Írások

Nem kell eljutnod sehova

2013. ápr. 19
Az, hogy kik vagyunk, az ÉLETBEN derül ki! Ha nem tudod fizetni a számláidat, ha borzalmas párkapcsolatban élsz, akkor hiába játszod el a nagy spirit: el fogod veszíteni az illúziódat. Illetve, talán mostanra már elvesztetted.

A legnagyobb káprázatból ébredünk most fel, ami azt mondatta velünk: nem vagy így jó, fejlődj, válj valamivé. Érj el egy célt, küzdj dolgokért, mert annál jobb lesz, minél erősebben kell küzdened érte.

ga5A ?spiritualizmus? és a lelki fejlődés oda vezetett régen, hogy az ember keresett magának egy mestert, tanítót, aki valamilyen tannak, technikának volt az elkötelezettje. Majd hosszú éveket szentelt egy célnak az önmagát kutató ember, kitűzött magának eszményeket, bizonyos lelki tulajdonságokat, amelyeknek a birtokába akart kerülni. Vagy kereste a megfelelő technikát és a megfelelő mestert újra és újra. Ez így rendben is volt.

Ez egy jó játékot adott mindenkinek: a tanító eljátszhatta, hogy ő okosabb és több, a tanítvány pedig eljátszhatta, hogy ő kicsi és fejlődésre szoruló bűnös lélek, aki a tökéletességet keresi.

Ennek vége.

Illetve véget vethetsz neki: Nem kell több spirituálisnak nevezett dolgot megtanulnod. Az életed és a spiritualitásod egy! Ne idegenkedj a hétköznapi küzdelmektől, ne menekülj el a való élet kihívásaitól egy spirituális rendszerbe!

rabUgyanakkor, ne menekülj el a belső megismerés elől a hétköznapi élet rutinjába!

Ez a két poláris dolog hajtotta eddig az embert: voltak, akik ki akartak szabadulni a hús börtönéből, és keresték a lelket, a szellemet, az istenit, a taót, a buddhaságot, a megvilágosodást, a spiritualitást. És voltak azok, akiket csak az anyagi világ érdekelt. Valamelyik mellett le kellett tenned a voksodat, hiszen úgy tűnt, hogy ez a világ szörnyű, sötét, kegyetlen, és majd a halál után egyszer hazatérsz, és a lelki békédet megleled.

Nincs kettősség: ez a kettő egy!

Rájöhettél mostanra, hogy bármennyit is mantráztál, bármennyi DNS-t aktiváltál, bármennyit gyógyítottál, sokszor semmit sem változott az életed. Újra és újra ugyanaz jött elő, újra és újra jöttek a problémák, és a várva várt béke és nyugalom sosem jött el.

Mert a kettő egy! Mert már nincs egy negatív, ami elől a pozitív felé kellene menned! Csak Te vagy, és belőled indul ki minden. Ezért akarjuk megismerni magunkat: kik is vagyunk valójában?

Az, hogy kik vagyunk, az ÉLETBEN derül ki! Tehát, ha nem tudod fizetni a számláidat, ha borzalmas párkapcsolatban élsz, akkor hiába játszod el a nagy spirit: el fogod veszíteni az illúziódat. Illetve, talán mostanra már elvesztetted.

SONNE4Azt érdemes keresned, ami ÖNMAGADRA mutat, nem egy külső elérendő dologra. Ami befelé indít el Téged, az fogja majd elhozni azt, hogy lesz pénzed a számláidra, lesz türelmed a gyerekeidhez, lesz lelkesedésed az élethez.

Ezt kint nem találod meg.

Bármennyire is spiri voltál, vagy teljesen belefeledkeztél az anyagba: egyszer találkoznod kell önmagaddal, középen. Ahol onnan lehet majd tudni, hogy ki vagy, hogy mi sugárzik rólad és az életedről: harmóniában élsz, béke van körülötted, nincs feszültséged a számlák meg az ellenkező nem miatt? Nincs feszültség benned a kormány meg az életed eseményei miatt? Egy ŐSZINTE módon. Nem megjátszva… nem becsapva magad…

És ez nem a technikáktól, nem az elolvasott könyvektől, nem a tudástól, nem a jó tulajdonságoktól függ! Hanem Belőled fakad. Csakis belőled. Ismerd meg magad – hogy túlléphess magadon.

22 hozzászólás

Szabó Béla mondta:

Köszönöm!

