Csillagüzenetek

Bőség = Belső Állapot

2012. máj. 07

A legtöbb ember küszködik a bőség hiányával. Hosszú, spirituálisan vagy anélkül töltött évek múlva, millió gyakorlatot elvégezve, előadást meghallgatva, könyvet elolvasva is tendencia az, hogy a legtöbb embernek nincs “bősége”. Se anyagilag, se más tekintetben az életben. A bevonzó technikák, matrázások, agykontrollozások sorra csődöt mondanak a legtöbb ember életében.

A “miértre” sok helyen választ adtam már korábbi cikkeimben, vagy az Átalakulás Iskolájában, ezért most más módon szeretnék erről beszélni. Plusz – és ez a legfontosabb-  egy olyan égi esemény tükrözi felénk igazságát májusban, ami mindenképpen a bőségről szól. Ezzel kapcsolatban szeretnék néhány nagyon fontos alapgondolatot átadni a “bőséggel” kapcsolatban.

* * *

Május 13-án áll együtt a Nap a Jupiterrel, és nem csak a bika jegyében, hanem a Bika csillagkép nemző része fölött, és a Kos csillagkép nemző része alatt. Már önmagában az együttállás asztrológiai értelemben az anyagi jólét szimbóluma, de ennél természetesen jóval több.

A Nap tulajdonképpen a Jupiterrel karöltve lép be a Bika csillagképbe, amely a termékenység és a vetés szimbóluma. Ebben a stációban most a Hit, az Igazság, a Szeretet, a Bőség elültetésének ideje jön el. A Nap mint a Cselekvő Én és a Jupiter mint a Szeretet és Kiáradás most együtt szimbolizálják a mi életünkben: eljött a bizodalmunk megalapozása ebben az életben.

S itt jön be az, hogy te miben hiszel – és én a hit alatt nem azt a fajta vallásosságot értem sosem, amely egy valláshoz köthető, mert számomra egy tudós is hisz a tudományában, hiszen a szerint éli az életét. Más ember számára amiben “hisz”, az nem valóságos. Mondjuk egy általános iskolás fizika tanár hisz Newton törvényeiben, míg az 50 éve az anyag dimenzióit és a kvantumfizikát kutató tudós eljutott oda, hogy az anyag nem létezik, és a világegyetem nem több a tudat kivetülésénél. Mindkettőnek igaza van a maga szintjén.

Ezt hívom én talán hit-nek, azaz azoknak a törvények összességének, amire alapozod az életedet, ami szerint számodra az élet működik. És itt jön be a csavar, a turpisság.

TE milyen igazságok szerint éled az életed? A világ eddig eléd tárt, a médiából látott és hallott igazságokra? Az általános iskolai tankönyvekben eléd tárt valóság szerint? A különböző vallások és egyházak dogmái és kötései szerint?

Itt van a lényeg, ugyanis Te döntesz minden esetben, hogy mely igazságot fogadod el, és melyet veted el. S MOST, hogy a Nap-Jupiter együttállás belép a Bika nemző részénél a Bika csillagképbe, az anyag megszentelésébe, a Termékenység “mezejére”, most dől el, hogy te milyen “hitet” fogsz elültetni?

Ha téged úgy érzed, hogy korlátoznak a különböző adók, a megszorítások, a kormányok, a gazdasági helyzet, a munkahely – akkor ezt is fogod megtapasztalni.

Mint fent úgy lent, mint lent úgy fent.

Amit látsz, azt hiszed el valóságnak, vagy pedig amit valóságnak hiszel, azt látod? Nagyon nagy különbség van a kettő között.

* * *

A hétköznapok nyelvén megfogalmazva:ha te most éppen azt éled meg, hogy mondjuk szegény vagy. Azaz nem élsz bőségben, s ekkor keresed és várod, hogy kintről majd jön egyszer valami, bevonzol majd valamit, ami egyszer elhoz neked egy jobb helyzetet. Lehet, hogy tennél a jobb helyzetért, de azt tapasztaltad, az a hited a tapasztalataid alapján, hogy ahhoz hogy sok pénzed legyen, ezt és amazt kell csinálnod, ami esetleg Neked nem megy.

Nos, ha így gondolkodsz, akkor soha de soha de soha nem fog eljönni életedbe a Bőség. Kintről soha de soha nem érkezik segítség! Addig, amíg belül nincs csírája a bőségnek.

Mert mi a bőség, legalább is most a Bika csillagkép tükrében? A bőség azt jelenti, hogy neked Van, és ezt árasztod.

Nos, ha neked Nincs, és úgy érzed nincs mit árasztanod, akkor soha de soha nem fog eljönni hozzád a bőség, hiszen az egyszerűen van. Vagy nincs. De ezt kintről bevonzani, kintről megteremteni nem lehet.

Csak előhívni magadból a bőség állapotát. És nem a forintjaid számát, nem az anyagi tárgyaid számát jelenti. Ez a tudatod állapotát jelenti.

ÉS TÖRVÉNYSZERŰ, hogy ha Te bőségben élsz, akkor az életed azt elkezdi visszatükrözni rád! Mint lent, úgy fent.

Ha te szegénységben élsz, akkor bizony ezt fogod úton útfélen megélni életedben. És nem lesz lottó ötösöd, örökös szűk-ségben fognak telni a napjaid, ha Te folyamatosan csak kapni akarsz.

Adj. Adj és áraszt magadból azt, amid van. Ha most éppen semmid nincs, csak a szereteted, akkor adj abból. Mindenkinek. Mint ahogyan a Nap sem nézi, hogy kire süt rá. S ha te azt mondod vagy belül gondolod, hogy ezzel vagy amazzal az emberrel minek legyél kedves, akkor máris nem voltál bőséges.

Ültess! Vesd el a magokat – adj és áradj ki. És ez nem anyagit jelent, ez nem pénzt jelent (de azt IS jelenthet), azaz kezdj el adni abból, amiben hiszel.

És nem éri meg várni az ellenértékét. Az nem adás.

Sőt, most az ültetés, a vetés, a Termékenység ideje van. A mag elhelyezése.

S a bölcs gazda nem várja azt, hogy amit tegnap elvetett, mára gyümölcsöt hozzon! Sőt, ápolja, és gondozza a magocskát, a hajtásokat, megnyesi, egyeli, locsolja a veteményest. Ahol sok van, ott visszavesz. És tudja, hogy idővel munkája gyümölcse beérik.

De MOST a vetés ideje van. Tehát kezdd el látni azt, hogy kis magokat ültetsz az életedben, kis Jupiteri fény-magokat, szeretet-magokat, bőségmagokat adsz át. S ezt ha sóvár kapzsi pillantásokkal, könyvelő-szemmel nézed, hogy ebből mi hasznod lesz majd, s már várod és reméled a sok sok gyümölcsöt egy önző módon – ezzel megölöd a magokat már a kicsírázás előtt.

Az adásban nincs birtoklás, nincs haszonlesés.

