Csillagüzenetek

Kitörés

2011. Már. 07

(Az írás lényegi része nagy betűvel van kiemelve, a többi pedig ennek hátterét taglalja)

Ha már élni szeretnénk a tudatosságunkkal, akkor a bátor olvasókat egy izgalmas utazásra hívom. :) Ugyanis tavaly, 2010. május 28-án az Uránusz belépett a kos jegyébe, és erről akkor három hosszú írásban értekeztem. A kos jegye ott kezdődik, ahol a mindenkori Tavaszpont van, tehát a tavaszi Napéjegyenlőség pontja, amely mint tudjuk kormeghatározó szereppel bír. A legtöbb ősi nép, amely együtt élt a természettel, ezt a pontot használta az újév meghatározásához, de legalább is nagyon fontos pontként nyilvántartotta a kalendáriumában.

Namármost, az Uránusz később megfordult látszólag az égen, visszatért a kos jegyéből a halak jegyébe augusztus 14-én. Majd ismét megfordult, hogy most, március 12-én újra belépjen a kos jegyébe, ahová 84 évig nem is fog visszatérni.

A lényeg tehát, hogy az Uránusz a kos jegyébe érve valamit beindított tavaly májusban, és az azóta eltelt 10 hónap arról szólt egy szinten, hogy ami ott elindult Benned, azt nézd át még egyszer az életedben, hogy biztosan úgy van, az Valódi Éneddel összhangban van-e.

Akkor, a bátor olvasók most kövessenek, mert arra bíztatom őket, hogy egyrészről nézzék végig az életükben, hogy tavaly nyáronelőn milyen lendület, milyen új energia, milyen töltet indult be bennük, amelyekkel a magasabb világok felé törtek. És nézzük végig azt, hogy ez hol fordult ki, hol fordult a visszájára, azaz hol kellett megnézni a fonákját ennek a törekvésnek.

Másrészről érdemes elolvasni azt a három, igen részletes írást, amelyet tavaly tettem közzé az Uránusz jegyváltásával kapcsolatban, mert akkor azt abban a tudatban írtam ? kicsit figyelmetlenül ? mintha az Uránusz tényleg akkor lépne ?végleg? a kos jegyébe. Később hívta fel a figyelmemet egy kedves barátom arra, hogy a tavalyi jegyváltás csak ideiglenes. Viszont ez a ?hiba? most nagyon a hasznunkra lehet, hiszen újra elolvasva az írásokat, beszippanthatjuk azt a töltetet, ami akkor hatotta át a teret. Ezáltal felismerhetjük, hogy milyen próbát kellett kiállnunk ahhoz, hogy valódivá nemesítsük azt a vágyat, amivel ki akartunk ugrani a valóságunkból.

Ha megvan az, amiről azt hitted, hogy már tavaly kitörtél belőle, de mondjuk kicsit csalódtál, mert közben kiderült, hogy mégsem tudtál kitörni, akkor tudd: az volt a lényeg, amit eddig tapasztaltál, megéltél, mert ez által lesz valódi a kitörésed: most.

Az Uránusz a szabadság, a megújulás, a radikális változás és a korlátokból való kitörés üzenetét hordozza, az összes bolygóminőségben maga az ÚJ üzenete. (Továbbá: korlátok ledőlése, új dolgok létrejötte, szétszakítás, egy magasabb körbe való belépés lehetősége, szabadság és a függetlenség megélése, a szellemiségünk üzeneteit magasabb szintre emelni, magasabb szinten értelmezni. Cél a valódi szabadság.)

A kos jegye pedig maga a kezdet, az elindulás, a Mágus teremtő erejének beindítása ? így most indul el szabadságba való belépés.

A főpróba megvolt, most jön az előadás. Igen ám, de van itt egy kis bukkanó, mégpedig az, amiről korábban már szintén írtam a ?Valódi Emelkedés Megélése? című írásban, és ez lesz a kulcs, amely nyitja az új életedbe vezető kaput: szembe tudsz-e nézni saját magad sötét felével? Amiből ki akarsz törni, nem véletlenül az éned egyik része? Mert ha igen, akkor a kitörés nem fog sikerülni, illetve hatalmas elszakítottságot fog eredményezni. Ezt üzeni az Uránusszal együtt álló Lilith.

Engedjétek meg, hogy Goethe Faustját idézzem, aki nálamnál sokkal szebben fogalmazta meg ennek a Lilith-nek a lényegét.

FAUST: Kicsoda vagy tehát?
MEFISZTÓ: Az erő része, mely örökké rosszra tör, s örökké jót mivel.
FAUST: Mit értsek voltaképp rejtvényeden?
MEFISZTÓ: A tagadás a lényegem! [?]
FAUST: Résznek mondod magad - s egészben állsz elém?
MEFISZTÓ: Szerény igazság az enyém.
Ha az ember, e kis bolond-világ,
egésznek tartja általán magát,
én részből rész vagyok, mely egy volt valaha,
a Sötét része, mely a Fényt szülé vala,
a büszke Fényt, mely örökségiért
Éj-anyja jussát perli itt: a Tért;
de bárhogy küzdjön is, mégsem lehet szabad,
lekötve testeken tapad.?

