Csillagüzenetek

Az erő átélése

2012. ápr. 23

Az elmúlt hetekben a Mars és a Neptunusz szembenállása, illetve más ?marsikus? események üzenetei jelentek, jelennek meg életünkben. Mindez különböző formákban nyilvánulhatott meg: harcok, feszültségek, akarat? vagy az az érzés, amikor csinálnál valamit, ahogy te szeretnéd, de nem tudod, mert ellenállásba ütközöl. Az Egység ellen törsz, talán magad sem érted miért? Hajt az ?ego?, hajt az akaratod, hogy csináld, de tudod, hogy ezzel talán ártasz másnak. Talán nem érted, hogy hol az ?én? és a ?te? határa? Uralnál, irányítanál, mert Te ?jobban tudod?, s ez nincs Egységben? Vagy mindezt láttad másokban?

Ha hasonló megtapasztalásokon vagy túl, akkor még egy kis kitartást adj magadnak, mert még nincs vége, és mindez egy nagy felismeréshez fog vezetni. S a kérdés mindig csak az, hogy te mindezt HOGYAN éled meg?

Maga a Mars ? Neptunusz szembenállás csúcsa április 14-én volt, de még mindig a hatókörén belül leszünk egész áprilisban, és május legelején. S mit jelent mindez?

Talán vannak most életedben olyan ?ködös? dolgok, mint amelyek depressziót vagy hasonló érzeteket hordoznak. Ahol nem Te vagy az úr, ahol elveszel, vagy amibe elmenekülsz: ekkor tudd, most ezek vannak próbára téve. A Neptunusz által az ember elmenekülne sokszor saját magába, vissza egy rózsaszín álomvilágba (vagy rémálomba :)), ahol csak maga van, ahol nem kell semmiről sem tudomást szereznie, ahol nem kell erőt kifejtenie. Ez alacsony szinten van így, hiszen valahol az Unio Mystica, a Minden Egy is ezt jelenti: Az ember találkozik saját magával, de magas szinten ez már a Teljes teremtői Énnel való egyesülés. Alacsony szinten egy másik valóságba való ?menekülést? jelent.

Valahol ilyen ?másik? valóságba vagyunk most menekülve ebben a 3. dimenzióban, ahol az ember egy fátyollal takarja el maga elől saját magát, hogy ne kelljen tudomást vennie önmagáról. Ilyenkor átadjuk az irányítást a másiknak, a kormányoknak, a főnököknek, a pároknak? majd amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk, akkor persze jön a szenvedés és az elégedetlenség.

S mindennek a nagyon komoly átélése zajlik most ? a saját teremtő erővel áttörjük az illúzió burkát.

A Mars az Oroszlán csillagképben (és a szűz jegyben jár), s a csillagkép üzenete az Uralkodás, az irányítás ? vajon vissza tudod-e venni a saját Teremtő erőidet, hogy életed olyan urává válj, aki a népét a felemelkedésbe és a fénybe vezeti? Vagy zsarnokká?

A Neptunusz ezzel a Marssal szemben erre Tanít: csak EGYSÉGBEN lehet uralkodni. Az az igazi Uralkodó, aki a nép része, mégis több annál azáltal, hogy egészben átlátja, átérzi. Így tudja vezetni, irányítani az egészet az Egybe.

Ez a saját életedre lebontva ugyanezt jelenti: az egész életednek mersz-e teljes része lenni, mindennel együtt? Vagy kizsákmányolod bizonyos részeket, esetleg bábkirályként hagyod, hogy helyetted mondják meg mások, hogy mi a jó neked? S amikor visszavennéd az irányítást, akkor diktátor leszel, vagy olyan valaki, aki emeli a ?népét?, az életét, hogy közben minden rész emelkedik?

S ez nem ?demokrácia?, ez egy belső központra való hagyatkozás, egy belső állapot, amikor érzed a szívedből az utat. Ennek a megtalálása zajlik most, méghozzá a szembenállás által ? vagy így, vagy úgy. Ezt jelenti egy szembenállás.

VAGY-VAGY. Vagy elmenekül az ember egy ál-valóságba a saját lelkébe, vagy irányít, ural.

Ám a megoldás, mind a kettő: MINDEN EGY ÁLTAL VEZÉRELVE LENNI.

