Csillagüzenetek

Hogyan?

2011. ápr. 19

Szeretnék emlékezetünkbe idézni egy nagyon fontos információt, amely még tavaly hangzott el részemről, de nem veszített aktualitásából, csak figyelmünk szélére került, ám most éri el aktualitásának csúcspontját. Ez pedig maga a Cet csillagkép, illetve az az üzenet, hogy miként és hogyan lehet kitörni a Cet Gyomrából, a Galaktikus Börtönből. E kapcsán, az oldalon található előadás egy részletét szeretném figyelmetekbe ajánlani:

Kilépés a Cet Gyomrából

25 perces részlet, érdemes meghallgatni. A hangüzenetben hallhatóakon túl, most sok mindent szeretnék még elmondani, amely talán válasz lesz sokunk ?problémájára?.

A Jupiter megközelítette azt a csillagot, amely egy az egyben a Galaktikus Börtön, illetve a Cet gyomrának szimbóluma. Ezt a csillagot úgy hívják, hogy Baten Kaitos, és a Jupiter pontosan április 30-án fogja ezt elérni.  (További néhány pontos adat azoknak, akik az adott napra szeretnék figyelmüket összpontosítani, vagy valamilyen meditációt tervezni: a Mars május 1-én éri el, a Merkúr és a Vénusz egyszerre május 9-én)

Hogyan kerültünk a Cet Gyomrába?

Szembesülünk Önmagunk legsötétebb részeivel, azokkal a részekkel, amelyek ott csücsülnek bent lelkünk börtönében, mert mi magunk zártuk oda őket. S azért zártuk be oda, mert azt hittük, hogy csúnyák és rondák és gonoszak, és ha jól belakatoljuk hét lakat alá, akkor talán nem bukkannak elő soha többet. Ám ami bent van, az kint van: s a világ kint elkezdett csúnya és gonosz lenni, hogy felhívja arra a figyelmünket, amire tényleg nem akartuk odafigyelni.

És így elkezdtünk harcolni a kinti sötétséggel, a gonosszal, a sátáni erőkkel, és nem vettük észre, hogy minden levágott démonfej lelkünk egy darabkája valójában, és olyan nagy hasadék tátongott a Fényes és a Sötét részünk között, hogy egyszerűen beomlik most ez a szakadék.

Mindennel szembe kell néznünk, a lényünk teljes részével, azokkal amelyekről azt gondoltuk, hogy bennünk ilyen soha nem is lehet. De ne feledjük, ami kint, az van bent. S ha harcolsz a fény nevében a sötét ellen, és kizárod a sötétet, soha nem lehetsz Egész.

Egy egyszerű művelet, a Teljes Megadás által minden a helyére rendeződik, és feloldódik.

Ha hiszel és bízol, nem árthat semmi sem, hiszen mi végre az élet, ha nem megtanulni, hogy az ?én? nem létezik, pusztán a Teremtő teljesen egyedi és egyben TÖKÉLETES megnyilvánulása vagy?

Balgaság azt hinni, hogy a gondok és bajok, azok nem tökéletesek: ez a mai civilizáció egyetlen igazi nagy problémája, hogy a gondokat gondoknak, a bajokat bajoknak látja, és nem a benne rejlő isteni tökéletességet. Nem azt, hogy tapasztal a Lélek, megtapasztalja a világ teljességét. És amíg problémákra fókuszálunk, addig a probléma az is marad, és újabb problémát szül. Ez egy olyan ördögi kör, amiből nem lehet kilépni.

Aki azt kérdezi, hogy a ?hétköznapi életében? hogyan élje meg a szép szavakat, pont a lényeget nem látja: NINCS HÉTKÖZNAPI élet, hiszen az élet Egy. Ami az úgynevezett spiritualitásban működik, annak a hétköznapokban is működnie kell ? vagy ha nem, akkor ez PONTOSAN azt az elválasztottságot mutatja, hogy vannak benned rossz és jó részek, ahol a rossz el van zárva benned, mert nem akarsz róla tudomást venni. Pontosan ezért kopogtat az élet nehézségeinek képében, hogy végre elfogadd azokat, és ne megszabadulni akarj tőlük.

És ez a Cet gyomra, a Börtön most arra hívja fel a figyelmedet májusban, hogy képes vagy-e túllépni és kilépni saját börtönödből?

Ha befogadjuk a Teljességet, akkor a problémák egyszerűen feloldódnak, és ki is kerültünk a börtönből. Ettől még a fizikai világban minden megy tovább a maga forgásában, egyszerűen egyetlen egy dolog változott meg: a ?hogyan?.

Ez a titka a Börtönből való kilépésnek, hogy az életünket a ?hogyan? kérdése szerint éljük. Hogyan kelsz fel reggel? Hogyan szeretsz? Hogyan eszel? Hogyan gondolkodsz? Hogyan fizeted be a számládat?

És a miért kérdése az, ami mindig tévútra viszi az embert! Érdemes tehát mindig emlékeztetni magunkat, hogy ha feltennék ezt a kérdést, hogy pl. ?miért?, akkor inkább azt kérdezzük meg magunktól, hogy ?hogyan??! Teljesen más felé, – kifelé- fog vinni ez a kérdés. A ?Hogyan? megmutatja a kivezető utat, míg a ?miért? az bent tart.

