Csillagüzenetek

Szellemi előtörés a Cet gyomrából

2010. ápr. 01

Április 1-e van, s Berta Tibor, Az Időkód című könyvében Jézus születését erre a napra helyezi, amikor is visszafejti a Szent Koronán lévő képeket. Akárhogyan is volt, a lényeg, hogy a mai a Napon a Merkúr bolygó pontosan ott áll, ahol Jézus születésekor a Napforduló helyezkedett el. Azért említem meg ezt a viszonylag fontos tényt, mert ennek április 18-án lesz még jelentősége, ez mintegy előhírnöke.

Az égnek ez a kis szeletkéje kiemelt szereppel bír, hiszen nagyon szűk terület az, ahol a Halak csillagkép egyik hala éppen kifelé, felfelé emelkedve tör az ég teteje felé, kilépve az Ekliptika ? földi színjáték ? körforgásából, és egy magasabb szintre emelkedik. Az itt elhelyezkedő Merkúr üzenete az, hogy a szellemi megváltás ideje érkezett el így Húsvét előtt. Amikor a szellem erejével képesek vagyunk megváltani önmagunkat.

Merkúr római megfelelője Hermész, aki ugye a hermetikus ? zárt ? tudás őrzője, azaz a megfelelő kulcsokkal olyan BELSŐ igazságokba nyithatunk  be, amelyekkel kiemelhetjük magunkat a saját magunk által létrehozott körforgásból.

Ezért a hét közepe-vége kiváló időszak arra, hogy átgondoljunk, hol zártunk magunkat be, hol megyünk bele ugyanabba a szellemi körforgásba. Például ha szegénységtudattal rendelkezünk, azaz hajtogatjuk, hogy nekünk nincs pénzünk erre vagy arra, és ezt meg is tudjuk magunknak ideologizálni, akkor tudnunk kell, hogy saját magunkat tettük be egy zárt körforgásba. Vagy például párkapcsolati szinten, ha olyanokat gondolunk, hogy ?sosem találkozok egy rendes férfival/nővel?, akkor valójában a saját gondolatunk által megteremtett rabságban élünk. Azt gondolom, mindenkinek vannak ilyen gondolatai, ahol nem engedi KISZABADULNI, felszabadulni a tudatát, és kívülre helyezi az okokat ? ezeket az elme mindig nagyon jól meg tudja magyarázni. J

Nos, ha ebbe erőt fektetünk, akkor most itt lehet az ideje a megváltásnak!

– – –

Nézzük meg egy kicsit a mai nap és az elkövetkező napok horoszkópját, hogy jobban tudatosíthassuk, hogy az égen mi az, ami most üzenetben megjelenik számunkra.

Az imént tárgyalt Merkúr kapcsolatban áll a Mars bolygóval, ami mutatja, hogy az az erő, amely szükséges a benyitáshoz, a szellemi kiemelkedéshez, most a rendelkezésünkre áll! S a Mars égi helyzete a Rák csillagképben pontosan azt mutatja, hogy nézzük meg, pontosan hova is tartunk, hiszen az al Tarf, azaz a Tekintet nevű csillaggal áll együtt. Ez a tekintet egyébként pontosan az Egységet jelképező Unikornis, az Egy-Szarvú szarvát nézi.

Így a belső lelkierőnkkel most az Egységet vagyunk képesek megcélozni, e felé tudunk törni ? nem kint, hanem Bent.

Hétfőn volt egzakt a Vénusz-Neptunusz szextil, amely még mindig érzékelteti üzenetét, azaz csodálatos belső harmónia létrehozása jelenhet meg bennünk, amelynek célja egy magasabb minőségű egység létrehozása! Látjuk, hogy ez az üzenet is összecseng a Mars üzenetével.

Tehát azt mondhatjuk, hogy e héten a Egység felé törés, az egység létrehozása a cél ? hiszen, ha emlékeztek, a múlt héten pénteken volt annak az ideje úgymond, hogy mindent leromboljunk ? nos, itt az építés ideje, de ez már csak akkor fog tudni végbemenni, ha egy magasabb szellemi szintre lépünk, és olyan minőség felé törünk, amelyben már nincs meg a szétválasztás csak az egység!

