Csillagüzenetek

Kilégzés ideje

2010. feb. 13

Azt sem tudom, hogy hol kezdjem; mert mint tudjátok, néhány hete január 31-én volt a Szaturnusz-Plútó kvadrát, amely igen sok változást hozott mindenki életébe. Ahogy beszélgettem barátokkal, ismerősökkel, mindenhonnan ezeket a visszajelzéseket kaptam, hogy ez az átalakulás igencsak belső szinten ment és megy végbe. Általánosan érezhető az (legalább is én lépten-nyomon ezzel találkoztam), hogy sokunkban előbukkant, hogy ?mit is akarok én VALÓJÁBAN?, ?mi és ki vagyok én??

Aki ilyesmi gondolatokkal foglalkozott mostanság, akár tudatosan, akár tudattalanul (mert mondjuk a megélhetésért kellett ?küzdenie?), annak megnyugtatásul csak annyit tudok mondani, hogy minden rendben. Még ha nem is úgy tűnik, de minden rendben.

Személy szerint én ezt a visszahúzódás idejének élem meg, ami nem véletlen, hiszen a Mars hátráló mozgást végez a Rák csillagképben, a Nap ? a Cselekvő Én ? égi helyzete is ezt jeleníti meg.

A Mars mozgása most kiemelten fontos, hiszen a bennünk élő tüzet jeleníti meg, azt, hogyan törünk előre, hogyan törünk a Fény felé, hogyan haladunk az utunkon. A Mars által minden egyes ?legyőzött? akadályból, minden egyes küzdelemből újabb erőt tudunk nyerni ? persze az nagyon fontos, hogy ez az erő hova irányul ? másokat vagy magunkat győzzük le, magunkon lépünk túl?

S a Rák csillagkép jeleníti meg a Hazatalálást, az Otthonkeresést ? nem csak szociális ?családi? értelemben (bár ebben is) ? hanem a lélek szintjén, hogy hol van az én valódi otthonom, miben vagyok valójában otthon? S a Mars az elmúlt 3 hétben a Rák csillagképben halad visszafelé, február elején érte el a Jászol csillaghalmazt, s folytatja hátráló mozgását egészen március 10-ig, amikor is megfordul. A Jászol csillaghalmaz jelképezi a Rák közepén a Fény születésének a helyét, azt a helyet, hol a Megváltó megszületett. Ez egy láthatatlan minőség bennünk: azaz belül kellett megszülnünk magunkban a Fényt ? ezért érezhettünk belső vívódásokat, keresve helyünket a Világegyetemben. S tudjuk, hogy a szülés mindenképpen fájdalmas tud lenni, az új dolgok létrehozása mindig azzal jár, hogy valaminek el kell múlnia, hogy az új létrejöhessen!

Mars a Jászolban ? születőben az Erő

Hatalmas erőt hoztunk most magunkban létre, amelyet talán nem érzékelünk még, hiszen a Mars hátráló mozgása a kozmikus irányt képviseli, a  láthatatlan világ irányát ? ezért a bennünk lévő Erő is ?hátrál?. De fontos megértenünk azt, ez alapvető törvény az Univerzumban, hogy a növekedés, a kiteljesedés sosem tarthat örökké, szükség van olyan időre is, amikor befelé fordulva ?csökkenünk?, erőt gyűjtünk.

Mint ahogy nem lehet örökké csak beszívni a levegőt. S a bölcs odafigyel és tudatosan éli ezeket az időket, amikor a mai civilizáció azt diktálná, hogy akkor vagy okos-szép-ügyes, ha mindig ragyogsz, ha minden mutató felfelé tör, ha mindig minden csak növekszik ? de ez balgaság. Mert valójában nincs különbség a két irány között, az egyiket pozitívnak a másikat meg negatívnak hívjuk ? de ugyanaz az Erő.

S a Mars, amikor március 10-én megfordul, ekkor fordul meg Bennünk is az Erő, ekkor tudjuk azt ?kint? is megnyilvánítani hatékonyan. Addig így-úgy érdemes a belső erőkre figyelni, ha arra van igényünk, akkor vonuljunk vissza, éljük meg a kilégzés állapotát, és március 10-én tartsunk egy szünetet a légzésben, majd induljunk el előre.

