Csillagüzenetek

Nő átalakul, Férfi elindul

2010. Már. 07

Javaslom az előző írás átolvasását a folyamatok könnyebb átlátásához, hiszen ott hagytuk abba a múlt hét csillagüzeneteinek kifejtését, hogy a Merkúr és a Vénusz bolygókkal mi minden ?történt?. S ez a sor most csak folytatódik? Ugyanis, kedden 9-én kerül a Vénusz pontosan szembe a sokat emlegetett Szaturnusszal, és csütörtökön 11-én kvadrát fényszögkapcsolatba a Plútóval.

Tehát a vénuszi minőségek tekintetében ez igencsak radikális vagy akár romboló szintűnek megélt eseményeket jelölhet. Persze, mint azt már oly sokszor kifejtettük a Szaturnusz-Plútó kvadrát fényszögkapcsolaton keresztül, ez az átalakulás egy igazi áldás lehet életükben, hiszen most olyan VALÓDI harmóniát hozhatunk életünkbe, ami mindenen továbbsegít bennünket.

Részletesen itt lehet utánaolvasni a Szaturnusz-Plútó kapcsolatnak:

A ?vénuszi üzenet? több szinten is megnyilvánulhat: egyrészről mint szerelem illetve párkapcsolat területén a fenti két bolygó általi kapcsolat által ?hozott? változások szólnak a lezárásról, a múlandó dolgok átalakításáról. Ha párkapcsolatban élünk, akkor mindenképpen érdemes most párkapcsolati szinten átnézni életünket, szembenézni önmagunkkal és belül felfedezni azokat a dolgokat, amelyekre a továbbiakban már nem tudunk alapozni ? illetve ha tovább alapozunk, akkor az könnyen az összedőléshez vezet. Fontos, hogy ne kint keressük a hiba forrását, amennyiben van, hanem valódi belső összegzést végezve lehatoljunk a mélységekbe és át tudjuk érezni kapcsolatunk valódi mivoltát. Ha nem élünk kapcsolatban, akkor is a kapcsolathoz való viszonyunkkal érdemes ezt megtenni.

Természetesen a Vénusz nem csak ezeket az energiákat jelöli, hanem talán a legfontosabb, hogy a női teremtő erő jelölőjeként most a Női minőséggel dolgozva érdemes magunkban lerombolni azokat a női energiákat, minőségeket, amelyek eddig gúzsban tartották ezeket az erőket.

Az előadásokon, tanfolyamokon szinte kivétel nélkül el szoktam mondani, hogy mennyire fontos most, hogy a Női minőség is a helyére kerüljön, és ebben Nektek lányok, nők, hölgyek és asszonyok nagyon fontos szerepetek van. Érdemes lerombolni azt a társadalom által a nőkre vetített képet, amely kialakult az elmúlt pár ezer év alatt, illetve amivel jelen civilizációnk rendesen bombáz bennünket. Sőt, kevésbé leszek népszerű :) , de el kell mondanom, hogy az ősi korokból ránk hagyományozott női képet sem biztos, hogy érdemes egy-az-egyben befogadni és magunkra venni, bár kiemelten fontos tudatosítani az ősi korok üzeneteit ? de azokat átalakítva az ember mai tudatossági szintjéhez kell emelni. Mint ahogyan én sem csuklyába öltözve járom a vidéket, és kopogtatok be mindenki ajtaján tejet kérve? bár egy szinten talán ezt teszem. ;)

Tehát, ezen a héten különösen fontos, hogy a bennünk élő női minőséggel foglalkozzunk. Ez nem csak a női képet, hanem a belső harmónia, béke és egyensúly megteremtését jelenti, tehát minden körülmények között a Harmóniát meg tudjuk jeleníteni az életünkben.

– – –

Talán a legfontosabb esemény, amire bevallom már hónapok óta várok, a március 10-én bekövetkező Mars irányváltása lesz. Erről már beszéltünk korábban, hogy a Mars jelenleg éppen hátráló ? retrográd ? mozgást végez a Rák csillagképben, de most 10-én megfordul.

Ez egy nagyon fontos mérföldkő 2010-ben, hiszen a Mars által jelzett teremtő erő, a Hazafelé vezető erő, amely benyit és felemel, most már a fizikai szinten fog megjelenni, azaz nem egy belső láthatatlan minőség felé tartva, hanem kifelé, kintre hat. Hogy ez az irányváltás kinek az életében mit hoz el, az közel végtelen, de ha eddig úgy érezted, hogy sehova sem haladsz, csak visszafelé, akkor most ebben az érzetben érdemes megfigyelni a beálló változásokat.

