Csillagüzenetek

Az Életöröm kiteljesedése

2012. Júl. 17

A legutolsó ? Kalandtúra a Fényfolyón ? című írásban részletesen kifejtésre került, hogy miképpen és miért érdemes régi energiamintákon túli megoldásokat megtalálni. S most ha visszatekintek az azóta eltelt közel egy hónapra, azt látom, bizony az élet elénk hozta a megpróbáltatásokon keresztül a VÁLTOZTATÁS lehetőségét.

Érdemes tehát visszanézni az előző négy hét tapasztalásait: képes voltál-e más módon tekinteni magadra, a világodra? Milyen jellegű problémákba futottál bele, miről szóltak most a tapasztalásaid? Ki tudtál belőlük lépni, el tudtad-e engedni őket, és ugyanúgy hatottak-e rád? Ezt bőven elegendő magaddal szemben, önmagad számára megválaszolni, és a válaszokon talán azonnal túl is lépni. Mert könnyen lehet, hogy ezzel csak tovább növeled a ?drámát?: ?nézzétek, milyen ügyes voltam? vagy ?jaj, nekem semmi sem sikerült? ? és így tovább.

Júliusi energiák

Mivel nagyon sok és nagy ?hatású? fényszög kapcsolat volt és van jelen a napokban, ezért ennek eredőjét érdemes csak meghatároznunk. Ahogyan a legutolsó előadáson hallhattad és a mellékelt képen is látható, szinte minden égitest valamilyen kapcsolatban áll a többivel. Ezt, ha rávetítjük a személyes képletünkre, akkor azt kapjuk, hogy most nem kiemelten egy-két életterületen jelennek meg a kihívások és váltások, hanem szinte minden szinten.

Éppen ezért júliusban tehát az élet kvázi teljes átalakításáról beszélünk.

Ahogyan az előadáson hangoztattam, ilyenkor nem nagyon tudsz mit csinálni, elmével, aggyal, logikával ezt nem nagyon lehet kikombinálni, megmagyarázni. Tapasztalj, lélegezz, engedd meg az átalakulást. Lépj ki a megszokásokból.

Egyre kézzelfoghatóbb az idő minőségének is az átalakulása, néha percek?napok?hetek telnek el észrevétlenül, máskor fél óra is egy örökkévalóságnak tűnik. Van, hogy a tested olyan fáradt, mintha egy napon keresztül talicskáztál volna? S ez csak a jéghegy csúcsa.

Minden arra tanít, hogy VÁLTOZZ. Alakulj át, fogadd be az új lehetőségeket, és hagyd el a régi mintákat. Ez már szinte lerágott csont, de most egyre erőteljesebb lesz és lesz és lesz… Egy kilépési pont kezd el nagyon erőteljesen kialakulni az asztrológiai képlet tükrében:

“Nyáron nyaralok, télen telelek”

Tudod-e élvezni az életet? Meglátod-e az életörömöket, a szépséget a mindennapjaidban? Ki tudsz-e lépni a fojtogató civilizációs problémákból, amelyekkel valójában nem is kéne megküzdened? Mert akár hiszed, akár nem, azért születtél erre a Földre, hogy megtapasztald saját magadat, egy izgalmas kalandban. S ki mondta azt neked, hogy ennek szenvedésnek kell lenni?

Ki mondta azt, hogy az életben vannak rossz dolgok, amik alól nem lehet kibújni? Ez egy hatalmas hazugság ? bár nagyon hihetőnek tűnik, és pont az a hihetetlen, amiről írtam. De csak egy icipicit képzeld el, hogy így van: nem kell küzdened, nem kell szenvedned, erőlködnöd az életben. Ez nem azt jelenti, hogy nem találkozol kihívásokkal, hiszen hogyan ismernéd meg magad erőművészként, ha nem kéne súlyokat emelned? Csak a súlyemelést képes vagy-e élvezni?

S miért nem élvezed az életet? Kérdezem akkor, amire adható egyfajta válasz: mert teljesen eladtad annak a lehetőségét, hogy Te mondd meg, hogy Te mit és hogyan szeretnél élvezni, és engedted, hogy mások mondják meg neked, hogy mit és hogyan kell csinálnod. Nem ? mondod – ez önzőség! Ó, de milyen önző is leszel akkor, ha boldog, egészséges és felszabadult vagy otthon a családodban, a munkahelyeden, nem válaszolsz senkinek vissza ingerülten, azt csinálod amiben teljesen kiteljesedsz, abból élsz amit szeretsz és azzal vagy, akivel teljességet élsz meg ? és ezzel csupa örömöt és kiteljesedést sugárzol mindenkire. Ezt hívhatod önzőségnek is ? mert jelenleg ezt tanítják mindenütt a világban, hogy ha a saját boldogságoddal foglalkozol, akkor önző vagy. Igen, ha elveszel másoktól és másnak a kárára vagy ? akkor önző vagy. De ha adsz másoknak a saját boldogságoddal? Akkor azzal pont az ellenkezőjét éred el? Csak próbáld ki, ha nem hiszed :)

