Csillagüzenetek

A Szeretet Befogadása

2009. dec. 22

Egy olyan kérdésről szeretnék most írni, amely bennem sokáig nem működött EGÉSZ-ségesen, és azt gondolom, hogy vagyunk még így egy páran. A szeretet befogadása kapcsán szeretnék Veletek néhány gondolatot megosztani.

Sokszor tapasztaljuk azt, hogy valaki mond valami kedveset, szívből jövőt nekünk; mondja, hogy ?szeretlek?, és ezt a felénk áradó igaz érzést legtöbbször nem kezeljük a helyén. Látom, hogy elengedjük a fülünk mellett, azt mondjuk gépiesen, hogy ?köszönöm?, meg azt, hogy ?én is?, és az egész áramlás, a mögötte meghúzódó energiamező nem kerül teljes megélésre.

Elmesélem, hogy ez nálam hogyan jött, hogyan tudatosodott, és akkor talán jobban érthető lesz, hogy mire gondolok. Itt van például most a Karácsony, és Drága Barátaim, megszámlálhatatlanul sok kedves, őszinte és szívből jövő karácsonyi jókívánság érkezik a levelesládámba, s persze a szívembe. Ám amikor a sokadik ilyen őszinte üzenet ért el hozzám, megállt a kezem a levelek rendezésénél, és azt mondtam magamban: ?Balázs, mit csinálsz??.

Minden egyes levelet elolvasok, elrakok a megfelelő helyre, de nem kezeltem a helyén ezeket a kedves sorokat. Mit értek ezalatt? Azt, hogy, amikor megálltam minden egyes ilyen levélnél vagy hozzászólásnál, és tudatosan megnyitottam a szívem, akkor éreztem meg IGAZÁN, hogy mit is üzen egy ilyen kedves gondolat. És ekkor, mint amikor egy vak ember megtanul látni, elkezdett hihetetlen mértékben áradni a szívembe az, ami valódi tartalma egy-egy sornak. Teljesen új és váratlan világ nyílt meg: magasabb szintű Szeretet.

Amikor valójában ráérzékeltem arra a mögöttes tartalomra, ami Te vagy, amit Te küldesz Nekem. Hogy nem csak egy üres mondtad, hogy ?Boldog Karácsonyt?, hanem e mögött valódi, csodálatos és igazi érzések rejlenek, amelyek mellett én majdnem elmentem.

S szerintem sokan vagyunk akik így teszünk. Amikor a boltban azt mondja -megszokásból ugyan-  az eladó, hogy ?és Boldog Karácsonyt!? Akkor vajon valójában ráérzékelünk arra, hogy milyen kedves gesztus is ez, és ez az ember, ez a csodálatos ismeretlen ember a pult mögött ránk gondolt, áraszt felénk valamit?

Tudom, hogy sokan vagytok, akiknek ez nem probléma, akik erre könnyedén ki tudnak nyílni, de szeretnék egy finom emlékeztetőt küldeni, hogy a szeretetet Karácsonykor (és úgy általában mindig :) ) BEFOGADNI is tudni kell, nem csak adni! A tudatos befogadás nélkül az adott szeretet ?félkarú óriás??

Biztos vagyok benne, hogy a Karácsony tájékán mindenkinek a levelesládáját elöntik a karácsonyi jókívánságok? vajon mindenki beleérez-e valójában arra, hogy egy email mögött milyen kedves ember rejlik? Ráhangolódunk a Befogadásra?

Én bevallom, majdnem elmentem e mellett? szerencsére őrangyalaim lesben álltak, rátették a vállamra a kezüket, és azt súgták: ?Figyelj oda Balázs!?. És odafigyelek.

Minden szeretető, kedves, köszönő sort megízlelek, megforgatok a szívemben, hogy Valódivá váljon, hogy a körforgás teljes legyen, nem csak egy email amit bepakolok a megfelelő mappába?

Köszönöm!

S még egyszer: nagyon-nagyon boldog és szeretetteli Karácsonyt kívánok Neked!