– – –

A Nap, mint Cselekvő Én helyzete az elmúlt időszakban azt mutatta a Bak csillagképben járva, hogy szellemünk csak lépésről lépésre haladhat, ha kihagytunk volna valamit az utazásunk során, akkor azt most be kellett járnunk. A hét elején, 15-16 körül hagyja el a Nap a Bak csillagképet, és ér a Vízöntőbe.

Hétfőn hajnalban a Nap-Neptunusz együttállás szintén valami olyasmit jelöl, hogy a belső világunk felé fordulva, belépve saját szentélyünkbe érdemes megnézni, mi van ott bent, megélni, átélni és rálátni a lélek legmélyére. Az itt megélt belső valóság nagyon fontos, mert ezáltal olyan átalakításokat tudunk létrehozni belül, amelyek a mostani égi helyzetben elengedhetetlenül szükségesek.

Ne felejtsük, hogy a Szaturnusz-Plútó kvadrát még mindig él, tehát a nem időtálló minőségeket alakítjuk. S hétfőn a Mars-Szaturnusz szextil ráadásul ebben fog bennünket segíteni! Ezért ez egy igen fontos idő, hiszen a Marsról sokat beszéltünk, és mivel kapcsolatba kerül a Szaturnusszal, ezért szintézist tudunk létrehozni Önmagunkban!

Azaz a ?lassú? és a ?gyors? haladást Egyszerre tudjuk működtetni: az előre való haladásban (Mars) most megjelenik az, hogy csak olyan dolgok felé forduljunk, amely hosszú távon ? életeken át ? minket szolgál, valódi értékeket hordoz! Ha szeretnénk új dolgokba belevágni, akkor a belső elhatározás ideje ez, és érezni fogjuk belül, hogy mi az, ami VALÓDI, ami igazi.

Ha olyan dolgokat erőltetünk még februárban, aminek nincs itt az ideje, akkor érezni fogjuk ennek a visszafogó erejét, és ha nem figyelünk a jelekre, akkor mély belső szenvedéseket is átélhetünk akár.

Merthogy, március 15-én olyan dolgok fognak megjelenni bennünk és a külvilágban, amelyek egy igazi tavaszi árvízhez hasonlatosak? – Készüljünk március idusára, belül.

Köszönöm a budapesti haladó csillagmag tanfolyam résztvevőinek az ihletet, gondolatokat ;)

18 hozzászólás

Philippa mondta:

Köszönöm, Balázs, most sokat segített, amit írtál. Nem értettem, hogy miért nem valósítható még meg, ami már elindult. Tudtam, hogy még nincs itt az ideje, de nem értettem, miért. Most közelebb kerültem a megértéshez, és nincs már bennem az a feszítő-kényszerítő erő, ami egyre hajtana előre.

Kerion mondta:

Köszönöm Balázs a tartalmas tájékoztatót. Nagyon igaz a Mars a Jászolban – születőben az erő megfogalmazás. Márciusban 5 időpont is van, ami nagy jelentőséggel bír. 6.-a, 7.-e, 10.-e, 15.-e, 26.-a. Ha ezen túl leszünk minden megtörténhet…

Krisztina mondta:

Sziasztok,

“S a Rák csillagkép jeleníti meg a Hazatalálást, az Otthonkeresést ? nem csak szociális ?családi? értelemben (bár ebben is) ? hanem a lélek szintjén, hogy hol van az én valódi otthonom, miben vagyok valójában otthon? S a Mars az elmúlt 3 hétben a Rák csillagképben halad visszafelé, február elején érte el a Jászol csillaghalmazt, s folytatja hátráló mozgását egészen március 10-ig, amikor is megfordul.”

