Csillagüzenetek | Írások

Függőségek feltárása

2013. jún. 07
Te mennyire vagy hajlandó szembenézni saját magaddal? Ez egyedül Tőled függ, akár bolygók potyognak az égből, ha Te nem kívánod meghallani, megélni a jelent, akkor a világ legmegváltóbb konstellációja állhat az égen, lemaradsz önmagadról.

letöltés (1)

Egy hosszabb távon értelmezhető, általánosabb gondolatot szeretnék megosztani Veled. Ennek egy része megtalálható a Csillagleső ? 2013 című könyvben, de fontos kiegészítésekkel szeretném gazdagítani az ott olvasottakat. A cikk első fele egyfajta hátteret biztosít a megértéshez, s a második rész egy más szinten üzen. Nézzük hát:

Bevezetés (részlet a Csillagleső-ből)

Egy meghatározó kapcsolatról van szó, amely két lassú mozgású égitest között kezdett el kialakulni tavasszal. Jelentőségteljes üzenetről van szó, hiszen a Szaturnusz és a Neptunusz összeköttetése mindig valami nagyobb rendű dologra hívja fel a figyelmet. Az egzakt fényszög (trigon) június közepe felé jön létre, de egészen augusztus elejéig élni fog közöttük a kapcsolat. A nyár nagy konstellációja ez, amely folyamatosan, újabb és újabb aktiválások során, a legmesszebbmenőkig megmutatja életedben a valódi egységélményt.

S hogy Te mennyire vagy hajlandó szembenézni saját magaddal, az egyedül Tőled függ, akár bolygók potyognak az égből, ha Te nem kívánod meghallani, megélni a jelent, akkor a világ legmegváltóbb konstellációja állhat az égen, lemaradsz önmagadról. De nézzük mit tartogat, mit üzen nekünk ez a kapcsolat?

A Neptunusz magas szintű lényege a spiritualitás, a három dimenziós érzékek feletti érzékelés. Más szinteken a félelmek és a függőségek tükre. Ugyanakkor az Unio Mystica, a Minden Egy mély élményét szimbolizálja, amikor az elhatárolódás feloldódásával az emberi tudat megéli egységét az őt körülölelő mindenséggel, és felfedezi önmagán belül a teremtett világot, azaz magát a Teremtőt is. Alacsony megélési szinten éppen ennek eltakarásáról mesél, vagyis arról, hogy mikor hárítod el az önmagad teljességével való találkozást? Hozzá tartoznak a tudatmódosító cselekedetek is, amikor az ember elmenekül önmaga elől, mert nem mer találkozni, szembesülni bizonyos részeivel. Erre kiváló lehetőséget biztosít az alkohol, a dohány, és más hasonló szerek tömkelege, ám mindig egy bizonyos lelki ?kerülgetés? lapul meg a háttérben. Ezeket jegyezzük meg, mert erről fogunk mélyebben beszélni majd az írás második felében.

letöltés (2)A Szaturnuszról pedig egy könyvet is meg lehetne tölteni, mégis tömören a jelentése a következő: elhozza életbe azokat a helyzeteket, amikor az illúziókat, a hazugságokat, a nem-valódi dolgokat le kell bontanod. A tapasztalás próbája során a valóságról gondolt vagy alkotott képet, a kőkemény fizikai szinten megélve kell valódivá kovácsolni, hogy kiderüljön kiállja-e az idő próbáját.

Azaz, amit elgondoltál magadról, az életről, egy-egy dologról az a valóságban működőképes-e? S ezt a hétköznapok szent alkímiai tégelyében kell átolvasztanod, hogy meglásd túléli-e a megmérettetést. Éppen ezért hívták régen a Nagy Szerencsétlenség égitestének, mert aktívvá válásakor az egó nem valódi elgondolásai porrá omlottak a nyomása alatt. Talán ez az égitest áll a legközelebb ahhoz, amit az alkimisták Prima Materia-nak neveztek, a Bölcsek Kövének, amely nem egy tárgy, hanem a Bensődben átalakult ősi esszencia: Te Magad. A Szaturnusz mindig arra tanít Téged, hogy ami nem valódi, azt a tapasztalatokon keresztül le tudd bontani.

