Csillagüzenetek

Beérik az erőpróba

2011. aug. 09

Ezen a héten a csillagok tükrébe tekintve érdemes felfigyelnünk egy igen erőteljes konstellációra. A Mennyiségi változásokat szimbolizáló Mars csütörtökön (11-én) szemben fog elhelyezkedni a Minőségi változásokat jelentő Plútóval. Ez a korábbi, Erőpróba című írásban kifejtett ?erők? átfordulását és változásának lehetőségét adja számunkra.

Tömören kifejezve: A szembenállás által hatalmas feszítő erő jelenik meg, ami arra ösztönöz bennünket, hogy képesek legyünk az eddig a világunkra fordított erőinket radikálisan átalakítani.

Ez lehet bármilyen életfeladat, munka vagy párkapcsolatban megjelenő hatás ? azaz ahogyan eddig működtetted és irányítottad az életedet a számodra fontos területeken. Most ez a ?irányítást? képes vagy egy magasabb oktávba emelni. Például a hétköznapok szintjén a szeretteiddel való együttélés során, akire eddig valamilyen formában hatni akartál, akkor most képes vagy megélni azt, hogy MÁSKÉPP hatsz rá. Több szeretettel? Több felemelő erővel? Több elfogadással? Több rálátással?

Ez a két egymásnak feszülő égitest azt szimbolizálja, hogy képes vagy véget vetni egy alacsonyabb rezgésű, világodat működtető megjelenésnek, és át tudod alakítani egy sokkal magasabb rendű erővé.

A Plútó a bak jegyében mutatja, hogy a TAPASZTALAT az, ami el tudja hozni a minőségi változást az életünkbe. Eddig tapasztaltunk, rengeteget. És ez, a saját döntésünk és vállalásunk alapján meghozza IDŐVEL a gyümölcsöt.

Az oppozícióba kerülő Mars aktiválja ezeket a sorsfordító tapasztalatokat. Itt az ideje annak, hogy megváltoztasd azt, AHOGYAN működteted a világodat.

A közelgő (szombaton kiteljesedő) Telihold ereje tovább fokozza azt a töltetet: most valami robbanni, szétfeszülni kívánkozik. Ha ellenállsz ennek a robbanásnak, akkor maga alá temet. Ha meglovagolod ezt a hullámot, akkor a tetején szörfözve tényleg egy magasabb hullámba érkezhetsz meg.

Érdemes tehát vagy a szerdai vagy a szombati napra időzíteni egy meditációt, ami az erők befogadását és kiteljesedését teszi lehetővé. Mivel én Férfi módon élem meg az erőket, ezért a meditációt ebből az energia mintából tudom csak átadni, de ettől függetlenül mindkét nem számára érdemes elvégezni. S hogy miért?

Egy kis ráhangolódással és megnyílással teret engedünk az Újnak ? de ezt most egy kiteljesedő módon, nem kiüresedő módon érdemes megtenni.

Meditáció/ráhangolódás

Képzeld el, hogy a helyeden ülve belül a Középpontodban egy kis lángocska gyúl, egy fényes, erőteljesen világító és ragyogó tűz-erő. Ezt a lángocskát, vagy energiagömböt, amilyen formában Neked megjelenik, lassan alakítsd egyre nagyobbá és nagyobbá. Ahogy nagyobbodik ez a tűz, vele együtt Te is úgy erősödsz, és perzselni kezd minden sejted, minden atomod. Érezhetsz közben erőteljes forróságot is.

Ezt addig és addig nagyobbítsd, ameddig csak bírod. Amikor már úgy érzed, hogy nem tudsz tovább forrósodni, nem tudsz tovább tágulni, akkor még egy kis erőt adj bele, tágulj még egy kicsit, és még forróbbá és még fényesebbé tedd magad. S az utolsó utáni erőddel, a teljes szétszakadás erejével érezd azt, hogy ez a megtartott erő, ez megtartott hatalmas energiagömb szétdurran, kilövell a Tér minden irányába és ezzel a robbanással átmossa a Valóságodat, az Életedet; s ez a robbanás ahogy létrejön, úgy emel és ?lök? rajtad egy hatalmasat, amivel egy magasabb fokozatba kerülsz.

Ekkor érezz rá arra, hogy azok az erők, amelyek benned szunnyadnak sokkal finomabbak, kevésbé durvák, sokkal jobban Te vagy bennük, mint a szokásaid vagy a mintáid. Mintha elvarázsolták volna, átfényesítették volna.

Ezzel a meditációval igen nagy teret tudsz engedni magadban a MINŐSÉGI változásnak. Jó munkát hozzá!

* * * * * * * *

Augusztus 18-án belépünk egy olyan szakaszba, amelynek energetikai mintája egy picit a ?rombolásra?, a leépítésre, a pokoljárásra hajaz. Ám ha ezzel az ÁTALAKÍTOTT erővel állunk neki ennek az időszaknak, akkor a megszokott minták helyett, ahogyan egy helyzetben reagálni szoktunk, amilyen erővel válaszolunk egy élethelyzetre, már más MINŐSÉGBEN történik. Egy magasabb oktávban.

Ezért képesek leszünk a ?romboló? mintájú szakaszban meglátni azt az erőt, ami szétnyitja a hernyó és pillangó közti átlényegülő határt, a bábállapot vékony hártyáját. Ez a báb szemszögéből nézve rombolónak hat ? de a pillangó szemszögéből ez maga a születés pillanata ? ami sokszor fájdalmas. De rövid és beteljesítő.

Tehát az augusztus 18 és szeptember 4 közti szakaszban erre érdemes fókuszálni.

60 hozzászólás

Mara mondta:

Szia Balázs és Sziasztok!
Ha jól értelmeztem akkor érdemes TUDATOSAN felkészülnünk egy rövid távú “pokoljárásra”…..?
Az átalakított erő-ink minőségét hogyan ismerjük majd fel? Honnan fogjuk tudni,hogy ez AZ az erő?

Szeretettel üdv,
Mara

Palkó mondta:

Sziasztok!

Kedves Balázs!

