Csillagüzenetek

A belső világ ideje

2012. aug. 30

Bevezető

Égi útján a Szaturnusz a Szűz csillagkép egy olyan részébe ért a napokban, amelynek nagyon fontos üzenete van a jelenlegi életünk mindennapjaira. A tavalyi év során is szépen lassan elhagyta a Szűz csillagkép legfényesebb csillagát, a Spica csillagot, és beért a Szűz angyali részébe. Majd megfordult, visszatért a Spica-hoz a nyáron, ismét előretartó mozgást vett fel, majd belépett az Angyali részbe ? immáron 30 év múlva fog csak erre járni legközelebb.

Elnézést kérek a rajztudományomért, de bízom benne, hogy a rajz alapján jól látható, hogy a Szaturnusz milyen utat járt be az elmúlt egy év folyamán. A LÉNYEG: egy kicsit ?belekóstolt? úgymond a Szűz csillagkép angyali részébe, de most már megállíthatatlanul bele fog lépni. Ami eddig a próbatételek előszeleként volt érzékelhető, most kőkemény valósággá válik. Erről egy tavalyi előadáson beszéltem nagyon sokat, amelynek hanganyaga ezen a linken elérhető.

A Belső Világ

Elevenítsük fel a Szaturnusz üzenetét a Szűz csillagkép angyali részében, s nézzük meg a Tudatosság szempontjából.

Ne feledjük, a bolygók mindig TÜKRÖZIK azt az energiát, amiben ? egy hasonlattal élve ? hajózunk az életünk tengerén. S rajtunk áll, hogy a viharban fülünket-farkunkat behúzva összekuporodunk a hajó padlóján és átkozzuk a szerencsétlenségünket (vagy a hajó kapitányát), vagy pedig átvesszük a hajón a kapitányságot, felállunk a kormánykerékhez, és nevetve, az elemekkel együtt, a hullámokat meglovagolva irányítjuk hajónkat. Ugyanaz az energia ? mégis KÉT TELJESEN MÁS megélése ugyanannak a viharnak. Mindig Te döntesz.

S nézzük meg ezt az energiát, amibe most beúszik a hajónk: a Szűz csillagkép Angyali része a láthatatlan világ, a felsőbb énnel és a harmadik dimenzión túli birodalmakkal való kapcsolódás titkait rejti. A Szaturnusz mindig azt szimbolizálja, amit az életünkben tökéletesre kell csiszolnunk, amiben elakadhatunk és berögzülhetünk. Nem hiába hívják a ?Küszöb Őrének?, mert csak akkor léphetünk át egy magasabb szintű körbe, amikor a szaturnuszi feladatainkat megoldottuk, teljessé tettük.

Ez pedig nem más, minthogy az életünket tudjuk-e a láthatatlan világra alapozni? A stabilitás előhívató-e a felsőbb én ereje által a hétköznapjainkba?

Ebben lesznek igen komoly kihívásaink az életben, azaz a látszatvilág minden erejével azon lesz, hogy Te elszakítsd a figyelmedet, a fókuszodat a felsőbb énedről. Az látható, hogy egy szinten mintha ellened dolgozna az ?élet?, holott egyáltalán nem így van. Ezzel a fokozott erővel valójában pont arra tanít, hogy egyetlen VALÓDI megoldásként Te legyél képes a láthatatlan világod erejével a lehető legbiztosabb belső stabilitást kialakítani magadban. A lehető legnagyobb viharban fogod megtapasztalni azt, hogy a hajód tulajdonképpen mindent kibír, és megtalálod a hullámokban azt az irányt, ami nem hogy a hajódat nem borítja fel, hanem hatalmas magasságokba röpít téged.

Ez persze egy nagyon szép kép :) s amit tenni tudsz az élet kihívásai közepette, hogy a figyelmedet elvonod a média, a társadalom által generált képről, és egyre jobban az általad KÖZVETLENÜL megtapasztalható ÉLETre fókuszálsz. Ez a gondolkodásod komoly átalakítását igényli, hogy képes legyél a figyelmedet a betanított, berögzült, megszokott kattogás helyett valami másra irányítani. Ez lesz a szeptemberi hónap egyik nagy kihívása, erről hamarosan egy részletes írásban (és előadáson) is szeretnék beszélni.

