Csillagüzenetek

Jupiter-Uránusz II. rész

2010. Sze. 08

Az idei év nagy együttállása a tavasztól aktív Jupiter ? Uránusz konjunkció, amelynek lényegét még egyszer elevenítsük fel. Új Törvények, Új Rend, Új Igazságok megtalálásának az éve ez, amikor kitörünk a régi korlátokból. Szükségszerű az, hogy valamilyen szinten új alapokra helyezzük életünket, időtálló alapokra. Ehhez viszont a régi ? stabilnak tűnő, ám csak hazugságokkal fenntartott alapokat le kell rombolnunk. Minél jobban ragaszkodunk a megszokotthoz, annál nagyobbat robban az alattunk lévő ingatag építmény.

Nagyon előtérbe kerültek a párkapcsolati dolgok, amelyek egy szinten rendben is vannak, hiszen a Szaturnusz a mérleg jegyében jár, amelynek üzenete az, hogy a tükörre kell fókuszálnunk ? igen ám, de amíg azt várjuk, hogy KINT történik valami változás, addig ismét csak illúziót kergetünk!!! Mert minden változásnak belül kell megtörténnie, és onnan tudjuk, hogy létrejött, ha kint is látjuk az ?eredményét?. Pont erre hívja fel a Szaturnusz a figyelmet, hogy most nem hazudhatunk már magunknak többek között a párkapcsolati szinten, mert azonnal kiderül a turpisság: nem tetszik, amint ?kint? látok? Hát, akkor a hiba még mindig az Ön készülékében van. A Szaturnusz az már csak ilyen? :)

Elnézést a kitérőért, kanyarodjunk vissza a Jupiter ? Uránuszhoz. Sorra vesszük most az ún. látens fényszögeit, azaz azokat a helyeket az égen, ahol nincsenek bolygók, de oda vet valamilyen fényszöget ez az együttállás. És milyen érdes, igen fontos csillagokat találtunk az égnek ezen a területén, mindjárt kezdtük talán a legjelentőségteljesebbel, a Plejádokkal. Szintén kozmikus szinten elsődleges a Betelgeuse csillag, amely a Nimród válla, amellyel tartja a Tejutat, azaz hordozza az Égi Törvényeket. Ezeket kell nekünk, Nimród fiainak szintén felvállalnunk?

Regulus

S amivel szintén kapcsolatban áll Jupiter és az Uránusz, az az Oroszlán szíve, a feltétel nélküli szeretet szimbóluma ? és hát hogyan máshogyan is lehetne létrehozni az Új Törvényeket és Igazságokat, mint a Szeretet kohójában kovácsolva? Csakis így lehet valódi dolgokat létrehozni, hogyha az a szeretetben fogan. A feltétel nélküli szeretetnek az az ereje, hogy LÁTOM magamban és másokban azt, amit fényes és azt, ami fénytelen, és ebből a tudatos nézőpontból tudok dönteni, hogy mit választok ? ebben a stációban már nem sodródhatunk az eseményekkel ? tudatos döntésekre van szükség.

35 hozzászólás

Jónás Dezső mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon köszönöm ezt az írást. Kíváncsian várom a folytatást.

Tudnál majd arról írni, hogy a Nap hogyan kapcsolódik a Plejádokhoz?

Ez a tükörbe nézés nagyon nehéz, mert sokszor olyannal találkozunk, amit magunkról el sem mernénk hinni. Erre van gyógymód, kiút?

Sokszor láttam már, mit kell tennünk, de hol találom a konkrét “hogyan”-t, amit munkahely után tudok alkalmazni?

Köszönöm
Dezső
[tükörbe nézést segítő anyagok a nevem ‘alatti’ weblapon]

Szandra mondta:

Szia Balázs!

Csatlakozva az előttem szólóhoz: én már mindent olvastam Drunvalo Melchizedek-től, Ceizel Beatrix Csillagnemzetségek könyvét is, de még mindig nem tudom, hogyan tudom változtatni magam a csillagokkal összahangban.

Én a csillagok útját akarom járni. Van ötleted? :-)

Szandi

Adri mondta:

Drunvalo I.-II. rész
Ez a link biztosan megy mindenkinek
Az új emberiség születése :
Két link két-két részletben.

http://2012tudatszintvaltas.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1114846

http://2012tudatszintvaltas.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1115073

Beus mondta:

Sziasztok!

Köszönöm, Adri, ez igazán nagyszerű!

Legyen vidám, mosolygós napotok!

