Csillagüzenetek

Kezdet és Vég most összeér

2011. ápr. 22

Húsvét napján a Nap eléri a Kos csillagképet, annak is fejét, s egészen május 15-ig fog ebben a csillagképben járni. Ez az időszak (tehát Húsvéttól május közepéig) most igen kulcsfontosságú lesz, erről szól most ez az írás. Mindezeken túl május 15-e környékén más is fog történni: kvázi egyszerre hagyja el három égitest a Halak csillagképet. (lásd kép)

A Kos csillagkép egyik legfontosabb üzenete a szellemi áldozathozatal, s ez az áldozat az elinduláshoz szükséges. A Kos csillagképben indul el az Ember teremtő útjára, itt indul el a Mágus, hogy a teremtő ideát kibontsa, és létrehozza azt a képet, ami ott él benne. S az elindulást, az új utak felé fordulást meg kell előzze valami nagyon fontos, ami elengedhetetlen: az Összegzés és Lezárás.

Ezért emeltem ki a Halak csillagkép üzenetét, mert pontosan ott tobzódnak a bolygók most, ahol a legerőteljesebb ennek az üzenete. A Halak csillagkép ugyanis két halból áll. Az egyik ? és ezt éljük most meg ? felfelé úszik, kifelé a Napútról, kifelé egy magasabb spirálba kezdve. Egy pontból indul el: az összegzés csillagáról, ahol is az Embernek szimbolikusan le kell ülnie, számot kell vetnie eddigi életével. S tulajdonképpen mindent el kell engednie ? ez a Halak misztériuma, a Megváltás misztériuma: a totális és teljes elengedése az eddigi síknak. (lásd kép)

Erről beszéltem év elején, hogy ez az első fél éves időszak a Keresztút lesz, ahol is bejárjuk a Megváltás stációit, hogy a végén létrejöhessen a Feltámadás. Az, amikor is lezárjuk eddigi életünket és belekezdünk egy újba. Itt van tehát, eljött az idő!

Május közepéig jön létre az, hogy szellemi és földhöz kötött minőségeinkben átnézzük eddigi létezésünket, és lezárjuk azt. Minden szinten.

Eközben a Nap a Kos csillagképben jár: folyamatosan tudatja velünk, hogy a bennünk meghaló és elpusztuló részek helyére hogyan teremtsük meg az Új Világot. S nagyon bölcsen kell eljárnunk, mert egy dolgot nem szabad elfelejtenünk: minden kezdetben ott a befejezés.

Az, hogy mit indítasz el ? és ami a legfontosabb ? HOGYAN indítod el, most derül ki. Mert ha valamit úgy szeretnél létrehozni, hogy közben áldozatot hozol létre: akkor ez az áldozat végül a csillagokba emel! Az Áldozat ? ha őszinte, és belülről fakadó ? akkor Fénnyé válik. S az önzés áldozatának méhéből születő gyümölcs olyan erőket fog hordozni, olyan magokat fog hordozni, amely szépen lassan szárba szökve váltja meg a Világot.

Ehhez tehát két dologra kell figyelnünk:

Egyrészről, a Halak csillagképben járó Vénusz, Mars, Jupiter, Uránusz égitestek által tudatosítanunk kell magunkban, hogy egy részünk tulajdonképpen most meghal ? vagyis inkább leválik. Leválik a Tudatunk azokról a részekről, amelyekről érezzük, hogy már nincs rá szükségünk. Ezért nagyon nézd meg életedben, mihez ragaszkodsz! Mert minden ragaszkodás félelemből ered. ?A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést?. A ragaszkodás csak kínt és szenvedést hoz.

Ha a szerelmedhez, a pénzedhez, házadhoz, a gyermekidhez ragaszkodsz, végül el tudod őket veszíteni. Ha az élethez ragaszkodsz: el tudod veszíteni. Ez Krisztus üzenete, ez maga a megváltás. Ez jelenti azt, hogy nincs halál: ha nincs élet, mert csak az tud meghalni, aki él! Erre tanít meg minket Krisztus a feltámadás által, mert megmutatja, hogy a halál illúziója egyedül az, ami fogva tart bennünket.

Vedd hát sorra kötődéseidet, és lélekben szépen engedje el mindent, amire képes vagy.

