Csillagüzenetek

Jupiteri év

2010. jan. 15

A hétfői napon, egyfajta módon mindenképpen változás fog bekövetkezni az életünk megélésében. Ennek mutatója többek között az, hogy a Jupiter belép a halak jegyébe ? a Holddal karöltve.

A Jupiter 12 év alatt kerüli meg a Napot, így egy jegyben kicsit több mint 1 naptári évig tartózkodik. A sumérok, akik a jelenleg használt időszámításunk alapjait helyezték le, az esztendőt részben a Jupiter mozgásához kötötték. Tehát mindenképpen egy új év veszi kezdetét. S ne feledjük, hogy a Jupiter az Öregisten, a Magyar Istenének megnyilvánítója az égbolton, tehát a Magyarországon zajló, magyarsággal kapcsolatos dolgokban is egy új minőség veheti kezdetét.

A halak jegyében már a vízöntő vizében megtisztított ember áll, készen a Megváltásra. Ez az összegzések és lezárások ideje, amikor is arra kell használnunk az eddig megszerzett Égi és Földi Tudásunkat, hogy lezárjuk ? és egy új minőségbe tudjuk emelni az életünket, azaz kilépjünk a körforgásból ? és egy új, magasabb szintbe lépjünk.

Ennek példáját a Krisztus tudat mutatja meg számunkra, tehát itt a Földön kell tudnunk megvalósítani az Égit. Hogy itt a Földön nem érhet bennünket semmi veszteség, elmúlás, félelem, igazságtalanság ? hiszen a mi valódi lényünk a Teremtőtől való, Égi.

Másrészről, a Jupiter minősége jelzi, hogy meg tudjuk váltani a Hitünket ? azaz ebben az évben ezt ?mutatjuk? úgymond meg, hogy a ?hitünk? mire képes. Ahová helyezzük a tudatunkat, az is valósul meg, a következő kör, amibe lépünk, az lesz, amiben hiszünk, amit valóságnak elfogadunk.

Így nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, ami velünk történik, és folyamatosan tudatosítsuk azt, hogy a megszerzett tudásunkat, ismereteinket a valóságról hogyan tudjuk arra használni, hogy VALÓBAN kilépjünk a körforgásból.

– – –

A Jupiter helyzetét, ha a csillagos égen vizsgáljuk, akkor további, magas szintű szellemi üzeneteket olvashatunk ki. Most hagyta el a Bak csillagképet, és a Vízöntő csillagkép közepén jár ? és tavasszal fogja elérni a Halak csillagkép elején járó Uránuszt.

Addig is az üzenete januárban és február első negyedében az Itt és Most, azaz a Jelen tudatosítása ? hiszen a Vízöntő csillagkép közepén fog elhaladni, ahonnan indul a vízöntőnek mind a múltba mind a jövőbe ömlő tisztító vize. Így ebben a hónapban folyamatosan figyeljünk arra, hogy a múltból hozott és a jövőbe helyezett félelmeinket, gondolatainkat rántsuk vissza a jelenbe?

Ne rágódjunk a múlton, ne várjuk a jövőt ? minden Tudásunkkal a jelen pillanatát hassuk át, és ott végezzük el a tisztítani valót. Tegyük fel magunknak a kérdést: milyen problémám van MOST ebben a pillanatban? Nem azon ?agyaljunk?, hogy mit kell _majd_ elvégezni, befizetni a számlákat, megtenni ezt-azt? hanem próbáljunk egyre több időt a jelenben élni?

Innen tudjuk most előrántani a Jupiter magas szintű ?rezgéseit?, a szeretet és a bőség állapotát.

Érdemes megállni az olvasással és a fenti kérdésen elgondolkodni, figyelmünket a jelenre fordítani.

– – –

A hétfői napon a fentebb említett Jupiter jegyváltáson kívül még a Vénusz is jegyet vált, azaz átlép a vízöntő jegyébe, de valójában belép a Bak csillagképbe. Így most szellemi szinten az anyagi világra érdemes fókuszálni? Hogyan? A földi tereméteseinknek adjunk most időt, és mindenképpen ügyeljünk arra, hogy mi az, ami körülvesz minket, mit szeretnénk megváltoztatni a fizikai környezetünkön.

Párkapcsolati téren most érdemes lépésről lépésre haladni, nem ?átugorva? valami lényegeset, fontosat, amin esetleg eddig átsiklott a figyelmünk. Sőt, lehetőségekhez mérten több időt szenteljünk most a Társunkra, mert az igazi beavatás ezen keresztül érkezik el hozzánk.

Egész januárban és még február elején is a Vénusz a Bak csillagképben fog járni, tehát ezt az időt adjuk a párkapcsolatnak. Itt VALÓDI, minőségi változásokat lehetünk képesek megélni, és mire elhagyja a Vénusz ezt az égi cikkelyt, addigra már a Társ által meggyógyulva fogunk tudni lépni.

A vízöntő jegy üzenete a tisztítás és a szabadság ? így ha esetleg lekötöttnek, rabnak érezzük magunkat a közeljövőben, akkor ez valójában arra hívja fel a figyelmünket, hogy mire kell fókuszálnunk, esetleg egonk hogyan akarja megváltoztatni azt, amit nem tud? Így befelé fordulva, minden részletet megvizsgálva végezzük el az átalakításokat és engedjük el ? tisztítsuk ki ? a lényegtelen, tisztátalan gondolatokat, érzéseket.

– – –

A 23-i hét végén a Vénusz trigon kapcsolatba kerül a Szaturnusszal, így minden szinten előbukkan ez a párkapcsolati üzenet ? hiszen, ha emlékeztek a korábbi írásokra, a Szaturnusz a mérleg jegyéből egy szinten mutatja a párkapcsolatok MINŐSÉGI átalakítását. Ez fog most bennünket inspirálni arra, hogy a párkapcsolatra fordított idő, átalakító gondolat most valódi értékekkel ajándékozhat meg bennünket.