A lényeget kiemeltem, mert talán ebben rejlik minden: ?Az erő része, mely örökké rosszra tör, s örökké jót mivel?, illetve ?a Sötét része, mely a Fényt szülé vala?.

A tavasz most tehát annak a felismerését hozhatja el, hogy a bennünk élő sötét részt aki leválasztja, az a világát megosztja. S amíg e elválasztásból fakadó sötét résztől menekül, mint az ördögtől, addig soha sem lesz egész ? pont attól fut el, aminek a beteljesülését úgy vágyja. Addig a VALÓDI SZABADSÁG nem jöhet létre, amíg küzd önmaga ellen. Amíg az ember azt hiszi, hogy ?kint? a világban ott a sok csúnya, sötét és kerülendő dolog, legyen annak bármilyen álarca, addig a saját sötét részét akarja leválasztani. Ennek egyesítése: megvilágosodás.

Annak a felismerése, hogy nincs semmi.

Ami van, az abból fakad, hogy Te létrehozod, mert minden belőled fakad.

48 hozzászólás

Kata mondta:

Köszönöm Balázs!
Ez most ismét adott nekem egy óriási energia löketet….elgondolkodtató és igaz minden sora az írásodnak!
Minden jót Nektek!

balatoni-gulyás erzsébet mondta:

Zsike:
A utólsó két mondat nagyon lényeges. Minden vallás és tanítás a “Gonosz, SÁTÁN” stb. legyőzésére biztat és ez nagy tévedés, mert minden EGY !!! Az egyén dönt és a többi nincs rá hatással.
Köszönöm: Zsike

Kata mondta:

Szia Kunó!
ÉS honnan tudhatjuk, hogy hol áll Lilith a horoszkópunkban?
Mert, akkor most ez egy fontos támpontot adhat a tekintetben, hogy mi is az az sötét rész, melyet integrálnunk kell…

Búza Judit mondta:

Köszönöm Balázs, mint mindig, az útmutatást is merre és mire is figyeljek… És igen. Senki senki helyett és senkiért nem üdvözül. Vagy magunk tesszük, magunkért vagy eltűnünk az égi süllyesztőben.. és a világ nagy, lehet egy új helyen, új időben ugyanazzal elmolyolni, de én már valahogy kedvem vesztettem ehhez :)És igen van mód az “árnyék-énem” fényre segítésének. Leginkább napfonatcsakra történet. Pocakosok, “úszógumisok”, és anorexiások, epések, gyomor, máj,hasnyálmirigy, lép, emésztőrendszeri, aztán a “magasabb szinten” túlzott racionálisok, szem, fül, orr,arc és homloküreg problémás kedves atyámfiai és lányai, a lélek szól a test meg elvisel, de idő van :)
üdv mindenkinek
Judit

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Kata!

A neten található különböző ingyenes programok is megmutatják a Lilith helyét.
Illetve, az általam készített elemzésekben is kifejtem az üzenetét.

http://csillagmag.hu/elemzes/

Szeretettel,
Balázs

Merlien mondta:

A megbántotságunkat, a szeretteink elvesztése feletti fájdalmunkat kell legyőznünk. A megaláztatásaink fájdalmát kell legyőznünk. Hiszen évezredeken keresztül szenvedtünk: rabszolgasorban tartottak, Krisztus mellett keresztre feszítettek, megköveztek, üldöztek mint keresztényt, boszorkányként elégettek, izzó vas trónra ültettek, kihasználtak, megerőszakoltak, kerékbe törtek, koncentrációs táborban elgázosítottak, a jogaimat megnyirbálták, sortűz által haltunk, tömegsírba dobtak, szeretteinket megkínozták szemünk láttára, törökök, tatárok,… átgázoltak rajtunk, s a földjeinken, autóval halálra gázoltak a zebrán, …. én pedig dühöngök, bosszút akarok állni mindenkin az engem ért sérelmekért, megaláztatásokért. Azt sem bírom szó nélkül hagyni, ha valaki ügyetlenkedik előttem az autójával… Ott akarok lopni, csalni, hazudni, ahol nem szégyellek, felvonulok, tüntetek, gyújtogatok, rongálok, féltékenységből megölök, …

Én hoztam létre, mert minden belőlem fakad…
Egy vagyok ezekkel…

Igen, de vajon meg tudom-e ezt érteni, el tudom-e ezt fogadni?
Meg tudom-e ezt bocsátani másoknak és magamnak?
Tudok a MOST-ban cselekedni, ha a régi fájdalmaim, sérelmeim uralkodnak rajtam?

