Csillagüzenetek | Írások

Két kérdés

2013. Már. 27
A hónap utolsó hete KÉT nagy kérdését tesz fel nekünk a most pillanatának asztrológiai képletén át:
  •           Szerinted mi mozgatja, és mi alakíthatja valójában a világot?
  •           Mi a Te valódi szenvedélyed, amiért érdemes élned?

Két, Isten Ujjának nevezett konstelláció alakult ki, ami önmagában is ritkaság, de a kettő együtt azt szimbolizálja, hogy hatalmas, és hétköznapi ésszel felfoghatatlan változások mennek végbe a világban. A lassú mozgású, ún. messianisztikus égitestek kapcsolódása a világ energiáinak, eseményeinek változását jelenítik meg. Az egyik kialakult Isten Ujja háromszög fő eleme a Jupiter, és az erre mutató két bolygó: a Plútó és a Szaturnusz.

Milyen Törvény, Igazság, Hit alakítja a Te valóságodat?

valosag

Nagyon fontos most észrevenni, hogy most valójában egy lebontás zajlik, nem építkezés. Azaz nem ÚJ világképet helyezünk a régi fölé, nem tágítjuk a megszokott ismereteinket ? hanem GYÖKERESEN átalakítjuk. A világ alapjaiban változik meg: eddig az emberi hatalomvágy, a felelősség, a kontroll, a félelem és leginkább az ELKÜLÖNÜLTSÉG határozta meg a családok, munkahelyek, országok közösségeit.

De ez lebomlik: ami nem működik, annak át kell alakulnia ? ezt mutatja a Jupiter ? Plútó ? Szaturnusz háromszöge. Természetesen most sem szabad arra várnod, hogy majd a világ változik meg magától! Itt most egy SZEMÉLYES átalakulásról van szó, azaz nem várhatsz arra, hogy majd az életkörülményeid jobbak lesznek. A Jupiter (mint kulcsbolygó) az ikrek jegyében járva mutatja, hogy a környezetedet, világodat működtető igazságok tekintetében kell másképp gondolkodnod ? nem a naaagy dolgokban.

Azaz hogyan állsz hozzá az emberekhez alapvetően? Mit hiszel, hogy mi vár azokra, akik nem így vagy amúgy cselekszenek? Minden belőled indul ki. Minden attól függ, hogy TE HOGYAN NÉZED A VILÁGOD! És ez egyre inkább kézzelfoghatóvá válik.

Ha a munkahelyeden, a párkapcsolatodon, vagy bármilyen apró dologhoz tartozó életfelfogásodon nem engeded meg a változást, akkor a hazugságaid betemetnek.

CSAK AZÉRT ALAKULHATOTT KI EGY HAZUG VILÁG KÖRÜLÖTTED, mert Te, mi, az emberek hazugok vagyunk/voltunk. Hazudtunk saját magunknak, hogy minden rendben van ? de lásd, hogy ez hova vezetett. A kormányok, a politikusok, a vezetők mivé változtatták az egészet ? azért mert TE megengedted.

De az nagyon fontos, hogy nem attól fog megváltozni a világ, hogy odaállsz valaki elé transzparensekkel, feliratokkal, vagy attól, hogy egy csomó e-mailt küldesz másoknak bizonyos hírekről. Hanem a világ csakis attól és annak tükrében fog megváltozni, hogy TE MENNYIRE VAGY IGAZ a SAJÁT életedben!

ELŐBB NÉZZ MAGADBA! Nézd meg, hogy mit nem mondasz el a párodnak, miket titkolsz el a főnököd elől, miket nem tudnak rólad az emberek, ami ha kiderülne, akkor bajban lennél. Gondolkozz el ezeken. Mennyire rejted el saját magadat? Akár saját magad elől is?

Mert amíg TE hazugságban élsz, addig a világ is hazug lesz körülötted. Légy hát igaz, azaz ne rejts el semmit. Nincsenek kegyes hazugságok ? csak dráma van, félelem és szenvedés. Minden lebomlik most. S ha továbbra is a hazugságot választod, akkor egyre mélyebbre és mélyebbre fogsz süllyedni saját útvesztődben, egyre nagyobb szenvedés és ELNYOMÁS vár rád, mert elnyomod magad?

Tehát előbb saját magad körül teremts IGAZSÁGOT (Jupiter), és utána a világban is meg fog jelenni.