* * *

Hangsúlyozom még egyszer – nagyon nem mindegy, hogy Te milyen életet veszel a valóságod alapjául. Mert azt ülteted most el, ezért érdemes odafigyelned. Mennyi fény-telenség, félelem, agresszió és düh van életedben? Gondolj bele, hogy az Vetés idejében minden ilyen gondolatod is ki fog csírázni!

Ez a május egy nagyon különleges teremtő időszak, és bár mindenre és mindenkor elmondható, hogy azt kapod vissza, amit elvetsz, most ez van a fókuszban, a Nap fénye most ezt a stációt ragyogja be.

Tehát májusban különösen fókuszálj arra, hogy mit hiszel el, minek adsz igazat, milyen igazság és bölcsesség vet magot a fejedben, lelkedben. Mi hagyja el a szádat, a gondolataidat? Azaz mit ültetsz Te bele a világodba?

Ezt fogod később learatni.

Úgy is mondhatnám, hogy most van a próbája annak, hogy mi van Benned valójában, mit adsz Te hozzá a világhoz? Mit teremtesz magad köré?

Itt az ideje, hogy megszenteld az anyagi világot magad körül – azaz BELŐLED fakadóan hasd át a világot, azaz Te magad tedd azt termékennyé – és ne kintről várd, hogy majd valaki vagy valami azzá tesz téged. Ne kint várd a lehetőséged – az mindig belül kell, hogy megszülessen. Légy merész, vizualizáld magadat szerethetően, bőségben – ezzel folyasd át a világodat, és észre fogod venni, hogy megtelik azzal, amit beletöltesz.

* * *

Amikor a végére értem a fenti soroknak, azt hittem vége az írásnak. De jött még valami nagyon fontos: nagyon nem mindegy az ugyanis, hogy Te mit hívsz Bőségnek!!!

Erre a legtöbb ember rávágja, hogy sok pénzt ért ez alatt, hogy mindent megtehessen, ne legyen szűk-ségben. De akkor menjünk tovább. Oké, van pénzed, mondjuk a főnkököd (vagy a leendő munkahelyed) azt mondja, hogy “okés, mostantól havi egy milliót fogsz kapni”. Te meg örülsz, mert végre bőség van. Megveszel mindenfélét, amire szükséged volt, kifizeted az adósságodat, szép ruhákat veszel, új autót, és így tovább.

Rendben, és most? És ezek után? Ezek után mi lesz a bőségeddel?

Na most, ha továbbra is rabszolga akarsz maradni, akkor azt csinálod majd, amit a többi x milliárd ember: megelégszel azzal amid van, és sírni fogsz, hogy nem tudsz újabb jachtot venni, ugyanúgy sírni fogsz a gazdaság miatt, ugyanúgy keresel jobb befektetéseket, még több pénzt, még több “bőséget” akarsz teremteni magadnak.

Most már azt mondod majd, hogy a gyerekeid miatt csinálod azt egészet. Meg hogy jobb bulikba, jobb cuccokba járhass, vagy bioétkezni is tudj.

Nem tudom látod-e, hogy az életed a remélt és vágyott úgynevezett bőség ellenére is UGYANOLYAN üres és semmilyen marad, csak most már nem foghatod arra, hogy nincs pénzed.

Még egyszer mondom, a bőség nem a pénzt jelenti!!!

Egy korábbi írásomból: “A csodák mindennaposak, a bőség mindennapos. A Bőség nem azt jelenti kozmikus szinten, hogy mindenkinek milliói vannak a bankszámláján ? ez nem bőség, hanem hitel, illúzió. A Bőség, az új évezred bősége, az új energiában létező bőség azt jelenti: pont ott, pont annyi és pont úgy van, ahogy Neked arra valójában szükséged van.”

A bőség azt jelenti, hogy TE azt éled, AKI VAGY, és azt árasztod, aki vagy!!!

* * *

Megpróbálok Neked megmutatni valamit, egy vizualizációt, ami tud neked segíteni abban, hogy mit kezdj most a bőség hiányával. Ülj le, csukd be a szemed, ahogy ezeket a sorokat olvasod :) és képzeld el azt, hogy most ugyanazért a munkáért (vagy álmaid munkájáért) havi 1 milliót kapsz. Elmondhatod, hogy azért egész jól keresel.

Rendben. ÉS MOST TE MIHEZ KEZDESZ?

Mit fogsz csinálni a “szabadidődben”? Mihez kezdesz magaddal? Ki vagy Te valójában, hogy ha végre kiveszed magad alól ezt az idióta pénzhajhászós játékot, akkor mit fogsz csinálni?

Nagyon sok ember megijed – és szalad vissza a mókuskerékbe, munka + tv kerekébe, csak hogy ne kelljen neki magával foglalkozni. Valld be magadnak, ha te is ilyen vagy – és akkor legfeljebb azért sírhatsz, hogy a börtönöd kevésbé kényelmes, mint akiknek 5 plazmatévéje és ferrarija van a szomszéd cellában.

Utazgathatsz – mondanád. De ha visszatérsz az utazásból, ugyanott folytatod. Jól érzed magad, de ugyanúgy nem tudod, hogy ki vagy te.

Tehát, mit is kezdenél magaddal? Mit is csinálnál valójában?

Ez meg fogja mutatni azt, hogy Te mennyit akarsz látni magadból, és hogy miért is nincs bőség az életedben!!!

Mert minek neked bőség, ha pénz nélkül vagy a pénzzel, de ugyanazt csinálnád? Aki önmagát éli az pénzzel és pénz nélkül is tudja önmagát élni – de valahogy mindig lesz úgymond pénze arra, hogy megcsinálja azt, amit akar. Ne a pénzt keresd – tök fölösleges, mint láthatod.

Hanem azt keresd, hogy hogyan csinálhatod azt, ami vagy – és ehhez jönni fog mindig az pénz.

Az Univerzum tárt karokkal vár téged, ha végre kilépsz a börtönöd falán. Ezt a falat pedig a társadalom rakta oda neked, hogy elhidd azt, hogy ha több pénzed van, akkor leszel boldog.

De ha elképzeled azt, hogy tényleg sok pénzed van, és elképzeled magad milliomosként hosszú távon, rá fogsz jönni, hogy ugyanaz az ember vagy, kicsinyes és szűk-ségben élő, aki voltál, csak most már nagyobb pénztárcával.

Az Univerzum tárt karokkal vár téged, és megad MINDENT NEKED, hogy AZ lehess végre, aki vagy! És ehhez nincs semmire és senkire szükséged – mert a Bőség te magad vagy.

54 hozzászólás

Tavasz mondta:

Balázs!

Ezt roppant jókor tetted fel.Május elsejei születésnapomon fogtam fel,hogy áprilisban nagyon nullára kerültem.:-)Köszönöm a sorokat,picit közelebb kerültem,hogy egy viszonylag stabil életben ez miért is következik be.Egy picit még csiszolok a gondolataimra figyelve a teremtésen.:-))
Minden írásod fantasztikus,és mindig szeretetteljes megértést hoz.
Így ismeretlenül is köszönöm Neked.

Ráduly Enikő mondta:

Köszönöm!