Már nem emlékszem, hogy írtad, vagy a Szeged-i előadáson mondtad azt, hogy június 30.-a után “fellélegzünk” egy kicsit, ezért úgy vártam ezt az időpontot, mint valami megváltást. Sőt akiket biztatok, hogy jobb lesz, ők meg végképp! Nem nagyon érzem, hogy könnyebb lenne, hiszen az át-, és megélni-valók továbbra is csak jönnek, és jönnek. Nagyszerű, meg minden jó, ami van, és még mindennapi csodák is történnek, de nagy horderejű változást,- vagy csak a kezdetét,- még nem érzem. Tudom, hogy illúzió, és még csak ébredezünk, viszont nem érzékelem a változást. Bennem van a hiba, velem van baj? Ébredezünk egyáltalán???

TAdrienne mondta:

MEg szeretném osztani a gondolat menetemet veletek: Tehát a fekete és fehér, a jó és a rossz mindíg együtt járnak. A jót elindítva majd jöhet a rossz, hogy megélhessük mennyire együtt van a két oldal. A meditáció erősségétől, a lelki felkészüléstől is függ, hogy mennyire éli meg az ember rossznak a poklot. A jó rezgések, amiket a meditálás során kiküldünk az gyengítheti a pokol érzés erejét, vagy éppen segíti átalalkulni jóvá, vagy most derül ki mennyire vagyunk ébren, mennyi mindent tanultunk amiket hasznosítva kapunk egy kicsit ebből egy kicsit abból, vagy minden rossz után csak jó jöhet, vagy vedd észre a rosszban a jó lehetőségét, vagy.?..?. Számtalan kérdés lehet. A választ a személyes megtapasztalás adja.? Szép napot, mindenkinek azt kívánom olyan legyen a napja amilyennek szeretné. Adr.

bonyolult mondta:

Kedves Balázs! Azzal,hogy féltékenységi rohamok és őrjítő gondolatok jöttek rám hónapok óta, mit akar tanítani nekem a sors? Bevetek mindent,hogy túljussak ezen az állapoton,de úgy érzem nem jutok feljebb, sőt olyan tettekre és szavakra ragadtatom magam, amiket aztán megbánok. Olyankor jön a sírás, önmarcangolás, depressziós gondolatok. Mintha direkt el akarnám taszítani magamtól azt,aki nagyon szeret engem. Holott épp azt szeretném,hogy mindig vele lehessek. Sajnos hiába olvasgatom ezeket az írásokat, nem segítenek nekem, talán meg sem értem. Hálás lennék,ha valaki tudna nekem segíteni abban, hogyan lépjek túl és engedjem el a féltékenységet a párommal szemben. Köszönöm!

Lady Justice mondta:

Kedves Balázs!

Az előző írásod egészen egyszerűen zseniális volt, én megmondom őszintén, azt vártam úgy, mint a messiást, napokig leskelődtem (pedig nem szoktam), hogy mikor írja már le, mert azt éreztem, hogy nagyon pontos gyakorlati megfogalmazást fogsz arról adni, amit én nem tudtam megfogalmazni.

A mostani… a meditációt ki fogom próbálni, remélem a spontán égés elkerül. Azonban valami megragadta a szemem, ez pedig a hernyóból pillangó… mintha ezen már túl lennénk, nem? VAgy azt is el tudom képzelni, hogy ilyen, hogy kollektív hernyóból pillangóvá válás nem létezik. Az én olvasatomban, akkor kezdődik ez a szabadulási pont el, amikor az ember eléri a képzeletbeli mélypontját, ha van neki, a személyes poklának legmélyebb bugyrát.

A július 30-i fellélegzést többen mondták, olyanok, akiknek általában hallgatok a tanácsára, de ezúttal én magamba fordultam, ki is kényszerítődött ez a változás, és nekem pont az ellenkezője jött le. Ha most nem lépek, indítok, változok, akkor egy jó darabig nem lesz rá lehetőség megint. Amit sokan fellélegzésnek láttak, azt én véghajrának hívnám, az utolsó 100 m, amikor már tényleg csak a szíve fogja átlökni az embert a célszalagon, mert a teste annyira fáradt, az elméje pedig már annyira túlpörgött, hogy nincs is, mert összemosódott a kép teljesen.

“Ébredezünk egyáltalán?” – az ilyen kérdésektől nyílik ki a bicska a zsebembe. Te felébredtél már? Vérlázító, hogy az emberek még mindig csak hunyorogva lesnek ki a szemhéjuk alól, hogy más már felébredt-e, és mintha állandóan lenyomnák a “szundit”, csak még 5 perc… csak még 5 perc. Persze, lehet.

A Föld úgyis visszaveszi ami jár neki, velünk vagy nélkülünk.

Lady Justice mondta:

Féltékenység – irigység. Kisebbségi érzésed kivetülése arra akit valójában nem is szeretsz, csak birtokolni vágysz. A kölcsönös tisztelet teljes hiánya. Alacsony szeretet rezgés, nem állsz még a szeretetlétra olyan fokán, hogy magadból indítsd ki a szeretet. Mert önmagadat sem szereted és nem is tiszteled.

A könnyebbik utat választod, ellenállsz a változásnak. Ami irigységet vált ki belőled, az amit a te sorsodból nem valósítasz meg magad számára, mert lusta vagy lépni, esetleg félsz is. Kívülről várod e megerősítést, pedig belül nincs meg.

Az irigységbe egy jó van. Nem kezelhető külsőleg, nem is gyógyítható, azonban önpusztító. Amint az irigylett fél meghúzza a határvonalat, hogy eddig és ne tovább, koppansz akkorát, hogy szilánkokra törik a fejed. KÉpzeld csak el azt az energiát, amit hónapok óta generálsz egy másik emberi lény ellen… ha ő ébred föl hamarabb (ami igen valószínű) ez mind ellened fordul, akkor pedig az egoddal együtt fizikálisan is letérdelsz. Kell a fájdalom?

