Csillagüzenetek

Kalandtúra a fényfolyón

2012. jún. 23

Ahogyan azzal a Csillagleső ? 2012 olvasók találkozhattak a június 23-i írásban, a napokban komoly messianisztikus, azaz korszakokat meghatározó égi konstellációk alakultak ki. Illetve nem ezekkel a szavakkal fogalmaztam a könyvben, hiszen a Csillagleső olvasásához SEMMILYEN asztrológiai ismerethez nincs szükség ? ám ahogyan azt megszokhattad, Kedves Olvasó Barátom, az asztrológia szimbólumait használom az égi üzenetek átadásához.

Június 24-én vasárnap lesz aktív a lassan két éve folyamatosan hol eltűnő, hol felbukkanó Uránusz ? Plútó kvadrát kapcsolat, ami még jövőre is jelen lesz. Ez a két égitest nagyon radikális és végletes átalakítást jelöl, hiszen a Plútóhoz tartozik a halál szimbóluma, míg az Uránuszhoz az előre nem látható változások, amikor létező rendszerek bomlanak szét, hogy valamilyen újjá álljanak össze.

Ez a kapcsolat tömören azt fejezi ki, hogy minden rendszer elomlik, aminek lejárt az ideje, aminek változnia kell, mert különben a rendszer önmagába dőlve pusztulást hozna. Ez egy áldás, hiszen az éppen összedőlő világrend egyben önmagán kívül is mutat: az Uránuszban benne van annak a lehetősége is, hogy a határok szétfeszítése által új rendbe nyissunk be.

A kvadrát mutatja, hogy az Új Középpontunk megtaláláshoz erőfeszítéseket kell tenni, magunknak megtenni a célhoz vezető utat. A Plútó romboló, átalakító ereje általi újjászületés a halál kapuján keresztül vezet, ahol a halál a régi minőség elmúlását jelenti, hogy megszülethessen egy magasabb-rendű létezés.

A képlet egyszerű így leírva, a hétköznapi életbe átültetve mégis nehézségeket hoz. Hiszen, amikor a megszokott értékeink, a megszokott energiáink elkezdenek nem működni, akkor az pánikhoz vezet. Ez olyan, mintha most minden házban leállna az elektromos áram szolgáltatás ? csak képzeld el, hogy hosszú napokig, hetekig áram nélkül maradsz: teljesen ki kell fejlesztened egy új életmódot, hogyan lehet hűtő, számítógép, mosógép, világítás nélkül meglenni. Sok frusztrációval járna.

Tulajdonképpen ez történik most velünk, az Emberiséggel is, azaz lekapcsoltuk azt az energiaszolgáltatót, ami eddig az energiát adta. Illetve szivárog még, csak nagyon nehéz ehhez az energiához hozzájutni.

Tehát, hogyha az életedben bizonyos dolgok nem működnek, akkor azok már nem is fognak soha úgy működni, ahogy eddig megszokhattad. S ha valami nem stimmel az életedben, akkor nagy valószínűség szerint ezért van, mert te még mindig a hűtőgépedből szeretnéd kivenni a hűtött ennivalót, holott már régen nem hűt a hűtő, és minden megromlott bent.

Nos, ha így nézed, ez elég kilátástalannak tűnik, hiszen ez az áram sosem lesz már ? na, és EZ bizony rendesen frusztrálóan tud hatni, és EZ működik a te tudatalattidban is. Vége van egy világnak, és ez bizony láthatatlanul, bizonyos elkényelmesedett részeidnek igencsak zavaró.

S ebből nincs is kiút, hiszen áram többet nem lesz, tehát a régi megoldások nem fognak működni ? ha pl. az ételedet szeretnéd hűtve tartani. Látszólag nincs is megoldás ? persze csak akkor, ha nem vagy képes befogadni az újat.

És itt jön be az említett Uránusz kvadrát kapcsolat, hiszen a kvadrát mutatja, hogy neked lépned kell, méghozzá a rendszerből kell kilépned. Alacsony szinten anarchia ? magas szinten pedig egy új létformában való létezés. S ha képes vagy új megoldásokat találni, azaz TÚL A MEGSZOKOTTAKON, akkor az a rendszer már minden szinten ki fog téged szolgálni.

Ez így leírva egyszerűnek hangzik ? és nem győzőm hangsúlyozni, hogy tényleg egyszerű!

Ám ha levetíted mindezt a hétköznapi életedre, a párkapcsolatodra, a számláid befizetésére, életkörülményeidre, vagy a világ gazdasági helyzetére, akkor lehet, hogy nem fogod megtalálni ezt az egyszerűséget. Mert akkor hűtőgépek, porszívók és más sok-sok árammal működő gépet nézel ? hogy a példánál maradjunk. S ezek már nem működnek. Hiába mész el tüntetni a hűtőgépgyárhoz, teljesen felesleges lesz. Vagy, hogy válasszanak új igazgatót a hűtőgépgyárban, aki majd megoldja a problémákat. Ez is teljesen felesleges lesz.

Tehát keresd az új hozzáállást az életedben, minden szinten! Nézz mindenre másképp!