Ám mivel továbbra is a Rák csillagképben fog haladni a Mars ezért szellemi szinten az üzenete továbbra is a Hazatartás, illetve annak a megtalálása, hogy mi az, amiben és ahol Otthon vagyunk? ám maga az irányváltás, lévén hogy férfias, teremtő erőről van szó, szerintem jól érzékelhető lesz a ?kint? világában. Mivel ugyan 10-én fordul meg egzaktul, ?hivatalosan?, mégis talán egy-két napnak el kell telnie, mire látszólagos álló helyzetéből igazán beindul a Mars?

És akkor el is fogunk érkezni március 15 és 17-hez, amikor is jön a ?Tyűűű??

47 hozzászólás

M. Zsu mondta:

Kedves Balázs!
Kedden megyünk lakást nézni az “álom utcába”, amit már kislánykoromban kinéztem. :) Kicsit elcsüggedtünk mert sok lakás volt ott eladó, de “elúsztak”. És jött ez az új lehetőség és már most tudjuk, hogy az az “Otthon” Ránk vár. :)
Szép Estét! :)

mantra mondta:

Kedves Balázs!
Azt írtad, hogy hónapok óta vársz március 10-re, az utolsó mondat, hogy ugye 15., 17. meg a TYŰŰŰ.
:)
annyira kíváncsivá tettél, hogy csuda :)

Miria mondta:

Balázs kedves,

akkor ez most a “kitejesedés” időszaka? :-)))

Éljen a párkapcsolati átalakulás, ami már van, és a hó végi költözés, ami lesz, és amit megelőz egy 11-ei szerződéskötés :-)

Miria

Miria

Gerda mondta:

Meg kell hogy mondjam kedves Kiss Balazs Kuno, hogy mar joideje olvasom irasaidat, es nagyon “csipem” a stilusod es ami atjon.

Nagyon ertheto, tomor, tartalmilag tiszta, emberekhez szolo informacio. Szuper! Csak gratulalni tudok.

Igy tovabb!

Legjobb kivansagaim!

Gerda

Ritus mondta:

“Női minőség is a helyére kerüljön, és ebben Nektek lányok, nők, hölgyek és asszonyok nagyon fontos szerepetek van. Érdemes lerombolni azt a társadalom által a nőkre vetített képet, amely kialakult az elmúlt pár ezer év alatt, illetve amivel jelen civilizációnk rendesen bombáz bennünket. Sőt, kevésbé leszek népszerű , de el kell mondanom, hogy az ősi korokból ránk hagyományozott női képet sem biztos, hogy érdemes egy-az-egyben befogadni és magunkra venni, bár kiemelten fontos tudatosítani az ősi korok üzeneteit ? de azokat átalakítva az ember mai tudatossági szintjéhez kell emelni.”

Drága Balázsunk!
Ezek az én hazatalálásomban nagyon ott vannak :))))

Agnes mondta:

Kedves Balazs,
nagy beszelgetesen vagyok tul a parommal,most mar egyutt tervezzuk a jovot barmi is jojjon. En a problemakon, erdemtelen-kiuresedett emberi kapcsolatokon valo tullepest, nagylelkuseget probalom megvalositani mar masfel eve. Az utobbi hetekben almomban is megbeszeltem magammal, hogy ezek a regi tuskek nem maradhatnak meg, ha mar nincs is mondanivalom bizonyos embereknek, akkor tullephetek es ma reggelre talan megkonnyebbultem.
A parom munkat keres es ettol fugg a tovabbi kulfoldi eletunk. Remelem az elkovetkezo hetek pozitiv valtozast hoznak. Az ideiglenes otthonunk megtartasa vagy a Magyarorszagra valo hazateres kozott ingadozunk.Gyermekvallalas is szoba kerult.
Erdekes, hogy eddig nem tudtam ravezetni a paromat, hogy a jovovel/jovonkkel kapcsolatban megnyilatkozzon, de most megnyilt, bar meg nem tudja, hogy merre tovabb, csak az a lenyeg, hogy egyutt.

Koszonom az irasaidat, mivel kesessel olvasom beigazolodni latom a csillagok uzenetet a sajat megtapasztalasaimmal kapcsolatban.