Mi a te valódi szenvedélyed?

szenvedély szabadság

Azt is kérdezhetném: mi hajt előre a földi létezésed során? És most nem valamilyen életcélra gondolok, aminek a pénzhez, a hírnévhez vagy más emberekhez van köze. Ez nem valódi szenvedély ? hiszen ha meglesz az áhított dolog, a pénz, a lakás, a hírnév, az elismerés, a vágyott képesség, tulajdonság, ami addig hajtott, továbbra is hajtani fog. Újabb pénzre, újabb lakásra, nagyobb hírnévre, újabb tulajdonságokra. Hacsak?

?hacsak nem változol közben! S akkor rájössz, nem is a cél volt a lényeg. Hanem micsoda? Mi van benned, ami azt mondja, hogy ma is megéri felkelned, és megcsinálni a napodat? Mi az benned?

Ez most nagy kérdés, mert itt csak a VALÓDI, időtálló maradhat. Ami TÉNYLEG a TE célodnem mások adták neked. Nem a társadalom, nem a szüleid, nem az elvárásaid, nem a vágyaid ? HANEM TE, BELÜL, csak saját magadnak. Ami rólad szól?

A a második Isten Ujja konstelláció a szenvedélyt szimbolizáló skorpió jegyében álló Szaturnuszra mutat. Csakis a valódi maradhat. Ideje magadba nézni, mert maga alá fog temetni az a sok elvárás, amit magaddal szemben támasztasz, amiket másokért csinálsz. Amikor csak másokért élsz, mert azt hiszed ebben áll a jó spirituális ember ismérve, akkor valójában magadat pusztítod el. Mert csak akkor fogsz magadból VALÓDI és tápláló gyümölcsöket hozni, ha van egy belső tűz, ami éget, egy belső lelkesedés, szenvedély, ami hajt.

Ha belegondolsz, egy Fa milyen önző: minden vizet, napfényt, minden tápértéket, amivel kapcsolatba kerül csak magába szív! És mégis, gyümölcsöket hoz, és egy fa hány embert tud táplálni!

Osho - befogadás

Ha te is így állnál hozzá az élethez, tele lennél finom tápláló gyümölcsökkel, és valóban az emberiséget segítenéd: LÁTSZÓLAG önző módon. Pedig a Fa nem önző. S te most NEM ENGEDED MEG MAGADNAK, hogy eljusson hozzád a tápérték. A tápláló, emelő dolgok. Hogy te is emelkedhess, hogy te is gyümölcsöket hozhass.

Mindig gondolj erre a hasonlatra: ez megmutatja, hogy mikor tudsz valójában növekedni, valójában gyümölcsöket hozni. Ha BEENGEDED a tápláló erőket. Ha elutasítod magadtól, akkor összeaszódsz, az élet egy küzdelem és folyamatos harccá válik.

ENGEDD MEG MAGADNAK hogy az UNIVERZUM TÁPLÁLJON TÉGED ? hogy aztán te is táplálhasd az univerzumot.

* * *

Ha tetszett az írás, és nem szeretnél lemaradni a következőről:

Név:*
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

19 hozzászólás

Bordásné Szakács Eszter mondta:

Köszönöm a tápláló,inspiráló gondolatokat.Úgy érzem nagy segítségemre van.Erőt,új ötleteket,látásmódot merítek belőle.Legyen szép napod.

Ildikó mondta:

Szia!

Köszönöm az újabb szuper cikket. :)
Pontosan ez van bennem… Most minden régi tulajdonságot, gondolatot, én ilyen vagyok érzést vetkőzök le. Valahogy az utóbbi pár hétben kezdtem érezni azt, hogy ezek már idejét múltak… Hogy itt az idő ezeket levetkőzni.
Csodálatosan alakul minden itt és most. :)

Schmidt Károly mondta:

Kedves Shaam An!
SZÍVEMBŐL “SZÓLTÁL”, írtál. Ennek a hazug világnak a létrejöttéhez nagyban hozzásegített az a tény /is/, hogy valamit odaadtunk valamiért. Most megint ugyanaz a szituáció fordult elő velem, velünk, mint az előző írásod kapcsán. Nevezetesen, ma is írtam egy verset, hamarabb, mint ahogyan én olvashattam volna az írásodat. Én látok összefüggést, remélem nem vagyok egyedül:

Valamit valamiért

A világban a pazarlás
oly mértéket öltött,
az ember meggondolatlan
erőn felül költött.