S azt fogod észrevenni, hogy nem hogy nincs áram, hanem az áramnál egy milliószorta hatékonyabb megoldás van ott előtted, amiről nem fogod érteni, hogy miképpen lehet az, hogy eddig nem így oldottad meg a dolgaidat. És amikor elmész a barátaidhoz, szomszédokhoz, azok bután fognak nézni rád, hiszen olyat fogsz nekik mutatni, amit ők nem látnak, nem értenek.

S tudod mit fognak látni? Hogy neked mégis van hűtött ennivalód, és megy a porszívód, nekik meg nem. De Neked valahogyan mégis működik. És EKKOR már hinni fognak neked, mert látják, hogy működik.

S kérdés ez, hogy amikor TE látod a saját nem működő dolgaid mellett, hogy valakinek valami csoda folytán minden csodálatos és tökéletes rendben megy, akkor TE MOST mire gondolsz?

<szünet>

Mire gondolsz ekkor? Hogy mázlista? Hogy ő sokkal jobb nálad? Hogy szerencséje van? Vgay már eleve azt látod, hogy hülyeségeket beszél, hiszen neked ott van a nem működő porszívó, és különben is, neked be kell fizetned a számláidat, és itt van egy ember, aki mindenféle balgaságról beszél, amikor neked meg komoly és fontos és ősi dolgaid vannak, amiket végezned kell?

Merthogy, a létezés nagyon de nagyon egyszerű, sőt még annál is egyszerűbb. Nem rózsaszín szirupfolyón történő repkedés, hanem egy elképzelhetetlenül izgalmas vadvízi túra, ahol dobál a folyó, arcodba csap a víz, s te csak kerülgeted a sziklákat, evezel, teszed a dolgot, és ÉLVEZED, mert tudod, hogy nem történhet semmi bajod. És éppen ezért nem is történik.

Kezdj el változni, kezdj el másképp nézni a dolgokra, mert nincsenek problémáid az életben! Azok csak a vadvízi kalandtúra állomásai ? de hát könyörgöm, azért ültél bele ebbe a csónakba, hogy megtapasztald ezt a kalandot!!! És most ott kuporogsz a sarokban, és arra vársz, hogy valaki végre már megmentsen és leállítsa ezt az egészet? Mert ahogy körbenézel a világban, ezt fogod nagyjából a legtöbb helyen látni.

12DNS tábor logó

Vársz 2012-re, hogy majd végre jön valami misztikus izé a maják miatt, és majd jól nem lesz semmi problémád? pedig nem, a kalandtúra folytatódik, csak nagyon nem mindegy, hogy te élvezed az arcodba csapó hullámokat, vagy a sarokban kuporogsz és a hajód hánykolódik a szél és a víz kénye-kedvére? Vagy fogod a lapátodat, és nekiállsz lapátolni? :)

Rajtad áll a választás?

S pontosan a leghétköznapibb életedben tudod a legjobban lemérni, hogy Te éppen hol tartasz a változásban. Nem ott, hogy hány meditációs izére mész el, mennyi aurát látsz, milyen angyalokkal beszélgetsz, mennyire van sok spiri könyved és spiri gondolatod… Ezek mind elterelések. PONT a leghétköznapibb életed a legjobb mérce. Hogy állnak a sárga csekkjeid, a kapcsolataid, és hogyan érzed magad a világban, milyen számodra ez a világ? Itt tudod lemérni legjobban, hogy hol és mit nem akarsz változtatni. Hol akarsz még mindig árammal vizet forralni?

S ezt a vizsgálatot, a felismeréseket senki sem tudja helyetted elvégezni. Ezt bizony csak Te tudod felismerni magadban,a világban. De tudd, tényleg egyszerű a váltás, csak kezdj hozzá máshogy, lépj ki a megszokottból. Bízz és higgy! Ne félj semmitől – hiszen, ahogy írtam, ezt a vadvízi túrát te választottad magad számára…

* * *

(S a Csillaglesőben említek még egy vasárnap egzakttá váló Nap – Neptunusz trigont, egy Jupiter – Neptunusz kvadrátot, egy Szaturnusz direktbe fordulást is – de mindezek be vannak építve a fenti írásba, hiszen ha bízol és nem félsz, akkor ez a vadvízi túra tényleg egy élmény, egy kaland lesz számodra, és nem állandó problémamegoldás és a sziklák kerülgetésében fog kimerülni…

Jó evezést mindenkinek! )

47 hozzászólás

Nikka mondta:

Köszönöm Balázs! :)

Valkovszki Éva mondta:

Segítséééggg!!! :)
Van már valaki, akinek annyira “könnyű”, mint Balázsnak? :O …mert én még csak a sarokban gubbasztok… :( Hogy csináljam??? Nem látom a csónakot sem, és az evezőket sem… de legalább bevallom! :) Ha valaki tud ebben segíteni… Előre is köszönöm. Csodás délutánt kívánok mindenkinek!
Szeretettel, Éva :)

Ritus mondta:

Egyszerűűűűűűűűűűűeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnn IMÁDLAK!!!!!!!!
EZEKEN MERENGTEM MA míg pakolásztam a széthullot rendet a házamban….tyűűűűűű rafitngolunk ezerrel!!!! :D

Élő példa, mikor leltározunk és nekem a dislexiásnak számokat kell sorrendbe tennem -amit rendszeresen benézek emiatt a dolog miatt- akkor ki is akadhatnék, hogy mi a túrónak kell nekem ezzel a sz@rral foglalkozni, ver az isten ezerrel, de én nem így állok ehhez, a kolléganőim nem kis meglepetésére, azt mondtam, hogy akkor most fejlesztő játékot játszunk….:D és mindjárt ment minden.

