Csillagüzenetek

Mire érdemes fókuszálni?

2010. Már. 23

Miközben e sorokat írom, a Hold éppen a Tejúton jár a Nimród csillagkép fölött, s lassan fel fog kelni a látóhatár mögül. Általában a Hold mozgását nem szoktuk figyelemmel követni itt a CsillagMag oldalon, hiszen nagyon gyorsan változtatja helyzetét, szinte minden nap külön írást lehetne ennek szentelni. Magának a Holdnak a változásait egyébként talán a legkönnyebb érzékelni a mindennapi életünkben, ugyanakkor az általa jelölt érzések hatása éppen ezért sokkal gyorsabban változik.

A Hold egy hónapban kétszer halad el a Tejúton, ezen alkalmakkor az intuícióink és a megérzéseink sokkal könnyedebben teremtenek kapcsolatot a Felsőbb Énünkkel, a Csillagokkal. A következő két alkalom legközelebb április 4-5-6?án és 18-19-20?án lesz, érdemes előre beírni a naptárba, és meditációinkat, lelki munkálatainkat, amikor belső sugallatokra van szükségünk, ezekre az időpontokra összpontosítani, illetve előtérbe helyezni.

Elnézést a kitérőért, sokszor nem tudom, mit fogok írni, amikor leülök a billentyűzet elé, és most a Hold a Tejútról ezt súgta nekem. :) No, de nézzük, hogy az Égi események tükrében mit is lehet tapasztalni, élni.

Túlléptünk március 20-án, a Tavaszünnepen, s most már a Fény teljes mértékben ?győzedelmeskedett? az alsó világon. És itt egyfajta képet szeretnék eloszlatni a polaritással kapcsolatban, mégpedig azt, hogy a sötét ,illetve az ?alvilág? valamiféle rossz dolog lenne, amin jó túljutni. Mind az univerzum, mind a természet rendje a változás, a körforgás, a rezgés, az ?egyszer fent, egyszer lent? állapota. Éppen ezért az elmúlt időszakot, amit esetleg az inaktivitás és tétlenség jellemezett, érdemes tudatosan átélni, átgondolni, mert nagyon fontos, hogy 100%-ban átéljük, nem csak a fényesnek és szépnek nevezett dolgokat, hanem annak a poláris ellentéteit is. Mert minél több mindenről mondjuk azt, hogy ?ez nekünk nem kell?, az a hátsó ajtón annál nagyobb erővel jön be.

Így, a Napfordulóig eltelt időszak a befelé fordulásról, a halálról, az alvilágról szólt, amikor is a Nap lent járt az Alvilágban ? s minden Hősnek, aki be akarja bizonyítani, hogy ő valójában nem ember, hanem Teremtő, le kell tudnia menni az alvilágba, és onnan előjönni átalakulva. S aki ezt az alvilágba menetelt szeretné minél jobban elodázni, az később annál nagyobb erővel húzza le magához.

– – –

No, de nézzük is meg, ezt miért fontos tudatosítanunk. A hétfői Napon a Szaturnusz került szembenállásba a Nappal. Ahogyan azt a hírlevélben írtam, ez valójában egy igen izgalmas ?jel? számunkra. Egyrészről a Szaturnusz jeleníti meg azt, hogy ?mikor minek jön el az ideje?, és ezáltal egyfajta korlátozottságot, szűk-séget is jelölhet. De csak akkor, amikor úgymond nem azt tesszük, aminek az ideje van, vagy éppen nem időtálló dolgokkal foglalkozunk. Ezért a hétfő napon, előtte illetve  utána, ha ehhez hasonló dolgok jelennek meg az életünkben, amiben úgy érezzük, hogy nem jutunk egyről-a-kettőre, korlátozva érezzük magunkat, nem tudunk kibontakozni, akkor nagyon tudatosan figyeljük meg, hogy ez az életünkben pontosan mit is jelent, hol jelenik meg, és mi lehet az, amit itt meg kell tapasztalni. Mert, ez a tapasztalat mindenképpen gyümölcsöző lesz számunkra, még ha most esetleg másképpen is éljük meg.

Mégpedig pont ezért szuper a Szaturnusz, mert arra hívja fel a figyelmünket, hogy most már a tapasztalatok síkján, VALÓJÁBAN mutassuk meg, hogy tudjuk-e használni a tudásunkat, ismereteinket.

A mai napon, kedden pedig a Mars került szextil fényszögkapcsolatba a Szaturnusszal, tehát nem csak a Cselekvő Én tekintetében érdemes megfigyelnünk magunkat, hanem a megjelenítendő erők tekintetében is.

