Csillagüzenetek

A Tejút dobogó szíve szól Hozzád

2011. jan. 03

A ?Karma eltörlése? című videó és a Téli Napfordulóról szóló írás most a múlt tükrében egy bővebb értelmet nyer. Éppen ezért, s mivel azt gondolom, hogy sokakban nem tisztázott a ?karma? kérdése, erről szeretnék most egy kicsit részletesebben szólni. Továbbá arról, hogy mit is hozott el nekünk a Holdfogyatkozás és mit hoz a holnap ránk váró Napfogyatkozás.

A karma körforgása, a tetteink következménye, az okok és okozatok törvénye igen egyszerű, és a legjobban valóban egy körrel szemléltethető, hogy meglássuk mi hogyan ér hozzánk vissza, ahogyan útjára indítjuk életünkben. Az élet valójában egy kör, ahol minden körbeér, ahol a jövő múlttá változik, ahol az előre valójában hátra lesz, és a felfelé végül lefelé válik. Az egyszerű, beszűkült nézőpont az, ahol a kör kis szeletét kiragadva látjuk csak azt, hogy valami hozzánk képest előttünk vagy valami mögöttünk található ? holott az egész csak értelmezés kérdése.

A karma pontosan így működik: elindítunk egy okot, és okozattá válik. Hatunk, és hatásokat kapunk ? s valójában MINDEN minket érő hatás a körbeért hatóerőnk eredménye. Csakhogy a kis pontból nézve ez nem látszik, és az emberi elme azt gondolja, hogy rá tőle független hatások hatnak, hogy őt a külvilág határozza meg, és nem sok mindent tehet az őt ért hatások ellen.

A megvilágosodás előszobája az a pillanat, amikor felismerjük és MEGÉLJÜK azt az állapotot, amikor meglátjuk, hogy a minket érő összes hatás, az élet összes eleme, minden a külvilágból valójában BELŐLÜNK FAKAD! Ennek a megértése és megélése az, amely megadatott most december 21-én az emberiségnek, ez volt az az ébresztő csengő, amely mindenki szívében megszólalt.

S az említett ?Karma eltörlése? frázis valójában nem azt jelenti, hogy valamilyen tőlünk független hatalom egyszer csak suhint a varázspálcájával, és hipp-hopp minden problémánk megszűnik, hanem a 21-i Napforduló azt hozta el életünkben, hogy megélhetjük ezt az áldott állapotot, amikor rálátunk az egész körre, és meglátjuk azt, hogy mindent mi okoztunk magunknak! Mindent, a szomszédot, a kormányt, az összes régi sérülést, párkapcsolatot, az anyagi helyzetünket, a főnökünket, mindent. Nincs kivétel.

S ha ezt képesek vagyunk magunkévá tenni, akkor tényleg úgymond ?eltörölhetjük az eddigi karmánkat?, azaz meglátjuk az OKOZAT mögött az OKOT, és azt, hogy az OK-ot mi indítottuk el! Azáltal, hogy ÉN VAGY-OK: én vagyok az ok!

Lezárhatunk minden öntudatlan körfolyamatot, minden minket érő hatás mögött megláthatjuk önmagunkat! S nincs ennél felemelőbb érzés, amikor a múltbéli ?hibáinkat?, ?szenvedéseinket? végigvesszük és rájövünk arra, hogy valójában mindent mi okoztunk magunkat! Na, ekkor léptél ki a karma folyójából, ekkor törölted el a karmádat, amire próbáltam utalni korábbi üzeneteimben. Ekkor már nem hat rád semmi sem, hiszen hogyan hatna bármi is rád, ha te vagy az, aki hatsz! A kettő eggyé válik, az okozó és az okozat összeolvad, véget ér a körforgás.