A két bolygó trigon kapcsolata üzeni, hogy most a benned lévő rózsaszín szirupos vágyálmok tekintetében fog lehullani mindenről a lepel, és előtárul a ?kegyetlen? valóság. Ez egy fájdalmas folyamat is lehet, ha Te annak szeretnéd megélni, ám ez is téged segít, hiszen illúziókra nem lehet építeni a későbbiekben. Könnyen lehet, hogy azt fogod megélni, valami szépet, számodra kedveset, lágyat, most elvesz tőled az élet. Ha ilyennel találkozol a nyáron, akkor emlékezz vissza ezekre az üzenetekre: csak Te hitted, hogy szépséges, ám ezzel valójában eltakartál valamit. S hidd el, a Valódi Szépség és Valódi Egység megtalálása, sokkal több beteljesülést fog hozni számodra.

images (2)Ugyanígy a félelmeiddel is szembe kell nézned, hiszen a félelmek szintén nem valódiak egy magasabb szinten, de ahhoz, hogy le tudd bontani őket, előbb bizony elő kell hoznod magadból. Ezért, bármilyen helyzettel találkozol nyáron, ami számodra félelmet okoz, akkor tudd, hogy csak éppen lebontasz. Ez lehet például az egyedülléttől való félelem, amikor csak azért vagy benne egy korlátozó kapcsolatban, mert félsz felvállalni önmagadat, vagy leginkább félsz szembenézni saját sötét részeiddel. Ez utóbbiakkal most mindenképpen találkoznod KELL, különben nem lehet tiéd a magasabb szintű teljesség megélése. Ez a nyár elhozza azt a Beavatást, ami már a teljes transzmutáció általi, Valódi Minden Egy élményét jelenti.

Függőség és félelem

Mint említettem, hosszú távú ?hatásról? beszélünk, hónapokról. Egyfajta agónia ez, amikor folyamatosan, újra és újra szembesülsz azzal, hogy mitől is függsz. S a legtöbb ember sokszor nem is veszi észre, hogy elképesztő függésekben él, ami nem narkotikumokban és hasonlókban ölt testet. Függés lehet párkapcsolat, munka, pénz, emberi társaság, energia, szeretet, és így tovább. Sőt, azt gondolom mély szinten a legtöbb ember teljes élete semmi más, csak függés. Függés a biztonságosnak, ismertnek vélt világtól. S ha elveszíted ezeket, ugyan azt tapasztalod, mintha leszoknál a dohányzásról, az internetről, az alkoholról.

letöltésS ezek nem rossz dolgok ? csak megnyomorítod magad velük. S a ?nyomorítás? alatt azt értem, hogy nem mersz találkozni Önmagaddal egy mélyebb szinten, azaz nem mered felfedezni azt, ki is vagy valójában.

Benne élsz ugyanabban a függőségben újra és újra, s nem veszed észre, hogy a Föld nevű bolygó valójában az ?Anonim Mindentőlfüggők Klubja?, ahol az ?orvosok? is éppúgy rabjai függőségeiknek, mint a ?betegek?. Itt mindenki függ valamitől.

S ezzel ? persze mondhatjuk ? nincs is semmi baj, pusztán az a kérdés: hogyan éled meg mindezt?

Mert ha létezik számodra szenvedés emitt-amott, akkor itt az idő most nyáron, hogy ezeket felold! Azaz: nézd meg miért szenvedsz? Mit nem kapsz meg, és mi hiányzik életedből?

S ha bölcs vagy, akkor meg fogod találni azt, hogy MINDEZT MIVEL KÁRPÓTOLOD életedben!