S a másrészről, amire figyeljünk, a Nap a Kos csillagképben: az Elindulás áldozata a teljes önfeláldozás által. A kezdetben benne van az egész: az egoval való azonosulás megszűnik, a Teljes Énnel való egyesülés létrejön. Ez a Belépés az Új Világba. Ez a Teremtő Idea elindítása. Most indul el a szellem új útjára, egy magasabb spirálba lépve. A Mágus most már nem a polaritás világában, hanem az egység világában jön létre. Kilépés a dualitásból az Egységbe.

A Szeretetbe.

Ehhez viszont meg kell halni. Nem nagy dráma és csinnadratta közepette, hogy ?nézzétek, ó de szenvedek, ahogy halok, és jaj mennyi problémám van, és jaj de csodálatos vagyok? ? nem, ez egy magányos és belső folyamat, nem kell megmutatni senkinek, senkinek nem kell róla tudni, hiszen kinek is mutatnád meg saját éned halálát? Ha valakinek meg akarod mutatni, akkor azzal azt mondod, hogy még mindig létezik a Te és Én. Ha nem kell megmutatni, akkor létezik a ?Mi? egysége.

Ez az egység, a Halak üzenete, az Unio Mystica, ahol nem ?te meg én? leszünk egyek: hanem megszűnik a te meg én! Nagy különbség? S ennek a kulcsa ? még egyszer ? az élethez való ragaszkodás.

A problémákhoz való ragaszkodás. A fájdalmakhoz, vagy vágyakhoz való ragaszkodás. Ezek nem léteznek ? mint ahogyan az élet sem létezik abban az értelemben, ahogyan most élünk. Illetve csak addig létezik, amíg ennek erőt adsz, amíg hiszel a halálban és az újjászületésben. Csak az születik újjá, aki meghal. Csak az hal meg, aki él: ez örök körforgás, nincs belőle kiút. Illetve de, egy kiút létezik, amit a Megváltó meg is mutatott nekünk: nem hiszek az életben, nem hiszek a testemben, nem hiszek a világban ? és pukk, az egész megszűnt létezni.

Ez a misztérium történik meg most, mindenkinek úgy, ahogyan ő kéri, ahogyan ő szeretné.

42 hozzászólás

Gyöngyi mondta:

Köszönöm Balázs!
Mint mindig, most is “telitalálat” számomra, amit megosztottál!
Örül a lelkem, -mert imádkoztam ezért, hogy Isten felkent embereinek üzenetét halljam- és tudom, hogy Te ilyen ember vagy.
Ezekre a változásokra van szükségem, ezek zajlaka bennem, és fantasztikus segítséget kapok mindehhez általad is, ezért
KÖSZÖNETTEL tartozom! :-)

Mojzer Mária mondta:

Kedves Balázs,köszönöm,nagyon tetszenek az írásaid,akár Asztrólógia,vagy Asztrozófia,vagy ezoterikus tanítás.

Szeretettel: Mária

Spencerpityu mondta:

Nagyon jó. Idézet a Star Warsból!!! :-)
Köszi!

ti-mi mondta:

hát pontosan ezt üzenték velem is mikor megfogantam…a nevemmel…életem legnagyobb tanulnivalója a nevembe írva, hogy sose feledjem…ti-mi vagyunk:-)
mondom mindig amikor bemutatkozok, amikor felveszem a telefont…sőt már érzem és érzékelem is…szer-e-tettel
és várom, hogy még jobban beleöregedjek és azonosulni tudjak a belső békével, az igaz bölcsességgel…türelemmel:-)
de ebben az írásodban és mag-látásodban benne volt a lényeg…a legfontosabb üzenet amit persze te is csak így beleöregedve tudtál lehozni…leolvasni az égről…azaz meghallani bentről…és megerősíteni mag-ad-nak a csillagokból…nemde?:-)

Kiss Balázs Kunó mondta:

:)

Pont 16-án, a Maja naptár szerint Vörös Szoláris Skywalker napon néztem, és még hat… :D

Banfamo mondta:

Kedves Balázs! Köszönöm ezt a gondolatfűzért is! Hála Istennek, hogy a szívedre hallgattál :-))

Spencerpityu mondta:

At Erő legyen veled!

