Csillagüzenetek

Lezárás és Rendbetétel

2010. Sze. 18

Most úgy kell fogalmaznom, hogy “nehéz” időszakon vagyunk túl, bár nem célom ezzel semmiféle “rosszat” erősíteni senkiben. A “nehéz” alatt pusztán azt értem, hogy minél nagyobb feladatot vállaltál erre az időszakodra, a tisztulási folyamatok annál erőteljesebbek lehettek életedben – és ennek még nincs vége.

Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, hogy “minden rendben van” – ezt a gondolatot fogadd be az Égtől, a Teremtőtől, s ezzel erősítsd lelked minden szinten, hogy alaprezgéseddé váljon akkor, amikor azzal találkozol életedben, amivel nem biztos, hogy az ego és az elme szintjén találkozni szerettél volna. Mert ha nem tudsz valamit elfogadni, nem tudsz valamivel azonosulni a mostani időszakban, akkor az arra hívja fel a figyelmedet, igen erőteljesen, hogy tágulnod kell, befogadóvá kell válnod, és magad mögött kell hagynod valamit.

Az Úton egyedül csak az jön eléd, amit te Ültettél oda – semmi más. Ezt nagyon fontos, hogy tudatosítsd, ám azt is, hogy nem kell utána teherként cipelned magaddal az Úton összeszedett dolgokat – tanulj és lépj tovább!

Szeptember 14-én fordult a Plútó mozgása “direktbe”, azaz véget ért egy időszak, amely május óta tartott, amióta a Plútó hátrálva haladt az égen. A megfordulása előtt ugye haladása lelassult majd meg is állt az égen, és ebben a mozdulatlan állapotban erősödtek fel a belső világunkban azok, amelyeknek át kellett alakulnia. Ezért is hívom fel újra és újra a figyelmet, hogy az új befogadásához ki kell tudnunk ürülni – azaz minden régit el kell engedni.

De szerintem sokan nem is sejtik, hogy itt milyen “régi” dolgokról van szó. Egyrészről, azt a módot derítsd fel életedben, hogy hogyan nyerted el másoktól az erőt, illetve hogyan feküdtél alá mások játszmáinak, hogyan szolgáltad az ego létbizonytalanságából fakadó létezni akarást. Ezek a játszmák nem csak a párkapcsolatban jelentkeznek erőteljesen, hanem az élet minden területén.

Például nézd meg, hogy hogyan viszonyulsz a barátaidhoz, a spirituális tanítókhoz, a spirituális tanokhoz, a munkahelyeden mit engedsz meg és miben veszel részt? Hol cselekszel félelemből azért, hogy a biztosnak hidd kapaszkodók megmaradjanak életedben? Itt is nagyon mélyen érdemes most belenézni a tükörbe, mert el sem tudjátok képzeni, hogy milyen kapaszkodók lehetnek az ember életében… Eléd fogja hozni az élet ezeket, ha a tudatod fényét erre a kérdéskörre irányítod…

Ugyanis most vasárnap-hétfőn (19-20) lesz erőteljes a Nap és a Neptunusz-Chiron kvninkunksz kapcsolata, mely FELDATOT hordoz magában, amelyet érdemes megoldani: azaz lenézni a lélek legmélyére és megvizsgálni az ott tárolt sebeket, hogy miért és mikor hisszük azt, hogy a világ bánt bennünket, nem szeret bennünket és ellenünk van. Ezek a félelmek most felerősödhetnek, amikor azt gondoljuk, hogy depresszív elvonulásra van szükség, a sebeket nyalogatva, hogy elbújjunk a belső félelmeink elől.

Itt van az ideje Fényt vinni a lélek mélyére, és szembenézni a saját félelmekkel, szembenézni a külvilággal, hogy miért hisszük azt, hogy minket bánt, hogy áldozatok vagyunk a világ kezében. Aki nem tudja felvállalni saját felelősségét a félelmei mögött, az egyre mélyebbre és mélyebbre kerülhet a saját lelkének bugyraiban, pedig most itt van a tisztításnak a lehetősége.

S említettem a Lilith – Merkúr szembenállást korábbi írásomban, ez a szembenállás most vasárnap-hétfő szintén egzakt lesz, tehát újból itt az ideje annak, hogy a saját negativitásunkat felismerjük és Beavassuk magunkat abba, hogy ezt uralni tudjuk.

– – –

Vasárnap (19-e) lesz aktív újra a Jupiter – Uránusz együttállás, tehát ismét itt van erőteljesen az Új befogadásának a lehetősége, de mint említettem, az Új csak a régi félelmek és régi szokások kipucolásával találhat el hozzánk!

Tanács: gyújtsunk egy gyertyát, és kérjünk a Forrásból ragyogó arany fényt, és vonjuk ezzel körbe auránkat. Majd induljunk el befelé és keressünk félelmet, sötétet, dühöt és agressziót magunkban. Amint ilyet érzünk, akkor gondolatban kérjük a Forrás arany fényét, hogy tisztítsa ki belőlünk ezt, vonja körbe, ölelje át minden alacsony rezgésünket. Mi pedig engedjük elszállni ezeket, és érezzük, hogy a helyére a magas tudatosság aranyló fénye költözik.

Érdemes ezt naponta egyszer elvégezni, és ezzel tisztítani magunk energiaterét.

– – –

A Nap további izgalmas helyzetbe fog kerüli 21-én, szembenállásba kerülve a Jupiter-Uránusszal. Ez lesz igazán egyfajta fordulópont az Őszi Napéjegyenlőség előtt, hogy meghozzuk magunkban a régi elengedését és az új befogadását! Ezért a Napéjegyenlőség előtti három napot ezzel érdemes tölteni: LEZÁRÁSSAL, rendbetétellel, és azzal, hogy kinyílunk az új felé.

Érdemes a fentebb leírt gyakorlatot 20-21-22 -én minden nap elvégezni.

Majd 23-án hajnalban leszáll a Nap az alsó égboltra, azaz belépünk az Ősz-be, az Őszi Napéjegyenlőséggel. Ezen a napon, mivel Telihold lesz, az időt pihenéssel és ráhangolódással érdemes tölteni.

