Csillagüzenetek

Pegazus – üzen a Kozmosz

2011. feb. 28

Engedjétek meg, hogy egyik ?kedvenc? csillagképemet, a Pegazust helyezzem a mai írás központjába, mert a jelenlegi életünkben igen nagy szerepe van, és ez most tovább erősödik. Érdemes a mindennapjainkban tudatosítani a létét. (Lesz egy hosszabb bevezető, utána csapunk bele a kifejtésbe :) )

A csillagkép

Maga a Pegazus a Vízöntő és a Halak csillagképek fölött található, és e Pegazus alá esik a tavaszpont (Napéjegyenlőség) is, a Halakban. Ez már magában ide helyezi a hangsúlyt, de ennek a hangsúlyozásnak még nincs vége. Három messianisztikus bolygónk van, sorrendben az Uránusz, Neptunusz és a Plútó. Ezeket azért hívjuk messianisztikusoknak, mert kormeghatározó szerepük van, ezért minden ilyen messianisztikussal történő esemény valahol az egész Földön megjelenik.

Azt tudjuk, hogy az Uránusz már régóta a Pegazus alatt jár, erről már sokat írtam ? tehát az Uránusz és a Tavaszpont által a Pegazusnak már hosszú ideje igen erős üzenete van. De ez az üzenet tovább erősödik, mert a Neptunusz is MOST LÉP BE a Pegazus alá! (És egészen itt lesz 2030-ig, tehát a kormeghatározó szerepe eddig fog tartani)

A mindennapokban pedig még fontosabbá válik a Pegazus, mert a Nap, a Merkúr és a Mars is beléptek e csillagkép alá, így egész Márciusban a Nap által folyamatosan a Pegazus égisze alatt fogunk működni. Nézzük ez mit is jelent számunkra.

A Pegazus

A Pegazus maga a Táltos Paripa a magyar mitológiában, a fehér paripa, amely hátán a világok között tudunk járni. Ennek szimbóluma a Táltos Dob is, amelyen a táltosok utaztak a szellemi világba, és onnan hozták vissza a Földre üzeneteiket. A Pegazus hátára mindenki felszállhat, aki képes megszelidíteni. Ezt regéli el ősi magyar népmesénk, ahol a legkisebbik fiú a csupa csont és bőr gebét annak kérésére parázzsal eteti meg. A Nap életereje, a Tűz ereje, amely az anyagot szellemivé alakítja át, tehát egy olya erő, amellyel ki lehet törni a fizikai sík rabságából, és szellemivé lehet válni. Ennek a szimbóluma a Pegazus csillagkép.

A szkíta-görög mitológiában e Pegazus szállítja Zeusz villámait, tehát az Isteni Szikrát. Látszik, hogy aki képes a villámot szállítani, annak a fénynél is sebesebben kell szállnia ? szimbolizálja, hogy a Pegazussal képesek vagyunk kilépni a Tér és Idő fogáságából, oda szállni a Pegazus szárnyán, ahová csak menni szeretnénk.

Neptunusz a Pegazusban

S ami úgymond kormeghatározó esemény, amelyet minden ma élő ember csak egyszer él meg életében, hogy a Neptunusz belép a Pegazus csillagkép alá, ez éppen most történik. Képesek vagyunk befogadni TELJESEN a kozmikus utazást, a kvantumállapotot, amikor itt a Földön minden tértől és időtől függetlenül van jelen. Képesek vagyunk most már arra, hogy az Univerzumot Egy egységben éljük meg, ahol bárminemű határvonal vagy elválasztás csak a nézőpont kérdése.

A Neptunusz a mély spiritualizmust szimbolizáló égitest, így tehát minden emberben mélyen belül megszólal az, amit a Pegazus hoz: a Kozmosz üzenete. Üzenet Istentől, a felsőbb Éntől, bárhonnan ahová az adott Létező kapcsolódni szeretne.

Tovább erősödik minden emberben belül az, hogy kapcsolatot tud teremteni a felsőbb világokkal.

Ugyanakkor a Neptunuszhoz tartoznak az illúziók, a ködök és a félelmek, ezért bizonyos rétegekben erősödhetnek a hazugságok az által, hogy még jobban letagadják öntudatlanul a bennük élő spiritualitást. Illetve bárki, ha nem hallgat a saját Pegazusára, azaz felső sugallataira, akkor azzal ködöt hoz létre életében, eltakar valami magából.

