Csillagüzenetek

Akkor vágjunk bele…

2010. jan. 24

Január végén aktivizálódik a tavalyi évben is igen meghatározó fényszög-kapcsolat, amely a 2010-es esztendő egyik meghatározó üzenetét közvetíti: ez pedig a Szaturnusz-Plútó kvadrát. Erről részletesen meséltem a 2010-ről szóló előadásokon vagy érintőlegesen itt olvashatsz róla: Tükör.

Nos, kezdetét veszi az átalakulás. Érdemes lehet megfigyelni azt, hogy nagyjából január 31-e előtt és után egy héttel milyen változások jelennek meg életünkben. Nem feltétlenül kell valamiféle nagy bummra várnunk (bár ez előfordulhat), lehet az egy telefonhívás, egy találkozás, egy új gondolat ? de mindenképpen valamiféle olyan átalakulásra utal, amelynek üzenete az, hogy engedjük el a régi energiákat.

A Plútó is, és a Szaturnusz is nagy átlényegülés jelölője lehet, lerombolva azokat a gondolatokat, érzelmeket, tetteket életünkben, amelyek már nem szolgálnak minket, amelyek nem időtállóak, azaz nem Valódiak: illúziók. Ez tényleg lehet bármi, de a változás ott lesz ? ez biztos. Esetleg egyenlőre láthatatlan szinten megbújva. Ám, ha felkészülve nézünk elébe, akkor egy fokkal tudatosabban kereshetjük az életünkben azokat a minőségeket, amelyeken ideje túllépni, mert rendbe kell tennünk őket. És, az Ég most azt üzeni számunkra, hogy ezeket a rendbetételeket nem nagyon halogathatjuk tovább.

Ne feledjük el a plútói átalakulások ?jelmondatát?, hiszen egy magasabb nézőpontból nézve, nem érhet bennünket semmi baj, hiszen a Plútó a Tejúton van! Tehát a Galaxis szívéből közvetíti számunkra a legmagasabb szintű fénnyé változás energiáját, s ezt megragadva tudjuk véghezvinni életünkben a transzmutációkat.

Vasárnap, 31-én lesz teljesen egzakt a kvadrát fényszög, lassú mozgású bolygók lévén folyamatosan érezhetjük azt, amit megjelenítenek. Továbbá, ezen a vasárnapi napon a Hold a szűz jegyében fog járni, tehát ez is arra utal, hogy lelki szinten a rendrakás üzenete kiemelt lesz. (akár anya-gyermek viszonylatban is megjelenhet ez. Ezen kívül az intuíciókra, sugallatokra figyelve érdemes alapozni ezt a rendrakást).

– – –

A fentieken kívül a hét másik jelentőségteljes üzenete a Vénusz ? Mars szembenállás (szerda). Ez, magas szinten megélve azt jeleníti meg számunkra, hogy a női és férfi teremtő energiák képesek egymást kiegészítve, együtt hatni, működni. S az elején említett ?Tükör? című írásra utalva, a párkapcsolathoz illetve a külvilághoz viszonyított, megélt szerepünkre érdemes fókuszálnunk. Ezt támogatja ez a szembeállás, ahol megtalálhatjuk az egységet egy új szinten!

A Mars égi helyzetét vizsgálva látjuk, hogy a Rák csillagkép közepében járva a Hazatalálást mutatja nekünk, ahol megélhetjük a magas akarat befogadását, a forrás vagy a Teremtés megnyilvánulását, és ennek átadva magunkat tudunk teremteni az anyagban!

Ez olyan tapasztalás illetve beavatás tud lenni, amellyel egy nagy szintű karmikus kört zárhatunk le ? hiszen  mint írtam, itt kiegészülésről van szó, tehát mindenki magához mérten képes belül kiegészíteni azt, ami nem egész. Ez az egyensúlyba hozás természetesen karmikusan vizsgálva ?gyógyító? hatású.

– – –

S ebben a szembenállásban még a Nap is szerepet játszik, ?ő? is szemben fog állni a Marssal (péntek). Ez igen impulzív energiákat jelenít meg életünkben, hiszen a Mars az oroszlán jegyében (nem csillagképben!) jár, azaz a Nap uralma alatt halad. (A Nap pedig a Szaturnusz uralma latt).

