Csillagüzenetek

Soha nincs vége

2011. Sze. 23

A fő szerepben most TE állsz. Ezért is nem jelentkeztem régóta, mert szerettelek volna meghagyni Téged a saját világodban, a saját életed tapasztalásában, tisztán, mindenféle segítség nélkül. Mert most a segítő, támogató szavaknak nincs értelmük, mindenkinek a saját életére kell figyelnie. Hagyjuk a nagy tanításokat, a millió és millió információt, mert nincs semmire sem szükséged, minden ott van Veled, ott van Körülötted ? ott van Benned.

A csillagok közé nézve azt látom, hogy a Neptunusz most igen kitüntetett szerepben áll, mágikus (kvintill) fényszögekkel csatlakozik a felszálló Holdcsomóponthoz és a Jupiterhez: ez a belső megélések és a belső döntések ideje.

Minden pillanat, amit befelé figyelve élsz meg, most új utakat nyit előtted. Az oldásoknak még nincs vége a sejtszinten, mert a lélekben és szellemben hordozott terheket folyamatosan rakod le. Igen, ennek soha nincs vége, mert ha vége lenne a változásnak, akkor vége lenne a világnak. A változás örök, éppen ezért a folyamatosan tudatosodás és felismerés is örök. Ha ezt szenvedésnek éled meg, és hajtod a várva várt tiszta és fényes, tökéletes állapotot, akkor állandó feszültségben és elégedetlenségben fogsz létezni.

?Mikor lesz ennek már vége?? ? kérdezed. Soha, soha nem lesz vége, mert soha semminek nincs vége, mert minden végtelen. Amit tenni tudsz, hogy azon változtatsz, hogy MIKÉNT éled meg ezt az egészet. Hogyan éled meg a változást?

Az önmagad el-nem-fogadásából kiindulva, folyamatos marcangolások és türelmetlenségek közepette? Kérdezed, ?mikor leszek már tiszta?, vagy pedig megéled és elfogadod a szenvedésnek látszó állapotokat, és azáltal próbálod meg kihozni a maximumot?

Fogadd el, hogy minden úgy van jól ahogy van, minden a világban. Minden, még az is, ami ellen igazságérzeted lángolásában küzdesz. Az örök elégedetlenség lengi sokszor körbe az embert. Elégedetlen vagy a világgal, a magyarsággal való bánásmód miatt, a kormány vagy a szomszéd miatt? Bármivel is elégedetlen vagy?

Fogadd el önmagadat, fogadd el életedet ? és a világ is elfogadható lesz számodra. Az örök változtatni akarás pusztító ereje megöli az élet szépségének élvezetét. S amikor csak az elfogadásban létezel, akkor a változás megélése valójában olyan élményekhez, tapasztalatokhoz juttat, amelyek valódiak és leginkább: beteljesítőek. És ugyanoda fogsz elérkezni, hidd el, csak teljesen más úton.

Az egyik a szenvedés útja, a másik pedig a tudatos létezés és teremtés útja. Látszólag, az elme általi magyarázatokkal csak annak van értelme, hogy változtatni akarsz a világon, önmagadon. Ez a legnagyobb illúzió, ez a maya fátyla, ez a lepel, ami eltakar mindent.

Nem a világ, a körülötted lévő anyag a fátyol, hanem az, ahogyan ezt a világot nézed.

Nézz magadba, és felfénylik minden a látható mögött.

Tudom, ilyenkor az ember azt kérdezi ?de hát hogyan is fogadjam el ezt a szörnyűséget, azt a szörnyűséget??. Pont ez a lényeg, hogy minden szörnyűség egy tükör, amiről azt hiszed, hogy kint van, pedig bent. Minden. Nézz szembe ezzel magadban, lásd meg, hogy néha te is gonosz vagy, néha te is indulatos vagy, te is tudnál ölni, te is néha elvennéd mások dolgait ? akkor, ha ez zavar kint.

