Csillagüzenetek

Csillagokban gyökerező

2011. jún. 05

Az előttünk álló két hétben, egészen a Nyári Napforduló időpontjáig a feladatok lesznek hangsúlyosak. A bennünk lévő különböző erőket magas szintre tudjuk emelni, és ebben a próbatételek lesznek a segítségünkre.

Ha tömören fogalmazom meg, a lényege minden történetnek az lesz , hogy képesek vagyunk-e ÁTALAKÍTANI és KÉZBEN TARTANI? A világ alakít át bennünket, vagy mi alakítjuk át a világot? Mi tartjuk kézben a dolgainkat, vagy a világ tart a kezében?

Ez lesz most a próba, hogy tényleg meg tudjuk-e ezeket valósítani? Éppen ezért szeretném felhívni Kedves Olvasó, a figyelmedet arra, hogy tekints most úgy az életed eseményeire a rád váró két hétben, mintha a Sors azt mondaná Neked: ?Én tudom, hogy Te tudod, de most mutasd meg magadnak, hogy tényleg tudod-e?.

Asztrológiai értelemben rengeteg kvinkunksz és kvadrát az, amely ezt szimbolizálja, ám az egészre a koronát mégis egy messianisztikus feloldás, a Jupiter-Neptunusz szextil teszi fel, amely végül magában hordozza végletes szinten a feloldást. Erről részletesen Pünkösd idején fogok beszámolni.

Kígyótartó csillagkép

A próbákat pedig első sorban a Kígyótartó csillagkép mutatja, ahol most éppen a felszálló Holdcsomópont jár. Tehát a felismeréseket és a kivezető, felvezető utat most az ERŐK KÉZBEN tartása jelenti. Kí

gyótartó maga kézben tartja a kígyót, az alacsony szintű (pl. sátáni) erők szimbólumát. Kígyótartó uralja, irányítja és működteti ezeket. S csak azzal lehet megtenni, amit TELJES mértékben ismerünk. Amivel szembenézünk.

Ezért tehát a feladatunk most az, hogy nézzünk szembe a saját lelkünk mélységeivel csakúgy, mint a világban lévő sötétséggel. S ha ezt megtettük, akkor a világ félelmetes és sötét erői is eltűnnek, hiszen amit ismersz, az többet nem árthat neked.

Mindig arra gondolj: csak azért árthat Neked bármi is, mert nem ismered, nem érted.

A Kígyótartó csillagkép alatt a Skorpió csillagkép lapul, amely pontosan ezt

szimbolizálja: hatolj mindennek a mélyére, tárd fel a végtelent. A lélek rejtelmeinek feltárása az, ami most a megoldás kulcsát tartja. Említettem, hogy itt, a Skorpió – Kígyótartó csillagképek között áll a felszálló Holdcsomópont. Ezt súgja fülünkbe:

Az anyagból jövök, a lélekbe megyek. Hiába tudok már mindent az anyagi lét tapasztalatairól, most le kell hatolnom annak mélyére, mert ott van a megváltás, ott a felemelkedés. Az anyag szentségét a lélek mélységeiben kell átolvasztani, mert ezzel juthatok csak fel a Tejútra. Akkor, ha a biztonságot nem csak az anyagiban, de a lélekben is megtalálom. Amikor mindennek a mélyére le tudok hatolni, amikor megértem, hogy a lélekben sem bánthat senki, de ehhez egy hatalmas belső lelki utazásra van szükség.

Azok az égitestek, amelyek aktiválják (kvinkunksz) ezt a csomópontot, a Bika csillagképben járnak, felfelé tartanak a Tejútra. Ez mutatja azt, hogy a FELADAT most abban rejlik, hogy megmutassuk a teremtő, cselekvő erők által, hogy az ANYAGBAN (Bika) is képesek vagyunk alkalmazni a szellemi-lelki, spirituális és isteni erőinket.

Ez főleg a Kapcsolataink, Szerelmi életünk és a Belső Harmóniánk területein fog előbukkanni, tehát ezen területekre különösen legyünk tudatosak.