Csak figyeld meg a ?hogyant?, és megérted életedet minőségét. Megérted, hogy hogyan válhatott szét benned a két rész? Hogyan esett meg az, hogy azt hitted az egyik feledről, hogy nincs rá szükséged?

Fizikai létbizonytalanságban élsz? Netán ?rossz? párkapcsolatban?? Zűrős munkahelyen? Ezek a jelzők lelked börtönéből kiáltanak fel hozzád. Te valójában csak egyszerűen vagy, és kész. Ha hagyod, hogy a külső illúzióvilág, a tükörvilág határozzon meg, akkor az is fog meghatározni.

A dolog lehetetlennek tűnik, tudom. Hogyan is lehetne már az, hogy szegénységben/betegségben ne nézzem ezeket a dolgokat? Hogyan is lehetne az, hogy a sok sárga csekket, és a hitelt fizetve minimálbérből ?gazdag legyek?? Pedig a válasz egyszerű, erre hívja fel a figyelmedet most a Jupiter ? hiszel-e az Égben, hogy minden úgy tökéletes, ahogy van? Vagy a számlákban hiszel?

Tudom, hogy elsőre lehetetlennek tűnik?

Ám aki nem hiszi, járjon utána.

52 hozzászólás

Niki mondta:

Na, ezzel most nem mondtál semmit. De azt nagyon nagy körítéssel.

Sztarszki mondta:

Sziasztok!

Szerintem mindent elmondtál!! Köszi újra és újra!!! A választ belül keressétek mert csakis ön-mag-atokban lelitek!!! :)) Jó munkát mindenkinek!!

Andi mondta:

Köszönöm, segített! :-)

Katalin mondta:

Ezt most én sem értem…mármint, hogy mit akartál ezzel mondani…

Csakúgy mondta:

Kedves Balázs! Nagyon-nagyon köszönöm ezt az írásodat. Épp ma fogott el valami mérhetetlen indíttatás, hogy levelet írjak egy spirituális gurunak, akit nagyon sokan követnek. (A miérten érdekes módon nem sokat töprengtem:D) Sok gondolat cikázott a fejemben, nekiveselkedtem, azt sem tudtam hogy tudom majd összefoglalni azt a rengeteg dolgot, ami kikívánkozott. Majd az üzenet végül a nagy hév ellenére egy nyúlfarknyi mondatka lett: szépen kérlek tartsd tiszteletben a mindenek egyensúlyát.

Kriszta mondta:

Kedves Balázs!

Két napon belül Te vagy a harmadik, aki a “miért” és “hogyan” problémáját elém teszed. Most végre megértettem miért és azt is, mi a kiút belőle.
Köszönet érte!

Kriszta

Évi mondta:

Annak aki nem érti még egy kis segítség:

“Amit mondunk az annyi, hogy ez nem rút vagy nem is gyönyörű. Az a probléma. Az elme az, aki megosztó természet, mivel az elme nem más, mint a gondolatok folyama. És mi a gondolat? A gondolat egy mérték. Mit teszel a mértékkel? Megosztasz. Megosztja, hogy ez csúnya, ez meg szép. Azt mondja: “Ennek nem kellene itt lennie. Ennek kell történnie.” Itt akadsz meg. Pontosan ez az, amit a tanítás üzen”. Sri Bhagavan

és szerintem ez GYÖNYÖRŰ, hogy ugyanaz a tanítás jön minden csatornán:) ez az EGYSÉG:)
elöbb-utobb ugyis megérti mindenki, és akinek még Balázs nyelvén se jön le, az még várhat:)
pedig aztmondhatom ennél egyszerűbben……… ezt már nem lehet elmondani:)
és még ottvan hozzá az égre festve:) fényes csillagokból:) éjszaka:) csak nézni kell:)

Pipacs mondta:

Sziasztok!
Ma gondolkodtam azon, hogyan lehetne “megnyugtatni” azokat az embereket, akik “anyagi problémákkal” küszködnek. És eszembe jutott az a mondás, hogy ne akarj lenni királyok között koldus, hanem inkább koldusok között a király :)
És abszolut képes vagyok párhuzamot vonni e között és Balázs “hogyan” kérdése között. Te ítéled meg körülményeidet, anyagi helyzeted, párkapcsolatod minőségét, munkahelyi viszonyaidat. Te eldöntöd, hogy ez jó, ez nem jó, ez elég, ezen még van mit változtatnom.
Viszont ezt nem kell tenni. Egyszerűen meg kell figyelni, mire hívja fel a figyelmed a türelmetlen főnököd … talán arra, hogy legyél empatikusabb? Mire hívja fel a figyelmed a veszekedő partnered … talán arra, hogy légy figyelmesebb? Mire hívja fel a figyelmed az a borzasztó sok számla … talán arra, hogy lassíts, hiszen vannak az életben fontosabb dolgok is, mint az anyagiak hajszolása?
Nekem ez jött le az írásból. Ne azt kérdezzük, miért történik ez velem, hanem azon dolgozzunk, hogyan nézek rá a “problémára”. Ha mint tanítás tekintek rá, könnyebb megtanulni a leckét … és akkor nem kell annyit ismételni :)
Köszönöm Neked Balázs!