Éppen ezért e messianisztikus esemény üzenete az, hogy egyre jobban oda kell figyelnünk a belső spirituális üzenetekre életünkben!

Tovább erősödik annak az üzenete, hogy képesek vagyunk megélni és megérteni az EGYESÍTÉS állapotát, azt a kulcsot, hogy miként válsz saját magaddá, miként fordítod ki a világodat, hogy egy külső nézőpontból egységessé váljon, és belülre kerüljön. Ez az igazi Unio Mystica. Az Egyesítés misztériuma, amikor kiderül, hogy az én nem is létezik, az is csak egy nézőpont. Felszakadnak a határok.

Nap a Pegazusban

A Nap 19-e környékén lépett be a Pegazusba (lásd http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/az-elet-teljes-tisztitasa/), és április legelején hagyja el. Ez alatt érdemes hagyni, hogy a felsőbb Én vezesse léptünket. Illetve, ezt mindig érdemes átélni, de most van itt annak az ideje, hogy ezt a gyakorlatok, a hétköznapok szintjére lehozzuk.

A Pegazus által folyamatosan képesek vagyunk ráérzékelni a ?fentről? vagy ?lentről? jövő információkra, sugallatokra. Az ?akarom? világa helyett áttérünk a ?szándék? világába. Oda, ahol a szándék vezet, és átengedjünk magunkat annak, hogy rajtunk keresztül megnyilvánuljon az, ami szeretne megszületni rajtunk keresztül. Ennek átélése mélyebb élmény, mint az ?akarom? megélése, bár a látszatvilágban azt hisszük, hogy az ?akarom? tartja fent a létet.

Aki arra figyel, hogy belül előhívja magában a Pegazust, annak szárnyán szállva új világok bontakoznak ki, és nem csak valamiféle spirituális gyakorlat során, hanem a mindennapok szintjén! Aki a buszon utazva, a munkahelyi megbeszéléseken, a boltban sorban állva, a szomszéddal érintkezve is képes befogadni a Pegazust, annak kitárul ez a világ, ahol nem az ego akarja hajtani a teremtést és a megismerést, hanem egyszerűen csak hagyja, hogy a világ megnyilvánuljon általa.

Engedjük, hogy lépteinket vezesse a Pegazus.

Összefoglalás

Az írás elején említettem, hogy maga a korszakjelző Tavaszpont is a Pegazus alatt van, tehát a fentebb írtak nem lesznek senki számára ismeretlenek, hiszen a pegazusi üzenetek minden emberhez eljutnak már igen régóta. Ezzel szokták keverni a vízöntő-kori üzeneteket, holott a Tavaszpont a Halak csillagképben jár, és messze még a Vízöntő.

Említettem az itt álló Uránuszt is. Ez az égitest 2002-2003 ?ban lépett be a Pegazus alá, azóta szintén ?megszoktuk? azt, hogy aki akar, az képes magas szintű kozmikus kapcsolatokra, tehát ezen a messianisztikuson keresztül már hosszú ideje nagyobb oktávú kommunikációs csatornában vagyunk.

Amit érdemes magunkkal vinni az elkövetkező hónapra, az a Nap által felerősödő Pegazus-lét üzenete.

Hosszú távon pedig a Neptunusz szépen lassan mindenkiben előhívja ezt a Táltos Paripát. Aki figyeli a csillagok járását, most még 20 éven keresztül, erre mindig gondoljon: A Neptunusz a Pegazus alatt jár – a lélek mélyén szólal meg a felettes Én, a magasabb Tudatosság, vagy maga a Teremtő üzeneteit.

 

19 hozzászólás

Nagy Anita mondta:

Kedves Balázs!

Mindig nagyon szívesen olvasom írásaidat. Be kell vallanom, mindig visszaigazolásokat is kapok arra, ami történik velem.

:-)
Eddig nem sikerült eljutnom élő előadásodra – talán az út arra is elvisz.

Nagyon köszönöm, s kívánok továbbra is jó munkát, egészséget, s Teremtő alkotást, egyensúlyt!

