Csillagüzenetek

A Világ is átalakul

2010. jan. 31

A Vénusz-Mars szembenállás azt gondolom, igen harmonikus energiákat mutatott meg magunkban, legalább is én így éltem meg.

A Mars ugye a Rák csillagképben jár, ráadásul retrográd, azaz szemben halad a ?földi? minőségekkel, így mutatta meg számunkra, hogy a Férfierőt hogyan lehet átnemesíteni, és a magasabb minőségek megtalálására irányítani: azaz megtalálni az Otthont, amit a Rák csillagkép jelez.

Ez a ?párkapcsolati? szinten is meg kellett, hogy mutatkozzon, akár belül, akár kívül. A két pólusú teremtő erő belső egyensúlyba helyezése elengedhetetlen a továbbiakban, amely kint úgy tud megmutatkozni, hogy a másik nemmel is könnyedebben tudjuk létrehozni ezt a harmóniát. Ha esetleg a múlt héten ilyen téren konfrontációba, belső feszültségekbe botlottunk, akkor az egy nagyon fontos tapasztalás és iránymutatás kellett, hogy legyen számunkra, amely segít minket a továbbiakban ? csak nem biztos úgy, ahogy azt esetleg az ego szeretné.

Ezért mindenképpen érdemes átgondolni mit hozott a múlt hét ezen a téren, mert ez egy új minőség alapja tud lenni. Ha a harmóniát tudtuk előtérbe helyezni, akkor erre fókuszálva azt bármikor elő tudjuk hívni, sokkal könnyebben, mint eddig. Ha nem sikerül, akkor majd a Szaturnusz ? Plútó kvadrát segítségével mindent le tudunk rombolni, amire nincs szükségünk.

– – –

S akkor nézzük mire érdemes odafigyelnünk február első hetében.

A január 31-én éjjel aktiválódó Szaturnusz-Plútó kvadrátot a február első szombatján (6-án, este 6 óra körül) fogja a Jupiter is megtámogatni. Ez nagy átalakulást jelent egyfelől a bennünk élő kozmikus igazságok, törvények és a Teremtőhöz/Forráshoz való viszonyunkban. Azért is jelentős lesz ez a kiegészüléssel támogatott elpusztulás és újjászületés, mert ezáltal ki tudunk mindent tisztítani, ami gyökeret vert igazságként élt bennünk, ami valójában egy elavult dogma, hitrendszer vagy spirituális  tanításként volt jelen.

S mivel itt a Szaturnusz-Plútó még igencsak él, ezért készüljünk fel arra, hogy tényleg képesek legyünk mindent kidobni, ami nem időtálló, amire csak ego szinten volt eddig szükségünk. Lehet az eddig megszokott tanító, tanítás, tanfolyam, esetleg ez a weboldal ? a lényeg, hogy olyan értékeket építsünk fel magunkban, amelyek több szabadsággal és több megváltással rendelkeznek, mint jelenleg ? mindezt a Tudás, a Hit, a Szeretet és minden Kozmikus minőség tekintetében.

– – –

Hatodikán a Jupiter továbbá együtt fog állni két jelentőségteljes csillaggal, ami megint mutatja számunkra, hogy ezekben a napokban jóval többről van szó, mint azt elsőre sejteni lehet ? természetesen főként ?láthatatlan? szinten.

Az egyik ilyen csillag a Hattyú csillagkép legfényesebb csillaga, a Deneb, amely a Hattyú által a Tejúton szárnyaló Teremtőt jelképezi. Ez a Hadvezető csillag a magyar néphagyomány szerint, azaz Csaba Királyfit jelképezi, aki Atilla-Aquilla Fiaként visszatér a Hadak Útján ? a Tejúton ? hogy megmentse, azaz hazavezesse az Ő székelyeit.

A másik csillag a Fomalhaut, a Világ egyik oszlopa, tehát ez a Jupiter mindenképpen egy meghatározó fordulópontot jelképez a héten, amely nem csak a Magyarság, de a Világ jupiteri minőségében lesz jelen. (A jupiteri minőséghez tartozik a világkép, a törvények, a rend és az igazság, a Szeretet minősége, amely ha eddig valamilyen földi szinten volt jelen a világunkban, most mindenképpen magasabb, tejúti minőségbe tud emelkedni)

– – –

A másik égi esemény, szintén szombaton a délelőtti órákban a Merkúr-Uránusz szextil kapcsolat lesz.

Szellemünk vezérlő elve az lesz, hogy szétfeszítsük meglévő korlátainkat, értelmünkbe a végtelen tudás költözzön be. A szextil fényszög kapcsolat a szellemi megértés fényszöge, ahol képesek vagyunk a dimenzió ugrásra, a tudásunkat ki tudjuk egészíteni, szintézisbe jutunk, azaz a tökéletes megértés, a dolgok teljes átlátásának állapotába.