Ekkor lehet egy új kört indítani, TELJESEN MÁS TUDATOSSÁGGAL, teljesen más hozzáállással: szeretetből, erőből és bölcsességből gyúrni minden lépést, ami visszaérve hozzánk nem azt a hatást kelti, hogy szenvedést hoz, hanem emeli nem csak az ?Én?-t, hanem Mindenkit, a ?Mi?-t is. Az így indított Okok valójában az új korszak első szárnycsapásai, ami ha hiszed, ha nem, már itt van a ?nyakunkon?, már ebben vagyunk benne, már így tudsz élni, így tudsz létezni!

Ehhez érdemes végignézned az életedet, a mostani állapotodat, hogy mi az, ami szenvedést és problémákat okoz számodra, és most van lehetőséged meglátni a tükörben Önmagadat, minden mögött a Lényedet. Ha szembe mersz nézni önmagaddal, akkor ezt a szép tükröt most tisztára törölheted?

Napfogyatkozás

Ehhez az Univerzum nem is adhatna nagyobb segítséget, mert hívó szava holnap fog elérni a Földre, a Napfogyatkozás ideje alatt. Ugyanis minden Napfogyatkozás az, amikor a Nap eltűnik az égről ? azaz a cselekvő én megszűnik, az ego és az én eltűnik, és helyére a Tejút galaxis csillagainak, központi Magjának üzenete egy az egyben megérkezik a Földre. Ez történt 1999. augusztus 11-én is, a teljes Napfogyatkozáskor, és most ugyan csak részleges lesz, de nem kevésbé hatalmas erejű: az ébresztő csengő, a lelkeket hazahívó galaktikus fényüzenet érkezik el mindenki szívébe, és ébreszti fel a karma fogságában vergődő tudattalan létezőt. A csengőt mindenki meghallhatja, aki akarja, és dönthet úgy, hogy felismeri életét, felismeri a saját illúzióit, felismeri Önmagát a világban, és tudatossá válik. Tudatossá arra, hogy ne teremtsen magának öntudatlanul. Az illúzió mögé tekinthet azáltal, hogy megérti az illúzió mibenlétét, az illúzió igazi lényegét, a mögöttes tartalmát. És ekkor ezen illúzió világ teljes urává válhat, a saját teremtőjévé?

A részleges Napfogyatkozás Budapestről január 4-én, reggel 08 óra 04 perckor kezdődik, és 09:27-kor lesz a maximuma, a Napkorong háromnegyede lesz takarásban. Reméljük a felhőzet látni engedi majd fizikai szemünk számára is ezt az eseményt, de lelki szemeinkkel a belső hangokra, belső üzenetekre figyeljünk. A Budapesten élőknek 10:57 ?kor ér véget teljesen az esemény. Magyarország többi városában a maximum 09:23 (Zalaegerszeg) és 09:32 (Nyíregyháza) között lesz.

– – –

Ezen a napon nem kisebb esemény, mint az újbóli és egyben egy évtizedig az utolsó Jupiter-Uránusz együttállás is létrejön, amely egy záróakkordja a tavaly elkezdődött folyamatoknak. Érdemes átolvasni mit is írtunk tavaly arról, hogy ez az együttállás mit is jelenít meg az életünkben:

Mert minden, ami tavaly június óta elkezdődött, most visszatért hozzánk, lezáródik és újra indul a kör egy más szinten. Amit nyár óta ?begyakoroltunk?, kipróbáltunk, nézegettünk jobbról-balról   elölről-hátulról, azt most egy valódi módon kell létrehoznunk. Javaslom mindenkinek a fenti írások átolvasását, és az olvasás közben felbukkanó gondolatok (mentális vagy írásos) rögzítését, és azok megtekintését a jelenlegi élethelyzetünkben. Mert azok a kérdések, amelyek június környékén foglalkoztattak bennünket, most újra felbukkannak egy más köntösben, és most fogjuk igazán csak lezárni.

Jó utazást kívánok mindenkinek!

35 hozzászólás

Valkovszki Éva mondta:

Kedves Balázs!