Valkovszki Éva mondta:

Köszönöm Balázs a megerősítést! Mosolyogva, szeretettel megyek tovább. Készül a számvetés is, hogy a régit elengedve érjen el az új. Kívánom mindenkinek a legjobbakat!
Szeretettel: Éva :)

Ernő mondta:

Köszönöm Neked Balázs! Eddigi minden soraid és “figyelmeztető” jeleid. Pro és kontra! Mindig elolvasom, hittel, lélekkel, elmével, tudattal is mit írsz. Aztán az egyik, vagy másik “csődöt mond”, leginkább az emlékezet. Maradnak a foszlányok a Tőled kapott sorokból, majd a visszatekintés,( a mail-ed újra előhalászása) aztán a konklúzió. Ez így is működhet és ,működik is! Várom a május 15 előtti és utáni időszakot és a történéseket!
Köszönöm, hogy VAGY és azt, hogy önzetlenül a Te általad kapott( az univerzum által Neked adott) erőt, hitet, bölcsességet, tudást, ,,,,,,,öntesz a szívünkbe, elménkbe.
Köszönettel:
Ernő

Mirk Tamásné Zsóka mondta:

Szia Balázs!
Nagyon szépen köszönöm!Erre vártam már nagyon régen!Hatalmas erőt adtál és rálátást mindenre!

Áldott, Békés Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak!
És mindenkinek aki itt van!

Sok szeretettel: Zsóka

Zsuzsanna mondta:

Szia, Balázs,

Ugyan nem az íráshoz szólok …, nincs valami tévedés?
a bevezetőben 2012.!! 04.22-ről írsz, ezért nem is mélyedtem el az elemzésben ,mert engem ez zavar.
Lehet, hogy félreértettem vmit. ?

Szeretettel kívánok áldott, meghitt Húsvétot !

Zsuzsanna

Margóca mondta:

Kedves Zsuzsanna!
Igazad van! 2012 elírás, 2011 helyett. 2012-nél a számok összege 5 lenne.
Kedves Balázs!
Köszönöm az irásaidat, mindig a legjobbkor érkeznek hozzám. Sokat segítenek életem vezetésében. Abban is, hogy erőre kapjak, mert mindig van remény. Valahogy nagyon fáradtak érzem magam, s vágyom már, hogy haza érhessek! KELLEMES ÜNNEPEKET kívánok neked és a blogod olvasóinak! Margóca

lovász imréné mondta:

Ám legyen. Jelek melyek segítenek!

Gabi mondta:

Nos,…hol is kezdjem…
Éjjel ezt álmodtam:hívtak telefonon,hogy egy nő meghalt kamion baleseten.A rendőr az én nevemet mondta beazonosítva anyám lánykori nevével.
Mondtam de én élek…..és ekkor elhagyott a férjem akit nagyon szeretek de nem haragudtam rá….

Na úgy látszik most álmomban üzentek a csillagok.
Érdekes,hogy én jó magam halak csillagjegyű vagyok..

Köszi Balázs! :-) értem!

Gabi mondta:

Mindenkinek Nagyon Szép és Áldott Húsvétot kívánok!
(ez lemaradt a levelemből….)

anikó mondta:

Érdekes ez az elírás, mivel nincs véletlen, lehet Balázs tudatalattija “felfigyelt” a 2012-es év eme napjára, na majd meglátjuk !
Áldott Húsvétot mindenkinek !

Magocska mondta:

Balázs,
Hallgass a szívedre legközelebb is :)…én is azt teszem :)
Tudom, amint fent úgy lent és amint lent úgy fent… de mintha most az univerzum jobban látna mindent és úgy rendezi a kis puzzle darabokat hogy segítsen nekem/nekünk. Szeretem Őket nagyon és nagyon Hálás vagyok mindenért. Béke és nyugalom van bennem, pedig tudom h. nagy út előtt állok.
Éreztem h. változások lesznek az életemben és ez most elkezdődött.
Köszönöm, haladok tovább az utamon.
Magocska :)

NévKósa József mondta:

Értékes dolgokat olvastam.

