Csillagüzenetek

A küzdelmek átalakítása (Mars)

2010. nov. 19

Egy korábbi írásban említettem, hogy ?Akkorát lépsz, amekkorát szeretnél?, azaz merjünk bátran haladni előre a magunk útján, kilépni ? kitörni ? a saját életünkből egy teljesebb világba. Az elkövetkező hónapok pedig pontosan erről fognak szólni, s bár a Kedves Olvasó tudja, hogy nem szokásom negatívnak tűnő, lefelé húzó gondolatokat átadni, most viszont azt kell mondjam, hogy folyamatosan kihívások sorozata elé fognak bennünket állítani.

Folyamatosan. Ha szabad így fogalmaznom, akkor elkezdődött egy megfeszített időszak november elején, amikor is a Mars belépett a Skorpió csillagkép ollójába, és ez a feszítettség egészen nyár elejéig fog tartani. A Mars útját ha végigkövetjük, akkor látjuk, hogy ebben a 6-7 hónapban folyamatosan együttállásban fog állni valamilyen égitesttel, és haladását tekintve nagyon gyors lesz.

Nézzük végig ezt? mostanában találkozik a Merkúrral, szorosan együtt fognak haladni a Kígyótartó csillagképben, majd a Merkúr visszafordul, és Karácsony tájékán magára hagyja a Marsot egy rövid időre, egy lélegzetvételnyi szünetre, hogy januárban a Nappal karöltve haladjanak tovább. Ez két igen tüzes minőség együttállása több mint egy hónapig élni fog!!! Ez nagyon nagy dolgokat jelent, ezeket később fogom kifejteni, mint minden mást is, amiről most említést teszek.

S innentől, februártól kezdve a Mars nem lesz magára hagyatva, egy négyes(!) együttállásból indulunk bele a tavaszba (ez a négyes egy Nap-Mars-Neptunusz-Merkúr együttállás lesz). Majd továbblépve elhalad az Uránusz és a Jupiter mellett, mígnem júniustól kezdve egy évig senkivel sem fog találkozni. Tehát látható, hogy ebben a periódusban hatalmas ? talán én még fel sem fogtam mennyire nagy ? jelentősége lesz ennek, hogy szinte az összes égitesttel találkozni fog a Mars, ráadásul együtt fognak haladni egy hónapig az égen a Nappal?

– – –

Elnézést a kicsit hosszúra nyúlt bevezetőért, főleg az asztrológiát kevésbé bírók türelmét köszönöm, de ezt valahogy érzékeltetni szerettem volna, hogy most a Marsé a főszerep. Természetesen ahogyan az időben haladunk, folyamatosan részletezni fogom a Mars pozícióját, de nézzük mit is üzen ez nekünk a közeljövőben, még idén.

A Mars lényege az önlegyőzés, az önmagukon való túllépés. A haladás, a küzdeni és előre törni vágyó erő, amelyet magas szinten mindig befelé fordítunk, hogy önmagunkon belül lépjünk tovább. Ezzel az erővel tudunk kitörni rendszerekből ? a saját rendszerünkből. A Mars alacsony szinten a másokkal való harc szimbóluma, ami valójában arra tanít meg bennünket, hogy olyan erők birtokában vagyunk, amelyet magunkban nem tudunk megoldani, ezért másokon próbáljuk azt érvényesíteni.

Ezért tehát mindig jusson eszünkbe mostanában, hogy bármi, ami kint, a külvilágban, életünkben feszültséget, energiát hordoz, amiről azt érezzük, hogy ellenünk tör, hogy kimozdít a nyugalomból, hogy megzavar, és ez ellen küzdeni szeretnénk, akkor tudjuk, hogy ez az erő valójában bennünk van, bennünk létezik valamilyen feszültség, amit nem tudunk irányítani.

Mondok erre egy példát, s ez remélem, hogy segíteni tud a hétköznapokban. Mondjuk találkozol anyósoddal aki folyamatosan negatív gondolatokkal bombáz téged. ?jaj, már megint ez nem, meg az nem?. Ugye, ez elsőre úgy tűnik, hogy erről Te nem tehetsz, hogy anyósod ilyen negatív, és ezért esetleg megpróbálod meggyőzni, megpróbálod elhallgattatni, megmagyarázni, esetleg veszekedni, hogy márpedig ?de?. Ha visszahúzódó típus vagy, akkor ráhagyod, otthagyod, és belül emészted az anyós ?hülyeségeit?.