Az ugrás, amire az emberiség VÁR, rajtad múlik! Ne várd, hogy majd a 2012. december 21-i dátum elhozza az életedbe a változást, mert a változás előkészítése MOST zajlik. Nem a jövőben, hanem MOST. S ez a változás a gondolkodásod, az elméd átkalibrálása lesz. Az idei évet magam is szeretném ennek a tanításnak szentelni, ezért feltehetően erről nagyon sokat fogsz tőlem hallani, szeretném különböző oldalról megvizsgálni e folyamatokat. Ám senki nem tud neked segíteni, senki ? talán csak rá tud világítani bizonyos dolgokra, amelyeket viszont neked kell meglátnod, megélned. Tehát rajtad áll a döntés, senki máson. Ne várj a párodra, a tanítódra, a társadalomra, a szomszédodra, a barátaidra, hanem csináld, változz!

Egyre jobban tapasztalhatod (Szaturnusz szimbólum), hogy a régi, megszokott, elmés megoldásaid nem fognak eredményre vezetni! S éppen e TAPASZTALÁS miatt ne ess kétségbe, hiszen meg kell élned azt, ami nem működik ? vagy már éled is. :) Így tudod meglátni az újabb lehetőségeket, az evolúciós fejlődést önmagadban, ami már az angyali csillagkép üzenetein alapszik: kapcsolat önmagad láthatatlan részeivel, kapcsolat a felsőbb éneddel. Figyelj a belső világodra, a külső világ helyett!

* * *

Gyakorlatban: nincs más dolgod, mint észrevenni önmagadon, hogy mikor ?kalandozik? el az elméd, mikor kezdesz el kitalált történeteket gyártani, amelyek általában valamilyen negatív módon végződnek, vagy lehúzó a tartalmuk számodra. Mikor döntesz valamiről, hogy ez ?így és úgy van?, ?úgy és így működik?? Mikor alkotsz véleményt azonnal egy emberről, egy eseményről anélkül, hogy megvizsgálnád? Csak figyeld meg ezeket a helyzeteket, és észre fogod venni, hogy legtöbbször Te magad nem vagy sehol! Egyszerűen a gondolataid gondolják magukat, általában mindenféle balga minta szerint. Te valahogy nem is úgy akarsz gondolkodni, mint ahogy szoktál? S ha ezt észreveszed, és elkezded megfigyelni, akkor át fogod tudni alakítani a gondolkodásodat.

Azt is mondhatnánk, hogy nézd meg az életedben azokat a részeket, amelyek nem működnek! Ha találsz ilyet, akkor DOBD KI MINDEN GONDOLATODAT, VÉLEMÉNYEDET, ELVÁRÁSODAT ebben a témában. Légy bátor, és egyszerűen ne gondolkozz úgy, ahogy eddig. Csak figyeld meg a gondolataidat. Nem túl nagy ördöngösség egyébként, csak csendben kell lenni. Ez általában igen nehéz, mert minden zúg, zakatol, alkot, pörög, jön, megy körülötted. Az okostelefonokon csillió információ áramlik, a TV-n és az interneten nem különben, és te beleveszel az áramlatba, és mindenhol elveszik az Én-ed, eltűnnek a saját gondolataid. Mindenki beszél körülötted, mondja a ?saját? lemezét, te igazat adsz vagy nem fogadsz el, folyamatosan áramlik be hozzád egy halom betanult, előre rágott minta, s te ezekben elveszel, mert ezzel töltöd ki napjaidat:

Mindig azon agyalsz, amit éppen eléd raknak. És ha eléd csillió infót raknak a világról, elég nehéz lesz a békéd és a boldogságod megtalálása. Ez nem azt jelenti, hogy menj ki az erdőbe, és vonulj el a világtól, hanem egyszerűen legyél tudatos magadra, az információra, ami körül vesz. Dönts, szelektálj. Pusztán a megfigyelés ereje segíteni fog!!!

* * *

S ha visszakanyarodunk az égitestekhez, akkor látjuk, hogy majd a Szaturnusz novemberben be fog lépni a skorpió jegyébe (vigyázz, én eddig csillagképekről beszéltem), s ennek a jegyváltásnak pontosan ugyanez lesz az üzenete, erről szintén szeptemberben szeretnék sokat beszélni.