FILus Regina Helga mondta:

Kedves Balázs! Köszönöm a soraidat élni fogok velük.
További jó munkát kívánok neked.

Cinzina mondta:

Balázs, ez nagyon talált. Nekem hónapok óta nincs munkám, ellenben van egy haverom, aki informatikus révén elég sokat keres – de az igényei folyton nőnek, és folyton panaszkodik. Nagyon híven tükrözi ezt a pénzkérdést önmagamban, azonban TÉNYLEG rá kell jöjjek: én pénz nélkül is képes vagyok boldogabb lenni nála… És hogy attól, hogy neki van pénze, még NEM TÖBB mint én, mert ugyanúgy vannak problémái… Köszönjük ezt a nagyszerű irományt!

Barbara mondta:

Köszönöm ezt az írást! Ismét rádöbbentett, h. minden csak rajtunk múlik.És, épp jókor jött, amikor a Szerelmemnek is hasonló(anyagi) gondjai vannak, és ez az okos okfejtés talán megérteti vele, h. a megoldást nem kívülről fog jönni, hanem már Ő benne van! :)

fizsofi mondta:

Kedves Balázs!
Ennél szebben és jobban nem is kezdődhetett volna ez a hét.
Köszönöm!

Bakó Mária mondta:

Jó és felemelő volt olvasni a e sorokat, hogy jusson eszembe a bőség bennem van. Ha elfelejtettem volna most jusson eszembe.Köszi

Szonja mondta:

Kedves Balázs!
Köszönöm az írást, mint mindig most is rávilágított az aktuális gondolataimra, érzéseimre.
Én jelenleg ezt élem meg. A Bőség részét. Mostanában amire csak gondolom megkapom, beáramlik az életembe, anélkül, hogy több pénzem lenne, mint eddig. Mindig jönnek azok a dolgok, és rádöbbentem, hogy igen, több pénz nélkül is bőségben élek. És itt most az anyagi bőségre gondolok (mivel erre volt kihegyezve a cikk). Amint Te is írod, ez nem kívülről jön. Magamban végeztem / végzek folyamatos tisztítást, és ezt nem görcsösen, egyik spiri tanfolyam elvégzése után a másikat módon. Naponta emelhetjük a rezgésszintünket, és erre az állapotra vissza is lehet térni, csak rajtunk múlik. Nem vesződök TV nézéssel, csupa szeretetteljes dologgal veszem magam körül és ez már látszódik a környezetemen is, amiért nagyon hálás vagyok.
Egyre mélyebb a hitem (nem egyházhoz kapcsolódóan), és napról napra boldogabb vagyok, ez egy mély megnyugvásszerű állapot, ami a külső dolgokat is ebbe az irányba mozdítja.
Aki tényleg szembe mer nézni önMAGával, és szeretettel halad az útján, megtapasztalhatja ezeket. Kívánom minden keresőnek, hogy találja meg a MAGját, ott megtalál MINDENt!
Szép napot!

Kisné Csörgő Julianna mondta:

Köszönöm az írásodat. Sokat segít. Nekem a pénz soha nem okozott boldogságot.
Sok minden másnak is lehet örülni az életben.Julika

Csilla mondta:

Élő példája vagyok szavaidnak!
Szükségben élek már 4 éve, s ugyanakkor bőségben….
S ami vagyok,ami belőlem jön, mindig kapok anyagi lehetőséget is!
Szeretem az írásaidat mert mindig pont kerül a velem történt dolgokra, s ez megerősíti hitemet!
Szép napot Mindenkinek!

istvans mondta:

Ahogy az ember kiemelkedik nagyobb képet lát és kibontakozik az ut ami eddig idevezetett és attol függöen mit rakok bele , az innen vezetö ut is , és a harmadi ut is ami maga a misztikum.Ami történt az elmult honapokban mind értelmet nyer.Itt tényleg lecsupaszithatjuk magunk és ezzel a böség állapotához vetközhetünk le.Csak meztelenül és szüzen egy világban ahol minden mocsok és méreg , fertö.De mégis ez már nem a miénk csak azé a szerepé aki részt vett abban a régi valoságban.Ezért életidegen már az egész és iszonyatos tisztán lehet látni hogy milyen szinte hihetetlenül megszerkesztett barbi világban vagyunk rabok.
És amikor az uj önmagad rakod bele ebbe akkor minden pillanatban érezheted azt hogy teremtö vagy és ekkor már a mocsok uj értelmet nyer és többé már nem téged mocskol hanem az értelme az , hogy lehetöséget adjon arra a tapasztalásra hogy hogyan ébred fel csipkerozsika álmábol az uj teremtö lény , itt emberi testében.
És a május ennek a megalapozása valoban.

Kösz az irást , megerösitett.

Julika mondta:

Ez csodalatos, el is kuldtem minden ismerosomnek. Koszonom !

Koródi Antalné Julcsi mondta:

Szia Balázs!!!
Köszönöm!! A Legjobbkor/és mindíg minden a legjobbkor jön az életünkbe/ kaptam,szükségem volt erre!!
Remélem nem baj,ha elküldöm minden drága barátomnak!!??
Ha nekem hasznomra van,remélem nekik is!!!
És köszönöm a keddi napokat is,nagyon jót tesz az életemben,hogy meghallgathatom az előadásaidat!! Köszönöm!!
Üdv:Julcsi

Éva mondta:

Az írásod engem is igazol.

“okés” nélkül nem menne? :),:(

Zs mondta:

Szia!
Tetszenek az írásaid, de most nem értek Veled egyet. Azt írod, hogy:
“ha te azt mondod…, hogy ezzel vagy amazzal az emberrel minek legyél kedves, akkor máris nem voltál bőséges”.
Saját tapasztalatom, h. bár ez a mondat igaz lehet, de idáig el kell jutni. Erőltetni nem lehet. Ha erőből vagy kedves mindenkivel, azzal csak elfojtod a valós érzéseidet. Ezáltal nem bőséghez jutsz, sokkal inkább keserű tapasztalatokhoz, amik végső soron rákényszerítenek, h. felismerd a valós érzéseidet. Ez után tudod elfogadni őket, ezáltal pedig saját magadat. És csak utána jöhet a mosoly – mindenkire, válogatás nélkül.
De ez azért általában nem 5 perces folyamat. És egyáltalán nem mindenkinek megy könnyen.
Üdv.

Dyna70 mondta:

Szia Balázs!

Köszönöm soraidat.Jó ideje olvasgatom írásaidat,fantasztikusan jókat írsz.Örülök,hogy vagy nekünk:))

Szép napokat kívánok Neked és Mindenkinek!

ica mondta:

Szia Balázs! Egyetértek az előttem szóló Zs.vel.Ebben a lelki tisztulásos időszakban,szerintem igen is előkell jönni az elfolytott érzéseknek,le kell,hogy essenek azok a bizonyos álarcok,ezeket bizony időnként nem könnyű megélni,de megéljűk ha akarjuk,ha nem,és igen ,utánna eljőn az a bizonyos bőség belűlről jővő érzése,amiről a fentiekben szó van,de ezt mindenkinek ki kell várni.Hiszem azt, hogy minden egyes ember előbb,vagy utóbb elfog jutni a bőség belső állapotának megérzésére,kibontja azt a kis salyát belső ékszerdobozát,ami csakis és kizárólag az ővé,azzal tudja igazán az emberiség javát szolgálni, és ezáltal minden téren a bőség hatalmába kerítí.