A Mars mutatja meg azt az Erőt, amit megfelelő szinten alkalmazva hatalmas erőhöz jutunk. Ennek magas szintje az, ha önmagunkon túllépve, önmagunkat legyőzve haladunk előre utunkon ? ki mire fókuszálva. A mai napon (illetve még a hét közepén is) tehát az erőink felhasználását figyeljük meg, hogyan tudunk egy magasabb egységbe rendeződni. Azaz miként találjuk meg a Valódi otthonunkat, és melyek azok a minőségek, amelyekkel eddig küzdve nem jutottunk előre.

Figyeljük meg, hogy mi ellen küzdünk most éppen életünkben ? ez is egy nagyon jó jelző lesz számunkra, mert megmutatja, hogy min kell túllépni, hova kell fókuszálni valójában, és mi az, ahol esetleg nem vagyunk úgymond ?időállóak? ? ezeken a területeket átgondolva a tetteinket megtalálhatjuk, hogy mi az ami VALÓJÁBAN fontos és érték az életünkben.

– – –

A hét vége felé, pénteken kerül kvadrát kapcsolatba a Nap a Plútóval, ez pedig annak a megjelenítője lehet, hogy MINŐSÉGI változást tudunk életünkbe hozni. Ha ezekre a fentebb tárgyalt, hét eleji energiákra magunkhoz mérten rá tudunk érezni, akkor meg fogják szülni bennünk azt a vágyat, hogy merre és hogyan érdemes indulnunk.

A Plútó sokféle változásnak lehet a megjelenítője, ha esetleg olyat hoz az életünkbe, amely úgymond negatívan érint bennünket, akkor ne feledjük, hogy mit is jelent most számunkra a Plútó a Tejúton ? minden ami eltűnik az életünkből, valójában egy új és magasabb minőség beengedésére ad lehetőséget. Tudom, hogy sokszor ezt nehéz megélni, de talán segít tudatosítani a történteket. Ugyanakkor, mint írtam, a pénteki nap környéke mindenképpen megjelenít egy változást, átalakulást ? rajtunk múlik, hogy ezt miként éljük meg.

– – –

Holnap érdemes visszajönni az oldalra, új írás lesz megtalálható!

17 hozzászólás

Ritus mondta:

Szia Balázs!

“Figyeljük meg, hogy mi ellen küzdünk most éppen életünkben”

Olyan beteg lettem, hogy alig bírok lábraállni, ez elég küzdelmes állapot…..elviselhetetlen én nagyon nehezen viseltem mindíg is az ágyhogyz kötöttséget, azt hogy nem pöröghetek, mint a búgócsiga, ahogy szoktam.
“nemakarokbeteglenni!!!!!!!!!! Ilyen erőtlen plötty, kiszolgált, nyamvadt, elesett és kótyagosfejű, torokfájós, félfülére süket,szédülős, fogfájós, hasfájós ááááááááááá” Ez van bennem most…hmmm. Jöhetne már az a péntek :)

Jó kérdés mire is figyelek ilyenkor belül????? Megértettem, hogy idáig állandóan “agyaltam” “szellemeskedtem” “lelkiztem” magamon, és meg is oldotam mindnent, érzésem szerint, most jött el az ideje a fizikai szintnek, minden formában elég rendesen idetettem magamnak az már bizti.
Nagyon várom a pénteket :) már a gondolattól is jobban vagyok kicsit :) fény az alagút végén. Mindemellett van módom kipróbálni magamon a hagyományos gyógyszerek mellett mindent amit idáig is alkalmaztam, mikor valami bajom volt, illetve van egy szerelmem, aki idenyomatja az energiáját mikor kérem, jó régi szerelem ez lassan 18 éves :) lesi minden kívánségom…hmmm jó is ez a figyelem pont Tőle ez gyógyít a legjobban.
Áldás -békesség!
R.

Kiss Balázs Kunó mondta:

Ritus, pont ez a “nemakarooom” tanít a legjobban. :)

Mit nem akarsz? Miért nem akarod?
Figyeld meg az érzéseidet, ezek fognak elvezetni.

Hajrá és jobbulást,
Balázs

Ritus mondta:

Drága Balázs!
Köszönöm az útmutatást, igyekszem jobbulni. És elmerengeni azokon: a mit nem és miért nem kérdéseken :)
Rita

gab_i mondta:

Kedves Balázs!

