Csillagüzenetek

Nyitva a Kapu

2011. ápr. 12

Van egy olyan fényszög az asztrológiában, amelyet nem tartanak elsődlegesnek, mert a ?hatása? nem annyira látványos, kevésbé érezhető, és a hétköznapok szintjén az ember nem találkozik vele. Ez a kvintil: a 360 fokos kört öttel elosztjuk, akkor kapjuk e 72 fokos fényszöget. Szimbolizálja a mágia ötszögét, a varázslatot életünkben. E fényszög szellemiséget jelent, ahol az értelem, a láthatatlan és mágia birodalma hordozza a kapcsolatot két dolog között. Ez egy olyan varázsszer, amely ott lapul az ember zsebében, de ha nem nyúlsz hozzá, akkor nem is tudunk róla, ellenben aki képes felismerni, az az életében tényleg varázsolni képes vele.

Egy olyan dolgot fedeztem fel, amely már február óta kiszúrja a szemem, de mivel én is asztrológiai programokkal és asztrológiai jegyzetekkel dolgozok, átsiklottam felette, mert az asztrológia maga nem nagyon fordít figyelmet a kvintillnek (a programokban minimális orbisszal van beállítva, különböző kalendáriumok nem is említik meg, mivel nem elsődleges fényszög). Az volt a gyanús, hogy már februárban észrevettem, hogy a Szaturnusz és a felszálló Holdcsomópont ilyen kvintillel kapcsolódik egymáshoz, és most áprilisban is, ahogyan elmélyedtem láttam, hogy már ?megint? ez van. “Gyanús” ? mondtam magamban :). És azt vettem észre, hogy kvázi február óta áll fent ez a varázslatos fényszög két ?nem semmi? dolog között, a Szaturnusz és a Felszálló Holdcsomópont között. (Mindent részletezni fogok ?magyarul? is, hogy mit jelent). És nem elég, hogy azóta fennáll, hanem július végéig aktív lesz! Ez az asztrológiát kevésbé bíró olvasóknak talán nem nagy szám, de el kell mondjam, hogy olyan, hogy egy fényszög 1 fokos különbséggel folyamatosan, FÉL ÉVEN keresztül aktív legyen? nos ez egy nagyon izgalmas valami.

Ismét hosszú bevezető után nézzük, ez mit is jelent életünkben. Az említett Holdcsomópont egy Kapu. Egy Útkereszteződés, amely most fél évig folyamatosan nyitva áll, amelyen az ember elindulhat, irányt válthat, ha akar beléphet. Ezen a ponton jelennek meg a felismeréseink, amikor valamit megérthetünk magunkból, és kiléphetünk egy pocsolyából, amiben már régóta benne togyogtunk.

A Szaturnusz a Küszöb Őre ? a Szaturnuszon csak az mehet át, csak azt engedi tovább, aki előhívta magából a letisztult Én-t, amely mentes minden elvárástól, hazugságtól, nem-éntől. A egoval azonosult tudat elakad, mert folyton akadályokba ütközik, mert nem akarja meglátni a Lényeget. Itt a polaritás nézőpontja, a jó és a rossz felfogása meg kell, hogy szűnjön, mert a Szaturnusz stációjában csak egy dolog létezik: a megélés, a Tapasztalat. Amíg az ember ?jó? vagy ?rossz? címkével látja el, addig szenvedés és korlátoltság lesz a jutalma. A Szaturnusz arra tanít, hogy fogadd el a Jelent, éld meg a Jelen minden részét, a Most-ot, éld meg a fájdalmakat a szenvedéseket, mert ez a ?nyomás? az, amely kiérleli benned a Tiszta Én állapotát.

Látható, hogy most ebben a fél évben egy HATALMAS KAPU áll nyitva, amelyen bárki beléphet, bárki aktiválhatja. Ott lapul a zsebünkben a varázsszer, csak eddig azt hittük róla, hogy valami koszos felesleges valami. Ám ez a titok : meg kell mindent tapasztalni, nem lehet megúszni. És ha el akarjuk odázni a tapasztalást, nem tudunk átmenni a kapun. Mert még egyszer, itt csak az mehet át, a Küszöb Őre azt engedi át, aki levedlette magáról azt, ami nem ő. Nem azonos vele.

Vannak problémáid az életben? A probléma nem Te vagy! A problémák valójában ? megsúgom :) – , nem is léteznek, még ha nagyon azt hiszed, hogy de. Nincsenek. Pont azért vannak, mert azt hiszed, hogy vannak. Ahogy Müller Péter Sziámi mondja: ?Délibábszínház az egész világ, csak az a baj, hogy valami baj van?. Ezt a tudatszintet kell levedleni. Ez a titok nyitja: a problémákhoz való ragaszkodás.

És a Szaturnusz addig veri bele az ember fejét a problémába, amíg rá nem jön: jé, ez nincs is.

– – –

A varázsszer, a Kvintill fényszög-kapcsolat most kinyitotta ezt az átjárót fél évre, előhozza azokat a felismeréseket életünkben, amelyek által megláthatjuk végre, hogy problémáink nem is léteznek. És ez az időszak ezért tűnik nehéznek, mert annyira fel van nagyítva minden tapasztalás, hogy talán a felnagyítás által végre rájövünk: nincs is.

A Felszálló Holdcsomópont pedig afféle karmalerakó-karmafelismerő hely, ami felé tart az ember. Ez mutatja a kilépési pontot: most a Kígyótartó csillagképbe mutat, tehát most itt van a Gyógyulás, azáltal hogy kézbe vesszük saját életünk minden erejét. A fehéret és a feketét is egyformán felemeljük, ahogyan a Kígyótartó tartja a kígyót fejét és farkát. Ehhez le kell hatolni mindennek a mélyére, fel kell oldani a fájdalmakat. A Holdcsomópont együtt áll a Skorpió mérgét tartó farkával is, tehát most a sebzettségeink feloldása jelenti a kilépést.

