Csillagüzenetek

A tavasz üzenete

2012. Már. 20

Március 20-án kedd reggel 6 óra 14 perckor a Nap elérte a Napéjegyenlőség pontját. Ez egy új kör, egy új év kezdete, amikor az Ember a téli belső csend állapotából elindul a megnyilvánuló világ felé. Ez olyan, mint a légzés, amikor a kilégzés utáni csöndből és ürességből hatalmas erővel szívja tele az ember a tüdejét, s a vérkeringés felgyorsul, minden érzékszerv kiélesedik ? itt a Tavasz. A virágzás és növekedés ideje, nem csak a természetben, hanem az Emberben is!

S mint ahogyan a természet sem rohan, nekünk sem kell: szépen lassan gyűjtögessük erőnket, érezzük napról napra ahogyan a Fény átjár és erőt ad, és egyre jobban átmelegíti nem csak testünket, hanem átjárja lelkünket is. El fog jönni mindennek az ideje ? mert ez itt a Fény és Világosság felé törekvés ideje, egészen a nyári Napfordulóig, ami a Fény kiteljesedése lesz. Addig nincs más dolgunk, mint ?teljesedni?. :)

Az elmúlt napok impulzív tüze (lásd itt) hatalmas átkódolásokat hozott el, amelynek sok testi és lelki tünete lehet, amelyet nem tudunk hova tenni. Álmatlanság, szédülés, zavarodottság, fejfájás, a látható világ elszürkülése, remegések, más fájdalmak a testben most teljesen ?normálisak?. Hiszen nagyon komoly fizikai szintű átrezgés, frekvencia-állítás zajlik bennünk.

Érdemes  minél többet a természetben lenni! Ez ugyan általános jótanács, de most a föld és tűz elemek ?túlsúlya? miatt a természet nagyban segít ezeknek a leföldelésében. A városlakók számára mindenképpen tanácsos a héten minden nap fűvel-fával érintkezni. :)

További üzenete a természetnek az, hogy ezen a hétvégén lesz a legideálisabb a Tavasz tekintetében a földdel, kerttel, természettel való foglalkozás! Nem csak hogy növő hold lesz, hanem szombat este belép a bika jegyébe a Hold, és egész vasárnap és hétfőn ebben fog járni.

A vasárnapot érdemes mindenképpen kertészkedéssel, vagy valamilyen természettel való kapcsolódással tölteni! Nem szokásom ilyen tanácsokat adni, de ennek most földi aggyal nem is igazán felfogható jelentése van. Nagyon fontos a földelés a napokban!

Tanácsos minél kevesebbet internetezni, híreket vagy újságot olvasni, tv-t nézni. Érdemes ?erőt venni? magunkon, és ezeket a szokásosnál is jobban mellőzni. Teremtő erők zajlanak, és nem mindegy, hogy milyen képekkel tömjük fejünket. :)

* * *

Tágabb értelemben az előttünk álló három hónap az ?intenzív munka? ideje. Nagyon nagy erőket kapunk most, amit a tudatosság hiányában pusztítóan lehet megélni. Új egyensúly jön létre, ahogyan korábban is említettem, ami azt jelenti, hogy a JELENLEGI kibillen. Bár ez általános üzenet, de most ez az új év, ez a tavasz erről szól.

Éppen ezért az elkövetkező három hónapban érdemes minél kevesebbet ?agyalni?, és nem megtorpanni, haladni előre. Ez nem a pihenés és nem a megállás ideje most, hanem az előre haladásé ? csak nem mindegy, hogy hogyan! És ez lesz a kulcs, ez lesz a titka ennek az időszaknak, hogy ?hogyan? haladsz előre éltedben.

Ha mostanában sok mindenen nem tudtál dönteni, akkor továbbra se dönts, semmiképpen. :) Hanem csináld! Véget ért a toporgás, és eljött a tettek ideje. Lépj ? nem tudsz rossz irányba menni. S ahogy Yoda mondja a Csillagok Háborújában: ?Tedd, vagy ne tedd. De ne próbáld!?.

Aki Bátorságot kér, meg fogja kapni, s aki Áldást kér, el fog hozzá érkezni. Itt az idő, hogy egyre jobban megmutassa az Ember a teremtő erejét, s hogy a Felemelkedéshez méltó módon tudja az egón, önzésen és pusztításon kívül másokért használni, és így emelni a világot egyre feljebb és feljebb!

