Csillagüzenetek | Írások

A Világvége Benned Van

2012. nov. 16

Eckhart Tolle azt írja a Most Hatalma című könyvében, hogy minden olyan pillanat, amikor éppen nem vagy tudatos, valójában egy lehetőség arra, hogy tudatossá válj. Azaz életed során bármivel is találkozol, az tulajdonképpen egy ajándék számodra, hogy megpillanthasd, felismerd önmagad, és rápillants arra, aki éppen cselekszik, beszél vagy tud valamit.

Ez egy nagyon fontos gondolat, s rengeteg írásban és előadásban beszéltünk arról, hogy mennyire is életbevágó az, hogy Te képes legyél minden pillanatban kívülről rátekinteni önmagadra, és a saját igazságodat felszínre hozni onnan. Hogy ne legyen szükséged arra, hogy valaki megmondja, hogy milyen is vagy és hogyan is kéne viselkedned, vagy mitől kéne félned. Sokszor leírtam már ezt, de újra és újra le kell írnom.

S hogy miért, arra tipikus példa a napokban az internetet elárasztó, féligazságok halmazát tartalmazó írások felbukkanása a ?dimenzióváltásról?. Három napos sötétségről és mindenféle dolgokról. Nézzük ezt meg más nézőpontból!

A ?dimenzióváltás?, vagy megvilágosodás, vagy bármilyen változás RÓLAD szól. Senki másról. Csakis rólad. Benned zajlik, a tiéd. Nem egy külső valami, ami a világban történik Tőled függetlenül. Amíg ezt nem érted, és nem érzed, hogy a világban SEMMI SEM TÖRTÉNIK TŐLED függetlenül, akkor az egy biztos mutatója annak, hogy bele vagy veszve a harmadik dimenzió valóságába. S messze még a dimenzióváltás.

Nincs mitől félned! Soha, semmilyen körülmények között nincs mitől félned! Legyen ez egy olyan belső igazság számodra, ami átsegít mindenen. Hiszen, minden tükör a világodban. Minden. Minden Téged tükröz, mindent Te vetítesz ki magad köré, ha ez mégoly hihetetlen is most számodra. A világ teljesen más alapokon működik, mint ahogyan azt az emberi, háromdimenziós elme gondolja. Csak érezz bele egy pillanatra az életöröm és a szeretet energiájába, és szinte kézzel is tapinthatóvá válik számodra, hogy a világod megítélése teljesen másmilyen.

Mert ez Benned van. Ami történik 2012. december 21-én, vagy nem történik, az a lehető legszemélyesebb dolog, ami Veled történhet. Rólad szól minden, hogy TE mit élsz meg, és éppen mit teremtesz magad köré. Azaz milyennek látod a világodat. Milyennek éled meg ADDIG a pillanatig?

Mondhatod a világvége információkra, hogy ?ááá, ez balgaság?, de sokakban mélyen belül azért ott munkálkodik, hogy ?mi van, ha mégis igaz??. Mit tudsz tenni?

Semmit sem. :) Mit is tudnál tenni, azon kívül, hogy éled az életedet? Semmit. :) Illetve, egy dolgot mégis: hogy HOGYAN éled az életedet. MOST, csakis a MOST pillanatában, milyen állapotban vagy? Mert ez dönti el, hogy mit is teremtesz magad köré, azaz milyennek éled majd meg a következő pillanatot az életedben. S ha tele vagy szeretettel, hittel, valódi igazsággal, akkor egy három napos sötétség, bármit is takarjon ez a fogalom, a lehető legcsodálatosabb élmény lesz számodra. Nem kell izgulnod semmi miatt, csak mindig arra gondolj: ?ezt én kértem, én választottam magamnak?. Mindent. Nincs mitől félned, hiszen minden Benned zajlik. Ez a belső igazság fog átsegíteni mindenen.

Én sem tudom, hogy mi fog történni a világban. Elképzelésem sincs, és nem is gondolkodom rajta, hiszen hogyan is gondolkodhatnék valamin, ami nincs, ami nem megtapasztalható a MOST-ban? Ellenben azt TUDOM és LÁTOM, hogy mi van MOST bennem. És pontosan látom, hogy milyen változáson megyek keresztül, látom magam körül a világot, és látom, hogyan változik.