Azaz, ha mondjuk szenvedsz a társ hiányától, akkor valamivel be kell tömni a hiányt úgymond, amivel eltakarod ezt az érzést: ezt keresd meg.

www.tvn.hu_052ce17e3f2b825b15aea21a6bb94b8aDe mindemögött meg fogod találni, hogy MIÉRT nincs társ az életedben, bármennyire is vágysz rá. S ez BIZTOS, hogy nem a külvilágban (jelen példánkban a társnak megfelelő nem egyedeiben) található meg, hanem BENNED! Pont ebben ?segít? most a Neptunusz-Szaturnusz trigon kapcsolata. Pont erről mesél: le tudod bontani azt, ami gátolja a valódi élményeket magadban.

A szenvedés oka azért van, mert nem akarsz megélni valamit magadban, amit kivetítesz egy élethelyzetre a külvilágban. S mivel a szenvedést el akarod kerülni, jön a függőség valamitől, amivel ezt ?kárpótolod?.

Feladat tehát tömören: vedd észre mi hiányzik életedből, nézd meg miért nem mered ezt megadni önmagadnak.

Kulcs: Önszeretet!

Egy másik aspektusból a kapcsolat: bontsd le magadban mindazt, ami az önszereteted útjában áll!

Ezen az utazáson veszünk most részt, erről mesélnek nyáron az égitestek ? érdemes a problémáid mögé nézni, hogy miben segít téged a csillagos égbolt olvasata, mert ez is pusztán csak tükör: segít magadba nézni. Használd fel tehát a két égitest trigon fényszögét arra, hogy mélyebben megérthesd saját életed eltitkolt tartalmait.

 * * *

Ha szeretnél értesítést kapni a következő írásról, előadásokról, ne felejts el feliratkozni a hírlevélre (jobb fent).

* * *

 

 

14 hozzászólás

Szabó Béla mondta:

Köszönöm!

Sok eseményen,m megélésen megyek keresztül. Olyan érzésem van hogy a gondolatok teremtő ereje sokkal erősebb mint eddig.
Figyelni kell hogy ne adjak erőt a félelemből jövő gondolatoknak.

PRincess mondta:

Tanulságos (és kapcsolódik kicsit az előző íráshoz is:
“A főiskola első napján a professzorunk bemutatta magát, majd megkért minket, hogy mutatkozzunk be valakinek, akit eddig nem ismertünk. Felálltam, körülnéztem, amikor valaki enyhén megérintette a vállam. Hátrafordultam, és egy ráncos, öreg hölgy nézett rám mosolyogva, beragyogva ezzel az egész osztályt. Így szólt: – Szia jóképű. A nevem Rose. 87 éves vagyok. Megölelhetlek?
Nevettem, és lelkesen válaszoltam:
– Még szép, hogy meg!
Erre ő barátságosan megszorongatott.
– Miért van ön a főiskolán, már ilyen fiatal, ártatlan korban?- kérdeztem. Viccesen azt válaszolta:
– Azért vagyok itt, hogy találjak egy gazdag férjet, megházasodjak, és gyerekeket csináljak.
– De most komolyan- mondtam. Kíváncsi voltam, mi motiválta őt, hogy egy ekkora kihívást vállaljon ennyi idősen.
– Mindig arról álmodtam, hogy befejezem a főiskolát és végre eljött az ideje!- mondta.
Az órák után elsétáltunk a társalgóba, és megosztottunk egy csokiturmixot. Gyorsan összebarátkoztunk. A következő három hónapban, minden nap együtt mentünk haza és rengeteget beszélgettünk. Mindig azt képzeltem, hogy egy időutazáson veszek részt, amikor az életbölcseleteiről mesélt. Az év során Rose az egyetem egyik szimbólumává vált, és bárkivel, akivel találkozott, gyorsan összebarátkozott. Szeretett kiöltözni, és szórakoztatta, hogy a többiek felfigyeltek rá. A szemeszter végén elhívtuk Rose-t a foci bankettre. Sosem felejtem el, amit akkor tanított nekünk. Felkonferálták és a színpadra lépett. Ahogy elkezdett beszélni, leejtette a három kártyáját a földre. Egy kicsit zavarban volt és a mikrofonra támaszkodva azt mondta:
– Elnézést, egy kicsit ideges vagyok. Feladtam a sört a böjt miatt és ez a whisky kicsinál! Sosem fogom rendbe szedni ezeket a lapokat, szóval hadd mondjam el fejből amit tudok!
Ahogy nevettünk, megköszörülte a torkát és így folytatta:
– Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot. A fiatalságnak, boldogságnak és sikernek összesen négy titka van. Nevess sokat és minden nap találj humort az életedben! Kell, hogy legyen egy álmod! Ha elveszted az álmaid, meghaltál. Annyi olyan embert ismerünk, akik úgy járnak-kelnek a földön, hogy halottak és még csak nem is tudnak róla! Hatalmas különbség van aközött, hogy felnősz és aközött, hogy megöregszel. Ha 19 éves vagy, és egész évben csak fekszel az ágyban, anélkül, hogy valami hasznosat csinálnál, akkor is húsz éves leszel. Jelenleg 87 éves vagyok, és ha egész évben az ágyban fekszem, én is 88 leszek. Mindenki megöregedhet. Nem kell hozzá tehetség vagy képesség. Ahhoz, hogy felnőj, mindig meg kell találni a lehetőséget a változásban. Ne sajnálj semmit! A felnőttek általában nem sajnálnak semmit, amit megtettek, inkább azt, amit nem tettek meg. Csak azok félnek a haláltól, akik azt sajnálják, hogy nem is éltek.
A beszédét azzal zárta, hogy bátran elénekelte ? A rózsa? című dalt.
Mindannyiunkat megkért, hogy tanuljuk meg a szövegét és éljük át a mindennapjainkban.
Év végén Rose befejezte a főiskolát, amit már olyan régen elkezdett. Egy héttel a diplomaosztó után meghalt. Békésen, álmában. Több mint kétezer főiskolás tanuló érkezett a temetésére, hogy tisztelegjen a csodálatos hölgynek, aki példát mutatott, hogy sose késő azzá válni, aki lenni akartál.
Ezek a szavak terjesztik Rose emlékét.
EMLÉKEZZ: MEGÖREGEDNI KÖTELEZŐ,
FELNŐNI VISZONT VÁLASZTÁS KÉRDÉSE!
Abból élünk, amit kapunk, úgy élük, ahogy adunk.”

Kenny mondta:

“Az, aki táncol, az nem te vagy – te maga a tánc vagy, nem te járod, téged járnak…”

http://www.youtube.com/watch?v=wGr5Zq2yteA

Köveskuti Tünde mondta:

Köszönöm PRincess, jó lenne énekelni Rose dalát is. :-)

Lantos Emese mondta:

EMBERLÉKEM

Kötődni vágyunk
Kötődni kockázat
A fájdalom nem opció
Bitang hihető az illúzió

Révedj, álmodj, ébredj, tévedj
Tévedtem?
Nélküled nem ment volna
Köszönöm. Köszönöm?

Ezt irigylitek? Cseréljünk
Ott könnyű, tülekedjetek csak
Itt nincsenek garanciák
Csak én, te, mi, ti, ők.

Katalin mondta:

Imakban kertem, hogy mindazon, ami korlatoz tul tudjak lepni. A Szaturnusz-Neptunusz trigon eljovetele megadja, elhozta. Koszonom szepen Balazs, fontos kulcsot kaptunk megint. Isten aldjon Teged.

Kosztor Béláné mondta:

Köszönöm Balázs!

