Csillagüzenetek

Egyensúly átalakulása – I. rész

2012. ápr. 05

Ha meg  kéne határoznunk tömören, hogy miről szól az Idei évünk és a felemelkedési hullám amiben ülünk, akkor jó eséllyel egy újfajta egyensúlyról, egy különleges egyensúlyba kerülésről beszélnénk. Az egoista, harsány teremtő energiák finomodása történik, az önzés és az agresszió alakul át. Ugyanakkor a gyengéd, befogadó erők is elveszítik játszmáikat és energianyerésüket, amelyek a gyengeség, az áldozat, a megalázkodás és kiszolgáltatottságból fakadnak.

Az újfajta egyensúly nem tör a másik ellen, hanem befogad s így emel, így változtat. Nem CSAK változtatni akar vagy CSAK befogadni. Ez tulajdonképpen a férfias és a nőies energiák újfajta, közös, teremtő egyesülése, ahol mind a kettő egymásért, egymást szolgálva létezik, egymást erősítve ? nem egymás ellen. Természetesen a nőies és férfias energiákon túl mindenről szól, amit hasonló rezgéssel illethetünk. Nem a női energia túlsúlyáról kell beszélnünk ? hanem az egyensúlyról.

 * * *

Asztrológiai nyelven a Vénusz-hoz tartozik az Egyensúly, a Harmónia, s ennek magasabb oktávja a Neptunusz. A Neptunusz maga a Minden Egy, az Unio Mystica, amikor a másikban látom önmagamat, eggyé olvad a két rész, és létrejön valami, amiben ott van az Egység, a Forrás.

Februárban különös figyelmet fordítottunk arra a messianisztikus eseményre, amikor is a Neptunusz belépett a halak jegyébe ? azaz hazatért. Ez is szimbolizálja az Egység kialakulását.

Idén továbbá érdemes fókuszálnunk a Mars és a Vénusz égitestek által jelölt eseményekre (is :)), mert ezek fogják nekünk szépen megmutatni, hogy mi zajlik ebben az egyensúlyi átalakulásban.

Most, Húsvét előtt, alatt és után, 5 napon keresztül nem tudjuk nem észrevenni, hogy mennyi minden történik a Vénusz bolygóval ? szimbolizálva ezt számunkra, hogy bizony alakul az egyensúly. :) (és persze minden más, amit a Vénusz szimbolizál)

 * * *

Kezdjük az elsővel: Április 6-án pénteken, Telihold napján a Vénusz kvadrát fényszög kapcsolatba kerül a magasabb Oktávjával, a Neptunusszal.

Az Egyensúly, amiről az írás elején beszéltünk, most léphet át a magasabb oktávjába, most kerülhet egy magasabb rezgésbe. Ehhez viszont alakítani kell, átalakulni. Meg kell érteni, hogy a polaritás, a jó és a rossz, a szép és a csúnya csak egymáshoz képest létezik.

Amikor azt mondod valamire, hogy ez ?rossz nekem?, s ezért felborul az egyensúlyod, akkor valójában Te valamihez képest mondod azt, hogy rossz neked. Mert van egy elképzelt állapotod, aminek van egy címkéje, hogy ?jó?, és amikor nem ezt tapasztalod, akkor az a ?rossz?.

S ki mondja meg neked, hogy hol húzd meg a határt? Ha elkezdesz figyelni, rájössz, hogy teljesen önkényesen vannak ezek a határok meghúzva. Hol van a határa a gazdagságnak és a szegénységnek? Van egy ilyen átlagkereset? Hol van a határa annak, hogy valaki jó futó-e vagy sem? Van egy ilyen másodperc érték, ami alatt valaki tudja a 100-at akkor az nem jó futó és ha fölötte, akkor igen? Ki mondja meg ezeket? Te mondod, vagy elfogadod ezt mert mások mondják? Ki mondja meg neked, hogy te miben érzed ?jól? magad?

Aki elkezdi ezeket őszintén megfigyelni, akkor rá fog jönni, hogy életében nagyon sok minden valójában teljesen felesleges szenvedés számára, mert azt tanulta, hogy rossz. Elfogadta, és csak azért akarja elkerülni, mert nem akarja, hogy mások azt lássák, hogy rossz. Nézd meg pl. a ruházkodásodat, őszintén. Mennyi benne a divat, a mások által diktált ?szép?, ?divatos?, és mennyi benne az ?Én?? S csak ez egy példa, rengeteg ilyen dolog van az életünkben, aminek nem mi határozzuk meg a jó-rossz oldalát, hanem elfogadjuk. (Autó, ház, kert, gyep, spiri szinted, stb?)

