Csillagüzenetek

Átlépés a Mostba

2011. jún. 22

A múlt héten megemlékeztünk a Szaturnusz irányváltásáról, amely egy igen kiemelt jelentőségű csillagkép, a Holló fölött történt.

Az asztrozófia és más égi üzenetek szerint a Holló őrzi a titkos tudást, az örök élet titkát. A csőrében tart egy cseppet a Kehelyből, a Szent Grálból, amely az Örök Élet italát rejti. Ne feledjük, hogy a Pálos rend címerállata a Holló, akik szintén a titkos tanokat őrzik számunkra, azokat a tanokat, amelyekkel elnyerhető az élet körforgásából való kiemelkedés. A Holló az, aki Apollónnak hoz a csőrében egy cseppet az Örök Élet italából. Igen ám, de a mitológia szerint egy fontos momentum is történik itt, egy másfajta értelmezésben: a Holló megtart egy cseppet a csőrében, és büntetésül Apollón felszegezi az égre.

Összevág azzal a képpel, hogy a holló a jelenlegi emberi tudatban mint negatív töltetű madár él, például halálmadár. Hiszen a színe is fekete, s a mondás is úgy tartja: ritka mint a fehér holló. Az Örök Élet titka egy tudás, azaz ez a tudással, hatalommal való visszaélésre utal. Ezért kelt az Emberben fura érzeteket a holló, hiszen az emlékezteti őt arra, hogy mikor és hogyan élt vissza a Teremtőtől kapott hatalmától.

Tehát, mint minden csillagüzenetben, itt is a kettős olvasattal leszünk közelebb az igazsághoz: Egyfelől, a Holló idejében az ember képes az Értékeket megőrizni magában, beavatást nyerhet titkos tudásokba, magas misztikumokkal ismerkedhet meg. A Fénnyel való belső találkozás ideje. Másfelől, fontos üzenet az, hogy az Ember a tudásával, a hatalmával ne éljen vissza, azt mások szolgálatába kell állítania, használnia kell, átadni.

A Szaturnusz itt fordult meg égi útját járva, és pontosan az őszi napéjegyenlőség idején hagyja el. Ez egy nagyon komoly időszak, amelynek főtémája a TAPASZTALÁS. A Szaturnusz aktív ereje a Holló csillagkép hátterében arra utal, hogy minden, amit a saját bőrödön tapasztalsz, valójában az örök igazságokat rejti.

Minden fájdalomnak tűnő érzet, minden öröm, minden pillanat ott rejti magában az Esszenciát, egy kis cseppet, egy kis kristályt, a Lényeget. A látszatbirodalom, az életed eseményei mögött ez rejlik: egy csöpp esszencia. Nincs más dolgod, mint megélni azt, amit az élet eléd hoz. Pusztán megélni azt a kis csöpp lényeget, amit egy nagy balszerencse vagy egy örömteli esemény hoz számodra.

Nem kell most kutakodnod, hiszen a Holló egy stabil állapot, a megőrzést és a megtartást üzeni a Szaturnuszon keresztül. Magas szinten pedig mi fog történni életedben a tapasztalatokon keresztül? Felszabadulás, kiszabadulás jön létre az által, hogy nem akarod visszatartani a tapasztalatokat.

Nem akarsz ellenszegülni, magadénak megtartani a fájdalmadat, nem akarsz rajta csücsülni, és sebeket nyalogatni. Egyszerűen csak engedd áramolni, engedd felszabadulni, kiszabadulni börtönéből. Ennek a kulcsa most a Szaturnusz, azaz a Tapasztalatok Bölcsessége.

– – –

A Holló ezért került égi börtönébe, mert nem engedte meg az áramlást, visszatartotta azt. A megőrzés és a visszatartás látszólag ugyanazt az eredményt szülik, a lényege a megőrzésnek, hogy azért olvasztom magamba azt, ami örök, hogy utána átadhassam. Nem az enyém, csak megélem, majd átadom. Mint ahogyan a Holló is megízlelte az Örök Élet Italát, az esszenciát megtapasztalja, majd átadja, elviszi a Napistennek.

Ez a dolgunk most nekünk is: a Szaturnusz egyetlen tűhegynyi pontján átvinni a tapasztalatokat, megélni, és máris tovább engedni. Egyetlen egy pont, a Most fókusza. Amikor nem rakjuk mellé a múlt fájdalmait és a jövőtől való félelmet.

Tudd, hogy amire most fókuszálsz, az válik örökké életedben. Tehát ha egy eseményben, egy tapasztalásban csak a problémát és a bajt látod, vagy csak az örömet és a szépet, akkor nem lesz tiéd az egész. A tapasztalás csak van. A tapasztalás előjel nélküli.