Attila mondta:

Köszönöm Balázs!

Ezek a gondolatok most nekem is jókor jöttek de ezt mostanában már kezdem megszokni, mert sorra kapom az életemben, minden nap azokat az útmutatásokat, amelyek éppen az aktuális helyzetre vonatkoznak és megmutatják…HOGYAN törjek ki belőlük… :)))

Köszönettel:
Attila

Gabi mondta:

Hatalmas!

Kedves reményvesztett emberek…..itt a segítség.
És hogy mindenki értse…
Vállalkozó vagyok és most nem ment úgy a szekér mint eddig.
Ekkor jött a miért kérdése….Miért nem megy úgy?Mert válságos időket élünk és az emberek nem költenek pl:virágra.
Jó de akkor hogyan élünk majd meg?

Hiszitek vagy nem de megjött a válasz a hogyanra…amit most már a párom is lát aki aszoludt nem ezoterikus vagy spirituális gondolkodású.
De már ő is látja ha tényleg a szívetek mélyén pozitívra gondoltok és nincs miért ahogy azt a Balázs írja megjön a válasz…
Én nagyon köszönöm mert ez megint és egyre inkább azt igazolja ez csak egy lecke egy feladat….Hogyan lesz ebből mindenkinek jó…?
Kérlek én is benneteket figyeljétek meg csak próbáljátok meg azt megélni ez nem is probléma hanem egy feladat és nem lesz több miért csak a válasz a Hogyanra!

Köszönöm Balázs!

Szép napot és hetet mindenkinek!

Erzsi mondta:

Nagy igazságok vannak az írásodban. Köszönöm!

kicsimag mondta:

A börtönből nem kitörni kell,kijönni.
Hogyan?Nem okoskodásokkal de tettel.
Ne a börtön túlsó oldalán lévő cellánál kezd meditálva.
A sajátoddal.Miért?Csak észre kell venned már az alapok is homokra s nem kősziklákra épültek.
És az egészben a legérdekesebb hogy az ajtók be sincsenek zárva.
Gyere ki,hívd a szomszédaidat is,nézzétek meg kívülről,legyintsetek,majd fordítsatok neki hátat.
Magától összedől.Hisz eljött az ideje.
Isten-Isten

Ike mondta:

Kedves Balázs!
Fantasztikus, amit írtál. Most tudatosult bennem, hogy valóban akkor voltak igazi előrelépések, fejlődés az életemben, amikor a hogyanra kerestem a választ a miért firtatása helyett. Ahogyan Gabi is írta, mindig megjön a hogyanra a válasz, a megoldás.
Köszönöm a fényt, ami sugárzik az írásaidból, és segít eloszlatni a homályt.

Éva mondta:

a miért? az harc vagy önmagaddal, vagy a körülményeiddel, esetleg mindkettővel
a hogyan? az elfogadás, és továbblépés
:)

Jeremiás mondta:

Én még a körülöttem lévők hibáit, bűneit is hordozom (a magamén kívül).Mindíg emlékezve azokra.Ez fel is emészti az energiáim nagy részét. Miután elolvastam az írásod, talán le tudom tenni,visszatekintéssel magára hagyni azt, ami állandóan gyötrődést okozott nekem. Látom, nagyrészt azokon kívül, de mégis kapcsolódásban éltem a negatív energiákkal. Köszönet a felismerésért!

Csillagtáncos mondta:

SOk Szeretettel! :-D

http://youtu.be/Z-ecQKlCrps

Áldott, szép napot!

Ava mondta:

Ezt próbálom most megvalósítani. Nemrég leesett a tantusz. Próbálom átadni másnak is. Nem könnyű. De menni fog. :) Köszönöm, hogy áramlás van. ;)

Ildi mondta:

Kedves Balázs!

Az egyedüli e-mailt olvastam el ma a gépemen, a Tiédet…Holnap a Delej utcában sok “okos” fog dönteni arról, Asperger-syndromás-e a kislányunk.Igazából csak nekik fontos a diagnózis – nekünk – az Azoknak, akik zörgetnek után – nem…De kíváncsi vagyok, vajon kapok-e választ tőlük a hogyan-ra…
Köszönöm Neked a “bátorítást” :)

Ildi

szisz mondta:

A beszéd- és a logikus gondolkodás fejlődésének egyik fontos szakasza a “MIÉRT korszak” és a választ a környezetünktől várjuk szüntelen. A LÉTEZÉSünk fejlődésének pedig a “HOGYAN korszak” a záloga és a választ ne keresd, az jön. HOGYAN? “Magától”…szerintem… :)

Sunrise mondta:

Újra és újra olvastam az elmúlt hetek írásait, és az elemzésemet…
Próbáltam nem ésszel olvasni, hanem csak hagyni, hogy hasson, mert éreztem, hogy adnak, sokat.
És születésemkor a Jupiter pont itt járt, a Cet gyomrában. :-)

Hogyan tudnék jobban szeretni? Magamat, a családomat, bárkit. Ez fogalmazódott meg bennem. De megint az a válasz jött bentről, hogy a HOGYAN sem érdekes. Az is csak egy tapasztalás.
Teljes Megadás, ezt írod… hát, nem tudom, hogy van-e ilyen, de efelé hajt minden, a belső és a külső késztetéseim.