A Merkúr pedig lassan eléri a Cet csillagkép fejét, száját április első hetében, s ekkor válik fontos üzenetté az, hogy a belső világunkból előtörjünk, hiszen a Cet teste maga az alső világban helyezkedik el, az az, ahová tudatosan visszavonulva megjárjuk a belső átalakulás misztikumát. Ám a Cet feje már a felső világban tör elő, azaz felszínre hozza azt, ami Bent van!

Tehát áprilisban érdemes arra figyelni, gondolni, tudatosítani, hogy most a belső világból, a láthatatlanból érdemes előhozni a bennünk élő dolgokat a látható világba. Ez sok mindent jelenthet, gondoljunk csak Jónás üzenetére, aki mikor előjött a Cet gyomrából, már tudta teljesíteni Isteni küldetését, tehát meg tudta élni önmagát.

De ehhez nagyon fontos dolgot vitt véghez ? előtte elmerült saját belső világában, és onnan előhozta azt, ami belül volt ? érdemes követni a példáját, még ha nem is mindig ?szép? vagy ?tetszetős? az, ami belül van?

– – –

A Vénusz sok különleges energiát jelenített és jelenít majd meg a közeljövőben. Hét elején a Neptunusszal, hét végén a Marssal áll egzakt kapcsolatban, a tegnapi nap folyamán belépett a bika jegyébe, hétfőn trigonban lesz a Plútóval – elnézést kérek a száraz tények felsorolásáért, de ebből is látható, hogy a “vénuszi” dolgok területén “történés van”. Ha a jobb felső sarokban a keresőt használva rákeresel a “vénusz” szóra, sok érdekes írást találsz, többek között az egyik talán legfontosabban a http://csillagmag.hu/napi-csillaguzenetek/noi-atalakul-ferfi-elindul/ -t mindenképpen érdemes átolvasni.

Ezek a “vénuszi”-nak nevezett dolgot, amelyek a Vénusz megjelenít, a párkapcsolat, a harmónia, a művészetek és a Női minőség területei. Ezeken a területeken mindenképpen figyeljünk oda a bennünk megjelenő változásokra. A Nőknek különösen javasolt lesz most áprilisban kiemelt figyelmet fordítani a Nőiségre, hiszen a Vénusz is, csakúgy mint a Merkúr, előtör a Cetből.

Ez párkapcsolati szinten is mutatja, hogy az esetleges belső problémák most felszínre kerülhetnek, tudatosodhatnak, és ezáltal könnyebben megoldhatóvá válnak. Ugyanakkor ez mutatja, hogy új minőségbe is került, tehát párkapcsolati téren is számíthatunk majd változásokra – de most nem afféle “belül kell átalakítanom” üzenet van jelen, hanem kint, a látható világban, az anyag szintjén.

A Tudatosság-Játék keretében, majd kérlek számoljatok be a párkapcsolati szinten megélt akár pozitív, akár negatív, fizikai szinten megjelenő változásokról.

S ne feledjük, a Húsvét az ősi kultúrákban a termékenység ünnepe volt, mit sem példáz jobban a Vénusz – mint termékenység jelölője – által megjelenített változások! Az említett Plútó trigon a Tejútról hozza nekünk az átváltoztató minőségét, tehát meghal a régi, és új Tejút-energiák törnek be…

Kellemes Húsvéti – és termékenységi – Ünnepeket kívánok!

36 hozzászólás

Zafira mondta:

Kedves Balázs!

A honlapon láttam, hogy a Hold 17 napos és a Mérleg csillagképben van. Egy másik oldalon azt láttam, hogy 18 napos és a Skorpió csillagjegyben van. Miért lehet ilyen eltérés?

Éva

Mónika mondta:

Igen Balázs, ez pontosan így van! :)

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Zafira!

Mind a kettő igaz, mármint a Mérleg csillagKÉP és a skorpió JEGY is. :)
A jegyeknek nem sok közük van valóságban a csillagképekhez.

Ebből az írásból kiderül minden:
http://csillagbolcselet.hu/asztrozofia/az-asztrozofia-titkai/

A “hány napos a hold”-ban viszont igazad van, az én algoritmusom nem jó, le is veszem.