Ez a dolgunk most, egészen az őszi Napéjegyenlőségig: tapasztalni. S amikor az elme előjeleket rakna valami elé, címkézne, értékelne, netán – most figyelj – a megoldásokat keresné, akkor ezeket gyorsan elengedjük, és pusztán megéljük azt ami Van. Ez rejti az Örök élet igazságát, azaz a kilépést a körforgásból.

– – –

Tágabb értelemben ez a konstelláció elhozza a titkok felszabadulását, azt az állapotot, amikor már nincs szükség titkokra, nincs szükség semmit megfejteni, mert minden csak van. S a holló ekkor fehérré változik. Fehérré, azaz tisztává, amikor minden tisztán csak létezik, előjel és ítélkezés nélkül.

Ugyan a Szaturnusz járt már ezen az égi területen, de most ősszel elhagyja azt 30 évre, tehát egy korszak lezárul. Csak a valódi és igaz mehet túl, nincs többé visszatartás, titok.

Ez egyben az életed felszabadulását is elhozza. S ha nincsenek titkok, akkor önmagaddal is szembe kell nézni. Fájdalmas lehet – de a tapasztalás meghozza a gyümölcsét, a tiszta esszenciát, a Kehelyben lévő teljes élet igazságát.

 

50 hozzászólás

Princess mondta:

“Csak a valódi és igaz mehet túl, nincs többé visszatartás, titok. Ez egyben az életed felszabadulását is elhozza.”

Nos, ez az amit már oly régóta vártam!!!

Katalin mondta:

Fantasztikus megállapitás én is nagyon várom ezt a tiszta, titok és visszatartás nélküli időt!

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Kata és Princess, ezt most nem konkrétan Nektek mondom, csak a Ti hozzászólásaitok pont valami fontosra hívják fel a figyelmet.

Véget ért az “erre várok már” időszak. Pont nem várni kell, hogy valami jöjjön. Legalább is erről próbáltam meg írni ezt a cikket.
Ne várd. Ez van.
Nem jön semmi sem.
Csak éld már meg egyszer végre.
… éld meg, hogy szegény vagy.
… éld meg, hogy fáj a fejed.
… élj meg mindent.
Ne akard megváltoztatni. Ne akard megoldani.

Szerintem :)

Anna mondta:

Kedves Balázs!
Hetek óta megélem belül magamban, hogy “csak a tapasztalás van”. Mondom a családomnak is, mert azok a példák, amit az előttem lévő hozzászólásban leírtál, jelen vannak. Fáj az EGO-nak, de nem a léleknek. Rájöttem, ha nem rakok előjelet, hanem csak megélem a dolgokat (nem is minősítem utána), akkor minden sokkal könnyebb. Csak létezem és kész. A Teremtő mindig megsegít. Egy kis lehetőséggel (akár pénzzel nem várt helyről), akár kapcsolatokkal, bármivel. Csak a hit kell, hogy “van tovább”, nincs vége mindennek, ha egy rakat csekk nincs is befizetve, ha a kapcsolataink fájdalomban úsznak. Csak a tapasztalás van. Csak mosolyogj és tapasztalj. Mindennk értelme van, véletlenül nem történhetnek velünk negatív előjelű megélések sem. Azt valamiért kapjuk, vagy mi vonzzuk be a félelemmel teli gondolatainkkal. Tehát tapasztaljunk, előjel nélkül, és érzünk valami felszabadulás-félét, valami ilyesmit: “Végül is úgy van jól minden, ahogyan most történik az életemben. Köszönöm!” – és mosoly. Ezt az érzést kívánom mindannyiótoknak!
Egy tapasztalással teli pedagógus anyuka, feleség és vendéglátó. Minden, amiből boldogulhatunk….

Ritus mondta:

Szia Balázs!

Hasonló gondolatok keringtek bennem is mostanság, de ezen már meg sem lepődöm :)))
Köszönöm, hogy leírtad,a TE saját világodból, mert megerősített abban, ami felszínre került belőlem, a lelkemből :)))

Megélni-átélni-eggyéválni nem mindíg könnyű, de az eredmény mindgí nagyon felemelő.
R.

Lora mondta:

Érdekes egybeesés:) épp tegnap fogalmaztam meg magamban: nem ismerem magam- és mást se. csak azt hittem hogy ismerem:), teljesen más vagyok és más dolgokat tapasztalok meg. Új szemmel látom magam, másokat, helyzeteket és eltűnnek a “Címkék” is… nagyon felszabadító érzés:)

Köszi a megerősítést!!