Márciusban mikor járt a Hold a Tejúton?

Köszönöm,
gabi

Edit mondta:

Kedves Balázs!

Majdnem 20 éve szeretnék megszabadulni egy helyzetből, de bárhogy is kapálózok ellene, nem jön össze, mintha odafenn azt mondanák, nem lehet, ez a sorsod.
Van akire haragszanak a csillagok?

Mónika mondta:

Ne aggódj Ritus, ugyanúgy érzem magam most mint Te. Legalább ebben sem vagy egyedül. Bár tudom, ez általában senkit nem vígasztal! :) Én viszont nem küzdök ez ellen, hanem gyógyítom magam, ahogy lehet, ahogy tudom. Főleg a tudatommal, hiszen azt kell most leginkább gyakorolnom.

csillagevi mondta:

Ritusra is reflektálva: Sejti valaki, hogy miért olyan betegsége van most mindenkinek, hogy tartósan bedugul a füle napokra vagy hetekre a felsőlégúti satöbbi mellett? Mi az, ami kollektíven történhet ezzel kapcsolatosan? A legokosabb, amit kigondoltam az volt, hogy halljuk meg jobban a belső hangot. Hiszen ha be van dugulva a füled jobban hallod magad és kevésbé a külvilágot. Stimmel Ritus?

Ildikó mondta:

Én éppen egy berögzült minta ellen küzdök. A Szeturnusz valóban jelet küldött, hogy minek jött el az ideje párkapcsolati szinten, de amint ezt észrevettem, benyomódot az a bizonyos gomb, a régi minta, és félni kezdtem, most ezt hogyan oldom meg. Mert ha úgy gondolom, hogy hiába mondtam ,nem lett semmi de semmi foganatja….tehát ezután sem lesz, kár a gőzért….- akkor bizony kár volt minden amit az elmúlt hónapokban szépen felépíttem, és készítgettem magamban, hogy ha majd egyszer erre megint sor kerülne akkor így és így lesz! Most meg itt bénázok…és nagyon sok energiámba kerül, hogy előhozzam az új terveket, és kiiktassam a régi módszereket, nézeteket.
Szóval önmagam legyőzése…itt van terítéken minden amit csak írtál Balázs: jel, mi ellen küzdök, önmagam legyőzése. Ha minden igaz, és tényleg elő tudom venni belülről azt a magasabb minőséget, akkor tudok csak győzni. Nagyon kell most az az erő is amit írtál, hogy ne vesszen kárba a sok tanulás, felkészülés. Itt vagyok a megvalósítás kapujában, és reszketek.

Másfelöl viszont tényleg szépen beindult nálam a Mars, úgy múlt hét közepe óta , és más területeken, valóban már a tetteken van a hangsúly, és szépen jönnek az eredmények is. – Megint más területen pedig viszaállt az érdeklődésem a régi kerékvágásba, befogadó vagyok újra az újra(!). :)
Ildikó

Judit mondta:

A James es Sally Redfield altal vezetett globalis meditacio magyar OTTHONI ido szerint ejjel 1 orakor kezdodik.

Tovabbi info :

http://www.celestinevision.com

Kerion mondta:

Pénteken az ” Égi Király/nő/ ” hazai földre száll és lassan, de biztosan beköszönt az Új Világ, melyre rásegít a Nap Plútó kvadrát. Nem akármilyen 1 év telt el, s minden esély megvan arra, hogy Magyarország a Csodák Földje legyen.

Ritus mondta:

Kedves Mónika és Csillagevi!
Fülbedugulás….mi az amiről hallani sem akarunk???
Hát nálam van valami amit még tologatnék rendesen. Ez is tk. önmagam legyőzéséről szól.
Ami igazán zavar, hogy itthon nem tudom teljesíteni a feladataimat. És mindent más csinál meg, semmi nincs a helyén, minden össze-vissza van szóval nincs rend.
De legalább szép tavaszi az idő!

nashita mondta:

Ritus! A háziasszonyok rémálma, hogy rendetlenség, sok mosatlan edény és szennyes ruha várakozik sorjában :)
A család pedig nehezen érti meg, hogy ez nem azért van, mert összecsaptak feletted a hullámok, hanem mert épp beteg vagy és erőtlen.
Ezért nem szoktunk betegek lenni…vagy legalább is nem veszünk róla tudomást, mert el kell látnunk a családot.
Pedig egy ilyen állapot “megérdemelne” egy kis befelé fordulást.
Ne zavarjon, hogy nem tudsz rendet rakni, helyretenni dolgokat.
Ha alábbhagy a kórság, majd megcsinálod.
Kicsit átírva a mondást: “Amit ma megtehetsz, …holnap is megteheted :)
A házimunkára azt mondod “meg akarom csinálni”, a betegségre “nem akarom”.
Köszönd meg a jelen állapotod, mert ez is szolgálhat jó célt – pl. a befelé fókuszálást: mit akarsz és mit nem az életben.