És nagyon-nagyon boldog vagyok, mert látom, hogy a világban pontosan az történik, amit reméltem belül: az emberek nyílnak, egyre jobban képesek kilépni a saját berögzültségükből, képesek egyre jobban váltani, és elképzelhetetlen dolgokat megélni egyik napról a másikra.

Te esetleg még ezt nem látod? Tedd meg, hajtsd végre magadon. Lépj ki mindenből, ami nem szolgál téged. Lépj ki a drámából, a szenvedésből. Ne a problémákra keresd a választ az életedben.

Ha nincs pénzed, ne pénzt keress! Ha nincs párkapcsolatod, ne párt keress! Ha nincs egészséged, ne egészséget keress! Egyszerűen hagyd magad mögött mindezt. Nem kell megoldanod semmit sem, mert az bent tart az energiában, a probléma energiájában. Egyszerűen képzeld el magad egy szabad és boldog emberként, és éld úgy a napjaidat. (Ebben segít ez a meditáció).

Hidd el (vagy ne hidd el), de a boldogság megéléséhez nem kell semmi sem rajtad kívülSemmire nincs szükséged ahhoz, hogy boldog légy. Viszont, ha nincs valamid, akkor az nagyon boldogtalanná tud tenni. Érzed az ellentmondást? Hát persze, hiszen nem a dolgok hozzák el a boldogságodat, hanem a boldogságod hozza el a dolgokat az életedben.

S éppen úgy, a ?dimenzióváltás?, vagy december 21., vagy bármi más, pont rólad szól, arról, hogy Te mit érzel belül? Félelmet? Elégedettséget? Félsz, hogy mi történik? Vagy, netán BIZTOS vagy ABBAN, hogy SEMMI sem fog történni? Az a tiéd, csakis a tiéd.

Csak arra tudlak biztatni, hogy keresd a változást az életedben, keresd a szabadabb és boldogabb létezést minden pillanatban. TUDD, hogy MINDEN PILLANATBAN van választásod a boldog létezésre. Mindig mondhatod valamire, hogy ?köszönöm, nem?. S mondhatod MOST, hogy ?igen, én boldog szeretnék lenni?.

Ennyi az egész. Ennyit kell csak tenned, semmi többet. Ez a világ legegyszerűbb dolga, és tényleg csak azért nehéz, mert azt hiszed, kell valami. Ez tipikusan háromdimenziós. Egyedül TE kellesz a boldog élethez, és akkor az ÉLET is ezt fogja tükrözni! Azaz bőség és szeretet fog körbevenni, HA benned az van. De ha nem szereted az életedet, mert nincs benne szeretet meg akármi, akkor valójában csak azért nincs körülötted, mert nincs meg benned.

Tehát előbb tedd be magadba azt, amit kint szeretnél látni. Hogyan? Csakis egyszerűen és könnyedén. S ne gondolkozz rajta. Meg fogod találni. Hidd el, és bízz magadban.

* * *

S bár a maja naptár számlálói tényleg véget érnek 2012. december 21-én, engedjük meg, hogy egy új világ kezdődjön.

Ne kint várjuk a világvégét, hanem belül vessünk véget annak a világnak, ami rabságban, félelemben és szenvedésben tart minket. Ez csak választás kérdése. Letagadhatatlanok azok a tények, amelyek az embereken tapasztalhatók a mindennapok szintjén. Ne a médiában keresd, hogy közzétegyék, hányan is lettek boldogok. Nézd meg önmagadat, a saját életedet, hogy hol tartasz. Ott van minden körülötted, amire szükséged van.

Engedjük meg, hogy december 22-én egy új világra ébredjünk! De ezt minden nap megtehetjük. Van egy dátumunk, amihez köthetjük a dolgokat, de az csak annak a folyamatnak az időpecsétje, amin éppen keresztülmegy az emberiség. Hosszú éveket fog még igény bevenni, de el kell kezdeni. A világ változik, egyre észrevehetőbben. Te változol, egyre drasztikusabban. Hát nem véget ért a régi világod?