Csak ennyi a VALÓDI SZABADSÁGOM eljövetelének az akadálya…

Az idő nekem dolgozik… de nem biztos, hogy van annyi időm…

Pipacs mondta:

Sziasztok!

nem biztos, hogy jól értelmezem a lényeget.

fura ez a küzdelem saját magunk ellen, mivel szinte mindenki igyekszik a rossz tulajdonságai fölé kerekedni, a jóra koncetrálni. Mindenkinek van egy “sötét”, nyugtalan, negatív szeglete önmagában (kinek mekkora), amit ugyebár ha megpróbál elnyomni az ember, akkor előbb utóbb súlyos következményei lehetnek. De nem is szakíthatjuk ki önmagunkból.
Tudom, ahol a fény, ott nincs nyoma sötétségnek. De nem feltétlen könnyű az árnyékot “arréb tolni”. Elnyomással nem lehet. Kiszakítással, pusztítással szintén nem … mindenkiben van félelem (kiben mekkora). Az már nagy szó, ha valaki ezt beismeri, és nevén nevezi azt, felvállalja, szembe néz vele. De mégis, hogyan kell kezelnünk a “sötét” énünket, félelmeinket???

Kiss Balázs Kunó mondta:

“Tudom, ahol a fény, ott nincs nyoma sötétségnek. ”

Itt a gubanc. Fény csak azáltal létezik, hogy van sötét. Nem tudod valamire azt mondani, hogy fényes, ha nem tudod mellette, hogy mi az a sötét.

Pipacs mondta:

fú, Merlien
… megbocsátás.
Nem lenne már élet az életünk, ha ezekre tudnánk a válaszokat … akkor mit is kutatnánk ebben az életben …

Igazán hatásosan megfogalmaztad, amit én nyögve nyelősen, erőltetve szültem ki magamból.
Köszönöm :)

Pipacs mondta:

na ez az kedves Balázs …
akkor mit kezdjek a sötét felemmel, ami nem csak nekem okoz fájdalmat, szenvedést, hanem mindenkinek a környezetemben, mindenkinek ezen a világon, ahogy Merlien írta:

“Én hoztam létre, mert minden belőlem fakad?
Egy vagyok ezekkel?”

Éljek együtt a bennem levő gyűlölettel??? ne próbáljam átalakítani szeretetté a megbocsátás segítségével?

nem tudom, mi a feladata a sötét énemnek, ha nem lehet jóvá alakítani

Merlien mondta:

Gyilkos indulattal üldözzük a náci gyilkosokat, s nem vesszük észre, hogy bennünk már nagyobb a gyűlölet, mint őbennük volt annak idején….
Vajon van bennünk önbecsülés?

Boszorkavirag mondta:

Sziasztok,

a sötétség semmi más mint a fény hiánya, nem távozik-e a sötétség ha fényt nyújtasz? Átalakul-e minden ha szeretsz? Szeresd a sötétséget, hiszen tanít valamire, és ha megszereted mindig fény lesz, és soha többé nem árt neked! És bocsáss meg magadnak mikor őt követed, a földi élet semmi más csak tapasztalás. Tanulás.Ha egyszer megérted, megtanulod soha többé nem kísért már…. majd jön más :-)
Szeretettel jegyzi:Boszorkavirág
legyetek áldottak… legyetek áldottak… legyetek áldottak !
Fogadjatok áldásomból annyit amennyit elbírtok :-)

Merlien mondta:

El tudjuk fogadni, hogy bűnösök vagyunk?
Hátha rájövünk, hogy nincs jogunk vádaskodni, mert más is a saját feldolgozatlan fájdalma miatt bánt minket.. ahogyan mi is..
Versenyezhetünk, kinek nagyobb a fájdalma? Kinek jogosabb?

Vajon ki tudunk lépni az oda-vissza csapkodásokból?
Ki tudunk emelkedni az állati sorból?
Meg tudjuk érteni mások fájdalmát?

Főnix mondta:

Ha fényt adsz a sötétségnek, ha rávilágítasz az árnyoldaladra, ha tudomásul veszed, hogy létezik – már nem lesz többé sötét! Nem fogsz tőle félni! TUDsz rajta változtatni a tudatoddal!

Én is tudtam most valamin változtatni és megkaptam, hogy feljebb léphetek, pedig volt csábítás!Ha megtettem volna utána csak a saját magam okolása következik megint. Kicsi lépés, de boldog vagyok tőle – hiszen magamat mentettem meg a sötétségem egyik részétől. :)) Most tudjuk mi a sötét a körülöttünk lévő világban az értékrendjeink szerint. Nézzük meg a magunk sötétségét is és világosítsunk folyamatosan.
Aztán a sok világosság összeér ebben az egységben és csak Fény lesz Fény, Fény!!!