Hagyta magát megvezetni,
sötét útra tévedt,
érzelmeiért cserébe
kapott sok sok szépet.

Lapos TV, mini kütyü,
egyik sem hibádzik,
a háztartásokból már csak
szeretet hiányzik.

Tehát megkaptuk a sok-sok hazugságot, az anyaghoz kötöttséget, s közben elfelejtettünk azok lenni, amivé teremttettünk. Elfelejttették velünk. Kell ennél nagyobb hazugság? Elveszett az igazi tápérték: a SZERETET. Háááát…., van mit bepótolni, – én sem vagyok kivétel.
Kívánok Neked, Kedves Családodnak, Minden Olvasódnak és Nem Olvasódnak boldog, szeretetteljes napokat, szeretettel: Schmidt Károly.

Retter Erzsébet mondta:

Kedves Balázs!
A mai napon délelőtt, bennem is megszólalt ismét a Lelkem Dala. A Szenvedély, ami két évvel ezelőtt jelentkezett először. Ezzel a verssel,ezzel a SzívDallal szeretném átadni Mindenkinek Szeretettel a Gyümölcsöt, amit a Fám termett.
Csodás Pillanatokat a Van-ban!

Élő IGE

Élő IGE Látja a Valóságot,
Fátyol nélkül Táncolja a Szabadságot.
MadárDalban nincsen már Illúzió,
Tisztító Holddal szétFoszlik Minden Mulandó.
Fehér Csend mélyén, SzívDalban gyógyul a Szó,
Most Ritmusára áramlik a MindenHató,
Pillanat Szentségében Egyesül
A Mozdulatlan és A Mozgató.

Szűcs Marika mondta:

De jó hallani annak megerősítését, hogy eljött az ideje kimondani, “mindenki szem a láncban” ( idézet Illyés Gyula:
Egy mondat a zsarnokságról c. versből). Mindannyian részesei vagyunk és közösen alakítottuk ilyenné a Világot. Ha ezt ki tudjuk mondani, akkor már sokkal könnyebb a következő lépést megtenni: Ha képesek voltunk ilyenné alakítani, akkor hogyne lennénk képesek olyanná alakítani, amilyennek látni szeretnénk. Kedves Erzsébet, és Károly köszönet a költői sorokért, örömmel hallgatjuk Lelketek Dalát! Kedves Shaam An! Időnként beleremegek a Csillagleső olvasása során attól a meglepetéstől, hogy az ott leírt és az adott napon olvasott sorok mintha “csak” személyesen nekem szólnának. Ez egészen lenyűgöző. Köszönet érte. Ezek azok a napok, amikor fáklyaként világítják be utamat az általad közvetített gondolatok! Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok! Szűcs Marika

Anda ERIKA mondta:

Az élet forgatókonyvét mi írjuk saját magunk .

Anda ERIKA mondta:

Sok dolog van még amit le kell vetkoznunk és le kell tudnunk zárni .

Pipacs mondta:

Ebben a kegyetlen, zord világban, ami körülöttünk van nagyon nehéz annak lennünk, akik valójában vagyunk … tudom, hogy mi teremtjük meg valóságunkat, és én is sokkal boldogabb vagyok, mikor kedvesen szólok a munkatársamhoz, vagy segítő kezet tudok nyújtani az utcán. De a “fámnak” nyesegetik az ágait, letarolják a leveleit, így pedig nehéz begyűjteni a napfényt, mely a gyümölcs növekedéséhez és érleléséhez elengedhetetlen. Míg ellehetetlenítik álmaink megvalósítását, önmagunk felfedezését azzal, hogy igába vonnak minket, addig sok akadállyal kell szembenéznünk.
A mai világban “éhen kell halni” ahhoz, hogy azt tegye az ember, amit szívéből szeretne?
Boldog vagyok, mikor szerető páromra nézek, de mikor megfordulok, sötétséget látok (politika, gazdaság, társadalom …). Nem tehetem azt, hogy hátat fordítok a zűrzavarnak, attól az még ott van. Attól, hogy rózsaszínnel beszínezem a bérlapomat, nem fog jobban tetszeni a látvány.
Keresem a megoldást, ha felkopik az állam is … keresem :)

happere mondta:

Kedves Shaam An!
Úgy érzem ébredezik a tavasz, kikeleti a tél mély álmai alól magvait. Csodálatosnak tartom a saját magunk keresését, megtalálását, felvállalását. A meztelen önvalónk felismerését,hogy kik is vagyunk valójában. Kedves Shaam An! Ahogyan olvasol benső éned csillagaiból, ily módon csak az tud fogalmazni,aki éli mindazt amit szeretettel megoszt velünk.
És ti kedves hozzászólók, mindannyian tükrök vagytok,vagyunk. Minden egyes fára szükség van,hogy erdővé válhassunk.