Udvozlettel,
Agnes

Kerion mondta:

Nagyon tetszett az írásod, kedves Balázs és mondhatom, hogy személyes élmények is alátámasztják. Március első két hetének időjárása is a felkészülésnek kedvez a ” Nagy Tyűűű-re “.
Március első hete a Teremtés 7 napját szimbolizálta, mivel a hónap hétfővel kezdődött. 6-án, szombaton volt “a Teremtés Koronájának” megalkotása, mely napon már fennt lobogott az Egész Magyarországos zászló, ami 7-én vasárnap, az Áldás napján mindennel együtt megáldatott, és működésbe lépett, most már az anyagi világban is.
6-ához 90 napra, ami 90 évet jelképez, lesz a Trianoni Békediktátum 90. évfordulója. Mivel 6-án volt 2010, most amikor e sorokat írom, már 2008 van, mert minden nap egy évet megyünk visszafelé az időben. Mire június 4-hez érünk 1920 lesz. Ekkor lesz lehetséges Egész Magyarország, a Magyar Szeretetkirályság Tündérkertjének MEGTEREMTÉSE.
A Jupiter éve, a Tigris éve, a Mars direktbe fordulása a Rákban, mind mind nekünk, magyaroknak kedvez a Felemelkedésben, és akkor még nem szóltam az ” Égi Királynő ” jelenség közelgő /március 26./ évfordulójáról. Amely Történés Konklúziója várhatóan láthatóvá válva fog megjelenni a földi síkon.
Üdvözlettel Kerion

nashita mondta:

Női minőségek… de kár, hogy nem minden nő tudja, mit is takarnak ezek. S nem csoda, hogy a férfiak sem, de ez nem az ő bajuk.
Egy nő nem attól nő, mert XX kromoszómái vannak, ösztrogént termel és kívülről is világosan látszik, hogy nő. A társadalom valóban próbálja átírni a hagyományos nő-képet: ma már nemcsak az a nők felé az elvárás, hogy őrizzék a tüzet, neveljék a gyerekeket és biztos háttérország legyenek családjuknak. Dolgoznak, tanulnak, vezetnek, tárgyalnak, férfias munkaköröket (is) töltenek be.
Valóban nehéz mindenhol 100%-osan helytállni, és nem is lehet.
De nem is kell!

A női minőségekre az úton MAGUNKNAK kell rátalálni. Egy olyan társadalomban, amely tagadja a húst és a vért – ahol az anorexia elfogadott, a menstruációt havi “baj”nak, tisztátalanságnak, a várandósságot terhességnek hívják – ott nagyon nehéz megtalálni az igazi női minőségeket testi szinten is, és így megélni is.
Mivel nőkkel foglalkozom, nap mint nap látom, hogy mennyire nincsenek tisztában saját testükkel (nem tudják használni), nem értik, mire való, mit tud belőle kihozni, miért szép és mi a nőies benne és ezt hogyan viheti ki a hétköznapjaiba…
A női minőségeket, testünk-lelkünk elfogadását és “használatát” tanulni is lehet. Tudatosítani. Az belőlünk a NŐ, amit kivetítünk. Így vagy úgy, mindegy.
Megnevezni, rátalálni, próbálgatni, használni kellene, nem pedig félni tőle.
A nők félnek. Nem tudom, miért… Talán ezt sugallja a társadalom (reklámok, elvárások), hogy csökkent értékűek vagyunk? Pedig hatalmas erőkkel bírunk, és ha ennek a töredékét is eredményesen tudjuk használni, csodákra lehetünk képesek.
A nők önmagukban is erősek, és pont ezzel egészítik ki a férfiakat. A férfiak nem akadályoznak bennünket a nőiesség kibontakoztatásában, nem szabad az ő rovásukra írni, ha valami nem úgy működik bennünk, ahogy szeretnénk. Már eltűntek azok az évszázados megrögzött tévhitek, hogy a nők hatalomra törnének. Baromság!
Minden belőlünk indul… Tudom, hogy nagyon nehéz, s mindenkinek más-más testi-lelki tapasztalata van önmagáról és a társáról. De ettől az alap-minőségek még nem lesznek mások…
Amit Balázs írt, “Belső harmónia és béke”…pont erről beszélek :)

Katesz mondta:

Sziasztok!
Csudajó ez a hely itt! :-) Szeretek itt lenni. Mindig sokat kapok Tőletek, KÖSZÖNÖM!
:-) Sokat tesztek a Világért, ezt hiszem.
Nagyon jó érzés adni…

Kíváncsian várom én is azt a tyűűű-t… :-) A napokban is leesett az állam a történésektől, mi jöhet még???? :-)
Szeretettel:
Katesz

Ritus mondta:

Nashita!
Ezen már én is sokat merengtem, vajon szerethető nő vagyok?
Sőt, tudok én jól szeretni????
Bocsi Balázs :o)

nashita mondta:

Balázs nagyon szépen utalt rá, hogy keresnünk kell a női minőségeket:

“talán a legfontosabb, hogy a női teremtő erő jelölőjeként most a Női minőséggel dolgozva érdemes magunkban lerombolni azokat a női energiákat, minőségeket, amelyek eddig gúzsban tartották ezeket az erőket.”
“…mennyire fontos most, hogy a Női minőség is a helyére kerüljön, és ebben Nektek lányok, nők, hölgyek és asszonyok nagyon fontos szerepetek van. Érdemes lerombolni azt a társadalom által a nőkre vetített képet, amely kialakult az elmúlt pár ezer év alatt, illetve amivel jelen civilizációnk rendesen bombáz bennünket ”

Még a módját is leírta:

“az ősi korokból ránk hagyományozott női képet sem biztos, hogy érdemes egy-az-egyben befogadni és magunkra venni, bár kiemelten fontos tudatosítani az ősi korok üzeneteit ? de azokat átalakítva az ember mai tudatossági szintjéhez kell emelni.”

