Csillagüzenetek | Írások

A világkép halála

2014. jan. 08
Amiktől félsz és menekülsz, azzal most találkozol.

Korábbi írásom (a Nyolc hónapos erőpróba) folytatásaként szeretnék egy nagyon fontos gondolatot kiemelni. A bolygók égi járásának figyelése, azaz a “kint” világának értelmezése nem jóslás, nem arra ösztökél, hogy ELVÁRÁSOKKAL vagy FÉLELMEKKEL álljunk a jövő elé. Természetesen a jövő kutatását erre is fel lehet használni, de ez nem lehet célja az Önmagát megismerni vágyó embernek. Az ismert jövő elképzelése ugyanakkor elengedhetetlen a Földön való létezéshez. Ahol ezt úgymond “elrontani” lehet, az, amikor az elképzelés nem egy nyitottsággal jön létre, hanem valamilyen elvárást támasztunk a holnap irányába. Ha a jövő elképzelése a JELEN része, akkor állunk nyíltan a Teremtett jövő felé. Ugyanakkor, ha az elképzelés valamikor létrejövő eseményeken való gondolkodást jelenti, akkor kibillen az ember az egyensúlyból, és kettéhasított énnel reménykedve pattog a nem megkapott elvárások és a tényleges események között.

letöltés (14)Éppen ezért, a CsillagMag-on olvasható írásaimban soha sem arra ösztökélem az Olvasót, hogy féljen vagy reménykedjen. A cél az Önismeret. Hiszen ha esetleg nem rendelkezik valaki Teljes és Totális énismerettel, akkor egy-egy életesemény vagy konfliktus megértéséhez segítség lehet az, ha megpróbálunk egy más nézőpontból arra tekinteni. Így tehát a 2014-ről szóló írásokat lehet segítségképpen arra is használni, hogy mélyebb értelmet nyerjenek az életesemények. Ugyanakkor lehet elvárni és félni is ? ki-ki a maga szíve szerint.

Az elkövetkező hónapokban a Plútó és a Jupiter folyamatos szembenállásban fog állni, ami sok mindenre magyarázatot adhat életünkben. Nézzük ennek az igen hosszú és jelentőségteljes szembeállásnak a kifejtését:

Jupiter a benned élő világképet szimbolizálja. Azaz milyen hitrendszerek, milyen vallási illetve filozófiai eszmék szerint éled az életet. Hogy netán a pénzt és a mindennapi életörömöket keresed, a munkádat csak azért végzed, hogy megélhess? milyen spirituális eszmék szerint próbálsz élni? és így tovább. Tehát egy nagyon markáns jele annak, hogy Te miről mit is gondolsz az életben, a nagyobb volumenű dolgok tekintetében.

A Plútó szimbóluma annak az erőnek, amikor megengeded valaminek az elmúlását, hogy egy más újjászülethessen benned. Ennek a buktatója általában az, ha valamilyen negatív én-részt megpróbál az ember tudatosan elleplezni. Akkor a Plútó, az átalakítás bolygója mutatja azt a belső öntudatlan erőt, ami a felszínre hozza az elnyomott személyiség-részt. Éppen ezért fájdalom és szenvedés társítható hozzá, hiszen amivel nem akarsz szembenézni a szenvedést hoz életedben. A kulcs a Plútó esetében az elengedés. Azaz minél több mindent engedsz meg, hogy előbukkanjon belőled, annál könnyebb lesz átalakítani. Ám,ha elnyomsz magadban, az annál nagyobb erővel akar majd a felszínre törni.

letöltés (15)Ha valakiben idegesítenek bizonyos dolgok: akkor a Plútó belső ereje szembesít ezekkel. A visszautasítás és a mély belső félelmek azok, amelyek mutatják, hogy ezzel az erővel dolgod van. Ha a világ valamelyik részét elutasítod, akkor az ? mint ellenerő ? benned fel fog bukkanni. A Plútó ugyanis a végletek szimbóluma: ami itt totális mínusz az máshol totális plusz.

A szembenállás pedig alaphelyzetben egy vagy-vagy állapotot feltételez. A rákban álló Jupiter mutatja, hogy érzelmileg kötődsz valamilyen Hitrendszerhez, Életfelfogáshoz, Valláshoz. Ugyanakkor most a Te Világképeid próbára vannak téve NAGYON EŐTELJESEN!

A világnézetedből fakadó olyan én-részeid, amelyeket elnyomtál, most a felszínre kerülnek.