Justitia mondta:

Köszönöm!!!

Exopolitika Magyarország mondta:

Tényleg minden út önmagunkhoz vezet. Állíthatom, hogy a kiegészítő pénznemek (helyi pénzek), nyílt exopolitika, ingyenenergia, antigravitáció felfedése, bevezetése is addig nem fog igazi, hosszan fenntartható eredményeket hozni, amíg tudati emelkedés be nem következik, ahhoz pedig kell a személyiségnek is tisztulnia, az önismeretnek mélyednie kell.

A Self zavara a végső akadály, tisztázása a megoldás, ugyanis ebből minden következni fog – az összes leleplezés minden szinten és a megoldások alkalmazása, ami az emberiség életét jobbá teheti. Tehát a tudat és a személyiség a legfontosabb. És az egyéni munka ezeken önmagunkon.

Vass Eva mondta:

Koszonom

Pálmai Ágnes mondta:

Ezek szerint eljutottunk a dualitástudat végére. A gondolkodásunk teljessé válhat és ha nem cimkézünk semmit csak engedjük hatni magunkra az információkat meg fog jelenni mindig a nekünk szóló üzenet? A problémák melyek még jelen vannak a világban valójában már megoldottak? Az idő hozza el az aktualitását az igazság megjelenésének?

Gyöngyös mondta:

Én is egyetértek azzal, hogy mindenkinek saját magán érdemes dolgozni. Ezzel tud a legtöbbet tenni magáért, másokért, és akár egy nagyobb cél érdekében is.

Virág mondta:

újra meg újra erre jutok én is… aztán mindig beleesek újra a régibe… mindegy, játszom tovább… ééés vagy lesz belőle vmi, vagy lesz belőle vmi :-)

Asha Frendon mondta:

Köszönöm az írást kedves Shaam An!
Az, hogy hol is tartok épp az önismerkedésben néha egy-egy versben fogalmazódik meg:

KI VAGYOK ÉN?

Ha tudnám, hányan akarják lelkem,
nem tenném fel a kérdést,
ha tudnám, hány sors fonódik bennem,
csendben megnyugodnék.

Változni, fejlődni, sebezhető lenni?
Oly mélyről fakad fel indulat, akarat,
nem tudok, mit tenni,
sem ellene állni.
Vágyódom, elvérzek, felállok, újrakezdem.

Mit takar a kérdés?
Mit leplez az átok?

Várjatok! Hívjatok! Mondjátok, angyalom,
édes szép szavakkal!

Történjen bármi is,
egy dolog bizonyos:
fent vagyok, lent vagyok,
ÉN vagyok, most vagyok,
MOST és mindörökké.

andi mondta:

Ez szép volt.:)
Asha Frendon által közzétett vers is.

lrka mondta:

Vagyok aki vagyok,a példa amit mutatok,ahogy élek.Ha magamat nem csapom be, azt mások is látják.Nem akarok többnek látszani,annál aki vagyok.Azzal,hogy JELEN vagyok a magam és mások életében szükség szerint,az VAGYOK én!(többre nincs is szükség)

Asha Frendon mondta:

Köszönöm, kedves Andi!

Kovács Györgyi mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm az írásodat. Azt hiszem a te szavaid egyben az én érzéseim is. Itt állok a kapuban,,,, a középpont kapujában, de nem tudok bemenni. Annyi iskola, gyógyító technika, csalódás, buktató, fájdalom, és minden , amiről azt hittem, hogy az ébredésem segíti.Végül rájöttem, hogy az egyetlen gát Én magam vagyok. Keresem a kiutat.
Szeretettel ölellek
Györgyi

Lovásziné Eszter mondta:

Kedves Balázs Köszönöm,Magam is úgy gondolom,hogy mindig legyek öszinte saját magamhoz.A szük és tágabb környezetem,annyira bonyolult,mint amilyen bonyolult én vagyok.De lehet egyszerü is,és boldog is.Igen minden belölünk indul ki.Nincs jó,és rossz,csak az ami belőlem indul ki,és ez által hatok az embertársaimra,és az emberek egymásra,a világra.Milyen szép lesz,ha már mindenki a szeretetben él.