Nagy Anita Szegedről

Nandermány András mondta:

Igen, ez munkahelyi értekezleten is megélni a Pegazust elég nagy kihívás.

Aki olvasta Tari Annamárai Y-generáció c. 2011-es könyvét, ami egy általános korrajzs és leíró/útmutató biblia 21. századra, az eléggé a Neptunusz homályos, illuzórikus, hazug részét élő nagy többségről kap lepellerázó és spirihit-kijózanító tényeket.

Mobbing, 7/24 rabszolgalét, elidegenedés és abszolút egoizmus a célszerű jópofi és segítőkészség mögött, gyorsítószerek, elviselhetetlen munkahelyi stressz mint a nagytöbbség mindennapos életérzése, pozitív érzelmek abszolút hiánya, ez a mai magyar általános és sztenderd munkahelyi élet kiscégeknél leginkább, és multiknál is. Aki kilóg, kikerül.

Itt hogyan élhetem meg a spiritualitást?
– Egy multiszolga

Zsu mondta:

Köszönöm!

szabó andrea krisztina mondta:

szia,
a boldogság, béke, harmonia, szeretet mind mind bennünk van.
független helytől és időtől, bárhol is dolgozunk :)
tehát, önmagunkaban kell fejleszteni, megtalálni és fenntartani.
rajtunk múlik!
hajrá!!!!

Angyal mondta:

Szia!

A Pegazus csillagkép mely csillagai kerülnek a legközelebb a Neptunuszhoz és a Naphoz??? Elég sok Pegazus csillag van jelen a horoszkópomba ezért érdekelne….
Üdv:Li

Kalmár Ildikó mondta:

Köszönöm!!!

Marczi icamama mondta:

Köszönöm.Örömmel olvasom érdekes irásodat.Reméle több kérdésemre választ kapok üzeneteidböl.Üdv:Icamama

Kissné Ági mondta:

Kedves Balázs!
Mindig érdeklődéssel olvasom írásodat.
Köszönettel tartozom neked,amiért segítesz az írásodon keresztül
az élet problémáinak megoldásában.
Mindig van benne valami ami segít a jó út kiválasztásában.
Üdv:Ágnes

Pál Magdi mondta:

Kedves Balázs! Nagyon sok igazság van mindabban amit küldesz!
Kívánom, hogy mindenki meghallaj benső énjében az üzeneteket!
Tartsom össze bennünket a hit, aremény és a szeretet!
Üdvözlettel:
P.M. Ilona

Magocska mondta:

Drága Balázs!

KÖSZÖNÖM!
…így legyen.

Magocska

Schafer Zsuzsanna mondta:

Kedves Balázs!!!
Erős visszaigazolásként, pont a leírtakat élem meg, minden nap, előtte pedig egy nagy tisztítás történt!!!
Köszönöm az oldalt, és a sok super írást, melyhez nagyon gratulálok.

Julika mondta:

Kedves Balázs!

Köszönöm az írásodat! A nagy tisztítás az elmúlt időkben valóban szükséges volt nekem is, nem volt épp felhőtlen, de megérte.

Ma szinte egész nap ügyintéztem önkormányzat, OTP, és még néhány helyen. Rászántam a napot, mindenhol jót beszélgettem,és mindent elintéztem. Az önkormányzatnál nem voltak sokan, kb. egy órát beszélgettem 2 ügyintézővel. Aztán még vissza kellett mennem hozzájuk, hogy teljesen elintéződhessen az ügyem, és bár közben irodát kellett nekik pakolni, kérték tőlem, hogy ha tudok, menjek vissza még ma, mert már annyi pozitív energiával láttam el őket, hogy hamar befejezik és még szívesen beszélgetnének velem. Egy jó óra múlva visszaértem, azalatt tényleg átpakolták az irodát, aztán még olyan dolgokban is segítettek nekem, amit nem is nekik kellett volna megcsinálniuk, aztán beszélgettünk az ügyfélfogadás végéig, és azt kérték, hogyha arra járok, és van egy kis időm, menjek már be hozzájuk, mert bearanyoztam a napjukat. Hát ők is az enyémet!