Az itthoni káoszt meg….na ez már keményebb dió, mert érzelmileg érint, és itt jön elő az hogy az ÉRZELMEIMMEL hogyan állok, mi az apai-anyai minta bennem ami feljön s mozgat, eddig ezek voltak a világ alkotó elemei, merthát a gyereknek apa és anya a világ…na ezt kell most elhordani. Nem könnyű ám, sok miért, sok könny sok bántó szó….szóval hol is tarok itt???? Béka popója alatt. Ide jövünk raftingolni….jó kis meló….
Kitör az emberből a kozmikus sértettség…időnként….mint valami vulkán.De, ha elmúlik a vihar jókat nevetek ám..micsoda tükör rólam (!)..s ha visszanézek azt mondom kérem még egyszer!!!! Annyira jó volt a legnehezebb rész!!! Tudom hülye vagyok, de ez van :)))

Csodás napot!

Ritus

Dandamíra mondta:

Kedves Éva !

A csónakod legyen a bizalom az eveződ a türelem .Tudom nem könnyű,de az amiből most menekülnél egy olyan helyzet amiből a jelen pillanatban a legtöbbet tanulhatod, sokat meríthetsz belőle ,hogy aztán a korlátjaidat átlépve megtaláld a mindenben ott munkálkodó szeretetet.A tudatos befogadás gyakorlása megkönnyítheti helyzeted .Bízz magadban és az isteni teremtés tökéletességében és csak figyelj ,de magadra !Energiádat fordísd Önmagad megteremtésére és a külvilág is hozzád igazodik majd .

sacka mondta:

Köszönöm!!!!Királyságosságossss!!!!!:) Beálltam a fénylapátolókörbe:-)

sacka mondta:

Puszi Dandamirának:))))) Imádom, ha valaki ilyen tisztán,szépen fogalmaz!!!

Valkovszki Éva mondta:

Nagyon köszönöm Dandamira! …és most már neked is nagyon köszönöm Balázs! Alig látok a könnyeimtől!!!
Reggel óta fáj a hátam, nem kapok rendesen levegőt…volt már ilyen – igaz, hát fájás nélkül -, így azt már tudom, hogy ilyenkor valami erős félelem munkál a háttérben.Vártam, mikor kerül felszínre! …és megérkezett!!! Bepánikoltam, mert nem értettem Balázs írását – ez elindított egy régi, gyerekkorból származó traumát. “Nem tudom megcsinálni! Nem mondta senki, hogyan kell, csak az elvárás van, hogy meg kell csinálni! Ha meg is csinálom, úgy nem jó! De azt, hogy hogyan lenne jó, senki nem mondja meg…és mivel nem tudom úgy megcsinálni, hogy “jó” legyen, csak bírálatot, bántást kapok – szeretet-megvonást. Ettől egyedül érzem magam, elveszettnek. Hiába vannak körülöttem, senkitől nem jön egy biztató, bátorító szó, hogy nincs ezzel baj, “Te így vagy rá képes!…és így is szerethető vagy!” Sose mertem segítséget kérni, mert ezt sem tanultam meg, mint ahogy elfogadni sem… Hosszú ideje nem csinálok semmit, mert azt ugye nem lehet elrontani! Bár érzem, hogy ez így nem jó, mert már rám ült a káosz, de lebénulok a félelemtől, mikor elhatározom, hogy hozzá kezdek, mert mi van, ha nem lesz jó!!?? Bár észből már régóta tudok erről a félelmemről, nagy leckéket kaptam a “gyógyításhoz”, és mégsem tudtam még elengedni ezt a félelmet, a szívem mélyén még nem tudtam megszeretni magam, még nem tudtam megbocsájtani a félelemkeltést, ezt a nyomasztó uralkodást. Talán most!
Köszönöm Dandamira a szeretetteli biztatást – és a “súgást”, hogy mire figyeljek! Bizalom és türelem! Ezekkel tudom átlépni önmagam korlátját – a félelmet! Így már talán menni fog! Hálás szívvel köszönöm! …és a figyelmet is, mert energiát kaptam általa – mindenkitől, aki olvasott :) …cserébe talán én is tudtam segíteni másnak azzal, hogy kiírtam magamból a bennem zajló “vihart”…és így megtaláltam a csónakot is, amiben ülök(?)…és egyik hullámról a másikra jutok! Köszönöm!:)

Jancsó Krisztina mondta:

Köszönöm Balázs! Minden olyan szépen kerekedik az életemben és ezért hálás vagyok a társaimnak. A fentieknek és a lentieknek is.:-)

Dandamíra mondta:

Kedves Éva !