S amíg az égen ez a szembenállás tart, addig ezt hozza el életünkbe. Vagy az egyiket éljük, vagy a másikat, és így ?próbálgatva?, átfordulva az egyikből a másikba fog végül a mérleg nyelve helyre állni. Ez nagy feladat, s aki teljes életet szeretne élni, az nem tud nem Egy lenni, és nem tud úgy teljes lenni, hogy közben vannak olyan dolgok az életében, ahol nem ő az uralkodó. Vagy vannak olyan dolgok az életében, ahol ő a diktátor.

Amit ilyenkor érdemes tenni, hogy egyre jobban hagyjuk a dolgokat megtörténni, minél kevesebb elmét, elgondolást belerakni. Lehet, hogy ?rossz? az érzés, a tapasztalás, de ne agyaljunk rajta, csak éljük meg, és lépjünk tovább. Lehet, hogy az is ?rossz?, de ezen nem szabad fennakadni :). Csak érezni, és haladni ? ha hiszel a saját Teremtő Mivoltodban, akkor ez el fog Téged vezetni az Fénybe.

* * *

S ?ráadásul? a Mars most május elsején kerül kvadrát kapcsolatba a Holdcsomópontokkal ? azzal a ponttal a térben, ami a spirálemelkedéshez, a körforgásból való kilépéshez hasonlítható.

Egy tapasztalat körbeért, bezárul, és indul a következő. A ?karma? feloldódik, és elindul egy másik út ? mindannak a tükrében, hogy mi lett feloldva, elengedve.

A Holdcsomópont éppen a Skorpió csillagkép ollójánál jár, azaz annál a pontnál, ahol a lemetszés zajlik. Azoknak a levágása, ami nem szükséges a továbblépéshez, ami a felemelkedés útjában van. Ez most a dolgunk magasabb szinten: érzékelni mi nincs Egységben életünkben, és azokat meggyógyítani a skorpió méregesszenciájával, és ezáltal kimetszhető, levágható lesz életünkben. A méreg kis mértékben gyógyszer ? itt tehát valamilyen szinten át kell élnünk minden fájdalmat belül, mert csak akkor válik meggyógyíthatóvá, csak akkor válik uralhatóvá!

Ezért ne féljünk a tapasztalástól, nem féljünk a dolgok mélységétől! Ez hátráltathatja most a haladást, amiben az egotlan haladást kell kimunkálnunk. De ahogy írtam, az igazi Uralkodó a népével egy, az életével egy: ehhez pedig érdemes átélni mindent, apró cseppekben mindennel beoltani magunkat, és így immúnissá válunk rá. Azaz ami belül van, az nem tud kívülről hatni ránk! Ennek a megélését hozza el a felszálló Holdcsomópont a Skorpió csillagképben. S a Mars-kvadrát ezt aktiválja a fentiek fényében?

31 hozzászólás

Mónika mondta:

Balázs, ez ismét szíven talált.
Hasonló, ha nem ilyen küzdelmet éltem, élek át az utóbbi napokban, hetekben. Úgy jellemeztem magamban, hogy egy kicsit meg kellett halnom ahhoz, hogy újra szárnyalni tudjak.
Viszont a bejegyzésedet olvasva döbbentem rá, hogy ezek a dolgok nem csak a saját kis mikro világomban léteznek, hanem sokkal nagyobb energiák befolyásolnak.
Így könnyebb elviselnem a változást és igen, kitartok, mert tudom, hogy egy jobb dolog vár rám!
Köszönöm!

fizsofi mondta:

Kedves Balázs! Talán ma volt az először, hogy első pillanatban, amikor olvastam az üzeneted, nem tudtam, hogy miről beszélsz. Türelmetlenül szaladtam át rajta.

Majd kis idő múlva visszatértem.
Most villant be, hogy egész múlt héten (meg még most is), azzal a gondolattal, érzéssel bajlódom, hogy “az jó”, azt tudom, hogy Oroszlán vagyok és másokon uralkodom, de tudok-e uralkodni magamon? És hogy?

Még ne találtam rá meg a válaszom, de akkor ez is jönni fog.

Köszönöm, mint mindig.

jutihu mondta:

Kedves Balázs !