Most először szólok hozzá a közzé tett írásodhoz – az új év ezt is “meghozta”. Köszönöm minden gondolatod, “tudásod”, mit megosztasz az erre nyitottakkal, velem is, már amennyire “nyitott” vagyok. Értékes volt számomra minden írás, hanganyag, videó…sok segítséget kaptam, amit már érzek a mindennapokban.
Továbbra is lelkes olvasód maradok, hogy minden egyes lépésem még tudatosabb legyen.
Kívánok Neked minden jót az új évben. Szeretettel, Valkovszki Éva

Főnix3 mondta:

Köszönöm Balázs! Köszönöm!
Szó szerint igaz !!!
Életmentő írás már megint.
Boldog Új Évet Neked és Mindenkinek.

Léna mondta:

Kedves Balázs!

– Köszönöm Neked mindazt amit ezidáig közvetítettél, adtál nekem és másoknak!
– Köszönöm, az időben adott/kapott útbaigazításokat, tanácsokat!
– Kívánom, hogy ez Új Évben váljon valóra minden álmod!
– Ezzel a régi magyar áldással kívánok Neked Áldott, Boldog Új Évet!
http://www.youtube.com/watch?v=1FUnHLX9SAM&feature=player_embedded

Katalin mondta:

Kedves Balazs!

Nagyon koszonom az epito gondolatokat, sokat segit utmutatasod es bolcs tanacsaid. Hirleveled szorgalmas olvasoja vagyok.
Kivanom, hogy az Uj Ev mindent hozzon el Neked, amit kivansz es mindenekelott adjon Neked jo egeszseget!

Szeretettel: Katalin

Schimmer Éva mondta:

Ezúton szeretném én is megköszönni,ezeket a nagyszerű gondolatokat,amiket mindig szívdobogva várok.Üdvözletem Boldog Újévet kívánok.

Ács Sándorné mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm.
Áldott, Boldog Új Évet kívánok.

Szeretettel
Judit

Bede Adrienn mondta:

Csatlakozom Évához, ebben a ködös esztendő-kezdésben jót tesznek a szavaid. ,,Speciell” ma nekem ez adott erőt a folytatáshoz:)

Nagy Gabriella mondta:

Én is már vártam a következő leveled, mert benne vagyok rendesen a felismerésekben.A tudatom már O.K.csupán még az érzéseim nem követik, nem könnyű az elengedés. Köszönöm a megerősítést! Gabi

Edit mondta:

Kedves Balázs!

A részleges Napfogytkozás napján utazni fogok Debrecenből Budapestre. Az az érdekessége, hogy épp akkor indulok, amikor Debr. környékén elindul ez az égi jelenség, és “kifelé” haladok belőle. Mire Pestre érek ott meg már vége lesz. Van ennek jelentősége?
Válaszod előre is köszönöm! Edit

Era mondta:

Kedves Balázs !

Ez az évnyitó írásod olyan volt számomra, mint az újévi zúzmara a Mecsek fáin, bokrain: a maga tiszta szépségében megrázó, felrázó.
Nem tudom pontosan, hol tartok a saját körömön, de azt világosan és örömmel látom, hogy Te egyre magasabbra és egyben beljebb jutsz a sajátodon, s közben emelsz és húzol minket magaddal.

Szeretettel:

Era

Beus mondta:

Köszönöm Balázs!

Nekem is szó szerint igaz! Csak legyünk mindig a most-ban.

Szeretettel: Bea

Kincs Erzsébet mondta:

Köszönöm Balázs!Kívánok Neked és a munkádhoz, SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVE!!!.Erzsébet.

Ildikó mondta:

Találtam egy szép animációt a holnapi Napfogyatkozásról…ha esetleg nem látnánk a felhőktől:
http://www.youtube.com/watch?v=JRTA6S7eGUA&feature=player_embedded

ENATÉSA mondta:

…Ha valakinek nem tudtam megbocsátani, az mindig számomra volt kellemetlen,nagyon kellemetlen. Olyan karmos érzéseket hurcoltam magamban, melyek elsősorban engem sebeztek. Az én lelkemet mérgezték meg, s állandóan kizökkentettek a nyugalomból. Nem kellemes haragban, sértettségben, tompa bosszú vágyban bármiféle fojtott indulatok tüzében élni…” (M.P.)