Lady Justice mondta:

Ohh… még talán az is kiderül egyszer hivatalosan is, hogy együtt írjuk a forgatókönyvet?

MOST? :D :D

Sunrise mondta:

Tegnap este pont erre jutottam elalvás előtt… hogy lesz, ami lesz, nem megoldani akarom a helyzetet, hanem hagyom hogy jöjjön aminek jönnie kell. Nem passzívan élni, hanem benne lenni, és megélni…
Erre ma reggel óta dörömböl az EGÓ-m (félelmeim, fájdalmaim, vágyaim, érzéseim), hogy de mégiscsak, mit tehetek, hogyan kellene, agyalok azon, hogy mit kellene még elengednem, mit kellene még feldolgoznom, azért, hogy másként legyen… azaz már megint irányítani akarok/akar az EGO-m…
És erre jött ez az írás, és ennyi:
KÖSZI!!!
Így sokkal könnyebb :-)))

Schmidt Károly mondta:

Kedves Balázs!
Az előjelek törlése elég nehéz feladat, de nem lehetetlen. Megélni bármit, “C S A K M E G É L N I!”, mindenképpen így célravezetőbb, s talán csak így lehet. Megélni mindent, előjelek nélkül nyugodtabb, felemelőbb. Külső szemlélővé kell válni, s azt kell mondani: ” É S E Z Í G Y V A N ! ! ! “

gyury mondta:

Ma délelőtt voltam egy kedves ismerősömnél, aki kineziológiai oldást adott.
Fantasztikusan összevág az írásod mind azzal, ami a dél előtti oldás témájával összefügg!
Közvetlen jelenlegi életem előtt életben, olyan dolgokat követtem el, ami egyik oldalról elkerülhetetlen volt, mert karmikusan determinált, másik oldalról a következmény annyira belém íródott, hogy a jelenlegi pillanatokig meghatározta, menthális, és fizikai létem síjait, és most oldódott, mert el jött az ideje.
Innen is látszik, hogy MINDEN MINDENNEL ÖSSZEFÜGG!
Köszi a vsszajelzést Balázs!

Nyolcas mondta:

Szia Balázs!

Köszönöm az írásod, bennem épp tegnap történt meg a felismerés.
Kb 1 hete gyakorlom intenzíven a “nem címkézés” művészetét, erre tegnap csak úgy megtörtént a felismerés bennem…. pont amiről írtál:
“Magas szinten pedig mi fog történni életedben a tapasztalatokon keresztül? Felszabadulás, kiszabadulás jön létre az által, hogy nem akarod visszatartani a tapasztalatokat.”
Egy régi nagyon nagyon mély titokról vagy visszatartásról önmagamban. Eddig nem tudtam mit kezdjek vele, már-már megpróbáltam a jó kis bevált “módszerek” szerint analizálni. De ahogy az írásodból értem jobb csak engedni, elengedni, lenni hagyni az egészet!? Köszönöm! :)

NévKósa József mondta:

Érthető és egyértelmű ez az ősi igazság,és a VALÓ !

kicsimag mondta:

Átlépés a mostba = elengedni a múltat = nem rágódni a jövőn.
A múlt halott a jövő titok a jelen maga a csoda.:-)))

Jeremiás mondta:

Kérdezem, ez a szaturnuszi időszak,( ami rövidesen véget ér) mikor, milyen jelekkel kezdődött? És lesz e valamilyen csattanós kifutása, vagy csak elhalványulva vesztíti el majd az erejét?

Mirk Tamásné Zsóka mondta:

A hétvége nagyon fájt,és úgy gondoltam ez most van, értem van!Én is arra jutottam hogy hagyni kell lesz ami lesz….

tollpihe mondta:

Az a sok -sok elengedés végre megérte az új kezdetet!:) Mostanában nekem is pont ezen járt az agyam , mint nektek.A tapasztalás és címkézés nélkül élni.Igen ez a legnehezebb.De egészen jól haladok vele.Köszönöm ismét a megerősítéseket!Sok erőt adnak.:)

happere mondta:

Kerdes: Rendben vagyok azzal,hogy megelni hagyni mindent a maga mnten megoldodni.
Oke de ha eppen most jon a kesztetes egesz melyrol ahoz hogy megtegyek belevagjak egy helyzetbe ako mi van? Mert magam kicsit igy vagyok vele.
Probalok kilepni kitorni a regi sablanos helyzetekbol.
Anyira viaskodnak bennem az ervek es ellenervek,ami mar magaban egy csodalatos dolog,hiszen van egy aldasos resze ennek.
Sikerul felulrol kivulrol es belulrol megfigyelnem a most torteneseit.
Mindenesetre erdekes idoszak ez szamomra is,nagyon koszonom a ravilagitast.
Magam ugy vagyok a hagyni kell lesz ami lesz-el, hogy bleadok mindent ami tolem telheto es akkor atadom magam annak ami tortenik.
Szerintetek jo ez igy ?

tollpihe mondta:

Egy kedvenc idézetem, ami szerintem részben ide illik : “Talán el kell engedned azt, aki voltál, hogy azzá válj, akivé leszel.”