A hernyó most töri át a báb falát, hogy lepkeként megszülethessen. Ehhez erő kell, feszülés kell, de vár egy magasabb létforma, ám szét kell törni a régi korlátokat. Csak nem mindegy hogyan: lázongva, forrongva, szenvedve, problémázva, vagy pedig tudatosan, békében és megnyugvással?

Te választasz?

S ne feledjük, talán mindezek fölött (vagy alatt :) ) ez az üzenet áll: minden kezdet egyben valaminek a vége is. Tehát most minél több minden zárul be és alakul át belül, annál nagyobb lesz a lépés “felfelé”. Egy szinten az összegzések és lezárások ideje is ez, a láthatón túl, belül. S az tud csúzlijával messzire lőni, aki előtte nagyon megfeszítette azt a “befelé” irányában!

Ezért valójában ez egy húzás, egy befelé forduló erő – ekkor repül messzire az a kő, amit a lelkünk csúzlijával ellövünk most. A látszat, a rügyek, a tűz mögött egy komoly befelé forduló erő lapul láthatatlanul… ebből lesz a láthatóban növekedés…

21 hozzászólás

Kriszti mondta:

Köszönöm Balázs, én most szó szerint TELJESEDEK :) s érzem a csodás átalakulást.

Nikol mondta:

“Lelkünk csúzlija” :-)) – ez nagyon jó!
Ezek szerint egy nagyon remek időszak előtt állunk!
… és mégis néha annyira nehéznek tűnik…
Mindig nagy élmény olvasni az írásaidat, Kunó, annyira örülök hogy vannak, köszönet értük!:-)
Sokszor támaszt nyújtottak nehéz életszakaszaimban, vagy magyarázatot kaptam arra ami már megtörtént, és végre segített megértenem.
Mintha valaki kinyújtaná a kezét, mikor már csak 1 lépés van hátra, de egyedül nem mindig sikerül meglépni.
(és most befejeztem a nyáladzást… :-))

jonathan k. mondta:

“..Színte sohasem tudom komolyan venni magam, csak azt amit épp csinálok. Az írásaim, a szövegeim úgy készülnek, hogy valaki – fentről – őket. Teljesen automatikusan írok, és másnap, amikor újra elolvasom őket, néha magam sem értem, mit is műveltem, és honnan jutottak eszembe ezek a gondolatok.. Nem tudom mi történik amikor előadok.. Keresem a helyet ahonnan elindulhatok, és ahová fizikailag és szellemileg visszatérhetek..
Sosem tudom mikor jön rám a “happáré”, ezért még éjszaka is készenlétben alszom. Éjjeli szekrényemen papír, toll várja a legrandókat, szobám, táskám, és a fél padlás tele van szinte érthetettlen följegyzésekkel.. Állandóan olvasok, zenét hallgatok, filmeket nézek, s járom az országot, a világot.. Nyitott vagyok, ezért sok gyönyörű és kevesebb keserű élmény ér. Ezerszer meghallgatott zenét – bluest, rockot, népzenét, klasszikust – is, folyton megfigyelek, rengetegszer elolvasott verset, és regényt, történelmi tanulmányt, és szerzőket, pl. József Attilát, Adyt, Villont, Pilinszkyt, Salamovot, Kerouacot, Shakespeare-t.. Bizonyos filmeket évente újranézek. – Fellini Amarkord-ját, és az Országúton-t, de J. Cassavetes, Scorsese, F. Ford Coppola, de Sica, Menzel, Pasolini, Visconti, Wajda, Tarkovszkij műveit is. Ezek együtt és külön-külön is elröpítenek egy olyan tartományba, ahol nagyon nem vagyok egyedül, és nézelődhetek..
Ám maga az Élet még ennél is gyönyörűségesebb..
Miután feltöltekeztem – a lakás alatt van dolgozószobám, és ott hallgatom két lányom csilingelő angyal-hangját, és feleségem kacagását.. – , a lebukást elkerülve lábújhegyen visszamegyek a géphez, és benyomom a Doors – Miss Maggi M’Gill-jét, vagy a Stones – Midnight Ramblerjét, vagy J.S.Bachot..
Ha elmerülök bennük, beindul bennem valami..
A kívülállók talán ezt hívják alkotásnak, vagy művészetnek.. Ám ez hülyeség.. – megjegyzem nálunk kétfelé ‘vész’ van: sertésvész, és művész.. – ”
/HOBO Földes László – ihlet, inspiráció – interjú/

Meli mondta:

Teljes összeomlást éltem meg az elmúlt hét alatt. Annyi “negatív” élmény ért, hogy elmondani is nehéz. De tudom, hogy nem kell cimkézni a dolgokat, épp ezért nem is mondanám negatívnak, csak ÉLMÉNYNEK. Kellett.