Tegyél a testedért és a lelkedért, egyedül, mozgás, odafigyelés – oldódni fog. De azt ne várd egyetlen spirituális irányadótól sem, hogy elmenjen helyetted kocogni, majd miután elmeséli milyen volt, a te kalóriáid is kezdjenek égni.

Kiss Kata mondta:

“Amit sokan fellélegzésnek láttak, azt én véghajrának hívnám, az utolsó 100 m, amikor már tényleg csak a szíve fogja átlökni az embert a célszalagon, mert a teste annyira fáradt, az elméje pedig már annyira túlpörgött, hogy nincs is, mert összemosódott a kép teljesen.

?Ébredezünk egyáltalán?? ? az ilyen kérdésektől nyílik ki a bicska a zsebembe. Te felébredtél már? Vérlázító, hogy az emberek még mindig csak hunyorogva lesnek ki a szemhéjuk alól, hogy más már felébredt-e, és mintha állandóan lenyomnák a ?szundit?, csak még 5 perc? csak még 5 perc.”

Váááóóó!
Most rá kell majd nyomnom a hozzászólok-ra pedig ehhez nincs mit! :)))

Kiss Kata mondta:

A féltékenység tényleg butaság.
Legjobb, ha az ember eleve úgy létesít bármilyen kapcsolatot, hogy tisztában van azzal, hogy ez egy pillanatnyi legjobb választás mindkét fél számára. Akkor és ott. Ezért jön létre.
Aztán, ahogy alakul az életünk, változhatnak az igényeink.
Ezért jönnek-mennek a partnereink, barátaink.
Ha valaki megmarad nekünk, akkor nyilván arra van szüksége, amit mi nyújtani tudunk. Nyújtsuk a tőlünk telhető maximálisat mindig. Ez lehet az egyetlen megtartó erő. Magunk felől legyünk nyugodtak, ne őfelőle. Az már nem a mi területünk.

Jeannecora mondta:

Testedzés, önfegyelem és önkritika!!!
Ezek mind jó irányba tereleik a féltékenységet, mert önbizalmat adnak azzal, hogy mindegyikkel legyőzöd önmagad.Hagyjál mozgásteret a mmásiknak, sőt, akár napokat is, amikor nem vagytok egymás közelében.És ha újra találkoztok, nyújtsd a legkedvesebb énedet, amelybe beleszeretett, és tedd mindezt könnyedén.h
Ha mindezt meg tudod csinálni szemrehányások nélkül és spontán jövő szeretetből, akkor egymáshoz valók vagytok. Ha csak birtokolni tudod és akarod a másikat, az csak a kis egód hatalomvágya, semmi több.Az nem szeretet!Meglátod, a rendszeres sport után könnyűnek, felszabadultnak érzed majd magad, és átértékelődik a világ is körülötted.Foglald el minden percedet, hogy azután felszabdultan tudd együtt tölteni azokat a perceket, amelyeket egymásra szántok.Senkit nem lehet odaláncolni, csak legfeljebb egy nagyon laza és hosszú lánccal, amely addig engedhető, ameddig a másik szeretné, és néha azt is hagyni kell, hogy az ő kezében lehessen a vége.Aki szabadságot kap, ritkán él vissza vele, mert nincs minek ellenállnia.Ha mégis megteszi, az az ő erőpróbája, akkor el kell engedni!Ezt egy 71 éves ember mondja neked, hidd el, ez működik csak igazán!!!!

sunrise mondta:

Kedves bonyolult!
Én a szintézist ajánlanám, nem azt, hogy ítélkezz saját magad felől. Ha érzed, hogy jön a roham, vegyél egy nagy levegőt, csukd be a szád, vonulj el egyedül, és merülj bele… Ismerkedj vele, beszélgess vele. Ha hagyod, válaszolni fog neked, minden kérdésedre megtalálod a választ odabent.
És aztán, ha megismered, egyre könnyebb és könnyebb lesz…
És van egy jó hírem:
KÉPES VAGY RÁ!!!
Nekem ez a módszer segített.
Aztán persze, van hogy üvöltök, morgok, hisztizek, de már akkor is meg tudom ölelni magam gondolatban, és fényévekkel javult a kapcsolatom magammal és másokkal…
SOK SIKERT, menni fog!!!

bonyolult mondta:

Kedves Lady Justice és Kiss Kata! Köszönöm a kemény illetve együttérző szavakat. Az biztos,hogy az önértékelésemen esett csorba egy pár hónapja és épp azt a személyt bántom, aki mindig mellettem áll és segít. Még nem találtam meg a technikát, hogyan űzzem ki magamból azt a rossz érzést, azt a valamit ami szinte megszállt, mintha nem is én lennék. Az, hogy butaság amit csinálok, azzal tisztában vagyok mégsem tudok lakatot tenni a számra és mégsem tudom a gondolataimat elterelni akkor amikor szükség lenne rá. Folyton gyanakszom és összeesküvés elméleteket gyártok. Ezzel mindkettőnket az őrületbe kergetek. Talán a Belső utazás segítene, hogy rájöjjek mit kell tennem? Ezeket muszáj volt leírnom, mert ha jól értem Balázs írását még nincs vége a próbáknak sőt…. azt hiszem el kéne engednem mindent és feladni….

Sarkadi Kriszta mondta:

Mindig nagy örömmel olvasom Balázs írásait, mert hol megmagyarázzák, ami velem éppen történik, hol pedig előkészítik azt. A meditáción is azonnal végigvezettem magam, mert tudtam, ha most nem teszem meg, egyszer csak elmúlik a szerda, és azon veszem észre magam, hogy nem történt meg ez az egyszerű, pár perces elmélyülés. Köszönöm, Balázs a támogatásodat!

“Bonyolult” kérdéséről pedig a saját írásom jutott eszembe, amely épp ezt a témát boncolgatja, és talán segítséget is nyújt, itt olvasható: http://href.hu/x/fscb.

sunrise mondta:

Palkó!
Sztem ne kívül keresd az ébredést, ne kívülről várj megerősítést!
Minden ott van belül, leginkább a FÉNY!!! De a fény csak sötéttel együtt kerek egész. Nem kell azonnal mindent szeretni, a legfontosabb a kiváncsiság, a megismerés vágya…
Hinni, vágyni és tenni érte!
(ezt agykontrollon fogtam fel igazán mélyen…)
Hajrá!!!

sunrise mondta:

Kösz Balázs, tetszik ez a meditáció!

