Csillagüzenetek

Elengedés – hogyan?

2010. dec. 06

Egy vizualizációt szeretnék átadni Nektek, amely talán a segítségetekre lehet abban, hogy miként is lehet meglovagolni a jelenlegi válaszút-időszakot. Ennek ugye a lényege, hogy új útra léphetünk rá, amivel egy régi énünket magunk mögött hagyjuk…

Képzeljük el magunkat minden olyan tulajdonságunkkal együtt, amelyekről úgy érezzük, nem mi vagyunk, nincs már rá szükségünk, és tényleg magunk mögött szeretnénk már hagyni. Képzeljük el, ahogy emberként összpontosulnak bennünk ezek a tulajdonságok… Éljük át mindazt, amitől szeretnénk megszabadulni. Annyira mélyen át kell ezt élni, hogy már szinte szenvedjen a lélek azoktól a mintáktól, ami nyomja lelkünket.

Hozzuk be azt például, hogy “jaj, nekem nincs elég pénzem”, “nincs egy normális kapcsolatom”, “milyen önző vagyok”, “milyen féltékeny vagyok”, és így tovább, amit csak érezni tudunk… Vizuálisan éljük át azt, hogy ott állsz, ott fekszel vagy ülsz, és szenvedsz ezen tulajdonságok, eszmék súlya alatt… szenvedj bátran, engedd meg magadnak a szenvedést!

És akkor, ha már elég mélyen vagy ebben a sötét gödörben, ha elég mélyen átélted ezt, akkor egyszer csak képes leszel arra, ha elég ügyesen csinálod, hogy az a szenvedő alak ott maradjon a gödör fenekén, Te pedig egyszerűen kilépsz ebből és otthagyod. Visszanézhetsz régi magadra, láthatod magadat a hátad mögött, ahogy ott ül, kesereg, szenved az élet nehézségein… Érezhetsz sajnálatot is akár, de akkor hopp, már vissza is kerültél oda! Az az alak nem Te vagy, csak azt hitted, hogy te vagy! És mindaddig, amíg ezt hiszed, addig nem fogod tudni magad mögött hagyni…

Tehát vissza se nézz, ne nézz hátra, érezd, hogy azt a kis alakot magad mögött hagytad minden szenvedésével, szomorúságával, nyomorúságával, és Szabadon – Tényleg Szabadon – lépetsz tovább!

Érezhetsz itt egyfajta ürességet, ez a probléma nélküli állapot, amikor is az egod azonnal meg fog szólalni, hogy “olyan nincs, hogy nincs probléma, adj nekem problémákat, még még, hadd oldjam meg!“. Igen, az egonak kellenek a problémák az életedben, és ezért az ember imádja, ha szenvedhet valamiért, hibáztathat másokat, és benne élhet ebben az állapotban…

Ha ügyesen csináltad meg a fenti gyakorlatot, akkor érezni fogod ezt az ürességet, hogy “Jééé, nincsenek is problémáim!!!“. Már csak arra kell ügyelned, hogy ne csinálj magadnak több problémát. :) Mert tényleg nincs szükséged rájuk, az életed TÖKÉLETES!!! Ha ezt nem vagy képes átélni, akkor addig csináld a fenti gyakorlatot – vagy más, neked jobban fekvő gyakorlatot – amíg képes vagy ezt az állapotot átélni.

Azért felhívom arra a figyelmedet, hogy sokan bizony szeretik a problémákat az életükben, anélkül üresnek érzik magukat (hiszen írtam, hogy azt is fogod érezni :) ), hiszen a problémáik által érezhetik, hogy valakik. Ha nincsenek problémák, akkor semmi vagy. És ez a Semmi az, amit aztán Valamivé lehet varázsolni!

Éppen ezért használjuk ki azt, hogy ma vált irányt az Uránusz bolygó, és hozzuk be életünkbe az Újat, törjünk ki a korlátainkból, hagyjuk magunk mögött régi rendszereinket. Vár minket egy szabad új világ, problémák nélkül, ahol nem problémák, hibák és okok léteznek, hanem az Én kiteljesedésének lehetőségei a kihívásokon keresztül, ahol megmutathatod a Teremtő erődet!