Annak a feloldása, hogy a seb nem is létezik valójában, de ezt csak úgy látod meg, ha letéped a ragtapaszt, és lekaparod az odaszáradt dolgokat, ekkor látod tényleg, hogy már régen nincs seb, csak azt hitted, hogy van. Ám a ragtapaszt csak akkor tépi le az ember, ha érzi, hogy viszket, zavarja ? különben csak úgy eléldegélne az egésszel.

Ezért lehetünk hálásak a Szaturnusznak, hogy felhívja a figyelmeket illúzió-fájdalmainkra.

 

74 hozzászólás

Mariann mondta:

Köszönöm Neked, hogy megosztottad velem ezt az értékes felismerésed. Pontosan február óta érzem magamon, hogy csakis a problémák foglalkoztatnak. Valójában olyan problémák, amiket én gyártottam magamnak. Az elégedettség és türelem érzését kell megtanulnom ebben a féléves szakaszban, hogy végre visszanyerhessem önmagam. Kellő kitartással és bölcsességgel minezt el is érem! És akkor édemes leszek belépni a HATALMAS KAPUN!

Anna mondta:

Patanjali a jógát ajánlotta, hisz azt mondta: “A jóga az elme gondolathullámain való uralkodás.” Sok-sok lecsendesedés, meditáció, pihenés, béke kell a testnek, léleknek, hogy meglássuk azt, amit te, Balázs! Technikák, gyakorlatok, “élmények” kellenek az embereknek (nekünk), hogy megértsük, mi is ez a “bevilágítás”. Aki a napi tekerőmalomjában él, az nem tud így elvonatkoztatni, mert bele van szorulva a gondolatai kavargásába. Egyszerűen csak egy bizonyos technikával – meditáció, ima a legjobbak – elcsendesedünk, és megtapasztaljuk belső lényünket. A lélek csendjét. És akkor egyszer csak megtapasztaljuk, hogy “jé, ez nem is én vagyok!” És a problémáim, a polaritás sem én vagyok, mindez tapasztalás, de nem Én vagyok, csak a fizikai világ visszajelzései, hogy hol is tartok.
Kellenek a könyvek, a közösségi összejövetelek, a természetben való gyönyörködés, hogy emlékezzünk, hogy tudjuk, kik is vagyunk Valójában!
Szép elcsendesedést, ráhangolódást kívánok minden drága Embernek!
Anna

Anna mondta:

Még annyi maradt le, hogy az ima és meditáció után a zene és az ének az, ami legközelebb áll a lélekhez. Merjünk énekelni és együttrezegni a boldogsággal, bölcsességgel! És keressünk hasonló embereket, akik ugyanolyan vággyal, tudatosodással keresnek bennünket! Mindenki megtalálja azt a közösséget, embert, akivel “együtt tud rezegni”. Ha nem tetszik, ami körbevesz, először magamat vizsgáljam meg, változtassak a hozzálllásomon, lelki állapotomon, és máris más vesz körül. Vagy éppenséggel ugyanabban élek, de már nem fáj. Már másként látom ugynazt az élethelyzetet. De sok-sok gyakorlás kell, ami bizony lássuk be, a mai kor rohanó, és ugyanakkor lustaságba takarózó emberének nagyon nehezére esik… Tapasztalatból írom e sorokat.
Szép napot!

Julia Tunyogi mondta:

Csodalatos !
Nagyon jo erzes toltott el, amint olvastam az anyagot!
Koszonom.

Katarína mondta:

Most már értek mindent ….de még párszor el kell olvasnom :-) köszönöm

Dombi Katalin mondta:

Éreztem már pár hónapja, hogy igyekeznem kell, ezért egyre erőteljesebben keresem én is a számomra legjobb utat és módszereket. Észrevettem, hogy némelyik hagyományos módszer nem tud az új világgal lépést tartani, mert nem hajlandó megújulni. Ekkor kell bölcsnek lennünk, hogy hogyan tovább.

Köszönöm a hírt. Érdekes, hogy mások is hasonlót mondanak, más forrásból. Én azt olvastam, hogy a Téli Napfordulótól a Nyári Napfordulóig a Teljes Elengedés ideje van. Ez még jobban megerősíthet bennünket abban, hogy itt az ideje végre tisztába tenni magunkat!

szisz mondta:

Időben érkezett…köszönet érte…:)

Mónika mondta:

Köszönöm.

Gabi mondta:

Na ez kő keményen betalált!
Nem régen voltam tisztán érzőnél én a szimólum kártyában a Szaturnuszt húztam…..ez nem is lényeg de az,amit Balázs írsz,hogy nyitva a kapú és be lehet menni rajta hát most esett le…..!!!!
Úgyanis az történt addig nem léphetek tovább míg meg nem élem azt ami nincs.És tényleg veri a fejemet….bele a problémákba.Lehet ez most kusza gondolat de most értettem meg és látom is magam előtt!

Erre vártam ez az égi jel!
Köszönöm!

Valkovszki Éva mondta:

Nagyon köszönöm, Balázs! :)

Valami már derengett, mert az Elemzésből ráláttam egy s más dologra abból, amit “művelek”, de ez az írás nagyon jól kiegészíti, hogy lépni is tudjak – előre. Köszönöm ezt az írásodat is! További jó utat mindenkinek – át a Kapun, barátságot kötve a Szaturnusszal! ;)

Józsa Éva mondta:

Ragyogó az írás! A meditáción kívül a befelé fordulást, a szembenézést nagyban segíti a regresszió is, amelyik segít megoldani azokat a feladatokat, amelyek ebben, vagy az előző életeinkben gyökereznek

kajsza árpád mondta:

kedves Balázs!

Tanításod, észrevételed frissen befejezett olvasmányomat igazolja vissza!KÖSZÖNÖM!Nem szabad engednünk, hogy az elménk minket lehúzó, harmóniából kimozdító erőit hagyjuk munkálkodni. “Az elme pocsék gazda, szolgának a legkiválóbb!”Észre kell venni: ez nem én vagyok!- nincs jó vagy rossz!Ez is az elme játéka!
Tündököljön mindenkiben a teremtő fény és legyen mindannyiunk teste a megértés szent hajléka!