Laura mondta:

Köszönöm Balázs!
Ma reggel a tudatom teljesen más minőségben ébredt, mint eddig életemben. Most a világ másik felén vagyok, de augusztus 18-án már Mo.leszek újra kis időre. Ott ahol tényleg a régi erőket el kell engednem – próba!
Micsoda harmónia!

Csodás napot Mindenkinek!

bonyolult mondta:

Jeannecora és Sunrise! köszönöm szépen a szavakat…olvasom és próbálok okulni!

Kasza Tamásné Ildikó mondta:

Kedves “bonyolult”
Szeretném figyelmedbe ajánlani Eckhat Tolle: Új Föld c. könyvét. Ebben megtalálod a válaszokat :)
üdv: Ildikó

Katybee mondta:

Kedves bonyolult,
Most kezdtem olvasni a Bach-virágterápiáról. A terápiában használatos 38 virágesszencia között van, amely segítséget nyújt a féltékenység leküzdésében. A terápia lényeges segítő módja mindenki számára, hogy a különböző virágok harmóniába hoznak, és utat nyitnak a Felettes éneddel való kommunikációnak, így a vele való közös munka eredménye segíthet számodra is a fenti módszerek mellett a féltékenység feldolgozására, és elengedésére..
Ne add fel, inkább dolgozz rajta..

Khymera mondta:

Kedves Balázs!
Az utobbi idökben rámtörő és letaglozó fájdalmak késztettek arra ,hogy válaszokat keressek és egyben megoldásokat.
Olvasva az irásodat elkeztek csökkeni a kinzó érzések.Köszönöm a segítséget.
Mostmár tudom hogyan engedjem el a fájdalmat és emeljem az energia szintemet.

Henni mondta:

Kedves balázs,
Isteni időzítés. Tegnap tényleg elkezdődött, bár még nem látszik semmi. :D

alarik mondta:

Kedves bonyolult. Ne akard a féltékenységet kiűzni magadból, mert még ha sikerülne is, nagyobb erővel térne vissza, mert attól, hogy kiűzted magadból, még létezik. Inkább úgy tekints erre a tulajdonságodra, mint egy csintalan kis gyermekedre, aki épp most teszi próbára az idegeidet. Nézz rá szeretettel, és azzal az érzéssel, hogy “Na, most rajta kaptalak, kis hamis! (mármint a féltékenység érzését) De tudom, hogy én irányítalak, hiába akarod, hogy fordítva legyen, Én, a Tudat.”
Ne haragudj rá, mert megtanított valamire, fogadd el, hogy eddig nem voltál elég tudatos, és hagytad, hogy ideig-óráig átvegye az irányítást, de ezután elfogadássá változtatod magadban, mert ez kellemesebb érzés. Nem tudom, hogy láttad-e a “Tulku” c. filmet, ahol egy jelenetben ül a kis Buddha, nagy nyugalomban, míg az ellenségei nyílzáporral támadják. Belőle sugárzik a szeretet, a béke, s mire a nyílhegyek elérik, mindegyik rózsaszirommá változik. Engem akkor úgy megkapott ez a jelenet, hogy azóta gyakorlom ezt a gondolkodást. Elmondhatatlan felemelő érzést okoz, és egyre könnyebb.Szinte az élet minden területén alkalmazható, ahol negativitás; erőszak, félelem, veszekedés, hazugság stb. felbukkan. De alkalmazhatjuk áldásként is a gondolatainkat, akár pozitív, akár negatív körülmények, események megnyilatkozások alkalmával. Bárminek elképzelheted a féltékenységet, amint feléd
ront, de mire elér, bármivé átalakíthatod. Te vagy a főnök, nem az egó. (Ő próbálkozik, mert az a dolga).

Gabi mondta:

Köszönöm a csodás meditációt.

Ibolya mondta:

A tapasztal-ÁS folyamatán át jutok el a tapasztalat-ig. Amíg “történik velem”, addig tapasztalom.Amíg lehántja rólam a rétegeket, mint a hagyma héját, míg egyenként tépi le rólam a ruhát,a húst, a csontot, mint ahogyan megszabadítja a rózsát szirmaitól, úgy veszi el tőlem elképzeléseimet, belém rögzült szokásaimat, napi rutinomat, a gondolataimat(!), és amikor már mindent odaadtál még mindig van, amit félsz odaadni, mint amikor még mindig maradt egy belső kis hagymahéjacska, magocska, gondolatocska, és amikor már az utolsó csepp is belehullt a pohárba és ott rezeg, mint szivárványszínű buborék: akkor tapasztalat. Az már nem fáj és az már nem jó.
Én így gondolom.

Ezoökobio mondta:

Hello Mindenki! Velem csak jó dolgok történtek ebben a két-három hétben(ideje volt, egy életszakasz váltás utáni kemény öt hónap pokol következett..) Végre azonban amelyek a legjobban aggasztottak megoldódtak. Lett munkahelyem és átköltöztünk másik albérletbe. A baj az, hogy folyamatosan rettegek és rossz gondolatok járnak a fejemben. Nagyon megszeretnék felelni és azon vagyok, hogy elismerjenek. Vajon az ego generálja ezt? Remélem csupán az “ő” játéka…

Prejud mondta:

Kedves Bonyolult!
Ez egyáltalán nem bonyolult,sőt! Kérdezd meg magadtól,amikor éppen jön a féltékenységi hullám, hogy Ki az aki féltékeny bennem?
Hiszen az aki valójában vagy, az teljes egész és tökéletes, egy a Forrással egy a Tudattal. Ez vagy Te,Én és Mindannyian. Akkor mégis ki az aki féltékeny? Hát a kis éned vagyis az egós éned.
Merthogy adva van egy szituáció a pároddal és egy régi minta alapján,mondhatnám egy régi program alapján érzéseket,gondolatokat ragasztassz hozzá és ezzel azonosítod magad-E.Tolle fájdalomtestnek nevezi,ami ilyenkor feléled és “enni” akar. Ezt én is megtapasztaltam. Ezt a régi programot megtörheted átalakíthatod,ha a keletkezésekor rögtön rálátsz erre a régi mintára,hiszen ez csak egy illúzió. A kis én fájdalmat szenvedést akar generálni-de a kis én nem létezik-ezt az illúziót megélheted,ha meditálsz és megkérdezed Ki vagyok Én?Keresd meg a kis ént-nem fogod megtalálni,mert nincs-pedig a gondolatok,érzések tőle jönnek-akkor lehet,hogy ezek a gondolatok,érzések /pl.féltékenység/ sem létezők? Vajon honnan jönnek akkor? Az elméből. De az elmét megtalálod e ha befelé figyelsz?
Ez itt a kérdés és itt a válasz is!Ezt már találd meg Te magad!
Ugye,hogy nem is bonyolult?
Szeretettel

bonyolult mondta:

Kedves Ildikó! A könyvet még nem olvastam,de mindjárt megnézem hol tudom megvenni. Kedves Katybee, igen: épp most próbálom ki -pont emiatt- a bach virágterápiát. Emellett még sok mindennel próbálkozom(jóga,könyvek a témában,meditálás, sok séta,gyógyteák, virágterápia stb.) hogy leküzdjem belső elégedetlenségeimet és újra jókedvűen és optimistán lássam a világot. Kedves alarik, nagyon elgondolkodtat amit írsz, lehet,h.ez az én nagy erőpróbám, amit eddig nem oldottam fel magamban, vagy nem oldottam meg, azt most rámzúdítják…… ?Köszönöm a segítségeteket!

Ritus mondta:

Sarkadi Krisztának köszönet a cikkért :)

Balázsnak meg a sok-sok mindenért,a mi engem is épít!!!!
Isten Velünk :)

Anna mondta:

Kedves bonyolult!
Szeretettel ajánlom a figyelmedbe; Reményik Sándor, Kegyelem c. versét!

Jeannecora mondta:

Bizony, az a vers csodálatosan ráébreszt arra, hogy sok hiábavaló küzdelem után “egyszercsak” megjön a várvavárt Kegyelem!Érdemes megkeresned.Életreszóló élmény egyszerűen, gyönyörűen elmondva.

bonyolult mondta:

köszönöm :)

Kiss Kata mondta:

Ez pedig a másik :)))

Reményik Sándor:
Béke

Valami furcsa összehangolódás,
Valami ritka rend ?
Széthúzó erők erős egyensúlya,
Mély belső bizonyosság idebent ?
Bizonyosság arról, hogy élni jó,
Szenvedni elkerülhetetlen,
Szeretni tisztán: megistenülés,
Meghalni szép ?
S a Kifejezést meglelni mindezekhez,
Megtalálni a felséges Igét:
Az Igét mindezekhez:
A Béke ez.
Orkán ordíthat aztán odakünt,
Robbanhat ezer bomba: kárbament,
De kárt nem okozott.
Bent:
Csend.
A Béke itt kezdődik.
Bent:
Csend.
Isten hozott.

Judit FL mondta:

Kedves Balazs es kedves Mindnyajan !

Irtam egy kalssz hosszu hozzaszolast es eltunt, nem tudom merre lett.
Mivel most mar hajnal fel 1 van, rovidre fogom.

ha ezzel segitek, es elfogadjatok a segitsegem, letrehoztam egy spiri csevego oldalt, ahova tobbek kozott elsosorban a Csillagmag uzenetek is felkerulnek, es ugyszinten minden fontos spiri info egy helyen.

Felveszel a skype- ra SISSY 1125 es akkor atkuldom a meghivot az oldalunkra. EGY MINDENKIERT ES MINDENKI EGYERT ! Mert valoban EGY nagy csallad vagyunk es mindenben, mindenkor segitunk egymasnak.
Nagyon vidam, szeretettol sugarzo oldal, ahol mindenki nagyon jol erzi magat.
Ha ugy erzitek, hogy segithetunk akkor szeretettel es orommel varunk !

Kedves Balazs !
Nagyon koszonjuk a meditaciot, a Barataim neveben is es szombaton meg is ejtjuk a Barataimmal !

meg sok mindenrol irtam az elobb, a feltekenyseg poklarol is, de elveszett ! Hala Istennek, mar tul vagyok rajta ! Hogy mi volt nalam ez a roham, magam sem tudom, hiszen eletemben sem voltam feltekeny.Csak ezzel az egy parommal.

Hat akkor csodalatos napot kivanok nektek!

Judit

Anna mondta:

Ez a szeretet törvénye. Ezt is ajénlom a figyelmedbe Kedves Bonyolult!
Feladatunk, hogy megtanuljunk szeretni. A mindent átfogó szeretet képességét kell elsajátítanunk. Szerelmesnek lenni és igazán szeretni két különböző dolog, miként a virág és a gyümölcs. A gyümölcs megjelenésével eltűnik a virág.

A szeretet azt jelenti, hogy megértően, tudatosan elfogadom a tökéletlent.

A szeretet az az öröm, amelyet akkor érzünk, amikor a szeretett emberre gondolunk.

A szeretet azt jelenti, hogy megnyitom magam, és beengedem a másikat.

A szerelmes birtokolni akarja szerelmét, kisajátítani, függővé tenni. Csakhogy mindaddig, amíg a szeretetben a függőség bármilyen formája megvan, a kapcsolat nem tökéletes.

A szeretet azt a vágyat keli szívemben, hogy a másik boldog legyen, és kész vagyok ennek érdekében bármit megtenni és időt adni neki, ha időre van szüksége, figyelmet, ha figyelemre van szüksége, és szabadságot, ha szabadságra van szüksége. A szeretetben nem várok feltétlen viszonzást. Cselekedeteim mozgatórugója a gyengéd odafigyelés, nagyrabecsülés és csodálat. Szerethetek mellette másokat is, és ezt a jogot neki is megadom. Érzelmileg független vagyok a másik reakcióitól, mert szeretem őt, függetlenül attól, hogy érzelmeim viszonzásra találtak-e vagy sem.