32 hozzászólás

B.Marcsi mondta:

Kedves Balázs !
Nagyon szép, amit írtál, és teljesen igazad van ! Még csak pár hete olvasom az oldalad, de máris nagyon sokat tanultam Tőled-Tőletek, sok vigaszt – és kérdéseimre, kétségeimre választ – kaptam Tőletek ! Mindig nagyon kíváncsian várom az újabb írásokat, mert teljesen új szemszögből kezdek már sok mindent látni körülöttem az életben.
Az új oldalhoz én is csak gratulálni tudok !
Nagyon sok szeretettel ölellek Benneteket, és tiszta szívből kívánok BOLDOG ÜNNEPEKET, SZERETETBEN eltöltött napokat!
Sok szeretettel: Marcsi

Lilli mondta:

Kedves Balázs, és az előttem szólók!:)

Végtelen jó érzés adni! Adtam, és megéltem ennek az érzésnek a csodáját…..aztán valami itt belül csendesen szólt: valami hiányzott!
Igen, szerettem volna kapni,látni a másik szemében azt a sugárzó titkot: adok! neked! Fogadd el, hogy örömet okozz!
Nehéz. Adni könnyebb, és megélni az adás örömét adsz egy mosolyt, egy kedves szót, egy segítő kezet, biztonságot, adsz boldog percet, évet…életet
De ha mindezt én kapom??? Miért pont rám mosolyog egy idegen, biztosan enyém a kedves szó, szükséges a segítő kéz…avagy a magam büszkesége elég??? ….a boldog perc tart-e tovább?? …s az évekből lesz.e élet….talán ezek teszik nehézzé a befogadást. Nekem igen. Tették.

Szeretettel kívánok áldott ünnepet!
Lilli

Mónika mondta:

Én is csak így egyszerűen Boldog Karácsonyt és meleg, családias estéket kívánok Mindenkinek! :)

Violet mondta:

“Karácsonyi ajándék ötleteim:
az ellenségednek megbocsátás,
az ellenfelednek türelem,
a barátodnak szeretet,
a partnerednek szívesség,
mindenkinek jóindulat,
minden gyermeknek egy jó példa,
magadnak tisztelet.”

(Oren Arnold)

A fenti gondolatokkal kívánok minden drága, úton járó társamnak békés, boldog ünnepet. (Balázst azért nem említem, mert ha minden igaz, neki elküldtem e-mailben és nem akarom magam ismételni:)
Viszont ezt még kiegészítem Balázsnak: Köszönet az eddigi munkádért, segítségedért és köszönet az eljövendőért is!

Győrffi Enikő mondta:

Sziasztok Csillaglesők és Fénytestvéreim!

Ezt a gyönyörű kis verset 2009.12.19-én kaptam/írtam Karácsonyra. Fogadjátok szeretettel.

Angyalok tánca, mennyei zene,
Szárnyal a lelkem az égbe fölfele.
Édes kis dallam, csengettyű szólam,
Szívem húrjai megszólalnak halkan.
Csillagok fénye megcsillan szememben,
E földöntúli érzés repít a fellegekben.
Lágyan simogat, ringatva fölemel,
Dúdolja csendben, hogy az Ég ünnepel.
Eljön a Megváltó az emberi szívekbe,
Öltöztesd hát lelked te is ünneplőbe.
Azt kéri tőled, ma este fogadd be,
És ha befogadtad, marasztald örökre! Ámen.

Gabus mondta:

Szívemből szóltál Balázs! Kívánom sok emberhez érjen el az üzeneted! S legyen szép az ünnep és szülessen meg bennünk (is) a Fény! :o)

Éva mondta:

Kedves Balázs!
Nagyon igazad van,mint általában mindig.Ez a gondolatsor rokonságban van azzal is valahogy, hogy nagyon kellemes dolog ajándékot kapni , de ennél még sokkal jobb érzés adni!
A szeretetet elfogadni, azt értékelni, átérezni,nem mindenki képes!
Kívánom mindenkinek, hogy legyen nagyon szép,szerettel,jó érzésekkel teli karácsonya,tudjon adni és kapni nemcsak ajándékot, hanem szeretet is!

Éva

Edit mondta:

Kedves Balázs,

köszönöm, hogy megerősíted a megérzésemet; évek óta most először elkezdtem kinyomtatni az összes üzenetet amit kaptam, és már teleragasztottam velük a szekrényt a nappaliban, megállok előttük, és olvasgatom, ízlelgetem, befogadom a szívembe a sok szép idézetet, kedves szavakat!
Gondolok azokra a kedves emberekre akik küldték, és jól érzem magam!

Áldott, békés ünnepeket kívánok Neked és családodnak, és minden kedves CsillagMag olvasónak, az alábbi Kahlil Gibran idézettel:

” Élő vagyok, miként te is.
Itt, melletted állok.
Hunyd le szemed és nézz körül!
Előtted vagyok. Látod?”