Szilvia mondta:

Ez olyan biztató, amit írsz, szeretnem, megsem tudom teljesen megerteni. Addig, amig meg az en kis szemelyes problemaimrol gondolkodom, meg csak kapisgalok valamit, de, ha globalisan nezem a dolgokat, akkor mar nem ertem. Pl. ma jelentettek be, hogy a legsúlyosabbra emelték a fukusimai helyzet minősítését, ugyanolyanra, mint a csernobilit. Ez -gondolom- sokaknak problema, en is aggodom, a gyerekeimert, mit fognak enni, inni, belelegezni 10-20 ev mulva, en ezt is problemanak erzem. Nem kellene?

Kiss Balázs Kunó mondta:

Őszintén?
Nem kellene.

Bordásné Szakács Eszter mondta:

Kedves Balázs!Köszönöm ezt az információt.Elgondolkoztat…Miközben olvasom folyamatosan érnek a felismerések.Biztos te is voltál már így:már egy ideje foglalkoztat egy folyamat,ami zajlik benned tudatszinten,de még nem tudod nevén nevezni.Aztán váratlanul kapsz egy üzenetet(itt erre az írásodra gondolok),és azt mondod:most már mindent értek,mindent tudok-arról a belső folyamatról-amit tudnom kell.Ezután már tudatosan is elkezdhetek foglalkozni vele.Szeretem az üzeneteidet,mert segítenek”emlékezni”.Köszönöm:Eszter

Csaba István mondta:

az a baj hogy itt vagyunk a világon, hogy ide születtünk

Kiss Balázs Kunó mondta:

Igen, de ez nem _probléma_. Nem _baj_. Nem kell megoldani.
Nagy különbség! :)

B

Laura mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm szépen az Írást!
Minden stimmel – idén február, a Kapu nyitva, kezemben a kulcs és nyitom az Ajtót.
Minden megvan, de mégis problémákat gyártok, mikor minden a helyén van, egy éve megmutatták, de még nem látható a fizikális világban… és mégis “probléma gyártást” folytatok. Vagyis folytattam! :)De most vége!
Csodás napot mindenkinek!
Egyszerűen Élni kell és Minden Itt Van.

Schafer Zsuzsanna mondta:

Köszi a mindig szuper hasonlatokat, melyek minden alkalommal már magában is kapunyitóak!!!! Super írás megint

Csontos Éva Virág mondta:

Kedves Kuno!

Nyilván a duális valóságban ez hatalmas felfedezés, azonban ezt még redukálni lehet az abszolútra, a tiszta fény állapotára, amikor 24 órát a tudat természetében tartózkodsz, mely eredendően tiszta, bármi spontán jön fel tökéletesen tiszta és akkor nem csak, hogy nincs probléma, de minden tökéletes. A gondolat, a szóm, a tett. Másra nincs szükség. Csak a dualistásban és a bonyolításban menedéket keresők részére. Persze, ez nem kritika, de több szemszögből is lehet nézni a dolgokat. Minél jobban építgetünk, fantáziálunk, annál több a bonyodalom. Ezt nagyon jól kommunikálod. De ez a Dzogcsen lényege, amit már jó régen felfedeztek a tibeti mesterek.
Úgy 60 ezer éve. Nem beszélve az előző eonokról..:-)
Minden esetre, örülök, hogy te is a leegyszerűsítést tanítod.
Köszönöm a hírleveleket.

Szeretettel:
Virág

Tóth Marianna mondta:

Kedveseim! Ha szorít a határidő, ha nem múlik a betegség, ha nem adódik munkahely- akkor ez sem probléma? Mit adok a gyereknek enni, és miből fizetem a számlákat. érdeklődve várom a választ

cejzi mondta:

erre csak egy idézetet írok ami a kedvenceim közé tartozik.és milyen érdekes hogy pont ma lettem beteg…
“Néha az emberek éveken keresztül ugyanattól a problémától nyomorultak, holott azt is mondhatnák: ?Na és??

Ez az egyik kedvenc mondásom: ?Na és??

Nem tudom, hogy éltem túl az éveket, mielőtt megtanultam, hogy használjam ezt a trükköt.

Sokáig tartott, míg megtanultam, de ha egyszer sikerül, sosem felejted el.”
már értem hogy nincsenek problémák.:) élvezni kell az életet és önmagunknak lenni,teljesen.

Csabi mondta:

Szia Balázs! Nem egyszer fordult már meg a fejemben, hogy ezek a problémák mind én magam teremtettem, mert ha vissza emlékezek a gyerek kori időszakra, nem is voltak! Tehát érdekesen az elődeink meséltek félelmekről amit mi bemagoltunk és persze itt tartunk. Nem tudom, hogy ez igaz, de sokszor egy pár másodpercnyire át megyek más dimenzióba és ott érzem hogy nincs semmi fajta probléma, ami zavarná a boldogságomat. De amikor elolvastam ezt a cikket, úgy éreztem mintha ezt nekem már mondták mert valahogy szét tágult a gondolatom az agyam és olyan tiszta gyerek kori levegő áramlott belém mintha álmodnék és ráadásul nagyon kellemes sem meleg sem hideg bizsergést éreztem.:D Köszönöm

Ildikó mondta:

No hát én meg úgy érzem, hogy probléma az pedig van. Vagyis a probléma egy olyan helyzet, feladat, amit meg kell oldani. A feladatból akkor lesz probléma, ha aggódni kezdünk felette. És ha nem találjuk azonnal és hipp-hopp a megoldókulcsot hozzá, akkor már türelmetlenné válunk, és indul szépen az aggodalmak sora, és csak nő és duzzad az eleinte még aprócska feladat. – Ha nem aggódnánk annyira miattuk, akkor a felszabaduló enregiákat a megoldásra fordíthatnánk. És akkor a probléma nem tűnne akkorának. Az aggodalommal növeljük a problémát óriásira. Lazán, elengedve, könnyedén állva minden helyzethez, játéknak tekintve az életet közel sem tűnik problémának amit aggodalommal fűszerzeve jól felnagyítunk. Aki éber,figyel, és hamar fülön csípi a megoldandó helyzeteket, az eljátsza az életét, és nem elszenvedi. Mert a megoldásra koncentrál, és nem a problémára. – Nyitva van a kapu? Talán most könnyebben megtalálhatjuk a problémák megoldását. Könnyebben elengedhetjük a felettük való aggodalmakat. Én így fordítottam le a magam számára ezt az írást.

vénusz mondta:

A belső gyermek a bennünk rejtőző sebzett gyermeket próbálja meggyógyítani és kötelékeiből kioldozni azáltal, hogy visszavezet bennünket egyfajta gyermeki állapotba, amelyből kiindulva – legyen az örömteli vagy szomorú – az élet újfajta elfogadása és a beavatás elkerülhetetlen. Ha megtesszük az utat visszafelé a sebzett múltba, végezetül a fénybe vezető utat is megleljük.