Szeretettel,
Balázs

Kiss Balázs Kunó mondta:

:)
Az egyik bolygómozgás, a másik meg csillagkép! Szabi, pont Te tudod a különbséget.
Vagy félreértettük egymást… :)

Balázs

Kerion mondta:

Kedves Balázs , nagyon köszönöm az okfejtésedet , mert a “szellemi előretörés a cet gyomrából” most nagyon ÜL. A csillagállásokon, meg persze a Húsvéti történéseken kívül még érdekesnek találom, hogy március 31-én volt Árpád, április 3-án pedig Buda névnap lesz. Még azt is ehhez a folyamathoz tartozónak vélem, hogy Mátyás halálának 520. évfordulója lesz április 6-án. Ezekben a napokban sokminden UGROTT BE az Aurignac-i kultúra, a TURUL, a Pilis, valamint a NAPÚT-on közeledő másik beavató csillagkép az ORION kapcsán. De ezt majd a Fórumon, a Magyarság rovatban bővebben kifejtem.
Üdvözlettel Kerion

Ritus mondta:

Kedves Balázs!
Velem sokminden történt az elmúlt napokban. Van amit Te is megemlítesz :) Ma pl. teljesen váratlanul gyökérkezelni kellett az egyik fogam :( gyökeres változások történnek velem és ez jó bár néha hirtelen és fájdalommal is jár, mint a fog kezelés :)
Szabi köszi, amiket leírtál számomra ettől sokkal világosabb mi miért törtnik velem mostanában :)
Köszi az írást Balázs!
Áldott Húsvéti Ünnepet Kívánok Mindenkinek!
R.

királylányka mondta:

Sziasztok!
Bocsánat, de szeretném Balázs véleményét kikérni(s persze mindenkiét akinek HITELES infója van), egy kissé más témával kapcsolatban.
Kering a hír mindenféle fórumokon, honlapokon, emilekben, hogy pólusváltás lesz a Földön és a 30 órás vakságban a felkészületlenek meg is halhatnak. Nyugodtnak kell lenni és tudatosan álomba merülve átvészelni…”Riogatnak” 2012-vel stb.valahol hiszem, valahol remélem, hogy ez a jó embereknek és a Földnek hasznára is válik, ha végül megtisztul.
De tegnap előtt egy kedves ismerősöm arra hívta fel a figyelmemet, hogy sokan ezt a jelenséget erre a hétvégére ingázták ki…
Én nem tudom, nem érzem…
Szerintetek?!

Köszönöm!

Boszorkavirag mondta:

Ne félj királylányka, még nem jött el az idő… lesznek változások még addig és lesznek katasztrófák is. Minden esetre tanulj,és tudatosodj és persze szeress! :-)

királylányka mondta:

Köszönöm Boszorkavirág :)

Jó éjt Mindenkinek!

Nikicica mondta:

Köszönöm a segitséget hogy tiszábban lássam a történéseket.

Gabi mondta:

Nekem csak az jött le az egészből, hogy mint Bika szülött, Vízöntő aszcendenssel nem sok jóra számíthatok az elkövetkező időkben. A Vénusszal már régóta harcban állok, nem tartozik a kedvenceim közé. Egyre többre becsülöm a Szaturnuszt, pedig régen nagyon haragudtam rá!

nashita mondta:

A “felkészületlenek meg is halhatnak” hozzászóláshoz beteszem a fiam reakcióját: miért halnának meg? nincs értelme, nekünk a Földdel kell foglalkoznunk elsősorban.
Nem igazán értem, de szerintem arra gondolhatott, hogy akik “képesek” rá, azok csatornázzanak ezerrel a Föld felé vagy akárhová, aki pedig nem, azok figyeljenek, mert később nekik is lesz dolguk.
Másrészt nem tudni, mi lesz 2012-ben. Akik dolgoznak az Átalakuláson, azok előtt sincs feltárva (vagy nincs engedélyük rá, hogy tudják), mi fog konkrétan végbemenni. Dolguk van, ebben merül ki minden tevékenységük.
A kisfiam is ilyen munkás, nem kérdez, csinálja.