Mindenkinek csodaszép napokat kívánok!
Szeretettel: Julika

Kérdés Balázstól mondta:

Szia Balázs!

A neptunusz nem a Sas csillagképen van? A http://tinyurl.com/2011marc3 -on a sky-map.org-on én úgy látom: a pegazus alatt, de a sasBAN.

Jó ez a szoftver, használhatom? Vagy torzat mutat?

Hálás köszönet!

Nagy Etelka mondta:

Sziasztok!

Üzenet, aki akar szoftvert, hogy a StarryNights-on össze lehet modulonként válogatni, mi az, amit szeretnél, így már 10 000 Ft-nyi dollárból meg lehet az egyik legjobb csillagképes-bolygós szoftver.

Itt a link, lehet összeállítani: http://store.starrynight.com/software/digital-download.html

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves!

Az a Vízöntő csillagkép, a Sas jóval odébb van. Igen, tehát a VízöntőBEN áll a Neptunusz, a Pegazus alatt.
Terminológiában szokás használni, hogy az ekliptikára vetítve “abban” is áll, tehát a Pegazusban. De valóban nem túl precíz.

Balázs

Timike mondta:

Annyira nagyon,nagyon!!! :)

mumus mondta:

Timikee! Na neee!!!

mumus mondta:

Vajon miért csak akkor működhetnének a dolgok, ha a csillagok is úgy állnak??? Miért csak akkor ‘nagyon’? Nem mi teremtjük a sorsunkat csillagállástól függetlenül? Hogy is van ez?

Lenthár Márta mondta:

2011/06/25.
Kedves Mumus!
Nem csak akkor működnek az elvárásainknak megfelelően a dolgok, amikor a csillagok azzal összhangban állnak. Az igaz, hogy akkor ‘nagyon’. Valóban mi vagyunk a saját sorsunk kovácsai, de nem a csillagok, bolygók állásától függetlenül. Gondolj a szabad akaratra, s annak a tudatos használatára. Aki tudja, hogy mikor milyen konstellációk vonatkoznak rá, az képes a terveit, tetteit azokhoz igazítva megvalósítani vagy éppen elhalasztani. Amikor a Hold a Kosban jár, akkor nem megyek fogorvoshoz. Amikor egy külföldi utat tervezek, akkor megnézem, hogy a 9-es házamra mikor milyen hatással vannak a tranzit bolygók. Hozzájuk igazodva harmonikusan élhetem az életem, de ha nem vagyok tekintettel rájuk, akkor csak “döcög a szekér”. Van amikor jó időszaka van az embernek, akkor viszonylag könnyű a dolga. Ám például ha egy körkvadrát van a szolárjában, akkor tudja, hogy egy megpróbáltatásokkal teli év vár rá. Ez sem elveszett helyzet. Át kell gondolni, hogy mi a szerepe az aktuális nehéz időszaknak az életemben, s akkor tudok belőle tanulni. Legtöbbet a szenvedésekből lehet tanulni, mert törni kell az embernek a fejét azon, hogy milyen módokon segítsen magán. Azt is ajánlatos megnézni, hogy konkrétan milyen próbatételekről van szó, s melyikkel hogyan használhatom a lelki fejlődésem. Akinek hemzsegnek a horoszkópjában a trigonok és a szextilek, az ellustul, szinte életképtelenné válik, mert mindent készen kap, s így nem tanulja meg, hogy egy-egy feladatot milyen módon lehet megoldani. Tehát nem biztos, hogy ez a jó. Természetesen a túl sok diszharmonikus fényszögkapcsolat nem vezet rövid úton a rengeteg tudástól a megvilágosodáshoz, de legalább tudja az ember, hogy miért jön az egyik akadály a másik után. Globálisan gondolkozva karmikus feladatait is megértheti, s ha meg is tudja oldani őket, akkor máris rengeteget tesz azért, hogy a következő inkarnációja könnyebb legyen.
A Pegazus hatása valóban érezhető, de egyelőre még csak az intuitív, vagy spirituálisan fejlett embereknél. Nem kell csüggedni, egyre többen leszünk – főleg, ha teszünk is érte -, s akkor a földhöz ragadt emberek is szép lassan (mondom l a s s a n!) felemelik majd az Ég felé a tekintetüket.