NévKósa József mondta:

Mindenkinek KELLEMES ÜNNEPEKET Kívánok
Jóska

Adrien mondta:

“Gyertyák vagyunk, kiket a Teremtő gyújtott,
Gyertyaként élünk a fényben, mit Ő nyújtott
Dolgunk az életben, őrizni a lángot,
Elűzni a sötét semmit, vigyázva e világot…”

M.Laurens
Köszönöm éltető fényed kedves Balázs!
Áldott Húsvétot kívánok mindenkinek;Adrien

Bogi mondta:

Sziasztok!
Szeretem ezt a világot, és a világot megalkotó erőt, hogy minden mindennel összevág!
Húsvét: feltámadás
Szent György: a fény és a sötétség egybeolvadása
Elengedés, halál, feltámadás, újjászületés, győzelem.
Ma az egész lakást kitakarítom. Aztán magamat. Holnap együtt kelek a nappal.
És Mindenkinek kívánom, hogy megélje azt, amit szívéből szeretne.
Kedves Balázs! Hála és köszönet mindenért!

Julia mondta:

Engem picit zavart, hogy a Kos csillagkeprol beszeltel, es nem a Bika csillagkeprol. En ugy tudom, most a Bika jegyeben lepunk majus kozepeig.????

Aldott Husvetot kivanok, Mindenkinek!

Csillag63 mondta:

Üdv Mindenkinek!!:-))
Van itt valaki, aki szintén a negyvenes évei végén jár két épp most kiröppenő gyerekkel, lecsúszó polgári értelmiségiként elváltan… a macskám egy hete meghalt, 8 éves volt…szóval: Úgy összevág itt minden, de valahogy ….nem örömkönnyeket hullatok, bár köszönöm a segítséget, de én valahogyan nagyon szomorú tudok csak lenni, de lehet, hogy ez a “sötét oldalam” :-)))
Azért jó, hogy nagyon szép a tavasz, csak annyira, de annyira elfáradtam már.
Áradjon tovább a fény, remélem, nem állom útját

Liza13 mondta:

Köszönöm :) Csak igy egyszerűen :)

Bors Mari mondta:

Szia, kedves ismeretlen ismerős, Csillag63. Én már az ötvenes éveim végén járok, szintén kiröppent gyerekekkel, elváltan, szüleim sincsenek már, és nekem a kutyám halt meg két éve…
Balázs írásaiban az a döbbenetes, hogy amikor reggel beborít egy érzés, és este elolvasom, amit írt, akkor minden a helyére kerül. A szemüvegem is. Ugyanis képes vagyok órákat tölteni a csinnadrattás haldoklással, miközben olyat is lehetne tenni, hogy csendben maradva, hagyni, hogy “elússzon lassan a dinnyehéj”, meg minden, amihez még görcsösen ragaszkodom, és bátran bízni abban, hogy mindig jön új és újabb, csak várd a csodát…Igen, kirepült mindenki, és mi most itt állunk látszólag elárvultam negyvenes, ötvenes, hatvanas éveikben lévő pályakezdőként. De a kötelező gyakorlatoknak már vége. Mostantól jöhetnek a szabadon választottak… A lehetőséget lássuk meg minden fájdalmas tört-én-ésben… látod, milyen képes nyelv a magyar: megtört az énünk, de ez nem baj,sőt. Most van itt az idő arra, hogy valami csodálatos új életbe kezdjünk. Szóval, fel a fejjel, amíg van! :-) Bors Mari http://www.transzformacio.hu – ha érdekel, dolgozhatunk, játszhatunk is erre.

Csillag63 mondta:

Nem teljesen érhető, azt hiszem, amit írtam. Egész pontosan a 49. év előtti, alatti időszak és a mostani “érdekes” idők egybeeséséről akartam írni. Úgy hiszem, különösen nehéz ez nekem, talán, van, aki szintén így érzi. Dehát ez is mindegy. Csak magunknak kell megtennünk, amit kérnek

Krisztina mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm szépen! Én sem vagyok most valami happy, de talán, mert érzem ezt az elengedést, illetve a véget, hogy az új megszülethessen. Halál, elengedés, feltámadás, ezek nagy energiákat képviselnek, szerintem, ez lehet az oka, hogy olyan az ember, mint akit kifacsartak.
Áldott Húsvétot Kívánok, Mindenkinek!
Krisztina

arkangyal mondta:

Ez most nagyon betalált!!Sok mindent megértettem amit eddig “nem” akartam (mertem) látni,érteni!Köszönöm sokat segítettél ezzel az írással.

Takácsné Könczöl Piroska mondta:

Köszönöm Balázs! Mindíg adsz valamit ami előre segít! Mindíg nagyon várom az írásaidat. Áldott Békés Húsvétot Neked és családodnak!

