Csillagüzenetek | Írások

Senki sem ment meg téged

2014. jan. 20
Aki a megszokottat és a régi mintákat választja, egyre több kihívással fogja szembetalálni magát.

Az idei év asztrológiai szempontból nézve sok kihívást tükröz számunka. De mielőtt belekezdenénk ennek taglalásába, előtte szeretnék egy nagyon fontos gondolatot kiemelni. A bolygók égi járásának figyelése, azaz a ?kint? világának értelmezése nem jóslás, nem arra ösztökél, hogy ELVÁRÁSOKKAL vagy FÉLELMEKKEL álljunk a jövő elé. Természetesen a jövő kutatását erre is fel lehet használni, de ez nem lehet célja az Önmagát megismerni vágyó embernek. Az ismert jövő elképzelése ugyanakkor elengedhetetlen a Földön való létezéshez. Ahol ezt el lehet ?rontani?, amikor az elképzelés nem egy nyitottsággal jön létre, hanem valamilyen elvárást támasztunk a holnap irányába.

Éppen ezért nem szabad az olvasás közben sem reményeket, sem elvárásokat, sem pedig félelmeket táplálni! A cél az Önismeret. A cél az, hogy megismerjük milyen érzések és gondolatok bukkannak fel bennünk egy adott üzenet, szöveg vagy értelmezés olvasatakor. S ami felbukkan bennünk, olyanok vagyunk.

Hiszen ha esetleg nem rendelkezik valaki Teljes és Totális én-ismerettel, akkor egy-egy életesemény vagy konfliktus megértéséhez segítség lehet az, ha megpróbálunk egy más nézőpontból arra tekinteni. Így tehát a 2014-ről szóló írásokat lehet segítségképpen arra is használni, hogy mélyebb értelmet nyerjenek az életesemények. Ugyanakkor lehet elvárni és félni is ? az olvasó döntése.

* * *

2014_kicsiA 2014 év első felét egy nagy kereszt alakú fényszög-együttes fogja jellemezni. A képen látható piros vonalakból álló négyzet ? és az átlóik alkotta kereszt ? az, amire figyelnünk kell és amit érdemes helyesen értelmeznünk. Ebben négy égitest fog aktív szerepet játszani, különböző üzenetekkel, és ezek a Mars, a Jupiter, az Uránusz és a Plútó.

A Mars és az Uránusz szembenállása egyfajta párkapcsolati feszültségeket tükröz. A Mars a küzdelem és erőfeszítések szimbólumaként a mérleg (sárga) jegyben állva mutatja: a világ és az én között kialakult egyensúlyi helyzet nem fenntartható, mert az egyensúly megmozdul, mozdulnia kell. Azaz az eddig kialakított ? például emberek és társak közti ? kapcsolatok felborulnak. Miért? Mert a beragadt, drámával és elvárásokkal fenntartott helyzet kimozdul ? ami egy áldás valójában.

Ez a hétköznapok szintjén ugyanakkor hatalmas feszültségeket jelent! Ugyanis a megszokott emberi viszonyok elmozdulnak ? a langyos víz, az állóvíz felforr. A kommunikáció átalakul. Tehát, a megszokott módon már nem lehet elérni a másik embert, mert a közte és az én között fennálló kapcsolat kibillent.

De ez valójában egy ÚJ egyensúlyi helyzetet kell, hogy teremtsen! Ilyen például a háromlábú kanapé esete ? amikor egy háromlábú kanapén ülve az ember a kezével tartja a kanapét, hogy ne billegjen. Ez egy egyensúlyi helyzet, de látszik, hogy folyamatos erőfeszítésre van szükség az egyensúly fenntartásához. Ehhez a kanapéhoz tudnám leginkább hasonlítani a ma emberének párkapcsolatait illetve családi és társadalmi kapcsolatait: folyamatosan fenn kell tartani, mert ha elengednénk, akkor roppant kényelmetlen lenne!

S akkor a Mars megérkezve ide a mérleg (sárga) jegybe bizony kimozdítja ezt az állandósult helyzetet, és most már ? szerencsére ? nem lehet a konfliktusokat elkerülni! Aki a kivárásra játszott és halogatta az emberi kapcsolatait a hiányzó negyedik láb okozta nehézség megélését, elodázta a problémákat, arra nehéz idők jönnek, hiszen nem húzhatja tovább. Valójában persze ez nem nehéz idő, hanem áldásos idő arra nézve, hogy kidobjuk a régi kanapénkat és egy rendeset szerezzünk be. Vagy ha tényleg fontos nekünk ez a kanapé, akkor LEHASALJUNK és megjavítsuk a hiányzó lábát.