Nagyon szeretlek Téged, s köszönöm, hogy leírhattam ezeket a sorokat, hiszen ez egy közös utazás itt a Földön, s bár minden belül történik, mégis Egyek vagyunk ott bent. Ezért nem mindegy, hogy mit találsz belül: félelmet vagy szabadságot?

* * *

Ha tetszett az írás, és nem szeretnél lemaradni a következőről, iratkozz fel a hírlevélre (jobb fent)

46 hozzászólás

psziszi mondta:

Köszönöm Neked Balázs ezt a szenzációs írást! BOLDOG VAGYOK, HOGY AZ VAN AMI VAN!!!!!!!!!! Ettől többet senki és semmi nem adhat. :-)

Magocska mondta:

Kunó én is “nagyon szeretlek téged s köszönöm, hogy leírtad ezeket a sorokat, hiszen ez egy közös utazás itt a Földön, s bár minden belül történik, mégis Egyek vagyunk ott bent.”

KÖSZÖNÖM :)

Ági mondta:

Erre nem lehet nem írni semmit:) Köszönet érted a Létnek!

Ostoros János mondta:

Hát igen. Te vagy az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Az összes többi csak tárgy nélküli érzékelés, érzéki csalódás vagy valami ilyesmi. Úgy is mondhatnánk, hogy (már) nem is létezik. A “”világvége”” már régen elmúlt.

Banfamo mondta:

Kedves Kúnó! Köszönöm a szereteted, és a szép, útmutató, megerősítő gondolataid! Én is szeretlek és köszönöm a közös utazást, Veled és Mindannyiunkkal! Nagyszerű!!! :-)

Márti mondta:

Kedves Balázs! KÖSZÖNÖM!

Judit mondta:

Kedves Balázs! Én is csak annyit mondhatok,hogy nagyon köszönöm!

Monika mondta:

Itt a lényeg, ahogy írod:
Engedjük meg, hogy december 22-én egy új világra ébredjünk! De ezt minden nap megtehetjük.

Dóri mondta:

“nem a dolgok hozzák el a boldogságodat, hanem a boldogságod hozza el a dolgokat az életedben” – ez mekkora!!! Köszi, Balázs

Ági mondta:

Nagyszerű,egyszerű, és mindenki által érthető írás! Azt írtad le, amit gondolok és érzek. NIncs mit hozzátenni…. ez a lényeg. Köszönöm a megerősítést írásod által, sok más nevében is. Minden rajtunk, önmagunkon múlik… a dimenzióváltás mindenkinek először önmagában kell, hogy megtörténjen gondolatai, érzései által. Köszi mégegyszer.

Pitagorasz mondta:

Koszonom Balazs!
A valodi lenyegre tappintottal irasoddal, amit tehetsz a mostban az igen ez : ?igen, én boldog szeretnék lenni?, de igy hatekonyabb :”Igen, en boldog vagyok”, mert ez itt es most tortenik.

Szeretettel!!! A.L.

Mónika mondta:

Nagyon Szeretlek.

Anna mondta:

Én is szeretlek, köszönöm a megerősítést.

Anita mondta:

Kedves Kunó!

Minden írásod “ütős” nekem, de ez különösen fergeteges ! :) Az a kép suhant át szemem előtt, ahogy most írok neked, hogy aki elovassa ezt az írásodat, őt – mint a lavina – magaddal “sodrod” a fenti útra…. megállíthatatlanul :)
Nagyon köszönöm minden eddigi írásodat, és én is nagyon szeretlek :)

Schmidt Károly mondta:

Kedves Shaam An!
Folytathatnám psziszi hozzászólását, amellyel mélységesen egyet értek. Ha megengedi, legyenek az Ő szavai az enyémek is. Én két dolgot szeretnék hozzáfűzni:
1./
Bízz magadban!

A Te életedet
csak Te élheted,
a Te Istenedet
csak Te kérheted!

A te gondolatod
Te gondolhatod,
a Te vágyaidat
Te álmodhatod!

Arra, mire Te születtél,
legalkalmasabb Te lettél.
Légy az, Ki vagy, légy önmagad,
s bimbódból száz rózsa fakad!

2./
Új otthonban

Ajtó nyitva, beléphetünk,
szeretettel vár Istenünk.
Ha jó voltál, ha tévedtél,
tudod, jó helyre érkeztél.