Így, érdemes arra figyelnünk, hogy a bennünk lobogó tüzet az anyagi világ ÁTNEMESÍTÉSÉRE használjuk, azaz arra, hogy megéljük benne a szellemiséget. Tehát figyeljünk a bennünk dúló erőkre, hogy azt ne mások ellen (tükör) fordítsuk, hanem magunkban egy magasabb szintre emelve hazataláljunk. Az uralás minősége most elengedhetetlen – s “szerencsére” a Mars most hátráló (retrográd) mozgást végez, tehát ezekkel az erőkkel a kozmikus utat járva haladhatunk életünkben, szemben a látszólagos földi, karmikus utakkal.

– – –

Szombaton hajnalban pedig a Telihold vár ránk ? ami még egy lapáttal tud rátenni a bennünk dúló érzelmek parazsára, tehát az így felszított lelki lángot most nagyon fókuszálva érdemes uralnunk. Figyeljünk oda tetteinkre, érzelmeinkre a hét második felében, mert ezt működtetve nagyon nagy erőhöz jutunk a Szaturnusz-Plútó átalakító erejét meglovagolva! És így a változás valóban a Tejútra fog felrepíteni bennünket!

24 hozzászólás

Kerion mondta:

Kedves Balázs, nagyon jó az “Akkor vágjunk bele…” cím. És persze a tartalom is. Január 18.-a után különösen felgyorsultak az események a szellemi világban, és most már az anyagiban is. Még egy nagy BUMM is lehet a hó végén. Nemcsak szerelmi téren, mondjuk 27-én,a Vénusz-Mars oppozícióban, hanem más téren is. Remélem, hogy a 29-edikei Nap-Mars oppozíció és a 30-adikai Telihold és a 31-edikei Szaturnusz-Plútó kvadrát egy egészséges, mindenre ható termékenységgel párosuló ösztönzést fog eredményezni számunkra. Vígasztal a tudat, hogy mint írod, a Plútó a Tejúton van és a Jupiter éve meg már folyamatban van. A jövő hétvége, a hónap utolsó 3 napja nagyon mozgalmasnak ígérkezik. 31-én a Hold még nem az Oroszlánban van?
Üdv Kerion

Kiss Balázs Kunó mondta:

Szia Kerion!

Köszi :)
31-én a Hold belép a szűz jegyébe – de az Oroszlán csillagképben.

Megmondom Neked őszintén, a jan18 -i dolgokat nem tudtam tudatosítani… Lehet, majd később lesz világos, PONTOSAN mi is történt/történik. :)

Üdv,
Balázs

Erzsébet mondta:

Kedves Balázs!
Szenzációs hét vár ránk az írásod szerint! Mint Kerion írta, nálam is 18-a óta felpörögtek az események. Úgy a szerelem mint az új vállalkozásom terén remélem jó irányban lessz a nagy “bumm”
és a “változás valóban a Tejútra fog felrepíteni minket”!
Nagy szeretettel: Erzsi

angyal_56 mondta:

Az energiák nem hagynak aludni :))) rám biztos hatással vannak, szeretettel ölellek benneteket Ani

Ritus mondta:

Drága Balázs!
Nem tudom mit érzek, talán a bummot…..lesz nagy bumm nálam biztosan. Érzem. De még nem tudom hogy, mit is fog ez hozni számunkra itthon…remélem a legjobbat.
Ani! jó újra itt látni :D
Én már szeretném, ha február lenne, nem tudom miért, de jó volna pördülni egy nagyot a következő hónapba. Furcsa, “olyan szeretnék túllenni mindenen érzés”, és ez nem a legjobb, mert inkább megélnem kell, nem átrohanni mindenen.
Ez a mondat, így rám különösen vonatkozik:
“Figyeljünk oda tetteinkre, érzelmeinkre a hét második felében, mert ezt működtetve nagyon nagy erőhöz jutunk a Szaturnusz-Plútó átalakító erejét meglovagolva! És így a változás valóban a Tejútra fog felrepíteni bennünket!”