Győrffi Enikő mondta:

Sziasztok,

Nekem tegnap hátra kellett hagynom az egyik gyökérfogamat.
Lehet, hogy nem is volt igazi gyökér???
Megsirattam.

Emese mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm az égi jeleket. Nekem az Uránusz és a Jupiter a 12-dik házamban van. van min dolgozzak.
Mindenkinek csodállatos napot kívánok:

Emese

Pipacs mondta:

Sziasztok!

Nem hazudhatunk magunknak … a napokban döbbentem rá, ez mennyire nehéz … hetek óta gyászolom egy kapcsolatomat, mely elmúlt (bennem még nem). Nem vagyok képes túllépni. De múlthéten sikerült egy tök jó “álarcot” felvennem, és 3-4 napra kis boldogságot erőltettem magamra.
Abban a szent pillanatban el is kezdett fájni a torkom … talán azért, mert “hazug szavak hagyták el a torkomat”. És ezzel a felismeréssel vissza is zuhantam a gyászomba.
Nem, nem tetszik az, amit kint látok … a hiba az én készülékemben van. De én nem vagyok “villanyszerelő” … hogyan javítsam meg azt, amit felettem álló erők irányítanak??

Zsolt mondta:

Üdv!

Tömjén sokat segít a két-ségek ellen….meg az egy-ségben való gondolkodás is. ;)

Legjobbakat:
Zs

Edit mondta:

Kedves Adri!

A Drubvalo M. filmnek hol lehet folytatására lelni???

Anisha mondta:

Pipacs mondta:
“Nem, nem tetszik az, amit kint látok ? a hiba az én készülékemben van. De én nem vagyok ?villanyszerelő? ? hogyan javítsam meg azt, amit felettem álló erők irányítanak??”

Upsz! hogy ki irányít téged? Akkor te nem is tehetsz semmiről? Mosod kezeidet….de ők csinálják….teneked ehhez semmi közöd?

A bolygók nem irányítanak téged. Meg mások sem. A te sorsod a te kezedben van. CSak észre kell venned. Szerintem te is tudod…..:o)

Ritus mondta:

Bennem kérdések tömkelege van most, és nem találom rájuk a választ…hmmm
R.

Pipacs mondta:

Sziasztok!
Szia Anisha!
Nem mosom a kezeimet, vállalom a felelősséget az életemért, a tetteimért, azért is, ahol most vagyok, most ahol tart az életem. Ezt írtam is, hogy a hiba az én készülékemben van.
Én az érzelmi kicsapongások felett szeretném a gyeplőt megfogni. Egyszer padlót fogok, mert valaki megbántott, máskor ugyanannak kacagva továbbállok. Erre értettem a felettem álló erőket. Elvégre itt van a Lilith, meg ilyen fényszög, olyan bolygóállás, amihez én nem értek, de hiszem, hogy ahogy fent, úgy lent (minden értelemben – több értelemben) ezért is olvasom Balázs írásait.
Tök jó lenne, ha valaki “megtanítana” arra, hogyan tartsam kordában az érzelmeimet, hogy ne a szélsőségek között csapongjak.
Én erre értettem (bár ha azt a 3 mondatot ragadja ki az ember, és csak azt olvassa, tényleg félreérthető.

Ritus, én is így vagyok ezzel :)

Üdv mindenkinek!

Nikoletta mondta:

Ajánlom Mindenki figyelmébe : http://www.youtube.com/watch?v=SpIK6eqop18&feature=related .Hisz minden csak illuzió.
A játszmáink,melyeket játszottunk, átlátszóak.Ami maradt az a tiszta szeretet, ami nem az, az üres és semmitmondó.

Pál Teca mondta:

Szia Mindenkinek!
Ritusnak igaza van!!! Nézzünk csak a tükörbe,ha megoldódik az egyik hibámból eredő probléma, akkor már ott kukucskál a másik. Ennek soha nincs vége, csak a világvégén lesz vége.
De azért fel a fejjel….

Mónika mondta:

Egyetértek Ritussal és az utána szólóval.

Orsi mondta:

Sziasztok!
Az lehet, hogy soha nem lesz vége (bár szerintem, ha akarjuk igen, de nekem még messze a cél :) De a minden rosszban van valami jó alapján nem vettétek észre, hogy amikor megcsináltok valamit, de igazán teljesen, akkor olyan mintha lépnétek felfelé egy lépcsőt? Bennem ezen túl még egy nagyon jó érzés is van, szétárad az öröm és olyan mintha teljes lenne minden. De ez már csak azután, hogy befutottam a kis “ismétlő köreimet” és végeztem a feladattal. Azt hiszem ez az lehet, hogy már nem a visszaúszó halban megyünk tovább? Lezártuk és szintet lépünk.