Egyszerűen kezdd el élni a SAJÁT ÉLETEDET. Amiben szabadságot élsz meg, amiben a szeretteiddel, a saját valóságoddal foglalkozhatsz, amikor végre kilépsz abból az ördögi körből, hogy ki mit gondol majd rólad, ha nem úgy és így cselekszel? amikor nem azért beszélsz egy témáról, mert mindenki arról beszél. Hanem találd meg, hogy mi vagy TE igazán, ott belül? Mi is érdekel téged ott?

Szükséged van a hírekre? ? miért? Miért kell tudnod, hogy mi történik a világban? Butább leszel? Igen, tájékozatlannak fognak talán tartani. Egy boldog, teljes életet élő, de tájékozatlan embernek, aki mérhetetlenül támogatja az embertársait, teremt?

S ez egy elképzelhetetlenül nagy csalás a Földön, amikor csupa olyan hírrel tömik tele a fejedet, ami úgymond nem is létezik számodra, és olyan valósággal traktál mindennemű média, amihez egyébként semmilyen kapcsolatod sincsen. Ez arra jó, hogy így nem tudod a teremtő energiáidat a valódi, saját valóságodba teremteni. Mert ha arról csámcsogsz, hogy a Közel-keleten éppen mi zajlik, akkor elhiheted, hogy ÍGY részese vagy az egész Földnek, az egész életnek. Csakhogy azt senki nem tanítja, hogy a tudat teremti a valóságot, és ha te egy boldog mikrokörnyezetnek látszó, szubjektív valóságot teremtesz, akkor valójában a Te ?mikrokörnyezeted? találkozik a másik ember mikrokörnyezetével, és arra hatsz. ÉS ÍGY VAGY RÉSZESE A FÖLDNEK! A saját teremtett valóságodon keresztül. Mert a makrokörnyezetre SEMMILYEN hatásod sincsen. S ha azt hiszed, hogy van, hát a teremtő erőidet belepumpálod egy hatalmas nagy kivetített képbe. Ez egy hatalmas átverés, nagyon könnyű lesz most nekem nemet mondanod ? tedd is meg, kérlek ne higgy nekem.

Viszont egyben arra is kérlek, hogy vizsgáld meg életedet, hogy mi az, amitől te SAJÁT MAGADAT találod meg? Ott van a hírekben? Ott van a spiri médiában is? Vedd el azt, ami Te vagy ? a többit nyugodtan söpörd félre. Élvezd nyugodtan az életedet ? hiszen azért vagy itt!

Tapasztalj bátran!

 * * *

S beszéltem az írás elején a saját drámánkkal való találkozásról? Nos, egyre aktívabb a Neptunusz ? Holdcsomópont kvadrát kapcsolat, ami egész nyáron jelen lesz, igen intenzíven elhozza elénk azt, hogy szembe kell nézned a saját elfojtásaiddal, saját titkaiddal, sötétségeddel. Ezért, amikor ?drámával? találkozol, amikor probléma jelenik meg, emberek ütköznek, energiával dobálóznak feléd, vagy energiát várnak tőled, egyszerűen lépj ki. Ne engedj neki teret. 

Ez nem menekülés… Egyszerűen csak leraktad a régi eszközeidet. Mint amikor nagylány/nagyfiú lettél, nem vettél részt a ?bibibú, az én apukám okosabb? szintű társalgásban. Pedig most ?felnőtt? fejjel pont ezt teszi az emberek legnagyobb része: ?jaj, de szerencsétlen vagyok?, ?te most megcsaltál engem?, ?itt nincs is igazad, mert ez nem is így van?, ?nem is szeretsz?, “miért nem hívtál fel“, és így tovább a végtelenségig. Tudsz nevetni magadon egy veszekedés közben? El tudod engedni a “nekem van igazam” életérzést?

Tedd le ezeket nyugodtan, nem kell benne részt venned. Lélegezd be, tanulj belőle, változtass ? de nem kell játszanod a ?bibibúúú? játékot tovább. Persze, csak ha nem szeretnéd tovább játszani…

A választás MINDIG a tiéd.

50 hozzászólás

Ölelés mondta:

Kedves Balázs!

Ez bingóóó!
Köszönöm. :)

Adri mondta:

Jeeeeeeeee! Szívemből szólt ez az írás, minden nap ezt próbálom, játszom, figyelem, tapasztalom! Nyáron nyaralok, télen telelek, a trotechnikus az mindig Elek!