Erika mondta:

Balázs!

Akkor a díjbeszedőnek, elmünek, stb. fizetés helyett mondjam azt, hogy nincs is tartozásom, és nem értem mit problémázik? :)

Bocs, de amit írtál az csak a lelki dolgokra igaz szerintem.

Erika

Csend mondta:

Már a megbolondulás határán voltam, hogy miért jön velem szemben ez a sok – ahogy írod – felnagyított fájdalom. Azon törtem a fejem, mire mutatnak bennem. Eszembe sem jutott, hogy a kérdés most az, mi lehetek belőle. Köszönöm!!!

Pipacs mondta:

Szia Balázs!

Ha te olyan érzésekkel jársz-kelsz a világban és éled az életed, mint amilyen érzéssel engem (meg szerintem mindannyiónkat) eltölt az írásaid olvasása … fantasztikus lehet :) Folyamatosan, minden egyes alkalommal arra hívod fel a figyelmemet, hogy MOST éljek és ITT, ahol vagyok. A holnapot úgyse kerülhetjük el, ha szorongunk miatta, ha nem, az majd a holnap titka lesz, mit tudunk kihozni belőle. De MA a maximumot hozzuk ki abból, amit kaptunk.
Néha ezeket a nagyon fontos dolgokat felejtjük el, bekebeleznek minket a “földi problémáink”.
Örülök, hogy vannak olyan emberek, akik emlékeztetnek arra, hogy többek vagyunk annál, mint hogy így éljük le az életünket.

További szép napokat kívánok!

Kata mondta:

Kedves Balázs!

Szép és biztató dolgokat írsz, ami elméletben valóban fantasztikus.De!Mit mondjak annak az embernek, hogyha épp a házát veszik el a feje fölül és nincs hová mennie? Hogy nincsenek is problémák? Ezen a tudatszinten azért ez nem ilyen egyszerű szerintem.Hiába tudjuk, hogy mi teremtjük meg a magunk valóságát, de hogyan lehet kilépni belőle vagy változtatni rajta?

Kata

Schmidt Károly mondta:

Kedves Balázs!
Maximálisan egyetértek Veled, mely szerint problémák NINCSENEK!
Eddig én is azt hittem, hogy EDDIG-EDDIG-EDDIG vagyok, vagyunk.
Ez akkor lenne igaz, ha a problémák kívülről jönnének, valójában belülről jönnek, és ha mi nem lennénk ilyen jó probléma gyártók, akkor lenne probléma? Szerintem NEM! Élni kell a MA-t, a MOST-ot, s ha jól belegondolok, nekem van most problémám? NINCS! MOST, jelenleg egy hozzászólást szerkesztek, bele sem kell gondolnom, hogy van-e valami bajom, mert érzem, hogy nincs. És lesz bajom a következő MOST-ban, ha nem csinálok?
Rajtam, Rajtad, Rajtunk múlik a problémák létezése! Ezt a megerősítésedet köszönöm, ez nyugalommal tölti el a lelkem.
További mosolygós. szép napot kívánok.

Gabi mondta:

Köszönöm szépen, Balázs a sok értékes információt.
Szeretem az asztrológiát, öröm olvasni téged.

ari mondta:

Draga Balazs!

Ez elmeletben nagyon szep es jo. Azt elhiszem neked, hogy nincs jo es rossz…mert az egy illuzio… Meg azt is elhiszem es erzem, hogy problemak csak akkor vannak ha nagyon ragaszkodunk hozza… megis van valami ami nem illuzio..es ez a fajdalom. A fajdalom is csak egy tapasztalas vagy talan erzeki csalodas, megis arra emlekeztet minket, hogy eletben vagyunk es a testunkben, lelkunkben, szellemunkben elunk…nem valami illuzio-idealban. Persze az ut a tokeletes emberhez hosszu es szerintem igenis van helye a valos fajdalmaknak!

Egry Adél mondta:

Kedves Balázs!
Február óta érzem,hogy minden sikerül,alig akarom elhinni
hozzászoktam a problémákhoz,és most olyan hihetetlen,hogy
minden sikerül.Talán sikerült belépnem azon a bizonyos
kapun???Optimista vagyok,igyekszem csak a jót meglátni
azért velem is történt egy baleset,de ugy fokom fel,ez egy ajándék
azért amit véghez vittem egy hónap alatt!
Köszönöm!

zsuzsanna mondta:

koszonom, koszonom ,koszonom

Csabi mondta:

Kedves Tóth Marianna!

Igen, az igazi probléma az hogy még mindig egóként éled az életed és nem Istenként. Gondolom nem nagyon megy neked a meditáció mert az egó mindig kitalál valami kifogást hogy elkerüld. Tudom, nem könnyű de ha meditáció során sikerül elkapnod az energia áramlást és folytatod rendszeresen akkor észre sem fogod venni hogy a gyermekeid éhesek…..sőt még azt sem fogod észre venni hogy meditálsz:)
Meg változik minden körülötted, egy másik útra lépsz ahol könnyebb élni természetesen ugyan azt fogod látni mint előtte csak boldogabb leszel:)

Fairy mondta:

Köszönöm Balázs! Még idő kell nekem, hogy ez az írásod ülepedjen nálam… ez most miattam van.
Egyetértek Annával és akik említették még, hogy nagyon fontos a meditáció, ima, befelé fordulás, elcsendesedés, vizualizáció, kinek-kinek kedve szerint.
Pár hónappal ezelőtt – napi kétszeri magamba mélyedés, meditálás alatt – már éreztem a lelkemet a Kapuban állni. Szárnyaltam! Aztán megragadtam egy problémát, kimaradtak a meditálások, és csodálkozom, hogy nem találom a helyem, a békémet, ami már megvolt – és meg is van, csak nem egy hullámhosszon rezgek vele.
Pár napja ismét tudatosan terelem magam a jobb gondolatok felé. A kedvem is jobb – de ezt igaz nem kell itt részleteznem, tisztában vagytok vele.
A Most-ban élni, a Jelennel foglalkozni – ez nagyon fontos. Minden helyzetben, mindenkor. Vannak megoldandó feladatok ez igaz, de minél többet “gyártunk” magunknak, annál elfoglaltabbak leszünk ezeknek a megoldásával, és elmarad a Lelkünk ápolása. Ami a legeslegfontosabb ezen a világon!