A legmélyebbre kell most tekinteni ? üzeni a Neptunusz.

Ezzel tudod aztán a változást elindítani, amit a Holdcsomópont szimbolizál. Mert kiléphetsz a szenvedésből, ha az elfogadást választod.

Az unio mystica, a minden Egy, a Neptunusz üzenete magaddal kezdődik: elfogadod-e magad teljesen? Teljes egységben vagy magaddal? Az unió ott van Benned?

76 hozzászólás

Banfamo mondta:

Kedves Balázs!Ez úgy, de úgy beletalált … Köszönöm!

Aya mondta:

Én is ezt gondolom :) puszi

sunrise mondta:

Köszi, nekem a legjobbkor jött ez az írás…

Cica mondta:

Többek között épp erről szeretnék ma beszélni a barátommal, mert látom, hogy ez a fő problémája most. Köszönöm, hogy megírtad, és megerősítetted bennem, h lássak neki. (és nyilván nekem is, csak jelenleg én magam jobban meg tudok birkózni a dologgal)

Anita mondta:

Kedves Balázs!

Én is azt érzem pár hete,hogy minden tudás,információ amire szükségem van,már itt van velem,körülöttem,csak össze kellene rakni,mint egy puzzle-t.

Tóth Ildikó mondta:

Ez olya A.J.Cristiános de igaz <3

csilla21 mondta:

.. na igen igen… de azon a csillagos égbolton nem csak ez a kvintill szerepel ám!!… hanem pl a plútó diszharmonikus fényszögei egyik oldalon a nap-merkurral, másikon az uránusszal…ezutóbbi kettő meg szépen szemben áll egymással, egy újabb nem túl kellemes fényszöget alkotva… szóval azért ez beletesz egy kis feszkót ebbe az egészbe!!… és máris nem olyan egyszerü csak úgy hagyni, hogy minden úgy jó ahogy van!.. mert ha csak a kvintillt nézném, akkor hazudnék magamnak!.. mintha homokba dugnám a fejem!..azt meg nem tehetem! szóval ezek a kevésbé kellemes fényszögek is értem vannak ám!..figyelembe kell vennem őket,..legalábbis én nagyon érzem az ő jelenlétüket is a mindennapjaimban.. már igen jó ideje!..és az hogy tényleg hatalmas tisztogatás, és kicserélődés zajlik bennem, minden szinten, hát az már igaz!.. kivánok mindenkinek eredményes munkát önmagán! üdv.

Sarnyai László mondta:

Háát IGEN az ELFOGADÁS!!!! Valóban ezen van a hangsúly. Magamon tapasztalom: Végre sikerült a belső harmóniám megközelíteni, és máris könnyebben mennek a dolgok.Úgy gondolom, az elfogadással együtt, észre kell venni a feladat( mert probléma NINCS) tanulságait, és a megoldás is Kézen fekvő! A belső békém megtapasztalása óta teljesen megfordult az életem.
A “kevésbé kellemes” csillag állások – én úgy gondolom – csak arra figyelmeztetnek, hogy még jobban figyelj ÖNMAGADRA, és a feladatra!!!!
És köszönöm a válasz a néhány “MIÉRT”-re!
Boldog, szép napot minden kinek
Üdv: Laci

Ritus mondta:

Érdekes nekem is eszembe jutott ez a mondat ma, és a film, meg az a finom röptetős zenéje, meg a kineziológia és az izmok feszültségének oldása és még csomó testi szintet kioldó technika :) egy szó van, ami még itt motoz: folow, mint áram-lás, tuti dolog.