Nyilas csillagkép

A második, az ÁTALAKULÁS az, ami itt rejlik, mégpedig a Plútó képében. A Plútó is háromszor lesz aktiválva (kvinkunksz) a Bika csillagképből ebben a hónapban, tehát a feladat az átalakítás is lesz.

Át tudod alakítani az anyagi világot magad körül? Ez a feladat most, hogy képesek legyünk a fizikai világban működő erőinken egy hatalmas átalakulást véghezvinni.

Erről a korábbi írásokban nagyon sokat értekeztem, idén szinte csak ez volt terítéken, ám eddig pusztán elméleti szinten, hogy egyáltalán megértjük-e azt, hogy a világ nem határoz meg, hanem a világot mi határozzuk meg. És most itt a gyakorlat, a lehetőség, hogy ezt meg is mutassuk, hogy képesek vagyunk erre.

A Nyilas csillagkép mögött áll a Galaxis Szíve és a Tejút, s ennek csillagereje van most segítségünkre. Minden Fény a rendelkezésünkre áll, semmi más dolgunk nincs, mint gyökeresen átalakulni. Gyökeresen. Azaz a gyökereinket kell átalakítani, azt az alapot, amire eddig az életünket alapoztuk.

Mert mire alapult eddig minden? Arra, hogy van a fizikai világ, egy ország, egy város, ahová megszületsz, és mindenféle dolgot már elve készen kapsz: apát, anyát, rokonokat, szomszédokat, társadalmat, civilizációt. S valójában ez egy hibás alapzat, hibás gyökér. Mert ezeket mind az Én hozza létre. A társadalom, és a felé tartozó kötelezettségek valójában nem kívülről határoznak meg bennünket, hanem mi határozzuk meg őket.

Te döntöd el, mire fókuszálsz az életedben. Te döntöd el, hogy hogyan látod a világot. Ha azt hiszed, hogy Te készen kapod a világképet, amit alakítanod kell, akkor olyan vagy, mint a fa, aminek kifordultak a gyökerei, és már alig él. Ismerős? Valójában az igazi gyökér az, amikor Te alakítod a világképedet, összhangban a Mindenséggel.

Te alakítod a világot. Ne a társadalom csúcsán kezd, hanem ott, ahol erre hatni tudsz:

Önmagadban.

– – – – – – – – – – – – – – –

Tömören a lényeg tehát: feladatod az, hogy most a kézzel fogható valóságod szintjén is megmutasd, ne csak elméletben, hogy belőled fakad minden. Ahogyan az elején fogalmaztam, mintha a Sors azt mondaná Neked: ?Én tudom, hogy Te tudod, de most mutasd meg magadnak, hogy tényleg tudod-e?.

26 hozzászólás

Nikka mondta:

Köszönöm!!!!!

Cinzina mondta:

Wow, hát ez kellemes írás volt így vasárnap reggel :) Köszönjük Balázs! Az utóbbi 2-3 hétben nagyon ráhangolódtam az írásaidra, s nekem ez a gyökér-átalakulás beindult, mert a szüleimmel és a párommal való kapcsolatomban is végre megláttam önmagam, és minden tisztává vált. Senkit sem hibáztatok, hanem csakis önmagamra figyelek, őket pedig elfogadom olyanoknak, amilyeneknek, és megköszönöm nekik, hogy ennyi éven át, tartották nekem a tükröt. Kívánok mindenkinek hasonló felismerésekkel teli utazást!