 * * *

S akkor most vissza az alap gondolatunkhoz, a jó-rossz vonalához, ami csak egymáshoz képest létezik! Vedd ki belőle az elválasztást, és mit fogsz kapni? Egységet. Mindenséget. Önmagadat.

Hívhatjuk Elfogadásnak is, hogy címkézés nélkül, tudati ellenállás nélkül elfogadod a dolgokat olyannak amilyenek. Ez ? nem győzöm hangsúlyozni ? nem azt jelenti, hogy ne változtass a dolgokon, sőt!

Figyeld meg az életedben a ?rossz?, a negatív jelzővel ellátott dolgokat, amiken már túlvagy. Vedd észre, hogy ezek által tapasztaltál meg valamit, ezek által váltál olyanná, ami most vagy!

Egy ?negatív? esemény csak azért jön az életedbe, hogy felismerhess valamit.

Áldás minden ilyen történet. A betegség, a társtalanság, minden szeretet nélkül megélt pillanat azért jön életedbe, hogy általa megéld az egészséget, a társat, a szeretetet! Hiszen, ha nincs szeretet nélküli állapotod, akkor honnan tudod, hogy mi a szeretet?

Ezért csodálatos a mi poláris világunk, mert ezen kettészakítás által tapasztalod meg saját magad.

S most, amikor VÁLTOZIK, alakul az Ember, akkor tulajdonképpen az történik, hogy a poláris világban új értelmet, új egyensúlyt nyer a ?jó? és a ?rossz? fogalma. Azaz, vissza a Vénuszhoz, ami az ikrek jegyében jár: a polaritásban van maga az egyensúly. Egy valami önmagában nem tud önmagával egyensúlyban lenni, csak valamihez képest! Egy dolog, csak Van.

És ki mondja meg, hogy mit mihez hasonlítok? Egyedül TE!

Te mondod, vagy eddig esetleg a TV, a rádió, a család, a civilizáció mondta meg neked, hogy mi a rossz, és mi a jó? Azt láttad (láttatták veled), hogy azoknak “jó”, akiknek van férjük/feleségük, van sok pénzük, autójuk, nemtomijük, és Te elhitted? és ezért volt benned egy kívülről jövő jó és rossz elválasztás.

Ám ennek, HA KÍVÁNOD, akkor vége.

Kerülj egységbe önmagaddal. Engedd el, hogy valami jó neked vagy rossz neked! Hiszen minden ?rossz? azért van, hogy valamit megtapasztalj magadból, hogy bizonyíthasd teremtő erődet!

A megvilágosodott állapot pl. nem azt jelenti, hogy lebegsz a nagy semmiben, lebegsz a jólétben, és minden szuper és fényes. Hanem azt, hogy a ?rossz? dolgokban látod a csodát, hogy visz Téged ez előre, hogyan erősödsz és fejlődsz általa! Minden ?rossz? egy csoda az életedben! Köszönd meg :)

 * * *

S vissza tehát ehhez a pénteki naphoz, Telihold napjához, amikor mindez felerősödve, kibontakozva, láthatóan jelenik meg az életünkben ? tudsz-e váltani, tudsz-e elengedni, hogy egy új Harmónia kerüljön életedbe?

Ez volt tehát az első, ám a cikk hosszúra sikeredett, ezért Húsvét után jön a folytatás, a további Vénusz-események ? várlak vissza szeretettel! :)

28 hozzászólás

Csudijó mondta:

Köszönöm! Anita

Laura mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm újra a megerősítést és a csodás írást!
Ikrek jegyben születtem, és mostanra kerültem Egyensúlyba. Június 5-én lesz a 39. születésnapom, csodás ajándék ez a számomra, hogy itt vagyok és megélhetem ezt!!! Életem fele közel letelt, de ez az egyensúly Új Utat és annak megélése most Új Ajtót nyitott meg előttem…:)

“…új értelmet, új egyensúlyt nyer a ?jó? és a ?rossz? fogalma…”
“…Egy valami önmagában nem tud önmagával egyensúlyban lenni, csak valamihez képest! Egy dolog, csak Van.”

“És ki mondja meg, hogy mit mihez hasonlítok? Egyedül TE!”

Ölelés, Szeretet és Fény Minden kedves Olvasónak.

Áldott Feltámadást és Húsvéti ünnepet Mindenkinek.