Laura mondta:

Ez nagyon jó! Persze amikor a férjem erre hivatkozva rúg fel tíz évet és egy családot, nos, azt még erősen meg kell emésztenem, plusz a gyerkőcnek is elég nehéz elmagyarázni… Mert más fentről okosan nézni és tudni, és megint más benne szenvedni és megélni a gyerekkel együtt, hogy apa önmegvalósít meg utat keres stb.

Margó mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon köszönöm! :)

Mint mindig ezért az írásáért is nagyon hálás vagyok.

Mégegyszer köszönöm szépen! :)

Margó

Tavasz mondta:

Hoppá.Hát ezért vagyok mostanában olyan,amilyen.egy két megállapítást épp megtettem..Most meg jött a szép megerősítés.Bár nem ismerlek,köszönöm,mert valahogy mégis ismerlek.:-))

Főnix mondta:

Kedves Balázs!

Zajlott ez a 2-3-4 hét ahogy zajlott ( Nálam!) Írtam, sírtam, vergődtem, felismertem, nevettem, ráeszméltem, szembesültem, csodálkoztam, örültem, elengedtem, befogadtam, döntöttem… Boldog vagyok Mag-amért! Megérkeztem Mag-amhoz!
A végén 3 napja rájöttem, hogy ezt csinálom. Te meg Balázs leírod, hogy mi történik? Ez csúcs! Belelátsz az életembe? :))))

Köszönet, hála!

Végtelen szeretettel…

babaibea mondta:

Kedves Balázs!
Egy héttel ezelőtt olvastam a következő idézetet,ami nagyon összecseng azzal,amit ma írtál:”Legbelső félelmünk nem az,hogy alkalmatlanok vagyunk.Legbelső félelmünk az,hogy hatalmunk nem ismer mértéket.Nem sötétségünk,hanem ragyogásunk ijeszt leginkább.Azt kérdezzük magunktól:Ki vagyok én,hogy csillogásommal másokat elkápráztassak?Miért ez a kishitűség?Isten gyermekei vagyunk.Ha kicsinyek maradunk,azzal nem szolgáljuk a világot.Senki előtt nem nyitunk új utat azzal,ha törpévé tesszük magunkat,nehogy elbizonytalankodjanak mellettünk.Arra születtünk,hogy kinyilatkoztassuk a bennünk lakozó Isten dicsőségét.Mert ő nemcsak némelyikünkben,de mindegyikünkben ott lakik.Amikor engedjük világítani saját fényünket,önkéntelenül lehetővé tesszük másoknak,hogy ugyanezt tegyék.Amikor megszabadulunk félelmeinktől,jelenlétünk automatikusan felszabadít másokat.”/Marianne Williamson/
Változtatni,saját magamat.És ezzel a világot változtatom meg…

Mónika mondta:

Bocsánat, ha alpári leszek, de egyszerűen ez robbant ki belőlem : ez qrva jó!!!!! :))))

Dávid mondta:

Nagyon köszönöm! Igazán bölcs tanítónak tartalak! Sokat kapok tőled!

Claudenima mondta:

Ez epp jol jott:)

Schmidt Károly mondta:

Kedves Shaam An!
Most is a Tőled megszokott tartalommal és minőséggel találkoztam, s ezt máris megköszönöm. Az én olvasatomban az önzőséggel kapcsolatos soraid a csúcsa ennek az írásodnak: ADNI, de nem számításból! Úgy érzem, hogy a május 15.-én írt versem talán illik ide, hadd osszam meg Veletek:

Add

Add a kezed, én megfogom,
éreznem kell melegét,
kezed a szívemen tartom,
érezned kell erejét.

Add a szíved, én figyelem
szeretetdobbanását,
szíved szívem mellé teszem,
átveszi a ritmusát.

Add a lelked, tapadjon rám
éji nász gyönyörében,
lelked lelkét csókolja szám
Isten édenkertjében.

Add, mit adhatsz, én is adom,
hisz adni gyönyörűség,
visszakapod, s visszakapom,
ezt súgja a Magas Ég.

Szeretetteljes, boldog napokat kívánok Neked, Családodnak és minden Kedves Olvasódnak, szeretettel: Schmidt Károly.

Szathmáry Ildikó mondta:

Nos én ma hoztam egy döntést. Már nem akarom megmenteni a világot…hihihihi…igen sokat gondolkoztam és figyeltem merre legyen a hogyan? Remek dolog örömmel cselekedni, szeretetben élni, magamért (csak) felelősséget vállalni. Mert csak az az enyém, amit oda tudok adni másoknak örökre…. Nem tárgyat, hanem élményt adni. Munkám nem egy hierarchikus rendszerben koordinálás lesz, hanem magam teremtette békés, nyugalom, amire szükségem van úgy, h másokra is átragaszthassam. Valóban történnek a ‘felébredések…:)Ildi

Sarkadi Kriszta mondta:

Szia Balázs!