Szanó Béla mondta:

Köszönöm!

csaba mondta:

mega-mega LIKE! köszi Balázs! :)

nixiksz mondta:

Köszönöm Balázs!

Tegnap kaptam ezt az idekívánkozó videót, megosztom Veletek.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZKdk8TCLhH4

Mia mondta:

Köszönöm!

Rozi mondta:

Kedves Balázs!

Remek írást olvastam, de vitatkoznék is. Igen a pénzen. Rendben van, bőségben élek. Gondolatban. De nincs hol lakni, a lakást a bank viszi, a cipő leszakadt a lábról, gyógyszerre nem telik, nemhogy bio élelmiszerekre, de nagyon kenyéren és zsíron kívül másra nem telik. Víz, villany, gáz már rég kikötve. Emberi méltóság porba tiporva.
Nem értem a pénzhez való hozzáállást, még mindig nem merjük kimondani, hogy létezik mély szegénység, hogy a pénz nem üressé tesz, hanem biztosítja az emberhez méltó életet. Lakást, fűtést, egészséges ivóvizet, egészséges táplálkozást, gyógyszerekhez való hozzájutást, fogászati kezelést. Miért vagyunk még mindig álszemérmesek a pénzzel kapcsolatban, mikor merjük kijelenteni, hogy azzal a bőséggel ami bennünk van, nem tudunk számlát kifizetni. Bocsáss meg, nem kötözködni akarok, de ott ahol én élek az a szeretet amit adni tudok (mindig is adok) sajnos nem lakat jól senkit.
Kedves Balázs, cáfolj meg ha tévedek, de neked is van bizonyára lakásod, te sem könyvtári számítógépen írod a cikkeket, van saját ágyad, talán utazol is, vissza is térsz az utazásból és nem gondolnám, hogy üres az életet. Miért az a hit, hogy annak a szerencsétlennek, akin ugyan ezeket élvezhetnék üres maradna az élete?
Mikor merjük elismerni, hogy a mai világban pénz nélkül nem lehet élni? Milyen bőségről beszél egy szülő a gyermekének, amikor épp nem tud enni adni neki csak szeretetével tudja betakarni, de attól még fázik az a gyermek?

Még egyszer, az írás remek, de ismerjük el, hogy a bőség bizony sokaknak még a pénznél kezdődik és végződik.

Szeretettel mindannyitok felé!
Rozi

Szonja mondta:

Kedves Rozi,

én úgy értelmeztem Balázs szavait (többször hallottam már élőben is), hogy szükséges a földi Élethez pénz, ugyanolyan erősforrás, energiaforma, mint bármi más. Ráadásul ez a cikk pont arról szól, hogy hogyan lehet azt megteremteni.
Régen én is úgy gondolkodtam, hogy igen van a szeretet, meg a spirituális dolgok, ami elméletben működik is, de van hitelem, albérlet, stb..
Viszont ha mélyen szívvel megérted ezt az írást, akkor az Életedben is meg fog jelenni a pénz (is).
Addig amíg arra gondolsz, hogy nincs (a hozzászólásdoban több módon is részletezted), addig ezt is teremted.
Amint a belsődben megjelenik a BŐSÉG (nem a vágy rá, meg a “de jó lenne”), hanem igazi, szívből jövő hittel, meg fog jelenni az életedben is. Ez nem feltétlenül könnyű folyamat, de minden belülről indul el, és bármilyen nehéznek is tűnik, a bőséget (pénzről, szeretetről, szerelemről) először a szívben kell megteremteni.
Nem lehetetlen, nekem is sikerült, kívánom, hogy Te is átélhesd ezt a csodát! :)
Legyen gyönyörű napod!

babadzsi mondta:

Kedves Szeretett Lélektársaim!
Kedves Balázs!
Mindannyian lelki fejlődésünk egy szakaszában vagyunk, e világi és előző életeink érzései, tudatosságunk szintjének megfelelően látjuk érezzük az eseményeket.
Aki azt “hiszi” magáról, hogy már magasabb szintű módon látja a világot, nagy felelősséggel tartozik azt kifejteni, mert zavart kelthet.
Balázs kezét vezetik, hangját, gondolatait segítik a felsőbb világokból Nekünk -Balázson keresztül- tanítók Balázs az UNIVERZUM törvényei közvetíti.
A BŐSÉG Balázs által megfogalmazottan mindannyiunknak szól.

xmay mondta:

köszönöm hogy végre valaki megirta hogy bőség tudattal nem lehet jóllakni és senkit nem lehet jóllakatni. Minden szép és jó amit Balázs ir ..csakhogy ő is él egy bizonys szinten ..és annak akinek nincs mit ennie és nincs hol laknia elég nehéz azt mondani hogy most is bőségben él …ezen is el kellene gondolkodnia…ugyanis éhezve nehéz arra gondolni hogy tele van a hűtőszekrény …

Marika mondta:

Köszönöm Balázs ! Nekem soha nem volt sok pénzem , de ennek ellenére viszonylag boldog vagyok .De ha sok lenne , nem tiltakoznék,akkor biztonságosabban élhetnék. Szia

vidám cellalakó mondta:

elolvastam. és van egy hiányérzetszerű utóíz a számban.
Szép amit leírtál, rengetegen elmondták ugyanezt már ezelőtt is:
adj- igen- adj hogy kaphass, önts, árassz, vesd el, éld önmagad, lépj ki a cellán..
de hol a folytatás? mi következik az után?

mi van ha kiléptél?
Kiléptél a börtönből és már látod a cellát ahol eddig meghúztad magad, látod, mások celláját is, amiben még mindig benne csücsülnek, sőt,
amikor a hátad mögé nézel, rájössz hogy a börtön olyan, mint egy labirintus, vagy mint egy hangyavár, bármerre fordulsz mindenhol látsz egy cellát vagy sejtet,
és amikor nekiindulsz, mert szeretnéd megtalálni a kijáratot, csak figyeled a cellákat, amik mellett elhaladsz,nézed a nyitott ajtók mögött kuksoló embereket, és akkor rájössz hogy baromira egyedül vagy, Már nem vagy bent, ezért látod a rendszert,de nem vagy kint sem.
mert a többség még mindig cellalakó.mert rájössz hogy ez egy óriási összefüggő rendszer, amiből nem mehetsz ki, mert a létezésed itt szükségszerű, mert része vagy az egésznek.