Takácsné Könczöl Piroska mondta:

Áldott Békés Húsvétot mindenkinek!

Valkovszki Éva mondta:

Csillag63-nak…
Olvastam, amiket írtál. Együtt érzek veled. Ha segít, hogy tudod, más is hasonló úton jár, akkor megér egy mosolyt. Én is 63-ban születtem, 2012-ben érkezik el a 7. hétéves ciklus lezáródása az életemben – 49. születésnapom. 2005 óta azt sem tudom, hogy merre vagyok arccal!? Megtapasztaltam, hogy az élet Sinus-görbe. Ez idő alatt elvesztettem az állásom, meghalt az Édesanyám, elvált anyaként megkínlódtuk az idén 23 éves fiammal a nagykamaszkorból felnőtté válás viharait, és mind ezt tetőzte, hogy 2009-ben kivették a bal vesémet. A 2010-es év úgy indult, hogy betörtek a lakásomba és elvitték az össze, múltamhoz köthető aranyékszert (szüleim, nagyszüleim után maradtak és volt munkahelyem jubileumi gyűrűje)… és tavaly nyáron a macskánkat is el kellett altatni, mert gyógyíthatatlan beteg lett…de ha ezek kellettek a mostani szabadságomhoz, akkor hálás vagyok és áldásnak veszem, mert itt vagyok és sokat tanultam. Mindez kellett ahhoz, hogy az legyek, aki ma vagyok. Megerősödött a hitem, megtanultam elengedni – bár nagyon nehezen “adtam meg magam”. Én is elfáradtam, de azt mondtam a vese műtét utáni lábadozásomkor, hogy annyi mindent kaptam az élettől, nem lehet, hogy itt a vége, mert ezzel biztos, hogy kezdenem kell valamit. És hiszem, hogy így is van! Elfogadom, amit hoz az életem, mert mind gazdagít! …és minden bizonnyal Téged is gazdagít minden történés :) Sok szeretetet és erőt kívánok Neked az úton sok-sok mosollyal! :) és áldott Húsvéti ünnepet szeretteid körében. Szeretettel: Éva :)

Valkovszki Éva mondta:

…és még egy gondolat, kapcsolódva Borsi Mari által írottakhoz: a Transzformáció társasjátéknak nagyon sokat köszönök, mert erősített végig, tartotta bennem a hitet. Mindig egy lépéssel a történések előtt elém tette az érkező változásokat, amiket csak a megtörténtek után (vagy jó esetben már közben) fedeztem föl. Sokszor magam is meglepődtem, hogy micsoda “vakhit” és bizalom a “nem is tudom miben” vitt előre – de minden megérte! Ha a szív a helyén van, a fej (az ego) is megtalálja a helyét :)

Csillag63 mondta:

Kedves Éva és Mari!

Köszönöm.

Katus mondta:

SZIASZToK,MÁRA VIRRADÓRA(HÚSVÉT HÉTFŐ) ÉRDEKES ÁLMOM VOLT.KÉT LÍCIUM FA ÁLLT,MEGKÓSTOLTAM A GYÜMÖLCSÉT ÉS NAGYON ÍZLETT. EGY DOBOZBAN TOVÁBBI GYÜMÖLCSÖK VOLTAK DE MEGIJEDTEM,MERT EGY KÍGYÓ BUKKANT ELŐ KÖZÜLÜK(ESTE FÉLVE ALUDTAM EL, MERT EGY BETEGSÉG TÜNETEIT VÉLTEM FELFEDEZNI).KÉSŐBB ANYUKÁMMAL(MEGHALT) ÜLTEM EGY KOCSIBAN ÉS NEM TALÁLTAM A HAZA VEZETŐ UTAT, BOLYONGTUNK, MAJD SEGÍTSÉGGEL RÁTALÁLTAM,AZT MONDTÁK NEM TUDOK ELTÉVEDNI, MINDIG CSAK EGYENESEN HALADJAK. HA ÉRT VALAKI A SZIMBÓLUMOKHOZ LÉGYSZI SEGÍTSEN…KÖSZÖNETTEL KATUS

Kovács Anikó mondta:

Köszönöm Balázs!

