Csillagüzenetek

Belépés a Tejútkapun

2011. jún. 10

Pünkösd a Szentlélek kiáradását szimbolizálja. Azt az időpontot, amikor Jézus és tanítványai szétváltak, és a Tanítványoknak önállóan kellett megmutatniuk életükön keresztül a krisztusi tanításokat.

A korábban tárgyalt feszítő, feszülő időszak így Pünkösdkor, illetve az utána következő Teliholdkor bontakozik ki (június 15), ami után a kiáradás, szétszóródás és a lebontás még erőteljesebbé válik. S mint minden lebontás egy másik oldalról nézve építés. Ezt kell megértenünk a mostani időszakban.

Amikor egy épületet lebontunk tégláról téglára, akkor keletkezik egy új, nagy halom tégla, ahová a régi téglákat pakoljuk. Ha ezt átlátjuk most, és megértjük, hogy a bontásnak tűnő időszak most valójában építés, akkor észrevesszük, hogy az eddig épületnek hitt valami volt a téglahalom, és most építjük a láthatatlanban az igazi épületet. Már azzal a tudással, hogy tudjuk, tudatosan tudjuk, hogy milyen épületet is szeretnék ezáltal felépíteni.

Mint ahogyan Pünkösd ideje arról szól, hogy a Húsvétkor megfeszített majd feltámadt Krisztus szétárad a világban. Ebben is látszik, hogy egy esszencia elpusztult, egy anyagi, fizikai léthez kötött energia eltűnt, majd létrejött a Krisztus-háló, a Krisztus-tudatosság. Ahogy a Tanítványok elindultak, hogy ki-ki a maga útján fejezze ki a benne élő krisztusi energiákat.

Ez vár most ránk: lebontjuk az anyagi létezésben gyökerező épületünket, és helyette építünk valamit, ami már másban gyökerezik, másról szól. De maga a lebontás által szerzett tapasztalatok számítanak, hogy mi alapján építünk.

– – –

Az Asztrológia és Asztrozófia általam beszélt nyelvén kifejezve ez igen izgalmasan tükröződik Pünkösd hetében. Június 15-én a Telihold és a Teljes Holdfogyatkozás valami hasonlót hoz el, mint amiről december 21-én beszéltünk (részletek itt).

A Holdfogyatkozás mindig a le-felszálló Holdcsomópontokon jön létre, amelyekben mindig megjelenik valamiféle karmikus-szerű üzenet. A szónak nem a karma értelmében, hogy ok-okozat, hanem abban, hogy honnan jövök és hová tartok, és e közben milyen utat járok be. Itt aktiválódik a látszólagos múlt és jövő kapuja, ezek tulajdonképpen válaszutak, afféle csomópontok, amelyeken áthaladunk. Kapuk.

A Kapu most kinyílik, mert az ősi, bennünk élő Mag lesz megszólítva. Emlékezni fogunk arra, hogy honnan indultunk el, és minden emberben egyre erősebben fog ragyogni az az egyedi esszencia, egyedi szín, amivel erre a nagy utazásra indult. (Nap-Merkúr-leszálló Holdcsomópont)

Tehát Beavatást nyerünk a saját életünkbe, énünkbe, hogy mit hozunk magunkból. És azért nem szeretném annyira a karma szót erőltetni, mert a karma abban a korlátozó értelemben megszűnt létezni, ahogyan korábban gondolkodtunk róla.

Ellenben létezik az, ami minden emberben egyedi, minden ember saját Magja, saját küldetése.

Ez fogjuk most aktiválni Pünkösdkor, illetve az azt követő Teliholdkor.

Mint ahogyan Krisztus tanítványai útnak indultak, így indulunk mi is, a Saját egyedi utunkon.

Így ez tehát egyben lebontás is lesz, annak a lebontása, ami nem Én Vagyok. Éppen ezért átélhetünk egyfajta hiányérzetet, feszültséget, frusztrációt, hiszen bizonyos részeknek hiányozni fognak a régi energiák, a régi minták. Ez hordozni fog egy impulzív töltetet.

Ugyanakkor egy másik szinten egy hatalmas megnyugvás és beteljesültség érzet fog eluralkodni, amivel érezni fogjuk, hogy az új és tiszta énünk most van alakulóban.

– – –

Teliholdkor a Nap a Nimród csillagkép fölött fog állni, együtt a Nimród csillagkép Koronájával. Ez tehát tovább erősíti a Beavatás üzenetét, amely elérkezik hozzánk az Égi Kapun, Tejútkapun, az Aurigán keresztül. A koronacsakránkon jön át a Tejút beavató fénye, amellyel kapcsolódunk az Isteni Tervbe, az Isteni részünkhöz. A Nimród és a Nap alatt a mélyben a Galamb csillagkép ragyog, amely a Békét és a Beteljesülést hozza el számunk!

Itt már elengedjük az anyagot egy szinten, ahogyan Nimród csillagkép alakjában is a Bikát lenyilazó Uralkodót látjuk. Itt az anyagi létezés lehúzó, visszatartó erők elengedés, a ?régi energiák? elengedése a cél.

Elengedés.