Márk mondta:

Balázs!

Számomra minden írásod aktuális, tiszta. Mindig jókor jön, mindig az ami kell.
Időről időre lehetett rajtad is érezni a változást az írásaidon keresztül, ez is azt mutatja, hogy együtt változunk mindannyian.

Elmúlt időszakban rengeteget tudtam beengedni abból, amit adsz. Szeretném ezt őszintén és tiszta szívből megköszönni!

Jeannecora mondta:

Köszönöm Balázs az írásaidat.Jó velük kezdeni az évet, amelyhez sok szerencsét, újabb tudásokat, gyarapodást kívánok mindenben, amit szeretnél.
Isten áldjon!
Jeannecora

Pál Magdi mondta:

Kedves Balázs!

KÖszönet minden szavadért, ami lelki fejlődésünket, napi gondjainkat segíti
BÉKÉS, ÁLDOTT, TOVÁBBI SIKEREKBEN , RŐBEN GAZDAG ÚJESZTENDŐT KÍVÁNOK:
PÁL MAGI

pipacs mondta:

… valóban, micsoda összefüggések vannak!!! Szeptember elején ezt írtad, kedves Balázs: “stabilnak tűnő, ám csak hazugságokkal fenntartott alapokat le kell rombolnunk. Minél jobban ragaszkodunk a megszokotthoz, annál nagyobbat robban az alattunk lévő ingatag építmény.”
hát … robbant is … s most jön a romeltakarítás és az újraépítkezés, ha jól értelmezem az írásodból.

Egy részről megnyugtató, hogy minden csak tőlünk függ … más részről ez a legnehezebb feladatunk. ÉSZREVENNI!!! Észrevenni, hol van a mi készülékünkben a hiba :) majd minél hamarabb kijavítani azt, és nem töprengéssel eltölteni az időt, vajon mikor romlott el, vajon ki ronthatta el (mert ugyan mi nem tennénk soha ilyet …).

Szálljunk magunkba!
És az a fránya ego mindig játszadozik velünk. Mert oké, hogy mi megtesszük amit meg kell tennünk … de a kisördög ott csücsül a bal vállunkon és a fülünkbe súgja: “oké, drága, ez nagyon jó munka volt … de most nézd meg a szomszédod mit tett … ő mikor hajlandó magába nézni … mikor hajlandó változtatni saját magán …???”
Becsapós :)
türelemmel forduljunk magunkhoz és a változás felé. És a legjobb indulattal forduljunk mások felé.

Alig várom a napfogyatkozást … remélem tiszta időnk, tiszta elménk lesz az átéléséhez.

Üdvözlettel: Pipacs

Lady Justice mondta:

Gyönyörű.

Horváth Roby mondta:

Köszönöm Balázs!
Fényben, tudatosságban és bőségben gazdag új évet kívánok!
Nekem is szó szerint igaz, 8.-án talizunk!!!
üdv
Roby

Sunrise mondta:

Egy kérdés: nem pakol rá erre az egészre még az is, hogy éppen ma van újhold is? Nem csak az ego háttérbe szorulása, de tisztulás, újrakezdés is? Vagy ezt már csak én képzelem bele?

Kiss Balázs Kunó mondta:

Teljesen így van, nem képzeled bele :)

B

Kiss Balázs Kunó mondta:

Hát, sajnos mindent köd borít itt… :(

Ildikó mondta:

Nahát!!! Éjjel delfinekkel álmodtam. Tudjátok minek a jelképe a tengerrel együtt, ahol játszadoztam velük? A tiszta örömök, újrakezdés, születés és halál szimbólumai. Mág az álmok is üzennek???
Újholdas Napfogyatkozásos álmokat mindenkinek! :))

Ildikó mondta:

Itt az ország közepén is teljes a felhőzet, nem látok semmit az égi jelenségekből. Mostanra mintha az égbolt fénye veszített volna valamit erejéből, tompább, idebent határozottan sötétebb kezd lenni. Majd megnézem azt az animációt mégegyszer….:))