Végtelen szeretettel….

Lady Justice mondta:

A Próféta szóljon belőled!

shambala mondta:

Szerintem az emberi lét, az élet megélésének alapja a dualitás, vagyis nincs fény árnyék nélkül, ahogy Balázs is emlitette. Ezért születik le a Lélek a Földre. Az életünk feladata viszont az, hogy ezt a két oldalt ne ellentétesként,ellenségként, egymással versengőként, hanem kiegészitésként tudjuk összekapcsolni.
Sokáig küzdöttem a negativ tulajdonságaim ellen, évekig tartott mig rájöttem, miért is alakultak ki bennem, és mi célt szolgáltak. Úgy gondolom, akkor tudjuk a két oldalt egyesiteni önmagunkban, ha képesek vagyunk meglátni, hogy mélyebb értelemben honnan ered a negativ dolog, mi a célja és mire akar rámutatni az életünkben. Mindig megtaláljuk a fény oldalát, amikor a legmélyebbre megyünk a sötét tanulmányozásában.
Egy rövid példa a saját tapasztalatomból: évekig éltem egy olyan kapcsolatban, amiben hagytam magam megalázni, kihasználni (persze akkor ez nem tudatosult bennem), mert azt hittem, hogy igy majd jobban szeretnek. Végül a kapcsolat elvesztése ráébresztett arra, hogy ezek a negativ dolgok arra szolgáltak, hogy megtanuljam önmagam becsülni, szeretni, tisztelni és kiállni önmagamért. Ha nem mentem volna keresztül ezeken a nagyon kemény élettapasztalatokon, nem biztos, hogy eljutottam volna ehhez a fontos felismeréshez.

Tehát, minden negativ, sötét tulajdonságban/eseményben/tettben ott van a Fény és annak a lehetősége, hogy meglássuk a Fényt a Sötétségben. Mert a Fényt csak a Sötétben láthatod meg, a Fény a Fényben elveszik.

Beus mondta:

ÁMEN :-))

Csilla mondta:

Sziasztok!
Találtam egy nagyon “szép” kis filmet a Lilith-ről.
Azthiszem “minden” benne van…-)
http://www.dailymotion.com/video/x3ihis_lilith_creation

Csakúgy mondta:

Épp a napokban fogalmazódott meg bennem, hogy a Lilith-csomagocskám mégiscsak elég hasznos az életemben. Nem tudom jól megfogalmazni, de valami olyasmit figyeltem meg, hogy nem maguk a beállítottságok/ késztetések hibásak, hanem ahogyan megéltem/lereagáltam őket. Olyan, mintha eddig a fésűvel zoknit stoppolni próbáltam volna. Először azt hittem, ez egy zizi következtetés. Köszönöm a megerősítést :D

Csilla mondta:

Nekem ez jutott eszembe az írásodról

” Magunkban hordozunk minden csodát, melyet kívül keresünk”

S akkor érezzük az egyensúlyt ha eltudjuk fogadni ezt és önmagunkat az összes hibánkkal együtt….Cs

István mondta:

Drága Balázs!

Mélységes hála van bennem a létezésedért és a tevékenységedért! Örülünk, hogy vagy és hatsz, alkotsz, gyarapítasz!

Azt írtad az Újév, új korszak, új szellemiség I. részben, hogy “A fenti gondolatok csupán irányjelzőek, egy-egy ilyen képletekről első ránézésre akár 10-15 oldalt is könnyen ír az elemző, nem volt most célom részletekbe menő elemzést adni a Magyarság tekintetében.”

Lenne kedved kérlek erről írni a napokban?

Ugyanis pl. a kormányváltáskor egy az egyben illett a magyar életre amiket írtál a tudatosságra és az egyéni életre vonatkozóan.

És ha a politika felé nem is szabad elmundanizálni az asztrozófiát (bár az amerikai amazon-on széles választék van financial astrology-ról, amire J. P. Morgan is esküszik – , mégis a magyarság LELKI aspketusában fantasztikus ajándék lenne, ha írnál nekünk egyszer 2, vagy 5, vagy 10 oldalt is, ami erőt ad nekünk az igenis a társadalmi megújulásban is!

Köszönöm
István

Kata mondta:

Kedves Balázs!Nekem ezt írták anno…akkor é
én mire figyeljek,segíts kérlek!Köszönöm szépen!

