Csillagüzenetek

Akkorát lépsz, amekkorát szeretnél – I. rész

2010. nov. 07

Körülbelül két hónapja figyelem a szememmel azt, hogy a Plútó szépen lassan megközelíti a Felszálló Holdcsomópontot… sokat gondolkodtam rajta, figyeltem az életemet, hogy mit jelent ez, ahogy szépen lassan orbisba ér, milyen változások mutatkoznak körülöttem – és leginkább bennem.

A Plútó a végletek szimbóluma, és ami a lényeg, hogy ez a MINŐSÉGI átalakulást megjelenítő égitest. Ez az igazi nagy halálok, nagy transzmutációk szimbóluma. A lényeg a “minőségi” szón van talán leginkább, mert egy dologra hívja ez fel a figyelmünket: sokszor hisszük azt, hogy átalakítjuk az életünket, és végre kiléptünk valamiből, de csak újra ugyanabba a kátyúba kerültünk, cseberből vederbe.

A felszálló Holdcsomópont pedig egyfajta “karmikus” útjelző tábla, azaz ez mutatja meg, hogy merre haladunk a sorsunk bejárásakor, mi a célunk ebben az életben, mi rejti magában azt a nagy lehetőséget, hogy megoldjuk, feloldjuk, és a feloldásból kinőve cselekedjünk életünkben. Azaz megmutatja, hogy mi az a “kód”, amit ebben az életben hajtunk végre, mi a “sors”, amit élünk. A sors pedig sosem egy kívülről jövő, fentről származó, minket meghatározó valami, hanem a saját Sorsod az Te vagy! A balga hiszi azt, hogy őt a sorsa irányítja – a bölcs éli a sorsát.

A Holdcsomópontok azok a virtuális pontok a Napúton, ahol a Hold pályája metszi a bolygók pályáját. A felszálló Holdcsomópont azt jelenti, hogy itt bukkan elő a Hold a Nap útja alól, itt emelkedik fel.

A Plútó és e virtuális pont találkozása által a saját kódunk kibontásában – azaz a sorsunk megélésében – léphetünk egy nagyot, egy minőségit: erre utal az írás címe, mert itt tényleg akkorát tudsz változtatni az életeden, amekkorára Neked szükséged van. Egy csecsemő tipegni tud, egy akadályfutó meg lép két métert – nem szabad ezeket összehasonlítani, éppen ezért csak Önmagadhoz mérve nézd meg azt, hogy mit hozott eléd az élet, hogyan kell lépned. Figyeld meg, időd van, és lépj. Ennek nem egy hirtelen, egyik pillanatról a másikra történő gyors reagálásnak kell lennie, hanem egy tiszta, Fényes és végtelen út egy pontján lévő bölcs átalakulásnak.

Nem tudsz rosszul lépni: legfeljebb elesel és tanulsz a hibádból. Éppen ezért a lehetőséget lásd most arra, hogy átalakítsd az életedet. Nincs szükség már további szenvedésre, nincs már szükség arra, hogy naaagy és magasztos dolgokkal vedd körül magad, mert meg tudjuk látni az egyszerű hétköznapi szinten a csodát, a Forrást: erre utal a Plútó helyzete a Tejúton, a Galaxis közepében, amelyet már egy éve szajkózok:

“Nincs semmi baj, mert a Plútó a Tejúton jár” – azaz minden, amit magad mögött hagysz, és újat fogadsz be az életedbe, ott valójában a Tejút magasztos fénye ugrik életedbe.

– – –

Ezért a mostani változás, amit megjelenít a Plútó és a Holdcsomópont, szintén mutatja, hogy egyfajta halálnak kell beállnia ahhoz, hogy az új élet elkezdődjön. Mert amikor lépsz, akkor tulajdonképpen valamit magad mögött hagysz – ezért ne nézz hátra, mert ahogy a Biblia is tanítja, aki hátranéz, az sóbálvánnyá válik: aki a múltban ragad, az megkövül, és nem képes kilépni saját börtönéből.