Ha jó voltál, mehetsz bátran,
örömet lelsz új családban.
Ha tévedtél, ne feledkezz,
bebocsátásért esedezz.

Isten fogad, ez a dolga,
Úr leszel Nála, s nem szolga,
szembe néz, s ha bírod könnyel,
magához szorít örömmel.

Új otthonban EGY-ek leszünk,
nem lesz miért perlekednünk,
dolgunk lesz csak FÉNY-ben élni,
szívet cserélni, s szeretni.

Örömökkel teli, boldog, szeretetteljes napokat kívánok Neked, Családodnak, s Mindenkinek, aki Téged olvas, vagy nem olvas!
Szeretettel: Schmidt Károly.

Fodor Tom mondta:

Nagyon szep es jol megfogalmazott iras,maximalisan egyezem..szepet+jot :D

sanyi mondta:

köszönöm szépen ,hogy elolvashattam ,ezt az irást,,sokat segit ,, ,hogy megércsem,amit akarok , megérteni,,, kellemes hétvégét kivánok kedves balázs,,

Raziel Anarki mondta:

csak szólok h a cikkben az azték napkorong van a képeken, nem a maya naptár :D

Szentgróti Éva mondta:

Kedves Balázs!!
Én is nagyon SZERETLEK és nagyon köszönöm az írásaidat!!
Nagyon tiszták és érthetőek!!
Nagyon szeretnék olyan reggelre felébredni amikor minden csodálatos,szeretik és segítik egymást az emberek!!
MINDEN EMBERNEK ERRE VAN SZÜKSÉGE!!!A JóISTEN ÁLDJON MEG TÉGED MÉG NAGYON SOKÁIG!!!

Laura mondta:

Kedves Balázs!
Ez fantasztikus írás, minden szavában benne van, ami velem is történik. Nem kint kell keresni, hanem befelé figyelni, ott történik minden…:) Ma pont azt erősítetted meg, ami belül zajlik egy ideje… a világvége bennem van! Itt és most, mindig, ha ezt választom! Én soha nem féltem attól, amivel riogatnak, mosolyt fakaszt az arcomra.
Nekem az Égiek – én így hívom őket – november 21-22-re dátumot adták a váltásnak, de ez az én dátumom… és érzem, napról napra, hogy tudatosabb vagyok, kívülről nézem a belsőm -régi sémák, érzések, álarcok- és engedem el “ja te vagy” nem kell, mást választok… :) és tudom lesz egy pont, mikor végleg kilépek és oly természetes lesz, hogy érzelmileg szabad vagyok. Mikor már ez az állapot lesz az alap! Éreztem már kétszer – pár pillanatra – csodás volt, de megmaradni még nem tudtam benne akkor… :)
És ehhez egy olyan “segítőt” is kaptam, “akin gyakorolhatok”.

“…Hidd el (vagy ne hidd el), de a boldogság megéléséhez nem kell semmi sem rajtad kívül. Semmire nincs szükséged ahhoz, hogy boldog légy. Viszont, ha nincs valamid, akkor az nagyon boldogtalanná tud tenni. Érzed az ellentmondást? Hát persze, hiszen nem a dolgok hozzák el a boldogságodat, hanem a boldogságod hozza el a dolgokat az életedben…”

Nincs sem lakásom, sem autóm, sem munkám, sem gyerekem, sem társam… és mégis mindenem megvan, úgy, ahogy eddig sohasem! Belső békém, nyugalmam, Önismeretem… a többi majd jön, mert már megvoltak, csak lemondtam róluk azért, hogy most itt legyek és innen teremtsek. Belülről, egyedül, ami olyan lesz, mint én!
Nem a volt férj, barát, nagyszülők, szülők elvárásainak megfelelve… hanem olyan Laurás lesz! :D
Csodás utazást Mindenkinek a Föld nevű bolygón az érzelmi szabadság felé!
L

Ildikó mondta:

Szia Balázs!

Köszönöm szépen!
A változás csodálatos dolog,én annak élem meg!Nagyon hálás vagyok ezért!És én még “csak” az út elején vagyok!
Hálás,boldog és elégedett vagyok!
Köszönöm az írásodat!