Azaz TENNI kell a változásért, de ehhez először fel kell adni a KÉNYELMET! Nincs helye most 2014 első felében annak, hogy kényelmesen ücsörögjünk a megszokott energiákban. Ez nem azt jelenti, hogy nem pihenhetünk fizikai szinten, vagy nem töltődhetünk ? hanem ha eljön az ideje, érdemes elengedni a megszokást! Most nincsenek kompromisszumok! Fel kell számolni minden kompromisszumot, mert a háromlábú kanapé egy kompromisszum ? bármilyen nevetségesen is hangzik, valójában az ember legtöbbször ebben él. Csak mivel nagyon régóta ezt teszi, fel sem tűnik számára.

A Mars-sal szemben elhelyezkedő Uránusz a kos (piros) jegyében pedig egy hatalmas feszültséget tesz hozzá a fentiekhez: totális felhagysz a régi mintákkal, vagy az energiáid önmagad ellen fordulnak. Azaz a tehetetlenségből fakadó düh és feszültség téged fog eltemetni, megmérgez, hacsak nem alakítod át totálisan.

Az Uránusz által üzent hirtelen és felforgató hatások ki akarnak robbantani téged a megszokottból. Azaz érdemes felhagynod mindennel, ami megszokott és menekülésből teremtett kényelmi helyzet számodra. A bevezetőben utalt a kihívásokra: ezeket értettem alatta. Tehát, az első félév fényszög kapcsolatai azt MUTATJÁK (nem elhozzák vagy nem hatnak!), hogy egy olyan időszak következik az életünkben, ami még az eddigieknél is felforgatóbb lesz.

De hát et kértük ? hiszem. Aki a megszokottat és a régi mintákat választja, egyre több kihívással fogja szembetalálni magát. Egyre több ellenállással. A Mars (ami egyben a kos uralkodó bolygója) üzeni: ha nem tudod az erőidet önmagad felemeléséhez használni, akkor a világból rád támadó és elnyomó erőnek fogod megélni.

Ha tehát az ország, a környezeted, a családod nehézségeit és küzdelmeit látod, akkor egyértelmű a válasz: benned nem akar semmi sem átalakulni, megmozdulni.

Véget ért az az időszak, amikor valaki majd önmagad helyett megment téged. Sem az angyalok, sem a földönkívüliek, meg a megváltók nem jöttek és nem jönnek le, hogy helyetted megváltsanak téged. Az úgynevezett ország-vezetők sem fognak neked segíteni ? ők is azzal vannak elfoglalva, hogy maguknak segítsenek. Nem fognak csak úgy neked sok-sok pénzt adni, nem fog senki sem az ötödik dimenzióba vinni. Neked, csakis neked egyedül kell tenned ÖNMAGADBAN azért, hogy átalakulj. A világ minden nehézsége és kihívása arra ösztönöz: engedd el a régi önmagadat! Ezt üzeni ez a képlet.

Ezért lehet azt mondani, hogy nehéz idők jönnek, mert az embereknek fel kell adniuk azt az elvárást, hogy majd mások megmentik őket. Fel kell adni a régi játszmákat és a régi megszokásokat. Ez bizony nehéz ? persze nem az, csak kényelmetlen.

Elengedted a kanapét, és most felborult a három lábon állva, és roppant módon kényelmetlen benne ülni! S ahogy ülsz, és azt várod, hogy valaki majd tartja helyetted, vagy valaki majd megszereli ? senki sem jön. Az angyalok sem csinálják meg helyetted a kanapédat.

Vagy te szereled meg ? azaz változtatsz a hozzáállásodon ? vagy egész életedben a világot (társadat, embereket, társadalmat, államot, a bankokat, a pénzt) fogod hibáztatni, hogy neked milyen kényelmetlen?

? netán felállsz, és magad kezébe veszed a SAJÁT sorsod irányítását.

* * *

A másik nagy szembenállás, a Plútó és a Jupiter kapcsolatáról készült írást itt találod:

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/a-vilagkep-halala/

* * *

 Ha tetszett az írás, érdemes feliratkoznod a hírlevélre, hogy időben értesülj az újabb írásokról, előadásokról, táborokról, hanganyagokról. (jobb fent)

Írta: Kiss Balázs Kunó

7 hozzászólás

Exopolitika Magyarország mondta:

Igen, mind az egyéni ember, mind a globális társadalom szintjén a régi elengedése zajlik, pénzügyi, jogi, társadalmi szinteken csakúgy, mint az egyéni mintákban. Mind a számmisztika, mint a kínai horoszkóp, mint az asztrozófia ugyanazt azt az egy igazságot, ezt tükrözi.
Jó reményadó a POZITÍV változásokra “Karen Hudes üzenete a magyaroknak” című rövidvideó is egy jogásztól, aki társaival az egész jelenleg ismert világrendszer leváltásán dolgozik, számos gigantikus sikerrel a hátuk mögött.