Persze, lehet, hogy vannak páran köztünk, akiknek van rálátásuk a Váltás idejére…
Lényeg, hogy senki se féljen, mert az negatív energia. Ide FÉNY kell és Világosság, Értelem és Szeretet. Ezeknek eleve magas a rezgése és védelemmel is ellátnak, táplálnak. Nem fogunk éhezni, ne féljünk.
És kedves Hölgyek! Elő az ősi Női Energiákkal! Elég sokáig a Cet gyomrában csücsültek. A Földnek (Földanyának) szüksége van ránk is!

királylányka mondta:

Nashita!

Köszönöm, meggyugtattál :)
Én is azt gondolom,hogy nem szabad félni!! Persze azért néha imbolygok, ezért is vetettem fel a kérdést… De igyekszem a megérzéseimre hallgatni és azok semmi rosszat nem jeleznek.
Attól tartok vannak akik direkt keltenek félelmet, ahelyett, hogy Ők is előre tekintenének és szeretettel formálnák az őket körülvevő Világot.

Örülök a kisfiadnak :)

Mindenkinek áldott, békés, Húsvétot kívánok!

Eró mondta:

Félek , h beleragadtam valamibe, amiből már rég kikellett volna lépni…

Mónika mondta:

Eró kedves, szerintem ezzel jópáran vannak így. :) Majd megoldódik ez is! :)

nashita mondta:

Kedves Királylányka!

Hidd el, nem vagy egyedül az “imbolygással” :) Vagyunk így páran, állíthatom.
De ha elég erős a női megérzés és energia benned, a félelemkeltőknek esélyük sem lesz.

Áldott Ünnepeket minden CsillagMagnak!

Nikicica mondta:

“Ide FÉNY kell és Világosság, Értelem és Szeretet. Ezeknek eleve magas a rezgése.”

Szivemből szóltál.

Békés,Áldott Húsvétot !

Judit mondta:

En is mindannyiotoknak bekes, aldasos Husveti unnepeket kivanok !

HA TISZTA UZENETEKROL AKARTOK OLVASNI, AMELYEKET TOBBSZOROSEN LEELLENORIZTEK ES HITELESEK, KERESSETEK AZ

http://www.espavo.hu-n.
Szep lassan bekapcsolodtok es megertitek a mediumi uzeneteket, amelyek szorosan osszekapcsolodnak a csillagok altal uzentekkel.addig keressetek, amig talaltok egy szamotokra ertheto uzenetet, aztan lassan kattan.

Sok szeretettel
Judit

Ani mondta:

az espavon nagyon kezdő a rezgésszint, az még az óvoda, itt már Balázsnál szárnyalunk :)))
gyönyörűen virágoznak a szilvafák és ontjáj a kellemes illatot, ami mámorítóan széppé teszi a mostani napokat :))) a kajszi rózsaszín virágban pompázik, az aranyeső is sárgul, virul a nárcisz és illatozik a játcint… kell ennél több így a tavasz kezdésnek ? Ültessetek ti is, hogy örömötök legyen majd a növekedésben a termésben… a tojás az élet kezdeti csírája , régi pogány szokás ennek az ünneplése, a tavaszt köszöntik !!!

Majd jött egy idegen faj a bolygónkra és megölte a legjobbat közülünk, most a tojás a termékenység ünnepét keverik a megölt ember feltámadásával (hát meg sem kellet volna ölni)
Jézus nem halt meg senkiért, mindenkinek egyéni a sorsa és mindenki önmagát tudja megváltani, ha tanul :)))

Legyen szép a tavasz a szívetekben és semmitől se féljetek, hanem boldogan éljetek, szeretettel ölellek mindenkit Ani

Judit mondta:

HA EZ VALOBAN OLYAN CSODAS MINT AHOGYAN LEIROD, AMIT TUDOK, HOGY UGY VAN, FELTENNEL NEHANY FOTOT KERLEK! Floridan ugyanis sajnos nincsenek oly gyonyoru tavaszi viragok, mint otthon. Elore is koszonom.