Egyszerűen hálás vagyok azért , hogy VAgy..Aki Vagy. Úgy összességében, amit látsz, azt kapcsolod azzal, amit tudsz, amit érzel és ezt beleteszed egy formába, azzal, ahogyan tudsz írni,közölni. Az egészből lesz egy csodás ajándék nekünk. Hol egy hiányzó láncszem, hol egy teljes válasz, hol eg vusszigazolás , hol egy nag yölelés, simogatás, vigasz.
Mindent köszönök Neked.
A múlt héten éreztem éppen, hogy be tudnék húzni egyet a 3D-nek,mert semmi nem működött már. Elavultajk a korábbi igazságaim, az újak meg még sehol nem “igazolták magukat” és nagyon nagy spirituális türelmetlenséggel harcoltam magammal.
Én is meghaltam,szembementem mindennel, ami csak lehetet. És most, mikor feladtam mindent, kilélegeztem az AKAROM-okat, erre olvaslak Téged És minden helyén van.
Szeretettel kívánom , hogy folytasd örömmel, amit eddig is tettél: Judit

Laura mondta:

Kedves Balázs!

KÖSZÖNÖM!

“…De ahogy írtam, az igazi Uralkodó a népével egy, az életével egy: ehhez pedig érdemes átélni mindent, apró cseppekben mindennel beoltani magunkat, és így immúnissá válunk rá. Azaz ami belül van, az nem tud kívülről hatni ránk!…”

Április 14-én jött egy érzés/belső hang: “Csak mosolyogj!”
Megélem, átélem, engedem és elengedem! :) És csak mosolygok…mert még ha fáj is, értem van… kijavítjuk és lépünk egyet előre!

Csodás napokat Mindenkinek.

Ölelés,
Laura

Mária mondta:

sziasztok!
Szia Balázs, nagyon köszönöm, hogy jött egy jó hír! Elég begyorsultak a dolgok. Azt hiszem, kinyitjuk a “csapokat” és a “gőz” is kimehet (a vízzel!) Remélem TE érted! KÖSZÖNÖM, ha igen :)
A bogarakat, meg édességgel kell fogni :)

Mária mondta:

sziasztok!
Szia Balázs, nagyon köszönöm, hogy jött egy jó hír! Elég begyorsultak a dolgok. Azt hiszem, kinyitjuk a “csapokat” és a “gőz” is kimehet (a vízzel!) Remélem TE érted! KÖSZÖNÖM, ha igen :)
A bogarakat, meg édességgel kell fogni :)
Köszönöm!

Niki mondta:

Köszönöm Balázs! :)

Engem az utóbbi két hétben eljuttattak oda, hogy választhattam vagy idegroncs leszek, vagy kezembe veszem az irányítást!
Éreztem, tudtam, hogy amit elfogadok most attól az illetőtől, nem helyes, és nem ez az utam.
Egy idő után nem bírtam tovább, és választottam.
Nem “ezóztam”, hanem sokkal inkább az egót használtam, nem egós célokért. (remélem értitek..:))
Megtettem azt aminek a következményétől rettenetesen féltem, és áldozatként vergődtem a hálóban.
De attól hogy megtettem és végre a sarkamra álltam, csak kedvezően fordultak a dolgok, és hatalmas erők szabadultak fel, mert mertem tenni Önmagamért, és kivontam a kardomat.
Rájöttem milyen erős és milyen kemény tudok lenni, és már tudom ezt a képességet használni – ha kell.

Sok erőt kívánok mindenkinek hogy meg tudja lépni az életében azt ami szükséges, ÖNMAGA számára!
:-)

Laura mondta:

Szia Niki!

Velem is hasonló dolgok történtek… és rájöttem, hogy milyen erős is vagyok…és igen, ezt használni kell – ha kell… :)

Üdvözlettel,

Laura :))

Abonyi Ágota mondta:

Fizsofi-nak üzenném: Én is oroszlán vagyok, és én is ugyanazt éltem át amit Te.Én is megéltem most a türelmetlenséget, nyugtalanságot, a harcot saját magammal.De Kunó mindig itt van és eligazít bennünket. Nagyon érzem az energiákat.Kapok sugallatokat, ötleteket, ami folymatosan ott motoszkál a fejemben, és TUDOM hogy ha megvalósítom minden jó lesz. De valami visszatart. Olyan, mintha lusta lennék (oroszlán vagyok vagy mi a szösz).
Érzem hogy csak egy hajszál válszat el attól hogy tegyek valamit.
Már csak az utolsó löket hiányzik. Csak magamtól várhatom hogy elinduljak. Sok sikert mindenkinek, és magamnak.