Nincsenek jó és rossz megoldások az életben csak megoldás van ! Az oldás az ,hogy meglátod a tetteidben a tanítást ,hogy miért volt rá szükséged.Dobd le ezt a fölösleges terhet a hátadról !Te nem lehetsz jó vagy rossz csak vagy és kész, épp olyan vagy amilyennek most lenned kell .Ne akarj görcsösen változni ,hisz azzal csak újabb korlátot teremtesz ,ha elakarsz határolódni a mostani vagy múltbéli Énedtől .Az is Te vagy csak úgy tudod megélni a teljességet ,ha befogadod minden részed .Senki nincs ezen a világon aki jobban tudhatná nálad ,hogy a Te életedben mit hogy kellene vagy kellett volna megoldanod.Aki ezt teszi saját szenvedéseiről tereli el a figyelmét .Amúgy meg ne várd mások szeretetét mert azzal sosem leszel elégedett .Szeresd magad ,légy Te a szeretet és akkor majd másokban megleled azt ,mert kinek szívében félelem van az csak fenyegetést talál e világban ! Puszi Mindenkinek ! ;)

ui: Én pontosan ugyan annyit tanulhatok Tőled mint amennyit Te Tőlem ebben a beszélgetéseben !Szóval Egészségünkre ! :)

Valkovszki Éva mondta:

Köszönöm, Dandamira! Egészségünkre! :)

Dandamíra mondta:

Ugyan már ! Én az ég világon semmit se tettem.Csak vagyok ami vagyok, vagyok aki éppen vagyok úgy ahogy ,ami semmit sem jelentene ,ha Te nem fogadtál volna be .Így aztán csak Magdnak tartozol köszönettel.
Vajon mikor mondtál magadnak utoljára köszönetet? Maradjon ez költői kérdés !:) Minden jót Éva és hogy kerek legyen a sztori Én köszönöm :P

Főnix mondta:

Valkovszki Éva! Ugyanaz a gyerekkori trauma! Folyt a könnyem! De én egy pár napja jöttem rá az okokra! Már értem mit kell meg- OLDANOM! A meg nem felelés – nem vagyok elég jó – ami munka és párkapcsolati szinten rátelepedett az életemre – csak menekültem! Most viszont felvállalom az általam eldöntött meg – OLDÁST!
Dandamíra: “… csak megoldás van! Az oldás az,…” Hát EZ AZ!!! (Köszönöm!):) Vállaljuk fel a saját MAG-unk választotta meg – OLDÁST, az oldja a problémát – a feladattól való félelmet! Elfogadjuk magunkat és a döntésünket és azt amivel jár.
Lényegtelen más hogyan oldotta volna meg vagy milyen tanácsot adott volna! Vagy ha máshogy döntöttem volna, vagy mit szólnak mások… az idő megy… Ez Itt Most az Én Életem!!!
Ennyi és nem több és megyünk tovább!

Végtelen szeretettel…

Dandamíra mondta:

Főnix madár szárnyra kapott ;)

Aki menekül az kiutat keres .A kiút az hogy nincs út.Mert minden út ugyan oda vezet.Bármerre mész ugyan azt keresed ami mellesleg mindhol ott van !A szeretet.Viszont bármerre mész mindig ugyan azt találod ,ami Te magad éppen vagy .A kiút az hogy nincs út a megoldás az oldás ,önmagunk szeretete és elfogadása az életünk minden területén .
pussz :)

Anikó mondta:

Kedves Valkovszki Éva!

Balázs azt szokta mondani, a “Jó, jó, de hogyan álljak neki?!?” típusú kérdésekre, hogy: CSAK KEZDD EL! ;-)

Szeretettel: Anikó

Valkovszki Éva mondta:

Köszönöm, Anikó! Nagyon jóóóó gondolat! A legjobbkor jött, mert ráláttam “kívülről”, hogy mi a meg-oldás. Ugyanis az első lépés után ránézek a következő, a következőre, és megint a következőre…és így tovább! Ekkor már nagyon riasztó, mert nyomasztó…DE… Ha csak azt az egy lépést nézem és nem nézek tovább, akkor az még nincs is! Szóval, köszönöm! Nyugodt pihenést, jó éjt! :)

izababe mondta:

De jóóó :) Rég fogadtam ilyen örömmel bármely írásod Balázs.
Ugyanis megerősítettél abban, h jó úton járok! Meg kell mondjam ez jó érzés :) Kb. tavaly decemberben kezdtem másképp szemlélni a dolgokat, és volt, h ki akartam lépni abból, ami akkor már/még nagyon rossz volt. Végül mégsem tettem.
Később megmutatkozott az ok is, és azóta hálás vagyok a döntésemért, mert olyan leckét tanulhattam, ami elől ha elmenekülök, akkor még ki tudja hány évig kellett volna ismételnem, h végre megtanuljam.
Persze emellett belevágtam egy új (más) dologba, ami mára megkönnyítette a sárga csekkekhez való viszonyulást.