Aszteroida Lilith: helye megmutatja, hogy milyen téren fogsz és kell is lázadnod. Neked ez a 7-es házban van, a párkapcsolat házában a Vízöntőben. El fog jönni az idő (eljött), amikor a szabadságodért a sarkadra fogsz állni, és ?semmit sem mérlegelve?, de magadért fogsz küzdeni.
Sötét Hold Lilith: a bosszú területe, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy az elszenvedett sérelmek kijavításának helye. Neked ez pont az 5-ös az örömök házában van. Elég valószínű, hogy Te az elnyomást a párkapcsolatodban az örömök terén szenvedted el. Meg kell adnod magadnak az örömöket, amit a környezeted bizonyos része, bosszúként fog érzékelni. Az 5-ös ház a gyerek területe is, ezen a téren is kiélheted az örömeidet.
Fekete Hold Liliht: helye a horoszkópban az mutatja meg, hogy a Lilith-ek fényében milyen területen fogsz másnak példával szolgálni. Nálad ez együttáll a Sötét Hold Lilith-el. Ez nagyon fontos, mert valakinek kinyitod a szemét a példáddal!

Solt Etele mondta:

“Egy, egyből Kettő, Kettő meg Egy”

Fény és Sötét
Hím és Nőstény
Kinn és Benn
Fenn és Lenn
A teremtés óta megnyilvánult kettősség, két-ség

Magyarul könnyebb megérteni, megmagyarázni – angolázni még nem hallottam senkit, franciázni legfeljebb…

iSTeN, SáTáN; STN – a kettő Egy

Áldás, Békesség!
Szeretettel

Dévényi Ildi mondta:

Köszi, Balázs.

Az előbb elkezdett tisztulni bennem a szavaid után, amire választ kerestem magamban. Valahogy az írásod lett a “nyomógomb” ehhez.

Ildi

Kiscsillag mondta:

Balázs!

Köszönöm a megvilágítást! Mikor jó irányból jön a fény, jobban belátunk a sötét sarkokba.
Én most szimbolikusan itt tartok.
Tudom, hogy létezik, hozzám tartozik, és tudni szeretném, mit rejt a sötét sarok. Aztán megismerem, elfogadom, ismert részemmé válik. Talán később használni is tudom…

Judit mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm amiket irsz, reggelente szokatam olvasni, és minden hozzászólás egy-egy fénycsóva szinte.
Ha nincs bennem “egy-ség”, akkor “két-ség” van, “két-ségbeesem”rágodok, aggodom, a “két-ségeim” miatt, félek….nagyon jó Etele megvilágitása.
A Madách-idézet nagyon érthetővé teszi a Gonosz, Sötét keletkezését.
Köszönöm Mindenkinek

Judit mondta:

Szóval leesett a tantusz, hogy a rossz oldalam is az enyém, hiába tudtam eddig is, de mindig “két-ségbeestem” tőle, most a fény rávilágitott, ezzel vagyok “egy-ségben”, fogadjam már el.

Tudásom volt eddig is, csak valahogy nem használtam magamra.
Köszönöm Nektek.

Pista mondta:

Elolvasva az irásatokat,mely nagyon érdekes, s fontos minden utkeresö részére.Az a véleményem amig nem fogadjátok el,hogy ti vagytok azok akik irjátok e sorokat, a ti részeitek, és ezt nem hibának, sérelemnek ,sulynak érzitek addig nehezen tudtok tovább lépni.Fogadjátok el, hogy vannak, ne tegyetek, ne füzzetek, hozzá több energiát ,mert a végén olyan lesz mint a gordiuszicsomó.Akkor asztán dolgozhattok vele. Szerintem fogadjátok el ugy mint a FÉNYT! Üdv Pista

gygabi mondta:

Szisztok,

Az a “sötét” oldalad, amit a legjobban elítélsz a másik emberben.Azért sötét, mert nem tudsz róla,hogy a “vétek” lehetősége ott van benned is!Nézd meg mi az és fogadd el,tudd, hogy valamelyik előző életedben már te is ilyen általad most negatívnak tartott tapasztalatok által fejlődtél.Itt lényeges hogy nem hibát írok, ugyanis pont ebből adódóan HIBA NINCS, csak tapasztalatok általi fejlődés.Ha mindent magadba integrálsz és elfogadsz, ez jelenti a sötét részed elfogadását, és még a legelítélendőbb magatartásra is úgy tudsz tekinteni, mint egy aktuális tapasztalat megszerzésére.Még egyszer kiemelem, egy előző életedben te ugyanúgy elkövethetted a tettet, hiszen mindenki alulról indul!Így együttérzőbben nézünk embertársunk TETTEIRE=tapasztalataira, megteremtve ezzel az egységet.Ilyen egyszerű ez – vagy nem ? Döntsd el te KI VAGY és azzá válsz.

márta mondta:

Nézzétek meg ma este az m1-en, 21.40-kor kezdődő “A nő kétszer” című filmet.