“A mindennapi élet az Út

Joshu azt kérdezte Nansentől:
– Mi az Út?
– A mindennapi élet az Út. – válaszolt a Mester.
– Meg lehet tanulni?
– Ha megpróbálod, távol kerülsz tőle.
– Ha nem tanulok, honnan tudjam, hogy az az Út? – kérdezett Joshu.
– Az Út nem tartozik a megtanulható vagy a megtanulhatatlan dolgok közé. A tudás csak tudomás, a nem-tudás tudatlanság. A kétség nélküli, igaz Úton független vagy, mint az Ég. Nem mondod hogy jó, nem mondod hogy rossz.”

Szal: “Sodródni kell, sohase tudni a célt, behunyt szemmel adni egy esélyt. Célozni nem kell, sőt nem is szabad, gondolkozz egész testtel, engedd el magad.”

Jó lenne átlépni a kapun = kijönni a Cet gyomrából, de még nem tudom elfogadni, hogy ha nem úgy lesz, akkor is minden rendben van. :-)

Bors Mari mondta:

Szia, Balázs! Sziasztok!

Bors Marinak hívnak, és egy ideje már olvasom a csillagmagok üzeneteit. Meg is hívtam Balázst egy előadásra hozzánk a LilaKöd nevezetű könyves kávézóba, május 26-ára, csütörtökre egy beszélgetésre (13. kerület. Tátra u.22.) Ezen kívül én magam egy Transzformáció nevezetű társas játékot vezetek, mely úgy kezdődik,hogy tedd fel életed legaktuálisabb kérdését, elakadását, vagy azt, amihez erőt szeretnél kapni, és a játék soron ezzel a kérdéssel dolgozunk. Az emberek többsége úgy szokta kezdeni, hogy “miért” történik ez és ez velem… Akkor mindig azt mondom, kérlek, úgy tedd fel a kérdésedet, hogy az a “hogyannal” kezdődjön. Hogyan teremthetek egyensúlyt a munka és a családom között, vagy hogyan gyógyuljak meg ebből a betegségből, vagy hogyan találjam meg a hozzám méltó páromat, stb. A hogyanból egyenesen következik az is, hogy nekem mi a dolgom ezzel, én mit tegyek. Mert persze ott van a nagy univerzum, az isteni erők, a csillagok, ámde nekem mégis csak valamit tennem se ártana az adott kérdésben, mert ez a trükk az egészben… Én, XY mit tegyek, nekem mi a dolgom ebben. A játék személyre szabottan adja meg a válaszokat, ha nyitottan és elfogadóan ülsz eléje. A nagy, univerzális igazságok így mindennapi élhető valósággá válnak általad és veled. Ha van kedved, gyere és tapasztald meg. Szeretettel várlak: http://www.transzformacio.hu itt több részletet is találsz erről az önismereti, pszichológiai és spirituális játékról. És itt jelentkezhetsz is játszani-dolgozni a látszólagos “problémáidon”:-) Remélem, nem gond, hogy ezt megosztottam Veletek, csak annyira ide illett, hogy ki-ki személyesen is dolgozhat a saját “hogyanjain”. Köszönöm a figyelmet és várlak Titeket. B. M.

Laura mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon köszönöm, ismét megerősítettél, és amit leírtál tegnap fogalmazódott meg Bennem! Ezt élem!!!
Ez varázslatos és annyira szép!

Ebben benne van a lényeg, a MINDEN!
Olyan élethelyzetben vagyok, hogy a Egyedül a HIT maradt. De az a Minden!

Ölellek szeretettel,
Laura

Chani mondta:

A börtönt is te teremted magadnak, így ha erre rájössz, az is világos lesz, hogy nincs börtön. :)

Merika mondta:

Kedves Balázs, ez gyönyörű lett!!

gyury mondta:

:o)))Milyen jó, hogy 13 évet börtönben töltöttem visszesőként :-))))), De mindkét esetben volt KULCSOM, és tudom, hogy ha letelik az idő, akkor elérkezik a szabadulás órája.
Teljesen mindegy, hogy magad zárod börtönbe, vagy a közitélet, csak akkor szabadulhatsz, ha kinyitják a kaput. Ha szökni próbálsz, egész életedet FÉLELEMBEN töltheted.
Köszi Balázs a visszaigazolást!

gygabi mondta:

Én értem mit akartál mondani, hiszen együtt haladunk.Az ember próbál pozitív maradni, pozitívan fogalmazni és felállni a teher alatt, de akinek nagy terhe van az most nagyon nehéz helyzetben van.Ha már végképp úgy érzed, hogy elborítanak a problémák, kételyek ,a szeretetlenség,engedd el a problémát vagyis SÍRJ- sírj jó hangosan mint egy csecsemő!Hirtelen könnyebb lesz minden és egy időre megnyugszik a lélek..tisztábban látod utána a megoldásokat és valahogy az ég is a segítségedre siet.Sírni nem szégyen, viszont hatalmas gyógyerő. Ha mosoly természetes a sírás is az.A belső gyermekünk olyan , mint egy csecsemő ;o)

Madhuri mondta:

Hahó! Itt örömhír van! MOST a csillagok épp azt segítik, hogy a fentieket mindnyájan megértsük. Mindnyájan a saját jelen állapotunknak, helyzetünknek, életünknek megfelelően tudjuk ezt most megérteni, és a jelentése alapján cselekedni. Nem jól vagy kevésbé jól, hanem épp úgy, ahogy a Bölcs Akarat szerint ez nekünk a legjobb! Kell ennél több? Tényleg minden értünk van!