Valkovszki Éva mondta:

Köszönöm Balázs! Valóban egy jó “napindító” írás, sikerült teljes belemélyedéssel olvasnom…és mily véletlen, hogy a ma reggeli Tarot kártyám épp az Erő kártyája volt :) Már akkor is elgondolkoztam, hogy mik azok az árnyoldalaim, amikkel szembe kell nézzek, üdvözöljem őket és tudatosan alakítsam át azokat. Az írásod pont ehhez hozott segítséget, megerősítést. Már tegnap délután elindult valami, mert sikerült egy jót sírnom, és egy régen húzódó férfi-nő kapcsolatom rendezéséhez kezdtem hozzá. Szóval: a Sors tudja, hogy tudom, most rajtam a sor, hogy megmutassam magamnak, hogy tényleg tudom!? :)
Köszönöm! Szép vasárnapot kívánok mindenkinek. Szeretettel, Éva :)

tollpihe mondta:

ami bent van, az van kint is.:)

Önmunkás mondta:

Köszönöm. Tömör. Velős. Ütős. Keménymagos.

Nekem most a Byron Katie-féle négy kérdés a reménységem, azaz hogy végezzem magamon az önmunkát.

Amelyikőtök nem ismeri, nagyon hathatós eszköz, kíméletlen a hazugságainkkal, és amikor a valós világban nem alkalmazzuk amit tanultunk, segít feloldalni a félelmeket, amik ezt okozzák.

Nevem alatt a blogoldal, ahol rengeteg eset olvasható.

missgajdacsi mondta:

spot on!

NévKósa József mondta:

Nagyon sok ,érdekes és értékes,dolgot tudhatunk meg a VILÁGEGYETEMRŐL!

dr. Moka Eszter mondta:

Kedves Balázs!

Tudtam, hogy ez a két hét sok feladattal lát el bennünket, a nyári napéjfordulóra egyébként is nagyon készülünk, egy élő NAPTEMPLOM felállításával.
Köszönöm, hogy Neked szavakba sikerült önteni számunkra, mi a legfontosabb, ahol most dolgoznunk kell, mert tényleg tudjuk, de a segítség felbecsülhetetlen

Köszönöm szépen.
Szeretettel: Eszter

Anna mondta:

Köszönöm.

Detti mondta:

Rezgésszintemelő az írásod! Éreztem ahogy átjár közben az erő, köszönöm!

Szijártó Csilla mondta:

Régóta légüres térben lebegek már, talán most itt az ideje minden repülés tapasztalatot egy igazi életérré földelni? Itt az ideje a gyökereket a Földbe növeszteni és a lombokkal a Nap és a fény felé fordulni. Köszönöm szépen az írásod, megerősítő.

TAdrienne mondta:

Megint, mint annyiszor ott tartunk, hogy ÖNBIZALOM. Bízz magadban (akkor is ha lenyomnak állj fel !), s minden sikerülni fog. Hiszen a sors bízik bennem, átadja a lehetőséget, hogy megmutassam bízok-e annyira magamban amennyire Ő bennem, hogy erősségemet ekként mutassam meg (legyőzöm a belső vívódásokat, megfeleni vágyásokat…). Nagyon tetszik!!!!

ibolya55 mondta:

olyan mintha szinkront úsznék önmagammal :amikor tudom ,ez!következik. és amikor látom, hogy igen! mégis huncutul mosolygok, csodálom hogy igen! kicsit dezsavü érzésem is van boldog remegéssel a szivemben. egy kicsit érdekes látni aki uszik,azt aki szinkron uszik és aki tudja ,hogy ezt a kettöt ő élteti? a negyedik szenvtelenül érzékel.

ibolya55 mondta:

május 28-án aludtam ujra 37év után a szülői házban.meg van a gyermek szülő kapcsolat,és a gyökerek is mint feladat.!?!. hm.

Anna mondta:

Minden kedves Olvasótársnak éber tudatosságot kívánok a mostani időszakra!

Köszönjük, kedves Balázs érdekes, hogy ez már tavaly december eleje óta érik, és sokszor mondogattam: most mutasd meg magadnak, hogy tényleg tudod-e?!

Hajrá mindenkinek!