Kovesdi Judit mondta:

Kedves Balazs es MIndnyajan !

Hat igen, az ember tehetetlensegeben mit tesz csak kulso szemlelo a sajat eleteben es hagyja hogy csak ugy porogjon az elet, mint a fimkockak.

Mert ha sirunk, jajgatunk, panaszkodunk, attol valtozik valami ?
Sajnos nem. Sot rosszabb, mert leviszi a frekvenciankat es csak depresszioba esunk es a helyzetunk, csak naprol napra rosszabb.

Ez helyett ha elfogadjuk a helyzetet es nem hadakozunk kezzel labbal, na akkor megvaltozik minden !

Koszonjuk Balazs, hogy vezetsz bennunket ezen a csodalatos uton.

Kitartast mindenkinek es beket a lelketekbe !

Judit Floridabol

tollpihe mondta:

Kedves Happere! :)
Szerintem, nem túl jó az ilyenen agyalni.Én csak össze szoktam még jobban zavarodni.Én ezt tapasztaltam.Jobb tényleg hagyni a dolgokat, had áramoljanak maguktól a dolgok. Idéznék Balázs egyik előző írásából ami szerintem is így van : “Minden úgy van jól, ahogy van.” :) remélem tudtam segíteni.:)És mindig maradj a jelenben.És ha többet agyalsz azon a bizonyos dolgon, akkor szerintem “elkerülöd” a jelen pillanatát. Sok szeretettel!:)

Kovesdi Judit mondta:

Kedves Balazs !

Fantasztikus volt vegighallgatni hangfelvetelrol a beszelgetest es csuda jo meg erdekes dolgokrol volt szo.
De meg jobb lenne ha lathatnank is es reszt vehetnenk eloben a tanfolyamaidon vagy akar ilyen beszelgeteseken is on line.

Nagyon sokan vaagyunk akik a tavolsag miatt nem lehetnek veletek, barmennyire is szeretnenk.

Most mindosszsesn 70 $ ert ez megvalosithato es a havi dij csupan 20 $, plussz kapsz egy video e-meil kuldesi lehetoseget ajandekba.

Hidd el hihetetlen erzes es a szeretet enegia ami atjon.
Mar 2x vettunk reszt hasonlo dolgon a neten es tobben is konnyeztunk az erzestol es a meghatottsagtol.
Ahogyan egyik tarsunk irta : LEHETETT EREZNI AZ EGYSEGET !
KB. 50 EN VOLTUNK, DE MINTHA CSAK EGY LELEK. Gyonyoru erzes volt. Kicsit AVATAR vilag.
Vasarnap este is lesz hasonlo este 9-kor magyar, Otthoni ido szerint. Szeretettel varunk -kovesdij8@gmail.com.

Meg egyszer halasan koszonjuk a hangfelvetelt, maris tovabbitom mindenkinek.
Sok szeretettel olelunk
Andrea es Judit Floridabol

Kovesdi Judit mondta:

Csupan azert, mert nem csak hallani, hanem latni is akarunk.

Akkor megteremtjuk magunknak es latunk ! OK ?

Szep almokat ebredon !

Judit

Luxor mondta:

Sziasztok!
Balazs, nagyon fontos kerdesem van ezzel a mondatoddal kapcsolatban, kb ket eve ezen toprengek:
“azt az állapotot, amikor már nincs szükség titkokra, nincs szükség semmit megfejteni, mert minden csak van”
Rajottem arra, hogy nem csak a jatszmakbol lehet kilepni igy, hanem magabol a problemabol is. Es ha egy rossz helyzetbol felulemelkedve lepek ki, a problema elkezd MAGATOL MEGOLDODNI.
Es itt van a dilemmam lenyege: nem azert van a problemam hogy megoldjam?
Itt a foldon “nem szokas” igy oldani meg a problemakat. Ugy erzem magam, mintha csalnek a vizsgan!