Laura

Végvári Judit mondta:

Köszönöm Balázs, csak annyit fűznék hozzá, hogy a Vénusz az égen most annnnnnnyira fényes, hogy alig tudom levenni a szemem róla, odavonzza a tekintetet, talán nem véletlenül.. :-)

Schmidt Károly mondta:

Kedves Balázs!
Nekem nagyon jó volt olvasni soraidat, belső nyugalom “telepedett” rám. Egyetértek Laura megfogalmazásával, ugyanazokat a sorokat emelem én is ki, amelyeket Ő megjelölt. Magammal legyek, Magunkkal legyünk békében és békében leszünk Mindenkivel. Köszönöm.
Boldog, kiegyensúlyozott napokat kívánok MINDENKINEK, tisztelettel és szeretettel: Schmidt Károly.

Főnix mondta:

Azt hittem annál már nem lehet lejjebb lenni amiben vagyok… és mégis. És tudom, hogy minden rendben lesz! Érzem! Nevetek és várom a magam lépéseit és azt, hogy az élet mit válaszol erre, mit hoz elém. Mintha kiegyensúlyozódna minden bennem! Nem várok semmit el. Csak szeretetet érzek a Létezés iránt. Mag-amban jól vagyok! :)
Végtelen szeretettel…

Viola mondta:

:) xxx

Kis Andrea mondta:

Igen Balázs abszolút érzem amiről írsz!Az ami van ami éppen történik az életünkben nem negatív vagy pozitív mert Isten része ként van jelen ,Isten a nagy nulla a teljesség a semleges állapot .Abban pillanatban ,hogy a tudatunkat ráfordítjuk és jónak vagy rosszanak ítéljük meg, negatív vagy pozitív energiává válik . Ha például valamit pozitívnak ítélünk meg autómatikusan bevonzza a negatív párját, azaz negatívan is meg kell hogy éld ,hogy semlegessé váljon ,istenivé ,és ez így igaz fordítva is.Ezért szerintem nem kellene pozítiv megerősítésekkel teremteni mert után jön a negatív hullám .Egyszerűen csak meg kell élni ami van úgy ahogy van ítélkezés nélkül és beáll az egyensúly !Minden ugyan oylan minden ugyan azt a célt szolgálja minden jó és rossz is egyben és semmise az ! ;)

Myrtill mondta:

Páciensekkel dolgozva ma pont ez a téma került “véletlenül” majd mindenkinél terítékre: miért jött a betegség, és a megoldást kutatva hova jut el az illető: a felemelkedésig.
Írásaid mindig összecsengnek a folyamatokkal, nagyon jó megtapasztalni. Köszönöm.

Ritus mondta:

“Mert van egy elképzelt állapotod, aminek van egy címkéje, hogy ?jó?, és amikor nem ezt tapasztalod, akkor az a ?rossz?.”

igen….és ilyenkorszoktam szilánkosra törni….mostanában csak azt mondom: Mr. Szaturnusz bevigyorog az ablakon, s azt mondja: helló Kicsi :D és ad egy leckét….és épül belőlem valami más….

“Hanem azt, hogy a ?rossz? dolgokban látod a csodát, hogy visz Téged ez előre, hogyan erősödsz és fejlődsz általa! Minden ?rossz? egy csoda az életedben! Köszönd meg :)”

Ez tényleg így van! Bár még nem megy minden területen! Lehet egyszer párterapeuta is leszek :D

Áldott ünnepet!

NévBaran Mária mondta:

Szerbusztok!
Köszönöm, kissé “kárpótolt” a suli hiánya miatt. a könyvedben is jól leírod a most előttünk járó részt! :)
KÖSZÖNET ÉRTE MÉG EGYSZER!

Ibolya mondta:

Sziasztok!
Ma reggel azért keltem fel, hogy leírom azt, hogy miért nehéz számomra felszabadítani magamat a dolgok kategorizálásától, miért nehéz számomra megfogalmazni a jövőmet. Ez a cikk hozzásegített a pontosabb megértéséhez a dolgoknak.
Nem tudok precízen fogalmazni, mert sok mindent csak érzek; Hosszú évek kondicionálását nehéz bennem megváltoztatni; amikor egy hallott hanggal együtt jön a félelem érzése, mert azt tanultam gyerekkoromban, hogy az a hang együtt jár a fájdalommal. 14 éves koromig 14*365-ször hallgattam reggel az otthoni hangokat és következtettem belőle, hogy mi várható reggel: boldogság, vagy félelem. Így számomra ,amikor hangosan csörögnek az edények a konyhában az a félelem érzését és tudását hordozza magában.
Ez csak egy dolog. Ha megfigyeljük az életünket százával léteznek effajta kondicionálások. Az érzelmeinket ezek a kondicionálások határozzák meg. Minden ilyen kondicionálást fel kell tárni az életemben és megoldanom ahhoz, hogy egységélményként tudjam átélni.
Lehet, ez rossz módszer, de nekem most még csak ez van, emiatt nehéz.
Mindenesetre köszönöm a cikket, segített megint,
– mint mindig ! –

Kellemes Húsvétot!