Igen ám, de valójában az a tény, hogy nem tudod ?kint? elfogadni a negatív gondolatokat, (és ez zavar, és ezt meg szeretnéd változtatni), akkor valójában benned ott szunnyad ennek a negativitásnak a magja, különben nem tudott volna anyósod szavai szárba szökni benned. Tehát benned van ez a csíra, hogy mondjuk ?félsz és nem hiszel, és ezért negatív vagy?, persze próbálod takargatni spirituális eszmékkel, elhitetni magaddal dolgokat, de amíg anyósod negativitására így reagálsz, addig tudd, hogy valójában a csíra benned van.

– – –

A lényeg: az idei tél és a jövő tavasz pedig pontosan erről fog szólni, hogy a világunk a képünkbe fogja tolni erővel azokat az aspektusokat, amiket tagadunk magunkban, amikről azt hisszük, hogy mi szépek és jók vagyunk, de valójában ott szunnyad bennünk valami ? és ezt meg fogjuk élni most a világban.

Mire tanít ez bennünket?

Egyrészről arra, hogy csak az ego az, ami szenvedni tud. Csak az ego érez fájdalmat, csak az egonak ?nincs igaza?, csak neki kellenek dolgok ? tehát minden ilyen ?marsikus? dolog az életünkben valójában az egoból való kilépésre tanít. Hogy elfogadjuk a dolgokat olyannak, amilyenek, és a Mars teremtő erejével ebből tudjuk teremteni.

Lesznek enyhébb és erőteljesebb időszakok, s most Karácsonyig amire érdemes fókuszálnunk, az a Kígyótartó csillagkép alatt járó Mars:

A Kígyótartónak a legfontosabb jelentése az, amit a neve is sugall: tartani. Kézben tartani. Kézben tartani a Kígyót, és felemelni a Kígyót. Felemelni az alsó csakrás erőket, valamint lehozni a felső csakrák fényét ? ez a kettős művelet, ahogyan az Ég és a Föld összeér, ez teszi teljessé az Embert, ez mutatja meg a Teremtőt a megnyilvánult világ minden szintjén.

Ez a fölöttes üzenet a mindennapok zakatoló, elmepörgető látszatvalósága fölött. Ez a kézben-tartás egyben működtetést is jelent, hiszen ami a kezünkben van, azt használjuk és élünk vele. Így ha képesek vagyunk megélni a Bennünk élő, Fénybe törő erőket, azoknak lehúzó erejét a Tudat fényével átalakíthatjuk. Hiszen a Mars most találkozik a Merkúrra ? a Tudat Fényével, és sokáig együtt fognak haladni.

Ez a ?felemelés? egyben jelenti a Kundalini kígyó felébresztését is. A kézben tartás maga pedig azt sugallja, hogy merjünk is élni ezekkel az erőkkel, és alakítsuk át a hétköznapjainkat, életünket! Hívjuk elő a Fényt, és jelenítsük is meg a fizikai környezetünkben.

Az itt álló Mars által a saját erőinket tudjuk kézben tartani és működtetni! Azokat az erőket, amelyekkel esetleg másokat akarnánk legyőzni, amivel szeretnénk megmutatni, hogy mi többek vagyunk másoknál, hogy nekünk több kell? Minden ilyen, az ego irányította erőkifejtés az, amelyet át tudunk alakítani, le tudunk győzni.

Figyeljük meg életünkben, hogy mikor érezzük úgy, hogy az energiák, az indulatok miatt kicsúsznak a kezünk közül a dolgok, és elveszítjük az irányítást. Ez azért fontos, mert ezek az élethelyzetek tanítanak meg minket arra, hogy hogyan uraljuk az erőinket. S ez tényleg elengedhetetlen ahhoz, hogy kilépjünk a körforgásból és felkerüljük a Tejútra. A bennünk ?dúló? erők, ha úgy érezzük, hogy ?elborítanak?, felborítanak, akkor üljünk rá a hullámra úgymond, és lovagoljuk meg azt, ne benne éljünk, hanem fölötte. Erre akkor vagyunk képesek, ha engedjük megtörténni az erőket, és nem akarunk nekik ellenállni, hanem felemeled őket magunkhoz.

Ahogy említettem, a Mars lényege magas szinten az Önlegyőzés. Mert az alacsony szintű Mars-erőket láthatjuk a hétköznapokban, amikor az ember azt hiszi, hogy attól lesz több és erősebb, minél több mindent győz le maga körül. Csakhogy ennek van egy hátulütője, amely a látszólagos világban nem tűnik fel elsőre, mégpedig az, hogyha eltűnnek a külvilágban azok a dolgok, amelyeket az ego legyőzhet, akkor ez az erő megszűnik létezni, mert attól érezte magát erősnek, hogy ?kint? tudott győzedelmeskedni!