Ezért ne a fájdalmakat vagy a múltbéli tapasztalataidat emeld fókuszba, hogy MIT akarsz elhagyni, mert akkor valójában csak a múltat erősíted: hanem arra fókuszálj, hogy KI VAGY TE A JELENBEN, mit élsz meg a LÉPÉS és az ÁTALAKULÁS közben, milyen csodát hozott eléd az élet, hogy megélhesd, megtapasztalhasd, add át magad az átalakulás, a halál felszabadító csodájának.

Ne is a jövőt kutasd, mert akkor csak arra fókuszálsz, hogy hová szeretnél érkezni, és közben lemaradsz a csodálatos – és számodra éppen valódi – táj szépségéről, ami az utazás során körbevesz: mert csak ez a környezet létezik, a távoli jövő elérhetetlen messzesége és fényessége csupán illúzió. A körülötted lévő szépség és szenvedés, fájdalom és boldogság az, ami VALÓDI.

Tehát, ha LÉPNI szeretnél, ha VÁLTOZTATNI és meghalni, átalakulni, akkor csak magadból/életedből kiindulva tudod ezt megtenni – ne egy elképzelt csodálatos “énkép”, vagy spirituális eszmények, tanítók által beléd táplált boldogság felé törekedj: hanem lásd is meg, hogy mi van körülötted, milyen valóságban élsz. Mert csak úgy lehet haladni, ha az utat éled meg, azt figyeled, hogy mit hozott eléd az út…

Így haladunk együtt…

– – – – – – – – – – –

Summa summarum: a Plútó változást szimbolizáló erejét engedd be életedbe, éld meg az átalakulást, hogy a sorsodból képes vagy kilépni: mármint abból a sorsból és életből, amiről azt hitted, hogy eléd rakják, hogy fentről kapod az égiektől, hogy egy tőled független hatalom elvei szerint kell élned az életed… hogy tanítóknak kell megmondani, hogy mit és hogyan csinálj…

És végre lásd meg, hogy minden Belőled indul ki, minden Belőled származik, minden TE VAGY az életedben. És Te vagy a SORSOD! Te irányítod azt, még ha elsőre nem így tűnik. Légy bátor!

– – – – – – – – – – –

A fentiek tükrében a holnapi nap reggelén teszem közzé a “Szülő-gyermek kapcsolat átalakítása” írás második részét, erről nem küldök ki hírlevelet, ne felejts el bekukkantani!

32 hozzászólás

Nikoletta mondta:

Kedves Balázs, ez most nagyon jókor jött.
Hihetetlen ami dolgozik bennem, de érzem hogy nincs mitől félni, minden rendben van :-D .

Luca mondta:

Köszi Balázs!

Katarína mondta:

Köszi, ez most egy lórúgásnyi erőt adott … megnyugodtam :o)

Kata mondta:

Kedves Balázs!Depressziós vagyok,semmi kiutat nem látok.A születési képletben a plutó helyzete utalhat arra,hogy mely életterületen megy végbe az átalakulás?Pl. nálam az 5. házban ….

Pipacs29 mondta:

A régi romjai nélkül nincs új!

Ezt a nagy igazságot tegnap hallottam. Nem tudtam hova tenni, csak azt tudtam, hogy el kell raktároznom.
és megjött a válasz :)
Köszönöm!

Bartha Irma mondta:

Kedves Balázs!Mindig nagy érdeklődéssel olvasom soraidat.Nem tudtam mért szeretem a csillagos égboltot oly nagyon, hogy képes vagyok órákig gyönyörködni az éjszakában,mely ugy is meg nyugtatott hogy nem ismertem mozgásuk határsát.Imádom a holdas éjszakákat!Köszönet azért a sok ismeretért amit soraidból kapok.Soha nem tonulmányoztam volna a bolygók állásának határsát az biztos!Most épen jól időzitetted segítő kéznyujtásodat.Köszönöm!

Képes Anita mondta:

Kedves Balázs!