Perfekt!!!! Szerdan irtunk ala egy lakasszerzödest, uj otthon, uj elet…marcius 20-21-en költözünk, tavasz kezdeten….
Jipiiiiii!

ti-mi mondta:

na ez a kollektív – közös felelősségünk? és kollektív tudatunk…tudatos felelősségünk…mert ha figyelünk a bentre és a fentre akkor érezzük, hogy mit kell tennünk, hogy mikor kell visszahúzódnunk, mikor kell türelmesnek lenni és mikor kell kinyílni vagy lépni…és hogy mostanában nagyon sokan ugyanazt élik meg az szerintem annak a jelen, hogy egyre több a tudatos ember köztünk…és még tudatosan vagy megérzésből tudjuk is, hogy hol találjuk meg azt ami megerősít minket abban, hogy csak így tovább…nekem pl. mintha már belül lenne egy személyi asztrológusom, mert mindenféle ismeret nélkül ugyanezeket mondom és élem meg…vagy ennyire össze vagyunk kötve EGYesekkel:-) vagy mind-nyájan gyökereinknél…?
A mi kiscsaládunkban is szerdán legalább hárman találtak új otthonra kint is és bent is, fent is és lent is.
további szeretetteljes tudatosságot…

Erzsébet mondta:

Köszönöm Balázs ezt az írásodat is! Már nagyon vártam, egy héttel később írtál újat!
Nagyon pörögnek az események körülöttem, de nem értettem miért nincs még kézzel fogható eredmény? Pl.: márciusra elhalasztott dolgok stb…pedig nagyon sokat teszek a cél érdekében!
Most értettem meg, hogy ez így lessz jó, márciusra érik be a munkám gyümölcse!!! Mostmár nem szomorú hanem hálás vagyok, hogy így alakult!
Még egyszer köszönet a jó hírért!

B.Judit mondta:

Köszönöm Balázs, a megértéshez segítésed. Otthonkeresés benn és kinn,csökkentés (visszahúzódásként élem, miközben érlelgetem a gyermekeim),elengedem ami nem az “enyém”, és belül készülődöm az ugrásra, bizony!Nem értettem minden miért tolódik időben, kérdeztem is miért összpontosul minden márciusra, megértettem, köszönöm.

Ritus mondta:

Drága Balázs!
Nagyon köszönöm az írást! Nagyon beletalál nálam a közepébe a dolgaimnak, mint mindíg, akár azt is lehetne mondani, hogy semmi különös, hiszen ez mindíg így volt amióta olvasom az írásaid :)))

Ez a modnatod különösen megfogott: -Te és aki “ismer” tudja is hogy miért-
“S tudjuk, hogy a szülés mindenképpen fájdalmas tud lenni, az új dolgok létrehozása mindig azzal jár, hogy valaminek el kell múlnia, hogy az új létrejöhessen!”
Igen, éppen úgy érztem magam, mint a szüléseim alatt és után, ezek a kilégzős napok, az utáni állapotra érvényesek. Elengedtem valamit ami az én teremtményem volt, és most egy más “dimenzióban” kell megélnem a fejlődését. Együtt, de mégis külön, másminőségű “szimbiózisban”. A holddal is jól szinkronban vagyok, érzem az energiákat. Jó, hogy a tegnapi erős szeles, autótologatós nap után kisütött a nap,(bár a szél még fúj) ez segít a “borongós” -mélybelsőben megélt, sírós, de mégis boldogan nevetős napok- oldani, megélni. Hiszen olyan jó, mikor a gyermeked ott piheg melletted, finom babaillatúan, és lehet ölelgetni meg puszilgatni kedved-kedve-igénye szerint, nemcsak érezni, odabenntről. Azt hiszem ezt minden édesanya kivétel nélkül így éli meg.
S miután a szemembe folyt a festék, mert nem mostam le…van mire fogni a nagy könnyezést….
Holnap találkozunk!!!! -remélem legalábbis, sikerül eljutni hozzád!

Nagy öleléssel! Rita

Edit mondta:

Huhh, ez a cikk most feldobott. Nálam/nálunk is csúnyán elakadt valami, amiről azt hittem, biztosan sikerülni fog. Hiszen rengeteg energiát fektettem bele. De akkor nem adom még föl a reményt. Hajrá, március :-)

Janák Anna mondta:

Kedves Balázs!!!

Nagyon köszönöm ezt a tájékoztatást, mivel most minden körülöttem zavaros az életemben, de már értem. Magamban kerestem a hibát mit hogy rontottam el, akár anyagilag és érzelmileg.Gyengének érzem most magamat de remélem a csillagot helyre állítják az egyensúlyomat mindennel kapcsolatban.
Én mindig hiszem azt, hogy a fenti világ segít és a csillagok is. .!!!
Köszönöm Neked egy kicsit megnyugodtam!!!

Üdv.
Ani

jodie mondta:

Sziasztok!