Lényeg, hogy a saját magunk ?legyőzésén? keresztül fejlesszük erőinket. Nem azzal, hogy harcolunk magunkkal, hanem a belső küzdelmek által hogyan erősödünk azzal, amikor túllépünk valamin önmagunkban! Mert ez a belső erő visz fel a Tejútra!

35 hozzászólás

Ács Sándorné mondta:

Kedves Balázs!

Hálásan köszönöm amit írtál, nagyon sokat segít.

Judit

Claire mondta:

Balázs!
Írásodat olvasva főleg a Kígyótartó “kézben tartani” üzenete ragadott most meg engem.
Ha kézben tartunk valamit, akkor főleg azzal a céllal tesszük ezt, hogy szemügyre vegyük, alaposan megismerjük, ízlelgessük…
/Gondoljunk csak a néhány hónapos babára a megismerés útján:-)/
A kéz bárhová képes emelni, ahol a megismerés szintje kielégítetlen.

Hallani szeretnéd inkább? Füledhez viszem.
Látni szeretnéd jobban? Szemedhez viszem.
Érezni szeretnéd? Végigviszem rajtad…

A KÉZ a kulcs.
Mindenhová tud mutatni, irányt jelezni.
Amire szükségünk van leginkább, oda fog most.

És közben simogatni is megtanulunk, hiszen a Kígyótartó gyógyító ereje eközben működik a leghatékonyabban….a szeretet által.

Köszönöm Balázs.

Mónika mondta:

Bevallom, kicsit félelmetesek az előrejelzések..:))
Mi van, ha mégsem sikerül az önlegyőzés?

Képes Anita mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon hasznos és fontos üzenetek ezek. Köszönöm minden ember nevében, hiszen a “laikusok” (asztrológiában nem túl jártasak):-) csak azt érezhetik magukban, hogy valami nem stimmel és sehogy sem “kompatibilisek” a világukkal. Ezzel sok emberi kapcsolat is tönkre mehet, ha nem látjuk a felszín mögött húzódó igazságokat. És ez bizony a tanulás. Egora szükség van, hiszen fizikai testben élünk, de meg kell különböztetni a győzedelmeskni akarót az “alázatos” egótól. Tudom ez így pont ellentétként hathat, de pont ez a lényege. És a végére, tényleg jöhet e Tejút!:-)

köszi
Anita

Erzasébet mondta:

Kedves Balázs !
tetszenek az írásaid, elgondolkodtatóak..
reméljük, bírunk ezekkel a kihívásokkal.
Magam részéről 3-4 éve felfordult a Világ,egyáltalán
nem ismerek magamra, nem találom a régi Én-emet.Mégiscsak
eltel pár évtized,s mit tett ez az utóbbi néhány év ?
Reménykedem, hogy jobb lesz…
Minden jót a munkádhoz !

Éva1 mondta:

Kedves Balázs!

Egy dolog nem világos (azaz nem csak egy, de most ez a lényeges ). Már a tükörről szóló írásban is szöget ütött a fejemben. Azt írtad, ha akkor, és most is, ha zavar, idegesít valakiben valami, az azért van, mert legbelül mi is ilyenek vagyunk (ha jól értelmeztem).

“hogy bármi, ami kint, a külvilágban, életünkben feszültséget, energiát hordoz, amiről azt érezzük, hogy ellenünk tör, hogy kimozdít a nyugalomból, hogy megzavar, és ez ellen küzdeni szeretnénk, akkor tudjuk, hogy ez az erő valójában bennünk van, bennünk létezik valamilyen feszültség, amit nem tudunk irányítani.”

Na már most engem embertársaim viselkedése szokott idegesíteni. Pl.: ha részegek, ha tahó módon viselkednek, vagyis lökdösődnek, tülekednek, udvariatlanok, szemetelnek, lakásban túl hangosak.
De ez nem idegesíthet azért, mert valahol velem is ez a probléma, mert ezek tényleg nem jellemzőek rám. Soha nem voltam részeg, udvarias vagyok, környzetvédő amennyire csak lehet, figyelek arra, ne zavarjak másokat.
Akkor erre mi a magyarázat? Szerencsére legalább már jó ideje nagy lelki nyugalomban élek. Minden nap jó érzésekkel ébredek, és jó a napom is általában, csak a fent említett apróságok szokták pár pillanatra elrontani a hangulatomat.

dudus43 mondta:

koszonom a tajekoztatot ,sokat segit ebben az idoszakban ha

tudjuk,hogy csak magunkon kell tullepni

udvozlettel dudus

Jeannecora mondta:

Köszönöm a leírást.Mindig időben felhívja a figyelmemet valamire, amit nem tudnék megymagyarázni, de erősen megtapasztalom.nagon fogok figyelni.Mégegyszer köszönet az írásaidért.