Addig is a mottónk egészen 2012 végéig az lehet, hogy befelé fókuszálva, belső tapasztalásokra figyelve tudunk csak előre lépni életünkben.

Köszönöm, hogy együtt vagyunk, köszönöm, hogy együtt haladunk. Köszönöm.

25 hozzászólás

Ricsi mondta:

olyan dolgokat mondtál most el amik nagyon megérintettek, pont a tegnap este gondolkodtam ezeken idézem: “Azt is mondhatnánk, hogy nézd meg az életedben azokat a részeket, amelyek nem működnek! Ha találsz ilyet, akkor DOBD KI MINDEN GONDOLATODAT, VÉLEMÉNYEDET, ELVÁRÁSODAT ebben a témában. Légy bátor, és egyszerűen ne gondolkozz úgy, ahogy eddig.” ezek a szavak megérintettek köszönöm hogy leírtad és megerősítést nyerhettem ezek által :)

ajánlanám mindenkinek a következő oldalt: 2012felemelkedes.blog.hu
olyan felismerések lehetnek benne amik fontosak a jövőtökre nézve
üdv.

ági mondta:

Köszönöm :)

Virág mondta:

TOTÁL beletrafált a közepembe…

Mária mondta:

Szerbusztok!
HÁLÁSAN köszönöm, hogy “véletlenül” ma írtál! Nagyon kellett, egy kicsi olaj a Tűzre! :) Áldás veletek!
Úgy mondták nekem egyszer, akkor, és OTT leszek, ahol kell legyek. Hát ezért most bocsi, lassan rakosgatom ezt az “én” fura Mozaikom. :)
Nagyon sok mindenért köszönet nektek!
Mária

Barbara mondta:

Sziasztok!

Nagyon jó az írás, és igaz most is jelenemre. Sajnos. A fantáziám sokszor negatív irányba visz, rossz gondolatokat ébreszt és valóságként kezeli. Szörnyű! A sorokat olvasva ráébredek megint, hogy ezeket ki kell zárni, mindenképp!
Köszönöm!

Bence mondta:

Köszönöm

Lehner Ella mondta:

Kedves Balázs!
Két évvel ezelőtt nem hittem, hogy ilyen jó tanító válik belőled!Szívből örülök NEKED ! Csak így tovább ! Teljesen úgy van minden ahogy mondod, s ha néha visszajelzésre lenne szükséged, csak írj nekem.
Szerető szívvel Lehner Ella (a Világvége VILÁGBÉKE c. könyv írója)

Buzás Csaba mondta:

Szia Kunó!
Ez most nálam (ismét) nagyon betalált. Köszönöm szépen az iránymutatást.
Fantasztikusak az írásaid.

További energiadús előrehaladást mindenkinek,
Csaba.

Lena mondta:

Balázs!

Most én írom:?köszönöm, hogy vagy!

? Az írásodon végig érződik az adás, a segítőkészség. Ismét sokat adtál.

? Nagyon tetszik ez a mondatod, gondolatod : ?gondolataid gondolják magukat,?? – micsoda szókép!

Schmidt Károly mondta:

Kedves Shaam An!
Hááát…, úgy érzem, sőt tudom, hogy nincsenek véletlenek. Ezt az írást 08.30. 15:40-kor olvastam el. A hajó és a hajós kapitány, s a tudjuk-e az életünket a láthatatlan világra alapozni gondolatok, ha nem is ilyen formában, ma délelőtt fogalmazódtak meg bennem a következő módon:

Út közben

Elindultam hittel, kedvvel,
a változás esélyével,
haladok, majd megtorpanok,
sötét sorompóba botlok.

Zsákomban a jóval, széppel,
kitörő lelkesedéssel
keresem az ismeretlent,
véget nem érő végtelent.

Csábít az út, magam járom,
érzem, hogy ez már nem álom,
délibáb már tűnni látszik,
ott fenn Égi Fény hullámzik.

Célul tűztem, hű maradok,
Isteni Fényt kérek, s kapok,
minden napon imádkozom,
mellettem áll őrangyalom.