Ez nagyon jól jött most: “Amikor ?drámával? találkozol, amikor probléma jelenik meg, emberek ütköznek, energiával dobálóznak feléd, vagy energiát várnak tőled, egyszerűen lépj ki. Ne engedj neki teret. Ez nem menekülés? Egyszerűen csak leraktad a régi eszközeidet”.

Van valaki, akinek a jelenlétében egyre kényelmetlenebbül éreztem magam az utóbbi időben, és amikor arrébb mentem, lelkiismeret-furdalásom támadt, hogy most valamit elkerülök, ahelyett, hogy megoldanám … Köszönöm a megerősítést.

Évek óta nem nézek tévét, nem olvasok újságot, és nem hallgatok rádiót, így kifejezetten tájékozatlan vagyok mindenben, ami a médián keresztül érkezik.

Először én is furán éreztem magam, de aztán egyre bátrabban felvállaltam a tájékozatlanságomat. Akik tájékozottak, azok viszont boldogan elmagyaráznak nekem mindent, amire rákérdezek, amikor valahol felmerül egy téma, amiről mindenki tud, csak én nem. Így mindenki remekül szórakozik: ő elmesélheti, én meg tájékozott leszek. Közben pedig nem “ládát bámultunk”, hanem beszélgettünk …

Szeretettel,

Kriszta

Ágnes mondta:

Nagyon tetszett az írás és milyen érdekes számomra, hogy ezek a gondolatok és érzések már keringtek bennem egy pár napja, de köszönöm, hogy egy csokorba összeraktad ! :)
Rájöttem, hogy a boldogságot valóban nem mástól kapom meg, csakis magamtól és milyen csodálatos lények vagyunk egytől-egyig.Jó élni az ÉLETET, mert meg van benne a csoda! Élvezem minden napom lehetőségét ! Szeretem a gondolataitokat és ölellek Benneteket !:)

Mária mondta:

Szerbusztok!
NAGYON tetszik, és a tegnapi napomra ez most egy kicsi korona!
Jól esik ahogy ráfokuszálsz dolgokra, ezt JÓL megjegyeztem. Úgy, mint egy korábbi tanítómtól:”csak azt vedd el, ami neked szól!”
Mint most Te is írtad! Talán ismeritek egymást? :) vagy mi, hasonlóan gondoljuk!
KÖSZÖNÖM szépen.

Enki mondta:

Na, ez az irasod, Balazs, fejen talata a szöget.
Mi mindannyian teremtök vagyunk. Ha felismerjük ezt az igazsagot, akkor lazan, könnyeden iranyithatjuk az eletünket, es csodas eletet elhetünk. Eröfeszites nelkül.
Csak kell a villanykörte a fejünk felett. A megvilagosodas. Az “AHA”. Es minden f…a lesz.

Abonyi Ágota mondta:

Sziasztok!! Most is mint mindig minden szó talált amit leírtál Balázs! Ezt már megszokhattunk. Az idézet amit babaibea írt le, ugyancsak illik a mostani érzéseinkre.Hétfőn összehívtam egy kis társaságot, és szokás szerint “megváltottuk a világot”. Az a szeretetenergia ami ott volt, az fantasztikus. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy jöjjön össze a hasonló gondolkodású ismerőseivel, és csak úgy beszélgessetek egy kicsit. Energiáról bolygőállásokról,felismerésekről, stb. Ezzel is emeljük bolygónk rezgésszintjét, és persze a sajátunkat is.Még valami. Észrevettétek hogy a nagy meleg és szárazság ellenére a fák, bokrok növények vígan élnek, zöldellnek, nem száradtak el, SŐT olyan helyen is nőnek ahol SOHA nem voltak ezelőtt. Tegnap álltam a villamos megállóban, és azt vettem észre, hogy kb. 40 centis zöld (gaz) nőtt ki a sínek között. Olyan formában, amikor vidéken pld. nem jár, vagy csak ritkán jár a vonat, és a síneket szinte befedi a gaz. NA DE PESTEN! A LEHEL ÚTON!!! Szerintem a forró napsütéssel, nem csak meleget, hanem rengeteg energiát is kaptunk mindannyian, a FÖLD bolygó és mi EMBEREK is. A Nap segít nekünk. Legyünk hálásak, és figylejük mi folyik körülöttünk.Boldog vagyok, hogy MOST élhetek itt a nagy változások idején. Ölellek benneteket, Ágota.

Gabriella Tünde mondta:

Bocs Shaam An!
Ha már Ágota a Földet emlegette kéne még egy pár aláírás egy kis szegletének megmentéséért!
itt: http://savethearctic.org/hu

Írjátok alá légyszíves és még egyszer bocs Kunó, hogy ide tettem az oldalt!

Szép napot mindenkinek!