Csabi mondta:

szia Erika!

Nem csak lelkileg de még fizikálisan illetve testileg is. Ugyan az a felfogásod mint a Mariannának. :)

Nagyon sok embernek elmondanám hogy a keresztény élet van belénk égetve. A pap nem hiába tanul holtig mert a hibákat a hamisságokat javítja hiszen ő is ugyan olyan ember mint mi eszi a húst meg issza az alkoholt és a sok lelkísmeret furdalás. Nem erre tanított JÉZUS!

Marika mondta:

Kedves Balázs!
Örülök hogy rátaláltam erre a Honlapra.
Nagyon érdekes sokat tanulok belőle.
Köszönöm

Gigi mondta:

Kedves Kata

Ilyen esetben csak azt tudatosithatod az emberben,hogy a külső tényezőt nem fogja megoldani ellenben a saját hozzáállásán váltzotathat. Mert ez az amint változtatni tudunk hiszen ez az ami belőlünk fakad:) Nem könnyü ezt igy megélni de meg lehet tanulni lassan.

PALIK krisztina mondta:

Kedves Balázs! Idönként “olvaslak” és ha elfogadod – szeretném elmondani -szerintem megtaláltad a saját hangodat. Régen jártam erre, én most fedeztem fel – nem süt már át a mestered hangja az írásodon, ez már csak a TIÉD! Örömmel és szeretettel kívánok sok jót a továbbiakra és köszönöm a híreket.

JUDIT Florida mondta:

Kedves Balazs !

Halas koszonet, hogy meg egyszer atkuldted az elemzest, es kulon hala hogy folyamatosan vezetsz bennunket es fogod a kezunk ezen a gorongyos uton, ami a nagy Elet.
En is ahogyan sok Csillag Mag Tarsunk erzem, hogy folyamatosan valtozom. Valtozik a vilagszemleletem, a gondolkodasom, a beszedem es a cselekedeteim.Hala Istennek !
2010 augusztusatol egeszen aprilis 1-ig ugy erzem mintha megjartam volna a tisztito tuzet, ahol szinte elegtem. Az utolso fazis az marciusban volt amikoris spiriben voltam.
Jol tudjatok ilyenkor az ember elete feje tetejere all, nem talal munkat, a parjaval hatalmas osszetuzesek sorozata, barmibe fogsz semmi nem megy, ugy erzed itt a vilag vege.
Olyan ez mintha egy hajokirandulason lennel es egyszer csak jon egy tornado. Aztan a vihar elcsendesul, az ocean megnyugszik es ujra kisut a nap. Hat nalam is igy tortent. Kileptem a spiribol,es ugy erzem, hogy magasabb frekvencian rezgek-nagyon sok mindent es foleg gyerekkori betokosodott es ujra es ujra elotoro fajdalmakat szinte sajgo sebkent megelve, elengedtem.
Es igy van. Most ugy erzem megtisztulva, letisztult gondolatokkal es megvaltozott gondolkodasmoddal fellelegeztem es azt mondtam -vegtere is tanulni jottunk. MIndekinek megbocsajtok tiszta szivbol reggel es este es ugyszinten bocsanatot kerek tiszta szivbol mindenkitol es mar nem haraggal, fajdalommal, gyulolettel gondolok rajuk, mint annak elotte, hanem szinte halaval, mert atsegitettek egy felsobb lepcsofokra.Es akkor irany a KAPU ! Talalkozunk odaat !
Hat bocs hogy kisse hosszura sikeredett es kosz a turelmed es turelmetek.
Csodalatos napokat mindenkinek es csak pozitiv gondolatokat !
Sok szeretettel halaval neked Balazs es Minden Csillag Mag tarsamnak a szemelyes beszamolokert.

Judit

JUDIT Florida mondta:

Ja, bocs hogy elvesztem, de koltozes miatt 2 hetig nem volt internet es a keszulodes miatt idom sem volt. na meg kozben lemondtunk marc 27- en a hazatelepulesrol- immar felig osszecsomagolva.
Ugyhogy az elmult honapokban nem unatkoztam.

Csodalatos napokat nektek !
Judit

Sz.Gizella mondta:

Igazán csodálatosnak azt tartom,hogy bárhonnan is indulunk,ha igazán sikerült megtisztítani magunkat-gondolatainkat,érzéseinket-akkor mindig ODA jutunk.Itt olyanokra gondolok,mint népi játékaink,dalaink/…nyitva van az aranykapu,csak bújjatok rajta…/vagy Jézus szavai,miszerint olyanokká kell válni,mint a gyermek-hogy odajuthassunk….vagy a csillagok üzenete….ugye itt ugyanarról van szó???Út az EGYSÉG felé tisztán, önzetlenül.Örömmel töltenek el szavaid,erőt,bíztatást ad az ÚTON.Köszönöm.Sz.Gizella

TAdrienne mondta:

Köszi Balázs ! Jó, hogy ezen lehetőségeket kapjuk! Magamon is tapasztalom a gyors folyamatot. A “pofonokat” ismétlődve, amikre ha feladatként tetkintek hamarabb megoldódnak, majd fellélegzek, nem is volt olyan nehéz. Természetesen önvizsgálat is kell ezekhez a feladatokhoz, vagyis felnőni addig, hogy megértsem mire is tanít ez engem igazán? Az elfogadásra. Ismerd meg önmagad, s kinyílik előtted a világ.