Gabriella Tünde mondta:

Talán ezért érzem úgy egy pár napja magam mintha megállt volna körülöttem az idő!
Az eddig rohanással tovatűnő napok eltüntek és mintha lebegnék
a környezetemben!

Szép napot Mindenkinek!

csakúgy mondta:

Ezúttal Kövesdi Juditnak is megköszönöma hozzászólását, hogy újra elémtette az AVATAR szót, így nagy betűkkel. :D

Starwagon mondta:

Luxor

A problémák sosem oldódnak meg maguktól.
Megoldás csak cselekvés útján történik a fizikai világban. Ha az elme a nemcselekvést választja, és kivonja magát a tettek és annak következménye alól, a lélek nem tapasztal, nem fejlődik, de kétségkívül az elmének ez egy nagyon kényelmes megoldás, amíg a sors engedi.

kishüje mondta:

köszönöm….

cirma mondta:

Igen annak aki megszokta, hogy küzdjön, nagyon nehéz ez a “semmittevés”. Nekem se nagyon megy. De elgondolkodtató
Einstein mondata : a problémák soha nem oldódnak meg azon a szinten ahol keletkeztek. Márpedig ha a fizikai síkon keletkeznek, akkor, ugye magasabb síkon kell megoldódniuk. És akkor az már a léleknek tapasztalás és fejlődés is.

Juszaaszet mondta:

Rég megénekelték:

“Hagyom, hogy a dolgok MOST NÉLKÜLEM VÁLTOZZANAK.” :)

Idő csak itt van, és nehéz kivárni, míg megtörténnek a dolgok, s mikor megtörténik,sokszor észre sem vesszük…átsiklik rajtunk.

Csilla mondta:

Sziasztok!
Nálam viszont ez úgy jött le, hogy megállítottam/megálíthattam az időt két és fél hónapra…(“felzárkózásra”).
Ergo:Versenyt futok az Idővel…-)

VJUDIT mondta:

Sziasztok!

Eljutottam eddig a pontig, talán személyes fejlődésemnek köszönhetően.. :-)))) Nem AKAROK, nem várok, nem remélek, CSAK egyszerűen MEGÉLEM, amit az élet elém tesz.. merem megélni, merem vállalni, merem megadni magamnak! :D
És TÉNYLEG elénk tesz, tényleg jönnek a tapasztalások..
És mert minden megélés egy tapasztalás, fontos dolgokat hoz elénk, tanításokat magunkról, másokról, kapcsolatainkról.. Nyitott vagyok, befogadó, és kérem, hogy amit meg kell tapasztalnom, éreznem, amin át kell mennem, mert új világot nyit számomra, azok kerüljenek be a látókörömbe.
Nehéz szülés volt idáig eljutni, az ego-t félresöpörve hagyni, hogy legyen meg a TE akaratod!
De csak ez az út járható, úgy tűnik. :D
Köszönöm szépen az írásod, Balázs!

Mónika Zoé mondta:

Hosszú évek tapasztalata bennem, hogy a problémák valóban feloldódnak, ha felülről/kívülről tudunk rájuk látni. Egészen egyszerűen eltűnnek. De ez csak akkor működik, ha szívünk legbelsejéből tudjuk/érezzük, hogy ez így működik. Ha csak megpróbálunk úgy tenni, mintha nem is lenne problémánk, csak sokasodni fognak. Az élet tanít. Ám amint ráérzel a bizalomra, nem fogod a problémát problémának látni. Így egyszer csak vagy eléd áll a megoldás, vagy azt veszed észre, nincs is már mit “megoldanod”.
A másik gondolatom, hogy bármerre indulok, bármerre keresem a megoldást az élet nagy kérdéseire,(vallások, filozófiai rendszerek, elmélkedések körében)úgy érzem, végső soron mindegyik egy útban fut össze: ráébredek, a MOST hatalmára.
Köszönöm.

gabó mondta:

Szerintem viszont miden út járható!
A tudat dönti el, hogy melyiket vetíti ki, a szenvedést, vagy az egyszerűbb megoldást választja. A fejlődésünk csúcspontja, mikor rájövünk, hogy nincs is út, az öröm és a bánat is csak illúzió. És mindegy mit csinálsz, hogy élsz, mert csak a puszta lét számít!