Zsolt mondta:

Ezzel tökéletesen egyetértek.
Végre valaki, helyre rakta a dolgokat.
Mindig elcsodálkozom azon, mikor lazán belenyugodnak az emberek a külsőségekbe, mondván ez a szürke hétköznap, majd ha ezt már megunja, vagy eleve lázadni fog ellene belsője, akkor azt hiszi naivan, hogy egy hétvégi nagy ramazurival minden rendben. Pedig csak napokig fog így tűnni.
Mert eleve, ha szürke az élete, ha így is gondolja, így is áll hozzá és ezt hangoztatja, és folyton azt kérdezi magától miért van ez már megint?
Köszönöm az inspiráló gondolatokat!

tulipán mondta:

Ha a “miért” benntart, akkor ez még nem az a “miért”. A “hogyan” inkább odaláncol ahhoz, amitől menekülni szeretnél. A jó kérdés: Miért akarsz szabadulni?

Pál Teca mondta:

2011.04.20. – 13:50

Kedves Mindenki!
Gyakorlatban – de nagyon készületlenül – ért engemet ez a számomra spirituális csapás.(tudom,furcsa meghatározás) Nekem elhihetitek, minden szó igaz, amit Balázs leírt.

Évek óta készülőben vagyok, mert a lányommal állandó harcban álltam. Most összecsomagoltam és elhatároztam vége, indulóban voltam. Aztán gondoltam egyet – nem is tudom miért – mondtam neki, hogy szeretném ha beszélgetnék, mielőtt elmegyek végleg. Nyugodtan higgadtan elmondtam, hogy miért gondolom azt, hogy jobb lesz külön élnünk. Aztán legnagyobb meglepetésemre a lányom, aki nem hisz semmiben – talán indigó rombolónak nevezném – azt mondta, hogy megért engemet, de a saját démonjaimmal küzdök, mert ők szeretnek engemet és minig is így volt, ha nem is látványosan,de így volt. Azt mondta még, hogy amit én állandóan érzek, hogy gátolva vagyok sok mindenben, hogy a szabadságom, anyagi és más függetlenségem csak az én béklyóim, mert így akarom. Nekik nincs semmi elvárásuk velem szemben csak én gondolom és úgy hiszem,hogy ők rosszak, mert a hiedelmem már berögzült, hogy mindaz ami sérelmem van, az miattuk van. Ez pedig egyáltalán nem igaz. Gondolkozzak el azon, hogy érdemes-e magamból ezeket a téves eszméket és rossz gondolatokat kitörölni és hinni , hogy ezek tőlük függetlenek, vagy tartom magamat a saját korlátaimhoz és akkor menjek Isten hírével.
Rájöttem, hogy Ő sokkal jobban ismer engemet mint én saját magamat. Átgondoltam, hogy tudom-e magamból ezeket a “fekete démonokat” kiűzni, amit arra használok fel, hogy másokra hárítsam a gonoszságot, mivel nem merek szembe nézni magammal és csak azt mondogatom,hogy mások a rosszak és én az áldozat vagyok. Nem szégyenlem kimondani, hogy a spirituális lényem sem tudta eddig elfogadni az életem sötét gondolatait, amit kivetítettem azokra, akiket a legjobban szeretek, és ők is engemet. Tanultam, olyan embertől, akiről azt mondtam, hogy semmi spiritualitás nincs benne, hogy kemény ember, hogy kordában tart engemet és nem tiszteli az életemet. Hát nem így volt, most derült ki. Megkönnyebbültem.
Igaz, amit Balázs ír, a cet gyomrában sok minden rossz is elfért, ideje szembe nézni vele, magunkkal és ha elismerjük, hogy igen, létezik bennünk ez a negatív gondolatmenet és rágja belül a lelkünket is, muszály kibeszélni és elengedni, még akkor is, ha nem mi vagyunk a győztesek. Maradtam, és úgy érzem bármi is történik, ők vannak hozzám a legközelebb még akkor is, ha a napi gondok problémák időnként újra megjelennek. Tanácsot adó “jó barátok” is bőven akadnak, akik kalácsot már nem biztos, hogy adnak.

Nem fontos helyet változtatni ahhoz, hogy megváltoztassuk a lelkünket,tükörbe kell nézni és bármennyire is fáj és megalázó dolog ez az egész, amikor rájöttél arra, hogy igaz, kimásztál a cet gyomrából. Végülis az a tanulság, hogy amit TE GONDOLSZ másokról,az vagy Te, olyan vagy, mint a gondolataid.Üdv. Teca.