Köszönöm Balázs az újabb írásod,annál is inkább mert való igaz pont ez történik velem,és nem tudtam eddig miért,igaz most sem tudom vajon a helyes úton járok e mert tényleg gyötrődtem és még mindig pláne hogy egész hónapban ezeket a kérdéseket tettem fel magamnak: mit akarok én?ki vagyok? stb. és sajna még nincs válasz egyelőre de remélem megtalálom,bár tudom most a belsőmre kéne koncentrálni,de valahogy nemtudom megtalálni azt a belső hangot és nem tudom mi lenne a következő lépés amit tennem kell,bár párra már rájöttem,de még mindig nemtudom vajon amit elkezdtem eddig az a jó út e (hiszen teljesen új életet kezdtem,valahol messze,mindennel és mindenkivel szakitottam bizonyos értelmezésekben)egyet azért tudok,amit most elkezdtem nem tudom és akarom feladni és sose tudnám….

Azért jó tudni,hogy tényleg minden történésnek van miértje…..

Várom következő irásaid is,már a kezdetektől olvasom!

vera mondta:

Kerion,

milyen fontos allas lesz marcius 26-an?

koszi es udv

jo olvasni ezeket az irasokat balazs, ilyenkor mindig rajovok, h a szintezis folyamatosan mukodik…ami erot ad a nehezsegeken valo atlendulesen!

Zsolt mondta:

Kedves Balázs,

most kicsit könnyebb, olvasva az írásod, hogy mi is zajlik bennem már egy jó hónapja. Már azon tűnődtem, mi is lehet, mert a munkám kapcsán is azon járt az eszem, hogy mit is kellene kezdenem, mivel is kellene valójában foglalkoznom, aztán a kapcsolatomban is megjelent ez. És azon töröm a fejem merre tovább, hogyan stb. Elképzelésem van, de valahogy azt érzem, hogy most csak magamra figyeljek, még ne lépjek. Szinte “türelem rózsát terem” alapon. Ha jól értem, akkor ez tisztul és könnyebb lesz, és minden világossá válik időben.
Köszönöm.

Andi mondta:

Szeretném hinni, hogy tényleg jobb lesz, mert már egy hónapja csak elengedni próbálok, de még mindig nem igazán megy. A legrosszabb pont január 30-án és az utána következő héten volt, de azóta is csak egyre sírok. Azt tudom és már régóta érzem, hogy meg kell szabadulnom ettől a görcsös ragaszkodástól, és magamat kell megerősítenem, de fogalmam sincs hogyan. Sokáig szentül hittem egy kapcsolatban, de most meginogtam. Az is felmerült bennem, ha lélekben elengedem, talán egyszer visszakapom. Ez igazából már egyszer félig megtörtént, tavaly tavasszal 1 év szünet után új reményt kaptam és ígéretek elhangzottak azóta is. Sőt akkoriban a Csillagbölcselet volt az egyik, ami megerősített a hitemben. Viszont nem tudom eldönteni, hogy az elmúlt hetek eseményei és a sötét gondolataim a valóságot tükrözték, vagy csak azért kaptam őket, hogy végre álljak talpra és szabaduljak meg a félelmeimtől, amik leblokkolnak. Vagyis hogy tőle vegyek búcsút, vagy pedig a függésemtől. Jó lenne hinni, hogy márciusban minden rendbejön és hogy végre megszűnik ez az eszelős magányosság érzés ami bennem van. Köszönöm a segítséget és az útmutatást, bár egyelőre még csak keresem a fényt az alagút végén.

Évi mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm megerősítő írásod. Nagyon intenzíven zajlanak a folyamatok bennem, mélyen. Hasonlóan fogalmaztam meg magamnak, úgy ahogy írod. Csak szokszor nem értem. S érdekes kívül még nem nyílvánul meg, belül viszont erősen érzem, hogy hamarosan megérnek a dolgok. Belül mély békét érzek és nyugalmat, s azt hogy nő az erőm és erősödik a hitem. Sokszor azt érzem megőrültem, s magamat sem érzem.Már látom a fényt az alagút végén, s én is úgy érzem március meghozza a várva várt megoldásokat. Ami csodásan elindult, az most úgy tűnik megállt, s mintha visszafelé haladna.Mind párkapcsolat, munka hivatás. Ezt sokszor nehéz megélni. Sok dolgot elengedtem, családi karmák oldódnak, símulnak. Azért így is nehéz. Köszönöm megerősítő, reményt adó írásod. Sokat segítesz vele.