Sunrise mondta:

Köszi Balázs!
A neten sem találom sehol,azt hittem lesz egy élő csatorna vhol ahol mutatják, úgy rákukkantottam volna…
Közben utánaolvastam, elvileg még pont a napfogyatkozás alatt lesz az újhold is időben, és itt jobbra fent látszik, hogy a Nyilasban jár a Hold. Amit tőled tanultam, az alapján nekem ez is elég csodás dolognak tűnik… :-)
Na, asszem megyek meditálni…

Era mondta:

Gyerekek !

Ne erőlködjünk a láthatóval !
Csukjuk be a szemünket és csatlakozzunk Sunrise-hoz !

engel58 mondta:

Köszönjük Balázs!
Fényben gazdag,áldott és boldog újévet kívánok Neked és minden Mag olvasónak.
Öröm Benneteket olvasni: mennyire stabil itt mindenki. Nem tudom mi van rám ekkora hatással: a mai napfogyatkozás vagy az újhold. Egyet tudok: úgy érzem belepusztulok a felismerésekbe, a karma fogságában való vergődésbe, a júniusban elkezdődött folyamatokba. Az ébresztő csengő jó hangos nálam. Áldásos tisztulást és újrakezdést mindenkinek.
Üdvözlettel:
engel

Gilicze-Szilvási Edit mondta:

Kedves Balázs!
Nagyon boldog és nagyon sikeres újévet kívánok neked.Voltam a Szegedi előadásodon és nagyon nagyon tetszett.Jöhetnél sűrűbben is.
Azt mondtad jössz ha hívunk,nem tudom személyesen kin múlik de én részemről hívlak.Most nem aktuális téma amiben a segítségedet szeretném kérni,de benned megbízok.Kérlek mond el a véleményed 2012-2013-as eseményekről pólus váltás vagy dimenzió váltás már nekem mindegy minek hívják.Mindenféle információkkal bombáznak.Teljesen pánikba estem már emiatt.Megújulásról beszélünk közbe jönnek az infók,hogy meghalunk meg,hogy földönkívüliek irányítanak minket stb.Nagyon szeretném ha válaszolnál azt rád bízom,hogy hogyan.Nyugtass meg kérlek.Köszönöm.Edit

Anikó mondta:

Kedves Balázs, Neked és Mindenkinek, aki idelátogat és annak is, aki nem, boldogságos, egészségben töltött Új évet kívánok sok szeretettel, mindig várom én is az Újabb üzeneteket, amik feltöltenek, elgondolkodtatnak, kisimítják lelkem redőit, köszönet értük
Anikó:)

Ritus mondta:

“Jó utazást kívánok mindenkinek!”

Köszönöm Balázs!
Én nagyon jót “utaztam” és szép és felemelő megéléseim voltak, belül magamban kerestem és találtam meg ezt a folyamatot minden szinten!

Eszter mondta:

Kedves Balázs!

Eléggé figyelmesen olvastam szinte minden üzeneted.Voltak benne érdekes,és számomra kissé érthetetlen,dolgok.( Nem vagyok asztrológus,bár érdekel a dolog,ezért írtam,hogy érthetetlen)
Köszönöm,hogy minden alkalommal elküldted nekem is.
Ez úton kívánok sok örömet,boldogságot,és minden jót,mit magadnak szeretnél az új esztendőben! Eszter.

Bálint mondta:

Kedves Balázs!