Éva2 mondta:

Sokszor nehéz szívvel olvasom azoknak az írásait, akiknek annyi gondjuk van.
Én 1 évig voltam munka nélkül, és igazából ez alatt kezdtem el önmagammal, a lelkemmel, tudatommal foglalkozni. Éreztem, hogy pont azért történt ez, mert erre volt szükségem. Időre. Nyugalomra, csendre.
És ez alatt az idő alatt írtam meg életem első mesekönyvét is. Mert nem vesztettem el a hitet abban, hogy minden rendben!
Azóta azt érzem, tapasztalom, hogy tényleg minden rendben. Az első könyvem hamarosan megjelenik, és remélem tudnak belőle tanulni a gyerekek, és írom a másodikat. Nincsenek problémáim, néha még elkap egy-egy nyűgősebb hangulat, de ez minden. Pedig az új munkahelyemre reggel, délután 1,5 órát utazom, de ez is jó arra, hogy gondolkozzam, meditáljak. Minden éjjel álmodom 2-3 hónapja, vagyis ennyi ideje emlékszem is rájuk, minden nap. Szép, színes, érdekes, mozgalmas álmok. Nincsenek rossz érzéseim. Fura, mikor másoktól annyi fájó dolgot olvasni.
Mit jelenthetnek ezek a dolgok?

Éva

Zozo mondta:

Koszi Balazs

Sok sikert Mindenkinek!!!!
:-))

Valkovszki Éva mondta:

Éva2!

A soraid olvasása után egy gondolat jutott eszembe – mert korábban már én is sokszor foglalkoztam ezzel a kérdéssel és megkaptam a választ: “A cél egy, csak az útnak más-más szakaszai vannak”… Ha találkozom is másoknál sok-sok megoldandóval, fölteszem magamban a kérdést: Mit tanít ez nekem? Ha van a magam életében azon a téren megoldandó, akkor hálát adok, hogy elém jött a helyzet és fölismertem. Ha nincs (vagy nem látom meg?), akkor azért adok hálát, nálam “épp más van terítéken” a megoldandók asztalán. Amíg itt vagyunk a földön, mindig van tanulni, fejlődni való, kinek kinek a magáé… Egy újabb gondolat: “Hogy földi küldetésed véget ért-e? …ha élsz, még nem!”
…és egyben köszönöm is a hozzászólásodat, mert “üzenet jött” általa – amit végre meg kell “halljak”! Köszönöm :)
Csodás, szép napot kívánok mindenkinek! Szeretettel, Éva :)

pillepaplan mondta:

Kedves Balázs, kedves Mindenki! :)
Remélem ennek az idézetnek a beszúrása nem okoz gondot senkinek, én nagy örömmel olvastam :)Nem tudom, ki írta, mindenesetre válaszokat adhat.

“Reinkarnációs szerződés – te is megkötötted.

(Ismered az apró betűs részeket is?)

§1 Ön kap egy testet. Ez a test új és egyszeri. Senki más nem kapja
ugyanazt a testet.
§2 Ön kap egy agyat. Ajánlatos ezt értelmes módon használni, de ez nem
előírás.
§3 Ön kap egy szívet. A legjobb eredményeket akkor éri el, ha agyát és
szívét kiegyensúlyozva használja.
§4 Leckéket is kap. Senki más nem kapja pontosan ugyanezeket a
leckéket és senki sem vállalhatja át Öntől ezeket.
§5 Azt tehet, amit csak akar. Minden, amit másokkal szemben elkövet,
visszatér Önhöz.
§6 Egy lecke addig ismétlődik, míg teljesen meg nem értette. Akár
inkarnációkon keresztül.
§7 A szerződés mindenkire egyenlő érvényben vonatkozik. Nincsenek
kiváltságok, akkor sem, ha néhányan ezt állítják. A kézzel bejegyzett
változtatások nem érvényesek.
§8 Tükröket kap, hogy tanuljon. Sok tükör úgy néz ki, mint egy test.
Azért vannak, hogy megmutassák azt, ami Önben van.
§9 Ha teste elpusztul, vagy már nem működik, újat kap. Persze ez egyes
esetekben várakozási idővel járhat.
§10 Az inkarnációs szerződés akkor jár le, ha minden lecke kielégítő
eredménnyel zárul.
§11 Az, hogy mi számít kielégítőnek, Ön határozza meg!