Timi mondta:

Kedves Balázs,

Nagyon élvezem ennek az időszaknak minden pillanatát-és tényleg annyira egyszerű, ahogy írod.
Boldog vagyok, hogy együtt élhetjük meg ezt az egészet-rengeteget segít a Csillagleső.Mindig akkor adott kapaszkodót, amikor szükségem volt rá.
Megveszem a folytatást is,természetesen.
E legutóbbi írásod pedig-ezt érezni kell, mennyire “ott van”. :)
Köszönjük.

Róbert mondta:

:-)
Köszönöm.
Emlékezz erre az erőre, ami inspirál. Elkél majd még az életben mikor völgyekben, árkokban haladunk.

Egy társad üzenete.

Koródi Antalné Julcsi mondta:

Kedves Balázs!!
Tudom,hogy nem fejezi ki amit érzek,csak annyit tudok mondani,NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM !!!!
Üdv:Julcsi

Ibolya mondta:

Köszönöm! ;)

Katinka mondta:

Köszönöm!

Fehér-Vigh Julianna mondta:

Kedves Balázs!

Minden írásod nagyon jó, így erre csak azt tudom mondani, köszönöm, ez nagyon-nagyon szuper írás. Kívánom, hogy minél többen ezt olvassák.

Szeretettel: Julika

németh zsuzsi mondta:

Köszönöm Balázs! Csodálatos gondolatok, hálás vagyok hogy olvashatlak. Zsuzsi

smarti mondta:

SZIA BALAZS !

NAGYON SZEPEN KOSZONOM!!!

EGYSZERU,ERHETO IRASODAT,NAGYON JOKOR JOTT!! :)

K. Kriszta mondta:

Szia Balázs!
Én is nagyon köszönöm! és főleg azt, hogy mindig kísérsz, kísértél, és a lelkemből közvetítesz! Hálás vagyok! :)

Zsuzsanna B. mondta:

“Egyedül TE kellesz a boldog élethez, és akkor az ÉLET is ezt fogja tükrözni! Azaz bőség és szeretet fog körbevenni, HA benned az van. De ha nem szereted az életedet, mert nincs benne szeretet meg akármi, akkor valójában csak azért nincs körülötted, mert nincs meg benned.

Tehát előbb tedd be magadba azt, amit kint szeretnél látni. Hogyan? Csakis egyszerűen és könnyedén. S ne gondolkozz rajta. Meg fogod találni. Hidd el, és bízz magadban.”

CSodas iras, koszonom, viszont itt egy kicsit ellentmondasba utkoztem, azzal, hogy mindenhez en kellek, mindent en vetitek, de ha nincs bennem akkor nem tudom kivetiteni, mert nincs bennem. Ez eddig vilagos. De ha nincs bennem akkor egyszer tegyem be magamba, ami szinten kivulrol jon, akkor azt hogy lehet???..ha kivrulrol nem tudok megoldani semmit?!..ez akkor a 22-es csapdaja, sosem fog letrejonni??…..eddig abban a hitben voltam, hogy minden bennunk van, csak esetleg valami akadalyoz abban hogy kivetitsem es azt kell megoldani, hogy az letrejojjon..szoval egy kicsit osszezavarodtam most!…hogy akkor mi van??…
Koszonom elroe is a valaszt!

Mária Aranka Mohr mondta:

Köszönöm Balázs ezt a csodálatos megnyugtató írásodat.
Áldás legyen minden munkádon.

Sándor mondta:

Sziasztok!

Köszi Balázs! :)
Élj a mostban, jelenben, vanban. Mert mindig most van, ami időtlen! :)

Ottcsi mondta:

ÉN IS NAGYON SZERETLEK TÉGED!!!!
Titeket!!!! ;)

Jolika mondta:

Koszonom neked ezt a csodalatos ismertetot, ami rolunk szol. Szivembol szoltal. Aldas bekesseg.