Ezeken érdemes először elgondolkodni, utána meg/újraTEREMTENI magunkat.

Kár, hogy hétvégén nem tudok menni Szegeden a Dimi-suliba meg a meditációra:(((

Ritus mondta:

Igen ezt megértettem :)

nashita mondta:

Az jó! Mostmár csak a neheze következik :)

Erika mondta:

Nekem nem érthető, hogy mit ért Balázs Női minőség alatt…
Szép körmondatok, de nem látom a tartalmát…

Bocsi Balázs! :)

nashita mondta:

Balázs, a lányok feldobták a labdát :)
Női minőségek azt jelentik, hogy milyenek a női szerepekben betöltött feladataid, hogyan viszonyulsz hozzájuk, mennyire tudsz/nem tudsz kiteljesedni bennük. Mennyire fogadod el, hogy nő vagy? Mennyire van mindez összhangban az életfeladatoddal?
Dióhéjban, röviden ennyi.
Szerintem…

Erika mondta:

Nem ilyenre gondoltam, mert ezek szerintem nem minőségek, hanem viszonyulások, megélések.

Nekem a minőség szó mást takar. Az én olvasatomban a minőség a türelem, elfogadás, szeretet, stb. Ezek magasabb minőségű tulajdonságok, érzelmek, amiket szerintem egy nőnek alkalmazni kell(ene).

A kérdésem arra vonatkozott, hogy Balázs szerint mik azok a tulajdonságok, (női minőségek) amiket be kellene építeni, ugyanis személy szerint én úgy érzem és gondolom, hogy akkor tudok igazán nő lenni, ha igazi pasi van mellettem. Itt felmerül a kérdés, hogy akkor mik a férfi minőségek? Hogy kellene kinéznie egy 5. dimenziós férfi-nő kapcsolatnak? Melyik félnek mit kellene vállalni, megélni? Mert szerintem ez az amiben mindenki másképpen gondolkodik, érez…

Kövezzeteke meg, de ha a női szerep alatt a megalkuvást, a főzés-mosás-takarítás-gyerek nevelés témakört gondoljátok igaznak, akkor azt kell hgy mondjam, hogy ettől én nem nőnek, hanem szolgának érezném magam… :)

Nekem eléggé idealisztikus képem van erről a dologról, és azt próbálom megvalósítani. Ugyanakkor azt látom, hogy a mai társadalom teljesen mást ért “kapcsolat” alatt, mint amit én. Van egy nagy szakadék, és mivel ezt a témát feszegette Balázs, ezért érdekelne bővebben, konkrétabban, hogy mit értett ez alatt.

Erika

Erika mondta:

Az én idealisztikus képem egy férfi-nő kapcsolatról az, hogy a Nő támogassa a Férfit lelkileg, fogadja el, támogassa, segítse, ha lelkileg mélyponton van, akkor vidítsa fel, adjon neki reményt és lendületet (ebbe beletartozik a mosás-főzés-takarítás is), ugyanakkor cserébe elvárom a férfitől, hogy ő viszont adja meg azt az érzelmi biztonságot, amire nekem mint Nőnek szükségem van, vagyis szeressen, fogadja el, ha nagy ritkán hisztizek, és igenis mutassa ki, hogy szeret és tisztel mint Nőt. Néha hozzon virágot, vagy szerezzen meglepetéseket, stb.

Nagyon fontosnak tartom a BIZALOM meglétét a kapcsolatban, vagyis azt, hogy ha probléma van, akkor MINDKÉT fél a megoldásra törekedjen, és ne a mésikra hárítsa a hibát. Ez csak akkor lehetséges, ha a két ember között ŐSZINTE kapcsolat van, és sokat BESZÉLGETNEK, hogy ne legyenek szőnyeg alá söpört problémák.

A pénz és gyereknevelés kérdése szerintem KÖZÖS ügy, tehét MINDKÉT FÉLNEK ki kell vennie a részét belőle!!!