VaCsi mondta:

Telitalálat! Mint mindig. Három napja vártam erre az írásra, hogy megerősítsen gondolataim helyességében. Köszönöm…
Valóban, az elmúlt hetek – kiváltképp utolsó 6-7 nap – nemcsak az én életemben, a környezetemben élőknél is – sok lemondást, leválást, tapasztalást, fájdalmas elengedést, energiabombákat, haragot, dühöt, meg nem értést hoztak. Küzdünk a kötelező elengedés, változás, magunknak való megbocsását nehéz feladatával.

Laura mondta:

Kedves Minden Csillagmag olvasó!

Ülök az íróasztalom előtt és papírra vetem,ami a napokban és hetekben történik Velem és az elmúlt 7 évben – próbák, ismétlések, szituációk, dobott energiák, energiaszívás… – és eközben megérkezik Balázs írása.
Tegnap séta közben jött egy villanás – csak magaddal foglalkozz, örülj! Április közepén is jött egy ilyen villanás – csak mosolyogj!
Igen! Kilépni és mosolyogni és látni. :)
És igen, semmi közünk másokhoz, csak magunkhoz! És ez nem önzőség, hanem ez lenne a normál állapot! Mert ha mindenki Önmagával foglalkozna örömmel élne és ezt sugározná. :) Csak meg kell tanulni örülni és szembe nézni magunkkal, hogy mi is jó Nekem, ami régen nagyon nehéz volt, mert ismeretlen volt, de egyre jobban megy!
Sok sikert Mindenkinek!

K.Rita mondta:

Kedves Babaibea!

Ez nagyon klassz, amit írtál! :)) Köszi!!

jutihu mondta:

Kedves Balázs és MIndenki !
Csodás olvasni Titeket és nagyon hálás vagyok mindenért.
Mégis, pont az írás és a hozzászólások döbbentettek rá, hogy pont az életörömömet nem találom.A folytonos elengedések állapotában már nem is tudom, hogy elengedtem-e valóban azt, ami már nem szolgál, vagy csak azt hiszem.Ugyanakkor feltételezem, hogy a tisztulások,változások, elengedések jobbítják az embert. Türelmesebb, elfogadóbb és alázatosabb lesz. Sajnos, nem ezt érzem. MIntha mindig csak a majd-ot várnám. HOgy még ezt is, azt is, ha elkengedtem, akkor jól leszek.
Agagszt a kedvesem, aki hirtelen jött munkanélküliségében “kifekszi” az elengedéseit. Állandó átalakulásról beszél, amitől örökké fáradt, alszik. Velem szemben pedig 2 dimenziós dühei törnek elő: pl. takarítás, lomtalanítás erőltetése, a számítógépem önkényes tisztogatása, amikor örökre eltünnek az anyagaim…szóval dühöt és fájdalmat érzek, tombolok. Pedig egy szakrális kapcsolat, mégis haldoklik. Mennyi mindent kell még elengedni, és ha mindeközben valaki fogy és betegnek tűnik, akkor csak erről szól ez? Tud valaki egy -két biztató szót? előre is köszönöm!!!

KuruczZsu mondta:

Köszönet és hála. Áldás és szeretet kísérjen utadon. :-)
Zsu

Marika mondta:

Kedves Balázs !Én most pontosan ezeket élem meg, csak még nem jutottam el a megoldáshoz !Most még csak a rossznál tartok.Remélem a jóhoz is eljutok.Marika.

Bordásné Szakács Eszter mondta:

Kedves Balázs! Azt mondják,bölcs az,aki minden sorsot kibír.Soraidat olvasva,szerintem te is az vagy.Köszönöm!

K.Rita mondta:

Kedves Jutihu!
Biztos vagyok benne, hogy nem egyedül jársz ebben a cipőben!!! Én is most járom a saját “poklomat”, és egy dologra rájöttem menet közben, hogy van ennek a “tisztulási” folyamatnak egy olyan szakasza, amiben senki és semmi sem tud segíteni, egyszerűen egyedül kell ott átvergődni. És onnantól, hogy ebbe beleengeded magad, el kezd tisztulni minden. Elkezdenek jó érzések feljönni, elkezdesz ismerkedni megszülető új önmagaddal, és persze ott van azért még a visszahúzó erő, de egyre többször derül ki az ég!! És egyszer csak majd átbillen!!! Engem az ebben való hit tart most életben, szóval nem tudok mást adni neked, mint biztatást, hogy kitartás!!! Minden a helyére fog kerülni, csak merni kell engedni, megélni, mindent, ami most jön!!! Ami a kedvesed illeti, ő is nyilván járja a maga módján ezt a kálváriát, próbáld hagyni neki úgy megélni ezt az időszakot, ahogy belőle jön. Sok szeretettel, Rita

jutihu mondta:

Kedves Rita !
Nagyon szépen köszönöm! Emlékeztettél a Hitre, amit elhagytam menet közben!!
Ölellek ismeretlenül is : Judit

Zitus mondta:

Hala es koszonet ismet Balazs :)
?

