Csillagüzenetek

Átfordító erők

2012. jan. 24

Az elmúlt hetekben, hónapokban az élet legtöbbször azt tükrözte, amivel a legkevésbé szeretne az ember szembenézni magában. Pedig minden egy tanítás volt, hogy az ember végre átadja magát annak a Hitnek és Igazságnak, ami elhozza az Egység és Szeretet formáját itt a Földön.

A világban (vagy akár a magánéletben) körbenézve sokszor látszólag nem ez zajlik, de nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy ez csak a látszat. Mindez annak a velejárója, amire annyira áhítozunk. Takarítás közben az odaégett, leragadt részeket erővel kell felfejteni, ami fájdalommal jár. De csak így lehet FELOLDANI a sötét részeket.

Ez az a fajta szemléletmód, az újfajta tudatosság, ami nem ellene tör valaminek, ami nem védekezik vagy támad, hanem egységbe, egyensúlyba hoz: felold.

Továbbra sincs több dolgunk, mint amit teszünk: lehorgonyozni a Fényt. Feloldani magunkban az ellenállás szikráit, és ÁTALAKÍTANI. Persze minél jobban azt hisszük, hogy mi magunk is eltűnünk a feloldott részek által, annál fájdalmasabb az egész. Nincs szükség a védekezésre. Egyszerűen át kell adni magunknak a LEHETŐSÉGEKNEK, a MEGVALÓSULÁSNAK, és mindenfajta félelmet, bebiztosítást elengedni. Nincs szükség arra a fajta biztonságra, amire az elmúlt években, évtizedekben vágytunk ? mert teljesen más módon fog eljutni hozzánk egy VALÓDI biztonság.

Az egy-másfél hónapnyi Szaturnusz-Jupiter szembenállás pont ezt tükrözte, ám ez lassan oldódik. Mindenki érezheti azt, hogy most már tényleg nincs más hátra, mint csinálni. Már mindent kihúztunk magunk alól, amire eddig támaszkodni lehetett. Mindent, ami nem IDŐTÁLLÓ.

A régi fajta tudatosság, ami a látszatvilágba vetett hiten alapult, véget ért. A nagy közös utazás az emberiség közös hajóján befejeződött ? mindenki a saját csoda-csónakjában evezik most már, a saját hite és igazsága szerint. Aki bánkódik az elsüllyedt régi hajón, és abba kapaszkodik, az elsüllyed vele együtt, nem fogja tudni kiemelni a fejét.

Minden eltűnik lassan, ami régi. Ezért szenved annyira az a rész, ami ebbe kapaszkodik, és ebbe alakul. Éppen ezért ez a fajta feladatom is lassan véget ér, hogy kapaszkodót adjak, hiszen csak azt tudom megmutatni, hogy mindenki a saját kapaszkodóját használja. Mindenki csak azzal néz már szembe, ami benne van.

Az élet tengerén, a viharok ellen a régi megoldások nem fognak működni. Látszólag a kis törékeny csónak egyedül hogyan is vészelhetné át a hatalmas hullámzást és az óriási viharokat? Hiszen eddig volt egy naaagy közös hajónk, ami látszólag jól bírta ezeket, s most vastag falak, a stabil alapok helyett tulajdonképpen nincs semmi közted és az élet között. J

Mert egy vagy az élettel.

Aki ezt megérti, arra pontosan az a fajta beteljesült élet vár, amit annyit keresett. Egységben mindazzal, ami körben van a világban, teljesen érezve a láthatatlan világ kezét a vállakon, a sugallatot minden szélben. Aki ezt éli, az látja, hogy a vihar csak arra való, hogy őt erősítse, hogy megtanuljon valamit magáról.

Te tudsz az életed viharaira, megpróbáltatásaira úgy tekinteni, hogy ezt TE kérted, senki más, és téged erősít? A pénzhiány, a párkapcsolati békétlenség, a politika, a család, ezeken a területeken felbukkanó nehéz, szenvedtető helyzeted csak arra tanítanak, hogy megtanulj valamit magadról?