Na kedves Hölgyek és Urak, ki lát manapság ilyen kapcsolatot???
Sajnos én a Férfi = pénzkeresés, Nő = háztartásbeli szolga szerep kapcsolat típust látom mindenhol, de nekem speciál ilyen nem kell, mert én NŐ vagyok, és FÉRFIRE van szükségem! :)

Ha valakinek olyan kapcsolata van, mint amit felvázoltam, akkor legyen kedves jelezze, hogy tudjam, hogy azért LÉTEZIK ilyen is! :)Köszönöm

Erika

Balázs! Ehhez mit szólsz? Mi a véleméyned? :)

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Lányok, Nők, Asszonyok! :)

Arról nagyon szívesen beszélek, hogy én hogyan találtam rá a Férfi Minőségre, egy Nő mellett… Kívülről látom, hogy milyen a Női Minőség… de ez olyan, mint a szexről beszélgetni – nem sok értelme van, mert át kell élni.

Majd egyszer írok róla…
Persze, ennek annyi féle megnyilvánulás van, ahány Nő él a Földön. A lényeg, hogy a SAJÁT nőiségedet találd meg :)

Balázs

nashita mondta:

Erika, jelzek!
Nálunk pont ilyen a férfi-nő, apa-anya kapcsolat! :)
Lehet, hogy szerencsés vagyok, de nem hiszem, hogy véletlen.
Mindig is dolgoztam/tunk rajta, hogy ilyen legyen. Igen, LÉTEZIK, de tényleg nagyon ritka ( a környezetünkben látjuk, hogy fehér hollók vagyunk).

A női minőségeket ne keverd a női szerepekkel: a háztartási anyagép nem minőség, hanem egy szerep.

nashita mondta:

Így van! :)

Erika mondta:

Nashita!

Akkor gratulálok nektek! :)

Erika mondta:

Bocsi Balázs, nem akartam az életedbe belemászni, csak tényleg érdekelne, hgy egy férfi hogyan látja ezt a témát.

Én megtaláltam a saját nőiségemet, de jó lenne már végre az a férfi is hozzá, akit kinéztem… :)

Remélem a közeljövőben ez is rendeződik majd.

Erika

Nashita!

Köszi, nem keverem a szerepet a minőséggel, csak a minőségről kezdtem írni, aztán a szerepeknél, megnyilvánulási módoknál kötöttem ki. Lehet, kissé zavarosan írtam, akkor bocsi érte. :)

nashita mondta:

Köszönöm, Erika! :)

Azért várom Balázs verzióját. Aki annyira a szavak embere – mint ahogy én nem vagyok az – az hogyan látja/érzi/mondja/tapasztalja azt, amiről valóban nehéz beszélni.

Erika mondta:

Javítom egy mondatomat, mert nem ezt akartam írni: Én megtaláltam a saját nőiségemet, de jó lenne már végre az a férfi is hozzá, akit kinéztem? ”

Javítom a kinéztem szót, mert nem illik ide, nem rabszolgavásár. :) Szóval van valaki akit szeretnék, mert úgy érzem, vele működhetne, és nagyon remélem, hogy ezt ő is érzi…

Csak a pontosítás kedvéért.

Erika

nashita mondta:

Sok sikert Erika! :)

Ritus mondta:

Én is kiváncsi vagyok :) Balázs verziójára, na nem azért, hgy kiváncsiskodjak, hanem hogy tapasztaljak a leírottak által.
Egyébként több férfi mondta hogy a nő miatt érzik magukat igazán megférfiasodva.

Én valamit nagyon rosszul csinálok….

“Mindig is dolgoztam/tunk rajta, hogy ilyen legyen” nálunk én dolgozom ezen….úgy tűnik egyedül.

nashita mondta:

Szerintem a magunkon való dolgozás az első lépés, csak utána lehet közösen.
De ez már megint csak saját tapasztalat. :)

Ritus mondta:

Nashita majd írok magánban :)

Erika mondta:

Köszönöm Nashita! :)

Ritus!
Ne add fel!

Ritus mondta:

Erika! Dehogy adom fel, hiszen szeretm :)

nashita mondta:

” Ha valakinek olyan kapcsolata van, mint amit felvázoltam, akkor legyen kedves jelezze, hogy tudjam, hogy azért LÉTEZIK ilyen is! ”

Erika! Még egy megjegyzés az én “ideális” kapcsolatomhoz:
karmikus, tehát másképp állok/állunk hozzá és kezeljük. Ez már eleve nagy előny :)

nashita mondta:

Kieg: karmikusan jó, és jönnek a pozitív feladatok, amelyekhez nem kel (túl) sok lelki erő, hogy teljesítsük :)
Mondjuk, azért nem fenékig tejfel… különben ellustulnánk ebben az inkarnációban :)

izabell mondta:

Mit gondoltok arról, egy nő nem élheti meg a nőiességét egyedül is? Kell, hogy ott lábatlankodjon mellette mindig egy férfi?
Ezt a tartós kapcsolat témakört nem kell átirnunk az ujvilágban?