Ági mondta:

Itt egyáltalán nem semmittevésről van szó.
A mindennapok megélése azt jelenti, együttműködsz, nem állsz ellen. Nagyon is cselekszel, csak nem az önző kis egóval, hanem az önzetlen naggyal. A nagy ego (felső énünk) nem harcol, hanem bölcsen elfogad. Ez azt jeleni, hogy elfogadod mindazt, ami nap mint nap történik veled, de nem ragadsz bele. Megéled, aztán este elengeded. Tudomásul veszed a jót és a rosszat, “igen, ez vagyok én, egyedüli példány, ez az én életem. Köszönöm, hogy mindez megtörténik velem, mert ezek az események alkotják az életem.”
Közben pedig teszed a dolgod legjobb tudásod szerint. Ha hibázol, bocsánatot kérsz, ha téged bántanak meg, te bocsátasz meg.
Úgy is lehet fogalmazni, hogy NEM RAGASZKODSZ semmihez.

A probléma pedig nem magától oldódik meg, hanem attól, ha kivonod belőle a kis ego, vagyis az elme agyalásait. Ez pedig nagyon nagy dolog, és módfelett nehéz, csak próbáld ki!
A lélek (a nagy EGO/ÉN) mindig tudja mit kell tenni, mert ez a rendeltetése (a lélek szintjén nincs betegség), de ha a földi énünk bekapcsol, a lélek elnémul. Elmével nem tudsz megoldani semmit, csak szívvel.
A probléma akkor kezd “magától megoldódni”, ha ráismersz arra, hogy földi egoval (az önössel) nem találhatsz megoldást. A probléma épp azért állt fel, mert önző módon gondolkodtál. Kis egoval. Ha önzetlenül cselekedtél volna, probléma sem lett volna. (Ez így persze nagyon le van egyszerűsítve, mert a helyzet nem csak miattad alakult ilyenné).

Lenthár Márta mondta:

A hozzászólásokat olvasva azon gondolkoztam, hogy Balázs miért nem reagálta már le a “semmittevést”, valamint a “jót és a rosszat, ill. a negatívat és a pozitívat”. Örülök ÁGI, hogy az elsőt helyre tetted, a másikat megpróbálom én.
Shakespeare írja valahol: “Nincs a világon se jó, se rossz – gondolkozás teszi azzá.” A szanszkrit nyelvben nincs is szó a jóra és a rosszra, mert ami nincs, azt nem lehet nevén nevezni. Balázs is utalt rá, hogy a megélés legyen előjel nélküli.
Hogyan lehet ezt megvalósítani? Gondoljon vissza mindenki a saját életében olyan célra, tervre, amit szeretett volna realizálni,de nem sikerült, s ettől elszomorodott. Idővel azonban kiderült, hogy a kudarc szerencsévé változott át. Hogyan? A közelmúltban segítséget kértem valakitől, de nem kaptam, s ezzel dugába dőlt egy tervem. Még bánkódni sem volt időm, amikor “véletlenül” megtudtam, hogy mi lett volna az eredeti elképzelésem végkimenetele. Nagyon hálás voltam a sorsnak a segítség elmaradásáért.
Természetesen mindettől függetlenül lehet sírni és nevetni, csak sírás közben ne gondoljunk arra, hogy vége a világnak, örömködés közben pedig ne vélekedjünk magunkról úgy, mint a világ császáráról.

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Márta!
Nyaralok, és nagyon korlátozott a net hozzáférésem. :)
Ezért :)
Balázs

Lenthár Márta mondta:

Kedves Balázs!
A hozzászólásom elküldése után kis idővel az jutott eszembe, hogy jót mosolyoghatsz magadban a következőket gondolva: lám-lám, nem csináltam semmit, megírták helyettem mások a válaszokat. Az már egy más kérdés, hogy ezek Számodra elfogadhatóak-e?
Márta

Virág Ildikó mondta:

Kedves Balázs,
amit írásodban kérsz számomra nagyon nehéznek tűnik a mindennapok
szintjére lehozni és megélni. Pedig nekem ez lenne a lényeg.
Úgy megélni a hétköznapok vaskori nehézségeit (sajnos még csak a küszöbén vagyunk az aranykornak), hogy ne legyenek rossz gondolataid,vagy ezt kioltva, utána jók, ez szinte elképzelhetetlen számomra. Ehhez olyan magas tudatossági szinten kellene lenni, ami számomra azt jelenti, hogy már folyamatosan az Unio Mystica állapotában vagyok, egységben önmagammal, Istennel, és már nincs megosztottság, tehát se jó se rossz, csak a létezés. De ebben még nem lehetünk, vagy csak nagyon kevesen. Hiszen most tanuljuk, próbáljuk megtalálni ezt az elveszett állapotunkat. Szaturnusz a Mérlegben nekem nemcsak azt jelenti, hogy a párkapcsolatunkban találjuk meg a rendet és harmóniát, hanem önmagunkban találjuk meg az egységet. A megosztottság (a jó és rossz) bármilyen szinten-gondolatainkban, érzelmeinkben és cselekedeteinkben- csak a bennünk kialakult egység állapotában szünhet meg. Addig számomra csak hamis illúzió vágyát kelti ez, és esetleg csalódást fog okozni, ha nem sikerül, vagy esetleg erőltetettnek, ami szintén hamis.

