Csillagüzenetek

Maja Naptár a CsillagMagon

2010. Már. 18

A Maják hatalmas csillagászati ismeretekkel rendelkeztek, sokkal nagyobb léptékben gondolkodtak, mint néhány földi év, és ismerték a csillagok járását, naptárukat a kozmosz ritmusa szerint építették fel, hogy összhangban tudjanak élni a világmindenséggel. Elég sok félreértés és torzítás történt a Maja kultúrával kapcsolatban, kicsit hasonlatos ami velünk Magyarokkal történt… hiszen, testvér nép vagyunk, mindannyian Plejádiak. A Maják a Maja csillagról érkeztek, míg a mi Napunk is a Plejádok része, – mi meg itt vagyunk.

Jómagam – még – nem foglalkoztam tüzetesen a Maja naptár rejtelmeivel, csak azt tudom, hogy amit mások által közvetítve olvastam, az analógiában mindig fedi azt, amit az asztrozófia segítségével az ember értelmezhet. Éppen ezért is szeretnék nagyobb teret adni ennek itt, a CsillagMag.hu oldalon.

A mai naptól kezdve (remélhetőleg minden nap) a Kitekintő oldalon letölthetővé válik az adott napi Maja Naptár, azaz mit mond a Maja Naptár számunkra. Aki foglalkozik vele, annak mindenképpen hasznos információkat tartalmaz, de a laikusok számára is érdekes ráhangolódni és megélni, megfigyelni életünkben a Maja Naptár üzeneteit. Ezeket az írásokat Keresztesi Mária készíti.

http://csillagmag.hu/kitekinto/

Két nagyon kedves ismerősömet-barátomat szeretném Nektek ajánlani, mindketten Máriák :) és a Maja naptárral foglalkoznak.

Egyiküket már régóta megtaláljátok a Linkajánlóban, Tölgyfa Mária, honlapja: http://majanaptar.freewb.hu/

És Keresztesi Mária, akinek nincs honlapja, de ha felveszitek vele a kapcsolatot, ő naponta küldi ezeket az információkat e-mailben.

18 hozzászólás

Krisztina mondta:

Kedves Balazs,

es hogy lehet felvenni a kapcsolatot a Keresztesi Mariaval?

Köszönet,

Krisztina

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Krisztina!

Pontosan így. Elküldtem az email címét Neked.
Szép napot,
Balázs

Éva mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon érdekel a maja naptár, de megnéztem, és sajnos teljesen érthetetlen számomra a nagyrésze. Aki készíti nem fűzne hozzá magyarázatot eleinte, hogy értsük a kifejezéseket, jeleket?

Köszönettel
Éva

Gabriella Tünde mondta:

Szép napot mindenkinek!

A maja naptárról nagyon sok mindent olvashattok
a rinri.hu oldalán!
Remélem segíthettem egy kicsit!

Kellemes időtöltést:
Gabriella

Mónika mondta:

Köszi Gabriella! Nagyon jó ötlet volt ezt kitalálnotok!!!

Pelyvásné Kelemen Erika mondta:

Én is kérem szépen Keresztesi Mária e-mail címét! :)

Kerion mondta:

A Maya naptár végpontja 2012.12.21-én van. És ha jól emlékszem, úgy 5200 évvel ezelőtt kezdődött. Akkor pedig volt egy elég látványos éghajlati változás, ami nagyon hirtelen játszódott le. Ez bizonyos területeken gyors és drasztikus eljegesedést hozott. Lehet, hogy a Noé-féle vízözön magas területekre került része fagyott gleccserré.
Dél-Amerikában, az Andokban az olvadó gleccserek alatt ezért találtak olyan még most is zöldellő 5-6 ezer éves növényeket, amelyeket a jég és hó konzervált a mai napig. Erről volt egy film a TV-ben, ahol a tudósok megállapították a növények korát és ezzel a gleccser keletkezési időpontját is, és azt, hogy ez nagyon gyorsan ment végbe.
A durván 6000 éves ciklus megegyezik a perióduson belüli korok időtartamával. A periódus az a 25920 év, amely alatt a Naprendszer az Orion spirálkaron belül 360 fokos mozgást ír le, azaz az indulási helyzetbe kerül vissza. A korok pedig az arany-ezüst-réz és vaskorszak, amelynek épp a végén vagyunk.
Most egyébként a vaskorszakon kívül az egész periódus is végetér, ezért különleges a helyzet. Sokkal nagyobb volumenű az átmenet, mint 26 ezer év óta bármikor, de még annál is különlegesebb. Szerintem, ami most jön, olyan még sosem volt. Ezért is óriási az érdeklődés iránta a Földön kívül.

Éva mondta:

Sajnos magyarázatok azóta sem lettek feltéve. Megnéztem az említett oldalakat, de az azoknak szól nyilván, akiknek van valami előképzettségük. Ez a teljesen laikusok részére érthetetlen!

Éva mondta:

Azt is megkérdezném miért nem az adott nap előtt, vagy az adott nap reggelén kerülnek fel a Maja naptár bejegyzések? Nem úgy lenne jó, ha előre ismernénk az adott napot jellemző dolgokat?