Rajtad áll a választás!

32 hozzászólás

Nagy Károlyné mondta:

Egy nagyon kedves Barátnő hívta fel a figyelmemet Rád.
Örülök, hogy választ kapok az elmúlt évtizedek problémáira.
Már régóta érzem a Hold valamilyen formában befolyásolja az életemet.De most eljött a megvilágosodás ideje, és nagyon köszönöm Neked.

Hálás üdvözlettel: Nagyné Zita

Kassai Csilla mondta:

Ezt akár én is írhattam volna! nagyszerű hír!

Kassai Csilla mondta:

Ha még ehhez kapcsolódik az érzelmek foldása is, akkor a módszer tökéletes! Én éppen ezzel foglalkozom és nagyon imádom csinálni.
Millió puszi Mindenkinek és ne feledd! TE vagy az életed sugárzó Napja! ;)

Gabi mondta:

Zseniális írás!

Megpróbálom!:-)

Köszi Balázs!

Lady Justice mondta:

:))) Engem az írásodon kívül még az nyűgöz le, hogy mennyire egyszerre, célzottan, elképesztő precizitással érkeznek meg hozzánk az információk.
Nem lehetett több, mint egy órája, mikor megfogalmazódott bennem, hogy vajon te hogy fogod szavakba önteni a mai nap eseményeit :))

Gyönyörűen, tényleg, köszönet az írásaidért, mindig adnak egy kis erőt… nem is kicsit, vagy inkább lendületet egy kis megértéssel társulva, hogy minden a legnagyobb rendben van!

Köszönöm!

Katalin mondta:

Szia Balázs!

Ezt Te már biztos megcsináltad, azért vagy képes egy ilyen üzenetet teremteni számunkra.
Én nekifogok este.

Köszönöm!

Cinzina mondta:

Köszönöm a tanácsot, mindenképpen megteszem! :)

kriszta mondta:

Kedves Balázs!
Mi van akkor, ha ez az elengedés rombolással jár? A környezetem jól megszokott, kényelmes életét boríthatom fel azzal, ha én kilépek a már nem kívánt, terhessé vált szerepemből, egy szabadabb én eléréséért? Hogy újra önmagam lehessek, hogy ismét legyen saját életem, amit én élhetek magamért, nem pedig csak és kizárólag másokért: a legközelebbi szeretteimért! De valamit nagyon elrontottam anno, mert úgy érzem, a saját csapdámba ejtettem magam, amiből most ki akarok mászni!

lrka mondta:

Kedves Balázs!

Az Adventi időszak a várakozásról,a FÉNY eljöveteléről,kicsit magunkba tekintésről is szól.Legjobb időzítésnek tartom,az írásodat,a segítségedet.
Hálás vagyok,hogy olvashatom az írásaidat,és a segítségeddel tehetek magamért,s talán másékért is!
ÁLDJON MEG TEREMTŐ!!!!

Rita mondta:

Hű, Kriszta, de együtt tudok lenni veled ebben. Én is romboltam, rombolok és most a páromat is csak ebben tudom támogatni és érzem mennyire félelmetes mikor tudom, hogy bele fog zavarni egy látszólagos idillbe a változás. Mégis,elkerülni nem lehet és, ha nem én rombolok, akkor rombol más. Biztos vagyok benne, hogy nem maradnak fönn a látszat dolgok. Szóval csak nagyon megéríntett, hogy szinte ugyanígy fogalmaztam meg egy beszélgetésben, amit Tőled is hallok. Úgyhogy csak jelezni akartam neked, nem vagy egyedül, nem vagyunk egyedül ezzel a rombolással. No és mi a baj a rombolással?? Ha házat akarunk felépíteni, újjá varázsolni? Azt sem lehet csempe leverése, nagy felfordulás és káosz nélkül. Bevállaljuk, hogy szebb legyen, tartósabb legyen, örömtelibb legyen. Örömteli rombolást, örömteli újjá építkezést kívánok!