Nem tudtam, csak éreztem. Nem aggyal fogtam fel, hanem éreztem. Minden porcikámban, minden sejtemben éreztem. Aztán most olvastam ezt az üzenetet és csak mosolygok.
Nagyon jó! :)

Szeretettel üdvözöllek: Anikó

Csakúgy mondta:

Nekem mostanra már nem maradt motivációm bármit is elkezdeni :S

Bab mondta:

Húsvét hétfőn a 35. születésnap betöltésénél mit is mondhatnék?
Van min dolgozni, van mit elengedni…
Köszönöm, hogy könnyebbé teszed, Balázs!

Imrich Zoltán mondta:

Kedves Balázs!
A segítségedet szeretném kérni!
Nekem fontos a megértés,és ebben a cikkben pár dolog megakasztott!
Először azt szeretném tudni,hogy a tradicionális,vagy a precessziós mozgás szerinti elmozdulás szerint nézed a csillag képeket?
A Húsvéttól május 15.-éig terjedő időben miszerint nézed a Nap járását?
Az “áldozat-áldozatiság” a neptuni fogalomkörhöz tartozik,ami a Halak ura.A Koshoz,aminek ura a Mars,a kezdet, a harc-harciasság tartozik.Nem értem,miért tartozik az áldozathozatal a Koshoz?
Április 3.-tól 20.-ig a Merkur,Mars,Nap,Uránusz,Jupiter,és két napot a Hold is a Kosban tartózkodott a tradicionális asztrológia szerint,Te ezen bolygó stelliumokat a Halakba teszed.
Ezt szeretném megérteni!
Áldás
Zoltán

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Zoltán!

Én azt nézem, amit nézni kéne mindenkinek: a valóságot.
Ha felnézel a csillagos égre akár szabad szemmel, akár távcsőben, a bolygókat a Halak csillagképben fogod megtalálni.
Az asztrológia szerint ez valóban a kos jegybe esik.

Részletek:
http://csillagmag.hu/mag-tar/csillagkepek-a-tudatban/

Szeretettel,
Balázs

Dombi Katalin mondta:

Most olvastam el Balázs a cikkedet. Köszönöm ezt is, meg a Hogyan címűt is. Jókor jöttek.
Egy hónapja kb. nagyon szeretnék elvonulni, a világtól. Egy kis időre nem foglalkozni a napi dolgokkal. Sajnos nem sikerült, ezért billegek, ki-be, ki-be. Most már napok óta legszívesebben meghalnék…Belefáradtam.
Életemben már kétszer voltam a halál szélén, akkor föladtam mindig valamit magamból és elfogadtam Istent. Csodás gyógyulásom volt. Évek múlva kétszer volt, hogy föladtam a hiábavaló küzdelmeimet – mindig jött segítség és vezettek valami új dolog felé.
Mostanában megint ott tartottam már, hogy semmit nem akarok, semmi nem kell, mert úgyis hiába minden… Szomorú lettem és fáradt..nagyon fáradt…de nem adom fel… az eddigi mélypontok tapasztalatai alapján tudom, hogy nem szabad, mert épp itt a fordulópont…és – Keresgélek az interneten, és egyre több olyan cikket találok, ami mintha pont rólam szólna, vagy nekem szólna. Itt például ez is. Meg mintha el kezdeni bevonzódni valami fizikai segítség is. Találtam olyan jó lehetőségeket is, amit valamikor elengedtem, de nem kellett volna. Hát igen. Nem a lehetőségeket kell elengednünk,amik előrevinnének… A kötöttségeinket kell elengedni, vagy átalakítani a hozzá való viszonyunkat, gondolkodásunkat, hogy ne fogjanak vissza.
Kitartás mindenkinek! Nem adhatjuk fel! Az élet jól van elrendezve, mert a Teremtésben minden a helyén van…semmi sem véletlen…minden érettünk van…hogy tanuljunk belőle, hogy fejlődjünk általa. Hogy végre szabadok lehessünk és boldogok az Egységben!

gabó mondta:

Minden egyes csillagüzenet ugyanarról szól, az elengedésről! Más más köntösbe bújtatva. Fölösleges ennyiszer leírni ugyanazt!

istvan Moor mondta:

Nagyon erdekes irasokat es hozzaszolasokat olvastam.Meg at kell gondolnom.De nagyon tanulsagos. Koszonom! Istvan.