A szeretet egyszerre jelenti, hogy adok és kapok, és mindig adással kezdődik.

Anikó mondta:

Kedves Anna!
Nagyon szépen összefoglaltad és megfogalmaztad a lényeget.
Gratulálok, ez mind így van ahogy írtad.
Szeretettel: Ani

Palkó mondta:

Sziasztok!

Elnézést kérek, ha kérdésemmel bárkit is megbántottam volna, nem volt szándékos! Bár Balázsnak szólt, mégis érdekes volt látni, hogy van aki azonnal, minden kérés nélkül ítélkezik felettem, úgy, hogy azt sem tudja, ki vagyok Én, arról nem is beszélve, hogy Nekem egészen mást jelent az “ébredezünk egyáltalán” kérdés, mint, egy másik embernek. Az is érdekes volt, hogy nem rossz, hanem jó kedvem lett tőle, hiszen legalább vannak, akik próbálják jobbá tenni a világot, még, ha ezen a módon is… Azt tanultam, hogy mindenki a saját szemüvegén keresztül látja azt, ami körülötte van, ezért fordul elő, hogy egy szituáció, egy élethelyzet, vagy akár csak egy szó is egészen mást jelent az egyikünknek, mint a másikunknak. Kérlek, toleráljátok azt, hogy egy másik úton haladok, és mást tapasztalok meg, mint Ti! Egyébként (Lady Justice és Kiss Kata) szívesen elmondom, hogy abban hiszek, hogy mindenki maga dönti el, hogy mikor ébred fel, sőt felébred-e egyáltalán, és, hogy majd hogyan folytatja, de ezt Én maximum kívülről figyelem, mint folyamatot, úgy, hogy nincs sok közöm hozzá, sőt, beleszólni sem szeretnék, és hatással sincsen az életemre. Az sem zavar, hogy Te, vagy más “felébredt-e”, maximum a bicska a “zsebedbe”, és nem a zsebedben, de ez sem számít! Ez az egész csak illúzió, azért, hogy tapasztaljunk, és valszeg csak a türelmetlenségem az, amely kétértelmű kérdéseket hoz elő belőlem. Szerintem… Persze “Nekem ne higyj el semmit”, vagyis Nekem se, hanem tedd, és gondold azt, amit csak akarsz! Ígérem ezentúl közvetlenül írok Balázsnak! Szép napot Mindenkinek! Köszi! :)))))

Lukács Lászlóné mondta:

Szeretnék mindenkivel megosztani valamit, ami számomra a legnagyobb boldogság és valószínűnek tartom, hogy az “itt és most”-ban a legtöbb, amit az Isteniből tapasztalni lehet! Ez pedig a HÁLA érzése, amit a mellkasod közepén érzel, hatalmasra tágulva és minél tovább meg tudod tartani, annál inkább tapasztalsz egy rendkívüli érzést! Nem más az, mint a végtelen szeretet minden és mindenki iránt. Lebegsz benne feloldódva és tisztán érzed-, tudod, hogy ez nem Te vagy már, hanem a MÁSIK. Ehhez minden dolog elengedése “árán” lehet hozzájutni.Aki egyszer megtapasztalja, mindig erre vágyik.

Kukusik Ágnes mondta:

Kedves Balázs és Mindenki!

Úgy érzem, egy erőteljes belső alkímiai folyamat zajlik most bennünk a Mars-Merkúr szembenállás hatására. Ennek eredményeképpen egy tisztább, bölcsebb, érettebb, magasabb szintű erő születik Magunkban, amellyel jobb megoldást találhatunk a feszítő és feloldatlan helyzeteinkre, ügyeinkre.
Szép átlényegülést, felfényesülést kívánok Mindenkinek!

Anna mondta:

Kedves Anikó!
Ez nem az én művem. Sok helyen olvasgatok a NET-en és így találtam erre a fantasztitus írásra! Itt a link, amin a többi szellemi törvényt is elolvashatod! :-)) http://angyalforras.hu/Tudasforras/Szellemi-torvenyek-20110630193615
Az oldal minden egyes írása csodálatos.

bonyolult mondta:

Kedves Judit FL, sajnálom hogy elveszett amit írtál. Pedig kíváncsi lennék rá, ugyanis annyira jó volt olvasni a sok-sok segítséget,a megélt tapasztalatokat a többiektől. Ma szinte egész nap ezeken a gondolatokon járt az agyam…próbálgattam melyik az, amelyik nekem megnyugvást hoz. Köszönöm mindenki kedvességét és azokat az apró információ morzsákat, amikből össze tudok rakni valamit, ami segít nekem túljutni ezen az átmeneti állapotomon.

Anna mondta:

Kedves Rendszer-moderátor!
Kérlek tudasd velem mit rontottam el, hogy az üzenetemnek moderációra kell várakoznia. Valószínű, megszegtem valami szabályt. Válaszodat előre is köszönöm és nagyon várom.
Szép napokat!

Irén mondta:

Kedves Ismeretlen Barátaim!

Először cseppentem be ide a hozzászólások elolvasásához.Nagyon csodálatos,tanulságos,és felemelő érzések kavarognak bennem.
Az,hogy kicsit harapdáljátok egymást az jó,vagy nem? Úgy vélem a SZÁNDÉK a segítségből és szeretetből ered.
MINDIG ÚTON VAGYUNK
HOL LENT,HOL FENT,
HOGY EGYSZER EGÉSZEK LEGYÜNK….

Mese mondta:

A köztudatban úgy értelmezzük a FELADÁST, hogy nem érdekel, lesz ami lesz.Én úgy gondolom hogy ha feladom (értelmezzük a szót)közvetlen Isten segítségét kérem, oda FEL ELÉ. Talán mert sürgősnek érzem a megoldást.Onnan FENTRŐL kaptam a feladatot, ha nehéznek érzem onnan kérek segítséget – tehát – FELADOM.
Elengedem, és szeretettel gondolok rá.
Ne TÖRJÜK állandóan a fejünket, mert a végén még összetörik.
Értelmezzük csodálatos nyelvünk szavait, nagyon sok megoldásra rá lehet jönni. Egy példa: a szer-ETET, a győl-ÖL.
Minden írásból tanulok, Köszönöm

Prejud mondta:

Kedvesek!

