Csillagüzenetek | Írások

A változás választása

2015. ápr. 17
Arra bíztatlak, hogy légy tudatos a lehetőségeidre

Most szeretnék egy fontos asztrológiai üzenetet leírni, de kérlek szépen, ne az legyen az első reakciód, hogy „de jó, végre”! :) Mert nem győzöm hangsúlyozni, hogy az asztrológia csak megmutatja „kint” azt, ami „bent” zajlik. Azaz nem hatnak a bolygók, nem „jó vagy rossz” hatásoknak vagy kitéve, hanem az égitestek járásának értelmezése segít abban, hogy megértsd, ami veled történik.

Március végétől a nyár közepéig olyan időszakon megyünk keresztül, amikor is nagy és egymást támogató erők vannak jelen. A lehetőségek hatalmasak. Nézzük meg ezt a konstellációt több aspektusából.

Két égitest, a Jupiter és az Uránusz, több hónapon át állnak egy trigon kapcsolatban. Ez mindenképpen növekedést, gyarapodást jelent.

imagesRészletesebben kifejtve: A Jupiter a kitágulás, és egyben a világot leíró törvények szimbóluma is. A hitedé, hogy szerinted mi a helyed és mi a dolgod a világban. Ez a Jupiter egyébként most a Rák csillagkép elengedő részénél áll: ami mutatja számunkra, hogy most születik benned egy új világ az elengedés által. Ez olyan, mint amikor egy anya megszüli a gyermekét: ami eddig bent csöndben, láthatatlanul növekedett, az most megjelenik.

Eddig nem láttad – de most láthatóvá válik! Ezt nagyon fontos, hogy megértsd, azaz ami eddig esetleg terméktelennek vagy feleslegesnek tűnt az életedben, vagy aminek nem láttad a hasznát, és esetleg még utáltad is magad miatta, akkor az most értelmet nyer. Mint ahogyan egy várandós nő szervezetében is változások történnek, mind fizikai, mind láthatatlan szinten, az „eredménye” pedig csak 9 hónap után lesz látható… így van ez most velünk is. Hosszú (mondhatni 12 éves) periódus eredménye ez a születés.

De nem kell túldimenzionálnod. Ez pusztán annyit tesz, hogy képes vagy másképpen élni az életedet, más törvények szerint. Hiszen, ha nem vagy elégedett azzal, ami eddig történt, akkor itt az idő a változásra. Új energia érkezik hozzád – magadtól! Nem a világból, nem fentről, hanem belőled. Hiszen benned vajúdik ez a születni vágyó új potenciál, csak te tudod a világra hozni. S tudod, csak engedd meg, hogy ez belőled előjöjjön. Ne állj ellen, hiszen ha félsz és visszatartod magad, akkor azzal megölöd az egészet.

letöltés (1)Erre mondtam az elején, hogy több szempontból is meg kell vizsgálnunk ezt az időszakot, nem csak az egyik – mondjuk pozitív – oldaláról. Mert bizony ott a lehetősége annak, hogy félsz ettől az egésztől. Ha visszatartod, ha nem engeded megszületni. A bolygók egyébként ezt gyönyörűen mintázzák: a Jupiter az oroszlán jegyében (igen, az előbb csillagképről írtam, ne zavarjon meg!) és az Uránusz a kos jegyében arra hívja fel a figyelmedet, hogy ha az önös érdekek, a hatalom, az irányítás, a régi programok működtetnek továbbra is, akkor bizony ez egy halva született gyermek lesz.

Semmiképpen nem riogatni szeretnélek, hanem arra bíztatlak, hogy legyél tudatos erre az egészre! Mert ha továbbra is ugyanazt a választást hozod meg életed pillanataiban, ha elmenekülsz továbbra is saját magad nagysága és istenisége elől, akkor azzal még messzebbre távolodsz el lényedtől. Ez nem kell, hogy félelemmel töltsön el, hanem egyszerűen tudd, hogy ez így működik.