kamilla mondta:

ha velem valami “rossz” tortenik mindig arra koncentralok, hogy mi ebbol a tanulsag. igy teljesen at kell elnem a nem kivant szituaciot, elfogadnom es higyjetek el, a tanulsag es a kiut igy sokkal gyorsabban kivilagosodik elottem.
neha van, hogy megertem a tanulsagot, de nem latom a megoldast,a kiutat. ilyenkor megfigyelo pozicioba huzodom vissza, ami azt jeneti, hogy hagyom a dolgok torteneset, a figyelmem altal nem haritom, hanem megelem – bar erzelmileg nem megyek bele minden jatszmaba- es azt mondom magamnak: isten adta ezt a problemat es hozza erot a megoldashoz. es lass csodat, az elet megy tovabb minden rossz utan es -eddig meg- mindig jora fordult.
mindenkinek jo mulatsagot kivanok- mert hat az elet ugy jo, ha elvezzuk!
a rosszat pedig azaltal elvezhetjuk, hogy tudjuk mennyivel gazdagabbak , tapasztaltabbak lettunk altala. : )

Ildikó mondta:

Hű de jót írtál Kamilla! Ez így igaz, és így kell élni. Én is így gondolkodom erről!
Ildikó

Ritus mondta:

Nashita és Kedves Mind!
Akkor most leírom mire is jutottam: nem hajtom a jövőben agyon magam, hogy ne legyek beteg. Kvázi nem kell a betegség ahhoz, hogy pihenni tudjak. Számomra ez ennyit jelent most.
:) R

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Gabi!

Márciusban a Hold a Tejúton 22-23-24-én és 8-9 -én.
Balázs

Sunrise mondta:

Kedves Mindenki!
Én is győzni szerettem volna magam felett. De ez HARC, és nehéz… Minek is ez?
Elfogadás és bizalom magam felé, és nem legyőzni, hanem belesimulni abba, ami jön, és dolgoztat. A magam részéről arra jutottam, hogy ha nem kívülről várom az elfogadást, akkor tudok megnyílni mások felé is, mert akkor már nem az önigazolásokat keresem, és nem az ÉRDEK-el, mit lép/mond/tesz a másik. Egyszerűen tudok Rá figyelni, és ezt érzi ő is. Túllépek általa Önmagamon.
Tudom, ezt annyian meg annyian leírták már, és kifacsart közhellyé vált, de van ennek egy mélyebb tartalma… visszatalálni egyre mélyebben és mélyebben önmagamhoz.
Egyre többször és többször jön az, hogy bárki jön szembe, érzem az összeolvadást, az egységet, néha már akkor is, ha éppen negatív tükör a másik.
Szerelmes vagyok mindenbe és mindenkibe! De megengedem magamnak, hogy visszazuhanjak, ha az jön. Hisz csak a változásom állandó. Micsoda paradoxon, és mégis milyen mélységesen igaz.
Belső szabadság: annyit kergettem külső dolgokban, annyira az illúzióim rabja voltam, jártam a poklaimban, és éreztem magam kalitkában… és most itt van, és érzem, hogy ez csak a kezdet! Már nincsenek feladatok, csak lehetőségek. Amíg mindez cél volt, távolinak tűnt és harcoltam. De bármilyen hülyén és nagyképűen hangzik is, csak elő kellett venni magamból. (Aminek a felismeréséhez azért persze kellettek a megélt harcok és azok felismerései is…) Bennem lakik az a pillanat, az érzés, amit kerestem, és hajszoltam. Hát elővettem, és ízlelgettem, és újraismerkedtünk. És egyszercsak bármikor elérhető vált, mint a legigazabb barát. :-)
Bocs, de nem lehet ezt jól megfogalmazni, mert egyből csöpögőssé ás sablonossá válik. Fogalmam sincs mi tud ebből átjönni.
Fogadjátok el magatokat, olyannak amilyennek éppen most élitek! Annyi és annyi módszer áll ehhez a rendelkezésünkre, hihetetlenül szuper időket élünk most.
De ne érjétek be a kicsivel! :-)
Üdv: S.