Kriszta mondta:

Szia Kedves Balázs!

Köszönöm a szülinapi ajándékot! : )
Kos Nap, Bak Asc. … állandóan ezt hallom : hahó!!! nyitva vaaan!!
Hát igen…a kislányom ma reggel szólt : – Anya, nézd csak, át tudom ugrani! – és nevetve átugrotta a küszöböt. Biztosan ilyen egyszerű.
Balázs! Óriási írásaid születtek az elmúlt hetekben, “KITÖRÉS…SZÜLETÉS…OLDÁS”, most pedig a MEGOLDÁS. Belül azt érzem, ezek hatalmas dolgok, és folyamatosan keresem őket perszonális létemben, de nem találom. Meg kell mondjam, elég szar érzés ( bocsánat a kifejezésért ).
Pedig látom, hol a hiba : Szaturnusz a 9.házam csúcsán tranzitál, ide-oda.
Na jó, elég a személyeskedésből, azt hiszem ennek csakis karmikusan lehet értelme, ezért nem fogjuk fel. Jobb emberré válni nagy feladat, de ennek gyümölcsét csak akkor szakíthatjuk le, amikor már nem is tudunk róla. Talán.
Kopognak,….megyek megnézem, hátha tényleg nyitva van..: ))
kopp-kopp

Angyalka 1105 mondta:

Szia Balázs :)

Lelkes olvasója vagyok az oldaladnak :) Nagyon szépen köszönöm , hogy megosztod a tudásodat, a gondolataidat :)

Régóta dolgozom önmagamon. Így 50 évesen túl vagyok sok változáson. Eddig úgy gondoltam, hogy nincsenek már félelmeim :)
Azt hangoztattam , hogy nem félek semmitől.
Erre pár hete vettem görkorcsolyát, mert már régen szeretnék megtanulni :) …… és láss csodát , csak totyogok, mert félek elindulni .
Lehet, hogy minden elméletet ki kellene próbálni, hogy működik -e a fizikai síkon ? , hogy megtudjuk , hogy valóban igaz-e ?

Csakúgy mondta:

és milyen jó lesz, ha majd nem agyalunk, misztifikálunk, meditálunk, elvonulunk, önvállonveregetünk, dilemmázunk, tanakodunk, címkézgetünk, méregetünk…hanem egyszerüen tényleg csak élünk. ;)

Angyalka 1105 mondta:

Igen, az valóban jó !
Egyszerűen ÉLNI :) , de nem túlélni !
Kedves Csakúgy :O)

Erika mondta:

Csabi!

Bocs, de te valószínűleg nem vagy olyan helyzetben mint sokan mások. 6 hónapja intenzíven járok állásinterjúkra, pozitívan gondolkozom, mindenben keresem a jót, sőt, meditálni is szoktam. :) Éppen ezért lelkileg rendben vagyok, optimista vagyok, mégis nap mint nap szembesülök azzal, hogy a számlákat be kell fizetni, és kevesebb a bevételem mint a kiadásom. És ezen a meditáció, vagy az, hogy nem veszek róla tudomást, az nem segít. Igenis a MOST-ban élek, és napról-napra élem meg a dolgokat. De ettől még nem dugom a homokba a fejem, és észre veszem azt is, hogy a fizikai világ túlságosan lassan reagál az elmére. Örülj neki, hogy neked nincs ilyen gondod. :)

Erika

Az kicsit felháborító amit írtál, hogy “ha meditálsz, észre sem veszed, hogy a gyerekeid éhesek” szerintem ez NEM megoldás, hanem egy illúzió világba menekülés.

Anna mondta:

Kedves Erika!

Reagálnék az írásodra, mert én is állás nélkül vagyok – de nem munka vagy pénz nélkül!
Ahhoz, hogy hasson a meditáió “védelme”, idő kell. Hiába, a fizikai síkon vagyunk, és nem megy minden azonnal, mint “másutt”. Azt mondják a “nagyokosok”, hogy 3 hónap az a küszöb, ami idő alatt beindulnak a változások. Viszont eddig igenis csinálni kell valamilyen technikát, egy napot sem szabad kihagyni, és erősíteni kell magunkban a hitet, hogy “igen, tudom, hogy minden rendben van”. Ennyit meg kell tennünk magunkért. Ajánlanék egy könyvet, nem tudom, hogy lehet-e még kapni, de nagyon jó értelmezések vannak benne “odaátról” egy magyar írómédium által. Bioenergetic a kiadója és a címe: Túlélők könyve – alcím: Hogyan élj, hogy megélhesd a bolygóméretű változásokat? Írója: Aaron. Én azt vettem észre, hogy a könyv olvasása közben hihetetlenül “oldódom”, emelkedik a rezgésem, és a problémám csak egy feladatnak látom, aztán csak egy nyúlfarknyi történésnek az életemben, aztán meg igazából semminek, nem is létezik. Úgy, ahogy Balázs írja. 2005-ös a kiadás, és anno 1.700.-ba került, szerintem megéri beszerezni! A mostanában olvasott 10-15 könyv közül magasan ível a mondandója, és meg lehet csinálni!
Szeretettel üdvözlök Mindannyiótokat!
Anna

Bics mondta:

Kedves Balazs!
Koszonom szepen, az ujabb cikked katartikus hatassal volt ram! Egy 10 eve nyitott Szaturnusz kerdesre adott valszt!

Udvozlettel: Csilla*

Gyöngyi mondta:

Kedves Balázs!
Köszönöm, hogy megosztod velünk a számodra adatott tudást, mely rendkívül értékes és lám, milyen sokan profitálunk belőle :)))
Szívből kívánom, hogy méltó legyek “átmenni a kapun”, mert erre van szükségem. KÖSZÖNÖM :)))

Üdvözlettel: Gyöngyi

Juli mondta:

Mindig a jelenben élünk, ha el is felejtjük néha.Vagy gyakran. Visszahúz a múlt, titokzatos a jövő.Magam is néhány hónapja döbbentem csak rá, jórészt a múlt és a jövő töltötte ki jelenemet.
Köszönöm Balázs, sokat segítettél abban, hogy egyensúlyba kerüljek, s megtaláljam a kapumat…Már nem ragaszkodom a problémáimhoz és főleg nem gyártom azokat, nem görgetem magam előtt folyamatosan. De azért Asimov után szabadon – Az életben a sakkal ellentétben a matt után is folytatódik a játszma! Szóval, rendben, ne legyenek problémák, tekintsük őket feladatnak, így könnyebb kezelni.