73 hozzászólás

Réka mondta:

csoda csodát követ :) hihetetlen, ahogy minden összevág, Balázs, az “Ég” áldjon meg :D ezekért az írásokért!!!!!!

Szilvi mondta:

ez mellbe vágott :S

Luca mondta:

Kedves Balázs!
Nálam a helyzet a következő: nagyon rövid ideig éltem együtt a szüleimmel, most több mint 80 évesen nem akar ott maradni ahol van jelenleg /egyedül él/, mivel senki nem vállalja el a gondozását /eléggé agresszív,kötözködő/ rám hárul a feladat, sok-sok kérdőjellel!Múlt elengedése, tisztulás és elfogadás?! Megajándékoznál ezzel kapcsolatban a személyes gondolatoddal?

Princess mondta:

…és mikor azt gondoltam, hogy ennél rosszabb nem lehet, akkor rájövök, hogy de!
Pár nappal ezelőttig azt hittem, hogy életem egy adott területére vonatkozik ez a “nagatív” időszak, melyből egyszer csak úgy ébredek fől, hogy végre vége, de nem.
Azt tudtam, hogy a munkában is változás lesz, csak azt nem sejtettem, hogy n em tudok ez ellen előbb tenni, hiszen eddig tudtam… és most kiderült, hogy nem jött össze!
Egyszer már átéltem ilyet, mikor az embernek szinte minden mankója elszáll és akkor a barátaim tartottak életben…
Még közel sem vagyok abbban a helyzetben, de már ha a hideg szele megérint, pánikolok.

rdi mondta:

“az ego létbizonytalanságából fakadó létezni akarás”

Kifejtenéd, kérlek, hogy ez mit jelent?

Ritus mondta:

Én próbálok lezárni és rendbetenni egy dolgot, de nem sikerül, mindíg visszajön, mint a bumeráng, mikor azt hinném, hogy ok. rendben van, akkor történik valami és minden kezdődik előlről.
Lehet nem kéne tiltakoznom és akkor lenne rendben minden? Majd kialakul, remélem.
Köszi Balázs a fenti írást van min merengeni.
R

Kata mondta:

Fúúú!:)
Már kb fél éve olvasom a Balázs gondolatait, és most végre mosolyogva olvastam!:)
Tudatosan figyeltem magamra a nyáron, és most szeptember elejére csúcsosodott ki a lényeg. Pontosan így történt minden, ahogy most leírja, 10 éves beragadást sikerül kidolgozni magamból (megjegyzem nagyon sokat imádkoztam, hogy így legyen) és most elkezdtem arra figyelni, hogy “na, mi maradt még, ahol nagytakarítás szükségeltetik???”:)) És persze meg is találtam, szóval annyi dógom van még!
Hatalmasan jó játék ez, mégha néha bele is akarok halni a drámákba.:)))
Észrevettem, hogyan huzigálom a “díszletemet” a munkában: Most dolgozni akarok, legyen sok munka, pezsgés –>meg is kapom 1 napon belül, megőrült kollegákkal, és akkor én is becsavarodom persze, jönnek a szituk, amikben ki kell állnom magamért.
Most nyugit akarok, ne legyen sok munka —> 2 napon belül lehiggadnak a kedélyek, mindenki szeret mindenkit, és ráérek befelé figyelni.:)))
Még fel kell fognom, hogy mindezt én idézem elő, és meg kell tanulnom bánni ezzel az erővel.
És persze ezt rá kell vonatkoztatni a magánéletemre is.:)
Imádok élni, és köszönöm a Balázsnak, hogy irányítja a figyelmem!:))

Meli mondta:

Kedves Balázs!
Döbbenetes az egybeesés nálam is!
Sok-sok erőt és kitartást mindenkinek!

V.JUDIT mondta:

Kedves Balázs!

Ismét nagyon betalált az írásod.. mindig megértem ilyenkor, hogy amiket átélek, amik feljönnek a mélyből, azok nem ellenem vannak, hanem értem történnek.. ismét nagyon köszönöm írásodat, és kívánom, hogy neked is sikerüljön az őszi nagytakarítás! Ölellek: Judit

Angyallili mondta:

Kedves Balázs!
A szívemből szóltál, és írsz! Köszönöm az odafigyelésed, a segítségedet, szavaid útmutató és gyógyír a lelkünknek!!
válaszul küldenék neked és mindenklinek egy szép gondolatot:
* Legyen ma béke belül. Bízz abban, hogy pontosan ott vagy, ahol lenned kell. Ne feledkezz meg a végtelen lehetőségekről, amelyek a hitből születnek Benned és másokban. Használd azokat, amiket adnak Neked, és add tovább a szeretetet, amelyet kapsz. Légy elégedett önmagaddal, úgy ahogy vagy. Hagyd ezt a tudást beépülni csontjaidba és add meg a lelkednek az éneklés, a tánc, az ima és a szeretet szabadságát. Ez mindannyiunk számára létezik. *
Mindenkinek szeretettel: Lili

Anikó mondta:

Egy hete tökéletesen éreztem magam, büszke voltam magamra, hogy igenis megy nekem ez a “minden úgy jó ahogy van” állapot. Olyan jól haladtam, úgy éreztem végre letudtam a hullámvasutat…szombatig. Olyan jó lenne leszállni már róla, teljesen. Már nem tudom mit kellene máshogy gondolnom, máshogy éreznem, máshogy elengednem…mert ha vmiről úgy érzem, hogy szépen lezártam, elengedtem visszatér…újra meg újra. Annyira nem amennyire én szeretném..csak annyira, hogy ne felejtsek. Nem tudom, hogy ez vmi próba vagy lecke..most akkor elengedni kellene vagy türelmesnek lenni…én még nem látom a csodát KINT..ezek szerint az “én készülékem” még nem egész.
Remélem tényleg túl vagyunk ezen a nem könnyű időszakon. Jó lenne..

Anikó mondta:

Köszönöm Balázs! Áldás kísérjen mindenkor!
Legalább most tisztán látom, hogy mi miért történt/történik.

Köszönöm, megerősítést kértem, Általad megkaptam.

Anikó

Ancsúr mondta:

:) úgy látom Anikóknak egyszerre jut eszükbe írni..legközelebb már ezen írok, hogy megkülönböződjünk.