Tudom, hogy nem ez a legmegfelelőbb hely ennek a pár sornak, de sajnos nem találtam email címet hozzád, így itt teszek egy próbát! A múlt hét csütörtökön jártam a 12 DNS aktiválás meditációdon. Én elég sok időt töltök meditációval, sőt tartok is különböző meditációkat. De mint tudjuk, azért jó ha néha más vezet bennünket. Nagyon érdekes élmény volt. Olyan szintű belső látás és hallás tisztítás történt, hogy meditáció után még egy órával is fájt a fülem és égett a homlokom. Nagyon tetszett, köszönöm! A meditáció és a fent leírtak meg is tették a magukét:-) Ígérted, hogy elküldöd a meditáció szövegét email-ben, ha kérjük. Én ezúton szeretném kérni!:-)
Köszönettel: Anita

Kiss Balázs Kunó mondta:

Küldöm!

Email cím az Impresszumban alul. :)
http://csillagmag.hu/impresszum/

B

Főnix mondta:

Kedves Balázs!
Én most egy nagyon nagyot szeretnék lépni! Az elmúlt napjaim azzal teltek, hogy feladom – lesz ami lesz. Amit a sors hoz. Most viszont értem, hogy miért volt ez. Éppen délután gondoltam rá, hogy valahonnan már jöhetne magyarázat. Rád gondoltam és megkaptam. Köszönöm!

Janák Anna mondta:

Kedves Balázs!!

Nagyon köszönöm Neked ezeket a jó tanácsokat.Pont mélyponton voltam és nem találtam meg a megoldást amit kell tennem.
De igaz a lépést nekem kell meg tennem, hogy újból saját magamat megtaláljam és az utat amin kell haladnom.

Köszönöm

Anikó

Magocska mondta:

Drága Kunó :)

Napok óta bennem van h. újból elérkeztem életem egy fejezetének lezárásához…. az h. még a bolygók is mellettem állnak, fantasztikus érzés. KÖSZÖNÖM!:)
Magocska ;)

Jocó mondta:

Sokszor pont a balga hiszi azt, hogy éli a sorsát, lásd Mátrix I., és a bölcs tudja, hogy a sors irányítja őt.

Jocó mondta:

Ez a spirituális élj a jelenben szöveg mellőz minden pszichológiai tényt: a múltbéli sérelmeket, amik elraktározódtak a sejtmemóriában, nem lehet egy ezoterikus-spirituális legyintéssel lerázni. Az ezotéria nem működik. A múlt rendberakásával lehet megszabadulni a szenvedéstől, és egója még a spirituális embernek is van (idézet Adyashanti Oneness c. filmjéből a vimeo.com -on)

Az egészséges személyiség titka az erős egó, nem a gyenge, az a neurotikus, életre-nem való. Nem ezt tanítja, de a valóságban erre juttat sokakat az ezotéria-spiritualitás.

Borbála Sophie mondta:

Üdvözlet mindenkinek!
Csak egy kérdést szeretnék feltenni,a képpel kapcsolatban.
Miért pont egy szabadkőműves kép?
Nem igazán szimpatizálok velük,főleg,hogy tudom mit művelnek a világban…
Nem igazán érzem ideillőnek…
Megirnád kérlek,h kit ábrázol a kép,és miért pont ezt a képet választottad ehhez a cikkhez?
Köszönöm.

Julcsi mondta:

Sziasztok!
Én másfél éve megtértem, de a korábbi spirituális élet felfogásom változatlanul megmaradt, csak folyamatosan tisztul.
Sokan vélnek ellentétet felfedezni Krisztus Ereje és ezoterikus bölcsességek közt, pedig a 2 magva természetesen ugyanaz.És sokkal hatékonyabban tudok Általa ráhangolódni pl.Balázs által tolmácsolt Égi Üzenetekre,Végtelen Életre…A Medima segit nekem a legtöbbet, mert nem kivülről várom a segitséget, hanem a belém áradó legtisztább Forrást igyekszem minél teljesebben magamba fogadi(több-kevesebb sikerrel)és TÉNYLEG megkapjuk, amit hittel kérünk,és ez VALÓDI CSODA!!Nagyon jó, hogy van ez az ismeretlen ismerős csapat, akik átélhetjük ezt, mert tudjuk, hogy IGAZ!:)
Üdvözlet szeretettel Mindnyájnak!:-j

Andi mondta:

Borbála Sophie – a képen Saint Germain gróf látható, ha utána nézel a neten, hogy ki volt ő, megérted.