Aldas mindenkire es szeretettel olelek mindenkit Judit

nashita mondta:

Anit idézem: Jézus nem halt meg senkiért, mindenkinek egyéni a sorsa és mindenki önmagát tudja megváltani, ha tanul :) ))

Akkor azért nézett rám a fiam olyan értetlenül, hogy mi értelme meghalni valakiért…
Szerinte Jézus egy hírnök volt.

Judit mondta:

Szia Izabell !

ha ez az ibolyamezo es a bellis nekem szol nagyon szepen koszonom, de ha mindenkinek, akkor is.
Az ibolyak mar fel is kerultek a kepernyomre !
Szeretetttel olellek
Judit

izabell mondta:

Juditnak!

Te kérted a magyar tavaszi virágokat, igy hát elsősorban a kedvedért kerültek fel, de persze mindenkié is.
És köszönöm az ibolyák nevében!
izabell

Judit mondta:

Kedves Izabell !

Meg egyszer nagyon koszonom, imadok minden tavaszi viragot, de altalaban minden viragot.Itt Floridaban meg a krizantemot sem halotti viragkent aruljak, ugyhogy a lila krizantem a kedvencem lett. Feng shuai szerint gazdagsagot hoz.Szep almokat Izabell !
Judit

Mónika mondta:

Gabi! Milyen ellentétes a Bika és a Vízöntő!! Furcsa lehet így ezzel élni. Na mondjuk, nekem Vízöntő napjegy, Bak aszcendenssel, na az se sokkal jobb. :) És te pont a Szaturnuszt kedveled inkább? Nem fogadod el Bika-feledet? Miért, mi bajod a Vénusszal egyébként? Talán a szerelem nem az igazi? Én a Szaturnuszt ált. ki nem állhatom, sőt Bak-énségem őfelségét sem kedvelem különösebben, de már javarészt elfogadttatásom folyamatában leledzik, igen gőzerővel dolgozom rajta. :) De hát a Szaturnuszt mindenképp muszáj elfogadnom, hiszen duplán is az alatt születtem.. Hát, ezt dobta a Gép! :D

nashita mondta:

Van annak jelentősége, hogy ki milyen bolygót szeret?
Nem vettem még magamon észre azt, hogy egyiket-másikat kitüntetett szerepbe soroltam volna vagy esetleg nem kedvelnék.

A csillagok persze már mások – azoknak saját fényük van, így több érzelmet köthetek hozzá. Kivéve a csillagjegyeket.

izabell mondta:

Eddig én sem gondolkodtam azon, hogy melyik bolygó legyen a kedvencem, de én azt hiszem a “Szaturnusz Nagyurat” szeretem. Sajnos nem értek az asztrológiához még egy ici-picit sem, de nekem az a meglátásom, hogy ez a drága bolygó valahogy bekéretőzött a horoszkópomba, és 11 éve megállt az életem. Egyszerüen a látszat szintjén semmi nem változik körülöttem, és egyre szükebb körökben élek, minden szinten. Már nagyon-nagyon unom, és ötletem sincs, hogy mivel tudnám rávenni a távozásra. Reméltem, hogy na, majd most beindul valami, de egyenlőre semmi. Vajh mit csinálok rosszul?
Ötleteket elfogadok!
Izabell

kamilla mondta:

Kedves Izabell,
en csak annyi tippet tudok adni, hogy amikor en mokuskerek szituacioban voltam, igyekeztem az apro dolgoknak orulni. meglatni az apro valtozasokat a szurkenek tuno mindennapokban.

a masik technikam az, hogy megfigyelem ,mi ebbol a helyzetbol a tanulsag, tanitas ill. mi az amit meg kell oldani, mi az amit nem is akarok eszrevenni- ami esetleg annyira bant, vagy nem merem felvallani stb. a lehetosegek listaja hosszu. ha erre rajossz, automatikusan kilepsz az unalom-korbol.
ez megtanit a jelen pillanatban elni, megelni a dolgokat, torteneseket.szerintem ez is fontos.

az ima is sokat segithet, de befogadova kell valni a valaszra- megha kellemetlen is. a valasz nem feltetlenul angyali hangok altal jon, csupan esemenyek altal is tortenhet. az elet nem annyira misztikus, mint amilyennek neha feltuntetik.
lehet, hogy csupan a szemleletmododon kell valtoztani es mindjart nem tunik uncsinak az elet.

sok sikert! meg biztos kapsz jo tippeket itt.
remelem felismered a te utadat.