Dreyer Julianna mondta:

Nagyon jókor jött leveled, mert valami nagyon tör felfele. Úgy jöttek elő a dolgok, mintha egy harcos lennék, akit eddig elnyomtam. De a lényeg, hogy ezt a harciasságot kordába kell tartani, de azért jó, hogy kijött. Köszönöm Juli

Ági mondta:

Sziasztok:)

Olvasva a fentieket, az volt az első gondolatom,
hogy hogyan tudnám elmondani, hogy >már megint< ez a "búsul,jajongva sikong" /szabad átírat egyik nagy költönktől:) magyar mentalitásra hajaznak nekem a fenti sorok és úgy
gondolom nem ezek vagyunk, és nem ez emel ki a 'gödörből.

Mivel gyógyíthatatlan optimista vagyok,
és rendíthetetlenül hiszek a Gondolat teremtő erejében,
úgy látszik olyan erővel löktem föl a kívánságomat, hogy
azonnal küldték a választ egy e-mail formájában, ahol
-legalább is számomra – egy precizen megfogalmazott írásban
pontosan az van benne, amit én szerettem volna hozzá tenni:)

Küldöm szeretettel mindazoknak,
akiknek -velem együtt- szánva volt:)

http://www.scribd.com/doc/37723150

Horváth Gyöngyi mondta:

Kedves Balázs!
Őszintén köszönöm írásodat:-)

K. Erzsébet mondta:

Kedves “rdI”

Bár nem hozzám intézted a kérdést, engedd meg hogy válaszoljak – írjak rá valamit.
“Az egó létbizonytalanságából fakadó élni akarás”. Ez abból ered egyrészt az Isteni énünket-részünket nem ismeri el az egó. Az egó számára “csak akkor vagy létezel” ha valami felett uralkodsz”, valamit birtokolsz” ragaszkodsz” függesz valamitől stb. Mert csak így van vissza csatolása a létezéséről, csak akkor létezhet ha irányíthat, vezethet, manipulálhat stb. Jó esetben csak Téged, kevésbé szerencsés helyzetben másokat, mások felett, esetleg vagy akár jószándékunak tűnő dologban is, vagy még csak nem is jó érdeket-irányt-célt szolgál. Ezért mondjuk -én- általában azt nincs igazából a földön az emberekben teljes és feltételnélküli szeretet, mert az emberi-földi szeretet az ilyen. Csak az Isteni énünk tud feltétel nélkül, érdek nélkül szeretni, mert az van Istentől. Ezért kell(ene) elengedni az egót ill. a belőle fakadó dolgokat. “Nem szolgálhatunk egyszerre két Istent, mert vagy az egyiket szeretjük és a másikat utáljuk vagy fordítva”. Tanulni jött az ember a Földre és megtapasztalni, sok mindent, mindent.
Azért jött és kapott tesetet, hogy testben megélje a szeretetet is, a ragaszkodást is, függést, szabadságot, stb. hogy a tapasztaltakból felállítson egy saját és önálló hit, és értékrendet- rendszert ami az ő számára a legjobb és a legmegfelelőbb, a legközelebb áll az ő tapasztalataihoz ill. azokból áll, és ami megfelel vagy legalább is közel áll az Isteni értékrendhez, és szeretethez. Ezen tapasztalatok alapján kell dönteni, választani mindenkinek milyen úton, hogyan, milyen érték-hit-szeretet alapján kíván tovább élni. Az egó értékei szerint, ami nyilván nem kíván az emberről leválni, ő uralkodni, irányítani, és tanítani van. Igen, tanítani is! Ő általa is, tudhatjuk azt hogy van magasabb rendü szeretet: feltétel nélküli szeretet, azaz ill. az Isteni szeretet az ilyen. Ez csak akkor van – lesz bárki számára elérhető, ha elismeri Istent, az Ő létét. Azaz, azt hogy az Ő gyermekei vagyunk, tehát Istenek (mindenki). El és és befogadja magába: Istent és az ő szeretetét. Természetesen mindenki magaválaszt és dönt mindenben és minden felől. A felelőség is az övé a döntéseiért, azok következményeiért, mint mindenben mindig.
Ezért nehéz ez az időszak már jóideje, mert nem könnyü eldönteni. mi az igaz, a helyes vagy a jó.

Egyet tudok mondani segítségnek: gondolkodjunk Isten fejével és szeretetével akkor könnyebb, persze ha hiszünk benne. Végülis Ő teremtette a Földet az eget az embert, minden létezőt és élőt. Szerintem jól sikerült teremtések vagyunk, és adomány az élet, a létezés az hogy élhetünk! Főleg ha azt így és/vagy jól éljük meg.

Elnézést azoktól akiknek hosszú az írás.

Üdvölettel: Böbe

K. Erzsébet mondta:

Lemaradt egy fontos az előző írás végéről!

Csodálatos, fantasztikus bolygón: Földön élünk, melynek elképesztő légköre van. Elképesztően össze hangoltan zajlik benne-rajta az élet. Szerintem ez is, Isten műve, és előbb volt természetesen és nyilván valóan a Föld és utána jött az élet. És bizony ez káprázatos…..

Böbe

Radnicsné Marics Mária mondta:

Kedves Balázs!
Telibe talált az írásod, örülök az újnak és igyekszem elengedni, “lerázni” magamról a régi dolgokat.Nehéz időszakon leszek túl nemsokára.Sokat segítenek az írásaid, időnként megdöbbenek mintha rólam szólnának.Köszönettel:Mária

Etelka mondta:

Katának: csak az imádságon, a fohászokon, Istenhez intézett sóhajtásainkon, Jézus tanításain keresztül juthatunk el életünk kiegyensúlyozására, a tökéletes szeretetre, a feltétel nélküli cselekedetekre. Ezért ne tedd zárójelbe, hiszen azt mondja Jézus, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Mennyei Atyám előtt. Vállald úgy a Szentháromságot, ahogyan BÖBE is teszi.

Imádságos szeretettel: Etelka

Balázs Ilonka mondta:

Kedves Balázs!!!

Sajnos sok ember nem vállalja önmagát-tetteit-félelmeit, ha ezt megtudja tenni felszabadultságot tud teremteni maga körül, helyet ad az újnak.Régóta olvasom az írásodat az elengedésről, az új születéséről jó, hogy köztünk vagy sok mindenre felhívod a figyelmünket, amit szeretettel megosztasz velünk.Most van itt az idő, amit régen várunk!!!!!!!!!!