Szép dolog ez a fene nagy emelkedés, meg tudatosság, de én mégiscsak ugy érzem, hogy negyon messze vagyunk még az áhitott céltól.
Fenékig még csak tejöl valahogy, de nyakig ér a sz… és ez sajnos még általános.
Vagy rosszul látom?

Erika mondta:

Nashita!

Nekem is karmikus azzal akit szeretnék, de még ebben az inkarnációban nem teljesedett be, de úgy néz ki, jó irányban haladnak a dolgok, de majd kiderül…

Talán ezért érzem én is azt, hogy működhetne…

Szóval köszi az infót, ezzel megerősítetted a hitemet, hogy nem én vagyok a “hülye”, hogy reménykedem egy olyan dologban, ami talán nincs is, mert igenis létezik ilyen. :)

Köszönöm mégegyszer!

Erika

Erika mondta:

Izabell!

nem tudom, hogy hogyan élhetnéd meg egyedül a nőiességedet a dualitás világában…

Ideig-óráig működhet, de nem hiszem, hogy maximálisan meg lehet élni a nőiességet egyedül…

izabell mondta:

Oké, csak egy ötlet volt.
Én sem erre tettem föl az életem, csak hát… de majdcsak megjön!

Tamás mondta:

Szia Balázs!
Sziasztok olvasók,

Azért írok hogy tudassam nem csak lányok olvassák ezen írásokat mint ahogyan a hozzászólásokból látszik :)

Magam rák nappal, első házas Marssal szinte energetikai lefokozásként éltem meg az elmúlt heteket amit a Balázs írásaiból kiolvasva a Mars retrográd mozgására fogtam. …és láss csodát kb. két napja újra érzem az Erőt. Talán véletlen? :)

Szép Napot!
Tamás

Krisztina mondta:

Sziasztok,

szoval, szerintem a nöi minösegek nem nöi szerepek. Az hogy evszazadok soran ugy alakult, hogy mi mosogatunk a mindenkori tarsadalmi rend müve. Es mint tudjuk, most ebben az evezredben van eselye a nönek vegre annak lennie, ami.

Nekem komolyan az agyamra megy, amikor a nök jajveszekelnek, mert hogy ök rabszolgak…Ugyanugy az agyamra megy, ha ferfiakat hallok akik agyon dolgozzak magukat a csaladjukert….A kezeben van mindenkinek a hatalom a sajat eletet elni, meghozza ugy ahogy akarja.

Nekem hal Istennek csodalatos hazassagom van. Mindketten dolgozunk sokat, mindketten porszivozunk es mindketten mosogatunk ha kell. Mert szeretjük es tiszteljük egymast. Nincsenek köztünk gatak, amik behatarolnak bennünket bizonyos szerepekbe….nincs nö es ferfi. Ha azt erzekelem, hogy most egy szerepet jatszok, mindig eldönthetem, hogy akarom- e jatszani. Igy a ferfi is.

A nöi minösegemhez tarozik az intuicio. Hogy ertek dolgokat, mert atlatok rajtuk. Mert erzek dolgokat. Mert teremtek dolgokat, amik belölem indulnak, fogannak meg es belölem kerül a felszinre. Mert kecsesen mozgok. Mert hajlekony vagyok mint egy nad. Mert erös vagyok mint a nad. Egy fa vagyok. Gyökereimmel a talajban allok szilardan. De barmikor kicsavarhat egy orkan es magaval vihet. Mert elmegyek vele.
Mert szep vagyok. Belsö szepsegemböl es erömböl mindenkinek adok es adhatok. Almaimmal elaltatok. Sikolyommal ebresztek.
Szeretek es szeretnek.

nashita mondta:

“Mit gondoltok arról, egy nő nem élheti meg a nőiességét egyedül is? Kell, hogy ott lábatlankodjon mellette mindig egy férfi?” – Izabell-t idéztem.
Válaszom: De, igen! :) Mint ahogy fordítva is igaz lehet…

Krisztina! Ugyanezt élem a párkapcsolatomban: nincs köztünk különbség abban, hogy ki végzi az aktuális teendőket a családban. Ha úgy hozza a nap, akkor apa mosogat, főz, gyerekezik, de én se nyervákolok, ha füvet kell nyírni vagy biciklit szerelni. Sosem osztottuk le szorosan a feladatokat, most sem. Fölösleges köröket nem vállalunk azért, hogy áldozatokat hozzunk a családért. Mindennek megvan a rendje. Ha valamelyikünk többet kell, hogy vállaljon (esetleg erején fölül is) mondjuk a munkájából adódóan, akkor azt mindig megbeszéljük: a másik kisegíti, támogatja. Egyikőnk se veti a másik szemére, ha emiatt túlterhelt, elfoglalt, kizökken a rendes kerékvágásból, mert mindez csak átmeneti.
Igen, én is ismerem azt a típust, amelyik pajzsként maga előtt tartja a szenvedését, ahelyett, hogy megpróbálna változtatni rajta. Biztos ennek is megvan az oka….mint ahogy mindennek.