Vagy a másik a hibás még mindig?

Átléptünk egyfajta korlátot az elmúlt napokban, az előző hét második felében, ahogy a Csillagleső-ben is írtam. Ez a meglépett korlát nagy erőt adott arra, hogy a március közepén bekövetkező HATALMAS változáshoz meglegyen a lendület?

És aki arra gondol sokszor, hogy ?oké, ezek szép és jól hangzó szavak, de az élet nem így működik, ettől nem lesznek befizetve a sárga csekkek, nem lesznek megoldva az emberi problémáim?, akkor még mindig nem érti a lényeget. Pont így lesz megoldva!

Amikor az ember a saját csónakjában végre szembenéz önmagával, a saját félelmeivel, akkor azonnal szembesül mindennel. Ha a félelemből vagy hibáztatásból táplálkozik, akkor nem fognak ?jól menni a dolgai?, semmilyen értelemben. Most már nem lehet másra kenni a dolgokat.

Aki elkezd rájönni, hogy TÉNYLEG tőle függ MINDEN, az megtalálta a boldog életet.

Nem a ?problémáktól mentes? életet.

Nem a ?negatív tulajdonságoktól? mentes életet.

Hanem a TELJES életet.

Amiben minden benne van. Mert egyedül a bennünk élő negatív dolgok elnyomása hozza szembe a saját sötétségünket: KINT.

– – –

Nézzük a csillagos eget, hogyan mesél erről.

A legfontosabb talán, hogy január 24-én, kedden a Mars hátráló, azaz Égi (Kozmikus) irányba fordult. A Mars az emelő, a felfelé emelő erő, ami tör előre, át minden akadályon. Sokáig lesz most főszerepben, az említett március indusán történő égi eseményeknek lesz a csúcspontja. Most a BEFELÉ fordított erő, illetve a BELÜLRŐL előhívott erő megtapasztalásának lesz itt az ideje, egészen április 14-ig.

Folyamatosan az Oroszlán csillagképben jár, és magas szinten arra tanít, hogy FELSŐBB Énnek át tudod-e adni az akaratot, az irányítást? Ez fogja megoldani minden problémádat. Látszólag nem ez lesz terítéken, hiszen február 3-án a Neptunusz belép a halak jegyébe, ami igencsak nagy változást hoz majd… Mégis, hogy a LÉLEK világát majd megfelelően tudd működtetni, nem az egotól átitatva, abban láthatatlanul mindig ott lesz a Mars. Azért láthatatlanul, mert minden másra fogunk mostanában figyelni, mégis a titkos belső erő lesz a kulcs.

(További információkat a Csillagleső című könyvben találsz, a január 24-i írásban)

Plusz, ami szintén a változást és látszólagos megkönnyebbülést hoz el, a már említett Jupiter-Szaturnusz szembenállásának felbomlása. Ez a szó szerinti szembenállás az anyagi biztonság kérdését, a pénzügyeket feszegette mostanság, hiszen a Jupiter is és a Szaturnusz is a Vénusz uralma alatt állnak. Vénusz egy szinten pedig az anyag szimbóluma.

A szembenállás arra tanított, hogy szétrobbanjon az illúzió, ami a fejekben és a szívekben létezik a fizikai világról.

A csodák mindennaposak, a bőség mindennapos. A Bőség nem azt jelenti kozmikus szinten, hogy mindenkinek milliói vannak a bankszámláján ? ez nem bőség, hanem hitel, illúzió. A Bőség, az új évezred bősége, az új energiában létező bőség azt jelenti: pont ott, pont annyi és pont úgy van, ahogy Neked arra valójában szükséged van.

Ahol szűk-ség van, az egyedül az emberi elme, ami korlátozza saját magát.