Minden képzeletet felülmúló békét kívánok neked.
Happere

Pipacs mondta:

Ilyen fantasztikus, nyugodt, boldog embereket kívánok magam és mások köré, mint Ti! Zaklatott lelkem ilyenkor megnyugszik.

Vad Erzsébet mondta:

Kedves Balázs!
Nagy örömmel olvasom a hírleveledet és a CD-ét is hallgatom az új energiákról.Március 25-én ( egy kellemetlen és etikátlan esemény okán) hoztam meg a döntést, hogy csak belső Önmagam vagyok és nem érdekel, hogy mások hogyan élik meg azt, amikor kinyilvánítom ezt a belsőt, aki vagyok.
A szenvedélyem az IGAZSÁG. Bízom a belső hangomban érzéseimben, amikor jeleznek, ha valami hamis, talmi.Ezáltal sikerült feljebb emelkednem a szorongások fölé.Visszakaptam az életerőmet, elmúlott a sápadtságom és – a kinti hó ellenére – dübörög bennem a Tavasz.Szeretettel várom a további gondolatidat. Köszönöm, hogy vagy! Erzsi

Magocska :) mondta:

KÖSZÖNÖM! Szeretlek benneteket :)

Cserép István mondta:

-Nagyon aktuális, -EZ -AZ ALAPVETŐ KÉRDÉS…!
-TALÁN ÚGY PONTOSABB; hogy nem csak, hogy mi mozgatja, és mi alakítja -IS; -EZT a világot, hanem, hogy KI ÉS MI mozgatja, -EZT A VILÁGOKAT IS…??? ?
-EZ A VILÁG; egy kís*érleti ZÓNA, kís*érleti PLANÉTÁJA, AHOL, -MINT A kis*ért*ő a -bukott SZELLEMISÉG,-SZELLEM*IS*ÉG(í) -aki CSAK A KICSIT ÉRTI, A NAGYBÓL, ÉS a SOHA EL NEM BUKOTT SZELLEMISÉG -SZELLEM*IS*ÉG(í) -VAN JELEN EZEN A BOLYGÓN.
-A legutóbbi kísérlet, ATLANTISZ is KUDARCCAL végződött, hiszen ha pontosan emlékszem, ez a 4 kísérlet, amikor az ADOTT TESTET*ÖLTÖTT EMBER*IS*ÉG(í) -ELPUSZTÍTOTTA, -KI IRTOTTA -ÖN-ÖN MAGA MAGJÁT…!!! ! -BÁR ekkor nem a nukleáris atom-alatti energiát használta, -NAGYON HELYTELENÜL, -hanem a KRISTÁLY ENERGIÁT.
-TEHÁT A KÉRDÉSRE A FELELET;
-A LÉLEK SZELLEMÉNEK -TUDAT*SZÍNT EMELÉSE, A TESTET ÖLTÉSEK SOROZATA SEGÍTSÉGÉVEL, -AHOL A SORS SZELLEM, A LÉLEK ÉLET*ENERGIÁJÁNAK, -MEGPRÓBÁLTATÁSÁNAK -VETTETIK ALÁ, a hatalmasságok, és fejedelemségek által !
-A folyamatot az ATYA*ISTENEK -ISTENE; AZ OK*ISTEN SZERELMETES SZERETETE, -TARTJA FENN, ÉS IRÁNYÍTJA…, HISZEN Ő MIND*ÉN*KI*BENN -BENNE VAN, -MERT Ő A LÉT*EZ*TETT*Ő…, AZ -ATOM ALATTI LEGKISEBB RÉSZECSKÉBEN, Ő OTT VAN…!!! !