Mónika mondta:

A változás néha fájdalommal jár, de jó. Ami ezáltal jön, az valami csodálatos!
Hálás köszönetem!
Áldás!

pepe mondta:

Laurának !
A tegnapi commenthez
Egy cipőben járunk, csak nekem a feleségem teszi ugyanezt.
Valóban nem könnyű, de oka van mindennek, fel a fejjel !

Városi_Babadzsi mondta:

Mélyen tisztelt Sham An! lélektársaim!
Mindenki fejlettségi szintjének megfelelően olvas, lát, tapasztal. Aki egyedül él, annak könnyebb azt tenni, ami kedvező a számára. A KARMA ok-okozat következményeit éljük. Nem lennénk itt, ha már minden érzést megtapasztaltunk volna. Sham An az -égiek segítségével – segít bennünket.
Áldottak vagyunk, hogy olvashatjuk az Ő írásait

Herczeghné Fábián Edit mondta:

Véletlenül kerültem erre az oldalra és kíváncsiságból olvastam el ezt az asztrológiai jellemzést,ami tulajdonképpen tanítás annyira jól sikerült .Gratulálok Isten Áldását kérem a további munkához.
Üdvözlettel Herczegné Edit

mondta:

Áldás Mindenkinek:)
Érzem, hogy világítanunk kell, továbbra is, mégis nehéz vállalni sokszor azt, amit meg kell tenni.
De valójában megkönnyebbülés mellett nehezebb is “csak” magunkért vállalni a felelősséget, Nem tolhatunk át semmit a másikra(!), hiszen rajtunk keresztül átírjuk a környezetünk érzésvilágát. is. Ezt érzem, ahogyan átfolyatom magamon az energiákat, anyám is kivonul a játszmákból, öntudatlanul.
Most inkább érzem elfojtásaimat, tapasztalni akarok és ez a vágy elég durván jön fel.

Akinek a párjával van gondja, azt mondanám, hogy ne úgy nézzen rá,mint problémára, sehogyan se nézzen rá, ne jelölje, csak hagyja úgy, ahogy van, mint amin ő nem változtathat. Attól frusztrálódsz, hogy azt hiszed valamit tenned kéne, hogy segítsd őt. Nem, semmit sem kell tenned, csak hagyd, hogy legyen olyan, amilyen, és ez sem negatív, sem pozitív.
Kicsit olyan ez, mintha érzéketlen lennél, de mégsem, éber vagy. Ennyi:)
És köszönlek Mindannyitokat, legyetek olyan boldogok, mint amit még a legmerészebb álmaitokban sem képzeltetek el!

Nikka mondta:

Balázs!!! :) Hatalmas, szívből jövő ölelésem küldöm! :) És köszönöm, köszönöm, köszönöm!!! :)

Gitta mondta:

Kedves Mindenki!
Pár hónapja találtam rá az oldalra.Kellenek számomra ezek az irások és hozzászólások.Fantasztikusak,felülmulhatatlanok.De ülök a hajom sarkában,nem találom az evezőm,örökké esik felettem,olvasom minden nap Balázs irását,a könnyeimtől már alig látom.LAURA! Igen,28 év után,1 hét alatt elhagy a férjem,és távozik a szeretőjével.És legyek boldog,keressem a jót.Próbálom… higgyétek el,a gyerekeim miatt is.DE…És megint szakad az eső..Mindig olvasom a verset is amit az ur ir! VÁLTS!…hagyd aggódó léted ,éljed az álmaid.Persze …de ahhoz kell nagyon nagyon sok alapnak meglennie,hogy ezt el tudd kezdeni! Köszönöm hogy meghallgattatok.

Mónika Zoé mondta:

Köszönöm, Balázs!
Egy nem is olyan régi írásom ugrott be írásod olvasása után. Talán hozzátehetek valakinek valamit…

A legfontosabb, amit megtanultam, hogy csak úgy szerethetek másokat, ha önmagam szeretem. Elsőre talán önző törekvésnek tűnik ez a filozófia, és biztosan az is, amíg csak elmélkedés.
A szeretet sosem önző. A szeretet ad. De hogy tudna adni az, akinek magának sincs?
Persze mindenkiben ott él az isteni rész, mindenki szerető, teremtő Isten, de amíg ennek nincs tudatában az ember, mit sem ér…

Önző vagyok, amikor mindent meg akarok adni magamnak?
Önző vagyok, amikor úgy látom magam, mint a világ legcsodálatosabb teremtményét, akinek öröm adni?

Nem hiszem.