Én sem tudok aludni…..szép fényes a hold, bizsereg a fejem teteje, talán ezért, és időnként furcsa álmaim és megézéseim is vannak.

Egyébként meg, meg kell jegyeznem, hogy Te egy igazán jó társ vagy, -nem nekem :D- ezért a modatért: “(akár anya-gyermek viszonylatban is megjelenhet ez. Ezen kívül az intuíciókra, sugallatokra figyelve érdemes alapozni ezt a rendrakást)”.
Ez a férfi igazi romantikája, mikor ennyire szeret :)
ölelés Nektek!
Rita

aximit mondta:

Szia Balázs!

Egy ideje olvasom az írásaidat, de ez most mélyen érintett, így úgydöntöttem, hogy írok ide én is.
“engedjük el a régi energiákat…” Olyan nehéz nekem, bár érzem, hogy szükséges volna. Egy olyan kapcsolatban vagyok most, ami már egy ideje csak elvesz, nem ad, és én mégis ragaszkodok hozzá. A volt, az elmúlt szépségei miatt. Sokat tanultam tőle/általa. A “nőségemet” kaptam vissza tőle anno, de most már az önbecsülésem sérül. Kabát vagyok a fogason. Mégsem tudtam még elengedni. Talán majd most. Kellene már. Nagyon.
Annyira szeretném, ha ez könnyű szívvel menne. A megoldás nem tudom hol van. Remélem a teremtő energiák segítenek.

Köszönöm, hogy írhattam.
Aximit

Julcsi mondta:

Szia Balázs!

Van munkahelyem,de nincs munkám.Többnyire állásidön vagyunk.
Helyzet már nagyon rossz.Beadtam egy kérvényt egy másik munkahelyre,ezen a héten kellene,hogy kapjak választ.Remélem,hogy az égiek is besegítenek a változásba,amely jobbat hozz a családomnak és nekem.Olvasva az üzeneted,nagyobb lett a hitem a jövöben és nagyon bízom abba,hogy válasz a kérvényemre pozitív lesz.Kívánok mindenkinek minden elképzelhetö jót és köszönöm.

zoli mondta:

nem aludtam én se ,,,, csak forgolódtam

S.Anikó mondta:

Szia Balázs!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, az elmúlt pár napban ill. éjsza
ka gyakran felébredtem, ami nem szokásom. Ha elalszom reggelig nem
ébredek fel. Valószínű hogy az energetikai változások, amiket 1 ideje már érzek és a bolygók egymáshoz való viszonya és a pólus cserék okozhatják? Eddig csak figyeltem és csodáltam az írásaidat, de most már örülnék, ha kézzelfogható válaszokat is kaphatnék. Előre is köszönöm
Anikó

Vera mondta:

Aximit!

Annyira hasonlo dologban ucsoroghetunk!
Nagyon nehez atalakitani a kapcsolat energiajat, meg ugy is, h mar mind2en felterkepezhettuk, h ez mar nem ad csak elvesz…es ennek ellenere, jaj!

Kivanok ehhez rahangolodast az univerzum segito energiajara! Meglesz, csak ido, turelem – es fajdalom, de tan ujjaszuletunk, nem?! Az meg tisztitotuz..minden lehetseges jot kivanok!

Koszi az irast Balazs, erzem ezeket az energiakat, mostmar csak hasznalnom kellene!;-)

Udv mindenkinek, Vera

Gabi mondta:

Szia Balázs!

Fokozottan figyelem az égi jeleket -általad tolmácsolva, február végére várom hivatalosan a kislányom születését, De lehet ,hogy sietősre fogjuk venni az utolsó hónapunkat.

köszönöm ,hogy vagy

Gabi kismami

Szilvia mondta:

Sziasztok!