Köszönöm Balázs, az írásaid mindig megerősítenek. :)

Rita

Anisha mondta:

Nekem is tetszik a módszer, ki fogom próbálni.
Tudjátok sok minden elengedésével boldogultam már, viszont a szegénységi fogadalmamat…csak részben sikerült elengedni…és úgy tűnik, hogy a maradékhoz valamér igencsak ragaszkodom…
Ennek valószínűleg köze van némi önmagamba vetett HIT hiányának.
Erre remekül inspirálólag tud hatni, ha az ember meghallgatja mások sikerélményét.
Esetleg mesélne valaki?
Köszi!

Becker Mária mondta:

~ VÁLASZÚTON , AZ URÁNUSSZAL ~

“A válaszút időszak …lényege,hogy Új Útra léphetünk rá …”
DE HOGYAN ?
” Szenvedj bátran … kilépsz a gödörből és ott hagyod,
azt a kesergő kis silány alakot, nyomorúságával …
… vissza se nézz …
és SZABADON … léphetsz tovább.” ~ ? ~

Valóban nagyszerű lehetőségekre hívja fel figyelmünket
inspirált,jó írásával Balázs – Kunó, akinek minden sora önzetlenségről, jóindulatról tanúskodik.
Tán az sem baj ,hogy ‘sikerorientált’ – fiatalos hévvel
biztat arra , hogy lépjünk új útra, ne is nézzünk vissza .
Ez jó lenne , de így, mi lesz nyomunkban a ‘hulladékkal’ ?
Annyira nem kellene sietnünk …
Bizony tanácsos volna, felajánlani azokat feloldozásra ~
~ semlegesítésre, a ‘Mindenség Rendfenntartóinak’, hogy
erejüket vesztve többé senki másnak már ne árthassanak .
Ne maradjon utánunk ~ OTT, A GÖDÖRBEN SEM ~
lebontatlan kozmikus űrszemét.
Egy kis körültekintés nem árt ,
ha nyugodt szívvel szeretnénk indulni tovább a Fény felé .

” Sík mezőben hármas út
Jobbra, balra szerte fut.
A középső c é l r a jut.”

(1830 – Vörösmarty ~ Cs. és T.)

Egyik visszaejt , másik elvakít ,
harmadik mérlegel és biztos lábbal LÉP a CÉL felé …
Minden akadály és minden próbálkozás hasznunkra van ,
a SAS fiókáknak is próbálgatniuk kell szárnyaikat …

” Oh , szerelem, gyújts utamra csillagot,
S te légy vezérem Tündérhon felé. ”

Örömmel fedeztem fel s lettem érdeklődő olvasója,
nemrég,
a ” CSILLAGMAG ” oldalainak
~ s lám , máris merészeltem kotnyeleskedni
egy kicsit ~ erdőben , ‘sík mezőben’ …
járva szerzett tapasztalatok birtokában .

Szeretettel üdvözlöm K.Balázs Kunót,
~ ismeretlenül és nem nyilvánosan ~
B.Mária néni ( Mamária )

joganna mondta:

Remek! Nagyon hálás vagyok az írásodért! Remek gyakorlat az ego féken tartására, jógán is tanultuk. A baj mindig ott van, mint egy fogyókúránál is, hogy visszajönnek azok a fránya kilók! Szóval megtartani a féken tartott egó állapotát, hát művészet!
Jó gyakorlást mindenkinek! – magamat is beleértve…
Anna

Kincs Erzsébet mondta:

Kedves Balázs.Köszönöm!!!!

Ritus mondta:

Ma hajnalban éppen ezen dolgoztam :))
Igyekszem elengedni mindent ami nem épít, a múltamból és a felvállalt élet utamra rátérni minden szinten. Nem egyszerű dolog, de azért sikerülget, ahol hibázom ott van módom javítani.
A legnehezebb mégis a szívemnek a legkedvesebb dolgot elengedni, hogy egy másik, magasabb szinten megélhessem, fényesebben teljesebben.