Köszönöm

Margit mondta:

KEDVES BALÁZS!TE VAGY AZ, AKI FÉNYT ÉS SZERETETET SUGÁRZOL MINDEN EMBER FELÉ, SOK SIKERT A MUNKÁDHOZ-!ÁLDOTT , BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPET,BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!KIKET SZERETSZ,S KIK SZERETNEK, HA BÁNTANAK,HA MEGSEBEZNEK-NE HARAGUDJ -SOKÁIG!DE ÖNTSD KI SZIVED,S HA LETÖRLÖD A FÁJDALOM KICSORDULT KÖNNYÉT- BOCSÁSS MEG! HIDD ENYHEDRE VÁLIK.GYULAI PÁL- SOK SZERETETTEL MARGIT

Anikó mondta:

Kedves Balázs!
Teljes szívemből gratulálok az új honlapodhoz, nagyon tetszik..:)
És köszönöm, hogy ünnapi jókívánságaiddal gondoltál rám (is), ezúton fogadd Te is Karácsonyi és Újévi jókvánságaimat Feléd és Olvasóidnak, Olvasótársaimnak, hogy jövőre is ugyanúgy várhassuk Tőled a csillagok üzenetét, ahogy idén tettük.:)
Jó egészséget Neked és Családodnak is Szeretettel ölellek: P. Anikó

Erika mondta:

Kedves Balázs!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, én is köszönetem fejezem ki, hogy részese lehetek a bejegyzések olvasótáborának, nagyon sokat segít a mindennapok taposómalmában.
Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz befogadni a szeretetet úgy igazán. Nagyon jól rávilágítottál soraidban, amit igyekszem ezek után is gyakorolni!
Kívánok Áldott, Békés, Szeretetteljes Karácsonyi ünnepeket Neked és Családodnak!
Üdvözlettel: Erika

Katalin mondta:

Sok-sok évvel ezelőtt, amikor éppen 33 esztendős voltam, megkérdezték tőlem: Miért nem hiszem el, hogy engem is lehet szeretni? Nem értettem a kérdést, hiszen, ha érzem, hogy szeret valaki, elhiszem, bár édesanyám nem volt képes szeretni minket, az anya szó nekem egy sajgó hiányérzetet és rengeteg érthetetlen meghurcolást, fájdalmat jelent, elképzelhető, hogy nem tudom elfogadni a feltétlen szeretetet?

Kedves Balázs! Ráébresztettél, mennyire fontosak azok az emberek, akikkel az utóbbi pár évben megismerkedtem – főleg interneten -, mennyire tudják simogatni szívemet. Én is legszívesebben kitenném egymás mellé jó kívánságaikat.

Sok ember mellőzött engem, amióta beteg lettem, ha felköszöntöm őket, nem is reagálnak levelemre. Ez rosszul esik, hiszen a figyelmesség a létszükségletemet jelentené a tiszteletadással együtt. Tudom, nekem kell megfelelnem először, nekem kell elfogadnom magam erősnek, határozottnak, de már soha nem leszek olyan, mint egykor.

Köszönöm, én is nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és minden szerető és szeretetre szoruló embernek!

Lenczné V. Judit mondta:

Kedves Balázs!
Köszönöm neked az egész évi jó tanácsaidat, érdekes írásaidat. Sokszor “életmentő” volt néhány információd.
Ha kinyitottad a szíved, akkor egy nagy csokor szeretetet küldök neked, de nemcsak karácsony alkalmából, hanem mindig, amikor rád gondolok.
Judit

Kato mondta:

Kedves Balázs, az ég áldása legyen továbbra is rajtad, minden nap.
Köszönöm az eddigi szívhez szóló üzeneteidet.
Egy szép csomag szeretetet küldök neked. Kató

Zsiann mondta:

MINDENT köszönök, és szívbéli jókívánságaimat küldöm, Neked, szeretteidnek és olvasói körödnek… ahogy Nagy László kérte:

ADJON AZ ISTEN

Adjon az Isten szerencsét,
Szerelmet, forró kemencét.
Üres vékámba gabonát,
Árva kezembe parolát.

Lámpámba lángot, ne kelljen
Korán az ágyba hevernem.
Kérdésre választ ? küldjön,
Hogy hitem széjjel ne d?ljön.

Adjon az Isten fényeket,
Temet?k helyett életet.
De nekem a kérés nagy szégyen,
Adjon úgy is, ha nem kérem.

István mondta:

Azt szeretném, ha a “szeretet ünnepe” ne csak a “Karácsony” néhány napjára szorítkozna, hanem a mindennapjainkat folyamatosan töltse be.