Igaz, kószálnak kint mások is a cellákon kívül, velük már működik a kommunikáció, velük lehet beszélni a börtönről,
de idővel ők ugyanúgy létrehoznak egy cellát-nevezzük spiri cellának, ami igaz tágasabb, és van ablaka is, mégis, ugyanarra a rendszerre épül mint az előző,
nem a pénzt hajszolja, hanem az univerzumot, a “legyél-az-aki-vagy”-ot,
így szükségszerűen lehetetlen, hogy más legyen mint ami –
egy másik cella.

nahogyisvanez?
(csak közhelyeket ne puffogtassunk,mer az fáj)

happere mondta:

Szia Balázs !!!

Köszönöm, széepen erre nagyon szükségem van.
Ez már örökre megfogamzott bennem,a BŐSÉG BENNEM VAN a kérdés csak az,hogy bőságet ársztok magamból vagy nem ?? A választ tovabb már megkapom a jelenemben,hogy menyire élem a böség áradását,áldását,allapotat az örök jelenben.
Köszönöm mégegyszer belöled ömlik árad a böség és szeretet böségesen.

Emese mondta:

Köszönöm Balázs!
Valóban kintről soha de soha nem érkezik segítség! Addig, amíg belül nincs csírája a bőségnek. Akkor lehet ültetni kis csírát énekléssel és egy kis masszírozással, hogy még a vérűnk is énekeljen velünk élénküljön fel. Hurrá gyerekek ez csuda jó móka! Már is pezseg a vérem mint egy fiatal forrás vize.

Szeretettel:

Emese

LOVÁSZI SÁNDORNÉ ESZTER mondta:

Üdv Balázs! ez aztán kemény.De nem adom fel.Köszönöm!

solnyshko mondta:

Sziasztok!

A szerelmi bőséget hogyan tudom legjobban előhívni? Van valaki, aki nagyon szeretek és ő is, de még vannak előttünk “akadályok”. Én jelenleg ott tartok, hogy nem tudok mást tenni, egyszerűen csak szeretem, és örömmel tölt el a tudat, hogy létezik. Ez így elég? :) Ezt a magot elültethetem?

Köszönöm az előadásokat, nagyon sok mindenre rádöbbentem közben.

solnyshko mondta:

Az említett változást, virágzást tényleg nem látom még- de valahol mintha valami azt a bizonyosságot üzenné, hogy minden jó lesz..

Veronika mondta:

Sziasztok

Informáciod atadása után elolvastam néhány hozzá szolást.Szerintem mindenki abban él ,amit gondolatával eddig megteremtett.Nekem is vannak anyagi gondjaim es nem kifizetett számláim…de nem hiáztatok érte senkit.Jol kell tudni helyezkedni.Igenis amire vágyunk és amitol félunk azt megéljuk,mert mi magunknak teremtjuk meg.En a jobb életben bizom és meg is kapom …nem hagyom hogy lehuzzon olyan valaki aki csak kesereg.Vegre vállalja fel onmagát ….igazán…és tegyen meg érte mindent amit csak tud.Lassu de biztos az elore haladás.Bizzál magadban..és megfogod kapni azt a segitséget és élethelyzetet amire szukséged van.Lehet hogy tobbszor is felkell állnod ha elesel…de magadért teszed…mindig jusson eszedbe.

Veronika mondta:

Sziasztok

Informáciod atadása után elolvastam néhány hozzá szolást.Szerintem mindenki abban él ,amit gondolatával eddig megteremtett.Nekem is vannak anyagi gondjaim es nem kifizetett számláim…de nem hiáztatok érte senkit.Jol kell tudni helyezkedni.Igenis amire vágyunk és amitol félunk azt megéljuk,mert mi magunknak teremtjuk meg.En a jobb életben bizom és meg is kapom …nem hagyom hogy lehuzzon olyan valaki aki csak kesereg.Vegre vállalja fel onmagát ….igazán…és tegyen meg érte mindent amit csak tud.Lassu de biztos az elore haladás.Bizzál magadban..és megfogod kapni azt a segitséget és élethelyzetet amire szukséged van.Lehet hogy tobbszor is felkell állnod ha elesel…de magadért teszed…mindig jusson eszedbe.

Koszonom Balazs az infot és hogy ujra felemeltél .

Emberek Egymásért mondta:

Fura helyzet ez, mert aki már érti az ott van, vagy jó eséllyel éppen oda érkezik. Aki pedig nem érti az nem látja, hogy jusson oda.

Olyan ez mint szerelemről beszélni olyas valakinek, aki még sosem volt szerelmes. Számára a dolog nem lesz felfogható mert nincs a tapasztalásában.
Vagy mikor az ember letargikus állapotban azt gondolja neki sosem jön el az életébe egy férfi/nő. Ha ilyen embert akarsz meggyőzni nem fog sikerülni – hogy de igen. Ám amikor mégis eljön majd életébe egy másik szereplő, akkor már ő is azt fogja mondani, hogy: tényleg lehetséges csak eddig a saját fájdalmam és kishitűségem akadályozott benne.
Akkor már ő is látni fogja miért nem sikerült neki és talán egyszer majd ő is meg akar győzni valakit, akinek még nem jött össze. Akkor ugyan azt tapasztalja majd csak a másik perspektívából – hogy nem hisznek neki.
Összegezve: amíg nem érsz fel a csúcsra, nem fogod elhinni senkinek, aki fentről kiabál, hogy a hegyet te is képes vagy megmászni és a gyönyörű kilátás téged is megillet. De ez nem jelenti azt, hogy aki fent van, annak nem lehet igaza. Sőt ő a legnagyobb jó szándékkal biztat téged és törődik veled, hogy neked is sikerüljön elérned mindazt a jót amit neki már sikerült. És ő ezért semmi egyéb jutalmat nem kap, mint lát téged boldognak lenni.
És ez így van.

Kriszta mondta:

Kedves vidám cellalakó!

Bár Balázs biztosan tökéletesebb választ tudna adni, ha lehet, én is megpróbálkozom vele – az én tapasztalataim alapján.
Azt hiszem, én is kb. ott tartok, mint Te: már kijöttem a saját cellámból, és látom, hogy az emberek nagy többsége – öntudatlanul – még mindig vergődik a cellájában. És csak nagyon kevés ember járkál már “szabadon”.
És igen, vannak olyan emberek, akik utána “spiri-cellába” kerülnek, de az valószínűleg még szükséges a fejlődésükhöz, és a későbbi, teljesebb fel-/ráébredésükhöz.
Biztosan olyan üres, magányos érzésed van. Ez – én úgy tapasztaltam -, hogy csak egy szakasza az útnak (szerencsére), bár szerintem akár fél évig is eltarthat. De utána szép lassan, ahogyan a pozitív visszajelzések, tapasztalatok egyre gyakoribbá válnak, már jóval csökken ez az érzés. És ezzel párhuzamosan egyre érdekesebb “hatásait” észleled ennek az újfajta létnek: pl. megszaporodó szinkronicitásokat, jobb intuíciókat, és/vagy sokkal-sokkal több álmot, amiknek – az én esetemben – már előfordul, hogy a végét még érdekes módon megváltoztatom, mielőtt felébredek. :-o Szóval ilyeneket.
Érdekesebb, “többrétegűbb” lett a világ. És biztosan nincs még vége az újabb tapasztalatoknak.
De az egyedüllét érzése nekem se múlt el teljesen (nem tudom, elmúlik-e valaha). Mert tudod, ez az önmegismerés, ez azért egy magányos út, mert csak benned zajlik. Ebben igazán társra nem lelsz. Csak beszélgetőtársakra. :-)

Jó éjt mindenkinek!
Kriszta

Amani mondta:

Kedves Kunó!