Glória mondta:

Minden helyzetben segítő mondatok : MINDEN ÉRTEM VAN! MINDEN ENGEM SZOLGÁL! -ajánlom mindenkinek!
Laura miért írsz ilyet, hogy 39 évesen “életem fele közel letelt”!? ez egy program, egy régi kondíció, holott az ember bármeddig élhet, akár ebben a fizikai testben is:),és kérlek figyelj, mert teljesülhet!
Namaste

SzAnna mondta:

KÖSZÖNÖM BALÁZS!
Csodálatos gondolatok! Az érzések is, amiket kivált belőlem!
ÁLDOTT SZENT HÚSVÉTOT MINDENKINEK!

nixiksz mondta:

Köszönöm ezt az írásodat is kedves Balázs! Valóban úgy van, (legalábbis az én életemben)hogy az írásaid összecsengenek a folyamatokkal. Most azt is észrevettem -, végig olvasva a kommenteket, mintha kisimultabbak, békésebbek lennénk, nem annyira zaklatottak és ez részben neked is köszönhető, hiszen az írásaiddal megtanítasz bennünket “látni”. Nyitogatod a szemünket és ezt köszönöm.
Most értettem meg egy történetet, amit el kell meséljek nektek:
Az édesanyám erdőben nőtt fel, sokat mesélt arról, hogy éjszaka át kellett menjen a másik erdészházhoz valamiért, mindig őt küldték mert nem félt. Ha ebbe belegondoltam, mindig beleborzongtam. Ha megkérdeztem, nem féltél? – ő mindig visszakérdezett: mitől? – az út mellett ott voltak a világító bogarak, mutatták az utat. Ezt a mondatot értettem meg most: az úton ott vannak a világító bogarak, mutatják az utat.
Ha látjuk az “úton” ezeket a “Világítóbogarakat” akkor nincs mitől félni, ők vezetnek. És ezek között a kis lámpások között az egyik ilyen vagy Te is kedves Balázs. Köszönöm!
Áldott ünnepet Mindenkinek!

Jakab Rózsa mondta:

Kedves Balázs!
Nagyon köszönöm, hogy gondolataidat leírod és megosztod velem és sok más, hozzám hasonló olvasóval. Amikor olvasom mindig eltölt a nyugalom és a boldogság, amit hálásan köszönök Neked.

Jutka mondta:

Minden szó a nyugalmat hozza nekem…

Mia mondta:

Kedves Balázs!
Ez nagyon-nagyon szép amit írtál! Köszönöm!!!
Áldott Húsvéti ünnepet mindenkinek!

Kisné Csörgő Julianna mondta:

Kedves Balázs! Köszönöm az írásodat. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek: Julika

Kincskereső mondta:

Kedves Balázs!
Döbbenetes, a párhuzam aközött, amit írtál és ami csütörtökön és pénteken történt velem. Sajnos, nem igazán jó a kapcsolatom az édesanyámmal, és csütörtökön hirtelen láttam magunkat két fényes lényként, ahogy megszabadulva minden, a kapcsolatunkat mérgező káprázattól önmagunk lényegét adtuk áramló szeretetben. Aztán hirtelen megjelent egy Aranyasszony, aki tényleg kimosta a lelkemből az összes ezzel kapcsolatos terhet. Este, amikor a kutyámat sétáltattam, hirtelen megláttam a teliholdat, ami olyan hatással volt rám, mint még soha életemben eddig. Pénteken pedig, ahogy az utcán sétáltam, azt láttam, hogy mindenki ilyen fényesség, tényleg láttam az emberek lényegét és egy hatalmas egységélmény töltött el, ami békességet, nyugalmat hozott magával. Hála legyen a Teremtőnek mindezért!
Áldott Húvéti ünnepeket!

Gnáli mondta:

Kedves Balázs,mind egy!
Azt kívánom mindannyiunknak ünnep előtt alatt s után az ég által üzent változások kevés bánattal és sok sok örömmel járjanak.
Írásaid ehhez adnak ugyanis segítséget figyelmet erőt köszönöm.