Mindannyian csak a saját jól bevált “módszereinket” tudjuk elmesélni egymásnak. De valójában csupa-csupa tükör néz magára.
Mindenkit tükröz a hozzászólása. Javaslom nézzünk bele,mit javasoltunk,mert nekünk magunknak is azzal van dolgunk!
Ez már vastagon az “átalakulás iskolája”! Igaz Balázs?
Még egy javaslatom lenne:nézzük meg mitől félünk, mert minden a harmóniától,egyensúlytól eltérő érzés,gondolat mögött félelem húzódik meg.
A társhoz való ragaszkodás/ és nem véletlen nem birtoklást vagy féltékenységet írok/,jöhet elhagyatottságérzésből pl. gyermekkorból,előző életből,méhen belülről- az anyával való megoldandó feladatból,egy állandó veszélyérzetből,netán a Forrástól,Istentől való elkülönültségünkből. De érdemes észrevenni.hogy amíg ezen “rágódunk” nem vagyunk a jelenben,mert ez mind a múlt, ill. félünk a jövőtől,ami szintén nem a jelen,a most.
Tehát újra csak a megoldás a jelenben van. A most elfogadása. Ahogy érzem magam most,azt érdemes elfogadnom,mert ez hozza meg a változást!Ez a kegyelem és az alázat a pillanatban, a pillanatnak,Istennek.
Folyamatosan megyek át ezeken az érzéseken én is és megéltem, megélem a változást. Még csak rövid időkre tudok elrugaszkodni a múlttól és nem várni mi lesz a jövőben. De igyekszem letenni a múlt terheit.Le kell vágjuk magunkról/ skorpió olló/,nem vihetők tovább.
És ezt persze mind az elmém generálja, ami illúzió-egyszerűen nincs ,nem létezik. Cak az egy Tudat,Isten Forrás-sokféleképpen nevezik- létezik.A Minden és a Semmi vagyunk, az egy Tudat vagyunk, a feltételek nélküli Szeretet vagyunk a személyiségünk alatt valamennyien.Ezért akarunk segíteni egymásnak,ezért érezzük át a mélyben egymást! De nincs másik, csak az Egy van. Ha a másiknak segítesz,magadon segítesz!És ez a tükörtudat!
Weöres Sándornak van egy kötete:A Teljesség felé. Ebben írja: “Fölöttem az Ég alattam a Föld és bennem a létra.” Ez a dolgunk tehát,hogy összekössük az Eget a Földdel!Éljük meg a pillanatot,mert minden pillanat u.olyan fontos.Nem fontosabb a múlt és nem fontosabb a jövő sem! Köszönöm az írásaitokat és a tükröket,amiket tartotok nekem!Szeretettel

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Prejud és Anna!

Van egy beépített spam-szürő a rendszerben, ami bizonyos kritériumok alapján visszafog hozzászólásokat – ha nem lenne, az oldalt elárasztaná a spam.

Minden jót,
Balázs

Prejud mondta:

Kedves Balázs!
Köszönöm,már értem,akkor a név maradhat.És semmi megszürnivalót nem írtam,mert átestek a rendszer szűrővizsgáin a hozzászólásaim teljes egészében.Most írtam az oldalra másodszor.
Köszönöm a lehetőséget!Én nem annyira értek a számítógépes dolgokhoz.
További szép napot!

gyémántfény mondta:

Sziasztok
Rég jelentkeztem. Mi a helyzet azzal, ha krónikus betegség áll fenn valakinél. Igazából csak pszichés eredetű. Hogy lehet neki segíteni, hogy ne “agyaljon” és a jobbra koncentráljon? Ez a tűzmeditáció segít? Neki kell lépni, én már kifogytam az ötletekből.
Köszönöm. Jó olvasni ezt az oldalt.

Csillag63 mondta:

Az utóbbi idők egyik legnagyobb élménye nekem ez a FELADOM. Nagyon tetszik, nagyon igaz!!! Csodálatos segítség:-))))
Bennem hatalmas erők ébredeznek…nem is értem. De jó.
Mindenkinek minden neki való szépet és jót kívánok.

Anna mondta:

Szeretett Balázs!
Köszönöm a válaszod!
A sok csodás írást is köszönöm Kedves Mindenkinek! Áldottak vagytok mindörökké!

Aleteia mondta:

Kedves Balázs! Kedves Mindenki!
Teljesen működik ez a hatás.
Nekem két dolot vonzott be. Egy történetet egy Jeruzsálemben élő 112 éves palasztín férfiról, aki még tavaly is önmaga préselte az olíva olajat, a titka pedig az, hogy minden elfogad úgy, ahogy az a valami mutatja magát. Pedig palesztinnak születni 1899-ben nem volt épp a legkönnyebb hely-választás. Egyetlen egyszer sem volt dühös (a fiától tudom), a stresszt teljes mértékben kihagyta az életéből. Sokat gondolok rá. Ő tudja.
A másik az együttérzés.

Ez a két dolog nagyon sokat segít abban, hogy az ember jól legyen. Talán neked is, Gyémántfény.

Kiss Kata mondta:

Bocsi Palkó, azt hiszem nem gondolkodtam kettővel vissza mikor megörültem Lady írásának (néha tényleg hiányzik nála egy-egy betű a szavak végéről, ez tény). Az első bekezdés, amit idéztem tőle pontosan leírta azt, ahogy én is érzek most. A másodikról meg beugrott egy óriásplakát néhány évvel ezelőttről, amit Felvonulási téren láttam: “majd holnap”. Itt megnézheted, nagyon beszédes : http://www.youtube.com/watch?v=5PWIA0KShMI&feature=player_embedded (az utolsó előtti plakátról van szó).
Eléggé unalmas lenne, ha mindannyian ugyanazt gondolnánk valamiről, azért (is) vagyunk itt, hogy megosszuk egymással a gondolatainkat, úgyhogy jó lenne ha te is maradnál. :)

Mese, köszönöm, hogy megtanítottál szótagolni. :)) és feladni :) .