Ani mondta:

Sophie !!!
A szabadkőműves kép Adamus Saint Germaint ábrázolja, II. Rákóczi Ferenc utódját… akkor a szellemi nemességnek a csoportosulását, így nevezték el… ma meg lehet kérdőjelezni a tevékenységüket, de mindenkiben benne van a tudás, a kérdés az, hogy MENNYIT HÍV ELŐ MAGából ? Én hálás vagyok Adamus tanításainak, mert elértem általa a Krisztus tudatot (Lendvai Dóra közvetítése által) és eltudom mondani, hogy bennem van a jóra és a rosszra való hajlam is. mindenki aminek energiát ad, azt sugározza ki önmagából… Tükrei vagyunk egymásnak és mindíg az nem tetszik a másikban, ami hiba még bennem van :))) nos mekkorát fogsz ezek után lépni ?

Alexandra mondta:

Kedves Balazs!

Mindig nagy erdeklodessel olvasom az uzeneteid es a rajuk erkezo hozzaszolasokat. Erdekes, hogy mindegyikben sok igazsag van es az elsore tamadonak tuno olvasoi reakciokban is fel lehet fedezni igazsagokat.
A legujabb temahoz leadott hozzaszolasok kozul, teljes mertekben tudok azonosulni Fonix, Janak Anna es Magocska hozzaszoloasaival, mert az en eletem is romokban hever es bizony mar eljatszottam a “feldok mindent es befejezem az eletem” gondolataval is. Minden tonkre ment az eletemben, ami tonkre mehetett es olyan palyara kenyszeritett az elet, ami rettegessel tolt el. Vizonto leven nagyon is erztem a Szaturnusz hatralo mozgasat, ami az egesz eletemet fenekestul forditotta fel. Fontos baratsagokat, szuloi kapcsolatot, munkat, penzt, onbecsulest es onbizalmat veszitettem el az utobbi honapokban. Ahonnan segitseget vartam ott zart ajtokra talaltam es ahonnam meg semmire sem szamitottam onnan pedig segito kezek nyultak felem.
Rajottem, hogy a Szaturnusz hatrafele valo mozgasaval en is visszafele probaltam mozogni, mert feltem az uj, ismeretlen elore vezeto utaktol. A mar egyszer lerombolt romokat akartam ujra epiteni, ahelyett, hogy ujakat probaltam volna a regi helyere felepiteni. A “nagy halal” vegbement az eletemben es itt az ideje az utobbi honapok lelki felismereseit gyakorlati sikra terelni. Ehhez viszont kellett a te irasod, hogy minden gondolat es felismeres a helyere keruljon.
Ami az altalad valasztott szabadkomuves kepet illeti, en nem erzem ide nem illonek. Aki egy kicsit is ismeri a szabadkomuvesek alap tanitasait es elveit az tudja, hogy pontosan a sajat magunkban elo rejtett erok maximalis kiaknazasa es teremto eronk felismerese all a szabadkomuves gondolkodas kozeppontjaban. Vagyis amikor azt irod, hogy “a sajat sorsod az Te vagy” akkor pontosan a szabadkomuves gondolodas egyik alappileret erosited.
A Szabadkomuvesekrol tobbnyire a legtobb embernek a titkos szertartasok, aldozat bemutatasa es a vilaguralmi rendszerre valo torekvese jut az eszebe. Azt viszont sokan nem tudjak, hogy mi is volt az eredeti celja ennek a kozel sem titkos tarsasagnak. Ez egy tudosokbol,muveszekbol es mashogy gondolkodokbol allo szervezetkent indult, mely kenytelen volt foldalatti mozgalomkent tevekenykedni pontosan gondolkodasuk massaga miatt. Nagy fizikusok, matematikusok, festok voltak a tagjai, akik magasan meghaladtak koruk vilagrol valo tudasat, ami az akkori hatalom szemet szurta. Ez a mai napig is igy van. Tudasukkal (melynek egy resze valoban titkos)ma is a vilag “uralkodoinak” szamitanak. Azonban rossz hiruk ellenere is egy nagyon nagy tudasu tarsasagrol van szo, es bizony az emberi kepessegeikrol alkotott elkepzeleseik sem alap nelkuliek.
Ezzel nem akarok senkit sem megteriteni csak erdemes az aprobb reszletekben is elmelyedni mielott az ember valamirol velemenyt alkot. Szep napot Mindenkinek! :-)