Lady Justice mondta:

Hát…én azt érzem 2-3 hete, hogy hazaértem, megbékéltem és olyan sztoikus nyugalom és kiegyensúlyozottság vett rajtam erőt, amibe talán még az életem során nem volt részem.

“Nem állhat elém senki sem ha velem vagy
Nem félek semmitől, senki nem árthat
Otthon vagyok a végtelen világban, hogy amit
Ma elkezdtem azt valahogy végig csináljam

Nem állhat elém senki sem ha velem vagy
Nem félek semmitől, senki nem árthat
Otthon vagyok a végtelen világon,
Amit ma elkezdtem azt valahogy végig csinálom, valahogy végig csinálom, valahogy végig csinálom”

:))))))

Kata mondta:

Szia Balázs!
Pár hete mindkét szomszédommal(akikkel egyébként eddig nagyon jó viszonyban voltunk)problémák adódtak.Szerintem önző módon,csak saját érdekeiket szem előtt tartva viselkedtek. Két napig mint egy ketrecbe zárt vad le föl járkáltam ,belül nagy feszültségeket megélve, és nem tudtam mi a dolgom ezzel az érzéssel, miért alakult így a helyzet. Konfliktust nem akartam, de azt akartam,hogy tudják én kiállok magamért, az igazságomért…Fájt ,hogy nem tisztelnek és mert egyedül vagyok velem mindent megtehetnek. Ezt a tiszteletlenséget a munkahelyemen is érzem, és nem értem, mert szerintem én nem ilyen vagyok.Nos a problémát félig sikerült megoldanom, békés módszerrel, mert azt tudtam minél nagyobb az ellenérzés annál nagyobb lesz(agresszívabb) a visszahatás. Ilyenkor a legjobb ha szerettel POZÍTÍVAN GONDOLUNK a végkifejletre(húúú nagyon nehéz átfordítani a feszültséget). Részben sikerült, mert az egyik szomszéd szó nélkül kijavította a problémát. Nálam működik pl. az hogy ha ingerülten fordulnak felém én kedves maradok és szinte mindig megváltozik a reakció. Amit nem értek,hogy ezeket a helyzeteket most azért kapom hogy megtanuljak kiállni önmagamért (mert eddig nem ilyen voltam), vagy le kell győznöm az egómat. Hol van az egyensúly?

Palackposta mondta:

“…az alacsony szintű Mars-erőket láthatjuk a hétköznapokban, amikor az ember azt hiszi, hogy attól lesz több és erősebb, minél több mindent győz le maga körül. Csakhogy ennek van egy hátulütője, amely a látszólagos világban nem tűnik fel elsőre, mégpedig az, hogyha eltűnnek a külvilágban azok a dolgok, amelyeket az ego legyőzhet, akkor ez az erő megszűnik létezni, mert attól érezte magát erősnek, hogy ?kint? tudott győzedelmeskedni!”
Ez gyönyörű:-)Köszi:-)

Csaba mondta:

Kedves Balázs, köszönet az írásért a sok sok olvasó nevében is :-)
Nagyon érdekes ismét. :-) …és milyen igaz is… hogy a világ a tükörképünk… mit hiszünk róla és azt is tapasztaljuk… :-))
még egyszer köszönet érte. :-)
Üdv
Csaba

Anikó mondta:

Köszönöm a leírást, nagyon hasznos volt. azért maradt bennem kétség, mert bennem éppen mostanában nagy feszültségek dúlnak,mert munkakört kell váltanom, ami nagyon nyomaszt, kétkedem magamban a képességeimben, hogy ez most jó e vagy rossz, szóval teljesen össze vagyok zavarodva. Most számomra az nem világos, hogy a munkakör váltás során fogom e magam legyőzni és sikeres leszek vagy hallgassak a belső tiltakozó énemre és az lesz a “győzelem ” siker számomra, tudsz nekem ebben segíteni kedves Balázs?

köszünöm

Judit mondta:

Kedves Balazs !

Halasan koszonunk minden irast es a sok faradozast azert, hogy sokunknak segithess. Nagyon erdekfeszitoek az eszmefuttatasok es a magyarazatok. Valoban sokkal konnyebben botorkalunk az elet oserdejeben.