Amiktől félsz és menekülsz, azzal most találkozol.

images (32)Ez mutathatja például azt, hogy ha keresed a pénzt, és félsz a pénztelenségtől, akkor bizony ez a szembenállás azt mutatja, hogy el fog jönni az, amikor lerántódik a lepel rólad: tényleg van hited abban, hogy minden rendben lesz veled pénz nélkül is? És ehhez jönnek majd az életesemények, hogy ezt megkérdezzék benned.

Ugyanígy, ha mondjuk van egy akár teljesen materiális vagy teljesen spirituális világképed, bármilyen is legyen, annak árnyoldalaival TALÁLKOZNOD KELL, különben nem lehetsz teljes.

S ahogyan írtam, ez LÁTSZÓLAG sok szenvedés, félelmet és feszültséget fog hozni az életedben. Te döntöd el, hogy ezt arra használod fel, hogy még mélyebbre menekülj mondjuk egy rózsaszín, angyalos-kristályos-földönkívülis világnézetbe, vagy ki merj nézni a VALÓDI világra. Ha pedig ennek az ellentétében élsz, és a teljes materializmus világában létezel, akkor ez a lepel is lehull, hogy egy VALÓDI világképet alakíts ki. Ami se nem ilyen, se nem olyan, csak van, belőled fakadóan.

Ez a szembenállás tényleg leránt mindent rólad ? vagyis nem a szembenállás, hanem Te magad, ez az asztrológiai képlet pedig csak megmutatja, hogy mire számíthatsz ? azért, hogy megtaláld a VALÓDI világképedet.

letöltés (16)És akkor még nem beszéltem e két bolygóval kvadrát fényszögben álló Uránuszról, ami a hirtelen felismerések, a szokatlan és váratlan dolgok, újítások szimbóluma. A kvadrát pedig egyfajta lehetőség, (értheted nehezítésnek is :) ) arra, hogy képes vagy megmutatni azt, hogy ki tudsz törni a korlátaidból, és egy ÚJ világnézeted kialakítani magadnak?

Nem tudom milyen messze jársz most, de hidd el, soha sem érsz oda, sosem találod meg a TUTI világképedet! :) Azért, mert az utazás és a kozmosz végtelen ? tehát soha nincs egy végső igazság. Az igazság folyamatos felfedezése zajlik, egyre részletesebben és részletesebben.

images (31)Most egy NAAAAGY kozmikus igazság-váltás kellős közepén vagyunk, ami azt mutatja, hogy eredendő (rák) szinten kell tudnod átalakítani mindent, amit a világról gondoltál. És ha gondolsz valamit, hogy hol tartasz, akkor valószínűleg csalódni fogsz, mert nem vagy ott, és nem mered tovább engedni magadban az átalakulást.

Minél több feszültség és szenvedés van az életedben, annyira nem mered megengedni hogy felszínre jöjjön belőled az árny-én. Éppen ezért szoktam a táborokban erre helyezni a hangsúlyt, hogy ezeket a részeket megéljük. Ilyenkor általában hatalmas stressz és energia éri a tudatot, ahogyan ez felszabadul, de az átrendeződés UTÁN mindig egy egyensúlytelibb állapot jön létre.

Ehhez az egyensúlyhoz viszont engedned kell, hogy felborulj! Nos, az energiák itt lesznek, hogy ebben segítsenek téged. :)

* * *

Ha tetszett az írás, és nem szeretnél lemaradni a következőről, akkor iratkozz fel a hírlevélre (jobb fent) Ebben a különböző programokról és előadásokról is értesítést kapsz.

Írta: Kiss Balázs Kunó

16 hozzászólás

Pappné Kopis Erzsébet mondta:

Tetszik ez az új korszak jövetele, ahogyan itt olvastam róla éppen így hiszem én is, hiszem hogy nemsokára túl jutunk ezeken a nehéz időkön, eljön életünkbe a jó, felébred minden ember és rájön hogy nem a pénz körül forog a világ Felismeri majd lassan mindenki, hogy mennyivel fontosabb a szeretet,közelebb kerülni istenhez,egymáshoz itt a földön.

Emese mondta:

Hála és köszönet az írásért.