Ildikó mondta:

Ha már lezárás, akkor én az elmúlt kb. 1 évet nem is annyira lezárni, mint inkább megköszönni szeretném Balázsnak , és mindazoknak akik utamat segítették. Óriási fejlődésen mentem keresztül, és ennek köszönhetően az elmúlt napok drámáit teljes tudatosságban éltem meg. 18 éves bili borult ki a családban…nagyon durva dolgokat magával hozva….de nagyon helyemen tudtam maradni, és abban a tudatban , hogy “minden rendben van”, simán átléptem (átléptünk) a dolgok felett. Csodálatos volt ezt is megtapasztalni. Mármint a saját erőnket persze, mert amúgy a történések meglehetősen hátborzongatóak voltak. (Ezt nem részletezném.)
Mindenkinek kitartást és HITe megerősödését kívánom! Hinni önmagunkban, és az Isteni vezettetésben…ez a lényeg. :)

Emese mondta:

Lucának !
Kedves Luca! Egy szülőt végigkísérni utolsó útján óriási feladat. Bármilyen is legyen a természete – kedves, vagy kötekedő – rengeteg dolgot fogsz tapasztalni.
Én két év 8 hónapig vigyáztam édesanyámra. Ismerőseim kérdően néztek rám, miért csinálom. A lelkiismeretem ezt diktálta.
Az utolsó hónapokban, amikor már nem is tudta mindig, ki vagyok, és kérdezgettem erről-arról – gyermekkoráról, ifjúkoráról és fiatlaságáról mesélt sokat. Egy világ tárult ki előttem. Olyan dolgokat tudtam meg, amit koromnál fogva nem ismerhettem. Rájöttem családunkban lévő konfliktusok, viselkedésminták eredőjére. Rájöttem, hogy testvéreim és szüleink kapcsolatai hogyan és miért alakultak ki úgy, ahogy kialakultak.
Idős szülőt gondozni nemcsak azért nehéz, mert állandóan mellettük kell lenni, hanem azért is, mert a mi társadalmunk ezt a munkát nem értékeli. Egyedülhagyják mindkettőjüket. A családtagok, ismerősök, rokonok elmaradnak. Az ő hiányukat a szülő halála után fogod észrevenni. Nem biztos, hogy lesz, akire támaszkodhatsz. Pedig segítségre akkor lesz igazán szükséged. Amikor ujra kell kezdeni az életet, amiből egy időre kiléptél.
Azt tanácsolom, hogy amíg szülődet gondozod, tartalékolj mindent, amit tudsz. És főleg anyagilag ne nullázódj le. Mert a szülő halála után jönnek a számlák, átírások – s ha ezek a nullán találnak – hát – a csillagok sem fognak tudni segíteni.
Nehéz döntés, gondozod-e a szülődet, vagy sem. De az a néhány év vagy hónap elenyésző ahhoz képest, hogy egy ember 70-80 évig él. És sok helyzetet fogsz megélni, sok mindent fogsz megtanulni és bölcsebbé válsz. Én ezt az időszakot, amit édesanyámmal töltöttem nem cserélném el semmiért. Nehéz volt, de annál szebb.

Éva mondta:

Üdv!
Véletlenek pedig nincsenek.Régen gyújtottam gyertyát, ma ezzel kezdtem és azzal töltöttem a napot, hogy egy orosz származású energetikus könyvét tanulmányoztam. Vajon melyik részeket? A méregtelenítést és meditációkat, amik azokat a múltbeli eseményeket, embereket törli, tisztítja ki belőlünk amelyek egészségünkre ártalmasak. Valószínű ha odafigyelünk, testünk és lelkünk érzékeli mire van szüksége. Ám ezt újra meg kell tanulnunk.Nem véletlen az, hogy őseink szertartásokat, gyógynövényeket használtak. Vagy csak gondoljunk a ráolvasásra mely az elmébe hatóan utasítja a testet a gyógyulásra stb.

Bogi mondta:

HÁLA AZ ÉGNEK!!!!!!!!!!!!!
Boldog vagyok! Mert IGEN IGEN IGEN végig csináltuk!!!
Jöhet a következő lépcsőfok!
köszönöm mindenkinek!
:) :) :)
Gyerünk tovább!

Beata mondta:

Köszönjük, kedves Balázs !!!

NévFoki Éva mondta:

Nagyon jó minden írás és teljesen igaz!köszönöm.

Mate mondta:

Kedves Böbe és Emese!

Nagyon szépeket írtatok, köszönöm!
Az a baj, hogy tényleg nagyon nehéz a döntés, hogy mi is a
“valódi” jó. Jó lenne teljesen tisztán látni. Színről színre.
Nyomja az embert a döntés felelőssége is.

Üdv mindenkinek:
Mate

Janák Anna mondta:

Kedves Balázs!!!

Nagyon köszönöm Neked ezt az írást, mert a lelkemet és belsőmet így teljesen rendbe tudom tenni. Sok mindenben segítesz Nekem és gondolom másoknak is!!!

Köszönöm, hogy az Univerzumnak vagy őszinte közvetítője!!!

Anna

Bori175 mondta:

Ez egy nagyon jó hír, van rá esély, hogy a régi dolgokat elengedjük! Ez a tudat egész hetemre erőt fog adni.
Mindenkinek Kívánok jó helyen, jó időben napot!

kata mondta:

Etelka:

Igazad van, köszönöm a soraid.:)

Ölellek,
Kata

Győrffi Enikő mondta:

Szia Balázs,

Telitalálat az írásod, mint mindig. Köszönöm.
Nálam a lelkem/lényem legmélyére való lehatolás múlt szerdán megtörtént. Félelmetes volt, de egyben nagyszerű érzés is, ahogyan onnan feltört, felszínre jött, majd helyére fény került. Azt az estét végig bőgtem, nehéz volt elengedni, feloldani, de azóta sokkal jobban vagyok.
Nálam két hete a szerelem is beköszöntött, bár az igaz, hogy nem abban a formában, ahogyan azt én vártam. Várnom kell az illetőre, még nem is kis időt, mert neki még vannak dolgai, amiket rendbe kell tennie (szó szerint le kell tennie).
De tudom, hogy megéri várni.