Évi mondta:

Szia Balázs!
Mióta olvasom írásaidat, egyre jobban rájövök, hogy valóban hatással vannak ránk a csillagok. Hétvégén én is úgy éreztem, hogy vége, akárhogyan is erőlködöm nem megy, ideje feladni, és új várat építeni. Én is vízöntő vagyok, aki egy nehéz időszakot tud maga mögött. Remélem, hogy tudok előre nézni, és nem a múlton rágódni… Köszönöm a segítő írásaidat.
Évi

Lady Justice mondta:

Évi: nincsenek hatással ránk a csillagok.
Jocó: a spirituális ember is tud szenvedni, legfeljebb egy magasabb oktánszámon.

Tudom, nem kérdeztek… ;) További szép napot, nagyon tetszik ez a mostani írás!

Angel mondta:

A jelenben élni két nagy lánnyal, akik a jövőjükért dolgoznak, tanulnak…szinte minden perc létfontosságú, hihetetlen koncentrációt igénylő menedzsermunka, amit nap mint nap élek. Ha magamra nézek, láthatok egy erős egót, aki töretlenül halad az általa elképzelt úton…de ha akarom, az erős hitet látom magamban,ami segít mindig azt tennem,amire szükség van. De ÉN már nem is létezem néha, mert annyira a tennivalókkal azonosulok…a jelennel. Ilyenkor nem gondolkodom, hanem teszek. Ez jó. Vagy nem?
Volt több hónap,amikor annyira együtt tudtam rezegni az üzenetekkel. De a nyáron nem halt meg más, csak bennem egyre több régi rész. Sőt! az a bajom, hogy most már anélkül, hogy “akarnék” valamit-amit ugye kifejezetten ajánlatos volt októberben- nem történik semmi, nincs se kis halál, se nagy, akkor lenne, ha én akarnám, elő tudnék én a régi énemmel olyan “halálokat” idézni, hogy na…de akkor most miért nem érzem az együttáramlást ezekkel az üzenetekkel??? Meddig, mennyire halunk még meg? Így részekben meghalva valóban már nem sok marad 2012-re:-))
Én úgy érzem, valami készül, de fogalmam nincs mi, mikor, mekkora…és én is úgy érzem, hogy ami az eddigi szellemi szintemen lehetőség volt,azt elértem. De a családi összefonódások, kapcsolatok,(szülő-gyerek akár)bekebeleznek. Teszem a dolgom, szinte sodródom, mert nem cserélhetem le a gyerekem, magam…olyan furcsa, “már mindegy is mi jön, mert nem értek már semmit”. Nem tudom, miért történnek dolgok…talán nem is rólam szólnak (29-én a lányomat majdnem “agyonverte” a barátja)
Bocsánat, talán elég zavaros az egész. De jó, ha ilyen körben gondolkodunk együtt, sokszor eközben megjön a válasz. Terápia.
Köszönöm, hogy itt vagyunk:-)

Angel mondta:

Ja, és szintén vízöntő…aki most kezd önállósodni…pontosan, ahogyan Jocó írta: életrevaló kezdek lenni.
Nekem ez az időszerű. Akkor most az a “másik” haldoklik már hónapok óta.:-)

Melody mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon köszönöm…ez most nagyon jókor jött. Építkezem belőle. Az azonban továbbra is kérdéses számomra, hogy elég ha a belső világom hal meg, épül újra, vagy szükséges a kinti világ összeomlása is? Vagy megváloztathatom összeomlás nélkül?

Éva mondta:

Olvasom a sok problémát, kínlódást. Fel is merült bennem, hogy ha ez most jó, akkor nálam van valami gond, hogy szinte nincsenek problémáim? Legalábbis, csak olyanok, amiket tudom, hogy megoldok. Nyugalom, sok szeretet a családom és az élet iránt, jókedv, elégedettség van bennem. Na meg néha türelmetlenség embertársaimmal szemben, amiben próbálok változni (bár sokszor úgy érzem, miért én változzak, nekik sokkal jobban kellene).