Alex mondta:

Húúú ez most nagyon betalált…a szívembe.
Köszönöm Balázs és neked is Sunrise a hozzászólásod!
Igen intenzív napokat, heteket élek, de azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül…

István Orsolya mondta:

Sziasztok!
Engem az érdekelne ki hogyan éli meg az önmagává válást?Azt az ént amiről Balázs ír,ami nem az ego által teremtett,hanem a tiszta lelki belsődet:aki nem fél,nem féltékeny,irigy,nincs bűntudata,bánata.Hanem egyszerűen derüsen boldog,mert megtalálta lénye magját.

snebardib mondta:

Sziasztok! Nekem szerencsém van, mert a szüleim is úgy neveltek, illetve aktuális főnököm is úgy tartja: az adott feladatoknál ne a kifogásokat keressük, hanem a megoldást. Szóval ne a miérteket, hanem a hogyant. Szerintem röviden és tömören erről szól a dolog.

MAndi mondta:

Nagyon köszönöm. Ez megerősített az érzéseimben.

Juli mondta:

Köszönöm, megerősítés a probléma/feladat kezelésére…
A miértekkel, gyártod, görgeted magad előtt a terheidet, a hogyannal megoldhatóvá válnak a dolgok. Csak a gyengébbeknek, akik még – mint én – nem tudnak eljutni a hitig, minden úgy tökéletes, ahogy van. Balázs, igen, ez elsőre nem olyan könnyen hihető. Nem tehetek mást, utána járok, ahogy tanácsolod:)

tulipán mondta:

Ne a probléma ?kezelésével? törődj, mit szólnál az ok megszüntetéséhez?

Starwagon mondta:

Gyury 2011/04/20 – 10:35
Nem mindegy, hogy magad vagy a közítélet?, mert aszerint változik, hogy hol kell keresni az okot és a kulcsot vagy miértet.
Megeshet, hogy egy külső ítéletet a személy mondjuk kulcs vagy megértés hiányában nem képes elfogadni, akkor az megosztja a tudatot és máris ott a félelem.

Pillangó mondta:

Kedves Mindenki!
Napokig erős késztetést érzek,hogy mélyen önmagamban nézek és felismerjem az idáig játszott szerepeimet.Részben sikerült is.Közben “véletlenül” erre az írásra bukkantam:

“A kijavítás beteljesítésére kimért idő-intervallum végének a közeledte az EGO utolsó szintjét, egy olyan válságot hoz el, amely az EGO kijavításának szükségességét szüli. Napjainkban, már sokan rá vannak szorulva a kijavítás módszerére, s már képesek azt felfogni, amelyet a múltban csak kivételes egyének voltak képesek megérteni.” A Ragyogás Könyve

Lehet-e erről majd többet is olvasni?Úgy érzem,ez nagyon aktuális és égető napjainkban….Üdvözlettel

Mariann mondta:

Kedves Balázs és Mindenki!

Nagyon köszönöm írásod!
Igyekszem általa segíteni egy hozzám közel álló embernek, annak reményében, hogy sikerül feldolgoznia Édesapja elvesztését. Egy gyászolónak, aki már hosszú ideje a Cet gyomrában tartózkodik és magányra vágyik, eltaszítva minden segítséget magától. Az Ő állapota kristálytisztán tükrözi, ami mostanában az Égre rajzolódott! Ha meg tudja élni a “Jelen” állapotát és ismét rátalál ÖNMAGÁRA, akkor fog csak kitörni saját, önként vállalt börtönéből. Személy szerint csak annyit tudok tenni, hogy elengedem és SZERETETTEL GONDOLOK RÁ!!!

Pál Teca mondta:

Szép Napot Mindenkinek!
ELNÉZÉST,hogy kétszer is hozzászólok a témához,de mindenki titkolja a saját gondját és nem meri konkrétan kimondani. Még mindig általánosságokban, és rébuszokban szólnak hozzá a témához, mert, hogy senkire nem tartozik a magánügyünk. Nekem az a véleményem, hogy a gyakorlati útmutató csak így érthető meg, ezért jó lenne, ha egymást is támogatnánk ezzel, hogy a lelkünk ne maradjon egyedül, hogy érezzük, hogy mások is hasonlóan gondolkodnak (vagy, máshogy). Sajnos az nem szembe nézése az ilyen helyzeteknek, ha okosakat mondunk más írásaiból és mesterek mondásaiból, mert – persze jó az, ha tudunk ilyeneket – de mégis a mi saját életünkről van szó és mindenki szeretné, ha valaki együttérezne vele, amikor olyan helyzetbe kerül a másik, melyet nagyon nehéz egyedül elviselni. Egy mester is éppen ezt mondta, hogy az ember mások gondolataitól lehet okosabb, de nem bölcsebb, mert az igazi bölcsességet saját maga a saját életében, tapasztalással szerzi meg. Nincs mindenkire szabott és kipróbált bölcsesség tan, mert minden ember más. Igen, én szeretném, ha néha valaki itt, az írná, hogy … Teca -vagy akárki más – együttérzek veled, mert hasonló dolgokon mentem keresztül és nem volt senkim, aki értette volna a lelki gyötrődésemet. Nem arról van szó, hogy pátyolgassuk egymást, csak arról az egy mondatról, hogy együtt érzek veled… vagy tudom mit érzel. Ezzel nem szegjük meg a honlapra vonatkozó szabályokat és szerintem, a sok általánosságból is kilépünk, ami Balázs nagyszerűségét mutatja, nem pedig a háttérbe szorítását.Az, hogy az ilyen ember mint én menjen pszichológushoz, mellőzzétek, mert keményen állok én a saját lábamom. Most már kevés mondogatni, hogy így szeretlek, és így tisztellek, így melletted vagyok, mert a szeretet energiákat mérik és ott csalni már nem tud senki. Emiatt is magunkba lehet nézni.
Szeretném, ha Balázs pár szóban írna nekem, mit gondol erről,?
ÜDV. MINDENKINEK.