Mónika mondta:

Nashita: Igen, van jelentősége, mégpedig számomra.

Mónika mondta:

Hát Kamilla pont ezek a tanácsok a megfelelőek, ugyanezeket tudtam volna javasolni! Gratula! :) Különben, tényleg az apró örömöknek kell próbálni örülni, mert ki tudja mikor kerülsz szembe nagyobbal, és ha tudsz örülni az apró dolgoknak, azokat észreveszed, azok egyre nagobbak lesznek, mert figyelsz rájuk, és ezáltal törvényszerűen bevonzod majd az egyre nagyobb és izgalmasabb történéseket is. Így lehet “boldoggá” tenni egy életet. Észre is kell venni a lehetőségeket, élni kell velük, de az eredményeidet is lásd meg, és dicsérd meg magad, ha észre vetted, nekem ez bejött. Azt veszed észre majd magaod, hogy egyre többmindent hallassz, látsz, érzékelsz, és éled a jelent, a Történést. Kívánom, hogy így legyen Izabella!
:)
Üdv,
Mónika

izabell mondta:

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a segitő szándékotokat, értem (azt hiszem) amit mondotok. De van itt még valami: olyan érzésem van, mintha Én, be lennék szorulva, csapdába esve valahová. Hallom a segélykiáltásomat, de egyre hallkabban, és mintha kevés lenne az erőm, hogy ki tudnám szabaditani. Ahhoz tudnám hasonlitani, mint a Kőmüves Kelemen esete, amit feléptek nappal, éjszaka összeomlik. Egyhelyben topogok.
Van ötletetek?
Köszi! Izabell

Mónika mondta:

Menj el szakemberhez kioldatni ezt a bezártságot. Néha az is elég ha csak nekiindultok a feloldásnak, a többi megoldódik magától, szerintem. A fontos, hogy valami olyan jöjjön az életedbe, ami nagy durranás, megrekedt az energia, és lehet hogy te magad már kevés vagy a beindításához. Keress egy reikist például, akár végezz el egy ilyen tanfolyamot. Az a lényeg, hogy jöjjön az életedbe egy új energia, ami kimozdít ebből a fázisból, a többi jön magától. Cselekedj és ne őröld magad ezen. Általában a cselekvés segít. De ennek mélyebb okai vannak, lehet van olyan valami amit nem tettél meg az életedben, elszalasztottál alkalma(ka)t, hogy megtégy egy fontos lépést és most beleragadtál ebbe a rögzült állapotba. Ezen valószínűleg így, ahogy leírtam, lehet változtatni.

izabell mondta:

Sia Mónika!
Igen, én is zzinte szóról-szóra ezeket gondoltam magamról. Mielőtt elovastam volna a válaszod, felhivtam egy régi kedves barátom, akit ugyan nem láttam egy éve, és neki is elmondtam az érzéseimet, és kértem a segitségét. Talán elég lesz, ha valaki meghallgat, és egy más nézőpontból közeliti meg az életem. Nem azt várom, hogy valaki helyettem röpüljön, röpülök én, csak hogy ujra merjem, szükségem van egy tollra, mint a Dumbónak. Persze lehet, hogy nem elég, de elsőre (sok-sok egyedül eltöltött év után) ezt találtam ki, mint egy lehetséges megoldást.
Mégegyszer köszönöm a válaszod!
Izabell

Kiss Balázs Kunó mondta:

Sziasztok!

Az új írás 24 órán belül itt lesz, nagyon izgalmas dolgok vannak most!
Ha pólusváltás nem is, de váltás, mindenképpen!

Sőt, nagyon fontos üzenet lesz, nézzetek vissza holnap, ne várjátok meg a hírlevelet :)

addig is: http://csillagmag.hu/forum/beszelgetes/cseveges/

Hamarosan,
Balázs