A 2. második kérdés, mi a SZENVEDÉLYED amiért érdemes élni ?
A SZENVEDÉLY -SZENVED*ÉJ -EZ -AMITŐL AZ EMBER -SZENVED, és -EZ AMI A SÖTÉTSÉG -SÖTÉT-S*ÉG(í) -AMI ÉJSZAKA VAN, AMIKOR SÖTÉTSÉG VAN, és HOMÁLY ami -NEM A VILÁGOSSÁG !!! ! –
-Hát éppen LEHET, ÉS ÉRDEMES EZÉRT ÉLNI, -MERT A SZENVEDÉSEK SEGÍTSÉGÉVEL TAPASZTALATOKAT LEHET SZEREZNI, ÉS NAGYON NAGY KÜLÖNBSÉGET LEHET TENNI, A HAMIS -HAZUG*S*ÁG*OK, A GAZ*S*ÁG*OK, A HAMIS ISTENEK, -HITETÉSE-(HIT*ETETÉSE) ÉS AZ ÍGAZ VALÓSÁG -KÖZÖTT; -NAGYON NAGY A KÜLÖNB*S*ÉG(í) -MINT AZ ÉG és A FÖLD KÖZÖTT…!!! !
_-Nagyon röviden, de velősen, a -LÉNYEGRE-LÉNY*ÉGÍ*RE TÖREKVŐEN, -EZ JUTOTT AZ ESZEMBE…!
Tisztelettel; SZER*ETET*TEL, ami*AKI; -ÉLTET és ETET;
Cserép István

Vass Eva mondta:

Koszonom.

sacka mondta:

“csakis a valódi maradhat”….

Ujlaki Erika mondta:

Sziasztok!

Vicces volt a hasonlat ,,Isten ujja”!:)
Márc.21-én ugyanis sikerült elvágnom két ujjam úgy hogy azonnal müteni kellett (2órán át altatásban..)
Teljes fordulatot vett minden azóta,és nem tudom hogy a sors mit tartogat amihez ilyen drasztikus irányváltásra adott esélyt a számomra.

Üdv!Erika

Ui:és ráadásul kórházban töltöttem a születésnapomat…

Kun Eszter mondta:

Kedves Balázs! Nagyon tetszik a fa hasonlat, nagyon kifejező.
További sok sikert! Eszter

Princess mondta:

Kedves Ujlaki Erika!
Fura amit írsz, mert inspirál abban, hogy leírjam az én történetemet is. Most 14-én én is a szülinapomat töltöttem (persze a hóakadály miatt “idegen” környezetben) és jött a másnap, majd fel is borultam az autómmal. Tényleg újjászülettem!
Kaptam én üzenetet, hogy váltsak irányt, de persze makacsul ragaszkodtam… majd jelezték, hogy kamikaze vezetővel nem tudnak mit kezdeni. A belső világommal minden rendben, mert egy hajszálam sem görbült, de az autónak van baja. Tehát a gyakorlati átültetéssel, és a külső világgal/környezettel van még feladatom rendesen. :)
Viszont aznap stoppal jöttem haza, és két olyan ember segített, akik fuvarozóként dekkoltak a több, mint 24 órás dugóban és kiderült, hogy nem ettek, mert nem maradt már pénzük. Minden rosszban van valami jó, így a következő benzin kúton vettem nekik élelmet és italt.
Most már jól vagyok, és alkalmazkodok a jelenlegi helyzethez. Sőőőőt, bár kicsit kacifántos módon, de még jól is jöhetek ki a helyzetből. Ha nem történt volna meg a baleset, akkor maradt volna minden úgy ahogy (régi autó és törlesztő), viszont most találtam egy lehetőségre, amivel kibillenthetem magam ebből az anyagi helyzetből.
Ha az Isten bezár egy ajtót, akkor valahol ablakot nyit!!
Boldog Nyuszit mindenkinek!

Vig Kata mondta:

Kedves Balázs!
Mindig érdeklődéssel olvasom a hírleveleidet.Beigazolódni látom,hogy a levegővételünkkel kozmoszi információkhoz is jutunk.A Minden Ható Energia a szívünkig eljuttatja ezzel az IGE-t és aki bátor a szívére hallgatni készen megkapja mit kell
cselekednie.
Nagyon tetszett Cserép István hozzászólása a gyönyörű magyar nyelv szótagolásával.Tényleg MAG nép vagyunk.

Köszönöm,köszönöm,köszönöm.
VígKata