Bíró Gabi mondta:

Köszönöm, hog megosztottad ezt a csodát velem .
Áldott Karácsonyt neked is.Fogadd tőlem, minden más hozzáfűzés nélkül:

“A fény harcosai gyakran kérdezik maguktól: “Mit keresek én itt?” Nagyon gyakran úgy érzik, hogy az életüknek nincs értelme. Épp ezért a fény harcosai. Mert követnek el hibákat. Mert tesznek fel kérdéseket. Mert mindig keresik a dolgok értelmét. És végül meg fogják találni.
Paulo Coelho

“A fény harcosa abban a pillanatban, hogy elindul rajta, felismeri az Ösvényt. Minden kő, minden kanyar üdvrivalgással köszönti. Azonossá válik a hegyekkel és a patakokkal, a saját lelkét látja a növényekben, állatokban és a mező madaraiban. Aztán, elfogadva az Isten és Isten Jeleinek segítségét, engedi, hogy Személyes Története elvezesse a feladatokhoz, amelyeket az élet tartogat a számára.
Paulo Coelho

Tünde mondta:

KEDVES BALÁZS !

KÖSZÖNÖM A JÓKÍVÁNSÁGOKAT…ÉS IGENIS ÉREZTEM A MÖGÖTTE REJLŐ SZERETET-KÜLDÉST.
ÁLDOTT,BÉKÉS KARÁCSONYT…ÉS MINDEN ELKÉPZELHETŐ JÓT KÍVÁNOK ÉN IS NEKED.

Szeretettel írtam : Tündi

Ágnes mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon szeretem olvasni az írásaidat. Ez a mostani is nagyon igaz és szép gondolatokat tartalmaz. Köszönöm, és kívánok neked és családodnak áldott, békés, szeretetteljes karácsonyt! Ágnes

Lehoczky Judit mondta:

KEDVES BALÁZS!
AZ ÉN ÜZENETEM CSAK ENNYI, KÖSZÖNET NEKED A SZÉP ÍRÁSOKÉRT, AMIK TELJESEN IGAZAK!
“NINCS NAGYOBB BOLDOGSÁG,MINT HA SZERETNEK BENNÜNKET EMBERTÁRSAINK ÉS ÚGY TALÁLJUK: JELENLÉTÜNK HOZZÁJÁRUL AHHOZ,HOGY JÓL ÉREZZÉK MAGUKAT” / CHARLOTTE BRONTE/
JUDIT

Köveskuti Tünde mondta:

Kedves Csillag magocskatestvéreim!

Fogadjátok szeretettel A spirálgalaxistól a mákos bejgliig eszmefuttatásom a hozzátartozó gyönyörű képekkel…

http://funyiro.hu/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=358&itemid=2

Áldott Ünnepeket Kívánok

Szeretettel: Tünde

Judit ! mondta:

Kedves Balázs !

Nagyon sokat köszönhetek neked!
Az üzeneteidből merített erő segített az elmúlt pár hónap
időszakában, hogy sikerüljön helyére rendeznem azt a sok
sok eseményt érzést félelmet és persze feladatot melyek
mind megoldásra vártak. Remélem ezt az évet azzal a tudattal
zárhatom, hogy valamit már elkezdtem, és van mit folytatnom.
Kívánok nagyon nagyon Boldog Karácsonyt és még Boldogabb Új
Esztendőt neked és családod minden tagjának.
Karácsonyi szeretet teljes üdvözléssel öleléssel J

Katus mondta:

Itt csillagokról olvasunk ugyan csodaszép dolgokat, most mégis ezt mondom:

“Ne a hóban, csillagokban,
Ünnepi foszlós kalácson,
Ne kidíszített fákon, hanem
A Szívetekben legyen karácsony!” (Szilágyi Domokos)

Ezzel a szép gondolattal kívánok Balázs Neked, Családodnak és MINDENKINEK áldott, békés karácsonyt!

Szeretettel:
Katus

Fekete Judit mondta:

Kedves Mindenki,

úgy érzem ebben a pillanatban, hogy kevés itt minden szó.
Most csendben, magamba fordulva, meghatódva várom az előttem álló napokat.
Érzem, hogy zajlik az Elengedés és a Befogadás. Hagyom.

Békés Karácsonyt!