MErika mondta:

Kedves Balázs, Lányok!
Engem úgy tűnik, egy kicsit erősen legyintett meg az, ami most zajlik a bolygók terén. Egyik pillanatról a másikra felpörögtek az események, stresszes mértékig. Néhány nap alatt több, kihívást jelentő munkát is meg kell csináljak, holott egyenként kéne rájuk néhány nap. Igaz, mindegyik korábban “bejelentkezett” munka, de akadozva indult mijndegyik.
Tegnap elzárták nálam a gázt – úgy törtek rám a legények (gyorsan, precízen, érzéketlenül), mint egy kommandós rajtaütés. Egész nap sokkos állapotban voltam ettől a szituációtól, azt hiszem csak most kezd oldódni. Az érzéketlenségük mellett persze leginkább a saját hülyeségem fájt: már a pénz is megvolt a számla rendezésére, csak az ügyfélszolgálatra nem sikerült eljutnom vele.
Lányok, ezt már kifejezetten nektek is: egy gondolat a nőiség-párkapcsolat témához.
Az egész gázos incidens, meg az egyébként is idegileg feszített nap miatt legszívesebben szaladtam volna a kedvesemhez egy kis pátyolgatásért, feltöltődésért. Aztán egyszercsak fejbekólintott a gondolat, hogy ha ő nem lenne, akkor most nem szaladnék máshoz sajnáltatni magam, hanem rendbeszedném a gondolataimat és normálisan rendezném a helyzetem egymagam, és még csak bele se rokkannék az élmény és a tények elvislésébe.
Jött a felismerés, hogy hány olyan pillanat adódik, amikor az ember automatiusan a hozzá érzelmileg legközelebb állóból akarja pótolni az elveszett energiát, azon a címen, hogy egy kapcsolatnak az is része, hogy megosztjuk egymással a gondjainkat is. Pedig sokkal inkább önnöm erőm tudatáról és a másik megbecsüléséről árulkodna az, ha egy ilyen helyzetben, -főleg ha magam is meg tudok bírkózni vele gond nélkül, – a saját élményeim súlyát nem terhelem a kedvesre. Mármint energetikailag. Hogy ne belőle “táplálkozzak”. Elmesélni lehet úgy is, hogy az ne szálljon rá át teherként…

Teri mondta:

Erika!Elgondolkodtam azon, amit írtál…De mi van akkor, ha a társadnak annyi gondja van hétköznapi szinten, hogy nincs semmire energiája, neked pedig lenne rá, hogy segíts neki, de mégsem hagyja,pont azért mert nem akarja rám terhelni a gondjait? Nem valami egészséges egyensúly lenne a jó?

Angel mondta:

Kedves Lányok és Mindenki!

Krisztina említette azokat a minőségeket, amiket én is az igazi női minőségeknek értelmezek. Már régóta foglalkoztat az a kérdés, hogy ezek a minőségek hogyan tudnak élni a mai nagyon önálló, ezerfelé keményen negfelelni akaró nőben? Az igaz, hogy a biztonságot magunkban kell megtalálnunk először és nem mástól várnunk, de az ugye nem bűn, ha azért (is ) szeretnék egy társat, mert ha olyanom van, bújhatok mellé, védelmet, megértést kaphatok…mert az igazi nő pont azért, mert olyan intuitív, elfogadó, együttérző, olyan védtelen, sérülékeny. Természetesen a férfira ráérezve számára is tudjuk ezt adni. Már amelyik elfogadja:-) Mert hát mégiscsak kiegészíteni kellene egymást.
De tényleg minden a gondolatainkban dől el…utalnék a A most hatalma c. könyvre.
Már lassan ott tartok, hogy addig ne is keressek társat, amíg ez a “biztonságos melegben nyújtózik a macska” állapot iránti igényem megvan?

Ritus mondta:

“Az igaz, hogy a biztonságot magunkban kell megtalálnunk először és nem mástól várnunk, de az ugye nem bűn, ha azért (is ) szeretnék egy társat, mert ha olyanom van, bújhatok mellé, védelmet, megértést kaphatok?mert az igazi nő pont azért, mert olyan intuitív, elfogadó, együttérző, olyan védtelen, sérülékeny. Természetesen a férfira ráérezve számára is tudjuk ezt adni. Már amelyik elfogadja:-) Mert hát mégiscsak kiegészíteni kellene egymást.”
én éppen ilyen bújós cica vagyok….nyau :D és a párom szereti…de ki ne szeretné, ha bújnak hozzá azt is szeretem, ha Ő bújik, de vannak dolgok amiket nem bírok elviselni és ezen szertnék most változtatni. Az a jó kis mars, ha egyszer beindul mars lesz mindennek, ami már nem épít, hanem rombol :)
R.