Az elemzes amit keszitettel az nem kifejezes, hogy milyen ersekete keltett bennem. Segitett megerteni sok mindent, hogy mi miert tortenik velem es hogy merre kell indulnom.

Nagyon nagyon koszonom neked Balazs !!!

Sok szeretettel gondolunk mindenkire a lanykammal egyutt.

Andrea es Judit FL

Anisha mondta:

Kb. két-három hete megszületett bennem egy döntés az életem további alakításáról. Nem adtam határidőt, nem görcsölök, tudom, hogy úgy lesz, ahogy eldöntöttem, akkor amikor az jó.
Ma ezzel kapcsolatban beszéltem a nagylányommal, és tökéletesen illeszkedik az elképzelésemhez az, amit mondott, bár…így nem is képzeltem volna, de mégis.
Persze a dolog, még mindig megvalósításra vár, de kb ugyanúgy gondolkozunk a lánnyal, szóval meg lesz, amikorra kell.
Beszélgetés után láttam a mailt, hogy új írás van csillagmagon.
No…hát…az első pár mondatra kikerekedett a szemem…aztán már csak mosolyogtam….Igen….ez van most. :o)))

Gabo mondta:

Azért a kígyót megtartani nem könnyű feladat még az Égen sem; nyálkás, csúszós és gerinctelen!

cejzi mondta:

kedves Gabo! a kígyó nem egy undorító és főleg nem gerinctelen állat,hanem az ősi tudás és a gyógyító erő jelképe(ismereteim szerint.nem akartam inudatos lenni, csak egyszerűen zavart,hogy talán te neked ez a lényeg jött le.amikor számomra a kígyó egy fontos szimbólum és nem a fizikai formájára kell gondolni.: )
a kígyó abban segít hogy hogyan teljesedj ki mind a két oldaladról az úgymond “jó és rossz” oldaladról.és hogy túllépjük a saját magunk által felhalmozott korlátainkon.

köszönöm Balázs!: )

tamao mondta:

Én sosem voltam ilyen szétesett állapotban, mint most. Mégis, óriásit fejlődtem az elmúlt 6 hónapban, de még mindig kíméletlenül arcomba vágja az élet, amivel szembe kell néznem, itt, belül. Most már ott tartok, hogy csináltam magamnak 3 hét szabadságot ( 1 hét letelt) és minden nap dolgozok magamon, sírások napi szinten, müzlin és gyümölcsön élek, sok vizet iszom, alig bírok magammal, nem alszom (ez a 3.hónap, hogy átlag napi 4 órákat alszom). Nem tudom mi ez az egész, de tudom, hogy magamért csinálom, a valódi önmagamért. Olyan szomorúságokat és boldogságokat élek át gyorsan, hogy hopp, már el is tűntek, elengedtem, de van, amit nem tudok elengedni, mert azt éreztem, hogy összekeverem az elengedést a beletörődéssel és tényleg így volt. Meg, borzasztóan megijedtem, hogy nekem ekkora béke, biztonság, boldogság jár. hogy elzártam magam előle. Nem tudom, meddig tart, de csinálom, ha kell örökké:), mert érzem, hogy jó felé tartok. Csak ezeket a bennem lévő önmegsemmisítő régi hitrendszereket kell eltörölni magamból, hogy a saját hitrendszerem szerint éljek.
Bocsánat, de kavargok:).

gygabi mondta:

Köszönöm Balázs.Tökéletes lehetőség.

Osho gondolatai / a ZEN tarotból/

?Sodródás az árral?
?Ez az alak a kártyán teljesen ellazulva, könnyedén lebeg a vízben – hagyja magát sodortatni az árral. Ugyanakkor egyáltalán nem jellemző rá a tompaság vagy az álmosság: ő a passzív befogadás mestere. Bármerre is sodorja őt az élet, soha nem merül fel benne a gondolat, hogy “ezt nem szeretem”, vagy “én inkább arra mennék”.
Minden pillanatban előttünk a lehetőség, hogy hagyjuk magunkat az élet vizével sodortatni, vagy inkább megpróbáljunk azzal szemben úszni. Ez a kártya arra hívja fel a figyelmedet, hogy most képes vagy sodródni az árral, mert megvan benned az életbe vetett mélységes bizalom, és tudod, hogy ez segíteni fog téged az ellazulásban, és pontosan arra visz majd, amerre menned kell. Engedj utat bizalmadnak és lazítsd el magad, hogy még tovább fejlődhess; hiszen minden pontosan úgy történik, ahogyan történnie kell.
“Amikor azt mondom, “változz vízzé”, úgy értem folyj, ne rekedj meg. Mozogj úgy, ahogyan a víz is mozog.
Lao Cu azt mondja: a tao útja a folyóvíz útja. Úgy halad, ahogyan a víz. Milyen a víz mozgása? Milyen egy folyó mozgása? Sok szép dolgot rejt ez magában. Egyrészt: mindig a mélység felé halad, mindig a legalacsonyabb pontot keresi. Nincs benne nagyravágyás, soha nem sóvárog az elsőségért, mindig ő az utolsó.
Emlékezz Jézusra: azok, akik utolsók itt e földön, Isten királyságában az elsők lesznek. Jézus a tao vízszerű mozgásáról beszél – nem mondja ki, de erről beszél. Légy az utolsó, hagyd el az ambícióidat. Az ambíció azt jelenti, hogy hegynek felfelé tartasz. A víz mindig lefelé halad, a legmélyebb területeket kutatja; semmivé akar válni. Nem akarja egyedinek, kivételesnek, rendkívülinek mutatni magát – ezek az ego ideái. A vízre ez nem jellemző.”
Osho?