Balázs a múlt héten ezt írta: “És most vagyunk az átalakulás útján.” “Tehát amire eddig alapoztad az életedet, az most elég. Átalakul. Magasabb rendű formát vesz fel.”

Nálam az alapok átalakítása tehát így kezdődik. Az ismerőseim, akik látnak, mind azt mondják, hogy nagyon rosszul nézek ki. Pontosan azt látják, amit belül érzek.
Olyan dolgokat tettem, amire azt mondanám, ha más tenné, hogy “pfúj”. És mindeközben láttam magam kívülről, és tudtam, hogy szörnyű és megalázó, amit teszek, de tudjátok mi történt ennél a felismerésnél? Nyomtam magamom még egyet és még egyet, hogy minél lejjebb kerüljek a bűzös mocsárba. A legaljára….
És miután mindezt megéltem, jöttek az újabb és újabb szarkupacok az életemben, egyre csak fel és fel. Mintha minden bűzös genny ki akarna fakadni.
Egyetlen emberrel találkoztam mindeközben, akinek a jelenléte megnyugtatott és úgy éreztem szükségem van rá. Azóta eltelt 4 nap, és egyre jobban érzem, hogy szükségem van rá. A sors fintora: nem tudom az ő elérhetőségét, ő tudja az enyémet. És csak várom, hogy megcsörrenjen a telefonom…
Az egómon nehéz felülkerekedni. Folyamatos harc. Legbelül tudom, hogy el kell engednem ezt a vágyakozást.
Most úgy állok, hogy nem tudom, merre….
De megnyugtat a tudat, hogy rossz irányba nem mehetek. :)

Ritus mondta:

Ez a csúzli….nálam íj és nyílvessző :))) reggel gondolatban éppen azt “gyakoroltam” hogyan kell célbalőni, úgy hogy közben nem akarod “csak” ellövöd. Párszor sikerült :))) (jó, a szomszédba is volt, hogy átlőttem :P)

Egyébként már a téli hónapok alatt is valami ilyesfélét éreztem belül amiről írsz :)

Kata mondta:

Most ért véget a kapcsolatom, épp elköltözésben vagyok a szüleimtől és alakul, teljesedik a hivatásom… nehéz. Nagyon sok minden ez egyszerre, mégis kitartok és próbálok minőségileg is átalakulni. :) Köszönöm az írásokat, nekem nagyon sokat jelent, hogy olvashatom! :)
Szeretettel, Kata

Abonyi Ágota mondta:

Folyamatosan érzem a változást. Ilyen gyors iramban nem repült az életem mint most. Olyan érzés fogott le a napokban, ami még soha. Változtass!!MOST!! Teljesen természetes érzés. Nem félek semmitől. Magabiztos, lendületes vagyok tele erővel, energiával. Az az érzés, amikor fiatal koromban azt mondtam: Én egy hegyet is elhordanék. Most 56 évesen ugyanezt érzem. Nagyon klassz.Tudom hogy segítenek “föntről”.Sok előjelet kapok. Csak értelmeznem kell, vagy még azt sem. Olyan természetes, minthogy eszem, vagy alszom. Kuno, sokat segítesz nekem, de mindíg azt érzem, hogy “Én ezt már tudtam!!” csak Te fogalmazod meg. Köszönöm az útmutatást, azt a szeretetet amit az Átalakulás Iskolájában kapunk Tőled. Öleléssel, Ágota

Anna mondta:

Kedves Balázs, Olvasók!