István Orsolya mondta:

Egyetértek veled Teca.
Fontos,hogy a saját tapasztalatainkat leírjuk,hiszen a legfontosab,az hogy Balázs,és egymás írásaiból tanuljunk.A legjobban az ember a másiktól tud tanulni,főleg ha akar és nyitott a másikra.
Mert tévedés azt hinni ,hogy mindenki különálló lény,nem!mindenki összefügg egymással,tértől időtől függetlenül.
Az amit tapasztalunkmagunk körül,az mind mind a saját tudatunk kivetülése,vagyis TÜKÖR.

Mariann mondta:

Az előttem szólókhoz fűznék pár mondatot…
Természetesen fontos lehet egyes emberekkel megosztani a konkrét tapasztalatokat, ha ezt történetesen kérik. Személy szerint az a véleményem, hogy senki sem tud a másik helyébe lépni! A küzdelem Önmagunkkal egyéni és igenis magányos “munka”! Fent említett esetünkben: “GYÁSZMUNKA”. Sem pszichológus, sem nyugtató nem segít ilyenkor, csakis a befelé figyelés! Hiába nyúlnak a honunk alá, ha bezártuk magunkat börtönünkbe! Van aki annyira, hogy kommunikálni sem tud a külvilággal a folyamatos fuldoklástól. Az empátia, az idő, az elfogadás és a türelem segít. Minden egyes előre megtett lépés előtt fejet hajtani és hálát adni!

Laura mondta:

A fájdalmainkat nem tudjuk megosztani mással, de a szenvedést, amiben igen is benne voltunk/vagyunk azt igen-megértés, odafordulás, csak lenni a másiknak, meghallgatni.
Az Önmagunkhoz való visszatalálás egyedülléttel jár – de nem magánnyal.
A Kapu nyitva van, de az órát és a percet nem mi határozzuk meg, hanem Isten – még Jézus sem. Ha kiálltuk a próbákat szabad utat kapunk. De előbb nem.
Ehhez kívánok Mindenkinek erőt, türelmet, alázatot, figyelmet, könyörületet és sok-sok örömöt.
Áldott Húsvéti ünnepet és boldog Feltámadást Mindenkinek, aki HISZ!

Csilla mondta:

Nekem úgy jött le, ez a bejegyzés…… az emberek a maguk köré épített falakat – ami érzelmi illúzióból építettek, merev Szaturnuszi kötéssel átszőve – az most fog szét “zúzódni”….-)

Csillag63 mondta:

Kedves Teca és Mindenki!
Igen. Általánosságokban és rébuszokban beszélünk…egyetértek veled, veletek abban, hogy már tényleg annyi mindent leírtunk és olvastunk és elmondtunk….most szembe kell néznünk kemény dolgokkal. Cselekednünk kell és tényleg mindenki csak egyedül teheti ezt meg. Hogy hogyan és mikor és kivel lesznek dolgai, azt majd látja mindenki.
Ma például egy barát, illetve annak mondott valaki öntötte rám sérelmeit, amiből magamat is megláthattam, de ő is mélyre nézhetett volna, ha nem kiált ki engem bűnbaknak. Majd látjuk. De amit tehetek, tényleg csak az elengedés és a megbocsátás. Mert ő egyáltalán nem azon a szintjén van az önismeretnek, hogy ezt hasznosítani tudja.
Balázs írásai csak segítenek abban, hogy esetleg meglássuk az értelmét a szenvedéseinknek. Ez elég elkeserítőnek tűnik, de ez van. Mindenkinek áldott napokat, időket kívánok.

Csakúgy mondta:

Kedves Teca!
Mariannal egyetértve leírom neked az elmúlt hetemről, válaszolva a kérésedre. Egyik pillanatban még boldog voltam, másikban már levert, a harmadikban teljesen elkeseredett, a negyedikben már ismét boldog. A legfurább, hogy mindennek semmi de semmi köze nem volt ahhoz, hogy ki mit mond nekem/tesz velem. A barátaim ugyanolyan jófejek voltak akkor is, mikor fülig ért a szám, mint akkor mikor lekonyult. A munkám ugyanolyan unalmas volt akkor is, mikor fülig ért mint akkor mikor lekonyult. Az emberek körülöttem kedvesek voltak velem akkor is mikor fülig ért, meg akkor is mikor lekonyult. Egy dolog viszont más volt akkor mikor fülig ért, meg akkor mikor lekonyult. Mikor a szép magam vágta új frizurámnak, a színes harisnyámnak, a ragyogó napsütésnek vagy a nemrég kiváltott vállalkozói igazolványomnak örültem épp, na akkor ért fülig a szám. Mikor meg arra koncentráltam, hogy a dolgok miért nem így-vagy úgy történnek, meg mennyi minden van amire csak vágyom, de nincs, na akkor konyult le. Fókusz. Bárki bármit mondhatott nekem, támogathatott, hallgathatott megértően vagy kedveskedhetett, a saját fókuszomat csak én tudom megváltoztatni. Nem biztos hogy mindenki így működik, de lehet hogy igen :D
Ölelés, és jókívánságok!