Hasznos tippek és tanácsok:

– Nem cél, hogy a test elhagyásakor minél több pénzünk legyen.
– Az ismertség és kedveltség nem jár bónuszpontokkal.
– Ne mások hibáihoz igazodjon.
– A szabályok arra valók, hogy az ember felülvizsgálja őket.
– Mások állításai a célról elterelhetik a figyelmet.
– Semmit sem ronthat el. Legfeljebb tovább tart.
– A SZÍVÉN keresztüli különleges kapcsolat segítségével Ön minden
válaszhoz hozzáféréssel rendelkezik.
– Az oktatási termen belül minden reagál a SZÍV kisugárzására.
– Az oktatás termének rongálása olykor korlátozásokhoz vezethet.
– Senki sem vállalhatja át az Ön, saját magáért vállalt felelősségét.
– Az erőszak soha nem vezet megoldáshoz.
– Hasznos megfigyelni, mely helyzetek ismétlődnek.
– Amennyiben az az érzése, hogy SEGÍTSÉGRE van szüksége, KÉRJEN segítséget.
Minden elképzelhető segítség megadatik Önnek, csak KÉRNIE kell.

– A drogok, legyenek legálisak vagy illegálisak – meghamisíthatják a
leckék általi érzékelést.
– Csak mert mindenki egyféle módon viselkedik, még nem azt jelenti,
hogy az a helyes.
– Ritkán van csak egy helyes megoldás.
– Kérvényezheti a megbocsájtást.
– Különleges záradék nincsen.
– Önt szeretik. Akkor is, ha Bronxban vagy Szomáliában van. Minden más
illúzió.
– A leckék különleges alkalmak, melyek a fejlődést szolgálják. Nem
rossz szándékból vannak.
– Saját testünket másokra bízni kockázatokkal járhat.
– Másokat a fejlődésükben megakadályozni nem hoz semmiféle hasznot.
– Kiváltképpen az éjjeli órákban alkalma nyílik, hogy elhagyja testét.
A testen kívüli tapasztalatok nem tárolódnak a testben illetve az
agyban.
– Saját testével játszadoznia jogában áll. Amennyiben mások testével
szeretné ezt tenni, kérje beleegyezésüket.
– Nincs értelme puskázni.
– Aki életbiztosítást kínál Önnek, az csaló.
– A tudományos szakvélemények és a szent írások az összezavarást szolgálják.
– Nem az a cél, hogy Elsők legyünk.
– Nem az a cél, hogy cool-ul nézzünk ki.
– Az Ön helyzetében Önnél jobb benyomást senki más nem tenne.

Kiegészítés:
Az inkarnáció szándékos befejezése haszontalan ügyintézést von maga után.
Nem Ön az egyetlen, akinek kételyei vannak az inkarnációs szerződés
értelmét illetően.
Mivel Ön a szerződéshez beleegyezését adta, hasztalan azon keseregni,
hogy Ön itt van.
Jelen szerződés fel nem bontható.”

Szép napokat! :)

Krisztina mondta:

Hát Balázs, hogy te milyen jó fej embereket kovácsolsz itt össze:)))
Persze ezt neked, és magunknak köszönhetjük na és nem kifelejtve a csodálatos mindenségnek !!
Köszönök mindent;)

Csillag63 mondta:

Jó reggelt!!!

….csak azzal a “nyavalyás” fájdalomtesttel mit lehetne tenni? A depresszió tünetei is ide tartoznak, ugye? :-)
Egy kérdés: Mit is értünk szereteten? Engem a szeretet szó feldühít…én szeretem magam, bár nagyon neheztelek is magamra…a szeretet mindannyiunknak mást jelenthet…nem szeretem (?) ezt a szót. Biztosan ezzel lehetnek a legnagyobb problémáim. Hm. Most, hogy így leírtam: igen. És nagyon frusztrál, mert állandóan a félrevivő “örök pozitív nyájasság és mindenkire mosolygó bólogatás jut eszembe róla! S ez meg nem is az én stílusom. Ez nem megy mindig..