Megint nagyon egyetértek, fontos kiegészítést tettél az oly népszerűvé vált bőség-“titkokhoz”, hogy először is a fogalom tisztázásához egy “pénz-bőség-szimuláció” kellene, hogy az emberek rájöjjenek végre hogy nem a pénz hiányától szegények, valójában nem anyagi dolgok hiányoznak mert az sosem lesz elég!!, hanem a gyerekkortól lenyomott, elfojtott tiszta Önvaló, a bennünk élő szabad gyermek aki örülni tud mindennek, aki lényéből fakadóan gazdag, kreatív, és boldog.

Már maga a “külső”, és anyag szó is egy illúzió. Nincs külső, semmi sem “kívül” van, és csak annyira van anyag is, amennyire ténylegesen egymáshoz tudunk érni, mint mutattad a legutóbbi előadáson.. :-) (először sikerült eljutnom :))
Felejtsük már el a “külső”-t, felejtsük el hogy ez és ez “irányítja” az életünket – mi volt előbb, hogy “irányította”, vagy hogy elhittük hogy irányítja, mert gyerekkorunktól azt a gondolkodásmódot itatták belénk?!

A valódi bőség – a Van-tudat hiánya az egész emberi tudat általános hiánya. Ezért globális szintű a fizikai megnyilvánulása – a szegénység +meg “pár” “gazdag szegény”, akik örökösen halmoznak, kizsákmányolnak, mert még mindig és mindig szegények belül…!
-És ezért a csodálatos Jelen, hogy felismerjük, többé semmi nem gátolja önmegvalósulásunkat, végtelen (!) belső gazdagságunk kiteljesedését. Többé semmi, mert felismerjük.

Amani mondta:

Kedves Rozi, és azok, akikben hasonló fájdalmat aktivál e téma..!

Nincsen arról szó, hogy “nem kellene a pénz”, csak arról, hogy aszerint áramlik a pénz is az életünkben, ahogy tekintünk rá, aszerint gazdagodunk vagy szegényedünk anyagi szinten, hogy arra figyelünk ami nincs, ezzel a hiányt, a félelmet táplálva, vagy arra, ami Van, a szabad teret, -a talajt amiből a magoncok nőnek.
Ha csak a növényeket nézzük és azt vesszük észre hogy sárgulnak, elhalnak, elfogynak.. közben nem locsoljuk a talajt és nem is nőnek ki új növények.

Mindent meg lehet támadni hogy -oké, de azok meg éheznek, oké, de … de a hiány! Viszont két lehetőség, két irány van az életben: vagy a türelmes, játékos, gondoskodó szeretet, aki még azon is derűsen nevet, hogy éppen egy kedves véletlennek köszönhetően tudott csak ide írni, vagy egy váratlan vendégség oldotta meg az ebédjét, egy illatos réti szénakupacon aludt.., szinte a semmiből finomat főzött..,

vagy az, aki ott akadt el hogy engem nem értenek meg, egy társadalmi szintű fájdalomcsomónál, ami szerint tombol a szegénység és felháborító, ha valaki pénz nélküli gazdagságról beszél, álszenteskedik. Utóbbi esetben sem idő, sem szándék nincs a helyzet javulására, mert a hiányra és fájdalomra figyelve semmilyen előrevivő életelemet nem tápláltunk.
…Mi kellene Nektek, talán egy naagy vígasztaló ölelés, egy közös sírás, hogy e megakadás feloldódjon, mely által nem meritek elhinni, hogy tényleg működhet más is az eddig megszokott-on: “a hatalmaktól való függés-a pénz, a külső uralmán” kívül.

Kérlek adj egy kis bizalmat valami új-nak, merd elhinni, hogy ha könnyedebben, az Értéket papírdarabok nélkül is látva kezded el élni az életet, és ha nem várod hogy egyik napról a másikra szüretelhess, akkor minden elkezd sokkal másabb, szebb fényben ragyogni, még az “anyagi csőd” állapotában is – máshogy nem fog javulni, bízz és ne kételkedj!
(“talán kikél majd..” – nem, ez így elveszett ügy)

Amn

Kiss Balázs Kunó mondta:

Aki kijött a cellából, VALÓJÁBAN kijött a cellából, az nem fog maga körül cellalakókat látni. Ha valaki azt hiszi kijött, és még mindenki cellalakó körülötte: akkor a legnagyobb saját spirituális hazugságának áldozata.

MINT KINT ÚGY BENT :)

Választ hosszabban erre az Átalakulás Iskolájában tudok adni, nem két perc :)

Lenthár Márta mondta:

Kedves Balázs!
A következőkkel zárod az írásod: “Az Univerzum tárt karokkal vár téged, és megad mindent neked, hogy az lehess végre, aki vagy! És ehhez nincs semmire és senkire szükséged – mert bőségben vagy.”
Valóban tárt karokkal vár minket az Univerzum, viszont csak úgy magától semmit nem ad. Egy mondás szerint: “Segíts magadon, az Isten is megsegít.” Sem fizikai, sem szellemi, sem lelki mannák nem potyognak az égből, mindegyiknek az eléréséért tennünk kell, kinek-kinek a maga módján és lehetőségei szerint, de TENNI KELL. Mit? Most egy buddhista mondással válaszolnék: “Minden baj oka a nem-tudás.” Mit kell tudni? Erre a legjobb választ a görögök adták: “Ismerd meg önmagad, s tudni fogod a sorsodat.” Aki nem rendelkezik tudatos (hangsúlyozom: tudatos és nem felszínes) önismerettel, az nem tudja, hogy mire van pontosan szüksége, és valóban a saját sorsát éli-e, vagy csak egy a rengeteg tömegember közül, akiket utánoz.
Végül a bő-ség – szűk-ség rabláncai. Addig szenvedünk a szükségtől, amíg bőségre vágyunk. Az utóbbit el kellene felejteni. A kínaiak bölcsességéből még nem merítettem: “Ami az elégnél több, az nekem ingyen sem kell.” Ismétlem: a bőség szót el kellene felejteni, mert nem létfeltétel az, amit magába foglal. Abból csak baj van. Az elégről nem jut azonnal eszünkbe a hiány. Sokkal inkább az, hogy mit kell tenni a hiány megszüntetéséért. Az megvalósítható. A bőség olyan messze van (kívül és belül is), hogy elérhetetlen, s ezért azt sem tudjuk, hogy mit tegyünk az eléréséért, ráadásul a mai türelmetlen világban minél hamarabb.
Még egy fogalmat említenék: mérték. A görögök az ókorban kidolgozták a mérték filozófiáját, mert annyira fontosnak tartották.
Amikor leírod Balázs, hogy “bőségben vagy”, az nagyon sok olvasóból feszültséget vált ki. (Mondjuk ki a szót, s figyeljünk befelé.) Cseréljük fel az elég és a mérték szavakra. Csak számomra megnyugtatóbbak?