Köszönöm az írásodat, szeretettel és élvezettel olvastam.
Neked, családodnak, minden kedves olvasódnak, s a nem olvasóidnak is szeretetteljes, boldog napokat kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

Mile Elvira mondta:

Köszönöm neked. Az írásaid nagyon elgondolkodtatók sokat lehet tanulni belőle.
Láttam hogy már Békéscsabán is tartasz előadást. Én Debrecenben lakom itt is nagyon sok nyitott ember lakik. Itt nem tervezel előadásokat tartani?
Üdvözlettel :Mile Elvira

Marianna mondta:

Köszönöm szépen! :)

Fábián Miklósné mondta:

Kedves Balázs és Károly! Mindketten kiváló lelki vezetőim lettetek.Szivesen olvasok Tőletek, s igyekszem, hogy beépüljön életembe iránymutatásotok.Nem könnyü ezen az uton haladni,s köszönöm,mindig a kellő időben észheztéritést.Van munka most megint,kezdtem elbizonytalanodni, hogy jó irányba tartok-e vagy sem.Üdv.Márti

vacsi mondta:

Telitalálat, köszönöm. 2 hónapja pontosan gondolataim áldozataként szenvedek.

lrka mondta:

Kedves Balázs!

Továbbra is ÁLDÁS legyen rajtad és írásaidon!

Hálásan KÖSZÖNÖM!:Irka

Ike mondta:

Kedves Balázs!
Én is köszönöm az iránymutatásaidat, meg az együtt haladást. Annyira felemelő érzés, amikor egy-egy nehéz helyzetet, amibe belekerülök tárgyilagosan, egyszerűen, szinte kívülről szemlélve tudok megoldani. Helyzetek, melyek korábban elkeserítettek, és szorongással, kilátástalansággal töltöttek el, és hát nehezebb is oldódtak meg, most szinte maguktól tisztulnak le, és nagy-nagy boldogsággal töltenek el. Ehhez persze valóban folyamatosan figyelnünk kell gondolatainkra, és az ítélkezést, önsajnálatot, félelmet kizárva a szeretet szent fényével töltekezve kell élnünk mindennapjainkat. Ettől nem szűntek meg a problémáim. Sőt néha úgy tűnik, mintha több is lenne mostanában, de ezeket úgy fogom fel, hogy legalább alkalmam van “élesben” kipróbálni, alkalmazni mindazt, amit eddig tanultam, elősegítve ezzel is életem kiteljesedését, és valószínűleg a másokét is. :) Szép estét mindenkinek!

Szabó Béla mondta:

Köszönöm, már 3 napja vártam, éreztem hogy készül. :)

Erika mondta:

Köszönöm .

Erzsebet mondta:

Köszönöm.
Mindez hogyan működik egy 10 éves gyerek életeben?

Jeannecora mondta:

Nagyon értékes, ügyes összefoglaló!Mindig időben érkezik a buzdítás, irányítás.
Köszönöm

Nenszi mondta:

Köszönet minden sorért!!!
Köszönöm!!!

Laura mondta:

Kedves Balázs és Minden Olvasó!

Augusztus 30-dikán éjjel megkaptam a vizsga eredményem az Égiektől, és kaptam egy csodaszép álmot megerősítésnek… a vizsga 6-osra sikerült, pedig csak 5-ös osztályzat van, de jó diák voltam… és megmutatták az Égiek a boldog jövőt, ami nagyon közel VAN… :)

“…A Szaturnusz mindig azt szimbolizálja, amit az életünkben tökéletesre kell csiszolnunk, amiben elakadhatunk és berögzülhetünk. Nem hiába hívják a ?Küszöb Őrének?, mert csak akkor léphetünk át egy magasabb szintű körbe, amikor a szaturnuszi feladatainkat megoldottuk, teljessé tettük…”

SIKERES VIZSGÁT MINDENKINEK!
És most már jöjjön az életben való megvalósítása a szeretetnek! VÉGRE!
Varázslatos és csodákkal teli napokat és éveket!
Laura

Zsó mondta:

Köszönöm!

Margaret mondta:

Kedves Balázs! Nagyon szépen köszönöm a tanitásaidat, sokat tudunk fejlődni általa. Áldást, erőt és egészséget kivánok számodra.

Jutka mondta:

Most azt irom le, amit gondolok, ahogy elolvastam amit irtál.
FÉLEK. ÖSSZERÁNDULT A GYOMROM. És én nem szoktam félni.Semmitől.