De tudjuk, hogy ezzel egy új világot alapozunk meg. És mi döntünk, hogy mit helyezünk a fókuszba: azt a világot, amit lebontunk, vagy azt a világot, amit éppen építünk. Mert mind a kettő egyszerre történik. De Te döntesz.

23 hozzászólás

Ildus mondta:

Köszönöm én is az írásaidat, mint annyian mások is. Olyan jó, hogy a tapasztalatokat valamilyen intellektuális keretbe lehet illeszteni általad. Így nem annyira bántóan kaotikus ami történik, látszólag van valami rendje. Meg az is jó érzés, hogy átélhető az egységünk a mindenséggel, hiszen amit Te leírsz a csillagokból, az már rendszerint megtörtént velünk akár akartuk / tudtuk, akár nem.
Szóval köszi!

Sunrise mondta:

75-ös ősziként nekem pont most találkozik mindezzel együtt a Plútó-Szaturnusz is újra… (amiről még januárban írtál)
Akkor igyekszem meglovagolni a kérdést, az előszelek már becsaptak…
Köszi az irányjelzést, irány az újjászületés!

edit mondta:

A zsigereimben erzem mindezen “szent” valtozast,koszonom a megerositest! Legy aldott az Uton!

Schmidt Károly mondta:

Kedves Balázs!
Én máris átélek egy bizonyos hiányérzetet, feszültséget, frusztrációt, ugyanakkor van bennem egy többletérzet is, amelyet – talán nem helyesen megfogalmazható – KAOTIKUS SPIRITUÁLIS KUSZASÁG-ként élek meg most. Nem tudom ez milyen jelentőséggel bír, mivel,vagy egyáltalán magyarázható-e ez valamivel?
Most úgy érzem, hogy jó lenne minél előbb túl lenni ezen a “TATAROZÁSON”! Ez nem is annyira sürgetés lenne részemről, inkább kíváncsiság. Tudom, hogy rajtunk, egyéneken sok múlik!!
Köszönöm.

Ilona mondta:

Spirituális és kézzelfogható értelemben is a lebontás szakaszát élem /azt hiszem/ – de fogalmam sincs róla – hogy az újjáépítés milyen lesz. Vajon hoz megnyugvást és ad perspektívát? Ad erőt a tovább éléshez? Azt tudom, hogy honnan jövök, de hova tartok?

Lady Justice mondta:

Elképesztő, ami most történik, elképesztő. Ami számomra nehéz benne, ledobálni azokat a köveket, amihez egy ember tapad konkrétan. Azonban ha a másik irányba fordulok, olyan teljesség érzés árad szét bennem, amelyhez hasonlatosat még talán nem is éltem meg.
Köszönet, hogy kimondtad te is, nincs karma! LegSZÍVesebben szétkiabálnám az egész Világba :)))

Csillag63 mondta:

15-én kezdik “szétverni” az iskolánkat, a munkahelyemet= felújítás. Ki tudja, kész lesz-e szeptemberre…? Nem biztos. De hogy soha többé olyan nem lesz, mint volt… az meg végképp rajtam múlik ismét, hogyan költöztetem magam oda vissza:-)

kicsimag mondta:

Élmény volt hallgatni téged.Így már az írásaidat is megértem.
Ismeretlen ismerős barátom testvérem úti társam.KÖSZÖNÖM!

EDITH MATHE mondta:

Koszonom!
Edith

Magocska mondta:

Úgy legyen! :)
…jelentem, nagyon izgalmas érzés a fent leírtakat átélni. Igen, ezt át/meg kell élni, hagyni leomlani a régi falakat és az ÚJ ÉLET adni fogja magát. Nem kell kapkodni, sietni, tervezni, rágörcsölni, magyarázkodni, kétkedni, csak ÉLNI :)
Élvezem az ÉLETET az “apró” örömöket azt h. végre ÉLEK :)
SZABAD VAGYOK, ITT és MOST. HÁLÁS vagyok h. itt lehetek és így élhetek :) Én “csak” megyek, amerre az érzéseim visznek és milyen jó ÉRZÉS a MAG-ra hallgatni. Hagyni hagy vigyen oda ahová Ő szeretné :) Tiszta szívemből kívánom h. mindenki találja meg MAGának ezt az érzést :) Szeretettel

Laura mondta:

Kedves Balázs!

Csodálatos az írás ismét!
Igen, most ráléphetünk a Saját Utunkra és Beteljesedhet az Életünk.

Csodás napokat élek, június 5-én volt a születésnapom, és június 22-én érkezik a Párom és 28-án már az Új Otthonomban leszek Dél-Afrikában, ahol eddig ebben az életemben nem jártam.

De békével megyek és hittel, mert belül érzem, hogy VÉGRE OTTHON LESZEK! :)

Csodás Utat és HAZATALÁLÁST MINDENKINEK, AKINEK EZ FONTOS!

Sok sikert és jó egészséget kívánok Neked.

Ölellek szeretettel,

Laura

Kanti Szilvia mondta:

Én azt érzem,hogy nem tudom folytatni a megszokott életem,és nagyon ideges,feszült vagyok,robbanni tudnék!Nem tudom merre tovább,csak azt érzem,hogy valami új kell,tovább kell lépnem mindenképp!