Pál Teca mondta:

Kedveseim!
Régi, öreg róka vagyok már. A tapasztalatom az, hogy az egész életem úgy telt el, hogy mindig mindent megtettem azért, hogy jobb anyagi körülményeim legyenek. De, rá kellett jönnöm, hogy az élet előre programozott, eleve elrendelt, csak nagyon kis mértékben javítható bele, ami nem is változtatja meg, csak egy kicsit elviselhetőbbé teszi. Voltak olyan emberek, akik nagy lottó 5-ös találattal büszkélkedhettek, de mi lett ebből? Nagyon gyorsan kiszedték belőle azok, akik állítólag szerették őt. Maradt, szegény, továbbra is,még adósságokat is szerzett.

Kapunk egy szerepet és megpróbálunk néha improvizálni, de eltérni a szereptől Rómeót játszani Júlia helyett nem lehetséges. Az anyagi világ bősége úgy ahogy van, illúzió, mint ahogy ne keressük a feltétel nélküli szeretetet se, mert nem ennek a világnak a sajátossága. Minden ezoterikus ismeretet megszerezhetsz, fizethetsz különböző beavatásokért, amely a bőséget, majd elhozza a számodra,de csalódni fogsz. Viszont végig játszod a szerepedet,HA tetszik, HA nem, vagy ahogy tellik Tőled, aztán a földi életnek búcsut mondasz.

Kedves Hozzászólók! Ne ringassátok magatokat abban, hogy csupán azért, mert mindent megtesztek érte, bőségben fogtok élni ezután. Inkább azt nézzétek minden percben, hogy szerettek-e igazán, mert amikor már a földi életet “eljátszottad” csak ez számít. Itt a Földön a gazdagok még gazdagabbak lesznek – ami az anyagi világot illeti – a szegények pedig néha kapnak valami szellemi táplálékot, amely megmagyarázza, hogy miért nem gazdag több milliárd ember, és hogyan lehetne az.

Egyedül a felétel nélküli szeretet globális kitörése hozná el a “gazdagságot”, az éden-kertet, de egyenlőre még ez is illúzió.
Ennek ellenére, ne gondoljátok, hogy én egy keserű ember vagyok. A Teremtő mindenkire csak annyi terhet rak, amelyet elbír, és amit “aláírt” akkor, amikor a Földre elindult. Amennyiben anyagi jó létet írt alá, meg is kapja, de a szerepében ez már előre benne foglaltatott. Azért ne kövezzetek meg. Tisztelettel. Teca.

Kriszta mondta:

Cellalakókra visszatérve: én nem tituláltam volna soha cellalakóknak a még nem felébredett embereket, de értem, hogy mit ért alatta az üzenet írója. Azt, hogy az életünkben mindig látunk olyan embereket (ha már nem is a barátok között, de pl. a rokonok között, akikkel időnként találkozunk), akik esetében látjuk, hogy az életüket még rettenetesen a média szabja meg, ülnek minden este a TV előtt, és hallgatják-nézik az állandó negatív híreket, és az a legfőbb témájuk, hogy ez a politika így, meg a gazdaság úgy, stb-stb. De hiszen ezt Te is mindig említed az előadásaidon, hogy figyeljünk oda, hogy ezek már ne befolyásoljanak bennünket. Ezek nem fontos dolgok. És ez így is van, de erre mindenkinek magától (is) kell tudnia rájönni.
De attól, hogy találkozunk ilyen emberekkel, ránk már ez nem hat, és tudjuk is, hogy nem hat: nem tudják lecsapolni az energiáinkat az állandó panaszkodásukkal, félelmükkel. Igyekszünk más témára terelni a szót, vagy arrébb menni, de semmi esetre sem nézzük le őket ezért vagy bélyegezzük meg. Csak felismerjük őket, minden ítélkezés nélkül.

Kriszta mondta:

“Emberek Egymásért” mondatai milyen igazak:

“Fura helyzet ez, mert aki már érti, az ott van, vagy jó eséllyel éppen oda érkezik. Aki pedig nem érti, az nem látja, hogy jusson oda.”

Ez így van. És az még a jobbik eset, ha szeretne is odajutni, csak nem tudja, hogyan.
(Sokan) vannak, akik ezeket a szellemi-spirituális témákat eleve baromságnak /valóságtól elrugaszkodottnak stb. tekintik.

Kriszta mondta:

Ne haragudjatok, hogy újra írok, de véletlenül most egy teljesen másik oldalon megtaláltam Balázs egyik korábbi írását, amely – talán – mindent megmagyaráz. Még Teca álláspontját is. :-)
(Egyébként szerintem is az egyedüli legfontosabb dolog a világon a valódi szeretet.)

“A csodák mindennaposak, a bőség mindennapos. A Bőség nem azt jelenti kozmikus szinten, hogy mindenkinek milliói vannak a bankszámláján ? ez nem bőség, hanem hitel, illúzió. A Bőség, az új évezred bősége, az új energiában létező bőség azt jelenti: pont ott, pont annyi és pont úgy van, ahogy Neked arra valójában szükséged van.”

Kiss Balázs Kunó mondta:

Köszönöm! :D

Adrienn mondta:

Nagyon szép inspirációk jönnek mindebből!!!Köszönöm!
Privát levél Amaninak:
Kedves Amani! Nem ismerjük egymást, viszont a fenti hozzászólásaid olvasva, jó lenne beszélni. Még nem tudom, miről. :-)))
Ha részedről OK, légy szíves keress meg.
Köszi:
Adrienn

Tündér mondta:

Kedves Balázs!
Mit is mondhatnék….. Engem ma küldtek el a munkahelyemről, elég sunyi módon. Nem esett jól, de köszönöm, mert egy erkölcsi fertőben kellett dolgoznom és egyre boldogtalanabb voltam. Mondtam is a páromnak az utóbbi időben, hogy boldogabb voltam, amikor munkát kerestem és hihetetlen, de jobban éltünk!! Ez nem vicc.
Olyan emberek közé kerültem, ahol a kétszínűség, a rosszindulat minden nap a szemem előtt zajlott. A munkatársaim folyton kibeszéltek mindenkit és panaszkodtak a fizetésükre, utálattal beszéltek a jobban keresőkről. Ez annyira leszívott engem lelkileg, hogy pár hónap után úgy éreztem belehalok, ha ide kell járnom dolgozni. Sehol egy szeretetteljes, őszinte ember. Csupa irigy, pénzt hajkurászó személy közelébe kerültem.
Egy alkalommal meg is kérdeztem néhányukat, hogy miért nem állnak fel és mennek el, ha ennyire utálják a helyet? A válasz az volt, hogy ez “biztos hely” és egy valaki mondta csak ki, hogy ő gyáva nyuszi és irigyli még azokat is, akiket legalább kirúgnak…….
Nos, velem ma ez történt. Nem voltam elég álszent és érdekember, mennem kellett 6 hónap után.
A főnök szavaival élve: ” Itt nem szabad őszintének lenni, mert az nem kifizetődő.”
Köszönöm, hogy így történt, pár óra elteltével azt vettem észre, hogy az addigi fáradtság helyett a lelkem elkezd kivirulni, mert ez egy új időszak kezdete, nem fog az a sok negatív energia rám tapadni ott többé.
Viszont túl vagyok egy sikeres vizsgahéten, sikerült amiért 3 évig tanultam. Ezzel is közelebb kerültem a nagy álmomhoz, egy olyan munkahely megteremtéséhez ahol az emberség és az egymás segítése a siker, a “bőség” kulcsa. Úgy érzem jó irányban haladok. :)

Ritus mondta:

“A bőség azt jelenti, hogy TE azt éled, AKI VAGY, és azt árasztod, aki vagy!!!”

