázok, nincs lelkiismeret-furdalás, önmarcangolás. Helyette sok mosoly, apró örömök, séták, rácsodálkozás a világra.
A legjobb érzés pedig az elmúlt napokból: meg tudom gyógyítani saját magamat,a fájdalmamat, teljesen fel tudtam oldani egy olyan csalódást, ami máskor sok-sok napig eltartott volna.És utána még a fájdalmat okozóra is tudtam koncentrálni, hogy neki is jobb legyen. De ez csak a szeretet állapotából, szívből működik! Mindenkinek ezt kívánom.

Palkó mondta:

Kedves Balázs!

Már kb fél éve hallgatom, amit most írtál: “csináld”! Régen úgy is éltem, hogy mindent magam akartam elintézni, utánajárni, megvenni, megteremteni,… Tudom, hogy változnom kell, ebben is, de fogalmam sincs, h merre, vagy h hogyan. Azt írtad az új “Csillagleső”-mbe, h engedjem el a cselekvést, de ez még inkább összezavart, a “csináld”-dal szemben. Nem tudom, h mit csináljak, és mit ne cselekedjek, mert a fejemben a kettő még ugyanaz!
Kérlek, ha nem túl nagy kérés, segíts kibogozni a bajt a fejemben!
Válaszodat köszönve, akár itt, akár a saját,(új) email-emen!
Köszi:P.

markyteam mondta:

köszönjük!

L. Csaba mondta:

A 2012.12.21. nekem is csalódás volt valamilyen szinten. Valami nagyobb durranást vártam… Biztos ez az egóm elvárása volt.
Ennek ellenére mégis megéltem valamit ezen a napon, ez egy érzés, amit szavakba nem tudok önteni.
A csalódástól függetlenül furcsa módon nem fordultam el a spiritualitástól, sőt most még inkább akarom, hogy jöjjön, aminek jönnie kell.

Köszönöm az írásod Kunó! Ez megerősített abban, hogy nem vagyok egyedül a csalódottságommal és erőt adott, hogy folytassam tovább az utamat.

Csaba

Marika mondta:

Köszönöm Balázs az összefoglalást dec. 21-ről. Megerősített sok mindenben. Károly…Neked pedig köszönöm a verseket. Nagyszerűek…:)

Amina Éda mondta:

Nekem nem volt csalódás dec.21-e.Lehet azért mert nem voltsemmi fele elvárásom.Készültem a karácsonyra,aztán minden a feje tetejére állt,semmi nem olyan volt mint szokott és akkor én a magam kis okosságával megállapítottam..igen eljött világvége de minden embernek a Maga kis világában!
Köszönöm Balázs !
Amina

Sarnyai László mondta:

Kedves Balázs!
Köszönöm szépen a megerősítést. Az itt leírtak a saját belső igazságomat, és gondolataimat erősítették meg.
Amióta “spiri” lettem Nekem a dec. 21.-e fontosabb nap minden évben mint maga az ünnepek, mert tudom, élet-év kezdete. A napforduló számomra mindig egy megújuló “ébredő” energiát hordoz. Nekem az általad előzőekben ismertetett bolygóállásokból eredő erők, és energiák tették különlegessé a 2012.12. 21.-t. Úgy érzem most nagyon sok lelki tehertől tudtam megszabadulni.
Számomra a napfordulók az ősi jelentéssel bírnak, így azokat az energiákat is hordozzák.
Még egyszer köszönöm!!! Egészségben, bőségben gazdag új esztendőt kívánok.
Szeretettel: Laci

DayDreamer mondta:

Nice! :)

ribizli mondta:

Bocsánat, de nekem ez az egész így nagyon torz.
Beszélünk arról, hogy csinálni kell és a csinálás helyett csak zengedezünk róla…?
És az a sok ember, aki idejön olvasni és lelkendezni arról, hogy “juj, de jó, most megmondták a tutit, csinálni kell”, az meg miért nem inkább áll neki és csinálja – akár a saját két lábán, két kezével, fejével, a saját erejével és tehetségével?!

Anita mondta:

miféle csalódás? mindenkinek olyan a jelene, amilyennek azt a múltjában megteremtette… hát nem szabad csalódni (!) nem tetszik? csináld másképp! :-)
Szeretetet Mindenkinek!