Hevanna mondta:

Sziasztok!
Ezt a történetett, kedvenc Amerikai írom, Gregg Braden könyvéből vettem.
Élt egy hölgy, nagyon rossznak tartott házasságban. A férj minden nap megalázta, rendszeresen meg is verte. Mondták neki a barátai, miért nem hagyja ott a férjét? Ö nem, nem tudja elhagyni ,mert még mindig szereti a férjét.Jó húsz év után, meghalt a férj.
Nagyon mély gyászba vonult a hölgy.
Mondták a barátai, hogy mostmár élhet szabadon, nem fogja bántani senki. De a hölgy vigasztalhatattlan volt.
Nem értették, mi történt!
A hölgy elmondta, húsz évig nem volt EGYEDÜL,
és mostmár nincs értelme az életének.
Ez egy nagyon szép példája a függésnek, és nagyon elgondolkodtató.
Minden jót kívánok Mindenkinek

Szilvi mondta:

A kulcs kettőt fordul a zárban

Bontsd szét személyedet és beléd tódul a világ.
Bontsd szét a személyeddé vált világot és beléd tódul a teljesség.

Weorös Sándor

Schmidt Károly mondta:

Kedves Shaam An!
Ez a függőség nagyon-nagy igaz és számtalan a függőségre “inspiráló” körülmény, melynek, melyeknek egyenes következménye a félelem. Hát…, itt kell(ene) tudatosnak lenni. E félelemnek az oka lehet ez is:

Félelem oka

Félelem ha ránk tör,
megbéklyózza szívünk,
testünkből is elszáll
a lélektestvérünk.

Ijedelem oka
Istenhit hiánya,
ember szabadságot
így hiába várja.

Ha e hit mibennünk
szent és sérthetetlen,
testünkben a lelkünk
nem él félelemben.

Ha a lélek bátor,
testünk Őt követi,
bátor szava testet
bajon átsegíti.

Ép testben ép lélek,
közmondás így tartja.
Érdemes hát félni?
Gondolkozz el rajta!

Köszönöm, hogy olvashattam ezt az írásodat is. Félelem és függőségmentes napokat kívánok Mindenkinek, szeretettel: Schmidt Károly.

Godó Ernőné,Erzsi mondta:

Balázs !
Köszönöm az irásodat,nagyon jól rávilágitott a pillanatnyi
helyzetemre.Tudomásul veszem és igyekszem változtatni.
Szép napot !!!

Amira mondta:

Hat meg kell mondanom, hogy ez a tudatlansag ez egyszeruen elkepeszto es vegtelenul karos. Miert nem egybol inkabb a Plutora utaztok urhajo nelkul?!, ha ennyire erosek vagytok, alazatos new age hivok. Ja persze tudom, ti ezt is megoldjatok, asztral utaztok (de persze csak amikor epp van hozza kedvetek), nektek mar urhajo sem kell. Elkepeszto ez a tudatlansag, a regi evezredes hulyeseg uj szinekben, es kozben meg azt hirdetitek hogy ti ujak vagytok!

Ajanlom mindegyik new ages magangurunak, tudjatok ti mind azok vagytok, a hozzaszolok is!, hiszen van felsobbrendu enetek es azzal kapcsolatban vagytok, meg a belso tanitotokkal meg az osszes tobbi nagyagyuval, akiket ti persze mind sajat magatokban hordoztok, mert ugye nehogy mar bekelljen latni, hogy loszart sem tudtok es hogy kulso segitsegre szorultok. Szoval inkabb keressetek egy elo gurut, akkor talan leszoktok errol sok baromsagol. Ja es el ne higgyetek, hogy a guru a ti felsobrendu enetek megnyilvanulasa, nem O hatarozottan kulon all toletek, de meglepo modon megis tud segiteni es kulonallva is egyseget alkot veletek.

Kerekes Ildikó mondta:

Szia:)Más témában szeretnék kérdezni. Fűztünk veletek ,feleségeddel:) együtt az Andrássy úton nyakláncot ,mikor lesz ilyen megint? Megírnád nekem? Köszönettel Ildikó Szép napot:)

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Ildikó!
Továbbítottam Gabinak a kérésedet :)
Szép napot,
Balázs