Kérlek írj, hogy mi van ma, rendkívül nagy feszültségeket érzek, nemcsak magamban. Lehet, hogy ez csak házi, de ezt én csillag-bolygó dolgoknál szoktam érezni. Köszönöm! Bálint

V.Éva mondta:

Olvasom az írásokat ill. a hozzászólásokat és nagyon kikívánkozik belőlem pár dolog, annak ellenére, hogy nem vagyok egy blogolos.
Szerintem, pár dolgot a karmával kapcsolatban egyértelműbbé kellene tenni. Számunkra, gyarló emberek számára, túl nagyok ezek a körök, amelyeket leírsz. “21-i Napforduló azt hozta el életünkben” vagy “Ekkor lehet egy új kört indítani”
Kicsit provokatív leszek, bocsánat!
Hirtelen a karácsony utáni fogyókúra jutott eszembe :-) Nem éltem tudatosan három hétig, híztam öt kilót, de nem baj, most amikor tükörbe nézek és látom tetteim következményeit, elkezdek tudatosan koplalni, elkezdem azt a kört, amelynek következtében leadom a fölös kilóimat. Még büszke is vagyok a fene nagy tudatosságomra.
Ilyen egyszerű lenne ez? Szerintem, a legnagyobb tévedést itt követjük el.
A karma maga az élet. Az az élet, amit mindennap megélünk. Tetteink következményei a legapróbb részletekig visszatérnek hozzánk. Gondolataink által teremtünk, azok válnak tettekké. Bizonyos dolgok kis köröket írnak le, mások nagyobbakat, de a kis körök nélkül nincsenek nagyok. Nincs olyan, hogy “gondolok egy merészet és nagyot”, mert akkor azzal majd semlegesítem a kicsiket. Mást se hallunk/hallottunk, csak azt, hogy merjünk nagyot gondolni, nagyra vágyni! Ugyanakkor nem vesszük észre, mindig ez okozta a legnagyobb galibát – törpeként óriásnak álmodtuk magunkat!
Rendben, hogy bizonyos (bolygó)csomópontoknál nagyobb az esélyünk a korrigálásra, de azt a legapróbba kell kezdeni. A boltban, mosogatás közben, ajándékok vásárlásakor, rádióhallgatás közben. Valójában minden gondolatunkban, mozdulatunkban esélyünk van az újrakezdésre.
Merjünk nagyot gondolni, mert a csillagok is úgy akarják! Aztán lesz kit hibáztatni, ha pofára esünk…Vagy jön az önmarcangolás? vagy még az sem?
Sebaj, majd a következőnél! Aztán a következőnél még nagyobb a pofára-esés, mert nem veszem észre, hogy csak az orromig kellett volna néznem, nem a csillagokig. Főleg, ha köd van körülöttem :-)
Aki ismeri a karma törvényét az tudja, hogy minden a legapróbb részletekig, visszahatás. Ezt pedig állandóan tudatosítanunk kellene magunkban. Nem csak dec.21-én, vagy hétvégén, vagy karácsonykor, vagy húsvétkor, vagy holdtöltekor. A karma szempontjából nincs olyan, hogy hétfőn, kedden, szerdán, utálom a szomszédom, lenézem a hajléktalanokat, szidom “ezeket” a politikusokat, aztán majd vasárnap, vagy ha a csillagok is úgy állnak, indítok egy kört és korrigálom mindezt.
Ha jó karmát akarsz, figyelj oda azokra a gondolataidra, amik a fejedben kavarognak ha leviszed a szemetet, amikor a szomszéd sopánkodását hallgatod, hogy má’megin milyen nehéz az életünk, mert “ezek” mindent elrontottak, vagy amikor a villamoson a melletted ülőnek a kezében nem a kedvenc újságodat látod!
Ajánlom figyelmetekbe a dharmalig.org honlapját – sok gyakorlati tanácsot találhattok itt…

Sunrise mondta:

Engem ez a honlap abban segít, hogy teljesen felvállaljam a felelősséget önmagamért. Hogy minden belőlem indul ki, akár kis, akár nagy dolgokról van szó, és ne kifelé induljak, hanem befelé, bármi jön szembe. És hogy a “a rendkívüli az átlagemberek útján rejtezik”. Szal nekem nincs ellentmondás abban, amit te írsz, és abban, amit Balázs.
És arra, hogy a jót karmát nem akarnom érdemes, hanem ez adott mindeninek mint lehetőség minden pillanatban, és csak rajta áll, mit is kezd ezzel a lehetőséggel.