Dee mondta:

…húúú. feldob, rángat, őrjöng, szétszed. Mindenre képes energiák. A zsenit és őrültet is csak a paraszthajszál választja el egymástól:)
Milyen “hatalom” és milyen nyomás az, amikor rájövünk:
csak
RAJTUNK
múlik
mit teremtünk magunk köré (és magunkba).
Milyen gyönyörű is EMBERnek lenni.
AHH!!
Ámen!:)

Csaba mondta:

Köszi a bejegyzést

Icuka mondta:

Hálatelt szívvel köszönöm ezt az őszinte írást. -Kicsordult a lelkem – visszhangra talált bennem minden gondolata. Megerősít és segít az önmagamon való tudatosabb munkálkodásban /amely nem is mindig olyan könnyü feladat/.

Köveskuti Tünde mondta:

Legyen meg Uram a Te akaratod. Mindig jobb jön érzitek?

Zsuzsi mondta:

Köszönöm, már alig várom a változást, igen érzem, hogy van valami a ” levegőben” !!! Igy legyen!!!

hevanna mondta:

Sziasztok!
Én ugy gondolom, hogy már elég régen felborult állapotban élek.
Ha minden igaz, és változik, akkor most jön el az én idöm.
Lehet hogy nekem fordítva müködnek a dolgok, de részemre így jó. Én azt érzem, ahogy egyre tudatosabb leszek, a dolgok is egyre könnyebben megoldodnak. Szerintem a kulcsszó: TUDATOSSÁG.
Üdvözlettel: Hevanna

Asha Frendon mondta:

BELŐLEM FAKADÓ

Belőlem fakadó, vágyódó, sóvárgó,
szavakba omló valóság.
Kétely és mérce, szigorú ítélet
hatja át egymást.

Megigéz a múlt és gyötör a félelem,
kilincsét nyújtja a holnap,
kétely és métely, levedlik rólam,
álmokká szelídül a holnap.

Véresen komoly és átkozottul tiszta
minden, mi felfakad.
Lepergő könnyek, álmok és tétek,
mik felbomlanak.

Pecsétjét nyitja és ólomfedelét
feszíti a holnap,
Játék és márvány, idő és szépség?
összemossa.

Ági mondta:

Túl a félelmen,
túl az átkokon,
túl minden sötétségen
vezetett Isten.

Túl múltam árnyai, hibái, nyavalyái után,
beléptem Igaz Lényembe.
E Fény átölel és ringat,
egy új Csodával biztat.

Már semmi nem köt, s fog,
szabadon szárnyalok,
a Mennybe repítem Magom.

Bordásné Szakács Eszter mondta:

Nagyszerű írás, köszönöm. Örömteli átalakulást kívánk neked,amennyiben szükségesnek érzed!

Heni mondta:

Tökéletes.

Lovas Tünde mondta:

Üdvözlök Mindenkit!

Én is tapasztalom a változásokat, néhány hónapja új irányt vett az életem. Éreztem , hogy fontos és felelősségteljes feladattal bízott meg az Isten. Ami azóta történt, csak mind igazolta ezt. Mindenkinek kitartást és erőt kívánok az előtünk álló spirituális utazáshoz, ami bár nehéz, de szép, értékes tapasztalásokat hoz. Ha sikerül legyőznünk az egónkat (nap, mint nap, mert folyton újratermelődik a kis mocsok a körülöttünk lévő negatív és tisztátalan energiákból – miért is utáltam mindig a városokat??), valóban az egekbe repítenek ezek az új energiák újra és újra (szóval: szenvedés-harc-repülés-harc-szenvedés-repülés: saját tapasztalat :-))
Ajánlanék egy filmet, aki még nem látta: “Az ambíciótól az értelemig” YouTube-on megnézhető – önmagunk és az utunk megtalálásáról, illetve a tudatosság kulcsszerepéről szól James Redfield: Mennyei prófécia c. könyve – ha valakire még nem talált volna rá…

Szép napokat! :-)

Anita mondta:

Nagyon érdekes a leírtak, kérem küldjenek további információkat.

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Anita!

Sajnos nem ajánlom a citromail-es levelezést, a citromail, freemail és a többi magyar ingyenes szolgáltató nem tudja rendesen fogadni a hírleveleket.
Érdemes gmail-t használni.

Szép napot,
Kunó

Emese mondta:

Köszönöm Balázs az írásod tökéletes tükrözi a valót. A változás se nem jó se nem rossz. Utazni jó. Segíteni a földanyánknak, a Világegyetemnek mert Ők is utazók. Fogjuk egymás kezét szeretve és átölelve hol a föld segít nekünk, hol mi segítjük a földet. Szép napot: Emese