Mese mondta:

Az én nézetem szerint, van bennünk fény is és sötétség is, de törekedni kell a KIFÉNYESEDÉSRE. Ha a célom hogy visszakerüljek az örök Fénybe, sötétséggel a “hátamon” nem fog menni.
Itt a kettős világban ez így van hogy van mind a kettő,és a szabad választásunk okán döntenünk kell, melyik a célunk felé vezető út?
A csillagok mutatják az utat, a bolygók segítenek, ha bennünk a szándék, akkor is ha nem tudjuk minden pillanatban értelmezni Öket.A bennünk lévő harmónia vagy diszharmónia következménye az ahogy a csillagok és a bolygók hatnak ránk.
Sosem ártanak, de komolyan tudnak figyelmeztetni.
Meggyőződésem hogy nem arra, hogy örizzük a sötétséget, hanem arra, hogy szeretettel lényegítsük át fénnyé.
Isten áldásával

Lívi mondta:

Köszi Márta a filmajánlót, fantasztikus volt, nagyon tetszett, és eléggé elgondolkodtat…
Pont “véletlenül” alakult úgy az este, hogy ez lett a programom :-)
Mindenkinek ajánlom én is!

Sunrise mondta:

Köszi Balázs!
Mit mondjak, nekem speciel nem megy könnyen az elfogadás, és hogy a sötétségből is vagyok, és a kettő egy. A küzdés önmagammal folyamatos. De törekszem…
Sokat segítesz nekem is, hálás vagyok érte!

Aranydi mondta:

Ajánlom figyelmetekbe:
Deepak Chopra- A mágus útja
Ízelítőül hadd idézzek pár idevágó részletet:

1.lecke:”A mágus mindannyiunkban létezik, mindent lát és mindent tud. A mágus minden ellentét, így például a világosság és a sötétség, a jó és a rossz, az öröm és a szenvedés ellentétei fölött áll.
10.lecke:”Valamennyiünk árnyék-énje része a teljes valóságnak.Ha átöleled árnyék-énedet, meggyógyul hiányosságod. S ha meggyógyult, szeretetté változik. Ne légy árnyék-személyiségeid börtönőre!Lásd magad mindkét szerepben:rabként és rabtartóként!Ha az érem mindkét oldalát látod, akkor egyik sem te vagy, mert semlegesítik egymást.Vedd ezt észre és légy szabad!”
Önelfogadás=szeretet…mert a szeretet, ez a mindenek feletti erő, csak belső fényünkből, igazi lényegünkből (a Grálból) fakad. Ez a fény teremti meg a mágust, aki félelem nélküli és belső békéje megingathatatlan, hiszen tudatában van annak, hogy nem ő él a világban, hanem a világ él Őbenne!

Csillag63 mondta:

Engem teljesen padlóra tett ez a Lillith-téma. Mérleg-Lillith…Nem is értem igazán, hogyan működik, de azt érzem, hogy az életemben már nagyon-nagyon szeretnék egy normális tartós kapcsolatot, és most épp megint várakozásban vagyok, tavaly óta…hosszú történet, talán irreális, de nagyon passzoltak a dolgok az itt írottakkal egész tavaly őszig..ott rekedt meg, a tavaly májusi Uránusz jegyváltáskor…NAPRA!! tehát: Lillith. Tudom, hogy mik vannak bennem, de ezek olyan mélyből, messziről jövő dolgok lehetnek, amikkel mit kezdjek itt. Elfogadom, jó…megéltem már velük sok mindent. De most mi ez a Lillithre kihegyezés??? Miért pont ez? Ennyire meghatározza az egész életünket??, Mert én most úgy érzem, az én egész jövendő életemre hatással levő dolgok fognak…vagy nem fognak történni.
Persze az is igaz, hogy azóta rengeteget fejlődtem, óriási erőket érzek magamban…ez mind az elmúlt 10 hónapban gyűlt össze. De nem értem a Lillithet, mit lehet ezzel tenni. Kozma Szilárd ír erről…nagyon ijesztőeket. úgy érzem, inkább ne tudnék már megint semmit.
Elfogadom, hogy ilyen is vagyok, voltam, de honnan tudom, hogy mikor mit csinál velem ez a “szép asszony”???
Á, hagyjuk a csudába! Talán már holnap melegebb lesz az idő. Ma meg süt a nap. Ennyi

anyec mondta:

Tyű, hát ismét telitalálat, kitörés….változás, uránus, engem most rúgtak seggbe a munkahelyemen, igyekszem a változást jól megélni, mert azért tisztában vagyok vele, hogy itt volt az ideje, csak a gyarló lélek folyton ragaszkodik azokhoz a dolgokhoz, amelyek nem visznek előre….bízzunk a jó sorsban, ússzunk az árral….sok sikert mindenkinek!!!! :-)))

Főnix3 mondta:

Szóval, fény és árnyék, nem más mint a jing-jang, vagyis minden jóban van valami rossz,minden rosszban van valami jó, avagy minden kár haszonnal is jár, stb.
Ez maga az élet.
Egyszer fenn, máskor lent.
Ennyi.

kata mondta:

anyec:

félelmetesen ugyanez történik velem is, seggberúgás a melóban.
pedog ráadásul pontosan tudom, hogy fel kellene mondanom, és lesz ami lesz alapon kitalálni magam, mégis bele vagyok ragadva abba, hogy van minden hónapban szép pénzem…:(((

fogalmam sincs hogyan oldhatnám fel ezt a parát…olyan, mintha azt kérnék tőlem, hogy ugorjak ki a 10. emeletről és becsszó nem fog fájni…
nagyon-nagyon rossz érzés!