Ezoökobio mondta:

Sziasztok! Egy kérdésem lenne hozzátok: rendszeresen járok futni és ma észre vettem, hogy a jobb térdem kezd rendetlenkedni..eléggé megijesztett, mert azt mondják az okosok, hogy egy helyben toporgásnál van szó és a jobb oldal a férfi oldal..nos Én igazából három-négy hónapja a babérjaimon ülök, teljesen begubózódtam az új környezet miatt és valahogy a munka sem akaródzik össze jönni…pedig nagyon szeretném (vagy félek tőle??) Mi a véleményetek? Balázs írja: Tömören a lényeg tehát: feladatod az, hogy most a kézzel fogható valóságod szintjén is megmutasd, ne csak elméletben, hogy belőled fakad minden.-Értem, amit mondasz, csak nehéz :)) Azt is tudom, hogy végre lépnem kellene..
szép napot mindenkinek..!!!

Princess mondta:

Kedves Ezoökobio!

Mitől félsz? A félelmet az EGO teremti… Ha a lelkedre figyelsz és a “most”-ban maradsz érzed, hogy bármi jön, azt te hozod létre és érted van.

Semmi sem történik véletlenül. Azaz bármi jön (jó vagy rossz) meg kell látni belőle a tanulást, de ha már tudod, hogy megtanultad a leckédet, akkor nem kell tartani töle, hogy újra át kell éljed!

Én pl. most már azt érzem, hogy megtanultam a leckémet és persze még nem vagyok kész, de napról napra erősebb vagyok és egyre jobban tudom kezelni a felmerülő helyzeteket. (Ezért kicsit türelmetlen is, mert én meg már várom az újat, de különbözőek vagyunk. :) )

Megállni és pihenni lehet, sőt kell is! Ezzel nincsen semmi baj! Viszont ha úgy érzed, hogy eljött a te időd (és nem egy külső indítattás kell hozzá, mert minden agyban dől el), akkor úgyis lépni fogsz! Ha pedig túl későn lépsz, akkor annak is úgy kellett lennie… akkor onnan kell folytatni tovább.

Princess mondta:

Ez lemaradt:
Sok sikert!

Ezoökobio mondta:

Kedves Princess!

Köszönöm a jó tanácsot! Megerősítettél benne, hogy vannak dolgok, amiknek itt van az ideje és vannak, amelyeknek még nem (ettől függetlenül nyitott vagyok és keresem a feladatomat). A helyzet az, hogy egyszerűen megijedtem, mert egy kineziológus ismerősöm mondta, hogy a térdfájás az annak a jele, hogy ideje végre indulni, menni, haladni…az újat Én is várom, és a türelmetlenség azt hiszem mindannyiunkra jellemző (főleg nálunk nőknél tapasztalom), de az is egy plusz megoldandó feladattal lát el minket…
neked is sok sikert :)a türelemhez és mindenhez :) (nekem ahhoz kell főleg)

Hegyesi Julianna mondta:

Kedves Balázs, kedves többi Olvasó!
Nagyon tetszik a “szerződés”, tömör és találó!
Az elmúlt két előadásban is szó volt a fókuszálásról, és most az olvasáskor eszembe jutott, hogy az utóbbi hetekben (az elhangzottak alapján)többször elővettem ezt a módszert. Igyekszem, hogy még többször eszembe jusson :-) persze, jönnek még néha hangok, szavak, gesztusok, melyek elindítanak egy régi “algoritmust” a fejemben, melynek következménye, hogy bosszankodom, esetleg csapkodok is, de így is sokkal hamarabb vagyok túl a kiboruláson, mint korábban. És, ahogy Balázs mondta: mindig felállni, újra próbálni, nem drámázni :-))) Ez nagyon jó érzés!! :-) kívánom másoknak is!