Szentgróti Éva mondta:

Szia Kedves Balázs!!
Köszönöm neked!! Mint mindig most is jókor, és jó időben jött ez az írás!!Köszönöm neked nagyon várom már a pécsi találkozást!!
Addig is az Isten Áldása legyen veled!!

csabi mondta:

Kedves Balázs! Köszönöm. Pontosan ezt a cikket vártam több mint egy éve és akkor most rá kell jönnöm a válaszokból ki is vagyok valójában. Ha több mint két éve lemondtam a keresztényről mert a válaszból kiderült az igazság, akkor még mindig nem vagyok tisztában önmagammal? Csak azért kérdem mert még eddig nem tapasztaltam meditációs érzelmet, tehát nem érzek semmit mikor csendben mélyedek el, bár azt érzem, hogy tiszta levegő suhan át a testemen belül. Vagy már gyerek korom óta meditálok és nem veszem észre?

Klári mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm az írást!
Már jó ideje keresem a válaszaimat, és ha jól belegondolok, akkor már legalább 20 éve tudom ott belül mindezeket, amiket itt leírtál. Én magam is megjártam a “lépcsők” egy részét; tanfolyamok, könyvek, előadások, tanítók, gyógyítók… És; mindig oda jutottam, hogy: “mégsem ezt keresem”! Ez sem az igazi! És egy ideje eljutottam odáig, hogy azt mondtam: “már sehová nem megyek, már senkit sem kérdezek”, hanem csak Magamhoz!
Köszönöm a megerősítést!!!
Szeretettel
Klári

Eywa Hajdu-Moharos mondta:

Érdekes, hogy mai, egocentrikus világunkban minden az ÉN-ből indul ki. Minden Belőled fakad! Te vagy Önmagad forrása! Keresd mega boldogságot, mely benned rejlik.
Senki nem figyel már arra, hogy az ember önmagában senki… Csak a társával együtt egy egész.

Judina mondta:

Nem szoktam hozzászólni, most is csak az utolsó hozzászólás utolsó része miatt teszem. Eywa Hajdu-Moharos Az ember önmagában is egész, bennünk van a női és férfi minőség, így alkot egy egészet. A társ csupán azért jó, hogy megosszuk vele örömünket, bánatunkat és segítsük egymást kiteljesedni, (vagy eljátszani azokat a szerepeket amiket elterveztünk, hogy megtapasztaljuk még a születésünk előtt,) átélhessük a bennünk élő női vagy férfi minőséget vagyis élvezzük a testiséget és utódokat nemzzünk. Az egy téves mondás, hogy keresem a másik felem. Én így gondolom, de lehet, hogy tévedek,viszont eddigi olvasmányaimban is így szerepelt.

Godó Ernőné,Erzsi mondta:

Kedves Gábor!

Már régóta bennem van ez amit leirtál.Köszönöm.Miután bejártam ,kutattam az utamat,itt most végre befejeztem a keresést,különböző célok kitüzését.Belefáradtam,most ugy döntöttem,hogy ÉLEK.

Judit mondta:

Annyira megnyugtató olvasni e sorokat! Megerősít abban, amit eddig is hittem. Én is – és ez miért is lenne másként :-) természetesen – végigjártam az utat, kerestem, kutattam, de semmi nem volt az igazi. Aztán egy ideje azt kerestem, hogy mit is keresek voltaképp? Valamiféle űrt nem tudtam betölteni. Aztán pedig végképp elfáradtam. És kizártam a világot. Elkezdtem befelé figyelni. És érzem, hogy bőven van mit meghallanom innen belülről.

Ryka mondta:

Köszi Balázs! :) Hiszek a változásban. Abban, hogy bárki változhat, ha Ő dönt így és belülről építkezik kifelé. :)

Atilla mondta:

Kedves Eywa Hajdu-Moharos, Judina és Kunó!
Szerintem Mindenkinek igaza van. Az elégedett Élet (számunkra már) alapfeltétele a befelé utazás – az önmegismerés! Ehhez remek kormányos Kunó – legyen áldott..!
Amiért írok azonban az – hogy Eywa Hajdu-Moharosnak jelezzem a véleményem – talán picit megerősítésképpen, hogy van még valaki, aki figyel.. Szerintem bármilyen mélyre (magasra) is jut az ember önmagában – ebben a testben vágyjuk a Másik Felünket! Vágyunk a Szerelemre!
Minden lehetséges – de szerintem is úgy vagyunk Egészek.
Nagyon sokan menekülünk azonban az önmegismerésbe (meg egyebekbe) – a Szerelem elől.
Talán mert – Ő – a legnagyobb Önmegismerés..!?
Minden Jót Mindenkinek!