Szép hetet mindenkinek!

Üdv, Engie

Ildikó mondta:

Egy kis kitérőt engedjetek meg:
Emlékeztetőül írnám, hogy akinek kedve van csatlakozni a Szilvásváradi kiránduláshoz, várjuk szeretettel! Röviden: Szept. 25-én, vagyis most szombaton kirándulunk. Utazás és ellátás egyénileg történik. Találkozó a kisvasút melletti parkolóban 10-11 óra között, majd gyalogtúra a Szalajka-völgyben, az Istállóskői barlangiig és vissza. Ha az időnkbe belefér, más ötletünk is van még, majd ott meglátjuk.
Üdvözlettel: a Léleklánc csapata – (A Csillagmag bölcsőből!)
http://www.leleklanc.eoldal.hu

K. Erzsébet mondta:

ETELKÁNAK!

Ez az elismerés minden létező dolognál jobban esett! Bár semmit sem a köszönömért vagy az elismerésért teszek, azért elmondanám kimondhatatlanul jól esik, és jó érzéssel töltött el ez most.

Köszönettel:
Böbe

Adri mondta:

Ez meg milyen kunszt:”kvninkunksz”?:o) Még ezt a kunksztot is meg kell csinálnom mielőtt kicsit könnyebb lesz?:o)

(Én már a végemet járom egyébként és mindenen nevetek nyomoromban, kérlek ne haragudjatok egy szegény szerencsétlenre, nem gúnyolódni akartam. És közben azt dúdolom, hogy minden rendben van, minden rendben van…:o)

Ancsa mondta:

Biztos van valami oka, hogy épp ma találtam rá erre az oldalra..:-) Elfoglalom magam az előzmények olvasásával..KÖSZÖNÖM előre is:-))Van min gondolkodnom.., lezárnom..és ami nagyon igaz:
,,Az Úton egyedül csak az jön eléd, amit te Ültettél oda ? semmi más. Ezt nagyon fontos, hogy tudatosítsd, ám azt is, hogy nem kell utána teherként cipelned magaddal az Úton összeszedett dolgokat ? tanulj és lépj tovább!”

K.Erzsébet mondta:

Kedves Mate!

Neked is köszönömkedvességedet.
Valóban nehéz sokszor dönteni, mi helyes – jó vagy az igaz.
Sajnos csak utalni tudok a soraimra, aki tud, megtanul vagy legalább megpróbál hinni Isten feltétel nélküli szeretetében, gondoskodásában, törődésében stb. az mindig tudni fogja mi a jó vagy a helyes. Ehhez kell az a feltétel nélküli benne- szeretetében-törődésében-gondoskodásában való hit és bizalom.
Nekem ezt az adja-adta meg (sok egyéb mellett!) hogy aki ilyen Földet, világot, embert-embereket képes a szeretetével létrehozni ami ennyire tökéletes!
az kizárt, képtelenség hogy rosszat akarna nekünk, hiszen Ő teremtett bennünket szerintem!
Nekünk kell dönteni abban, hogy miben hiszünk, vagy miben akarunk hinni, ezért van, ill. ez a szabadakarat lényege. Itt is mint bármikor és bármiben amikor döntünk utána koncentráltan a döntésünre kell figyelni, és annak megfelelően és tudatosan a gondolatainkra, szavainkra, tetteinkre. Nekünk kell önmagunkat megtanítani erre, összeállítani, felépíteni önmagunkat hogy a gondolataink, érzéseink, érzelmeink, tetteink összhangban legyenek a szívünk vágyaival, vagy ami mellett döntöttünk. Ehhez kaptuk a különböző érzékszerveket, képességeket, segítségeket melyek alapján kell eldönteni hogy számunkra, nekünk mi a jó, az igaz vagy a helyes. Ez lesz a Te érték és hitrended, amiből ki vagy elindulhatsz, és ami változik, változhat folyamatosan is akár! Amitől ez nehéz, az az, hogy az alapot is neked kell ki, vagy megválasztani. Na ez a nem mindegy! De szabadakarat van, bárki bármit választhat,az övé a felelőség!

Üdvözlettel:
Böbe

Zsuzsa mondta:

Szia Balázs!
Az írásod egy kicsit megnyugtatott. Csütörtökön elmnetem taicsizni, megkevertük egy kicsit az energiákat. És feltámadt bennem az agresszió. Azóta mást sem csinálok, mint előjönnek az agresszivitásomat tápláló emlékek, én meg útjukra engedem őket.

ti-mi mondta:

jó olvasni amiket és ahogy írtok
itt is tapasztalom, hogy vannak még jó emberek
és egyre többen
:-)
szer-e-tettel

Mónika mondta:

Hát igen, nálam is újra és újra visszajön az elengednivaló…na jó most már elengedem. Menjen Isten hírével! :-)

Ági mondta:

Sziasztok:)

Ezt ma láttam és mindenkinek elküldöm,
mert azt hiszem Nick Vujicic az az ember,
akitől mindannyian tanulhatunk!

http://www.youtube.com/watch?v=Gc4HGQHgeFE

http://www.attitudeisaltitude.com/

Luca mondta:

Kedves Emese! Köszönöm segítő és támogató írásodat.

Myra mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon szépen köszönöm!
Pontosan ez történik. Amikor úgy érzem, hogy már nagyon mélyre ástam magamban, annyira mélyre, hogy ennél lejjebb már talán nincs is…. akkor történik valami… és gondolatok nélkül fájdalmasan zuhanok….
Hát igen ezek az elmúlt 2 hét fájdalmai.
De örülök. Ilyenkor azért örülök. Mert tudom – és Te is megerősítesz -, hogy semmi sincs ok nélkül.
Tényleg elengedtem embereket, helyzeteket.
Köszönöm az írásaid! Köszönöm, hogy a tudásod megosztod velünk!
Üdvözlettel: Myra

Magocska mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm, újra :) Bár, csak most sikerült elolvasnom, hihetetlen h. milyen óramű pontosággal történik minden bennem :)
Csodálatos és fantasztikus helyen és időben vunk. Az Univerzum és a Bolygók a segítőink, tudom h. néha nehéz ill. elég furcsán segítenek….nekem is…. de ezek mind a MI boldogságunk és magasabb szintre emelésünk miatt történik. Hiszem és tudom h. “MINDEN RENDBEN VAN” ÉS LESZ :)… ezt mondogatom én is magamban állanóan, főleg ha nagyon lehúznak a félelemeim.. mostanában előjöttek ;) Igyekszem ezeket megélni és átalakítani és egy pozitív erő formába önteni.
Nem könnyű, de ezt vállaltuk… ezen az úton végig kell mennünk. ….érdekes… a Mátrix film egyik mondata jut most az eszembe…”ami elkezdődött az véget is ér”… csak POZITÍVAN :)

Emese mondta:

Kedveseim!

