Csillagüzenetek

Poláris vihar

2010. jún. 28

Az elmúlt egy hét alatt a Nap szépen lejött a Tejútról, s most fog áthaladni az Ikrek úgynevezett Napkapuján. Ez a csillagkép egy kaput formáz, és ennek közepén halad át a Nap. A Kapu, mint átjáró szimbóluma üzeni számunkra, hogy itt valahonnan valahová érkezünk ? azaz a csillagos égre tekintve látjuk, hogy a Tejútról jövünk, és belépünk a polaritás világába.

(Maga a Nap a 21-i Napforduló után folyamatosan “lefelé” jött a Tejútról, és e hét második felére, július 2-4 környékére hagyja el teljesen azt. Az Ikrek csillagképben egészen július 17-19-ig tartózkodik.)

Az Ikrek csillagkép jelentése pontosan a benne rejlő kettősség, azaz maga a polaritás, a jó és a rossz, a szép és a csúnya világa. Ezt egyébként a csillagképhez tartozó mitológia gyönyörűen szimbolizálja, hiszen az Ikrek maguk Castor és Pollux a halandó és halhatatlan testvérek. Ők mindig civakodtak egymással, veszekedtek, egymást szeretették volna legyőzni, ám kívülről mindig is egy egységet alkottak, összefogtak és egyek voltak. Ez ugyan azt jelenti számunkra, amit a régi poláris világ: mindegy, hogy a jót vagy a rosszat választjuk, a küzdelem örök, soha sem lehet csak jó dolgokat tenni, hiszen mindig ott van a másik oldal. S minél erősebb az egyik, annál erősebb lesz a másik.

A polaritás világa látszólagos, nem az a lényeg, hogy melyik oldalát éljük vagy szeretjük, hanem arra kell figyelnünk, hogy a kettő valójában Egy! Az Ikrek alatt álló Egyszarvú csillagképben pontosan ez rejlik: az Egység a látszólagos kettősség mögött.

Ezen a héten, mivel a Nap az Ikrek csillagképben jár, tehát folyamatosan jelen van számunkra a poláris világ üzenete. Éppen ezért, ha bármi ?jó? vagy ?rossz? is történik velünk, most különösen figyeljünk arra, hogy valójában ez honnan ered? Mi volt a gyökere? Mert egy másik nézőpontból a rossz jóvá és a jó rosszá válik. Éppen ezért Tudd, hogy mindig minden pillanatban TIÉD A VÁLASZTÁS lehetősége, hogy mit HOGYAN élsz meg! Egyedül rajtad múlik, hogy valamit ?rossznak? vagy ?jónak? tekintesz az életedben ? a lényeg az, hogy megértsd, hogy bármilyen is legyen, a lényeg Benned van, a mélyben, hogy Te egységben legyél önmagadban!

Említettem magát a kapu szimbólumot, most ezt szeretném ide fűzni: ahogy elhoztuk magunkkal a Tejútról a Fényt, a Napforduló napján a lehető legtöbb befogadott fényt, most itt kell ?gyakorolnunk? a poláris világban! Ez pontosan ezt jelenti számunkra, hogy ahol ott a Tejút, ahol ott van bennünk a Felsőbb Én Egysége, ott értelmét veszti a jó és a rossz látszólagos polaritása. Ezt kell tudnunk megőrizni a hétköznapokban.

Azaz MINDIG VÁLASZTHATSZ, hogy mit és hogyan élsz meg az életedben.

Egészen július közepéig ez van előtérben, az Ikrek csillagképben járva, amelyet egyébként gyönyörűen alátámaszt a Maja Naptár 13 napból álló ciklusa, a Kék Vihar hulláma. Ennek is lényege az, hogy akár a vihar, hagyjuk, hogy kisöpörjön mindent életünkben! Sőt, ha tudatosak vagyunk, akkor mi magunk láthatjuk meg és adhatjuk oda a Viharnak, hogy hadd vigye magával azt, amit vinnie kell! Frissüljünk fel e vihar belső szellemi energiáiból.

A bennünk feszülő ?elektromosság? pedig csak addig él, amíg az ellentét létezik, amíg van plusz és mínusz! Ha ezt MAGUNKBAN feloldjuk, azaz mind a kettőt EGYSZERRE elfogadjuk, akkor a töltés értelmét veszti, a szikra, a kisülés, a FESZÜLTSÉG eltűnik, és helyét a kiegyensúlyozottság és az EGYSÉG állapota váltja fel.

Készüljünk fel az izgalmas tapasztalatokra, és még egyszer tudatosítsuk: bármi is történik velünk a héten, mi döntsük el, hogy ez most jó vagy rossz! Figyeljünk oda a hétköznapokra!

Ez a hét különösen fontos lesz számunkra, mert jövő héten hétfőn, július 5-én fog az Uránusz irányt váltani az égen, tehát most egyfajta lendületet gyűjtünk, szellemi erőket szerzünk. Most a hangsúly nem “látványos”, nagy eseményeken van, hanem a hétköznapok finom dolgain…

– – – – – –

Találkozunk 9-én, az élő nyári csillaglesésen!

Részletek: http://csillagmag.hu/programajanlo/nyari-csillagleses-szabad-egbolt-alatt/

– – – – – –

A többször emlegetett ?új? forma, ahol még erőteljesebben tudunk együtt közösen haladni, fejben már kész, már csak a materializációra kell várnunk? türelemmel.