Mind a két bolygó a szellem bolygója, és maga a szextil fényszög is a szellemi kiegészülés fényszöge.

A Merkúr a Tejútról jön le, így, most a gondolatainkkal tudjuk a Fényt lehozni a hétköznapokba! Ha beszélgetsz, mindig az járjon a fejedben, hogy most van a lehetőség arra, hogy átadd a Fényt, és maradandó, örök, felemelő gondolatokkal ajándékozd meg társaidat.

Az Uránusz két csillagkép ? a Vízöntő és a Halak ? között jár, a Pegazus alatt. Ez nagyon fontos, mert a Pegazus a monda szerint születése után azonnal Zeuszhoz repült, és ő szállítja számára a villámokat. A villám, mint az isteni szikra, s a Pegazus ezt hozza el számunkra, az isteni eredetű gondolatokat, amellyel a feltalálók, művészek szoktak korszakalkotó dolgokat teremteni ? és ez most a mi kezünkben lesz!

Ezt a fajta szellemi kiegészülést ha együtt értelmezzük a jupiteri átalakulásokkal, akkor tudhatjuk, hogy most a belső szellemi világunkban olyan alkímiára vagyunk képeseket, amellyel mindent meg tudunk változtatni!

21 hozzászólás

Judit mondta:

Kedves Kunó!

Ha abbahagytad, ami nagyon jó ötlet a hógolyozást, és nem tudsz elmenni otthonról, akkor irjál nekünk még Csaba Királyfiról. Vagy akármiről, mert nagyon jókat irsz, és akinek csak ajánlom csillagmag-függő lesz. Köszönöm az irásaidat. Ez számomra ehető asztrologia köszönettel Judit

Detti mondta:

Kedves Kunó!

A játék fontos dolog. Bármilyen életkorban. Aki tud játszani, abban még él a gyermek. Nyitott a világra, van lehetősége a fejlődésre. Persze kikapcsolódásnak sem utolsó.

Mi tegnap voltunk a fiammal sétálni az erdőben, jót hógolyóztunk. Megnéztük a kis ösvényt, ami tele van kővel. Itt szokott a fiam bicajjal leszálguldani. Végig kellett mennem rajta vele fel és le. Ez is a ritka alkalmak egyike volt, amikor bepillanthattam a kamaszvilágába. Nálunk ma nem esett egy szem hó sem. A táj nagyon szép fehér. Mi imádjuk. A családunkban vannak olyanok is, akik nem szeretik a havat, a telet. Sajnálom őket. Ők félnek a bezártságtól, a sötéttől. Nekem úgy tűnik, leginkább a fejükben kavargó gondolatoktól.

Üdv,

Detti

Klára mondta:

Kunó,

amit írtál a hógolyózásról és a hóról, az csodálatos volt…a lényeg ez…
a többi – talán? … tényleg felesleges.

szeretettel,

Klára

Balázs Ilonka mondta:

Kedves Balázs!
Minden évszaknak megvan a maga szépsége, régen láttunk ilyen szép havas tájat, ma egész nap, csak gyönyörködtem.Csodálatos a természet, pár fotót is készítettünk.
Érdekes dolgokat írsz, mint mindig.Tisztítás az nagyon jó lenne, szükség is lenne rá mindenkinek.Új dolgokra lenne szüksége az embereknek, remélem kitisztul minden, és jobb lesz.

Üdv:Ilonka

Judit Floridabol mondta:

Kedves Balazs !

Bizonyara sokan olvastatok a James Redfield konysorozatot. Az viszont nem biztos hogy azt is tudjatok hogy minden masodik kedden MIAMI ido szerint este 8 kor , ami sajnos otthon Magyarorszagon hajnali 2,globalis meditaciot tartanak a felesegevel Sally vel. Minden alkalommal a legegetobb gondjainkra osszpontositanak.
Eloben be lehet kapcsolodni interneten keresztul. EGY AKADALY lehet, hogy sajnos angolul erkeznek a hirlevelek.
Kb. egy jo hete tamadt egy nagyszeru otletem es irtam nekik egy e mailt.Kertem oket minden magyar spirit. gond. neveben ha lehet kuldjenek magyar nyelven is hirlevelet es akkor tobb ezren betudnanak meg kapcsolodni a meditacioba. Kb. 1 het es 2 ho kozott sikerul az amit megkoszonunk az UNIVERZUMNAK hogy megadja nekunk. VELUNK CSODAK TORTENTEK AZOTA. Sok szeretettel ajanlom mindenkinek.
Judit Floridabol
A WEBOLDAL CIME : celestinevision.com

angyal_56 mondta:

Mosolyogtam, mikor Balázs szavait olvastam :))) nagyon igaza van, élni, élvezni kell tudni a MOST pillanatait, átélni és ÖRÜLNI a jelen adta lehetőségnek :))) imádom a havas telet, a kislányommal én is minden télen a Mátrában voltam :)))

Judit globális meditációjához is nagyon jó kapcsolódnunk, mert mi MAGYAROK rendelkezünk olyan agyhullámok kibocsátására alkalmas képességekkel, hogy segíteni tudunk az ÉLET szebbé formálásában :)))

Gigi mondta:

Drága Balázs , itt is csodás tél van és lehet-e ezt másként felfogni mint örülni neki? :) Arrol emit irtál pedig a Kosztolányi idézet jutott eszembe :
Akarsz-e játszani mindent, mi élet,
havas telet és hosszu-hosszu őszt,
lehet-e némán teát inni véled,
rubin-teát és sárga páragőzt?
Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni,
hallgatni hosszan, néha-néha félni,
hogy a körúton járkál a november,
az utcaseprő, szegény, beteg ember,
ki fütyürész az ablakunk alatt?

Mert ugye mennyire játékos és mégis mily komoly? Lehet-e komolyan játszani? Kérdezzünk meg egy pár éves gyereket, a válasza biztosan IGEN:)

Köszönet és nagy ölelés

Kerion mondta:

Kedves Balázs, engem A világ is átalakul írásodon felül nagyon megragadott az üzeneted a Hógolyó Effektusról, amivel maximálisan egyetértek. A körülöttünk lévő dolgok feleslegességéről magam is meggyőződtem, kiegészítve azzal, hogy a család, a barátok, ismerősök jelentőségét nem lebecsülve, az ő esetükben is bizonyos felülemelkedettség jött létre. Egy nirvánaközeli állapot.
Most már semmit sem merek jósolni, mert nálam például a bumm elmaradt, sőt a múlt héten nem kellett semmit sem ” elengedni “. Ami azt jelentheti, hogy már minden elengednivalót elengedtem, ez pedig jó jel. A Formalhautban azért bízom, hogy hoz valamit, meg a hétvégi utólsó Holdnegyedben, amikor a Skorpióban lesz a Hold és minimális lesz a dagály.
Üdv Kerion

Aurora mondta:

Kedves Balázs, nekem újból és újból eszembe jut, amit az első, a Föld kristályszívébe tett Csillagmag meditáció végén “láttam”: hogy a hó Földanya irántunk érzett szeretete, anyaggá varázsolva számunkra! :)
Gyönyörű volt ez a hétvége!! És valahogy magától is úgy alakult, hogy nem számított más, csak azok, akik körülöttem voltak. :))
Várom, mit hoz ez a hét és a hétvége. Valami kell, hogy történjen, változzon, mert most csak furcsa ürességet érzek odabent.
Nagy-nagy köszönet az írásaidért!

Angel7 mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon szépen köszönjük, hogy elkészítetted ezt az oldalt – gondoltál ránk és ezt a sok csodás hírt megosztod velünk!
Már maga az “kicseréli” a hétköznapokat, ha olvasgatom a sorokat.

Remélem, hogy Judithnak Floridából sikerül összehoznia a magyar nyelvű információt James Redfieldék meditációjáról, jónéhányan várjuk!

Köszönjük az értékes sorokat!

Üdv.: Éva – Kecskemét

Csernus_Olvasó_Lány mondta:

Lelki átalakulásra jó szívvel ajánlom mindannyiótoknak a http://www.scribd.com -on található magyar könyveket.

Trinity mondta:

Nekem egy Bródy János idézet és egy kedves közös ismerősünk jut eszembe erről az írásról… az előbbit illeszteném be:

“Kin?ttél már a gyerekkorból
de feln?tt nem vagy még.
Megszoktad a játékaid
és folytatni szeretnéd…

Egész más, egész más ez a játék
Ha beállsz a körbe és vállalod,
hogy nem ér a neved, nem mondhatod!”

Simonné Anikó mondta:

Kedves Balázs!
Csodálattal, ámulattal olvasom a honlapot és úgy érzem nagyon
igazad van a MOST-al kapcsolatban.
Most egy jelenségről szeretnélek megkérdezni. Tegnap este későn
kinéztem az ablakon és nem akartam hinni a szememnek. Eddig a Hold
változásai mindíg függőleges pozicióban mutatkoztak, fogyó holdnál
álló kifli pld. Tegnap ahogy néztem, olyan volt, mintha a Hold balra lefeküdt volna. Átmentem egy másik ablakhoz, mert arra gon-
doltam, hátha a fák ágai között rosszul látok (viszonylag alacsonya
n járt a Hold), de ott is ugyanazt láttam. Az alsó fele körív volt
a felső pedig a fogyó Holdnak megfelelően csökkenőben. Eddigi életemben ilyet még nem láttam. Azt szeretném kérdezni, lehetsé-
ges lenne, hogy ez már a pólusváltásal van kapcsolatban?
Válaszodat nagyon várom, Legyen szép napod
Szeretettel Anikó

Judit mondta:

Kedves Aniko es Mindnyajan !