Korlátozza a Hitet, a Bölcsességet, a Tudást, az Igazságot. Ennek az elmeszűkítő hitrendszernek a szétrombolását éltük, és éljük még, ami egy kapu ahhoz, hogy belépjünk abba a fajta létbe, ahol minden karnyújtásnyira van.

De fontos hangsúlyoznom, hogy ez nem azt jelenti, hogy mindenki heverészik a tengerparton, és a sült galamb a szánkba repül. Ez azt jelenti, hogy minden ember elkezdi élni a saját sorsát, a saját erőit kezdi működtetni a MINDENNAPOKBAN, és ezáltal minden megadatik neki a LEGHÉTKÖZNAPIBB valóság színterén.

A csodák birodalma itt van, de ugyanabban a hétköznapi életben, amit eddig éltél.

Csak meg kell látnod a változást. Vedd észre: a régi hajó elsüllyedt, már régen a saját csónakodban ülsz, és mindent te hozol létre magad számára, amivel találkozol.

Kapitány vagy a saját hajódon. Vedd észre a csodákat, hogy minden ott terem a kezed ügyében.

Élj bátran, nyugodtan a mindennapokban spirituálisan, mert már nincs ilyen, amit ne a felsőbb dimenziók hatnának át. Illetve van: de te választasz.

 

 

 

33 hozzászólás

VJUDIT mondta:

Csodás írás, köszönöm Balázs a megerősítést, lélek-szinten már érzem ezeknek az “ÚJ” dolgoknak a közeledtét, ittlétét, és próbálom a régi mintákat elengedve beengedni az ÉLET-be..

Egry Adél mondta:

Balázs pont ezt éltem meg ezekben a hetekben amiről oly szépen irtál nem akartam elhinni ,hogy mindezt én hoztam létre de igen ez igy van, és kezd letisztulni valami és nem hibáztatok senkit mivel a teremtő magam vagyok.Azt hiszem és tudom az valósul meg amit magamnak teremtek.
Köszi a megerősitést.

lrka mondta:

Balázs!

Éppen ma beszéltem arról ismerőseimmel,hogy a SZÜK-SÉG milyen nagy Úr!De ettől még fontosabbnak tartom mi magunk mit és mennyit teszünk meg a saját SZÜK-SÉG(ünkért)!!!!!!!
Köszönöm a megerősítést!

Üdv.Irka

sacka mondta:

nagy-nagy nevetés:-))))))))))))))))Köszönöm!!!!!!!!
“teljesen érezve a láthatatlan világ kezét a vállakon, a sugallatot minden szélben:-)))))))))))))))))

kishüje mondta:

kösz!

Barbi mondta:

Drága Balázs!
Ez már megint annyira jó! És igen – élem a bőséget: pont ott, pont annyi és pont úgy. Nekem pedig annyi a dolgom, hogy tegyem a dolgom. És teszem is. És ettől nagyon kerek és teljes lett az életem.
Köszönöm!!!

zsu mondta:

Köszönöm!

Erika mondta:

És ez így van! :)

Kiss Kata mondta:

“A (Jupiter-Szaturnusz) szembenállás arra tanított, hogy szétrobbanjon az illúzió, ami a fejekben és a szívekben létezik a fizikai világról.”

Karácsony előtt valamivel kezdtem észrevenni, hogy kezdenek “megőrjíteni” a tárgyak, meg az a tény, hogy egész napom gyakorlatilag azzal telik, hogy ide-oda kell rakosgatnom azokat. :D
Ez oda vezetett, hogy mára soha nem látott rendetlenségben hever minden szanaszéjjel a lakásban. :)
Valahányszor megszólal bennem a “jobbik” énem, hogy itt az ideje elpakolni valamennyire, a “rosszabbik”nak hirtelen eszébe jut, hogy épp most kell valami fontos dolgot elolvasnia a neten. :DDD

Kata mondta:

Köszönöm Balázs!
Egy csoda vagy Te is! ;)
….és örülök Neked!