Margóca mondta:

Kedves Gabo!
A csillagbölcselet.hu -n olvashatsz a “Kigyótartó csillagképről, Tizenharmadik jegy címmel”, amit úgy tudom, szintén Balázs írt.
Ez egy új jegy, s nagyon érdekes a jelentése, valós személyről nevezték el.
Balázs! Nagyon köszönöm az eddigi tanulmányaidat, cíkkeidet! Sokat tanulok belőle, s felismerésszerű élményeim vannak, miközben olvasom ezeket! Mindenkit üdvözlök szeretettel: Margóca

Dévényi Ildi mondta:

Kedves Éva1,

a felvetéseiddel, kérdéseddel kapcsolatban szeretnék pár gondolatot írni.

Írod: “ha zavar, idegesít valakiben valami, az azért van, mert legbelül mi is ilyenek vagyunk (ha jól értelmeztem).”

“… ez nem idegesíthet azért, mert valahol velem is ez a probléma, mert ezek tényleg nem jellemzőek rám.”

Teljesen ismerősek nekem a gondolataid és a kérdéseid.
A saját tapasztalatom az, hogy abban a pillanatban, amint engedem eljutni magamat oda itt belül, hogy elfogadom, vagyis már nem kérdőjelezem meg, hogy adott ember engem “bántó”, “tőlem idegen” viselkedése vagy hozzáállása “bennem van” (vagyis nem jóként vagy rosszként közelítem meg, és nem ítélem meg azt), abban a pillanatban elkezdem meglátni, hogy milyen módon, hol, hogyan van jelen bennem az, amit kívül látok.

Érdekes úgy szemlélni “másokat”, hogy “ez a részem megsértődik, ha…, az a részem hazudik, mert… amaz a részem ellenkezik, hogy megértse ezt vagy azt… a másik részem “mindig mindentudó okostojás”… stb.”

És érdekes, hogy ilyenkor mindig bennem történnek a változások először – aztán ez valahogyan kívül is megmutatkozik.

Szép hétvégét.

Ildi

Ildikó mondta:

Kedves Éva1, és akit még esetleg érint!
A tükör kérdése két dolgot jelenthet. Az egyik az amit általában ismerünk, és amiről Balázs is írt: ami kívül zavar, az belül van. Azaz bennünk. A te általad említett esetben viszont mást mutat a tükör. Mégpedig a megismerés, elfogadás, türelem hiányát. Azért zavarnak a részegek, tahók, stb, mert nem ismered még a miérteket, amitől ők olyanok lettek, amilyenek, így nem tudod elfogadni a viselkedésüket, következésképpen türelmetlen vagy és idegesítenek is az ilyen “alakok”. Neked tehát ebben kell erősödnöd. Próbáld elképzelni azt az életutat, ami ezek mögött az emebrek mögött áll. Ha sikerül, talán egyszer megérted őket is, és nem fog zavarni a viselkedésük. – Több dolog is idekívánkozna még, de nem szeretném nyújtani a hozzászólást, esetleg a nevemre kattintva olvashatsz még hasonló dolgokat erről.

Éva1 mondta:

Kedves Ildikó!

Eléggé empatikus embernek tartom magam, de az igaz, hogy ilyen viselkedés formák esetében kevés a türelmem. Nem az a gond, hogy nem ismerem mi vezetett náluk ehhez az állapothoz, mert azért vannak elképzeléseim. Egy hajléktalannál pédául mérlegelem, hogy milyen körülmények jutatták oda, de nagyon utálom, amelyik bár ingyen megtehetné, nem megy el fürödni, meg kimosni a ruháját. Lilát látok a mocsoktól, bűztől.