Szóval mindig kiderül, h nincs jó vagy rossz megoldás, mert előbb utóbb eljutunk oda, ahova indultunk. Némelyeknek egyenes az útja, míg másoknak telis tele kerülőkkel.
Persze utólag ezeket a kerülőket is lehet élvezni :)

kanti szilva mondta:

Sziasztok!
Éva!Én is úgy tudom, hogyha kívülről várjuk az elismerést, az értékelést, a szeretetet, akkor elégedetlenek maradunk. Ha másoknak akarunk megfelelni, sosem fogunk megfelelni, mert a másoknak megfelelni akarásban mindig ott van a félelem attól ,hogy nem fog nekik tetszeni, nem lesz jó nekik, nem lesz elég, stb.és mint tudjuk ,ha félünk vmitől, akkor bevonzzuk azt az életünkbe.Ha a tetteinkhez bíztatást, és mások igenlését várjuk, akkor még mindig nem nőttünk fel, ez a viselkedés gyermeki, mert várjuk a felettünk állóktól(akikre rávetítjük az érett, ítélőképes tulajdonságokat)az elismerést, a dícséretet, a le okézást.Önállótlan gyermek vagy, vagy pedig magadért felelősséget vállalni tudó úgymond felnőtt, aki képes eldönteni, hogy mi a jó neki, és mi az ami lehúzza, vissza a függésbe, a mások véleményétől való függésbe. Legyen szép napod, életed! Balázsnak(is)köszönet. Áldás, béke.

happere mondta:

Sziasztok!
Erdekes kis csillagallas jott ossze mindanyiunkban.
Az hogy kiben hogyan nyilvanul meg,az a lenyeges resze.
Szerintem amire szuksegunk van,azt Balazs tokeletesen,egyszeruen kifejtette irasaiban. Talan az segit ha az egeszet ugy eljuk meg,hogy mi akik kapcsolatba vagyunk rovidebb avagy hoszabb ideje Balazsal, es ezaltal a CsillagMag uzenetekkel ez szamomra egyertelmuen ugy cseng le(igy ertelmezem). Az Isteni onvalom altal meghivtam, megideztem e lehetoseget,vagy O engem,hogy e vadvizeken valo evezest kalandkent elhessuk (elhessem) meg,es ne sorscsapaskent.En ugy elem meg tudatosan,hogy csak 1-par labnyomot latok a homokban es az nem az enyem,hanem az Istene, engem pedig karjaiban tartva visz(segit) hisz ez egy nehezebb idoszak.
Magam is akkor veszem karomba Gyermekeinket amikor latom,hogy nagy szukseguk van a tamogatasra vigasztalasra.
Ez nem valasz senkinek,csak kiirtam kikivankozott,de manko lehet mindenkinek.

Minden képzeletet felülmúló békét kívánok neked.
Happere,

Wild Flowers! mondta:

Orommel olvasom Balazsnak a szep megfogalmazasait,nagyon jok es talaloak a cikkei!A sokszinuseg a ralatas tokeletes!Mindenki mas ablakon tekint ki nap mint nap,de ha borultnak latszik a kinti legkor be kell csukni az ablakot es bent korul nezni.Talan kesobb egy masik ablak kinyitasaval szebb derusebb pillanatokat lathatunk!Koszonom Balazsnak es mindenkinek aki epiteni segit! :)

gyapjubüvölö mondta:

huha, balázs,
huha mindenki.
nagyon kiegészülö (puzzle) érzés itt olvasni.
valami történik bennem, es balazs kifejezi szavakkal.
kb masfel evtizede panikolok penz miatt, kb 1-2 honapja alig birjuk a szamlakat kiegyenliteni,
de nulla panikolas, söt meg csak bizalom sincsen arrol, hogy majd biztos jön a penz, semmi vizualis meditacio, hogy mentalisan megteremtsem a szükseges összeget, neem! hanem “csak” vagyok. latom ami van, igaz azt is latom, hogy a 3D az nem minden, söt szinte csak illuzio, mert annal több/magasabb is van. talan ezert szünt meg az aggodas. kifogyott az aggodas. a pillanat van. és erzem ezt a jövendö valtozast. a sajat eletemben is. a regi kapcsolat jelentösegenek kimulasa, es a tudatossag arrol, hogy milyen tudattal akarok egy uj kapcsolatba belépni, ha eljön az ideje, igaz ebben is az az erzesem, hogy nem kell semmit sem tannem, mert mindennek pont jokor jön el az ideje.
kivanom mindenkinek, hogy váljon egy kicsit fatönkké, és élvezze a sebességet a folyamon!

HIdasi Judit mondta:

Annyira jó volt olvasni ezután,hogy egymásnak “idegen” emberek spontán megosztják a legkomolyabb dolgaikat egymással,és spontán jön is a segítségnyújtás,megható,és köszönöm h részese lehettem:)

Biróné Icus mondta:

Köszönöm Balázs, nagyon érdemes Rád figyelni, akkor jobban
megértem, hogy körülöttem, mi miért történik.
A csónak és az evező, nagyon jó.
Sajnos, én jelenleg a sarokban gubasztok, de remélem
lesz annyi erőm, hogy az evezőig eljussak, és onnan
már minden könnyebb lesz.
Köszönöm………:)

Phoebe mondta:

Kedves Balázs, ez ZSENIÁLIS írás volt, és ez abból is látszik, hogy hasonlóképpen zseniális hozzászólások fakadtak belőle! Köszönet mindenkinek, Dandamirának külön is gratulálok.
Szeretettel: egy fénylapátoló

kishüje mondta:

köszönöm!

