Csillagüzenetek

Az "újév" hete

2009. dec. 30

Ma kivételesen visszamenőleg tekintünk vissza, és “utólag” tudatosíthatjuk ami “kint” illetve “bent” történt.  A Most-ban megélve, akármi is “volt”, vagy “lesz”, át tudjuk azt alakítani tudatunk fényével. Így, a hét elején a Vénusz-Plútó együttállás, illetve a Vénusz-Szaturnusz kvadrát sokrétű üzenetét kibontva értelmezhetjük azt, amin most mentünk, illetve megyünk át.

A Vénusz egyik üzenete a szerelem és a párkapcsolat minősége, és erre összpontosítva azt élhetjük meg, ahogy átalakul akár a párkapcsolatunk, akár a párkapcsolatban megélt szerepünk. S ha emlékezetünkbe idézzük, hogy ez az egész találkozás a Tejúton, illetve a Tejútról lejőve történik, akkor tudjuk, hogy az átalakulásban benne rejlik a Forráshoz, a Galaxis közepéhez való visszatérés. Így, tulajdonképpen a magával a Galaxis dobogó magjával lelhetünk szerelmet.

Ez persze hordozza azt, amit a Szaturnusz jelenít meg számunkra, hogy itt bizony nincs helye olyan dolgoknak, amelyek felett eljárt az idő… az illúzióknak, amelyek nem valóságosak. Már egy magasabb rezgésszinten tudjuk figyelni és megélni, amit jelenleg az emberiség úgy ismer, mint szerelem és párkapcsolat.

Ha a kollektív emberi tudatosságot vizsgálom, akkor MOST elhozta a Vénusz-Plútó együttállás a régi párkapcsolati minták lebomlását és az új kialakulását. A Szaturnusszal támogatva úgymond, ez egyértelműen jelzi, hogy itt mindenki, aki ragaszkodik a régi, megszokott, már nem működő módokhoz, az egyre nagyobb lehúzó erőt, egyre nagyobb súlyokat fog érezni. Az elengedés csodás művészete viszont abban tud segíteni, hogy kilépve a régi sémákból be tudjuk engedni az újat.

Ez természetesen először járhat fájdalommal, szenvedéssel, de tudatosítanunk kell, hogy ami jön, az sokkal szabadabb és fénnyel teli.

– – –

Túllépve a Vénusz párkapcsolati jelentésén, ha megnézzük az anyagi termékenység vonzatát, akkor hasonlóan az előzőekhez, át kell alakítanunk a földön megjelenő, fizikai szinten élő működésünket. Itt a föld súlya úgymond lehúzó erőként jelentkezhet már, ahol megtartva a Föld erőket, azt a szellemünk erejével áthatva kell tudnunk alakítani. S itt is jelen van annak az üzenete, hogy az Földön megmutatott teremtő erőket teljesen más módon érdemes megélni.

Ennek a “súlyát” személy szerint nagyon éreztem most a napokban, hiszen a Nap-Vénusz-Plútó hármasa mutatja, hogy itt harmóniában kell tudni cselekedni Önmagunkkal, a Galaxissal… Azaz elengedni minden régi dolgot, ami már nem minket szolgál, és ez itt az anyagi világban való működésünket jelenti.

Azaz például, hogy hogyan viszonyulsz olyan egyszerű dolgokhoz, mint a szennyes ruhák a padlón, milyen sűrűn viszed az autódat szervízbe, gyújtasz-e gyertyát, ha eszel… minden, egyszerű, hétköznapinak tűnő dolog, amely valójában a Szellem megnyilvánulása – ezt már át tudjuk nemesíteni a legnagyobb Fénnyel, a Plútó által közvetített Galaxis Magjának erejével.

– – –

S egy utolsó gondolat még a Vénuszhoz, mégpedig, hogy tényleg Harmóniába tudjunk kerülni a magasabb tudatosságunkkal… s ha esetleg azt érezzük, hogy ez nagyon távol van tőlünk, netán valamiféle spirituális eszméket követve frusztráljuk magunkat, hogy miért nem vagyunk mi olyan csodálatosak, mint más, akkor nyugodjunk meg: pont erről van szó.

Pontosan erről, hogy éljük meg saját magunkat, ami vagyunk, és ne másokhoz, akár egy elképzelt ideához mérjük magunkat… kerüljünk harmóniába a belső középpontunkkal… de ehhez bizony sok illúziórétegen át vezet az út… ezért ne csüggedjünk.

Most volt a Napforduló, a legnagyobb sötétség ideje… engedjük meg magunknak, hogy “leoltsuk a lámpánkat”, megéljük a sötétet… és innen induljunk el, egy más minőségben, a Plútó átváltoztató erejét felhasználva a Fény felé.

– – –

Vegyünk egy mély lélegzetet, és most nyugodtan hangolódjunk a csütörtöki napra, szilveszter éjszakájára, amikor is Telihold lesz. Ez a töltekezés, a pihenés ideje – mármint a Telihold – ami ugye nincs összhangban a szilveszter belénk nevelt viselkedésmintájával. Ezért, együtt rezegve az éggel, érdemes a pihenésre, a szépre és a jóra fókuszálni, ezt erősítve ezzel fogunk töltekezni, ez lesz velünk a 2010-es esztendőben.

S elárulom, pontosan éjfélkor, Magyarországról nézve a Szíriusz és a Hold együtt fognak állni, és a Hold éppen delelni fog! Az ősmagyarsággal foglalkozóknak, az Arvisurákat ismerőknek nem kell bemutatnom a Szíriusz és a Magyarság kapcsolatát, de aki nem jártas a témában, az interneten rengeteg anyagot találhat.

Tehát, ez most nekünk Magyaroknak is üzeni, hogy az újév kezdete valami új kezdete itt, a Mag földön.

– – –

Ez úton kívánok minden kedves olvasónak boldog 2010-es évet! S hogy mi vár ránk 2010-ben? Hamarosan erről fogok mesélni élőben is…

Hűséges íród:

Kiss Balázs Kunó