Margo mondta:

Kedves Balázs!
Csodálatos dolgok történnek velem mostanában, változnak az emberek a környezetembe. Jó irányba nagyon felgyorsultak az események, sokat segítenek az írásaid írásaitok figyelni kell a belső érzéseinkre szeretettel érezni mások iránt csodálatos.
Hálásan Köszönöm Öleléssel Margó

Schméhl Teri mondta:

Ildikó! Szerintem , amíg azt gondolod, hogy ez “elképzelhetetlen” és “nehéz”, addig tényleg csak illúzió marad.

Először önmagunkban találjuk meg az egységet és harmóniát és ezután tudjuk a kapcsolatokban és párkapcsolatokban. Az önmagunkkal való “jó” kapcsolat az első.
Én, ahogy így bontogattam le magamról ezeket a rétegeket jutottam el, oda, hogy tulajdonképpen haragudtam magamra, amiért olyan az életem amilyen.Erre pedig nem túl szerencsés alapozni.:((
Szerintem,amiről a Balázs ír azok támogató, segítő erők,nem kőbe vésett tények, mindenki egyéni módon tudja értelmezni és használni…De szokta is mondani, hogy ne higgyünk neki. :))
Mi alakítjuk a világunkat és nem a külvilág minket.

Klopi mondta:

Kedveseim!

Nagyon nehez tapasztalason mentem keresztul, ami erzes szinten visszahozta a visszautasitottság, a magány es `nem kellek senkinek` erzeset. Lelki szemeimmel láttam, hogy egom es erzelmi reakcioim hogyan torzitjak a helyzetet, de nem tudtam vedekezni a regi, rogzult mintak ellen. Nagyon rosszul ereztem magam napokig. Igyekeztem szivemben megtalálni a modját, hogy felul tudjak emelkedni ezen es ne rángassanak az erzelmeim.

Soraitokat olvasva egyszer csak elkezdtem mondani magamban:
Magamhoz olelem gyengesegemet, felismerem es megismerem. Hálásan elengedem.
Magamhoz olelem gyávasagomat, felismerem, megismerem. Hálásan elengedem.
Magamhoz olelem vágyakozasomat. Felismerem, megismerem es hálásan elengedem.
Magamhoz olelem szepsegemet, felismerem, megismerem, elengedem halaval szivemben a tapasztalásert.
Magamhoz olelem magányom, felismerem, megismerem, hálásan elengedem.
Magamhoz olelem a hiány erzeset, felisemrem, megismerem, szeretem es elengedem.
Magamhoz olelem a szeretet erzesest, felismerem, megismerem es elengedem.
Magamhoz olelem a hazugsagomat, felismerem, elfogadom, megismerem. Megszeretem es hálával elengedem.
Magamhoz olelem a hálát es elengedem.
Vagyok. Vagyok aki vagyok.

Most teljesen tisztanak erzem magam, a szituaciomban jelen levo minden minoseget megismertem. Tapasztaltam. Es az `olelessel` ezek az illuziok szerte foszlottak.

Kivanom mindannyiotoknak a legjobbakat!

Z.Hilda mondta:

Üdvözöllek Benneteket!

Olvasva soraitokat késztetést érzek, hogy hozzászóljak. Egyfolytában egy gondolat motoszkál bennem és szeretném veletek megosztani. Persze gondolom nem mondok vele újat. Nekem nagyon sokat segített nehéz időszakaimban ez a fajta hozzá állás. Meg persze anélkül is. A megtapasztalások része.

” A probléma csak addig probléma, amíg annak éljük meg. Onnantól feladattá válik.”

Ritus mondta:

Felejtsd el egy időre az élethelyzetedet, és figyelj az életedre!

Az élethelyzeted az időben létezik. Az életed most van.

“Az élethelyzeted elmeügy. Az életed valóság.

Találd meg a ?szűk kaput, amely az életbe vezet”! A neve: most. Szűkítsd le életedet erre a pillanatra! Az élethelyzeted talán valóban tele van problémákkal – mint a legtöbb élethelyzet – de figyeld meg, vajon van-e valami problémád ebben a pillanatban! Nem holnap vagy tíz perc múlva, hanem most.”

E.Tolle A most hatalma a gyakorlatban.