Azzal tudnám bemutatni, mintha megnyernéd a lottó ötöst: mihez kezdenél a pénzzel? Persze, elutaznál, megvennéd magadnak a jó dolgokat, meg élnél, mint hal a vízben – és ezzel belépnél a sokezredik milliomos életébe, akik hatalmas potenciálon ülnek, de nem kezdenek azzal semmit azon kívül, hogy a saját jólétüket gyarapítják. Vagy például, mint Széchenyi, építenél egy hidat…  És itt nem a mások megsegítésére gondolok, hanem arra, hogy tudod-e királyként szolgálni az életedet – hiszen az említett oroszlán jegy egy uralkodói szimbólum, mint ahogyan Jupiter is a főisten volt a mitológiában…

Azaz tudsz-e úgy kormányozni, hogy az országodban (az életedben) egészben nézve haladás és fejlődés történjen? Azaz nem a hatalmi játszmáid vagy vágyaid kiélésére fordítod az erődet, hanem arra, ami számodra a teljességet jelenti?

letöltésEhhez az egészhez viszont képesnek kell lenned arra, hogy a saját magad börtönéből kitörj. Ez persze egy igen hosszú folyamat, mert az Uránusz égi helyzete külön megérne egy misét, de erről majd máskor. A lényege az, hogy ha tovább menekülsz saját magad elől, azzal újra és újra ugyanazokat a köröket rovod, s elmész minden mellett, amire hivatott vagy.

Bizony, ez felelősség. Bizony, ez spirituális értelemben felnőtté válás, ahol nem a körülmények határoznak meg téged, hanem te belőled fakadnak a körülmények.

Felelősség önmagad iránt – nem mások iránt –, szigorúan csakis önmagadért.

Amikor a fényeddel engeded, hogy eloszlasd a rózsaszín ködöket, amikbe menekültél. Amikor az életed szürkesége eloszlik. Ez egy belső választás eredménye, és nem a körülményeken múlik. Elég bátor vagy, hogy szembenézz mindezzel?

* * *

Ha tetszett az írás, iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne maradj le a következő cikkről vagy a közelgő programokról

9 hozzászólás

Dávid mondta:

Ahogy Shakespeare írta: “Nem csillagainkban a hiba…, hanem magunkban”.

Szabó Béla mondta:

Köszönjük!

Iván Üla Lován mondta:

Van egy megfoghatatlan szépség abban hogy visszaolvasom a saját megéléseim.Nincs bennem semmi “hurrá” érzet , semmi boldogság vagy akármilyen érzelem.Nem érzek semmit , csak azt hogy természetes.Az utóbbi pár hétben , ami természetes abba feloldódok , ami viszont nem , az nagyon de nagyon lehúz..Hiszen az “én” most tényleg , gyakorlatilag felcserélődik.Ez “isteni” és “pokoli” egyben.De egyre “istenibb”.

Urbán Ágnes mondta:

Köszi Balázs! Folyamatosan “fogod a kezem” írásaid és könyved által. Lehet, hogy csak abban segítesz, hogy elhiggyem, hogy Te fogod, mikor már Én magam teszem azt? Mindegy, a végeredmény a lényeg! Örülök, hogy vagy és megismertelek!!

Enikő mondta:

Kedves Balazs!

Szuper ez az írasod is

Anita mondta:

Nem sikerül a feliratkozás, kaphatnám a hírlevelet?

Köszönöm!

Anita

Premlata mondta:

Hari OM, Nagyon jó olvasni azon írásokat, ahol nem elszállt gondolatokat, hanem világosan megfogalmazott tényeket oszt meg, az üzenet közvetítője.Köszönöm és Isten Áldjon érte! Premlata

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Anita, felírtalak! Szép napot, Kunó

sarkadi edina mondta:

Írnál nekünk az uránusz helyzetéről?