Mojzer Mária mondta:

Kedves Balázs!
Csodálatos az írásod,zaklatott voltam,mielőtt elkezdtem
olvasni,és nagy nyugalom töltött el,mire végigolvastam .
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!

Szeretettel:Mojzer M.

LOVÁSZI SÁNDORNÉ ESZTER mondta:

Kedves Balázs! Köszönöm írásaidat.Nem vagyok asztrológus,de sok barátom az,így aztán egy két dolog rám ragad,de a te írásaid segítenek a legtöbbet.Mindig akkor jelenik meg egy egy írásod,amikor megérzéseim,és gondolataim igazolod,köszönöm neked a megerősítéseket.Önbizalmam egyre erősebb lesz,mert mindig rá ébresztesz arra,hogy jók a megérzéseim.KÖSZÖNÖM , és írj még sok jó tanulságos írást mindenkinek,ISTEN ÁLDÁSÁVAL.ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET MINDENKINEK.

Erma mondta:

Kedves Balázs!
Köszönöm az írásod, ami megerősített!
Áldott húsvéti ünnepet kívánok neked és minden társamnak az oldalon!

Lenthár Márta mondta:

Valóban fel kell fedeznünk a rossz mögött megbúvó jót, illetve az üzenetét, a figyelmeztetést. Napokig gyötört a testvérem velem való gyűlölködő kiabálása. Nagyon elkeseredtem, s amíg az érzelmeim hatása alatt voltam, addig nem is tudtam kezdeni vele semmit. Azután egyszer csak bevillant, hogy mire figyelmeztetett ez az egész. Már “csak” el kell végeznem a rám váró feladatot. Szurkoljatok nekem! Köszönöm.

Nagy Krisztina mondta:

Szia Balázs!
Nagyon tetszett az írásod,köszönöm szépen. Várom a folytatást!

unger ildikó mondta:

Kedves Balázs!

Sok ember issza és várja a cikkeidet, ami mindenkinek egy ajtót nyit meg a tudatos felemelkedés szempontjából.
Február óta igen intenzíven érzékelem az eseményeket.
Nem tudom, ki hogy van velem, de nekem rendszeresen csípő- és
derék fájdalmaim vannak, még a bal lábamba is sugárzik.
Igazából nem tudom az okát. Lehetséges, hogy ez kapcsolódik
az átalakulásokhoz.?
Ige4n erősen hat rám a neptun,hiszen a napom halakban van és
még a vénusz-merkúrom is együttállásban van, ami kvadrátot ad
a szaturnuszomra, a napom meg az aszcendensemre.
Próbálom magam nyugtatni, hogy ez okozza a fájdalmakat.
Bocsi hogy ilyen dolgokat is irok, de nagyon érdekelnek ezek
az összefüggések.
Továbbra is maradok hű olasód. Köszönettel várjuk a folytatást.

Kívülálló mondta:

Kedves Hozzászólók!
Olvasva a soraitokat, majdhogynem forgott a gyomrom.
Ha újat akartok jól csinálni, miért kell majmolni a rosszat?
Miért érzitek szükségét a bálványimádásnak, a túlcsöpögtetett érzelmeknek? Miért nem lehet egyszerűen, természetesen fogalmazni?
Félreértés ne essék, hozzá vagyok szokva, hogy szélsőségesek vagyunk.
De egy kívülállónak, egy egyszerű érdeklődőnek sokkal hihetőbb lenne, ha természetes szavakkal, egyszerűen írnátok le a lelkesedéseteket, mint az erőszakosan túllelkesedő és hízelgő szavakkal.
Vagy csak magatoknak szólnak az émelyítő szavak?
Ti úttörők vagytok, rázzátok meg magatokat.
Sikeres keresgélést kíván:
Egy maga útját járó kívülálló

Puskás Edina mondta:

Kedves Balázs!Nagyon nagy örömmel fogadom írásaidat,és izgatottan olvasom,fantasztikusak!Ám,most lenne egy kérésem,az a leveled eltünt,amelyikben azok a napok voltak feltüntetve amikor teremteni lehet,kétségbeesve keresgélek,és egyszerűen nem találok rá,ha meg törlődött,az csak véletlen lehet de!biztos nem tudatos.Tudom a napokat,csak az egész cikket újra szerettem volna elolvasni.Ha egy mód van rá,kérlek szépen Téged küldd el légy oly kedves!Köszönettel és mély tisztelettel:Edina