Szeptember 10-én megszületett az öcsém kislánya 79 dkg-mal hat és fél hónapra. Egy darabig inkubátorba fogják tartani, amíg el nem éri a 2.5 kg-ot. Anyukájának van teje amit minden nap bevisz a babának és a nővérek köldökön keresztül etetik.

A fiam és én aznap regel szep.10-én fogtuk a hasunkat. A fiam vese gyulladásra gondolt. Akkor már tudtam, hogy a baba meg fog születni. Sajnos azt is átérzem, hogy a babának fáj amikor a köldökén keresztül etetik. Pedig ök Hamiltonban vannak én Torntóban. több mint 100 km a távolság.
A fiam el van keseredve, hogy olyanná válik mint én. Mert itt is van jó oldala és kellemetlen oldala az egységet érezni. Mert nincs jó rossz nélkül, gazdagság szegénység tudat nélül…

A bíró kimondta a házzasági válásomat szeptember 9-én.
Valamit befejeztem. Kösz Balázs a jó tanácsaidért. Valóban le kel zárni egy részt az életünkből hogy újat tudjunk építeni. A csillagokkal valóban együtt élünk.
Szeretettel:

Emese

Sirály mondta:

KÖSZÖNÖM!!
Lehet, más is így érzi, de most nagyon aktuális számomra, amit írtál, kedves Kunó! Megerősítetted bennem azt az elhatározást, amit eddig is meg akartam hozni, de mindig bizonytalan voltam a helyességét illetőleg. Pedig most már tudom, hogy rég meg kellett volna tennem.
KÖSZÖNÖM! Sirály

Claire mondta:

Drága Mindenki!

Itt vagyok egy hatalmas tiszta Fényburok közepén!
A lelkem telve van kiáradó-befogadó-áramló szeretettel. Megérkezett hozzám az a Tiszta Lelkű Hercegem, akinek én fényesítettem, tisztítottam magam! ITT VAN!!A szemében ott van az Életem!
Mindent átéltem eddig: a fájdalmaim, kínjaim, halálaim, áldozataim, döntéseim képessé tettek széttárni, átadni magam…
Itt vagyunk egy gyönyörűséges Új Lét kapujában!
Minden tiszta!!!
Ragyogás van.
Tudtam, hittem ezt.
És megismerek mindent, minden olyan egyszerű.
Egyszerűen CSODA!

Gyertek Ti is!!!! Minden rendben Balázs:-) Köszönöm, hogy vagytok.

Ivlisz mondta:

Claire…
Megyek…hogyan? Menni akarok. Le akarok tisztulni. De még mindig minden zavaros. Csinálom Balázs javasolt gyakorlatát. De még mindig minden kusza. és olykor sötét. FÉNYT szeretnék én is.
Hogy érted el?

Claire mondta:

Drága Ivlisz!

A sötétemben én is gyertyát gyújtottam. Láttatta a Hitem.
Amikor jött a kétség és félelem-érzés kérdések formájában, egyenként megválaszoltam feketén-fehéren. Sírtam, imádkoztam, engedtem. Nem tiltakoztam. És sorra átment rajtam. Béke lett benn.
Sokszor kellett ezt megtennem, de egyre bátrabban engedtem át magamon a félelmeimet.Amikor kisimult a lelkem, megköszöntem a félelmeimnek, hogy segítettek nekem.
Nem félek már félni:-) De valahogy eltűntek egyszerre.
1 évvel ezelőtt minden felborult az életemben viharos gyorsasággal, mint egy cunami…
1 évem alatt az egész életemet kellett feldolgoznom.
Döntéseket hoztam, melyek többsége “vakugrás” volt, csupán a hitem támasztotta. És egyszer csak beindultak az Égiek!!!
Minden segíteni kezdett! Égi Zene muzsikált nekem:-)))

Így történt valahogy drága Ivlisz…

Ivlisz mondta:

Köszönöm. Akkor kitartok, és hiszek :)

engel58 mondta:

Drága CLAIRE!
Örvendetes, hogy Neked ez sikerült!!!!!!!!Én még a kínjaim, rossz döntéseim, kétségeim, félelmeim állomásnál tartok.Az életemben nekem is felborult minden viharos gyorsasággal.
Én is szeretném már átadni magamat a szeretetnek. Most minden nagyon fáj.Ez a fájdalom amiből tiszta, ragyogásba lehet érkezni? Azt hittem már nem történhet semmi fájdalmas. De még tudott….
A csodát és az Égi zenét várom én is.

Pál Teca mondta:

Kedveseim!
Mi van akkor, amikor a sors állandóan visszatérít arra az útra,amelyről számtalanszor leléptél, hogy vissza szerezd a testi-lelki szabadságodat? Mi van, ha az egész életed erről szól?
Mi van, ha már nincs erőd változtatni, mert kifelé tartasz az életből? Mi van, ha már belenyugodtál abba, ami van?
Mi van, ha Isten is így akarja, vagy így választottad meg sorsodat és már így is marad, de a vágyad a szabadság után végig megmarad. A remény, hogy magad mögött hagyod mindezt,, csak az éltet még és várod, hogy mikor léphetsz át egy másik világba, ahol végre szabad leszel. Ezt nem pesszimistaként írtam, inkább bölcsességből.

Ági mondta:

Kedves Emese:)

Baráti körben már többször csináltunk ilyet:
ha valakinek segítség kell egészséghez-gyógyuláshoz,
imádkozunk érte egy megadott időben egyszerre.
Hívők a saját hitük szerint, a többiek pedig elküldik gondolatban a Jókívánságukat az érintettnek.
Ragyogóan müködik!!!