Elég erős lelkületű ember lévén nehezen fogadom el, hogy valaki így leadjon mindent. Sok porblémám volt életemben, de soha nem kezdtem inni, drogozni, sőt erősebb lettem. Azért mert esetleg idegesebb voltam, nem vislekedtem másokkal tahó módon, sőt igyekeztem nem észrevétetni, hogy mi van bennem.
De ilyen magyarázat nincs is a szemetelő, környzetükre semennyire nem figyelő (sem emberek,sem a Földünk tekintetében), rosszindulatú emberek esetében. Erre nincs magyarázat, és nem is érzem hibának, hogy nehezen viselem őket.
Sokat szelidültem a korom előre haladtával, de van amiben úgy érzem nem nekem kell türelmesebbnek lennem, hanem másoknak jó irányba változniuk.
És sajnos egyáltalán nem hiszem, hogy ha én ezekkel szemben türelmesebb lennék, akkor ők hipp-hopp megváltoznának, hiszen nem is tudnának róla. :((

Ritus mondta:

“És sajnos egyáltalán nem hiszem, hogy ha én ezekkel szemben türelmesebb lennék, akkor ők hipp-hopp megváltoznának, hiszen nem is tudnának róla. :((”

Kedves Éva1!

Persze, hogy nem változnának meg….de Te változnál belül és hidd el, sokkal könnyedebben viselnéd őket, mert nem vennéd úgy magadra amit látsz.
Azt is vedd alapul, hogy nem lehet minden ember olyan, mint Te, van, aki gyengébb, esendőbb ember és bizony az így el tud zülleni, ahogy a hajléktalanok egy része is.
De ez igazán ez egy figyelemfelkeltés a részükről, szerintem.

Másfelől vedd figyelembe azt is, hogy vane egy ilyen “törvényszerség is, hogy: Te egy másik Én vagyok, vagy fordítva, Én egy másik Te vagy.
Minden emberben benne van minden, Te vagy a középpont, van ami fókuszban van -ezt látod, fogadod el- van, ami csak a látótred peremén, és van, ami teljesen a fókuszon kívül a “hátad” mögött foglal helyet, olyan, mintha nem is lenne. Pedig ott van.
Ha így szemléled magatokat egy másik emberrel akkor talán jobban el tudod fogadni a másik másságát is, és még épülni is tudsz belőle.
Tükör törvényei:
1. Minden, ami másokban dühössé tesz, zavar, “én jobban csinálnám”, megváltoztatnám stb. AZ ÖNMAGAMBAN VAN. Minden tehát, amit én kritizálok a másikban, ami ellen harcolok – bennem van.
2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál, harcol ellene, meg akar változtatni -, és ha ez engem sért, bánt, érint stb. – AZ NINCS FELDOLGOZVA BENNEM, NINCS MEGOLDVA BENNEM. Ilyenkor az EGO sérül, mert az EGO-m erős.
3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni, de ha ez engem nem érint, AKKOR AZ AZ Ő PROBLÉMÁJUK, FELDOLGOZATLANSÁGUK, tökéletlenségük, melyet kivetítenek rám, mert önmaguk nem tudnak, nem mernek szembenézni vele.
4. Minden, amit én a másikban szeretek, MAGAMBAN VAN MEG, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.

Balázs Kedves köszönöm soraid, nagyon előremutató, lehet felkészülni a sok sok változásra, ami nálam nagyon aktuális, de ahogy elnézem a környezetem, náluk is. Jó látni, hogyan működnek az erők “láthatatlanul” is mindenki életében.
Szép vasárnapot!

Claire mondta:

Kedves Balázs!

Két nappal ezelőtti hsz.-ban írtam a KÉZ aktualitásáról…
Ma olvasom a majanaptárban 2010.november 21.-ről:

“A kéz napján a gyógyítás ura ereszkedik a földre. Ideális nap a test, a lélek és a szellem megtisztítására és gyógyítására. Kezünkben van a gyógyítás ereje, amit ki kell használnunk. Mindannyian rendelkezünk a gyógyítás képességével, és önmagunk tudjuk a legjobban, hogy melyik a legmegfelelőbb gyógymód számunkra, erre kell ráérezni. A kéz a megvalósítás, a tudatos véghezvitel és a befejezés napja és ne felejtsük, hogy kezünkben van a cselekvés varázsa.”

IGEN!:-)

Móna mondta:

Kedves Balázs!