Jucus mondta:

Nagyon jó ez az írás, köszönöm. Már olyan mélyre merültem a héten a fájdalomba és az önsajnálatba, hogy el is felejtettem, hogy minden értem van. Semmit nem kell tennem, csak szeretni és elfogadni magam és élvezni a pillanatot.
Igen érzem, hogy milyen mélyről oldódnak a blokkok, gyógyulnak a sérülések és a fátyol is fel-fellebben már néhány pillanatra.
Átalakul körülöttem minden, a kapcsolataim, az érzéseim, mekkora kaland; csak figyelem magam és a tükreimet:)…

M. Helga mondta:

Én is valami lyesmire jutottam.:)Köszönöm…

Margómama mondta:

Tudod hogy érted történnek mindenek – mit busulsz?
A csillagok örök forgása néked forog
és hozzád szól, rád tartozik, érted van minden dolog
a te bűnös lelkedért.

Ó hidd el nékem, benned a Cél és nálad a Kulcs.
Madárka tolla se hull ki – ég se zeng – föld se remeg,
hogy az Isten rád ne gondolna. Az Istent sem értheti meg,
aki téged meg nem ért.

Mert kedvedért alkotott mennyet és földet és tengereket,
hogy benned teljesedjenek; – s korok történetét
szerezte meséskönyvedül – s napba mártotta ecsetét,
hogy kifesse lelkedet.

Babits Mihály: Zsoltár férfihangra
Keresd meg, olvasd el végig!

Palackposta mondta:

csilla21 :)))))köszi

Margit mondta:

Köszönöm! :)

mondta:

De nehéz ez…..

Soós Liána mondta:

Egy kicsit furcsának találtam ezt az egész leírást, igaz nem is olvastam ilyeneket. Nem tudom mit is mondjak erről. Egy kicsit érdekes, furcsa, idegen ez nekem. Többször elolvastam nem is értettem mit akarnak ebből kihozni. Lehet hogy igaz, de lehet hogy nem. Majd kiderül egy idő után. Talán !

vacsi mondta:

Telitalálat! ,2. Hete pontosan ezt élem át. Minden területen hatalmas változás, étehetetlenség barátok,kollégák,rokonok, magam előtt is. Teljes elzárkózás, magamba fordulás. 2 napja azonban érzem, el kell fogadnom a szükséges változást, új utamat.

Bogi mondta:

Sziasztok!
Rendkívüli időket élünk az biztos. Mikor úgy élem meg a dolgokat, hogy nagyon nehéz, eszembe jutnak Balázs szavai: minden rendben van. Hajrá, és előre. Bár nagyon szeretném, hogy értsem is mindig mi történik, de már kezdem elfogadni, hogy a tudatalattim minden bugyrát nem értem meg, míg itt vagyok, átutazó szerepben. Döntenem kell érzem. Csak azt nem tudom, hogy ez miért fáj. Kondicionált tudatalattim tiltakozik, és gyötör, de szeretettel körbeölelem, és hagyom, hogy minden a helyére kerüljön. Szeretet. Ez lett a Hitem. Mégis van valami, amiben segítséget kérek. Bármerre járok, mindenhol lehullott madártollat látok. van ennek valamilyen szimbolikus jelentése?
Jó utazást kívánok mindenkinek, és erőt, hogy behatoljon, oda, ahol még sosem járt.

Ike mondta:

“A nem ellenállás jelenti a kulcsot a világmindenség leghatalmasabb erejéhez. Annak révén a tudat (a lélek) kiszabadul s formába börtönözöttségéből” (Eckart Tolle: Új föld)

NévBaran Mária mondta:

Sziasztok, először is köszönöm a RÁVILÁGÍTÁST Balázsnak. Másodszor a gyönyörű Babits idézete. Bogi neked pedig csak annyit, az angyal kártyáimban azt jelentik, üzenetek Angyalaidtól, hogy “kézzel foghatólag” is hidd el, ők veled vannak, csak kérd a segítségüket, megkapod, sőt ha úgy kéred ne csak felülről, hanem érthetően, hogy úgy mondjam emberi nyelven, akkor olyanokat is kapsz! CSAK VEDD MÁR KOMOLYAN A SEGÍTSÉGÜKET! Azt hiszem, ennyi! Sok szeretettel Mária

ti-mi mondta:

csak engedjétek, hogy közben táruljon a szív
és minden MAG oldódik:-)
szer-e-tettel

Saci mondta:

“Tudsz-e Békében élni önmagaddal?”