Kérsz-e ilyet a kisbabátoknak?

Ha igen, a honlapomra ugorva találsz e-mailt.
/Balázs nagyon klasszul úgy szerkeszti be a hozzászólást,
hogy csak a névre kell klikkelni és ugrik a website/

Sok szeretettel: Ági

K. Erzsébet mondta:

P. Tecának

Nagyon szép írás…
Nagyon várom hogy így legyen….
Bár szerintem én nem kifelé tartok az életemből, hanem épphogy most kezdődik….

jó volt, köszönöm

Böbe

Erika mondta:

Kedves Mindenki!

Érdekes minden hozzászólás olyan mintha mindenki egy hajóban evezne, van aki már partot ért van aki még evez-evez és nem látja, hogy hol a part a saját kikötője. Én azt hittem megtaláltam egy éve, de tévedés volt csak kinlódok és egyre mélyebre ásom magam a fájdalomba nem találom magam végtelenül el vagyok keseredve, erőtlen és fáradt vagyok. Úgy érzem senki nem kell és még is fáj a boldogság hiánya.

judit55 mondta:

Kedves Mindenki!
hiszem és tudom elengedni csak azt lehet, amiről pontosan tudom, letisztáztam magamban mi az.(igy fel tudom ismerni, ha újra támad) ezért szerintem legfontosabb a gyerekkori minták, szüleinkkel, testvéreinkkel kapcsolatos helyzetek tisztázása, és párhuzamok felismerése a jelenben,
elengedni ezeket a fájdalmakat kell, mert minden nehézség amiket most tanítanak a bolygók abból származnak, félelmeink ott gyökereznek. sikerült nekem is megértenem az utolsó ilyen, de mégis legnagyobb félelmemet a napokban. Balázs cikke ebben óriási megerősítés, köszönet érte.

Princess mondta:

Balázs, igazad volt! Mert ez a pár nap maga volt a kín… nagyon régen éltem meg ilyen mélyen a félelmeimet, de mára már tényleg jobban vagyok. Bár nem változott semmi, de elfogadom sorsom! Tudom, hogy most ősszel sokminden fog megváltozni, mert egyrészt én így döntöttem!
Az elmúlt egy évben nagyon sok új dolgot tapasztaltam meg, amivel nehezen tudtam azonosulni és hiszem, hogy ezek nem azért kerültek a fókuszomba, hogy megmutassák mi ki/nem lehet az életem része…
Remélek és bízok!

kata mondta:

Ezt találtam nemrég, megosztom veletek, hátha valakinek segít:

A te életutad

Senki nem ismeri az utat, amely előtted áll.
Még soha senki nem járt ezen az úton,
és nem is fog más járni rajta,
mert ez a Te utad!

Olyan egyedülálló, mint amilyen Te vagy.
Igen, egyedülálló vagy, és különleges,
egyedülálló módon kell hozzájárulnod az életedhez:
ez a Te igazi rendeltetésed.

Menj hát az utadon,
menj azon az egyedülálló módon,
amely csak a tiéd, de ne próbálj mielőbb célba érni.

Mert nincsen cél.
Maga az út a cél, a cél csak az út vége,
és egy új út kezdete.

Élvezd hát utadat, a te egyedülálló,
csodálatos életutadat.
Engedd, hogy az élet mindennap
megajándékozzon, és ha készen állsz,
engedd, hogy ?belső mestered” vezessen!

Életed egyedülálló melódiáját ekképpen fogod
egyre tisztábban hallani magadban.
És énekelj! És énekelj!
Mert minden a Te örömödre teremtetett.
Az egész teremtés érted van!

(Márton Csilla honlapján találtam.)

Györgyi mondta:

Sziasztok!
November óta állando változások vesznek körül.Mindent elveszitettem amit csak ellehet vesziteni.Lakás,munkahely,szerelmem.Mindent elengedtem ami hamis volt.Most az életem teljesen forma mentes.Teljesen üres.Megtapasztaltam az Isteni békét.Mikor már semmid sincs amihez görcsösen ragaszkodnál,semmi sincs ami a rabjává tenne, akkor körül vesz a végtelen csend.Ée ebben a csendben már csak a jelenpillantra figyelsz.Keresed a harmóniát és az egyensúlyt.És egyszer csak észrevétlenül megtalálod.Hirtelen nem ismered fel,csak valami békés boldogság vesz körül és nem tudod mi az.Majd mikor állandová válik ez a békés csend akkor ismered fel,hogy mi is az.
A hamisság eltávozott,meghalt.Most olyan formákkal töltöm be életem amik tiszták,öszinték.Nem cimkézem fel öket,ugy fogadom el öket ahogy vannak.Azt keresem ami engem szolgál és nem én szolgálom őt.
Nem leszek többé rab,szabad akarok lenni.
Kivánom,hogy Ti is tapasztáljátok meg Isten Békéjét.
Sok sok kitartás és hit.

Mónika mondta:

Szia Györgyi!

Ez nagyon szép, de remélem azért van mit enned! Mert ha mindent elveszít az ember, azért valamiből még meg kell élni. Az csak pénzből megy…még egyelőre. Sajnos.

Morzsa mondta:

Kedves Mónika!

Mint ahogy Györgyi írta…”azt keresem ami engem szolgál és nem én szolgálom őt.”

Vagyis nem lesz többet a pénznek a “rabja”!

Ne aggódj lesz neki mit ennie…Sőt most, hogy feloldotta a “rabságot”…még csak most lesz igazán meg “Mindene”…

Mónika Szívből kívánom, hogy minnél előbb átérezd – bármilyen fájdalmas is lesz- amit Györgyi írt és akkor megérted – majd-a sorai jelentését…

Mónika mondta:

Morzsa, most aztán jól megmondtad, gratulálok. :-D Átérzem én így is. Nem kell engem kioktatni, de a pénzből élünk ha tetszik, ha nem. Azt hiszem nem igazán értesz… De engem nem szoktak érteni, már megszoktam.