A kegyelem törvényének világában élünk. Ezt minden “spirituális” ember érzi, hat rá. A nem “spirituálisakra” is. Akárcsak a gravitáció. A ventillátoraink kiélesedtek, azonnal reagálunk egy-egy változásra. Ilyen “változásjelző berendezés” nekünk Balázs, és még egy pár olyan ember, akik hitelesnek mondhatóak. (Nem sokan vannak sajnos…)
Hisszük, hogy ezek a karizmatikus változások megtörténnek és úgy mennek végbe, hogy az jó legyen. Jó legyen nekünk, a Földnek, az Univerzumnak. Nehéz ügy, de ha felismerjük, hogy a fájdalom, a szenvedés is értünk van, akkor már jó úton járunk.
Tavaly nyár végén sikerült eljutnom Balázs egy meditációjára (140 km-ről) és nálam is minden tisztulás beindult. Mellé megerősödtem hitben, szeretetben és alázatban, és bár sikerült elválnom a férjemtől, mind a ketten beláttunk, hogy nem a különlét az utunk, hanem az EGYÜTTLÉT, de egy másik minőségben. Egyikőnk sem gondolta, hogy ez fog velünk történni. Egyszerűen csak imáinkban kerestük a rálátást a problémáink (vállalt feladataink) megoldására. És most újra együtt élünk!
Isten útjai kifürkészhetetlenek. És ez milyen igaz!
Azóta még erősebbek vagyunk, bármilyen helyzetet megköszönünk és áldást kérünk rá és folyamatosan a kegyelem állapotát érezzük.
Kívánom, hogy hasonló örömök érjenek mindannyiótokat az utatokon és legyen szerencsétek személyesen is Balázshoz, aki áldott és egy kellemes, kedves “útjelző tábla” az életünk tengerén!
Szeretettel: Anna

VJUDIT mondta:

Köszönöm szépen, tegnap stílusosan kihúztam a tarot-ból a HALÁL nagyarkánumot.. :-)))

Laura mondta:

Kedves Balázs!

És hogy mennyire így van amit írsz,aznap éjjel az álmom visszaigazolta Nekem. Álmomban repültem – mint sokszor már a múltban – és 180 foknál azt mondták fordulj át teljesen… O.K. rendben – gondoltam Magamban, de mi lesz…(bátorság) legfeljebb lezuhanok. Hát nem, átfordultam és egy 360 fokos Teljes Kört írtam le és zártam le, és egyben el is indítottam. Csodás érzés volt!!! Ezt élem most a mindennapokban békében, hitben és nagy szeretetben Mindennel.
Végre végre Itt Vagyunk!
Vasárnap egész nap az Atlanti óceán partján fogok napozni és élvezni az ősz kezdetét és a nyár végét. :)
Szeretettel ölellek Téged és Minden Olvasód.
Laura :)

Anyec mondta:

Abszolút megfogalmazás, tényleg így volt az elmúlt hónapokban, hogy testi lelki tüneteket éltem át: “szédülés, zavarodottság, a látható világ elszürkülése, remegések” és tétlen kilátástalanság….ez mind megvolt….most úgy vagyok, hogy KINT kell lennem, az fog tölteni kívülről-befelé….csak remélni tudom és kívánni mindenkinek, hogy a mag ami legbelül feszíti a burkát végre fényre ér…….:-)))
SOK SIKERT MINDENKINEK!!!!

rafiki mondta:

Augusztus vegen eljottem Magyarorszagrol. Mondhatni egyszeru volt mert nem sok minden kotott mar oda. Azota – hogy, hogy nem – a meglevo kotodesek is felszamolodtak. Nem egyszeru elindulni egy idegen orszagban gyakorlatilag nullarol de ez nem sirankozas hiszen en valasztottam. Pusztan azert emlitem meg mert nagyon sok dolgot megvaltoztatott bennem ez a nehany honapnyi nehezseg. :) Par hete alakul bennem gondolat, hogy a ‘mostani’ munkahelyemrol lepni kellene, nem az enyem. Tegnap elkuldtek :D Ma reggel megkaptam az emilemre a fenti cikket. Ma kint ultem, fekudtem tobb orat a parkban, csodalatos napsutesben…
Valojaban nem is tudom miert irom ezeket a se fule, se farka mondatokat. De jolesik.
Mindenkinek szep napot!!!

Ike mondta:

Kedves Balázs!
Köszönöm a fantasztikus írást és a jó tanácsokat is. Városlakó lévén a közeli park fáit fogom átölelni. :)

Kedves jonathan k.!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk azt az interjú részletet. Igen közvetlenül érintett, mivel mostanában magam is megélem, amiről HOBO Földes László beszélt. Másfél hónappal ezelőtt erős késztetést éreztem, hogy verset írjak. Megjegyzem, korábban a prózát sokkal jobban kedveltem (olvasni). Szóval hozzáfogtam a versíráshoz, és most már közel 100 versnél tartok. Leggyakrabban kora hajnalban jön az ihlet, így hát mindig van jegyzetfüzet, toll az én ágyam mellett nekem is, és később újraolvasva a verseket, magam is csodálkozom, hogyan voltam képes leírni. Gyakran tőlem szokatlan szavakat, szófordulatokat használok. Irodalomtanár sógornőm, javasolta, jelentkezzek pályázatokra. még nem döntöttem el, talán… De ami a legfontosabb, hogy mindez nagyon jó érzéssel tölt el. És ez a legszebb az egészben, melyért minden nap hálát adok a Teremtőnek.