Murányi Tímea mondta:

Igen! Most már mindent értek! :) Éreztem “valamit”, de most, hogy már tudom az okát, sokkal tisztább minden. Köszönöm, nagyon tanulságos minden írásod, nagyon sokat segít, és ez az egyik legcsodálatosabb dolog az életben, hozzájárulni mások fejlődéséhez. Köszönöm!!!

Ava mondta:

Sírni tudnék… Együt rezgünk, és mégis túl távol. :( Feladat az van. Tudtam.

pitypang mondta:

nem tudom, mikor bucskázom már át önmagamon, de a “palackbazárt” lendület — az ugyan megálmodott, ám mégcsak meg sem kísérelt — változás szakaszában vagyok. ezt érzem.
egyelőre mégis mintha ide-oda kocognék — mintegy megfeledkezni próbálván időközben kinőtt szárnyaimról — szigorúan földközelben, sőt néha meg-meghemperegve a dagoványban.
(dacolok itt magammal, meddig még? bevallom, néha szívből tudok mosolyogni magamon. már amikor nem önsajnálkozom.)

remélem, még időben rám tör a “(csillag)kapuzárási pánik”…

Lovász Károly mondta:

Kedves Balázs!
Problémának láttam, hogy a hozzászólók 82,6%-a hölgy.
Ám még egyszer olvasva művedet, már nem probléma, hiszen
inkább érdekesnek találom, hogy a hölgyeknek segítenek a
gondolataid, és fogy az aggodalmaskodó hölgyek száma.
Ez viszont nekünk férfiaknak előnyös. Köszönet érte Neked,
hogy asztrológiával segíted a háziasszonyok mindennapi gondjainak
enyhítését. Főleg most, az esedékes megszorítások és a piaci drágulások idején. Talán ezért sem kell a kormánynak jobban
dolgoznia, hiszen a KAPU nyitva minden állampolgárnak!

nemeth margaret mondta:

Valoban nem konnyu gondolatainkat kordaban tartani.De nem is lehetetelen.
A maban kell elnunk hiszen ami most van az a jovo. Ami japanban tortenik tragedia resze a 2012 nek.Kuldjunk nekik energiat hogy konnyebb legyen az atelesuk a kovetkezo dimenzioba.
Hogy mi lessz 15-20 en mulva? szerintem nem szabad ennyire eloremenni.Az a fontos most mi van, ebben talaljuk meg a szepseget josagot peldat mutatva a tobbieknek.
Ebben itt es most eljunk, amit meg nemtudunk csak az energiankat pazaroljuk.
Gyermekeink tolunk tanulnak.Amit tolunk latnak azt kovetik ez lessz az alap a kesobbi eletukben.
Az a 6-eves kisfiu aki a TV ben nyilatkozott eloadast tart az iskolaban szunetekben /micsoda hatalmas ero sugarzik belole/
a tobbi tarsanak.Mindent elerhetunk csak kerni kell es hinni benne.
Arra gondoljuk amit szeretnenk nem arra amit nem.

Kivanom hogy nagy tomegeknek sikeruljun azon a kapun atmenni.

Margaret

ANCSIKA mondta:

Szia Balázs.
Igen most már értem én is mi történik velem, mert csodálkoztam magamon,hogy hogy változtam meg, és most már tudom az okát?
Amire eddig azt mondtam nem soha, most már elfogadom, hogy ez az ésszerű számunkra és ezt kell tennünk.
Köszönöm neked, hogy felnyitottad a szememet és értem miért változtam meg.
Üdv mindenkinek.

Lovász Károly mondta:

Kedves Balázs!
A szülői nevelésről tartott előadásodról késve értesültem.
Ha kaphatnák anyagot csatolva lovikari@gmail.com -ra, igen megköszönném. Nevelési tanácsadó soron következő előadását szeretném színesíteni, kiegészíteni a pszichológia és az asztrológia tudomány integrált megközelítésével. Együtt hatékonyabb?
Őszinte tisztelettel : Lovász Károly viselkedéskutató
egyetemi tanár Szeged

korenka mondta:

Megdöbbentem, mert épp egy hónapja éreztem erős késztetést, hogy elolvassam újra az Ébredj tudatára című – már ezerszer olvasott könyvemet. A könyv éppen erről szól. Ezek szerint nem volt véletlen az igényem az újraolvasásra. Hihetetlen számomra… :D

Csabi mondta:

Balázs!

Amióta kinyílt a kapu folyton szikráznak a gondolataim és egyre erősebb és jobb megfejtések jönnek rám.
Minap parkettáztam és unalmamban gondolatban tartottam egy előadást, persze senki se volt csak én voltam mind. Az a mind, programozottak voltak tehát mindenkinek a programozott énem volt. Igen……… rájöttem arra hogy miért nem probléma a probléma, hiszen a saját gyermekeim is programozottak tehát mindenkinek a szemében programozottak vagyunk. Onnantól kezdve rátok bizom…. ki ki kedve alapján ítéljen. Egyébként kezd össze állni a kép és mi azért születtünk ide hogy játszunk egy túl élő életet.

Csabi mondta:

Egy tipp. Úgy lehet a problémáktól el tekinteni, ha arra gondolunk,hogy a VALÓSÁG MINDIG ÁLOM ÉS AZ ÁLOM AZ IGAZI VALÓSÁG.