Prejud, neked igazad van, én is éppen a maximum nyújtást és a magam felől biztosnak levést gyakorolom ezerrel! :D

K.Rita mondta:

Kedves Balázs!

Mindig lelkesen vártam az írásaid, mert tényleg olyanok, hogy legtöbbünk, akik olvassák, azt érzik, mintha kizárólag hozzájuk címezted volna őket. Én is így voltam eddig. Mindig a legjobb pillanatban érkeztek, és nagyon sokat segítettek. De valami történt velem, mert már az Erőpróba elolvasásakor – ami egyébként döbbenetesen pontosan abban a pillanatban érkezett a postaládámba, mikor éppen panaszkodás közben hangosan kiejtettem a számon, hogy igazán jöhetne már valami levél a Csillagmagtól, mert megint elakadtam :), szóval hihetetlenül megörültem neki. De miután elolvastam, azt éreztem, hogy ezzel én most nem tudom, mit kezdjek. Értettem is meg nem is… Éreztem valami elakadást, valahogy nem tudtam beengedni, magamévá tenni azt az üzenetet. ÉS ez a legutóbbi írásod is olyan számomra, mintha kínai lenne. Nem értem, mi történt velem… Ráadásul a meditációt sem sikerült igazán végigcsinálnom, pedig sokszor nekiduráltam magam, de egyszerűen, mintha valamit elvágtak volna bennem, mintha “eldugult” volna a befogadó csatornám, vagy mi… Az elmém teljesen rám telepedett. Még a fejem is belefájdult saját magamba… Teljesen tanácstalan vagyok most … Tudom, azt szoktad mondani, hogy nem kell azt követni, amit mondasz. Eddig sem az akaratommal követtem, egyszerűen hatott rám, működött, jó volt. De akkor most miért nem?

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Rita!

Ez több dolgot is jelenthet, de a választ te tudod, és hidd el, nem is kell rajta agyalni,mert ott van előtted, csak még nem látod.
Valóban, isten őrizz, hogy kövesd azt, amit mondok… talán ez pont arra tanít, hogy megtanuld a magad formájába önteni a Téged ért hatásokat, tanításokat? Próbáld meg átalakítani a saját nyelvezetedre – s ha nem megy, akkor nehogy problémázz rajta, dobd ki a sarokba, és lásd meg az orrod előtt azt, amit értesz.
Én ezt tenném legalább is… de te mit tennél?

Minden jót,
Balázs

K.Rita mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon köszönöm a válaszod, igen, túl sok energiát és figyelmet fordítok “kifelé”, ezért nem látom, ami az orrom előtt van… Veszek is gyorsan egy közellátó szemüveget… :)
Minden jót neked is!!
Rita

Főnix mondta:

Én már nem is írok semmit! :))) Ugyanaz a probléma és a saját megoldásaimat rakjátok elém! Hogy magamtól miért nem jöttek elő??? Már csak nevetek magamon! Köszi Nektek! Mit keresett ISTEN a hálószobában – ezt olvasom most. ” bonyolult “- nak is ajánlom.
Végtelen szeretettel…

M. Helga mondta:

Kedves Rita!
Szerintem, amit érzel része ennek az egésznek. Én enm mondom, hogy nem értettem a Balázs írásait, de én is küszködök azzal, mintha néha eldugulnának azok a csatornák, amik eddig annyira tiszta érzéseket küldtek. Én csak azt tudom neked tanácsolni, hogy függetlenül attól mennyire tudsz épp ráhangolódni a dolgokra, higgy!!!Nálam, úgy érzem ez a kis dugulás a hitem próbája volt, először megmutatták, milyen ha érzem, hogy tudjam, hogy érezhetem és most hinnem kkell, hogy akkor is ott van ha épp nem tudok ráhangolódni, akkor sem hagytak magamra!Lehet, hogy egész más a te helyzeted, de vmi miatt ezt most leírtam, bocs ha mégsem passzolt rád!Szia

Irén mondta:

Ismét visszatértem….SEGITS-ÉG…
FIGYELJ-ÉTEK….mi a jelentésük,töltések a szavainknak,GONDOLATAINKNAK,csak a legfontosabbakat említem….
Ha szinkronban vagyunk a teremtőnkel,akkor minden csodálatos.

/AZ ÚTON VÉGIG KELL MENNI,MÉG ESŐS IDŐBEN IS/

Henni mondta:

Szinkronicitás :D Vicces ez, tagja vagyok egy nemzetközi “csillagmagnak”, mondhatni óramű pontossággal bukkanak fel a gondolataink/dilemmáink egymásban, nagyon vicces visszaolvasni, amit épp kigondoltál. Vagy ki gondolt. Enjoy!
ölelés
:D

Angyalka 1105 mondta:

Kedves Irén :)

Nagyon szépen köszönöm a kis szösszenetedet :)
Ezekre a szavakra még soha nem gondoltam így :)
Mindig tudtam, hogy a magyar nyelv csodálatos,…. de ennyire ?

Kb. 16 éve volt egy autóbalesetem . Elaludtam a kormánynál és neki mentem egy nagy fának. A kitört ablakon kimásztam, az út szélére vánszorogtam, és elkiabáltam magam, hogy segítség :)
de egy árva lélek nem volt az úton . Erre tisztán emlékszem :)

Angyalkáim vigyáztak rám , így kisebb törésekkel megúsztam :)
Szóval az ég segített :)

K.Rita mondta:

Kedves M. Helga!

Köszönöm szépen a “hozzámszólásod”! Igazán jól esett! :)
Igen, a hitemet (is) még edzenem kell, ez bizonyos!!
Minden jót neked!

NévBaran Mária mondta:

Köszönöm a mai előadást. 2011. aug. 26. érdekes volt. Mária