Furcsa. Ha az ember ezeket az érzéseket táplálja például gyermeke, szerelme iránt, úgy ítélik meg, hogy nemes, tiszteletreméltó érzései vannak. Miért más a megítélés, ha az ember önmagába “szerelmes”?
Mindannyian egyek vagyunk, de mindannyian különálló létezők is. Külön feladattal, külön életúttal. Nem a feladatunk más, amit meg kell oldanunk, csak az odavezető út, amin végig kell mennünk.

Ha megvakulok, hiába szeretném megmutatni neked, hol mi van, mivel én sem látom.
Ha nem vagyok bizonyos tudás birtokában, nem taníthatlak meg rá.
Ha nem tudom saját magamat szeretni, nem fog sikerülni má s létező felé sem.

Ennyire egyszerű.

Néha persze azt érzed, mindent megadnál érte, egyetlen pillantásáért is feláldoznád az életedet…, bármid, amid van felajánlod a másiknak, csak hogy őt lásd boldognak…
Szépnek tűnik, önfeláldozónak, szeretőnek, sokszor elhisszük, hogy így van.

De nézz jobban magadba. Miért akarod látni? Mivel táplálkozik a hiány, ami benned fakad, amikor nem láthatod? Megvan a válasz? Hát igen. Használni akarod. Használni akarod a másikat, energiát akarsz szerezni, mert a szeretet energia. És megérzed, hogy amikor szeretsz, energiához jutsz. Aztán elmegy a kedves, “nincs kit szeretni” és nem tudsz mit kezdeni magaddal.
Mindig van valaki, akinek átadhatod az energiádat, hogy az megsokszorozódjon. Nézz csak körül, meg fogod találni. Ha mást nem kínál az élet, ott vagy TE MAGAD. Lehet, hogy azért vagy egyedül, hogy megtanuld önmagadat szeretni? Önmagadnak, önmagad által energiát teremteni, ami aztán hullámozhat végig a világmindenségen, hogy örömödből újabb és újabb lényeket töltsön fel szeretettel.
Vedd már észre! Teremtő vagy! Te teremted az életedet. Életed nehézségeit, kihívásait nem azért teremtetted magadnak, hogy másokban keresd rájuk a megoldást.
TE VAGY A MEGOLDÁS.

Vágysz egy társra. Keresed azt az embert, aki megért és akit megértesz. Keresed azt, akit szerethetsz. Akit szeretni tudsz.
Ha ezt gondolod, már rossz úton jársz.
Kapcsolódj. Örülj a kapcsolódásnak. Légy magadnak fontos, úgy, ahogy fontos a másik.
Képes vagy-e erre? Képes vagy-e kapcsolódni függés, erőlködés, játszmázás nélkül?
Vagy csak arra kell a másik, hogy szeressen, hogy megértsen, hogy elfogadjon, hogy tiszteljen, hogy bátorítson, hogy erőt adjon, hogy energiát adjon?
Nézz magadba. Ugyanúgy “szereted” azt a másikat, amikor ezeket nem kapod meg? Vagy elvársz valamit? Gondolkodj. Amikor szeretsz valakit, vannak vele kapcsolatosan elvárásaid? Lehetnek? Megengedi ezt a szeretet?

Ha képes vagy magadat szeretni, ha képes vagy arra, hogy felfedezd magadban, mennyire tiszteletre méltó, figyelemre méltó, szeretetre méltó lény vagy, akkor képes vagy szeretni mást is. Másokat. A többi lényt.
Nem egyet, nem kettőt, nem a kiválasztottakat, akik érdemesek erre, hanem a rajtad kívülieket. Mindet. És akkor egy lesz hirtelen minden.

Ha ezzel elkészültél, képes vagy rá, hogy méltó párja légy valakinek, aki szintén eljutott idáig. Ha még nem tartasz itt, akkor is kapcsolódhatsz, de légy tudatában, hogy kapcsolódásod miről szól.

Karvaly mondta:

Kedves Balázs !
Nagyon jó az írásod, jóságát az aktualitása adja.
A mindennapok történéseiben meg kell valósítanunk azt, amiért ezt a kirándulást bevállaltuk. Ehhez a legjobb az egyenes út, de mégis mindannyian megtesszük a magunk kis kitérőit.Ezzel az út hosszabb, nehezebb és érdekesebb lesz.És így leszünk egyre “többek”.
Sok embertől kérdeztem már meg: Te fent vagy a saját szeretet listádon?
Általában döbbent csend volt a válasz…Akkor ébredtek rá, hogy a börtön, a saját döntésük…
Könnyen szeretünk mindent és mindenkit, így magunkra már nem marad erőnk.
Pedig legyen. Legyen mindenki kicsit “önzőbb”,így találja meg a saját útját, a Helyes Utat.

Karvaly mondta:

Gittának :

A tetoválás nem tartozik az általam szeretett műfajok közé, és mégis van ami tetszik. Egy közeli ismerősöm szíve fölé a következő van felfestve : “Vihar után mindig kisüt a nap”

Mia mondta:

Ez csodás, köszönöm!!