Adri mondta:

Egy nagyon érdekes előadás ami sok rétegét érinti annak ami mostanában foglalkoztat mindenkit.Akár itt ezen az oldalon is.
Az előadó egyetemi tanár rengeteg kutató munkával a háta mögött.
Bejárta a fél világot mondhatjuk. Megvilágosodásának történetét adja elő az elején, és a 40. perc környékén jön a lényeg. Az összefüggéseket szépen elénk tárja.Kik vagyunk, kik irányítanak bennünket, mi várható (2012).Ne a félelem tápláljon bennünket, mert ezzel másnak adunk erőt. Nagyon tanulságos.
http://www.youtube.com/watch?v=CWUThh37BpM&feature=player_embedded#at=98

Balázs nagyon jó az oldalad, további sikeres munkát kívánok.

JuditMelindakovacs mondta:

sírok. a levél elolvasása előtt fogalmazódott meg bennem, hogy újra “kell” építeni magamat…és íme itt a csillagok üzenete, “tedd meg”. ez az egyetlen járható út számodra, ha nem akarsz “elveszni”. Köszönök minden megerősítést, ami általad jön és jönni fog, köszönöm a könnyeket, ami felold és megerősít. Köszönöm az életnek, hogy Te LÉTEZEL. Szeretettel.

Edit mondta:

Szia Balázs!
Köszi ezt a hanganyagot.Engem nagyon megnyugtat mert igazából borzalmasan rágörcsöltem,hogy nem vagyok elég “spiri”,és nem meditálok,mert vagyunk 6-an és ha senki nincs itthon akkor is jön a postás és veri az ablakot és sorolhatnám…Végre van amivel tudok azonosulni.Én egy egyszerű csaj vagyok imádom a gyerekeimet a férjemet.Régen úgy gondolkodtam,hogy minden úgy van jól ahogy van és minden megoldódik ha idegeskedünk ha nem.Akkor jött az ezo meg a titok meg a “spiri”meg 2012 és én meg idegbeteg.Hát kösz most már meg nyugszok VÉGRE.

tollpihe mondta:

és nekem is itt az üzenet.másik környezetet választok.minta régi megszokott.végre sikerült döntenem és ott hagynom azt a “régi” dolgot.ami mindig visszahúzott az utamon!:)Köszönöm Balázs :D

hugi67 mondta:

Haat? nem is tudom …de ha oszinte akarok lenni,akkor en semmi ilyen feszultseget nem erzek,talan velem van a baj???
teszem amit tennem kell, minden aldott nap ,,,,,

Mirk Tamásné Zsóka mondta:

Sziasztok!Köszönöm Balázs ez megint egy jó alap számomra!

NévKósa József mondta:

Bízom benne,ahogy Balázs leírtad,az fog majd történni,REMÉLEM!Jozsua.

Éva mondta:

Kedves Balázs!
A férjem január 17-én történt halála elindított egy úton, amiben nagy segítséget jelentettek az írásaid. Igen, egy káosz után, most kezd tisztulni, és rajtam múlik hogyan hagyom el a múltamat, a vele eltöltött időt, és mit kezdek a jövőmmel. Ami viszont nagyon érdekes: olyan gyorsan peregnek az események,úgy felpörgött minden. Olyan, mintha sokkal több idő telt volna el, mint a valóságban. Köszönök mindent Neked: Éva

Balázs Ilonka mondta:

Kedves Balázs, köszönöm amit küldtél!!!!Én úgy érzem nagyon sokan erre várunk, hogy végre megszűnjön körülöttünk a sok erőszak-fájdalom-az anyagi visszatartó erők és vége legyen a sok rossznak amit megélünk.Mire vágyunk szeretetben élni, olyan világban ahol az emberek boldogok és mosolyogni tudnak, csak igazság létezik.A földet nem teszik tönkre és minden élőlény a saját környezetében fog élni.Le kell tenni ami most van és reménykedni, egy jobb és szebb világban.

Csakúgy mondta:

Nem értem saját magam az utóbbi időben, de kezdem elfogadni a dolgot. El sem tudom képzelni merre tart mindez. De szurkolok magamnak. És nektek is :D

Zsangyal mondta:

Sokszor éreztem már hasonló hiányérzetet, feszültséget, frusztrációt, de ez az érzés napok óta átitatódik valami megfoghatatlan remény, öröm érzésével. Mint amikor a fásultság akaratlanul szertefoszlik és vmi megmagyarázhatatlan napsugár simogatja a lelket. Pedig ma is ugyan olyan minden körülöttem, ugyanazok az érzések kerítenek hatalmukba, de sokkal tudatosabban látom, érzem, és formálom át pozitív érzésekké.
Örülök, hogy előbb éltem meg és utána olvastam írásod, így sokkal valóságosabb minden megtapasztalásom.
Az újjáépítés már ott dörömböl sejtjeimben és úgy várom mint rég nem látott barátot. Pedig csak sejtéseim vannak mit is jelenthet mindez az életemben. :O)