Kerion mondta:

A Maya naptár próféciáinál most sokkal érthetőbb és láthatóbb lesz az, amit március 26-a után tapasztalhatunk illetve láthatunk meg mindannyian. Ekkor lesz a Kárpát medencei eseményeket nagyban meghatározó ” Égi Királynő Kozmikus Jelenség ” 1 éves évfordulója.
Ettől az időponttól kezdve kerűlnek abszolút felemelkedett állapotba azok, akik kb 1 éve kezdték a “tanulást” a Fiastyúk /Plejádi/ tanszéken. Azaz Magyarország Felemelkedett lányai és fiai által kilép a FÉNYRE. Ez most mindennél fontosabb és káprázatosabb lesz mindenki számára. Ugyanis ez az “egyetemi” oktatás 1 év után eléri célját és jöhet a “diplomaosztás”.

Erzsi mondta:

Kedves Balázs
Én is szeretném elkérni,Keresztesi Mária email címét.
Köszönettel:Erzsi

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Éva!
Az adott nap reggelén mindig kiteszem. Marcsitól általában előző nap éjjelén kapom meg az anyagot, de akkor én már alszok. :)
De, mint írtam, Marcsi szívesen küldi mindenkinek e-mailben.

Minden jót,
Balázs
ps: Erzsi: küldtem.

Bodri mondta:

Sziasztok!

Marcsi napi infoihoz szeretnék hozzászólni. Elhiszem, hogy elsőre elég érthetetlennek tűnik, de elmagyarázni elég nehéz lenne, Marcsi ezt egy 2X2 napos tanfolyam keretében teszi meg, és még így is elég nehéz értelmezni. De ha nem tesztek mást, csak elolvassátok hangosan az első két részt, majd átugorjátok a közepét és a végén arra koncentráltok, hogy mire kell ma figyelni, máris közelebb kerültök a majákhoz. Van egy oldal a maya.at ahol meg tudod nézni, hogy a maja szerint te mikor születtél a Geburtsblatter-re kell menni benne, és ott beírni a születési dátumodat. Érdekes felfedezést kívánok!
Még csak annyi, hogy Marcsi ezt általában éjszaka írja, ezért nem tud előbb fentlenni, ugyanis neki nem ez a főfoglalkozása, “csak” nagyon szereti.
Üdv Bodri

Tóth Tímea mondta:

Kedves Balázs!

Én is kérem szépen Keresztesi Mária e-mail címét! :) Nagyon érdekel ez a téma!

Köszönöm az eddigi írásaidat,sokat segített megérteni a benn és kinn zajló történéseket!:)

További jó munkát kívánok:)
tóth tímea

Tölgyfa Mária mondta:

Kedves Balázs, Kedves Mindenki!
Én a ?másik Mária? vagyok, kit a Balázs megemlített a Maja Naptárral kapcsolatban. Én is felteszem a következő nap információit előző nap a honlapomra. Igyekszem napról- napra érthetőbben és egyszerűbben fogalmazni. Ezen kívül személyes elemzésekkel is foglalkozom.
A Maja Naptár nem egyszerű, de, ha ráhangolódunk a napok energiáira, talán könnyebb lesz életünk. A Szél pl. a kommunikáció napja. Ilyenkor egyszerűbb rendezni konfliktusainkat, hivatalos ügyeink. Nem azt mondom, hogy más napokon nem tudunk kommunikálni, nem kezdhetünk bele új dolgokba (Sárkány) vagy nem lehetünk kreatívak ( Csillag) , de ekkor könnyebb. Én évek óta figyelemmel kísérem a napi energiákat és mondhatom, ha visszagondolok egy-egy nap történéseire, leszűrhető annak a napnak az energiája, ami persze nem mindig pozitív, hiszen mint mindennek a maja energiáknak is van árny és fényoldaluk. Ezekből mi azt éljük meg, ahol épp tartunk, amire szükségünk van fejlődésünkhöz.
Üdvözlettel:
Tölgyfa Mária
Fehér Elektromos Világáthidaló
harmonia11@gmail.com
http://majanaptar.freewb.hu/

Judit mondta:

Sziasztok Mindenkinek !

Az oldal es az uj dolgok szenzaciosak es mindig nagy erdeklodessel olvasom.

Jo felfedezest es sikeres fejlodest mindenkinek.
Minden alkalommal kulon kell kerni a hozzaszolasokrol az ertesitest ??

Ma ejszaka lesz a James Sally Redfield altal vezetett globalis meditacio, amely a multkor elmaradt.
Par perc mulava kuldom a tartalmat !!!

M.S. mondta:

Kedves Mindenki!

Találtam egy nagyon jó és érdekes weboldalt, ami érthetően elmagyarázza a maja naptárban használatos jeleket, értelmezéseket. Ehhez “csak” angolul kell tudni. http://www.lawoftime.org/thirteenmoon/tutorial.html

Jó olvasást és tanulást.

Becker Edit Alice mondta:

Szeretném én is kérni Keresztesi Mária a-mail cimét.