Csakúgy mondta:

Sziasztok!

Egy teljesen hétköznapi szituáció kapcsán értettem meg valamit, ami úgy érzem ebbe a beszélgetésfonalba is kapcsolódik. Tegnap találkoztam egy barátommal, aki elmesélte, hogy PR-osként úgy érzi, hiába minden igyekezete, az egyik fontos napilap megint olyan cikket közölt le, amely tökéletesen aláássa a munkáját és a megbízóját folyamatosan rossz színben tünteti fel. Ma kezembe akadt a cikk, amiről sokat panaszkodott a barátom tegnap. Elolvastam és én semmi kritikusat nem találtam az írásban, sőt összeségében nagyon pozitív hangvételűnek tűnt az írás. Más szemüveggel néztük ugyanazt az cikket…úgy látszik ennyit számít, ki mire fókuszál az őt körülvevő valóságból.

Ölelelés ;)

Virág Ildikó mondta:

Az előző írásra szeretnék reagálni. Nagyon örömteli dolog, hogy te pozitívan látod a barátodnak nehézséget jelentő problémáját. Csak olvasva írásodat eszembe jutott, hogy lehet, hogy ez csak neked olyan jó,ettől még neki rossz marad. És az együttérzés hol marad, amely során tudjuk elfogadni a másik embert feltétel nélkül problémájával együtt. Enélkül segíteni is nehezebben tudunk. Szerintem ilyenkor egyszerűen a Teljességgel nem merünk szembenézni. A teljesség a két pólus között van.Amíg nem merünk szembenézni a két oldallal és letagadjuk a létezésüket soha nem kerülhetünk a középpontba, és addig hamis illúzióban ringatjuk magunkat!

Schméhl Teri mondta:

Szerintem mikor mi a segítség az illetőnek. Néha egy nagy pofon vagy egy teljesen más nézőpont, ami elsőre nem túl jó érzés indít el a holtpontról…Van amikor pedig az együtt sírás a jó…Mindkettővel együttérző vagy mert segítesz neki. Nekem pl. van egy barátnőm, aki víz jegy én pedig tűz, és ő szokott ilyen “kijózanító” lenni. Volt már úgy bocsánatot kért, hogy ilyen őszinte, de én inkább megköszöntem neki. Ettől még szeretjük és elfogadjuk egymást. A szeretet és az elfogadás túlmutat egy nézeteltérésen. Sőt attól erősödik és “igazi” a kapcsolat, ha azt is túl éli.
Szerintem a tejesség az a két pólus együtt, amikor mindegy.Amikor már megszűnik a dualitás.
Két pólus között az egyensúly van, amikor egyensúlyozol a jó és a rossz vagy a pozitív és a negatív között.

Garami Zsuzsa mondta:

Ez igy igaz. S ennek igy is kell lennie.

ibolya55 mondta:

a teljesség az telve van ! azaz minden benne van! nincs előjel,nincs porus. is van , is van így :TELJES! Kedves happere! ha most van ellen álhatatlan késztetésed: idd ki,vágj bele , tedd!!! a tapastalás az egyetlen barát. ……………….

ibolya55 mondta:

javítok!van előjel! oooooooooooo most látom,hogy használtam az is-is-t. igen. a teljes:minden benne van és a teljességem megélésekor pontosan tudom,hogy helyén vannak a dolgok!innen nézve pontatlan a bármilyen kifejezés ha azt mondom:közömbös,egykedvű-mert ugye érzed? van benne érzéstöltet,vagy azt mondom:gyermeki kíváncsiság:-mivé lesz?ez az attitűd kívánatosabb!magában hordozza:-kétséget kizárva- sőt fel sem merül a kétség-érsdd!meg sem fogalmazodik!-a dolog jóra visz!!!bármi van, bármi lesz, az a tökéletest , a mindent, a teljest szolgálja!

Detti mondta:

Ez a “csak vagyok és sehol egy cél” érzésem már évek óta tart.Eleinte furcsa volt, nem semmittevésre neveltek. Az idő kellemesen telik, de nem történik semmi látszólag. Belül viszont igen, csend lett, ki merek mondani magamnak dolgokat, olyanokat, amiktől eddig nagyon féltem és olyan dolgokat csinálok az utóbbi 3 évben, amiket eddig még soha….és jól érzem magam a bőrömben. Rájöttem, hogy szeretek élni, mert mindenféle korlát és előítélet nélkül meg merem élni azt, amit évtizedekig nem.A környezetem csodálkozik, nem értenek semmit, de ez nem fontos nekem már. Szabadon szállok.