Godo Ernöné mondta:

Én nagyon élvezem ezeket a dolgokat.Minden változóban van
körülöttem és én is.

KÖSZÖNÖM!!!

Jeannecora mondta:

Hihetetlen dolgok történnek, és hagyom, hogy minden sallang leépüljön.És minden könnyebb és átláthatóbb lett!!És olyasmik jönnek a helyére, amit még egy fél éve hinni nem akartam!!!Szóval működik az elengedés, és a saját magamra hagyatkozó új felépítése!

Málnássy Ferenc mondta:

Versenyre hívok minden,az Omniverzumban Létező Fénytestvért hogy a jót még jobbá,a szépet még szebbé és -ami a legfontosabb- a SZERETETET minden Létező iránt újra az első helyre tegyük szívünkben.
Gyakoroljuk a Minden Egységének és Összetartozásának tudatosítását a mindennapokban,hogy megszülethessen bennünk az Új Ember akivé válnunk kell.

Erma mondta:

Köszönöm Balázs! Megerősítettél abban amire készülök, már a hajót elhagytam, indulok a csónakba! Remélem sikerül az átszállás, va. átállás!

Szőllős Adrienn mondta:

Érdekes ahogy az ember válaszokat keres kérdésekre. Az igazság az , hogy Jézus aki minden Teremtője erre már réges rég választ adott. Nem kell hogy egyedül légy a hajóban, Ő az aki átsegít a túlpartra. Lehet bármilyen a vihar, ha benne hiszel Ő végig kisér az életeden. Kérdés, hogy át tudod- e adni magad Krisztusnak? Ha egyedül küzdessz a körülötted lévő erők átveszik a hatalmat. Csodálatos igéret és valóság, ahogy a zsoltárok könyve 91-ben bíztatja a hívőt. “Mert az ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek minden utadban.Kézen hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe. ill. Segítségül hív engem,vele vagyok háborúságban, megmentem és megdicsőítem őt.” Az emberek vágynak a spiritualitásra, mert Isten így teremtett bennünket. Ádám és Éva közvetlen kapcsolatba volt Istennel. A Sátán csabdájának engedve a bűn miatt szakadatunk ki ebből a kapcsolatból. Krisztus a csatorna amivel újra közösségbe kerülhetünk az Atyával aki mindennél jobban ismer Téged is!!! Bízz Benne!!!

Vajdai Ágnes Viktória mondta:

Sziasztok!

Hihetetlen, de ahogy olvastam a soraidat Balázs, tényleg a saját csónakomban ülök. Csak eddig nem tudatosítottam és nem képzeltem el. Egészen más így utazni és felfedezni a Világot.

Köszi. Ágnes

Babs mondta:

Hűűűű, Balázs, most kirázott a hideg.:) Már értem az elmúlt egy hónapnyi tesze-toszaságomat: menni, de mégsem, és már értem a hirtelen, pozitív fordulatot az életemben. Köszönöm!:)

A könyved meg fantasztikus – különösen január 17. nagyon ütött -…csak ajánlani tudom bárkinek.:)

Anna mondta:

Köszönöm szépen ezt a csodálatos írást és a megerősítést, drága Balázs!

Beus mondta:

Köszönöm Balázs, mindig ‘pont jókor’jönnek az üzenetek.
A könyvedet én is jó szívvel ajánlom mindenkinek, rengeteg hasznos, felemelő információ tárháza. Volt egy álmom a múltkor, 0202, csak erre a számsorra emlékeztem belőle.Vártam, hol fog ez megjelenni, és íme, itt az oldaladon egy dátum. Talán el kellene mennem ? :-))
Igazán szép napokat kívánok mindenkinek!
Áldás, békesség

Nikka mondta:

Balázs! Engem megint telibe! Hatalmas nagy KÖSZÖNET!!!!! Áldott, békés, szeretetteljes napokat Mindenkinek! :)