Nagyon jókor és nagyon jókat írsz Balázs, köszönöm a segítséged!

Rózsa mondta:

Ezt most kaptam. Szerintem ide tartozó dolog. :-)
Egy pohár víz súlya

Az indiai jógamesterem mesélte el a pohár víz súlyának egyszerű, de nagyon tanulságos történetét. A fura kis indiai emberke a kurzus első perceiben leült egy pohár vízzel a kezében és azt kérte tőlünk, hogy tippeljük meg a víz súlyát. Mondtuk mindenféle számokat ötven grammtól kétszáz grammig, de nem nagyon jutottunk dűlőre. Ő azonban kifejtette a súlya teljesen relatív, hiszen attól függ hány percig tartjuk a kezünkben. Ha egy perc telik el még könnyű a pohár, ha tíz akkor már egyre nehezebbé válik, fél óra után pedig fájnak és remegnek a kezünk izmai, és alig várjuk hogy letehessük. A vizet a mester a problémáinkhoz hasonlította, amelyeket hordozunk magunkkal és a súlyuk az évek során egyre nagyobbra nő stresszt és szomorúságot okozva ezzel. A kis tanítás lényege tehát az: hogy minden dolgot, amely feszültséget okoz a lelkünkben el kell engedni, a múltban történt sérelmeket el kell felejteni, hiszen az évek során problémákat okozhatnak mind lelki, mind testi szinten.

Anisha mondta:

Becker Máriának:
Teljesen igazad van.
De szerintem ez, benne van abban amit a Balázs mondott. Legalábbis ha jól csináljuk. Mert (szerintem), ha a folyamat közben nem bocsátok meg magamnak, és az adott dolog összes résztvevőjének, ha nem szeretem át, nem gyógyítom meg az adott sebes aspektusomat, akkor az egész művelet, csak egy játék marad, aminek van ugyan tanulsága, de nem a célunkat (az adott dolog elengedése) érjük el.
Most…figyelem a mit írtam…meg azt, amit fentebb….és keresem… hogy az én “ragaszkodásomnak”…melyik dolog hiánya is lehet az oka…:)

valentin mondta:

Kedves Balázs,hozzászólók,hölgyek,urak!Aki átélte már az asztrálutazás csodálatos élményét,könnyebben tud szakitani a múlttal,az egóval.Másként éli meg a mindennapokat,nincsenek nyomasztó emlékek,régi sérelmek stb.,csak a csodálatos nyugalom,béke és szeretet a szivedben,harmónia az lelkedben…

Anna mondta:

Kedves Balazs!

En is osztom a Kriszta velemenyet es rettenetesen furdal a lelkiismeret mert ha megteszem ezt a jatekot az egesz csaladom veszteskent fog kijonni belole.
Harminc eve elek egy olyan szituba ,hogy mar eljutottam oda ,hogy meg a halalt is eltudnam fogadni csak hogy kijuthassak belole.
Persze mar azt is tudom ,hogy nincs halal es ahogy Maria neni mondja,mi lesz az ottmaradottakkal?
Igy meg a godor legaljan maradok es ugy orditok neha fel:Miert Atyam?

Judit mondta:

Kedves Balázs!
Ismét megerősítettél abban, hogy jól döntöttem, ugyanis a múlt héten minden előkészület nélkül felmondtam és ma mentem be utoljára a papírjaimért.Az elmúlt 1 év már annyi jelet hozott, de soha nem mertem meglépni ezt a rég áhított lépést.Egyszerűen éreztem, hogy ennek így kell történnie, halálos nyugalom szállt meg, megszabadultam mázsányi tehertől és kiszabadultam a kötelekből, végre felszabadult, könnyű és önmagam lehetek és akkor hazaérve fogadott a mai napi írásod…Köszönöm!!! Mert ezzel még egy lökést adtál ahhoz, hogy végre kiteljesedhetek.