Anikó mondta:

Szia Balázs!
Most már értem az elmúlt napok negatív élményeit,néha úgy éreztem
mintha nem is önmagam lennék. Szinte teljesen visszazuhantam a régi énembe, csupa egó voltam. Ma ismét kisütött a nap és ismét egységben vagyok.
Köszönöm.

Zsófi mondta:

Kedves Balázs!
Köszönöm az írásaid, mindig pontosak. :)
Viszont van egy dolog ami nem kerül helyre nálam, és erről nem írsz az oldalon, csak meg-megemlíted, hogy majd beszélni fogsz róla az előadásaidon.
Ez pedig a magyarság jelenlegi helyzete.
Sajnos mostanában nem tudok eljutni egy előadásodra sem, mert Új-Zélandon élek. (Másfél éve. Honvágyam van, de mégis maradok. Ez is érdekes… Ego? Még nem tudom. Majd kioldja magát… Ahogy lesz, jó lesz. )
Szóval hogyha úgy érzed, légyszi írj egy kis segítséget a témával kapcsolatban.
Üdv és öröm,
Zsófi

Mária mondta:

Kedves Balázs!!

köszönöm írásaidat, mindig nagy élménnyel olvasom , de most le kell írjam mintha rólam szólna —– a rossz érzést megéltem (nálam még tart) és remélem hamar vége lessz és jön a pozitív ! űdv: és továbbí szép napot Mária

Laura mondta:

Kedves Balázs!

Én ma értettem meg, amiről írtál! :)
Összeállt a kép és hát ez Isten csodája! :)
Kitartást mindenkinek!
Én a világ végére Afrika csücskébe jöttem, hogy a helyére kerüljenek a dolgok, hogy a félelmek végre elszálljanak… és itt érezzem meg az Erőt! Az Igazi Erőt!

“…Egy tapasztalat körbeért, bezárul, és indul a következő. A ?karma? feloldódik, és elindul egy másik út ? mindannak a tükrében, hogy mi lett feloldva, elengedve.”

Azt hiszem, hogy utazhatok tovább hamarosan… :)a kör bezárult!

Üdvözlet Minden Csillagmagnak!!!
Kitartás, megéri a csoda, a Tudás, Béke és Szeretet, ami a végén van!!!!

ricus mondta:

Kedves Balázs!
Úgy látom az uralkodó oroszlánok kaptak igazi leckéket az utóbbi időben. Én is az vagyok, néha a gyávábbik,néha a bősz és vad. Ezekben a napokban a bősz bömbülő vad jött ki belőlem, aki nem tudja miért nem tart vele lépést a környezete, sőt miért nincs egy másik oroszlán, aki előtt fejet hajthatok. Persze ez csak elmélet, mert nehezen tudom elképzelni azt az embert, akit szivesen követek. Annyi eszem, intuicióm viszont nem volt, hogy ne is embert keressek, csak most, mikor mindenkivel a közvetlen környezetemből már harcban állok, jöttem rá, Teremtőm azért okosabb nálam, ha már ennyi mindent meg tudott csinálni(még velem is)és illene egy kicsit rá is hagyni a megoldásokból, ne akarjak mindent én megoldani. Igy jött össze egy nagy felismerés, ami pofon egyszerű. És épp mert egyszerű, nem is gondoltam rá. Rájöttem, hogy minden úgy van jól, ahogy van! Ennyi. És ebben még az üzeneted is alátámasztott. De azért remélem, a harcos Mars valahogy elhozza a békét (főleg a belső egyensúlyt)is hamarosan.
Köszönöm a cikket Balázs . Légy áldott!