December közepe óta nem érzem jól magam a bőrömben, furcsa energiákat vélek érzékelni, de magam sem tudom beazonosítani, hogy mik azok. Feszült vagyok, és állandó belső remegést élek át. Rosszul alszom… és már alig várom, hogy valami történjen, hogy jöjjön az a nagy bumm, mert már totál kivagyok a belső remegéstöl. Ahogy Balázs írta, “dúlnak a belső erők”…., nálam kegyetlen intenzitással. Megjegyzem, hihetetlen érzékeny lelkületű ember vagyok.
A teliholdtól egyre inkább félek, mert akkor méginkább ingerült vagyok és szörnyű gondolataim vannak, alig alszom. S ha a telihold egybeesik a menzesz előtti szindrómával, azt már néha úgy érzem, képtelen vagyok uralni, annyira feldúlt vagyok lelkileg. Nagyon-nagyon szeretnék ezen változtatni, – mind a teliholdhoz való viszonyomon, mind a PMS-en – , ezért ha bárkinek bármi használható ötlete van, kérem írjon ide a fórumba, mély hálával megköszönném a segítségét.
Szép hetet mindenkinek!
Szilvia

ML.Mária mondta:

Szia Balázs!
Köszönöm az üzeneteidet. JANUÁR 29-ÉN LESZ A SZÜLETÉSNAPOM, és az ascendensem oroszlán. Tehát örülnöm kellene, mert valahogy ilyenkor az ember mindig több energiával rendelkezik és optimistább, mint egyébként, de valahogy ez most nekem nem úgy jött le. Inkább el vagyok keseredve, mert én semmi jót nem olvastam ki ezekből a fényszögekből, csak az ellenkezőjét. Tudom, hogy a tanulás a legfontosabb életfeladataink közé tartozik, de valahogy nem lehet úgy tanúlni, hogy nem szenvednénk??? Azt, is tudom, hogy a problémáinkat mi gerjesztjük saját magunk, csak mikor gerjesztettem nem tudtam, hogy mennyire nehéz tőlük megszabadulni.
Ki szeretnék szabadulni az érzelmi örvényből, én is mint az előttem szóló Ritus szeretnék már túl lenni ezeken a bolygó állásokon és nyugodtan, hátradőlve, megpihenve, megkönnyebbülve a kandalló fénye mellől kitekintve nézném a szállíngózó hópihéket. Lesz ilyen is??????????????
Üdv. Mária

Flóra mondta:

KEDVES MINDENKI SZIASZTOK! SZIA BALÁZS!
MOST VAGYOK ITT! EDDÍG MÉG SOHA SEM ÍRTAM ÍGY!
SZERETNÉM ÁTŐLELNI MINDAZOKAT AKIK FÉLNEK, AKIK MÁR A VÉGÉT VÁRJÁK,AKIK SZERETNÉK MEGÚSZNI, AKIKNEK ELFOGYOTT AZ EREJÜK,
MERT TÚLSÁGOSAN TELÍTETTEK MINDENNEL, PEDIG ITT ÉS MOST VAN AZ EGYIK NAGY ESÉLY A VÁLTOZÁSRA AZ UGRÁSRA. GONDOLD AZT, HOGY MARATONT FUTSZ, KÖZBEN VANNAK BEJELENTKEZŐ PONTOK, ÉPPEN MOST
A FINISBEN VAGY AZ EGYIK PONT ELŐTT,ÉS HA BEÉRTÉL, OTT IHATSZ,
ÉS MEGPIHENHETSZ EGY KICSIT,DE CSAK EGY KICSIT HOGY ERŐT GYÜJTS,MERT NINCS ÁM VÉGE,MÉG NINCS, SOHA NEM IS LESZ, EZ AZ EGYI LEGJOBB HÍR.HÁT GYERÜNK NE ADD FEL MEG TUDOD CSINÁLNI,
CSAK LÉGY ÉBER ÉS JELEN MINDEN PILLANATBAN.
BOCSÁNAT EGY KICSIT ELRAGADTATTAM MAGAM.
ÉN SEM ALSZOM, TELJESEM ÉBEREN FEKSZEM, DE ÁTADOM MAGAM, MERT TUDOM ÉS ÉRZEM IS, HOGY NAGYON INTENZÍV AZ ÁTALAKÍTÓ ERŐ.
ÍGY HÁT MÁST NEM TEHETEK CSAK FIGYELEK ÉS NEM ÁLLOK ELLEN.
ELFOGADOK MINDENT ÚGY AHOGY VAN!
ÖLELEK MINDENKIT ÉS JÓ UTAT…….!!!!!!!!