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Jocó!

“Ez a spirituális élj a jelenben szöveg mellőz minden pszichológiai tényt”
Szerintem beszélgess el E. Tolle-val ;) Ő jobban tudja ezt nálam.

——————–
Érdekes, hogy olyan dolgokról írod, hogy nem lehet és nem működik, ami szerint én nap mint nap élem az életemet. :)

És tudod mi a durva? Mind a kettőnknek “igaza van”…

Jó éjt,
Balázs

Angel mondta:

Kedves Éva!
Mindemellett én is nagyon-nagyon jól érzem magam, mert már egészen MÁSként vagyok benne a dolgokban…hatalmas, izgalmas kaland, mert tudom, hogy soha nincs vége:-)))
Problémák vannak, de már mást jelentenek, máshogy kezelem őket és másként jövök ki belőlük, mint akár 3-4 éve.

Detti mondta:

:-) A végszó tetszik. Én ezt akkor mondtam a volt férjemnek, akitől azóta elváltam, mielőtt kiderült, hogy sikkasztott a munkahelyén tizenegynéhány milliót. A válasz az volt, nem hiszem, hogy van nálam bátrabb. Hát, igaz lehet, nem sokan nyúlnak bele céges kasszába. Viszont tőlem azóta hatalmas bátorságot kíván az élet, rengeteg mások számára hajmeresztő kalandot éltem meg így “magányomban”. Én élvezem. Ennyi izgalmas dolog ilyen ütemben nem történt még velem, mint a válás óta eltelt 5 évben. Érdemes bátornak lenni, de nem vakmerőnek! Ez nagy különbség. A józan ész nélkülözhetetlen.

Kiss Balázs Kunó mondta:

A KÉPEN ADAMUS ST GERMAIN látható, se az írásnak és se a képnek nincs köze a szabadkőművességhez! :)

Kata mondta:

:))Balázs, kezdek tőled “félni”.:))
Ma szültem meg egy két éve esedékes naaaagy döntést.
Amikor végre kimondtam, hogy okéj, akkor nem tartom a sezlony 4. lábát, lesz ami lesz, olyan energiám lett, amit már nagyon rég “elhagytam” valahol, ha volt egyáltalán valaha.:))
Mondjuk zsigerből rohannék az új felé ezerrel és nyomnám, de oké, megpróbálok türelmes lenni, és szépen okosan, nyugodtan kivárni, hogy mit dob a gép. Mindeközben pontosan tisztában vagyok vele, hogy csak jó megoldás születhet, bármire képes vagyok és még attól is sokkal többre.:))

Mária mondta:

Nem bírom ki, hogy ne írjak véleményt az egészséges személyiség,erős ego gondolat menetre…
Teljesen igaz, mert a személyiség majdnem azonos az egoval.Ez teljesen rendben is van, de a kérdésem:
Hol a szellem,a tudat mi a lélek???:) Erős lélek egyenlő erős ego??? Itt van némi ütközőpont.Szerintem sokan értik mire gondolok….
Az én az ego, de akkor is Vagyok Aki Vagyok, az énem egy mintákra épített kártyavár,amin belül és kívűl is létezik egy tiszta valami….aki vagyok..:)

Mária mondta:

Kedves Balázs!

“Véletlenül” mostanában sokat foglalkoztam a fenti képen látható család tagjaival.Nagyon örülök,hogy pont most tetted fel,megerősített a jelenlegi érzéseimben.
Köszönet minden írásodért!
Üdv

Mária

Maresz mondta:

Kedves Balázs!

Nem régóta vagyok tagja a Csillagmagnak, de írásaidat nagyra tartom és mindig érdeklődéssel fogadom. Én Skorpió (71.11.15) vagyok, és épp ebben a fantasztikus időszakban lesz egy műtétem, ami igazából a héten derült ki, hogy át kell esnem rajta. Kicsit félek és tekintve a bolygók együttállását nem vagyok túl optimista, illetve nem is tudom, hogy dec.02-a milyen hatással lehet a műtétemre.Igazából csak annyit szerettem volna megtudni, hogy szabad-e, érdemes-e most megengednem, hogy az adott időpontban megműtsenek.?