Timike mondta:

Balázs!

Amit idéztél Goethe-től, biztosan tudod,hogy Bulgakov ezzel az idézettel nyitja a zseniális Mester és Margarita c. művét! Számomra alapmű! Ideje megint elolvasnom! Ez jel volt!!! ;-) :D

anyec mondta:

Kata – igen, igen nem fog fájni, én már ráleltem a slungra, csak bízni kell önmagadban, amit Balázs is mondott januárban, hogy tudni kell úszni az árral ill. tudd, hogy tudsz úszni, bízz magadban, a többi jön magától, és még valami, tudni kell kérni is odafentről, mert mindenhonnan jönne a segítség, csak kérni kell,a felemelkedett lelkek rájönnek erre és nekik jönni is fog a segítség, olyan helyekről is ahonnan nem is gondolná…..állítólag az angyalok is itt vannak és folyton várják, hogy mozduljunk már meg gondolatban és kérjünk tőlük, de kell hogy a lelkünket minden féle sallangtól mentesítsük és a felemelkedés nem fog elmaradni, azt úgy is érezni fogod, akkor minden olyan spontán és könnyed formában történi, talán ez az amikor valaki jó ÚTON halad…..hajrá :-)))))

Ritus mondta:

Egy verseben olvastam egyszer, itt nálad ezt a sort: “Belül sötét ragyog” -ennyi maradt meg belőle-
Nem értettem ezt a hatalmas ellentmondást, hogyan tud a sötét ragyogni??? Most már tudom :)))a setét részem mennyire fényes :D Mindíg tanulok Tőled Balázs!
köszönöm!

Judit mondta:

Kedves Balázs!

Elnézést, Te Goethétől idéztél, én meg mire az iráshoz értem, Madáchra asszociáltam, előkerestem Az ember tragédiáját:
az első szinben Lucifer az Urnak:

“Lucifer volt e gátnak a neve,
Ki a tagadás ősi szelleme.-
Győztél felettem, mert az végzetem,
Hogy harcaimban bukjam szüntelen,
De uj erővel felkeljek megint.
Te anyagot szültél, én tért nyerék,
Az élet mellett ott van a halál,
A boldogságnál a lehangolás,
A fénynél árnyék,kétség és remény. –
Ott állok, látod,hol te, mindenütt, ”

Köszönöm Balázs, hogy ilyen gondolatokat ébresztesz irásoddal,
és hogy ujból kezembe vettem Madáchot.

Csillag63 mondta:

Remélem, még olvas itt valaki. Már nem is tudom, kihez forduljak, nincs is bennem kérdés, csak a fájdalom, és nem is tudom, mi értelme annak, hogy ide írom…de jó most megtenni.
Az ország legelmaradottabb pici v

Csillag63 mondta:

Na ez a mai nap ráadásul ilyen…még kész sincs és elment a bejegyzés. Milyen nap van ma??? Megmagyarázhatatlanul rémes…azt sem tudom, milyen,csak úgy talajtalanul lógok napok óta a levegőben.
Szóval az ország egy teljesen eladósodott, nyomorgó helyén a napokban közel ötszáz fát, örökzöldet vágtak ki a városkán áthaladó főút mentén. Mindent: a 10 éves gyönyörűen rendben elültetett nyírfáktól kezdve a 15 éves ezüstfenyőkön át a 30 éves pompás tujákig. Mert pályáztak városkép-rendezésre. Majd ültetnek most több száz új fát…Belebetegedtem. Sírok, forog a gyomrom. A tehetetlen düh, a szomorúság. Eddig is el akartam innen menni, de most úgy érzem, elviselhetetlen ez, ami történt. Nyáron itt nagyon meleg van és nagy por…legalább eddig volt némi árnyék. 5 km-en keresztül. Most akkor ez mi? Mi van itt velünk? Ennek a pályázatnak az önerejére volt pénze a mi önkormányzatunknak?
Köszönöm. Bocsánat, ha zavartam:-(

Csakúgy mondta:

Az ablakom alól kibarbárkodták a kedvenc fűzfámat. Csonkig vágták. A kis fogadott gerlepárom meg hontalan lett. Nem tudom ez miért van így, de szomorú…

Judit mondta:

Kedves Csillag63!