Krisztina mondta:

Sziasztok,

en nem altalanossagban irtam le a nöi minösegeket.
A sajat nöi minösegeimet irtam le spontan, ami eppen belölem jött.

A gond ezzel az egesz ferfi meg nöi minösegekkel az, hogy az ember fia es lanya folyton kategoriakban gondolkozik. Nyilvan ez segit a rendszerezesben, de ugyanakkor pont ez a gatja az emberi godolkodasnak.

Nem ertem miert vannak sokan arra fixalodva, hogy a nö es ferfi “kiegeszitik”, es/vagy ki kell hogy egeszitsek egymast. Honnan jön ez a gondolat? A szex altal? Vagy Platon legendajabol mi szerint volt egy harmadik nem, ami egyszer csak növe es ferfive valt?

Szerintem itt az elmult hetek, honapok pontosan arrol szoltak, hogy talaljunk vissza önmagunkhoz. Ha nö vagy ha ferfi, ismerd fel, hogy megismetelhetetlen eg?sze vagy az univerzumnak.

Miert gondoljak az emberek, hogy ha valaki “bujos es szüksege van egy kis törödesre” akkor az nöi minöseg? Vagy hogy egy ferfinek nem szabad sirnia, folyton erösnek kell lennie, aki 0 erzelmet mutasson, mert egyebkent nem ferfi….es lehetne a sort tovabb folytatni…miert ne lenne emberi, hogy egy ferfi is “bujos”, vagy ha egy nö nem mutatja az erzelmeit…..hiszen ezt is ismerjük. Szakadjunk mar ki a korlatainbol!!!

Ismerje fel mindenki a sajat eg?sz?t! Legy az, aki vagy!Ha nö, ha ferfi. Felejtsd el mit var töled a tarsadalom, Az anyos,apos stb. Legy magad.

Egy kis “nyelveszet” gondolkodonak: Egy par ket emberböl all, nem ket felböl. Egy embernek 2 laba van, 2 szeme,stb. Ha az egyik eltünik, akkor mondjuk azt, hogy fellabu vagy felszemü.
De milyen fantasztikus, “egy” embernek ket laba van, de az iget csak egyesszamban hasznaljuk hozza. (nem azt mondjuk, hogy egy embernek ket laba vannak) Egy parnak, azaz ket embernek 4 laba van es azt is egyesszamban hasznaljuk…..A magyar nyelvben benne vagy a 2-es szamrendszer…te vagy egy egesz, mi vagyunk a nagy egesz, ha ferfi, ha nö……..:)))))

szep vasarnapot,

Krisztina

Ritus mondta:

“Szerintem itt az elmult hetek, honapok pontosan arrol szoltak, hogy talaljunk vissza önmagunkhoz. Ha nö vagy ha ferfi, ismerd fel, hogy megismetelhetetlen eg?sze vagy az univerzumnak.”
Ok. felismertük, de az élet akkor is párosan sz-ÉP.
Másfelől én már régen megtaláltam önmagam, csak eddig álmodoztam róla, most meg megvalósítom a gyakorlatban is, a megvalósítás is elkezdődött kb. 2 és fél évvel ezelőtt :))))) most meg folytatódik, remélem örömére- épségére fog szolgálni mindenkinek akit érint, amivel foglalkozom tk. gyerekkorom óta. És ez tényleg csak és kizárólag rólam szól :) nem másról, bár szerették volna kitörölni sokan ezt a programot, de nem ment :) hála a Jó Istennek, meg a gyerekeimnek, és az emlékezésnek, amit egy nagyok kedves férfinak köszönhetek.
Jó emlékezést mára.
R.

MErika mondta:

Kedves Teri és Többiek! Félreérthetőre sikerült az előző írásom. Persze, hogy az egyensúly a jó. Mondjuk egy dinamikus egyensúly… :) Az az eset csak egy olyan kiragadott pillanat volt, amikor tudatosult bennem, hogy dönthetek éppen másképp is, mint ami automatikusan jönne. Amikor éppen megéltem egy gondolati szinten már meglévő tudást. Amikor dönthettem arról, hogy az események vagy én magam irányítom-e a tetteimet. Meg amikor történetesen rajtakaptam magamat azon, hogy pontosan ugyanazt akartam volna tenni, amitől fordított szerepben korábban évekig szenvedtem… :)