Mária mondta:

Köszönöm!
Mindenkinek, ma lesz itt csónakázás, igaz, csak a tavon. Hát ha ennyire egyszerű, vágjunk bele! :)

Szabó Andrea Krisztina mondta:

Kedvesek!
A középpont megtartásával a tudatosság a legfontosabb, mégha fáj a hátad, gubbasztasz, tudd miben vagy most. Át alak ul ás ban! Ez egy folyamat, amit engedj… ki hogyan dolgozza fel, transzformálja át magában. Mindenkinek saját szintjén nehéz, és küzd önmaga ember is ég -ével :) Tudd: sosenem vagy egyed ül! Imádkozz önmagadért, a gyógyulásodért, a kinyilásodért!
Az átalakulás megkezdődött, a tudatosság rajtunk múlik!

Szabó Andrea Krisztina mondta:

A középpont megtartásával a tudatosság a legfontosabb, mégha fáj a hátad, gubbasztasz, tudd miben vagy most. Át alak ul ás ban! Ez egy folyamat, amit engedj… ki hogyan dolgozza fel, transzformálja át magában. Mindenkinek saját szintjén nehéz, és küzd önmaga ember is ég -ével :) Tudd: sosenem vagy egyed ül! Imádkozz önmagadért, a gyógyulásodért, a kinyilásodért!
Az átalakulás megkezdődött, a tudatosság rajtunk múlik!

Klári mondta:

Kedves Balázs!

Az írásod egyre jobban meggyőz, hogy beleugorjak abba a csónakba.
Már régen érzem, hogy nem jó körülöttem a dolog, változtatnom kellene. Próbálgattam is, de a végén visszaállt az eredeti állapot.
A hozzászólások olvasása közben rájöttem, hogy hasonló problémáim vannak nekem is.
Azt hiszem elérkezett az idő, hogy erősítsem magam, és bízzak abban, hogy a változás nekem is jó lesz.

Schmidt Károly mondta:

Kedves Shaam An!
Kiemelek egy mondat részt, amelyen megakadt a szemem: “…fontos és ősi dolgaid vannak, …”. Nagyon jól látod, ezeken a megkövesedett szemléletmódokon KELL változtatni! Szerintem már másként nem is működik! Van erre az írásodra is egy 2012. 06. 10.-én írt verses válaszom:

Válassz!

Régi ösvényedet járod,
múlt hagyott rajta nyomot,
régi szerepedet játszod,
múlt nehezét vonszolod.

Tűje kopott, régi lemez,
tisztán már nem hallható,
fül’t siketít, hangja sebez,
serceg, szívet szaggató.

Régi világ, pókháló font
évek és évtizedek,
hamis mázzal kent és bevont
boldogtalan életek.

Útelágazáshoz értél,
válaszd, melyik járható,
Istenedtől, amit kértél,
most valóra váltható!
* * *
Itt az idő: VÁLASSZUNK, de a régi már nem életképes!!
TEHÁT:………!!

Ezt az írásodat is, mint az eddigieket tiszta szívből köszönöm!
Egészséget, békességet kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

Schmidt Károly mondta:

Kedves Valkovszki Éva!
Fogadd három versszakban megfogalmazott segítségemet, amelyben benne van a vívódás, s remélem a segítség is:

Igaz az “IGAZ”?

Kérlek szépen én Istenem,
segíts vívódó lelkemen!
Tanítások ellentmondók!
Hogy tanuljanak tanulók?

Ami tegnap igaznak tűnt,
mára igazsága megszűnt.
Hogyan igazodjak ebben?
Itt valami nincsen rendben!

Te légy hát az Igazmondóm,
tanítóm és a megváltóm,
a Te szíved mindig igaz,
nekem csak Te nyújtasz vigaszt!

Szeretetteljes, örömteli napokat kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

Pál Teca mondta:

Kedves Valkovszki Éva!
Nagyon meghatott a “vergődésed”.. Átéltem én is mindazt, amiben most benne vagy. A félelmeim szinte megdermesztették az életemet.
Nem tudok olyan jó tanácsokat adni mint az előttem szólók csak azt, hogy ezek a harcok és kudarcok, amit átéltünk, a mi szerepeink, másoknak más a szerepük. Annyit vigasztalásul, hogy érzem, én a végén járok már ezeknek a félelmeknek. Megléptem olyan dolgokat, amire hosszú éveken keresztül nem mertem gondolni sem.
Ez a “meglépés” szinte öntudatlanul történt,egy végső rákényszerítésként. A tudatom azt “közölte”, hogy most, vagy soha. Olyan helyzetet teremtett a számomra, hogy meg kellett lépnem, elhagyva minden félelmemet.
Azóta tudom, hogy ez a – bárkinek is nevezzem – valaki mindig itt volt velem, nem voltam egyedül. Ennek ellenére sok-sok borzalmas testi-lelki megrázkódtatáson mentem keresztül, de nem engedte, hogy feladjam. Jelenleg, már tudatosult bennem a magasabbrendű ÉN-em segítsége. Balázsnak igaza van, amikor vadvizi evezősnek mondja azt a kínlódást, amely ide-oda dobál bennünket – a szerepünk szerint – de talán ha tudnánk, hogy nem vagyunk egyedül, akkor a csónakunkat biztos kézzel tudnánk vezetni. Sajnos ezeket a tanulságokat nem az elején, hanem a végén tudjuk csak értékelni, mint amikor véget ér a víz kavargása és csendesebb vizekre evezünk. Egészen biztos vagyok benne, hogy Nálad is így lesz, és végre megpihen a lelked.
Nagy szeretettel ölel. teca.