Antal Erika mondta:

Igen. Már rég eljött az ideje az önmagunkért való felelősség felvállalásának. És a jelen konstelláció épp ezt támogatja. A mi generációnk még úgy nőtt fel, hogy a sorsát szervezett egypártrendszer kezébe tette le. S amikor az a rendszer összeomlott, mert eljött az idő – sokan tanácstalanul kerestek újabbnál-újabb külső kapaszkodókat. Látni a pártok és a szekták elszaporodásából, akik segítségnyújtás helyett még inkább kihasználják, kizsigerelik és szellemi rabszolgaságban tartják a hozzájuk csapódó erőtlen tömegeket. Mindenki csak a saját lábán állhat meg – a másén soha. Aki képes egyedül élni, vállalni, kezdeményezni, társak ezrei támogatják, és ő is képes másokat terveikben támogatni. Csak a kezdet nehéz-itt is,mint mindenben. A helyzet később mindig kibontakozik-és az út “adja magát”. Kívánok Nektek erőt, egészséget, kitartást, Neked pedig, Balázs, köszönöm, hogy meglátásaid megosztod velünk.

Zsuzsa mondta:

Sziasztok!
Ez nagyon igaz, főleg most! Hívhattok segítséget, angyalokat, kristályokat,faggathatod a Cigány, akár a Tarot kártyát, akik segítenek Neked, de a lépést Neked kell megtenned. Kérheted a csillagok segítségét is, amit én magam is imádok. Önmagadért kell lépned, szabad akaratból. Ha vállalod a felelősséget az életedért, a tetteidért, akkor van lehetőséged, egy igazán szép és boldog életre. A segítség mindenütt ott van, ha nyitott vagy rá. Akarod?

Anna mondta:

Köszönjük Balázs!

Én épp most vagyok egy ilyen élethelyzetben.
“A beragadt, drámával és elvárásokkal fenntartott helyzet kimozdul ? ami egy áldás valójában”

A háromlábú-s kanapé példa nagyon szemléletes!
“Áldásos idő arra nézve,hogy kidobjuk a régi kanapénkat és egy rendeset szerezzünk be. Vagy ha tényleg fontos nekünk ez a kanapé, akkor LEHASALJUNK és megjavítsuk a hiányzó lábát.”

/A bolygók állása nagyon is meghatározó,nem tévednek./
Eljött az idő a szemléletváltáshoz!

Bátor-Hős Katalin mondta:

Kedves Balázs,
Nagyon szeretem az írásaid, örülök, hogy olyan segítő vagy, aki nem megmondó ember, mint sokan :)) hanem szemléletváltoztató és szemnyitogató :)
Köszönöm és további sok sikert kívánok! :)))
Kati

András mondta:

Egyertelmuen erzem ezeket az energiakat. Hosszu idon keresztul azt ereztem, hogy bonusz eletet kaptam; minden osszejott, amit szerettem volna, pelda ettekuen teremtettem. Most viszont egy ideje azt erzem mindenhol falakba utkozok. Kicsit el is keseredtem, mert mindent a leheto legjobb tudasom szerint teszek es valamiert, “tolem kivul allo” dolgok miatt a vegen megsem jon ossze semmi. Nem azzal van gondom, hogy mastol varnam a sult galambot… Tudatosan epitem az eletemet, a vallalkozasomat, megis most minden meghiusul a vege elott, nem kerul fel a pont az i -re. Es bevallom, most eloszor az eletemben, tanacstalan vagyok, nem tudom merre menjek tovabb, nem tudom melyik a helyes ut. Nincsenek a megszokott “hangok”, intuiciok. Hogyan javitod meg a lábát a kanapénak? Mit kell tennem pontosan?

barborik annamária mondta:

Azt hiszem ez az írás egy hatalmas lökést adott a tudatnak, hogy végre észheztérhessen.. Kő kemény ébresztés,aminek már itt volt az ideje. Érthető és összhangban él a valódi történésekkel. Csak azt tudnám, hogy azt a pillanatot hogyan kell elcsípni amikor a régi energiával akarjuk megoldani a feladatainkat, pedig az már nem működik…Mert én mindig csak utána döbbenek rá, hogy nem vettem észre magam, és megint belementem a drámába…pedig ugye elvileg tudjuk. És mégsem. Mert csak akkor tudom, ha a tetteim is azt tükrözik vissza. Mondjuk ha a férjem elképedne hogy nocsak,ez egy új feleség aki beszél…Mert ha elkapnám a pillanatot,hogy ez az,pont itt kell másként működni, akkor lennék a tutiban. Ahogy Balázs mondaná..
köszönöm Balázs.. és még van min dolgoznunk, de az irány megvan.És bár biztonságos dolog csücsülni a hajónkon, ami szépen ring alattunk,de a hajót bizony nem arra építették.Hanem hogy kifusson eddig ismeretlen vizekre, vállalva akár a veszélyt is…