Banfamo mondta:

A mindenit!.. Telibe!Köszönöm!! :-)

Kata mondta:

Most sírok… : )

Kata mondta:

jaj! bocsi Kata 2012/01/24-22.00 most látom u.az a név! Én egy másik Kata : )

Ildikó mondta:

Szia Balázs!
Nagyon igaz amit írtál!!! A változás egy ideje része az életemnek,és szinte mindig hallgatok a belső hangra, a felsőbb énemre ….. :-)
Köszönöm Neked ezt az írást! Ma rájöttem hogy tényleg a saját csónakomban ülök…. áááááááááá
Köszönöm mégegyszer!

Revóczky Renáta mondta:

Szia Balázs! Sziasztok már nem egy hajóban evező társak, ám szellemi családom!

Velem az szokott előfordulni, hogy elfelejtem tudatosítani, és hálásnak lenni a lelkemnek, hogy ilyen hétköznapi csodák közt élek. Tudjátok, elég ritkán tudok más csónakosnak integetni, pláne nem egy kicsit egymás mellett evezni. Szóval, elszalasztom érezni magamban az új földet. Nem merem teljesen elhinni, hogy átmentem, csak reménykedem magamban. Pedig, nem kéne kis hitűnek lennem. Szóval, még visszafogottan evezek erre, arra. Örülök nektek!!

Ági mondta:

Lélekmelegitő! Köszönjük Balázs:)

Balázs mondta:

Szia Balázs!Köszi szépen a cikket!
Nagyon durván meglepődtem,amikor olvastam.A hoponoponó nevű módszert kb. 1,5 éve ismerem,eleinte alkalmaztam is,majd végül elfelejtődött.Volt egy problémám,ami miatt kivoltam…a fölöttem lakó szomszédra keltem minden reggel..persze dühös voltam rá…majd vasárnap kezembe akadt a Hoponoponó könyv,rögtön ki is olvastam..a könyv lényege egy mondatban,hogy minden amit látsz,hallasz,tapasztalsz magad körül annak mind te vagy az oka..el is kezdtem a módszert alkalmazni,azóta lényegesen javult a helyzetem..először is teljesen elfogadtam,hogy ez miattam jött létre…erre most meg ez a cikk :) ez ám a szinkronicitás..

Sitkei Ágnes mondta:

Hihetetlen! Teljesen igaz, szóról szóra!
Ezt élem jelen pillanatban, ami nem könnyű út, de szembe kell nézni a nehézségekkel, és végigmenni az úton!
Köszönöm az cikket, napról-napra egyre jobban tudatosulnak bennem ezek a dolgok!

Hembra mondta:

Szívesen dédelgetem mondanivalód.
Üdv/Hembra

Fairy mondta:

Nagyon tetszik, megint megerintettek a sorok.
A mult honapban ereztem at, hogy minden ami korulottem tortenik – amiket problemaknak tekintettem – ertem vannak. Hangosan halat adtam azokert amiket atmentem – mert az elmult ket evben nagyon nagy fejlodesen mentem at mindezek reven. Rendszeresen olvasom Balazs uzeneteit, es a csillagok mindent uzentek, minden le volt fektetve (azaz “fent”). Ha mindenezeken nem megyek at, akkor nem erosodom meg hitben, hanem ulok a kis szobamban es bamulok egy sorozatot a tv/ben. A dolgok alakultak is, sot igazi csodak is tortentek, de a legfontosabb: a nezopontom valtozott meg. Mashogy figyelem a dolgokat. Persze folyamatosan tanulok… Ami most a feladatom: oszinten es hittel atadni magam a felso eroknek. “Legyen meg a Te akaratod.”
Egjen a Feny Minden kedves Csillagmagban!