Köszönöm Neked.

Győrffi Enikő mondta:

Sziasztok,

A Balázs által leírt dolgok velem is történnek.
Én októberben svédmasszőrként végeztem.
Tudtam belül, hogy még nincs itt az ideje, hogy rögtön belekezdjek.
Decemberben meg tudtam venni az ágyat, januárban lett hely, ahol űzni tudom e tevékenységet, illetve ismerői körben elkezdtem gyakorolni. Most februárban pedig eljött a külvilágban történő megvalósítás ideje, elkezdtek szállingózni az emberek.
És tudom, hogy nem csak masszírozom őket, mást egyebet is megkapnak általa, amit odaföntről lehívok részükre.
Csak ennyit szerettem volna elmondani. És köszönöm.
Jó itt lenni minden alkalommal.
A nap süssön rátok, üdv mindenkinek, Engie

Golarits Évi mondta:

Sziasztok!

Kedves Engie! Csak ülök és csodálkozva olvasom írásod. Mintha rólam szólna. Én most tanulok svédmasszőrnek. Nálam egy kicsit másképp alakul. Ahogy olvasom leveled mégis hasonló. Nekem előtte volt elakadás. Befejeztem a komplex természetgyógyászati modult. Pénz hiányában nem tudtam folytatni tanulmányaimat és ezért bántottam magam is még egy kicsit. Aztán teljesen elengedtem, ami megoldotta az “elakadást”. Január végén belevágtam, most már tanulok. Ágyat is kaptam és már többen jelezték, már nagyon várják, hogy elvégezzem és jöhessenek hozzám. Csodás érzés. Köszönöm megerősítő üzeneted.
Csodás változást és felemelkedést kívánok mindenkinek. Kitartást, erős hitet!

Köszönöm, hogy itt lehetek.

Isten áldjon Titeket! – Évi

Angel mondta:

Kedves előttem szólók és kedves Mindenki!
Döbbenetes és csodálatos! Ez a mélységes befelé haladás, amire most igényem van…ősszel nem hittem volna, amikor belegondoltam egy elengedésbe, hogy élve kibírom. Most könnyedén maradtam hetekre egyedül…erősnek és bátornak érzem magam. Én is azt érzem, nem baj, ha most nem csinálunk semmit, nem történik semmi…kívül. Még elképzelni sem tudom, mi lesz nemsokára, de volt egy megérzésem január elején(amikor még híre sem volt ennek a hosszú télnek): “Az emberek nagyon fognak az idén örülni a tavasznak” Mintha egy hatalmas örömérzés szűrődött volna át a jövőből belém…:-))
Úgy legyen!
Köszi Balázs!

Orsolya mondta:

Kedves Balázs és többiek!
Még soha nem szóltam hozzá,csak olvastam a levelet és hozzászólásokat és most igazán” Heuréka” érzésem van.Hosszú évek óta tudtam,nem jó helyen vagyok,de nem tudtam változtatni.Mivel a család/ 3-an vagyunk testvérek,/igazán sosem működött,a házasságom is csak az én félelmeimnek köszönhetően állt 31 évig és végül elengedtem aki menni akart.Azóta csak útkeresés és sok csalódás,de legbelül nyugodt vagyok valamiért,s megerősitett a márciusi dátum,ki kell tartanom.Bár eddig sok minden érdekelt,most szinte minden mindegy állapotban vagyok évek óta de mindig éreztem fog jönni a segitség.Ma meg is érkezett.: álmomban édesanyám azt mondta nekem,irjak novellákat és végigsorolta miről,csak a gyerekkorom jó emlékei voltak.Most is hatása alatt vagyok,mert régi tervem volt ez is de ugy éreztem eddig még nem jött el az ideje. és most kaptam egy lökést.Testvéreimmel felvettem a kapcsolatot,de szerintem a mi karmánk nem engedi,hogy szerető testvérek legyünk.Azért nem adom fel,mert lehet,hogy ezt kell feloldanunk és ez az én feladatom.Uj remények ébredtek bennem,köszönöm nektek!
Orsolya