Barbi mondta:

Jobbkor nem is találhattam volna erre az irásra , köszönöm Jahn Krisztinek , aki felhivta rá a figyelmemet.Most nagyon aktuális.

Barbi mondta:

Fantasztikus olvasni , és átélni , átérezni ezeket a sorokat , gondolatokat! Köszönet az irónak is és Hála!!!!

Gitta mondta:

Köszönöm a biztatást KARVALY,nekem is tetszik,és várom a napsütést!

Angyal13 mondta:

Kedves Mónika Zoé!
Köszönöm,hogy megosztottad a bölcs gondolataidat velünk.csak ülök itt,és peregnek a könnyeim,mert leírtad az életutam legfontosabb feladatát.Önszeretet,feltélet nélküli szeretet képessége,és a Kedves utáni vágyódás,ha már megtisztultam és kiteljesedtem önmagamban.Köszönöm!

Simoradik Gyöngyi mondta:

Kedves Balázs!
Imádom az írásaid.Általában 10 x minimum elolvasom az ír?sod és minden egyes alkalommal kapok valami újat , új értelmet valami mást, hasznosat.Ezzel az írásoddal is eztörtént.Még megfogalmazni nem tudom de már látom hogy hol és mit rontok el amitől a gondjaimnak tápanyagot adok és táplálom őket.Nehéz beismernem magamnak de be vagyok ragadva még a régi energiáimba a megszokott lereagálásba ami a minden napi életben ér.Talán már a megoldásom is meg van a lelkemben és az agyamban is de… Csak az a “DE” ne lenne

Edka mondta:

Kedves Balázs!

Hűha!!! Pont meg is kaptam a válaszokat megerősítések formájában. Már eddig is jól éreztem magam, de most méginkább, és egyre inkább!!!
Minden tökéletesen így van.

Erika mondta:

Kedves Balázs!

Túl vagyok (megint) egy nehéz időszakon: harc önmagammal ! Ma olvastam az irásod köszönöm, erőt adsz, mint mindig.Hiányzol a napjaimból a korábbi irásaid többször segitettek hinni, bizni…

Mira mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm! Azt éreztem, hogy fulladok, hogy fojtogatnak. (amúgy tényleg egy kollégám a munkában) Kiléptem, nem bírtam tovább. Ez volt a másodállásom. Kell ez nekem? Úgy döntöttem, hogy nem. Én alapban egy boldog, vidám ember vagyok. Az elmúlt hónapokban pedig csak sorvadtam.
Igen! Önző vagyok! Szeretem magam. És felszabadultam. Magammal akarok törődni, mindent megadni magamnak ami nekem jó.

Osmium mondta:

Mónika Zoé ez nagyon szep es bolcs iras, grat!

Anna mondta:

Amikor kész a tanítvány, megjelenik a mester…
Köszönjük Balázs, hogy sokunknál betöltöd ezt a posztot! Igazán nagy felelősség ez és áldás is egyben!
Annyit tudnék hozzátenni, amit már ezer meg ezer írásból olvashattok: a változást mindig magunkkal kezdjük! Ami bennem van, az vesz körül. Először csupa feladatok (karma), aztán valami megértés, elfogadás, feloldás és megbocsájtás. Mindezek után jön a szeretet érzése, és csak ezután teremtődik meg mindaz, amit valójában a lelkünk akar tapasztalni. Az isteni mivoltunk, ami már annyiszor volt testben, de sosem valósította meg igazán önMAGát.
Nehéz ügy, de megcsinálható. Én azt mondom, hogy sose hagyjuk ki a drága Jóistent, az ő angyalait és segítőit. Igazán nyíljunk meg “fölfelé”, és akkor láthatjuk, hogy megtörténnek velünk a csodák…
Szeretettel üdvözlök mindenkit a hónap utolsó napján! :)
Anna

K.Rita mondta:

Kedves Gitta és Jutihu!

Remélem, jól alakulnak dolgaitok!!!
Én az elmúlt bő félévben megjártam a saját poklomat, megszenvedtem a magamét, azt hittem, sosem lesz vége, kezdtem feladni a reményt, teljesen hitevesztetté váltam, nagyon féltem, kétségbeestem, magányos, “megnemértett” és elhagyatott voltam. De egyszer csak “úgy” megnyílt valami… Rengeteg jót hozott azóta az élet. Újra hiszek, bízok, éledezem, újjászületek… Vagy valami ilyesmi… :)) Ezért csak is biztatni tudlak titeket, hogy valóban minden jóra fordul, akár el tudjátok most hinni, akár nem. Csak tartsatok ki!! Akkor is, mikor teljesen reményvesztetté váltok!!! Akkor a leginkább!!! Meg fog érkezni az, amire szívből vágytok!!!
Szeretettel, Rita