Láttam egy bejegyzést:
A Szer-Etet, a GYűl-ölet…..

Erre azt találtam gondolni, a szer-etet árad….ami gyűlik meg….hadd ne elemezzem :)))

Balázs! Még mindíg nagyon szeretlek <3

CsiziSanyi mondta:

Nekem is nagyon tetszikaz írás! Gratulálok hozzá!
Szonja hozzászólása is nagyon tetszik.
Eszembe jutott, hogy Eckhart Tolle mit mond (ír) erről az Új Föld című könyvében. Ezt leírtam egy jegyzetbe a facebookon, és kiegészítettem a saját gondolataimmal is a témában, klassz videókkal is kiegészítve.
Itt el is olvashatod, meg is nézheted: http://www.facebook.com/notes/s%C3%A1ndor-csizmadia/eckhart-tolle-a-b%C5%91s%C3%A9gr%C5%91l/408092765887884

Mindenkinek Minden Jót!

;-)

CsiziSanyi mondta:

Ja, és még annyit, hogy a “búzás” képről Mindenki a puncira asszociált az ismerőseim között (miután megosztottam a cikket a facebookon), még a lányok is…
Ez sem lehet véletlen. ;-)

Peti mondta:

Kedves Balázs és minden hozzászóló!

Aki már olvasta Balázs írását -és hozzá is szólt-, Ő már olyan társ, aki rokon lélek, mert érdeklődési köre hasonló mint a miénk!Semmi sem történik “véletlen” !! -Szerintem- minden okkal és tudatosan történik velünk és környezetünkkel!! Mi választjuk meg a barátainkat és ismerőseinket!(Hogy morcos energiavámpír legyen akivel társulunk e, vagy aki Boldogságot, Szeretetet sugároz!Rajtunk áll!!)
Hogy pont most kaptam ezt az “üzenetet” az is azt bizonyítja, hogy létezik az amiben hiszünk!! Vigyáznak ránk!!Mindegy, hogy ki hogy hívja,(ez már a hitén múlik) nem ez a lényeg! A kulcs a TÖRŐDÉS!! Mindenki folyamatosan kapja a Teremtőtől – Univerzumtól a lehetőségeket, csak nem mindig tudunk élni vele! Nem mindig látjuk meg! Én fuvarozó-vállalkozó vagyok (21éve)Soha nem kívántam még több autót hogy minél több profitom legyen!! Mindig csak annyit, hogy Kényelmesen Békésen megélhessünk!Így is egyre többet kellett dolgozni ugyanazért a színvonalért (gondolom ezt mindenki érzi)és most úgy tűnik már az sem elég!!Most megint válaszút előtt állok (állunk).
Nem az életemet szerettem volna megírni, csak az üzenetét!Az életünket MI választjuk! Mindig van egy “Y” vagy egy “T” elágazó, csak meg kell látnunk! Ez a nagyon nehéz! Én is biztos elmentem egy csomó elágazás mellett, de Nyitott szemmel kell járni, hogy a lehetőséget karon tudjuk ragadni! Minden változás rizikóval jár!!(És is bevallom be vagyok rezelve: mi lesz ha a változás rosszabbat hoz? Mi lesz ha rosszul döntök! Nem a jót választom amit elém tálaltak? De ha hiszünk Magunkban, meg a Gondviselésben, akkor kapunk hozzá segítséget Támogatást !! Ezért is tetszett Balázs írása, mert pont erről írt!A HIT!!Az sem véletlen, hogy pont most kaptam meg ezt az “Üzenetet”, hogy megint egy elágazóhoz kerültem és így az egész családom! Mindenki hozzászólása tetszett! Mindenkinek a (saját életét megélve)igaza van!!A pénz olyan mint a divat! Arra is azt szokták mondani “nem a ruha teszi az embert” DEHOGYNEM!!!
Mint ahogy az sem igaz, hogy a “pénz nem boldogít”!!! Erre olyanok vágják rá, hogy nem boldogít, akinek nincs gondja vele!! (Ezért is volt az írásokban mindenkinek igaza!)
Amit igyekszem mostanában szem előtt tartani -amit egy Barátnőmtől kaptam üzenetet-:
-“Szabadítsd meg a szíved a gyűlölettől
– Szabadítsd meg a lelked az aggódástól
– EGYSZERŰEN ÉLD AZ ÉLETED
– Adj többet
– Várj kevesebbet”
Ezekkel a gondolatokkal is szeretnék minden társamnak BOLDOGSÁGOT EGÉSZSÉGET Kívánni.

Peti mondta:

Azt hiszem ennél ideillőbb idézetet nem is kaphattam volna a Rejki tanítómtól:
” WASS ALBERTŐL
Igy jó élni!
“Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a Tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. Fája, amit fölapríthasson. Aki el tudja tartani a családját, étellel, ruhával, cipővel, s mindezt maga szerzi meg: az gazdag. Örvendhet a napfénynek, a víznek, a szélnek, a virágoknak, örvendhet a családjának, a gyermekeinek és annak, hogy az ember él. Ha van öröme az életben: gazdag. Ha nincsen öröme benne: szegény. Tanulj meg tehát örvendeni. És ismerd meg a vagyonodat, amit a bőröd alatt hordasz. Élj vele és általa, és főképpen: tanulj meg örvendeni! Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz törődni velük. Azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is. Nem győzöm eleget mondani: tanulj meg örvendeni. Annak, hogy élsz.
S mert élsz: gazdag lehetsz.” (Wass Albert – Te és a világ)

Legyen kellemes, szép napotok!”

Éva2 mondta:

Két érdekes írást találtam a mai napról, bár nem olyan jól érthetők nekünk laikusoknak, mint Balázs írásai. :)))

http://sorsunkutja.blogspot.com/2012/05/metatron-ark-tyberron-majus-20-tuz.html

http://sorsunkutja.blogspot.com/2012/05/2012-majus-20-rendkivul-ritka.html

Budai Sándor mondta:

Kedves Balázs!Ganesha azt mondja:a bőség három dologból tevődik össze.A szeretet,a szabadság és a boldogság érzete.Ez együtt a BŐSÉG.Üdvözlettel:Budai Sándor