Szűcs Marika mondta:

Kedves Balázs! Mindig mélyen megérintenek az általad közvetített gondolatok itt a honlapon és reggelente a könyvedet olvasva. Most egy különös kérdés fogalmazódott meg bennem, Te talán tudod az okát, hogy miért ennél az írásodnál merült fel bennem ez a kérdés. Szóval arról kezdtem el gondolkodni, hogy az égi erők, a bolygók és a csillagok, az univerzum ereje egy betegségében megöregedett embert, aki napjainak legnagyobb részét alvással tölti, és fizikailag nagyon gyenge már, nos egy ilyen lelket hogyan segítenek ezek az erők. Újra és újra erre a mondatodra pillatok: “”Egy tapasztalat körbeért, bezárul, és indul a következő. A ?karma? feloldódik, és elindul egy másik út ? mindannak a tükrében, hogy mi lett feloldva, elengedve.”” Talán ebben a mondatodban ott van az én kérdésemre adandó válasz?

Móni mondta:

Kedves Balázs!

Hihetetlen, amit írsz, mert tegnap én szinte ugyanezt fogalmaztam meg magamnak illetve a páromnak. Hónapok óta nyomasztanak engem dolgok, tudtam, hogy tovább kell lépnem, meg kellenne élnem a teremtő erőimet, de amikor ezek kinyíltak volna bennem elnyomtam, mert féltem, hogy mi lesz velem. Tagnap pedig megvilágosodásszerűen jött rám a gondolat, hogy én szabad akartam lenni, és önálló, teremtő erőit megélő ember, irigyeltem az ilyeneket, és mindeközben átadtam az irányítát másnak, bezártam magam egy dobozba. Nem akartam konfrontálódni, kilépni, hanem azt vártam, hogy majd mások ezt megoldják nekem… Mert valójában ezt vártam. Fel akartam fedezni magamat és a világot, de féltem, és inkább a dobozomban maradtam. Az utóbbi egy-két hétben pedig olyan erővel törtek ki rajtam az energiáim, hogy azt hittem, tényleg megőrülök. Mondtam is, hogy majd felkereslek téged, Balázs, vagy valakit, hogy mit csináljak, mert fel fogok robbanni, de tegnap egyszer csak leesett nekem az, amit te is leírtál, és még el is sírtam magam.

Köszönöm, hogy megerősítetted a felismeréseimet.

Móni (az unokatestvéred :))

Móni mondta:

Ja, és álmomban egy ugyanolyan helyet láttam, mint az a sötét park, amit mellékeltél.

Xanita mondta:

Kedves Balázs és Ricus :)
Itt egy újabb oroszlán, hasonló tapasztalatokkal, mint Te, Ricus… 10 napja káosz minden, tegnap kifordultam önmagamból, estére kezdtek helyre kerülni a dolgok. És napok óta vártam itt valami írást, hogy megértsem, mi történik.
Köszönöm :)

Puskás Edina mondta:

Kedves Balázs!Mindig minden írásod nagyon tetszik és szuper,most ez nagyon betalált!Jelenleg egy érzelmi spirálban vagyok,és nagyon helyén tudom kezelni a dolgot!Köszönöm Neked!Köszönöm a megerősítéseidet!Szívélyes üdvözlettel:Edina

Kisné Csörgő Julianna mondta:

Kedves Balázs!Én is megértettem valamit a jelenlegi életünkben.”A karma feloldódik, és elindul egy másik út.”A Mars a Szűzben, a Neptunusz a Halakban. Az apósom meghalt 16-án hajnalban, a férjem átvette az uralkodást a családban. Jól értem az erő hozzá szállt?Küzdöttünk a teljes kimerültséggel, most türelemre van szükségünk, hogy utána egyensúlyba kerüljünk, és uraljuk az erőnket.Köszönettel:Julika

Szilvi mondta:

Kedves Balázs!