Igen olvas itt még valaki, én olvasok.Hát amiket irsz a kivágott fákról: Lucifer ténleg ott van mindenütt, vagy mindegy hogy nevezzük a gonoszt, lehet Sátán, ördög.
És ismerem azt a talajtalan érzést, amikor az ember padlót fog, ugy érzi kihuzták alóla a szőnyeget. Ahogy olvastam az irásod Apukám jutott eszembe, amikor felnöttként felháborodva meséltem ami kizökkentett, megértően bologatott, és mondta nézzünk körül mit csinálhatunk, a munka jó mindenre, gyere mosogassunk el…és mivel a négy gyerekem, meg barátaik után mindig volt mit mosogatni, és mellesleg ezt utálom a legjobban a házimunkák közül,.. és egyik poharat a másik után elkezdtem mosogatni, ugy hogy sokszor azt sem tudtam hogy hivnak, és lassan kezdett összeállni a világ, és amire minden edény a helyére került, valahogy bennem is elkezdödött valami rend.Müködik azóta is.Apukámnak majd 9O évig müködött, ha kibbillenek egyensulyomból, elkezdem magam körül a legagyatlanabb, legjobban utált munkát csinálni, és mire a végére érek, már van egy sikerélményem, ami örömet ad, kiemel, felemel, és mindenképpen a MAGAM DOLGÁVAL KEZDEK FOGLALKOZNI,mi is az én dolgom?
És leirom Neked Lucifernek mit válaszol az Ur arra amit fentebb idéztem Madách-tól,hogy Lucifer fenyeget mindent tönkretesz:
“Az Ur:
….Megsemmithetnélek, de nem teszem,
Számüzve minden szellemkapcsolatból
Küzdj a salak közt, gyülölt idegen,
S rideg magányod fájó érzetében
Gyötörjön a végetlen gondolat:
Hogy hasztalan rázod porláncodat,
Csatád hiu, az Urnak ellenében. ”
Tehát a gondolataim még anyag, ott tud rombolni Lucifer, de ha kiemelem magam, mi a dolgom, mi a célom, már felemelem magam szellemi szintre, ahonnan számüzve van.
Hát ez jutott eszembe kedves Csillag 63 amikor olvastam irásodat sok szeretettel irtam saját tapasztalatom, hogy én a kibillent egyensulyommal, talajtalanságommal mit kezdek.

Csillag63 mondta:

Köszönöm, kedves Judit.
Igen. Ez működik. Ez ősi, bölcs dolog. És ilyen mélyen átélt fájdalmak útján leszünk majd mi is egyre idősebbek és talán bölcsebbek.
Azt hiszem, én-szerintem nemcsak én- most ébredek a több, mint 15 éve tartó rózsaszín spirituális álomból…nagyon fáj.Vízöntő vagyok és Sárga Csillag…És már az sem biztos, hogy Vízöntő….és már semmi sem biztos..:-))))
Tényleg: Semmi nincs

Anna mondta:

Kedves Csillag 63!

Még más is olvassa a hozzászólásokat, és elindult bennem is egy segítési vágy, hogy a jelen helyzetedben mankót kapj. Én egy vidéki város mellett élek falun – városi lány vagyok -, és közöm van a jógához, mint tanhoz. Megvannak a magam feladatai – skorpió vagyok, 2 gyermekes anyuka, aki tele van párkapcsolati feladatokkal -, de mégis azt mondom, hogy amikor kész van az ember változtatni, akkor megjön egy csatornából a segítség. Kúnó nagyon emelkedett szellem (lélek), és hihetetlen a kiáradása a leveleken keresztül. Ritka manapság az ilyen, hidd el, sok az “igehirdető” kellő tapasztalat és emelkedettség nélkül…
Amiért írok az az, hogy egy meditációs technikát ajánlok, amit én is a napokban kezdtem el, mert érzem, hogy kibillentem a lelki békémből, sok a nyomás, elönt a sok feladat.
Ébredés után 10 percet meditálj. Egy széken, egyenes háttal ülve (jógát gyakorlóknak törökülés is jó, egy a lényeg, az egyenes hát), és hunyd be a szemed, engedd magadba a tavasz illatát, a madárcsicsergést – ha van még a fák hiánya miatt -, és mondogasd esetleg, hogy béke, béke, béke… vagy szeretet, szeretet… Esetleg egy kellemes meditatív zene még rásegít a mélyüléshez. A változást 3 hónap múlva fogod tapasztalni: megerősödsz belülről, nyugodt vagy a döntéshelyzetekben, és nem fájnak már úgy a kinti világ dolgai, mint korábban. Egyet viszont tenned kell: minden reggel, ébredés után, amikor a tudatod még letisztult az alvás által, leülnöd, és befelé figyelned. Ez az ára. Lehet korábban kell kellj, de a lelked hálás lesz hidd el!
Szeretettel ajánlom ezt minden kedves olvasónak, hogy belülről megerősödvén a külvilágon is változtatni tudjunk, mi tudatosodásra hajló emberek!
Áldás veletek!
Anna