Nikoletta mondta:

Szeretném örömömet megosztani Veletek.
21-én belépett a Férfi az életembe,hatalmas mindent elsöprő szeretettel irántam és gyermekem iránt és az ismételgeti hogy eddig Rám kellett várnia…
Köszönöm Égiek, köszönöm ezt a csodát!

Pásztor Judit mondta:

Figyelem! Ma 12:45-kor Kapcsolatteremtés!
Egy kedves kapcsolatteremtő társamnak csapódott be a tudatába, hogy ma 12:45-kor menjen fel Dobogókőre és végezzen Kapcsolatteremtést. Erre többen éreztük a késztetést, így ott leszünk többen fizikailag, és sok társunk az ország különböző pontjain fog vélhetőleg ugyan akkor ugyanígy kapcsolatot teremteni.

Ez nem egy mentális, mentsük meg a földet, gyógyítsunk meg akármit, vagy horgonyozzunk le valamit akció. Bevallom a kisemberi részemnek fogalma sincs a miértről, de ez így van jól.

ha bárkinek kedve van, csak egész egyszerűen 12:45-től kb. fél órán keresztül legyen a Megfigyelő Tudat, Tudatosság. Csak engedd meg magadnak a teljes figyelmet, és érzékelj. Ne küldj senkinek semmit, ne akarj a fejedben semmit, csak LÉGY MAGA a FIGYELEM, engedd meg magadnak hogy az Univerzum végtelen intelligenciája nyílvánúljon meg rajtad keresztül, Te csak élvezd, figyelj és érzékelj.

szeretettel

Judit

Adri mondta:

Üzenet a Magyar népnek Gyury oldaláról .
Tartalmas, mindent érintő.
http://www.asztralutazas.hu/index.php/saumbra_csoport/-Uzenet-a-Magyar-Nepnek.html

Ági mondta:

Köszönöm Erikának, hogy eszembe jutatta

Richard Bach: Jonathan, a sirály

cimű könyvét.

Repülni, a repülés öröméért –
ezt kívánom kedves Mindannyiotoknak:)

Györgyi mondta:

Kedves Monika és Morzsa!
Mindkettötöknek igaza van de mégsincs teljesen.
Monikám,igen volt mit ennem mert van két felnött lányom akik segitettek ebben a nehéz idöszakban.De itt nem kizárolagosan a pénzről van csak szó.Nem csak a pénz rabjai lehetünk,hanem érzelmeink és gondolataink rabjai is.Egyensúlyban vagyok mert érzelmeim semlegesek.Senki sem tud bántani és én sem bántok senkit.Nem cimkézek fel semmit.Sem munkámat amit 5 hónap útán kaptam,sem a személyeket akik szembe jönnek velem.Nincs jó,nincs rossz,nics megfelelö,nincs ideális,nics szép,nincs csúnya,nincs visszataszitó.Egyszerüen Van.Elfogadom annak ami és ezért Hálát mondok.Mindenért Hálás vagyok,azért amim van,vagy amire vágyom.Ez a Hála terápia.Alkalmazzátok minnél sürübben és meglátjátok,hogy léteznek csodák.
Nem gondolkodom,mert akkor beindul a forgatókönyv üzem.Mert ugye mikor gondolkodunk akkor megoldásokat keresünk valamiféle problémára.Ilyenkor forgatókönyveket gyártunk futószallagon.Ezt igy oldanám meg, azt meg másféle képpen.És eképpen leszünk gondolataink rabjai,mert lehetnek jók és rosszak,pozitivak vagy negativak ezek a gondolatok.A forgatókönyv meg ugye lehet happy end-es vagy scrapy.Átadom problémám a Teremtönek és Ő tudja mit kell tennie.Persze nem oldodik meg igy minden probléma de ez jó azért,hogy döntéseinket ne elöitéletek alapján hozzuk.Döntéseinket mindig ugy hozzuk,hogy sem magunknak sem másnak ne ártsunk vele és akkor biztosak lehetünk abban,hogy problémánk a legjobban oldodik meg.
Alkalmazzátok a Hála terápiát.
Üdvözlettel Györgyi

Mónika mondta:

Szuper gondolat és életérzés Györgyi! Gratulálok és örülök, hogy tényleg van mit enned! :-) De tényleg, ez fontos és az is, hogy mi van benned, mi uralkodik rajtad, vagy hogy te uralkodsz-e magadon, az életeden, illetve, hogy rábízod-e magad a Jóistenre, aki minden rosszból kiemel, ha hiszel. Kicsit talán ellentétesnek tűnő gondolataim ezek, de igazából összefüggenek szerintem. A jó embereket segítik, ha baj van! Csak így tovább!

Puszi: Mónika

Erika mondta:

Kedves Ági!

Én meg neked köszönöm, hogy elolvashattam A sirály cimű könyvet :-)

Értem és másnak is ajánlom …
Györgyi, ha nem olvasta már tudja “élni az élet örömméért” ez csodálatos, hogy elérte. Kivánom Györgyinek maradj igy és add tovább, hogy az olyan tudatlanok mint én akarjuk az élet ugy élni ahogy a Teremtő megteremtette

Erika mondta:

Kedves Erika!

Bocsi, hogy szólok, de én szoktam Erika néven írni ide néha, és lehet, hogy a többiek azt gondolják a hozzászólásaidra, hogy én írtam, és ez félreértésre adhat okot. Légyszíves ne Erika néven írjál, hanem valami más néven!

Köszönöm.

Erika

Ui: betettem mégegyszer, mert a másik a link miatt moderátorra vár. (Bocsi Balázs)

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Erika!

Más a képetek… Meg lehet Benneteket különböztetni.
Engedjük meg mindenkinek, hogy úgy hívja magát, ahogy szeretné. :)

Balázs

Gyurcsik Erika mondta:

Köszönöm Balázs a szivemből szóltál, mivel nem értettem miért nem lehetek Erika mikor igy hivnak mert igy anyakönyveztek évek óta:-) tegnap olvasva nem tudtam válaszolni rá , de Te Balázs ki (meg)mentettél és köszönöm.
Én ugy gondolom nem az a lényeg ki irta hanem, hogy mit.

Egyébként régen olvasom a hozzászólásokat, de most éreztem azt irnom kell, nem fogok többet ha nem érzem kell. De ha igen más néven

Egy nagy ölelés ennek a csodálatos társaságnak.

Erika