Amiről írtál, azt én szinte a bőrömön éreztem és érzem folyamatosan. Eleinte nem értettem, hogy mi történik velem, nem értettem, hogy az életemben miért nem pontosan az történik, amit elterveztem. Aztán mivel a külvilágban egyszerűen nem engedtek tevékenykedni, belül kezdtem el. Olyan átalakításokat hajtottam végre magamon, melyekről nem is sejtettem, hogy képes vagyok rá, és olyan erőket ébresztettem fel magamban, melyektől szinte megijedtem. Úgy érzem, mintha szárnyaim nőttek volna, és harcos lettem. Úgy tűnik, az erőimre szükségem is lesz a továbbiakban…

Köszönöm az írásodat, megerősített abban, hogy jó úton járok.

valika mondta:

Köszönöm Balázs! Mostmár nem aggódom azért ami a falunkban történik.Tudom nemsokára minden kiegyenlítődik.

Kiss Balázs Kunó mondta:

Az írások utáni hozzászólások-rész nem a személyes problémák és személyes tanácsadás helye, főleg ha nem tiszteljük a másik igazságát.
Ildikó nevére kattintva olyan helyre találtok, ahol ezt megbeszélhetitek. :)
Köszönöm,
Balázs

EL-LA mondta:

Balázs, te vagy a legpontosabb csillagtudósom.Mindig megkapom leveleidet és szeretem a sokoldalú megvilágításaidat.Az hogy a csillagok fénye milyen hatást tud gyakorolni a mindennapi életünkre és hogy ez mennyire segít megérteni azt a ciklust amiben élünk ma és ami még vár ránk 2012 előtt(mert ezért van értelme, hogy egyáltalán tudjuk mikor merre tartunk a világegyetemünkben), és hogy miért fontos, hogy mielőbb megvilágosodva, Isten-tudatosságban létezzünk, én a mindennapi életem tapasztalatai alapján megírtam egy könyvben, melynek címe: Lehner Ella – VILÁGVÉGE VILÁGBÉKE .
Olvassátok szeretettel!

Gigi mondta:

Draga Balazs, latom ez visszatero motivum itt. A kulvilag mindig minket tukroz… Szeretettel olellek

Gigi mondta:

“A lényeg: az idei tél és a jövő tavasz pedig pontosan erről fog szólni, hogy a világunk a képünkbe fogja tolni erővel azokat az aspektusokat, amiket tagadunk magunkban, amikről azt hisszük, hogy mi szépek és jók vagyunk, de valójában ott szunnyad bennünk valami ? és ezt meg fogjuk élni most a világban.” Ez nagyon jo!!!!! S ha mar a kepunkben van felismerjuk-e? S ha felismertuk akkor el tudjuk-e engedni vagy at tudjuk-e minositeni? Adamus most az alkimizalasrol beszel. Egybecseng,nem?:)

Bea mondta:

“A Mars lényege az önlegyőzés, az önmagukon való túllépés. A haladás, a küzdeni és előre törni vágyó erő, amelyet magas szinten mindig befelé fordítunk, hogy önmagunkon belül lépjünk tovább.”
A mai eseményeket figyelembe véve ez nem csak mint egyéni ember vonatkozik ránk, hanem mint MAGYAR NÉP! Én most újra hatalmas erőt érzek és igyekszem legyőzni saját magamat, hogy utána minden esemény magasabb szintről lássak! Ne higgyünk, hogy irányíthatnak bennünket külső erők, hallgassunk a TISZTA belső hangra!

Győrffi Enikő mondta:

Szia Balázs!

Az írás telitalálat, mint mindig.
Köszönöm, sokat segít a dolgok megértésében és feldolgozásában.

E.

Piroska mondta:

Kedves Móna,
anélkül, hogy ismerném a problémádat, valahogy úgy érzem velem is az történik, amire utalsz. Nagyon megragadt bennem az a sor, hogy “mivel a külvilágban egyszerűen nem engedtek tevékenykedni, belül kezdtem el”. Hónapok óta próbálkozom minden eddig “megszerzett tudásommal”, hogy ne a megszokott racionális utakat járjam (amik, mondanom sem kell, szinte szürreálisan nem működnek már elég régóta), de mintha minden meggyőződésem ellenére ezek sem indulnak be. Hogy csinálod ezt a tudatos belső munkát, mi a rutinod, a napi gyakorlatod, ha lehet ilyent kérdezni?
Szeretettel: Piroska

Heni mondta:

Hálás köszönet minden sorért, minden gondolatért, minden tanításért.
Szeretettel: Heni