FEBRUÁR 1-ÉN MEGYEK ILL JELENTKEZEM A MEDITÁCIÓRA.

N.Szilvi mondta:

Sziasztok!
Nagyon szeretlek olvasni Benneteket:)..de ritkán szólok hozzá.
Január eleje óta tele vagyok lendülettel,tettvággyal..és optimistán-úgy érzem- JÓ LESZ!:)

Szilviának üzenem: TALPMASSZÁZS!
A fiam évekig migrén szerűen reagált a Teliholdra-Ahogy ezt megfigyeltem, telihold elötti héten mindennap elkezdtem masszirozni a talpát-4-6hónap után elmúlt és azóta sincs!
Menzeszre különösen jó!Vannak pontok amik kifejezetten oldják ezt a feszkót. Nézz utána a neten, de ha akarod szívesen megmutatom..magadnak is tudod maszírozni-pár perc az egész.
Szeretettel: N.Szilvi:)

N.Szilvi mondta:

De jó hogy “elragadtattad” magad FLÓRA!:)))
Nagyon jó ez,hogy itt vagyunk és tudatosan,éberen figyelünk, és szeretettel éljük át a változásokat /ha eddig nem sikerült, akkor majd most!:) / milyen jó,h mindig kapunk újabb esélyt:)
Akkor a meditáción talizunk!:)

makaibeata mondta:

Sziasztok!
Én is szeretlek benneteket olvasni. :)
Az alvással nekem is gondjaim vannak..vasárnap este is csak forgolódtam hajnalig! Ez egyre sűrűbben fordul elő.

Azt érzem, hogy komoly döntés előtt állunk…elengedjük a múltat VÉGLEG vagy cipeljük tovább. Őszintén szólva én már nagyon unom a cipelést. Mintha egy zsákot cipelnék folyamatosan és az élet addig pakolja teli a zsákodat, míg rá nem jössz, hogy az egyetlen lehetőség, hogy le tedd a zsákod, ha változol. Ne rágódjunk a múlton, és ne aggódjunk a jövő miatt.
Azt hiszem itt a földön az egyetlen feladatunk az lenne, hogy megtapasztaljunk. (érintsünk, ízleljünk, stb.)

Észrevettétek már, ha a jelenben vagytok akkor minden sokkal tisztább, élesebb, színesebb?!

Pl. ha úgy eszünk, hogy becsukjuk a szemünk és csak az ízre, illatra koncentrálunk, sokkal kevesebb élet elengedő ahhoz, hogy jól lakjunk.

makaibeata mondta:

Flóra, köszönöm az ölelésed! :)

Kimondtad a legfontosabbat: hogy elfogadok mindent úgy, ahogy van!
Erről Richard Bach: Illúziók c. könyvéből jutott egy idézet az eszemben.

Íme: http://www.dudus.hu/gondolat1/illuziok.htm
Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland!

Ildikó mondta:

MEGHÍVÓ!
Kedves Beszélgetők!
Gyertek, nézzetek szét a Fórumban is, ott további érdekes írásokat és tematikus beszélgetéseket találhattok!Ott is bekapcsolódhattok bármelyik témába, ami érdekel benneteket!
http://www.csillagmag.hu/forum/beszelgetesek/
Szeretettel: Ildikó

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Szilvia és Mindenki!

A személyes kérdések kibeszélésére való a Fórum:
http://csillagmag.hu/forum/

Kérek mindenkit, hogy az írások utáni hozzászólást a személyes tanácsadásra ne használjuk.
Köszönöm!

Ildikó mondta:

Kedves Dorien!
Filmet, könyvet, zenét is lehet ajánlani a Fórumon! Gyertek oda, nézzetek körül, mi minden vár ott is rátok! Ha jól emlékszem vagy 13 témából választhattok kedvetek szerint!De ez bárki által tovább bővíthető! Kezdeményezzetek bátran, vagy kapcsolaódjatok a többiekhez!
Szeretettel:Ildikó

Ritus mondta:

A pms-hez nyitok egy új témát a fórumban!