Anna mondta:

Ébredés

Mikor fölébredünk álmunkból,
A “nem vagyunk elég jók”-ból,
Rájövünk
A Bennünk élőteremtő,
Ragyogó, nem szenvedő!

kincskereso mondta:

Amikor az ember elér élete nullpontjához, elismeri, hogy egyetlen kérdésre sem tudja a választ, akkor térdre hullva azt tudja mondani: Uram, legyen meg a Te akaratod! Ott megszuletik az al?zat, musz?j beismerni, hogy nem mi éljük az életet, hanem az Élet él bennünket. Az alázattal tal?n a helyére kerül a nézőpontunk: egyszerre fogjuk tudni, hohy a vil?gegyetem apró porszemei vagyunk, ugyanakkor halhatatlan isteni l?nyek. Fényesség a lényegünk. Megszületik a hála a legapróbb áldásokért és adományokért, s egyszerre csak beletágulunk önmagunk és a világ végtelenségébe, határtalans?gába. Majd ebben a kitágult tudatállapotban már nem csap be az anyag és a test elkülönültségének illúziója, megélhető valóság lesz: MIND EGY…

Kriszti mondta:

“Merthogy, a létezés nagyon de nagyon egyszerű, sőt még annál is egyszerűbb. Nem rózsaszín szirupfolyón történő repkedés, hanem egy elképzelhetetlenül izgalmas vadvízi túra, ahol dobál a folyó, arcodba csap a víz, s te csak kerülgeted a sziklákat, evezel, teszed a dolgot, és ÉLVEZED, mert tudod, hogy nem történhet semmi bajod. És éppen ezért nem is történik.”

Kedves Balázs! Csodálatosan megfogalmaztad a lényeget!(Úgy érzem egyre jobban hallod az Égiek súgását.:))
Az élet egy csodálatos kaland és,hogy miképpen éljük meg az csak a látásmódunkon múlik!!!
Élvezem minden percét és mostanra már nem csak hiszem hanem TUDOM,hogy nem történhet semmi bajom.És éppen ezért nem is történik. :)

Köszönöm Balázs az írást és köszönöm a sok hozzászólást is.
Élvezet olvasni benneteket!

Sok szeretettel: Kriszti

Móni mondta:

Kedves Balázs!

“Hiszen, amikor a megszokott értékeink, a megszokott energiáink elkezdenek nem működni, akkor az pánikhoz vezet.”
Ez a mondat nagyon sziven ütött, mert én ezt a pánikot élem át egy jó ideje. És egészen eddig (illetve a kiskocsis írásodig) nem tudtam magamnak pontosan megfogalmazni, hogy mi történik. Mert éreztem, hogy a régi elméleteim, terveim sehogy sem akarnak működni. Akárhogy erőltetem. Először azt hittem, hogy valami baj van velem, hiszen pont ez a régi elme mondja azt, hogy ha valami nem működik, baj van. De valahol belül egy rejtélyes zugában a lelkemnek mégis azt éreztem, hogy minden rendben van. Az utóbbi hónapokban sokat küzdöttem valamiért, tömény agyalás és kínlódás volt az egész, és amikor nem kaptam meg azt a dolgot, a felszínen csalódottságot éreztem, de abban a bizonyos kis zugban valahogy nem. Ott béke volt. Majd rájöttem, hogy velejéig rohadt és elavult az a rendszer, amihez csatlakozni szerettem volna, és hogy soha nem lesz már közöm hozzá. Már érzem a lelekmben azt a tüzet, azt a szárnylást, amihez nem kell, hogy mások adják meg nekem, mert csak belülről fejlesztehetem ki. Erősíteni fogom a szárnyaimat, kitisztítom azt a mély kutat, melyben a valódi lényemet láthatom meg, és remélem, hamarosan sikrül nagy lendülettel elrugaszkonom a földtől.

Köszönöm az írásaidat!

Móni

Madhuri mondta:

Kedves Valkovszki Éva! Talán érdemes volna egy Hellinger terápia segítségével felszabadítani az említett réges-régi traumák és félelmek által fogva tartott energiákat. Utána sokkal könnyebb a tovább lépés. Szeretettel, Madhuri

Búza Judit mondta:

Igennn.. ennyi főnixmadár egy helyen ! Hűűűű :) és igen kincskereső főnix társunk : az Élet él bennünket! Mert már engedjük, hagyjuk lenni.. Legyen meg.. ! nem maszkolunk, nem futunk, nem hárítunk. Fáj ? Öröm ? jön és megy.. mi pedig csak élünk, hétköznapi módon, egyszerűen és bontakozunk kifelé, a magunk igazi valóságában.
Gyönyörű !
Ölelés és köszönet mindenkinek.