Orsi mondta:

Még valami. Én is gyakorlom már egy jó ideje az Itt és Mostot. Elég nehéz, de egy ideje már azt vettem észre, hogy egyre rutinosabb vagyok. Így könnyebb magunkat kívülről figyelni és elkapni akár a játszmákat. És szerintem nagyon hozzásegít az ego lebontásában.
A hét végén én is furcsa kis egyveleget kaptam mindenből. Felerősödött bennem a szabadság hiánya, jöttek a szélsőséges érzelmek, a szétáradó öröm aztán röviddel utána a sötét gondolatok és még más is. Már tudom, hogy nem szabad velük azonosulni. Jó érzés volt elkapni őket, mintha kívülről figyelnék mindent, és már kevésbé tudtak befolyásolni.
Én a nehézségeken túl nagyon élvezem ezt az “utat”.
Legyen szép, felismerésekben gazdag hetetek!

Ritus mondta:

Kis magyarázat a fentiekhez. A kérdések amik a fejemben keringenek az “előző” életem és az “Új” életem körül kerintgenek.
Ki vagyok én? Mivégre vagyok itt? Ami eddig megérintett most miért nem? Hová lett a tudás ami eddig bennem volt?
Üresség van és nem értem hol is vagyok, minek vagyok, kinek vagyok? Mit kell tennem? Elengedjem az eőzőt végleg vagy elevenítsem fel a múltat?
Hol vagyok ebben a körben én? Nem találom magam, bár a középpontomban vagyok, nincsenek kicsapongások érzelmileg csak ez a sok-sok kérdés. Valahogy mégsem találom magam.
Úgyhogy várok, és nem gondolkodom próbálok leföldelődni, figyelni az álmaimat, amik mindíg utat mutatnak.
Nem tudom bennetek is hasonló kérdések merültek-e fel? Bennem ilyenek, csak a félreértés elkerülése végett írtam le :)
R.

Ildikó mondta:

Kedves búslakodók! A kiút, a hogyan legtöbbször egy alapos beismeréssel, felismeréssel kezdődik. Csak azt tudom megjavítani, amiről tudom, hogy az micsoda. Meg kell nevezni, fel kell állítani a diagnózist. Tegyél fel kérdéseket magadnak, és nagyon őszintén válaszolj rájuk. Miért így…miért úgy…miért ez…miért most? De válaszold is meg a kérdést. Addig kérdezz, amíg el nem jutottál arra a legutolsó válaszra, ami után nincs több miért. Szánj rá időt, és ne másoktól várd a válaszokat. A kérdéseidre tebenned van a válasz, amit más mond, az az ő válasza saját magának. Fárasztó…igen…és időigényes…és semmi élvezet nincs benne pillanatnyilag…igen…ilyen az amikor a mélyére hatolunk a dolgoknak.
Mert nem elég csak olvasgatni az elemzéseket, vagy bármi egyebet. Szinte mondatról-mondatra haladva ki kell azt vesézni a magaunk számára…: érint ez engem?, esetleg lappang valahol ilyesmi bennem…mégha csak ritkán is? Egyedül vagy önmagaddal ilyenkor…ne félj kimondani semmit…senki nem látja…csak te fogod tudni. Bátorság!!! Ismerd fel, ismerd be, vállald, tervezz, javítsd ki. Nagyjából így működik a fejlődési folyamat.
“A tanítást váltsátok tettekre, ne csak hallgassátok!” (Biblia) , de Váczi Mihályt is idézhetném: …”nem elég akarni, de tenni tenni kell!”
Ne ülj le kényelmesen ha elolvastál valamit, mert amit az elme megért, még nem vált valósággá! Kezdj el gondolkozni…kutass, keress önmagadban. Nincs más módszer. És ne félj!! Nem vagy ezzel egyedül!
( Ha bővebben is érdekel ez még, nevemre kattintva további önismereti anyagot találsz a hogyanokra.)

izabell mondta:

Kár, hogy nem került be a reggeli hozzászólásom, sokat jelentett volna. :(

Pipacs mondta:

Fura, sokan mondják, hogy figyeljük magunkat külső szemlélőként, az érzések, energiák jönnek mennek, csak figyeljük meg őket. Értem mit jelent ez (azt hiszem), de hogyan lehet ezt megvalósítani?
Na, erről jut eszembe egy kérdés, ami azóta foglalkoztat, mióta elkezdtem érdeklődni a … hogy is mondjam … nem földhöz ragadt dolgok iránt.
Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre, (ha kedves Balázs van időd, a te véleményed is nagyon érdekelne).
Nehéz feltenni helyesen a kérdést (hogy senki ne kössön bele … :) )
Szükséges-e egy “irányító”, egy tanító, mester, teljesen mindegy hogy nevezzük, egy valami/valaki, aki megmutat bizonyos dolgokat, ami segíti az egyén “éleslátását”, ami (nagyon nagyon nagy idézőjelben – nem szó szerint értem), segít “bölcsebbé” tenni, aki megfogalmazza az élet törvényszerűségeit, aki ráterel az életed útjára, aki nem meg akar óvni a bajtól és a csalódástól, fájdalomtól, hanem tudja, hogy neked mire van épp szükséged, aki lendületben tart???
Vagy pedig magunkra vagyunk utalva?
Azért kérdezem, mert én nagyon érzem a hiányát egy segítőnek, akitől nem azt kérném, hogy segítsen elkerülni a gödröket, a fájdalmat, csak ott állna mögöttem, és mondaná, hogy igen, nekem most ezt kell megtapasztalni, ezt a tapasztalást feltehetem az életem polcára, és ha szükségem van rá, onnan már bármikor levehetem, aki tanítana. Igyekszem minél több könyvet olvasni, próbálok azokba kapaszkodni, de az azért mégsem “személyre szabott” dolog…

De lehet butaságot kérdezek … ?

Pipacs mondta:

Szia Izabella!
még bekerülhet a hozzászólásod … valamit kukacoskodik a rendszer, az én hozzászólásaim is később jelentek meg.

Ritus mondta:

Pipacs!
Szerintem elég a Jó Isten ehhez, nem kell feltétlenül külső tanító. Ha magadra vagy utalva sokkal többet és más minőségben tanulsz meg dolgokat, a saját tempódban, mint egyébként.

R.

izabell mondta:

Valószinü, hogy ebben az esetben is igaz az, hogy mindenki más, és mindenki máshogy, másból tanul. Régebben én is elmentem mindenhová, mindenkihez, mert azt hittem igy majd többet, gyorsabban tanulok. Aztán egyzer besokalltam, és úgy döntöttem, nem megyek sehová. Egyedül maradtam a kérdéseimmel, és kétségbe voltam esve. Csak remélni tudtam, az akkori csekélyke kis hitemmel, hogy tud tólam a Teremtés, és ha szükésg van rám, megment.
És egyszercsak, lassan jöttek a válaszok. És jó válaszok, mert az enyémek.
Tehát tud rólam a Teremtés, és mindannyiunkról tud, csak engedjük meg magunknak, hogy közelebb tudjanak jönni. Amig nem vagyunk eléggé harmónikusak, befogadók, szeretetteljesek, amig tévedhetetlenül tudjuk, mi a jó nekünk… addig Ők csak várnak. Várjuk magunkat.
Ők szeretnek, és mérhetetlenül tiszteletben tartják a szabad akaratunkat. Néha vesztünkre?

Pipacs mondta:

Ez az a “belső hang”?
A nagy zajban elég nehéz meghallani :)

izabell mondta:

Valószinű, bár én ha csönd van, nem hallok semmit, sötétben padig nem látok, de ha türelmesen várok, a kérdéseimre válasz jön. Reggeli ébredéskor lesz egy jó ötletem, vagy kertészkedés közben jut eszembe a megoldás. Azt hiszem az a lényeg, hogy ne akarjuk mindenképpen kicsikarni a választ. Nálam az vált be, hogyha elterelem a figyelmem olyan elfoglaltsággal, amit szeretek csinálni.
Persze ez nem könnyü, mert ha éppen szenvedősre vettem a figurát, akkor nehéz olyan elfoglaltságot találni, amit szeretek, mert a drága egóm ezerrel azért küzd, hogy fenntartsa az állapotot. Na ilyenkor kell a tudatosság.

Anisha mondta:

Örülök neki Pipacs, hogy félre értettelek, és igenis felelősséget vállalsz önmagadért.