Judit

Adri mondta:

Balázsnak gratulálok az új honlapjához!
Mindenkinek Áldott Békés Karácsonyt kívánok
egy csodálatos ide illő “csillaglesős” zenével Medwin Goodalltól !
http://www.youtube.com/watch?v=axfe6Pl1SbQ

Emese mondta:

Kedves Balázs!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Neked és az egész csillagmag olvasónak szeretettel, Föld békével Égi atya áldásával és a szent fény születésével:

Emese

Dugasz István mondta:

KARÁCSONY

Nincsen apám se anyám
Ki gondolna néha rám.
A karácsony mindig szép
Anyám, apám látom még.
Ott ülnek a fa mellet
Mintha együtt élnének.
Amit talán én érzek.
Átölelem mind kettőt,
Mint az igaz szeretőt.
Karácsonykor ég a láng,
Tőle szép a nagyvilág.
A karácsony szeretet
Mit feledni nem lehet.
A szeretet ünnepe
Így él az én lelkembe.
Földön, égen csillagok
Nem születnek Jézusok.
Jézus, aki született
Vele jött egy üzenet.
Attól, aki teremtett.
Kérdezem a csillagot
Jézus vajon mit hozott?
Égből hozott csillagot
Amit az ég megadott.
Ő a csillag egymaga,
Igazság és szeretet,
Áthatja a szívedet.
Emléke, míg él ember
Megtelik az élettel.
Karácsonykor a világ
Mindenkiért mond imát.
Kiben él a szeretet
Boldog mindig az lehet.
Isten adta ezt nekünk,
Hogy boldogok mi legyünk.
Aki ember és szeret
Boldog mindig az lehet.
Aki nem hisz semmiben
Annak lelke nem ilyen.
A hit és a szeretet
Mindenkiben ott lehet.
Meghalt Jézus érettünk,
Hogy mindig jót érezzünk.
Aki nem hisz őbenne
Annak nincsen öröme.
Örüljünk az Istennek,
Hogy minket is szeretnek.
Karácsony a hit szava,
Karácsony a hit maga.
Száll az égbe a lélek
Azt mondja, hogy még élek.
Szeretetben a béke
És a jónak emléke.
Jézus Istennek fia
Aki a hitnek szava.
Benne van a szeretet,
Mit tagadni nem lehet.
Akinek más a hite
Nem sokra megy ő vele.
Szeretetben béke van
Ott élhetsz csak boldogan.

Cegléd 2009-12-23 Dugasz István

Krasznainé Magdi mondta:

Évente egyszer, egy csodás téli éjjel, bűvös, titkos, álmok suhannak a szélben! Mindenki házába boldogság költözik. Szívünk örömmel megtelik! Boldog, Békés Karácsonyt Kívánok!

A szeretet, harmónia, egység öleljen át mindenkit!

Dugasz István mondta:

KARÁCSONY ESTE

Csillagoknak üzenem
Nekik adom a szívem.
Azért írom versbe ezt,
Mert olyan szép ez az est.
Jézus ekkor született,
Benne van az üzenet.
Békét hozott jó napot
Amit én is akarok.
Ha ő Istennek fia
Benne nem lehet hiba.
Én csak egyet akarok
Mindenkinek adhatok
Szeretetből jó sokat,
Nem akarok jósokat.
Legyen minden szív szabad,
Igaz legyen a szavad.
Legyen benned igaz hit
Nem kívánok mást semmit.

Klári mondta:

Kedves Balázs !
Számomra mindig is nagyon sokat jelentett a Karácsony, lehet azért, mert a születésnapom is ekkor van. De az idén valahogy még többet, igaz kicsit más is volt, mint az eddigiek. Határtalan boldogság, szeretet és béke járta át a lelkemet.
Szeretet teljes Boldog Ünnepeket kívánok Neked !!!
Szeretettel: Klári

Ui: Mindenkinek Kívánok Békés Boldog Karácsonyt !!! :)

Glászné Erzsike mondta:

Kedves Balázs!
Hálás szívvel köszönöm, hogy e gyönyörű ünnep előtt is gondolsz ránk, és szeretettel, odafigyeléssel segítessz nekünk még szebbé tenni!
Legyen nagyon boldog békés ünneplésed. Ezt kívánom minden hasonlóan gondolkodónak.
Erzsike

Kiss Balázs Kunó mondta:

Itt tudjátok folytatni a beszélgetést:
http://csillagmag.hu/forum/beszelgetes/magyarsagrol/

Vagy bárki nyithat új fórumot.

Regisztrálni itt lehet:
http://csillagmag.hu/wp-login.php?action=register

További jó és izgalmas beszélgetést kívánva,
Balázs

ps: ha probléma lenne a regisztrációval vagy a kezeléssel: info@csillagmag.hu