Sterke mondta:

Remek! Bolyongás közben, milyen agymenés próbálkozásokba botlik az ember!

Azért hihetetlen, hogy ennyien ráérnek üres “kamu” okosságokat írni, és még többen elolvasni.

Már magam is szégyenlem, hogy megtettem.

Csak egy röpke vélemény az utolsó számlafizetéssel kapcsolatos tézisre.
Ha ezt olvasod, és gondjaid vannak a számláid kifizetésével, akkor túl sok időt töltesz el netezéssel, és keveset munkával!
Menj csinálj valami értelmeset, ne más agymenéseit olvasgasd!
De ha rám hallgatsz, persze bízhatsz a Jupiterben is!

üdv!

Zsu mondta:

Hát nekem ez most nagyon ‘ütött’…

És tudod, ha csak egy ‘tengeri csillagot’ is mentesz meg (Eddie Murphy film), annak az egynek számít….:)

Azt hiszem a vergődésemnek vége, pedig már az “őrület határán” álltam… Köszönöm, ez nagyon kellett és nagyon jókor jött. Már azt hittem nincs kiút, pedig valójában tudatam, csak ‘nem jutott eszembe”. Köszönöm, hogy emlékeztettél rá. Pedig azt már eddig is megtapasztaltam, hogy ha az ember bármily módon megreked, ott mindig a hit megrendülése áll a háttérben és az “én” előre törése. Szép hétvégét Mindenkinek.

Pipacs mondta:

Érdekesen alakulnak itt a beszélgetések.

Olvasni egy témáról, az egy dolog, beszélgetni ugyanarról teljesen más. Utóbbinál “kézzel foghatóak” az energiák, hamarabb megérti és magáévá teszi az ember, mit is akar mondani a másik, míg olvasás közben úgymond kipipálja az ember, oké, akkor ezt olvastam, ezt már “tudom”, mehetünk tovább. Nem fog meg az írott szöveg olyan szinten, mint a kimondott, energiával teli szó.
Ezért én nem látom értelmét annak, hogy úgymond “sztorizgassunk” saját “nyomorunkról”, s várjuk a pozitívnak mondható visszajelzéseket. Szépen nézne ki ez az oldal, ha nem bölcsességekkel, segítséggel lenne tele, hanem mint a szennylapok, saját problémáinkat dobjuk be a közösbe.

Viszont már azt is látom, hogy az üres, “kamunak” mondott okosságoknak sincs itt helye a hozzászólások alatt.

Én azt mondom, aki panaszkodni akar, menjen pszichológushoz vagy a szomszédba, aki meg a saját tarsolyát szeretné gazdagítani, menjen előadásokra. Ott aztán áramlik az energia!!!

Egy-két “kamu”, üres frázist én is “dobáltam” ide Balázs fantasztikus írásai alá, de azt hiszem, nemhogy pozitív hatása nem lett, de épp ellenkezőleg, úgyhogy felhagyok ezzel.
Egyszerűen igyekszem csendben magamévá tenni Balázs gondolatait, ami energiával teli.

További kellemes napot kívánok és áldott ünnepet mindenkinek!

Csilla mondta:

Nekem a Jupiterem a Nyilasban áll a Neptunuszommal az Antareson…Trigonban a Kosban lévő Merkúrral.
A Marsom pedig a Bak 3 fokán áll.

Ép munkanélküli vagyok, ezért ráérek olvasgatni….
Ha meg dolgoztam és…. ha ismét dolgozni fogok, akkor pedig azért fogok “beugrani” , hogy szellőztessem az agyamat a sok agymenéstől…

Az oldal jó!
Sőt az lenne a jó, ha még többen olvashatnák, hogy “segítséget” kaphassanak azok is, aki a számlája kinem fizetése miatt a 8-dik emeletről akar kiugrani….vagy a kilakoltatás szélén áll….és Gyöngyöspatáról már ne is beszéljünk….-)
Ergo:Segíteni….Segíteni….Segíteni!
“Áldott” Húsvétot “mindenkinek”!

Timike mondta:

Balázs!

Ebben az írásban a kedvenc mondatom a “hétköznapi élet”-ről és a spiritualitásról szólt.
Talán sokan észreveszik,jó lenne! :)

*

Ezoökobio mondta:

Kedves Balázs!
Az írásodra most akadtam rá és mit ne mondjak: telitalálat!! Tökéletes útmutatást nyújt a jelenlévő élethelyzetemben..!! Mindent megértettem amit közölni szerettél volna vele, csak sajnos néha nehéz az embernek így hozzá állni! Remélem azért sikerül valamikor és nem csak időlegesen.