Luca mondta:

“…hogy megtapasztald ezt a kalandot!!! És most ott kuporogsz a sarokban, és arra vársz, hogy valaki végre már megmentsen és leállítsa ezt az egészet?” Régóta evezgetek már, hagyott nyomot rendesen az olykor jeges víz vagy becsapódó ág… de a maradandó, a továbbvivő az endorfinnal töltött egyre őszintébben gyermekin várakozó mosoly, hogy na most még milyen elképesztő dolgok jöhetnek???? Valami persze még zavart, ezt nyitogatom fel az utóbbi hónapokban – és a kiemelt mondat kapcsán végre bevillant egy újabb kép, egy újabb elengedés lehetősége. Családi vadaspark-látogatás, merthogy majd az mekkora élmény lesz nekünk, mondták Szüleim – és mennyi érdekeset látunk, szabadon… Sokáig nem bukkant elő persze semmilyen állat, majd egyszercsak, “váratlanul” :) egy csapat láma. Na azt a riadalmat! És bizony Szüleink részéről..”jajj, gyertek ide gyorsan”, mindhármunkat közrefogva – mi pedig csak néztünk kíváncsian, hogy akkor most félni kell? És hogy nem ezért jöttünk ide, szabad állatkákat nézni?
Hűűűűűűűű…több évtizedes az élmény, élcelődtünk is szüleinken ezért többször, de a mélységét most értettem, éreztem meg – és engedem el. Nem kell félni, élhetek másként – és nem baj, ha másként élek, sőt…. :)
Hűűűűűű. És hűűűűűű! Nagyon örülök, hogy olvashattam a fenti írást, KÖSZÖNET.

Luca mondta:

…ááá, mosolygok folyamatosan…és most mélyen.
Köszönettel, szeretettel, de letéve a szülői félelmeket (tudom, élem, egészséges a szülői féltés, de ebben a jelenetben több volt…).
És még egy mondat, nem felkölt, talán el is csépelt kissé; de pár éve addigi munkahelyemről megvívott harcok után kilépve kaptam egy üveg bort, elismerésként gravírozva a mondat: ” A Sors szereti a bátrakat!”
Hajrá hát, új lendülettel – biztatva és ölelve Mindenkit.

Valkovszki Éva mondta:

Szép napot, csodás hetet kívánok mindenkinek!
Köszönöm a sok gondolatot, amiket útkeresésemhez írtatok – nagy segítség volt mind! …és a sok-sok hozzászólástól is nagyon sokat kaptam a föl nem tett kérdéseimre is! Nagyon jó itt, és egy nagy bizonyosság a “Sosem vagy egyedül!” bizonyosságához.
Schmidt Károly: Köszönöm a verset. Valóban benne van a segítség! :)
Folyamatosan tapasztalom, amiről Balázs ír a Csillagleső Kétezer-tizenkettő-ben…valóban sok az infó…de majd csak kitisztul minden, szépen, lassan…addig pedig igyekszem élvezni a “vadvizi evezés tapasztalásait” a türelem és bizalom evezőivel a kezemben! :) További csodákat kívánok mindenkinek! Szeretettel, Éva :)

Adri mondta:

Naháááát! Tegnap volt a szülinapom és leállt a hűtőnk. Ebből is látszik, hogy minden a legnagyobb rendben van. Mindig is ki akartam próbálni ezt a vadvizi evezést! Hogy hozzászólásom komolyságát fokozzam, megjegyzem: valamiért nem tudok szmájlit rajzolni, pedig szeretnék! (Ide most egy röhögős szmájli jönne.)

Bogi mondta:

Mindenhez másként? Jól van legyen így!
Minden rendben van!
Csodákkal teli pillanatokat élek át!
Szeretetre koncentrálom a figyelmem!
Mindenkivel a felettes énjével kommunikálok!
Egységben vagyok!
Áldott vagyok!
Minden itt és most történik. Minden itt és most van jelen!
Az Erő az amely energiát ad.
Megadom magam az Élet hullámzásának!

Áldás mindenkire!

Ani mondta:

Milyen érdekes! A napokban vettem elő a csónakot a pincéből. Kicsit lyukas, kicsit koszos, de rendbe rakjuk. :)

Mirk Tamásné Zsóka mondta:

Köszönöm!Egyszerűen eszméletlen mennyire jó!:)

Kati mondta:

annyira imadom h pont szombaton panyolan a Túr-on evezve olyan akadalyon kuzdottuk magunkat at ami total orultsegnek tunt:))

Godo Ernöné mondta:

Kedves Balázs
Köszönöm az irásodat és mindenki hozzászolását.
Jó volt olvasni,és elgondolkozni rajrtuk.
Mindenkiben elindult a változás ki igy ki ugy éli meg.
Én is nehezen akarok változtatni,de most már muszáj.

Nikka mondta:

Kedves Éva!

Két évvel ezelőtt jutottam el Balázs oldalára, és az én első hozzászólásom kísértetiesen hasonlított a Tiédre – azt írtam, nem látom a fényt az alagút végén. :)
Nem tudom már, kitől, de ezt a kommentet kaptam, s míg élek, el nem felejtem:
Szeretetteli hittel, bátran lépjél Életed folyójába – és Isten megtanít úszni, ha hagyod magad. :)
S képzeld el, azóta nemhogy látom a fényt, de alagút sincs már! :)