Mesterre lenne szükséged? Hiányzik? Néha nekem is. És meg is kapom mindig. Nem egy guru személyében, hanem a barátaim, és a ti személyetekben. Én mondom….mondom, csak mondom a magamét, de vannak reagák ….és én nagyon sokat tanulok belőlük. Köszönöm nektek. És így nem az van, hogy valaki megmondja nekem a tutit. Így én döntöm el, hogy mi az, ami az én igazságom. A vízöntő korban nem fogsz hiteles gurut találni. Mert már nincs kőbevésett tudás. Minden folyékony.

Mónika mondta:

Szia Pipacs!

Én is úgy éreztem régebben, ahogyan te. Azt hittem, nekem szükségem van tanítóra vagy mesterre, aki támogat. Szerintem nha szükség lehet rá, de ha szükséged van rá igazán, meg is kapod. Egyébként körülöttünk addig is minden és mindenki a mesterünk: a könyvek, amiket olvasol, az emberek, akikkel nap mint nap találkozol és valószínű találkozol “mesterebb” emberekkel is egy idő után, akik tanítanak, de lehet nem ragadnak le melletted, vagy te nem ragadsz le melléjük. Végső soron az élet a mestered.

Anisha mondta:

Nem tudom, ki hogy van vele, de én szombat óta szárnyalok! Telis-tele szenvedéllyel, lelkesedéssel.

Angel mondta:

Új törvények? Új rend? Ez az én munkahelyemen a totális diktatúra kiépülését jelenti. Most tetőzik egy hosszabb folyamat “eredményeképpen” Ez egy emberekkel és emberekért dolgozó hely….nem való ide ez, de így lett…érdekes…
Számomra a belső támpontok, a belső erő, az önálló cselekvésre való képesség fejlődését hozza…hit és megint a hit…de ugye ne ebben az “új rendben” való hit..? A folyamatokban, a belső átalakulásomban, ami felé ez vezet engem…hogy meglegyek egyedül (is).
Megszületik most bennem egy új ember…
Szabadnak, erősnek kezdem érezni magam. Ezt jelenti ez az egész?

Kedves Balázs! Hiányoznak a soraid…

Angel mondta:

…Nem szabad félni…

Beus mondta:

Ezt most “csak úgy”, mindenki örömére…

http://www.youtube.com/watch?v=1vGEtow5S7I&feature=player_embedded#!

Áldott, szép napokat kívánok: Bea

Andris mondta:

Sziasztok!

Ne aggódjatok, nem írok több verset. A munkát elbuktam, a múltam kísért, a bánatom, a fájdalmam, nem tudom feldolgozni Rita elveszítését, az új munka nem az én világom, képtelen vagyok csinálni. Itt vagyok munka nélkül, lakáshitellel a nyakamban….

Lujzi mondta:

Sziasztok!
Én már régóta olvasom Balázs írásait, de csak mostanában olvastam bele a hozzászólásokba.
Szomorúan láttam Andris elkeseredettségét, mert ennek az oldalnak szerintem sem erről kellene szólni, de ugyanakkor nagyon nehéz elmenni más bánata mellett.
Ő most bezárkózott a saját fájdalmai közé vagy talán inkább az egója kínálta falak mögé. Tudom nagyon nehéz innen kitörni, de annyi tudok tanácsolni, hogy a elvesztést próbáld meg átalakítani szeretetteljes, felszabadító elengedéssé és megélni úgy, mintha a határtalan lehetőségek tárházába csöppentél volna. Próbálj meg picit ne csak befelé, hanem kifelé is fókuszálni, hogy észrevedd mennyi lehetőség hever a lábad előtt.

Kriszti mondta:

Sziasztok!

Elolvastam néhány hozzászólást – sokan kérdezik/kérdezitek, HOGYAN lehetne megoldani a gubancokat. Azt gondolom, az egyik fele, hogy az ember szembenéz azzal, hogy van problémája (már ez is óriási :) ), de “agyból” sajnos a blokkjaink nem oldhatók meg…
Hála Istennek találkoztam olyan “módszerrel”, ami szerintem – és sok más ember szerint is – nagyon jól “beválik” a problémákra. :D Talán van is közületek, aki ismeri a deekshát (jelentése: egység áldás). Ez egy nagyszerű energia, amelynek segítségével az érzelmi blokkok oldódnak, és folyamatos belső munkával sokkal több tér jut az életünkben az örömnek. :) Hát ez, “nagyon dióhéjban”. :D
Tényleg segít, ezért gondoltam, hátha valakit érdekel. Ha valakit érdekel, utánakereshettek a Neten is, illetve deekshaadóként én is szívesen segítek. :)

Szép napot Mindenkinek! :)