Alex mondta:

Bármi is lehet a hited:lehetsz keresztény,hindu,materialista,stb. Most és itt emberként kell élned! Ezért fontos a 72 fokos szög! Ez az ember fényszöge! :)

anikó mondta:

Érdekes, 2 napja olyan nyugalom “tört” rám:))
Mi lehet az ok ?
Ha valaki tudja, kérem írjon !
Köszi : Anikó

Alex mondta:

Az ego jó vagy rossz ,most akkor szenvedés vagy kettős mérce??
Sok embernek ego kell ,hogy tegyen végre önmagáért,annyira a iskolai megfelelésnek él!!! :)

Csakúgy mondta:

Kedves Mindenki!
Volt szó jógáról, meditációról, éneklésről is. Ha megengeditek, én is írnék egy egyszerű módszert, ami nekem rengeteget segített, amellett, hogy sok örömöt okoz. Táncoljatok! :D Kapcsoljatok be egy jó zenét, amit szerettek. Engedjétek el magatokat és táncoljatok. Ami jól esik, ami jön belülről. Ahogy jön belülről. Annyi minden egyszerre: jelenlét, testben-lét, blokkok oldása, energiák felszabadítása, életöröm, érzelmek ki-meg-átélése és elengedése, önismeret, “csendes elme” állapot, önmagunk elengedése és átadása a zenének.

borkaterka mondta:

Kedves Balázs!
Egy olyan megoldást kaptam, amelyet hét éve keresek..Rengeteget álmodom, hozzám tartozókkal,és egyéb más dolgokkal is. Engem nagymamám nevelt fel. Amikor elveszítettem, még elbúcsúzni sem tudtam tőle. minden vágyam az volt, hogy még egyszer megölelhessem.Amikor bátyám meghalt, álmodtam vele.Újra átölelhettem, és csak annyit mondott:sietnem kell, meg fog nyílni a lehetőségek kapuja…
Sokáig nem értettem mit akar ez jelenteni,interneten kerestem, könyvekben, pszichológusnak meséltem(tanárom volt), stb…
Azthiszem megtaláltam rá a választ…KÖSZÖNÖM!!!
üdvözlettel: Teca

Csilla mondta:

Nagyon érdekes amit Teca írt, mert nekem az éjszaka volt egy nagyon “szép” álmom….hely,mintha egy régi iskola és egy bazilika keveréke lett volna….Viszont, most Teca írásából “ugrott” be, hogy volt egy olyan szűk “átjáró” két helység között, ahol csak oldalazva tudtam átjárni , de mégis kényelmesen átfértem….igaz volt , hogy a hátizsákomat lekellett tenem , mert vele már nem fértem át…
Tulajdonképpen évek óta tudom miről van szó,de most mégis nagyon érdekes…valószínű az én életemben, most kaptam meg a “belépést” a másik Világba
További szép estét…Csilla

anikó mondta:

Tóth Mariannának !
Nézd meg a Titok című filmet, és kezd el használni a belőle tanultakat ! :))

Imrich Zoltán mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon tetszett az írásod,amiket a karmával és a felismerésekkel kapcsolatban írsz!
Annyira tetszett,hogy szerettem volna rávetíteni az én képletemre!
Megdöbbenve láttam,hogy ez nem valós!
Nagy csalódás van bennem,szeretném,ha segítenél!
10-es orbiszt állítottam ,hogy ebbe aztán már mindennek bele férjen,és így csak februárban találtam meg a quintilt,március,április,május,június,július már nincs!
Azt írod ,azért különleges,mert 6 hónapon át fenn áll…de nem áll fenn! (10-es orbisszal sem,pedig 5-ösnél kevesen használnak nagyobbat!)
Nagyon várom válaszodat,hogy mi az,amit én nem látok!

Zoltán

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Zoltán!

Amint időm engedi, megbeszéljük :)

Balázs

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Zoltán!

Februárban a Szaturnusz a mérleg 16 fokán volt, a holdcsomópont pedig a bak 0 fokán: ez 2 fokos orbis a 72 fokhoz képest.

Márciusban a Szaturnusz a mérleg 14 fokán volt, a holdcsomópont pedig a nyilas 27 fokán: Ez 1 fokos orbis.

Április a Szaturnusz a mérleg 12 fokán volt, a holdcsomópont pedig a nyilas 24 fokán: Ez 0 fokos orbis.

(kerekítettem fél fokokat)

Szóval nem tudom Te mit néztél, de valószínűleg nem ezt. :)

Balázs

Szende mondta:

Kedves Balázs és olvasói !
Bent vagyok magamban, s boldog vagyok a világban kint is …Egységbe kerültem az Élettel, hmmmm az út ide vezetett.Megtapasztaltam Magamot -Magomot.És valóban kinyílt a kapú ! Erősek voltak az élmények, átéltem mindent teljesen, megvajúdtam a fájdalmakat a régi görcsöket s hogy ne cipeljem újra megszültem őket, s megtisztultam fokozatosan szépen. Megnyugodtam. Béke van bennem. S ezzel a békével tudom folytatom utamat, s olyan szép felismeréseim vannak ha visszanézek akkor is….de a most egy áldott állapot , istenbeli, s ajándék az élet !
Egy ősi magyar csángó népdal megkeresett engem és azóta énekelem mindennap mindenütt , a mantrám lett. Olyan szimbólikát hordoz magában ami nekem erőt ad. Megosztom veletek:
” Felsütött a napsugára minden ember ablakjára,
Jajjj Istenem mi az oka az enyémre nem süt soha.
S idegenföldön a hazám minden ember édesapám
S idegenföldön a hazám minden asszony édesanyám,
Idegenek idegenek ne egyetek meg engemet
S idegenek idegenek hagyjátok hogy én es éljek.
Mer én odavaló vagyok ahol az a csillag ragyog ,
Mer én oda való vagyok hol a fényes csillag ragyog.
S mikor megyek hazafelé nyílik az ég háromfelé,
S azér nyílik háromfelé, mer én menyek hazafelé.
S ragyognak rám a csillagok mert tudják hogy itthon vagyok !
S RAGYOGNAK RÁM A CSILLAGOK MERT TUDJÁK HOGY ITTHON VAGYOK *
A Csillag páromat is magamhoz énekeltem. Isten ajándéka , mint az Élet is :-) A csillagok ragyognak ránk. S rátok is.
Mesebeli üdvözletem,
Szende ( Ábel “unokatestvére” a rengetegből)