Godo Ernöné mondta:

Kedves Balázs!
Érdekes dolgok ezek,amiket leirtál ezeken mindenen szinte átmentem.A testi remegés fájdalmak stb.S éreztem azt is hogy
szükségem van arra,hogy érezzem a földet,s mezitláb érintkezzem vele.Folyamatos változást élünk meg egyre többen.

Köszönöm!!!Hálás vagyok ezekért az irásaidért.

Lady Justice mondta:

Mi a helyzet a tavaszi “vizsgaidőszakkal”?

Mirk Tamásné Zsóka mondta:

Köszönöm Balázs!:)

Főnix mondta:

Nahát!? A vergődés nálam is meg volt! Versírás is van és folyamatosan naplót írok és beszélek magammal. Tegnap pedig egy könyvben választ kaptam “egyik részemre”. Csodálatos! Ha ajánlhatom: Miért érzem azt, amit te? Joachim Bauer
Csodát Mindenkinek!
Végtelen szeretettel…

Holló mondta:

Szeretném otthagyni a munkahelyemet, de nem merem. Nincs másik a láthatáron, és mindenki riogat, hogy nagyon nehéz állást találni. A férjem komplett hülyének tart, hogy felállnék innen. A gyerekeknek enni kell.
Tedd vagy ne tedd – persze, ha megtehetném! De jól hangzik, olyan ezoterikusan.

Dzsida Gabriella mondta:

Kösz, Balázs, igen jó olvasni a küldeményeidet, melyekhez “véletlenszerüen” egy ismerősöm által jutottam.
Valóban nagyszerüek az utóbbi napok. Tegnap én is a tatai tó partján napoztam…
A hölgyek figyelmét felhivnám, hogy Indiában tegnaptól kezdődően 9 napig tart a Navratri ünnepe, az Istenség női aspektusaának , az Isteni Anyának az ünneplése, Durga, Lakshmi és Saraswati személyében . Nos hölgyek, lehet böjtölni és kérni az Isteni Anyától…
Sok sikert, spirituális fejlődést, a női vonzerő növekedését, kiteljesedését kivánom nektek szeretettel:Gabi

Erma mondta:

Köszönöm Balázs, legalább reményt adtál, nehéz időszak van mögöttem, ill. talán még tart is.
Dzsida Gabi írásáról jut eszembe, tegnap volt Gyümölcsoltó Boldog Asszony ünnepe, az ilyenkor kért ima, felajánlások a Szűz Anyához nagyobb eséllyel vannak.
Mindenkinek sikeres, tartalmas tavaszi napokat!
Erma

VeVe mondta:

Szia Balazs!
En meg csak most olvastam eme sorokat. Es sajnos mondhatni a tavasz elsö ket honapjat, söt meg a majusbol is nemi idöt szinte “önpusztitasnak” monhatb´nam, amit idegileg csinaltam önmagammal.. Sok kepzet, rossz fantazia , feltekenyseg parom iranyaba, hitetlenkedes ketkedesek, sirasok, kitalalt dolgok vannak mögöttem,.. Remelem, hogy nem kesö meg az atalakulas elkezdese, de en is ugy gondolom, hogy ezeket meg kellett elnem, ahhoz, hogy most mar nyugodtabban, es eltökeltebben lassam önmagam es masokat magam körul…Azaz pozitiv szemmel, s nem ilyesfajta “uldözesi maniaval..”Elkezdtem az Peter Kelder: “Öt tibetit” nem tudom ismeri e valaki közuletek ezt a könyvet..
S elmondanam, hogy nagyon “felturbozta ” az energiamat, es a tetteim erejet mind fizikailag es pszichikailag is.. :)Veletlenszeruen talaltam ezt a könyvet, amit ki tudtam nyomtatni.. Minden remenyem es eltökeltsegem , hogy sikerul ledobnom magamrol a mul nyomasait es rossz tapasztalatait, egy uj pozitiv elet remenyeben. Mindenki´nek nagyon sok ?pozitiv elmenyeket es jo egeszseget, kitartast, BOLDOGSAGOT kivanok sok szeretettel!!!