Fairy mondta:

Kedves Balázs, Köszönöm!!!!
Nagyon tetszik ez a vizualizáció, és pont illeszkedik a folyamatos tervembe, ami a Változásomról szól!!!!
Köszönet érte,
szeretettel Tünde

Kiss Balázs Kunó mondta:

Nem más valakit, valakiket kell magad mögött hagyni – ilyet biztosan nem írtam. :)
Tehát aki “ott marad”, az egy illúzió!!!! Az a nem-én.

Remélem így már egyértelmű :)

Balázs

Márti mondta:

Kedves Balázs!
Nagyon szépen köszönöm az írásodat.
Úgy érzem a legjobbkor érkezett.
Üdvözlettel. Márti

Bea mondta:

Én az egész egomtól szeretnék megszabadulni…már nagyon unom, hogy miatta nem tudok a valódi önmagam lenni. :(

Balázs Ilonka mondta:

Balázs ez így igaz, nem szabad hátranézni, mert jutunk előre sohasem.A változás tőlünk függ mennyire akarjuk, ehhez teljes elengedés szükséges.Itt az idő gondolkozni, mit szeretnénk másként csinálni, mit akarunk elérni!!!

Csapocska Mónika mondta:

Nagyon jókor jött ez a levél..:))
A decemberi hírlevelemet írom éppen, aminek az elengedés a témája. A táblatechnika elnevezésű vizualizációs gyakorlatot készítettem el zenés hanganyag formájában egy kis EFT-s megerősítéssel elegyítve. Most megerősítést nyert, hogy jó helyen kapisgáltam..:))
Köszönöm!

Lady Justice mondta:

Ha szabad megjegyeznem, vannak időszakok, amikor igen is kell hátrafelé is tekintgetni, tisztában lenni azzal, hogy honnan jön az ember, de én most azt az időt érzem elérkezettnek, amikor semmi más dolgunk nincs, mint szélsebesen belerohanni a semmibe, eggyé válni a térrel és az idővel, a sorsunkkal.

Emese mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon igazat adok neked Balázs. Bár más úton engedem el a próblémámat. De a vég célom hasonló : Váljak semmivé, hogy minden lehessek. Vagy mindent átérezzek.

köszönöma jó tanácsod:

Emese

Kriszta mondta:

Drága Rita!
Köszönöm a hozzám szólásodat! Mindig könnyebb elviselni a kevésbé jó dolgokat, ha tudjuk, hogy nem vagyunk vele egyedül! Egy kicsit elviselhetőbbé tetted és Te biztos tisztábban látod már, ha jól sejtem – visszanézel! :-)
Köszönöm még egyszer! Hálával: Kriszta

Detti mondta:

Balázs sorait olvasva eszembe jutott a tavaly tél, ahol elvileg az influenza támadott le és kis híján megölt. Azok a gondolatok, amik éjszaka jöttek – amikor levegőért küzdve álltam az ablaknál és arra kértem az eget, hogy tartson életben, mert segíteni akarok a fiamnak, megbocsátottam annak a pár férfinak, akik ott hagytak az útszélén egyedül romokban – rádöbbentettek, hogy én vagyok oka az összes szenvedésemnek, nekem volt szükségem ezekre a rémes élményekre, hogy új életet kezdhessek. Másként látni nagyon jó! Remélem, nektek halálközeli élmény nélkül is sikerül túllépni az egótokat bántó, bénító,pusztító gondolataitokon.

nezzafenybe mondta:

Sok problémát tényleg csak mi kreálunk magunknak.
Néha aggódunk, vagy félünk — ez valamilyen tudatlanság miatt lehet.

Nem tehetünk mást, mint bízunk -és megnyugszunk a bizalomban.

Schmidt Károly mondta:

Én már pár hónappal ezelőtt döntést hoztam, hogy megfosztom az EGO-mat a munkától az elengedés segítségével. Úgy érzem, jó úton haladok, de ezt a “munkát” tovább kell folytatnom, mert ez az EGO elég nehéz ellenfél számomra. Ebben az elhatározásomban nagy segítség, hogy elolvashattam ezt a hírlevelet. Köszönöm a segítséget!