Mária mondta:

Szerbusztok!
Köszönöm, én is éppen anyukámat nyugtattam, ne üljön fel a TV-általi híreknek. Nem is értem, miért hitegetik az embereket. Másra biztos nem telik.
KÖSZÖNET MINDEN ÍRÁSODÉRT!
ÁLDÁS és a FÉNY VELETEK

Khreishi Lemisz mondta:

Kedves Balázs!
Köszönöm, gyönyörűen adtad át a lényeget! Legyél Te is nagyon boldog!
Lemisz

Atilla mondta:

Kedves Laura!
Megerősítettél önmagamban az írásoddal – azzal, hogy van aki – szinte szó szerint azt éli – amit én! Talán Neked is számít picit, ha ezt tudod.
A.

Mónika Zoé mondta:

Én is szeretlek Balázs, jó, hogy ez az írás megszületett!

Nóra Lili mondta:

Balázs! Köszönöm,hogy Vagy!

markyteam mondta:

Köszönöm az útmutatást! :)

Zita mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon köszönöm, hogy mindig a legjobb pillanatban szólsz
hozzánk, adsz bátorítást, erőt, kitartást, szeretetet.
Legyen Veled és családoddal a fény,szeretet,boldogság.
Isten segítse utad!
Köszönöm, hogy vagy nekünk!

Melesse Vanima mondta:

Mindenki! Aki ébredező, aki nyitott szivű és mindenki aki érzi, hogy erős változásokon megyünk keresztül OLVASSA Tollet! Ez az egyetlen út, menekülés a szenvedésből és a sötétségből!
Eckhart Tolle – Új Föld (New Earth); A Most Hatalma (Power of Now)

tappan mondta:

Jó nagy valótlanságokat mondasz, azt hogy te beleragadtál a 3dimenzióba tévesen éled meg a valóságodat főleg Tolle szavaiban soha nem találod meg, mert minden róla szól a tévelygésekről amiben él és létezni akar, MOST csatlakoztál hozzá, tudj róla régen használod a 4dimenziót és fogod használatba venni az 5dimenziót és sorra a többit, értelmetlenség soha nem lesz értelem

Kétségbeeső mondta:

Aha… Mindent mi akarunk magunk köré? Minden, amit kapunk belőlünk ered? Igen. Biztosan én akartam magam köré ezt a sok rosszat. Vagy mondjátok ezeket egy anyának, aki a haldokló gyermekét öleli és a fél karját odaadná azért, hogy még egy napot láthassa felszabadultan, boldogan futkározni a kicsinyét a játszótéren! Mondjátok ezeket annak, aki évek óta gyereket szeretne, de nem jön össze neki, mert ‘genetikailag’ alkalmatlan rá, majd azt hallja, hogy egy ‘anya’ megölte a gyerekét, csak mert útban volt neki? Vagy mondjátok annak, aki most veszítette el az állását és fogalma sincs, hogyan, miből vesz ennivalót, miből fizeti a számláit! Mondjátok ezeknek az embereknek: milyen jó nektek, hisz nincs semmitek és ezt TI akartátok magatoknak, legyetek boldogok! Igen, olyan nagyon jó a valóságban élni, tutira boldogok lehetnek az ilyen emberek, hiszen ha meditálnak, biztosan kint is megkapják, amire vágynak. Aha…

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Kétségbeeső!

Tudom, hogy mindazokat, amiket felsoroltál, azokat a legnehezebb megtalálni önmagadban. A világ csúf dolgaival nem tud az ember azonosulni.
Pedig, igen, MINDET mi akarunk magunk köré. Még azokat a dolgokat is, amiket felsoroltál.
Semmi nem áll a tapasztalás és közted, hogy felismerd a világban magad, és végre felemeld azt magadhoz.
Mennyivel egyszerűbb azt mondani, hogy nem tehetsz róla, mint hogy tehetsz? Mert ha igen, benned van, belőled van, akkor felelősséged van. És akkor csak tőled függ a boldogságod, és nem mondhatod, hogy más okok és dolgok miatt vagy boldogtalan.

Ez egy megtapasztalható, megélhető és megérthető felismerés MINDEN ember számára – ez vár mindenkire. Kinek két másodperc, kinek kétszázezer év – Mindegy.

Ehhez össze kell törni egy kicsit – de nem mindegy, hogy te töröd össze a világodat, finoman, vagy azt éled meg, hogy a világ törik össze körülötted…

Kunó