Mese mondta:

Kedves Balázs!
Óriási pszihiáter vagy.
Sokan vannak közöttünk akik nem tudnak net-et üzemeltetni, tanfolyamokra járni,fizetni a “tuti”-ért.
Ök csak úgy élnek.Velük nem törődik senki.Ök valyon honnan tudják meg hogy “mitől döglik a légy”?
Többen vannak azok akik csak élnek és túlélnek.Ök zsigerből tudják a megoldást?
A fórumon mindenki dicsőiti a jó írásaidat, keresi a kapcsolatot, valamivel-valakivel,megoldást keres, pedig csak hagyni kellene a dolgokat megtörténni.
Volt hogy jobban ment a szekér,de miért baj az hogy ma is meg akarjuk etetni a gyerekeinket? Teszünk! Harcolunk!-hiszen élnünk kell! Az általános elméletek ma félrevezetnek,mi mindíg a saját csónakunkban eveztünk,de a gerjesztett hullámok veszélyesek.
Az emberek 90 százalékának nem lehet ugyan az a karmája!
Isten Áldjon!

csilla21 mondta:

Kedves Mese
.. sajnálom, hogy te ebből az egész fórumból, Balázs leveleiből, munkásságából ezt vontad le,- ugyanakkor tiszteletben tartom, hiszen szabad emberek vagyunk, mindenki szabadon kinyilvánithatja a véleményét….De miből vontad le azt, hogy az baj lenne, hogy megetetsd a gyerekeidet?? Ilyen mondat sehol nem hangzik el e levelekben!… És ki mondta hogy minden embernek egy és ugyanaz a karmája??? Ilyet se irt senki…Nem egy-és ugyanaz, mert mindannyian egyedi saját karmánk van,… de nem tudom, hallottál -e a kollektiv tudattalanról, vagy a kollektiv karmáról, vagy egyáltalán hallottál e arról, hogy ebben a világban, itt a Föld nevü bolygón,amiben élsz, nem csak TE élsz egymagad, egyedül?? Itt egymásra hatások vannak, az egyéni problémák igenis hatnak másokra is és viszont >> és ebből viszont bizony-bizony egy oda-vissza ható, közös nagy halmaz lesz >> amit ezek után akár úgy is nézhetünk, hogy bizony ez a karma kollektiv!!(közös)Valamilyen értelemben, tényleg az egész emberiségről is szól!!…Javaslom, kezdj el járni az ön-és ember-ismeret útján, olvass még több könyvet, járj még több tanfolyamra, beszélgess, tapasztalj mégtöbbet, és aztán lehet, hogy egyszercsak egészen más mondatokat fogsz irni egy ilyen, vagy hasonló fórum-oldalra! (ja, és félreértés ne essék, a sárga csekkeket nekem is be kell fizetni! és tisztában vagyok vele, hogy nekem egy külön karmám van, ami viszont valamilyen szinten kihat az egészre (tehát a külvilágra, más emberekre, az egész Földre.stb..)és oda-vissza is hat!…>> Balázs mondatait másképp kell olvasni!… felülről, más szemszögből vizsgálva, nem pedig a keretek közé szoritott eddigi gondolkodásmóddal.(és ezt most nem itélet-képpen irtam, ne érts félre! ..>> épp ebből szeretné Balázs kirántani az embereket!…rávezetni (vagy legalább megmutatni a lehetőségét) hogy igenis ,lehet, és tudunk is másképp is gondolkodni és rálátni dolgokra, na meg önmagunkra és társainkra is! És igy az egész emberiségre…
Bocs.. de muszáj volt leirnom… üdv. mindenkinek

Kiss Kata mondta:

Én asszem mindjárt csinálok egy honlapot, aminek egy oldala lesz és azon az oldalon egyetlenegy szó fog szerepelni, középen, csupa kisbetűvel, felkiáltójel nélkül:

szeress

Kommentelés, lájkolás kizárva.
Kérdés nincs.
Puszi mindenkinek :)))