Hogy mi ez a jelenseg nem tudom, viszont annyit akarok mondani, hoy itt MiamibanFloridaban a fogyo HoLD ugy nez ki mint egy lefektetett kifli.(Ezt csak zarojelben hogy most szivesen elfogyasztanek rgy jo kis vajas kiflit, ropogosat, ugyanis itt meg hasonlo sincs.)

Bocs, hogy elkalandoztam.
Meg 1 erdekes dolog-megnyitjatok a http://www.metacafe.com es a TOP VIDEOS cim a keresobe beirjatok 2012. 2 megdobbento videot fogtok latni.
Az 1. cime : SIGNS OF WARNING 2012 DOOMSDAY NIBIRU PLANET X
A 2. cime : ANTICHRIST& ILLUMINATI-NEW WORLD ORDER EXPOSED
Legkozelebbre leforditom amit JAMES REDFIELD IRT 2012 rol.

Jo videozast es szep almokat kivanok mindenkinek.
Judit

Fairybloom mondta:

Nekem megvolt a nagy bumm. Keddes este, egy óriási pofon képében jött, hogy engedjem már el végre ami mát nem épít engem. Sokat lehet belőle tanulni…

Kati mondta:

Egyfolytaban figyelmeztetve vagyok,koszonom,es megis nehezen tudom elengedni,ami felesleges!
Most megtettem!De nehez,megis koszonom!
Szeretettel,Kati,Kolozsvar

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Anikó!

Sajnos erről most nem tudok mit mondani… Annyira sok információm van, de nem tudom hogy ezekből pontosan mi is és hogyan is a Valóság…

A lényeg az, hogy Neked ez mit üzent :)

Szeretettel,
Balázs

Ritus mondta:

Kedves S. Anikó!
A hold már nagyon régóta így áll az égen én kb. két évvel ezelőtt figyeltem erre fel.
Változik a világ, ez csak ennyit jelöl szerintem, az én olvasatomban.
Egyébként pedig tényleg csoda az írásod Balázs. Én jól érzem magam, volt bumm is, de nem olyan nagy bumm, csak kicsi :) és leginkább veszekedés formája volt, meg hallgatás részemről és egyszerre sírós nevetős….Már azért jól vagyunk, bár vannak érdekes pillanataok :D
Van barátnőm akivel nagyon jót leveleztem egy másfajta bummról.
Olvastam a körülöttem lévő jelekből és arra jutottam, hogy a legapróbb parázsból is tudok lángot “teremteni” türelemmel, kitartással és szeretetteli gondolatokkal. Igen a semmiből is ég a tűz a kandallóban, ha szeretném :)
Nagyon tuti :) A hó pedig külön ünnep számomra, imádom legszívesebben meghemperegnék benne, mint kislánykoromban.

Ildikó mondta:

Szia Ritus!
Hát hemperegj bele! Én sem vagyok már mai csirke, és belehemperegtem! Még hóembert is építettem egymagam! Igaz, már jócskán sötét volt, és senki nem mászkált már az utcán, de hihetetlenül klassz volt! Csak rajta, ne fogd vissza magad!Légy gyerek! Hiszen övék a mennyek országa!
Szeretettel:Ildikó

Judit mondta:

Kedves Mindnyajan !

Nem az az erdekes hogy hany evesek vagyunk, hanem hoy belul es fizikailg mennyinek erezzuk magunkat En 53 vagyok, de csak husznak erzem magam es parommal egyutt aki 50 ugy viselkedunk mint a tineegerek. Bulizunk, diszkoba jarunk, moziba,duborgo hangszorokbol hallgatjuk a 60-as 70 es evek zeneit es 2 evvel ezelott lettunk egymasba szerelmesek. Ugy erezzuk, megallt az ido.

Minezt csak azert irtam le, hogy tedd azt amit a szived es a benned valoszinu mar csak pislakolo gyermek tenne. Mert szegyellunk gyerekkent viselkedni !!! NE SZEGYELLD !!!!
Elvezd az eletet es LEGY BATRAN GYEREK !! IGY MARADSZ OROK FIATAL.

JO HOGOLYOZAST, HOEMBERKESZITEST, SZANKOZAST ES HEMPERGOZEST MINDENKINEK !
En csak vagyom ra, mert ma is 25 fok meleg volt.
Na szep almokat !

Judit

Ritus mondta:

OK! Én leszek a hóangyal :))))