Hálás köszönetem eme üzenetért!
Nem szoktam kiborulni de mostanában naponta változik a hangulatom.Környezet változáson mentem keresztül és mindent arra fogtam ,hogy rossz helyen vagyok es menekülni akarok.
Skorpio-Skorpio lévén rák holdammal….teljesen ezeket élem meg.
Mindenféle testi sérüléseket produkálok mellette.
Lehet van remény :):)
Nagyon jó idöben olvastam soraidat.
Köszönettel : Szilviusz :)

Bogi mondta:

Azt hiszem valami fura történik. 5x olvastam el, és még mindig nem történt meg a szokásos “aha” élmény. Szétfeszít a kettősség, a düh és a szeretet forró táncot jár bennem, mint a JiKingben amikor a Jangból Jing lesz, vagy a Jingból Jang. Mintha összefolyna minden, és csend van, és hangzavar, béke és harc, és a semmi. Kint nem történik semmi. Bent meg az Univerzum forog, és forog, és forog. Szédülök, ráz a hideg, majd elönt a forróság, majd elalszom akár állva is.
Persze minden rendben van. Csak nagyon muris ez a Rend… :)

Anikó mondta:

Szép napot neked, kedves Balázs!
pont erről beszélgettünk ma a barátnőmmel, még mielőtt olvastalak volna…Köszönöm… Áldás

Zituss mondta:

“No comment” :) Hala es koszonet a tobbit meg mar itt a felettem irok mind elmondtak s nekik is koszonom ?

Anita mondta:

Köszönöm, most már értem az elmúlt 1,5-2 hetet.
Örülök, hogy nem vagyok , kezdődő depressziós!!!! :)))
Nemhiába, mikor szükséges, mindenre megkapjuk a válszt. :))
Igyekszem kitartani még május 1-je körül is, most más könnyebb lesz!
És nekem is ma fogalmazódott meg a reggeli meditációt követően, hogy saját magam fölött végre nem ártana keményebb döntéseket hozni, illetve a döntéseket szigorúbban betartani!
Remélem az igazi EGYSÉGRE nem kell sokat várni, üdvözlettel: Anita

Ritus mondta:

“mert mertem tenni Önmagamért, és kivontam a kardomat.
Rájöttem milyen erős és milyen kemény tudok lenni, és már tudom ezt a képességet használni ? ha kell.”

Ezt én is megéltem az elmúlt hetekben, nagyonis….

de olyan szakítópróba szerű ez az időszak nekem.(egyszer hopp, másszor kopp)….pedig olyan szépen belülre kerültem, majd elszálltam, ha nem kapnak el, már nem itt vagyok :D milyen jó, hogy van “biztosítókötelem”….s visszarántanak a földre….:)))
nekem a naptun-mars egy érdekes pozicíóban van….tán ezért is ilyen hullámos ez az időszak….

Áldott merengést Mindenkinek!

csaba mondta:

Köszi Balázs!
ebből nekem valami nagy felismerés lesz, mert a padlót kaparom kb.
de neked hála, most nagyon elgondolkodtam magamon.
“csak éljük meg, és lépjünk tovább” – ezt fogom mantrázni.

Godo Ernöné mondta:

Kedves Balázs!

Most mát értem,hogy mi történt velem,nagyon nehezen éltem meg
ezeket a dolgokat.Most akkor csak hagyom megtörténni és
megyek tovább.Köszönöm,

happere mondta:

Köszi Balázs,

Bennem is dúl full fortyog vegyesen harag,egyetértes, félelem.kétely,béke és a magabisztosság hullamkavalkadja. Zsigereimben érzem a változást,de egyelöre még tajtékoznak a hullámok, érzödik, hogy a valtozás szele fuj. A mélyben már minden tiszta és nyugalom, békesség, bölcsesség honol,s-e nagy viz azéet borzolja felületet,hogy vegre értelmet kapjon és lenyugodhasson.
Köszi,mindig minden alkalomal meg tudod mutatni a következö lepcsöfokot.

Van még egy nagyon édekes emlitésre mélto észrevételem:
– A hozzászolások nagy hányadát képviseljük mi fiukul kb 1%-át.
Gratulálok Csaba igy legalább nem vagyok egyedül.
Nemhiába léptünk be a VIZÖNTŐ korszakba,hiszen a Női nem imeri,ráébredt a szerepére. Gratulálok nektek lányok,huzzatok bele hiszen nagy szükség van a harmonizálló intuitiv energiátokra. Örömmel olvasom hozaszolásaitokat.

Minden képzeletet felülmúló békét kívánok neked.
Happere

Lenthár Márta mondta:

Kedves Balázs! Hetek óta tanácstalankodtam egy dologgal kapcsolatban: tegyem, vagy ne tegyem? Most megkaptam a választ. Köszönöm szépen.

Niki mondta:

Áldás!