De ehhez tudnunk kell elengedni, kitisztítani magunkban a fénytelen erőket.

A Vénusz ekkor a Bak csillagkép fejénél fog járni, a Nap közelében, tehát ezért is említettem, hogy érdemes ezt az időt a társsal tölteni fizikai szinten is? Ráadásul a Hold ekkor lép a Bika jegyébe, ahol a Vénusz az úr ? tehát az Ég ismét csodálatos összhangban jelzi nekünk azt, amin belül megyünk keresztül.

S ha esetleg fizikai világban nincs párunk, akkor a fenti üzeneteket két féleképpen érdemes értelmeznünk ? egyrészről nem csak a pár, hanem minden, hozzánk szépségesen megnyilvánuló kapcsolatban, túl a barátságon és a rokoni szálakon.

Másrészről jelölője is egyben annak, hogy a párkapcsolatokban megélt szerepünk, elvárásainkon tudjuk végrehajtani ezeket az alkímiai átalakításokat. Ez utóbbi egyébként minden tekintetben igaz lehet mindenkire.

11 hozzászólás

medella mondta:

Kedves Balázs!

Mi van akkor, ha nincs párod? Nincs családod? A rokonokkal soha nem tartottad a kapcsolatot, mert ők nem akarták? Mi van akkor, ha teljesen egyedül vagy a világban. Azok az emberek akik egyszál maguk élnek az életben nem kapnak beavatást? Esetleg már régen beavatódtak ezekbe a dolgokba csak nem tudnak róluk?
Bocs hogy ilyen pesszimista ez a kérdéssor, de meg kellett kérdeznem.
pusz: medella

B.Veronika mondta:

Kedves Balázs!
Kedvesem lelke december 19-én távozott el fizikai testéből, ráadásul pont hétfőn van a születésnapja. Akkor most nekem ez a jegyváltás milyen üzenetet hordoz, vagy mire kell fókuszálnom.
Köszönöm válaszodat
B.Veronika

Nuxter mondta:

Hogy mennyire homlokegyenest mást mond az asztrológia a valóságnál, mi sem példázza jobban ennél a mai résznél:

“a Vénusz is jegyet vált, azaz átlép a vízöntő jegyébe, de valójában belép a Bak csillagképbe.”

Hogy tud ezek után bárki asztrológiával foglalkozni vagy abban hinni?

Hermész mondta:

Tehát az elvárásokat kell vízöntői minőségbe, ill. mérlegelésbe emelni, és a jelenben lenni. Ha jól értem?

Jelenben levéshez mindenkinek ajánlom Eckhart Tolle-t, rengeteg angol hanganyaga is elérhető, párkapcsolatra pedig egy teljes jelenlétben élő nő írt jó könyvet, Byron Katie – Szükségem van a szeretetedre – vagy mégsem? címmel: ez jelzi az ő elvárásai szintjét.

Klassz a mai bejegyzés.

Napfogyatkozás nem volt említve mondta:

Milyen érdekes, hogy egy kumma szó el nem hangzott a bejegyzésben a január 15 pénteki napfogyatkozásról?

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Medella!
A kérdésedre a válasz a cikkben van. :)

“S ha esetleg fizikai világban nincs párunk, akkor a fenti üzeneteket kétféleképpen érdemes értelmeznünk ? egyrészről nem csak a pár, hanem minden, hozzánk szépségesen megnyilvánuló kapcsolatban, túl a barátságon és a rokoni szálakon.

Másrészről jelölője is egyben annak, hogy a párkapcsolatokban megélt szerepünk, elvárásainkon tudjuk végrehajtani ezeket az alkímiai átalakításokat. Ez utóbbi egyébként minden tekintetben igaz lehet mindenkire.”

Balázs

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Veronika!

Akik mostanság távoznak közülünk, és esetleg úgymond “váratlanul”, akkor ők egyben üzennek is számunkra…
Ez a keret most nem elegendő, hogy ezt kifejtsem, de biztos, hogy fogok erről még beszélni valamikor.

Addig is az azt tudom Neked írni, hogy keresd meg azt a legcsodálatosabb üzenetet, amit a távozással neked mutatni szeretne a társad…

A többi már csak személyesen…

Balázs

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Nuxter!

Azt asztrológia – egy szinten – műdködik!
Mint ahogy Te is, és az itt jelenlévők is tudják pl. hogy a H1N1 vírus meg oltás mekkora kamu kampány volt – mégis vannak, akiknek ez valóság.

Most ez egy drasztikus példa, talán nem volt szerencsés, de a lényeg az, hogy az asztrológia működik – EGY SZINTEN! :)

Balázs

Gigi mondta:

Drága Balázs, köszönjük! Legalábbis Én nagyon köszönöm :) Lelkemhez szól. Annyira jó tapasztalni,hogy azt ami történik a mindennapjaimban a csillagok is alátámasszák :)Nagy nagy ölelés

Kiss T. Ibolya mondta:

“S ha esetleg fizikai világban nincs párunk ” -hoz szólnék.
Talán megfogalmazható kevésbé lehangoló módon a páratlanoknak:)
Még nem találtam rá vagy nem lehetek vele vagy akivel vagyok nem az igazi, de a fizikai síkon van párunk.
A nap a férfienergia (néphagyományunkban és gyermekrajzok alapján) a hold pedig női. Érdekes lehet a napfogyatkozás értelmezése is.

Kiss T. Ibolya mondta:

Echart Tolle tényleg segít az elme játékaiból való kiszabadulásban. És ezután jöhet a magyarság(szkíta) tudat.