Timike mondta:

Csatlakozom a többiekhez:Köszönöm Balázs! :)

Tóth Ildi:

A.J. Christiános? Ugyan már!

Egyébként tudja valaki,mi a neve?
A Jézus Christus, vagy Anti Jézus Christus?
Mit akar vele sugallni?

csilla21 mondta:

Palackposta: nagyon szivesen!jó hogy itt mindenki hozzászólhat, mert a gondolataink, véleményeink kicserélésével, közzétételével hálisten, egymást is tudjuk segiteni… ez klassz dolog!

Timike: Azt sugallja a nevével, NEKED, amit TE kihallasz (ki akarsz, vagy ki tudsz hallani) belőle!! És ha már feltetted a kérdést, a válasz is ott van!>> BENNED!! Pont erről irt most Balázs!… Nézz befelé, keress bent, magadban!(remélem nem értettél félre?..egyszerüen csak reagáltam a gondolatodra.)

Bogi: .. a tollpihék: szintén jelek! Jó úton jársz… A madár a szabadság analógiája (..többek közt…)figyeld meg, épp min gondolkodsz, vagy épp milyen téma van körülötted, amikor megjelenek a pihék! mert amilyen szituban megjelennek, abban a szituban kell elmélyedned, és ott rendet tenned, magadban…

szép napot mindenkinek!!

csilla21 mondta:

Sarnyai László: … bocsi, még neked is irni akartam, csak közben elhamarkodottan lenyomtam a gombot… szóval, igen, pont ezt akartam “sugallani” a hozzászólásommal,csak lehet,hogy nem sikerült egyértelmüre fogalmazni a mondandómat:
Tehát: a kellemetlenebb fszögek is értünk vannak…azokat is figyelembe kell vennünk, nem tehetünk úgy, mintha ott se lennének…és a fentieket én csak azért irtam, mert Balázs egyelőre csak a qvintill-t jelezte nekünk..és úgy éreztem,hogy ezt is hozzá kell tennem!…csak ennyi..
szép napot:))

Rita mondta:

Már alig vártam, hogy megjelenjen a következő írása Balázsnak.
Köszönöm Neki, hogy olvashatom.:-)
Körülöttem meg gyönyörű pillangók jelennek meg mostanában, szinte naponta. Jelentése mi lehet ennek? Én az angyalok jelenlétére gondoltam szintúgy, mint a tollpihék esetében.
Szép hétvégét!:))

csilla21 mondta:

Rita: ..igen, angyalok jelenlétére utal,…analógia szinten pedig a pillangók az átalakulást jelképezik..Tehát a régi, eddigi életszakaszod “levedlése” után az új életszakasz “megszületése”…>>talán jelzik számodra, hgy itt az idő!.. engedd be az újat az életedbe.. szüless újjá.. és éld meg új önvalódat, szabadon, és immáron egy másik (remélhetően magasabb, esszenciálisabb) szinten mint ahogy a pillangók is teszik…
szép hétvégét mindenkinek..

Mónika mondta:

Telibe talált! Köszönöm Balázs :-)

Mirk Tamásné Zsóka mondta:

Sziasztok! Köszönöm!

Az el engedés nagyon jól sikerült!Kinyíltak a kapuk még az új évem előtt,vagyis a múlt héten.Rengeteg ötletem és meg rendelésem van!
Nagyon BOLDOG vagyok mert végre meg tudom mutatni a lelkemet a világnak a képeimen és mandaláimon keresztül!

Szép hétvégét mindenkinek!

Bogi mondta:

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Kiss Kata mondta:

Istenem, de jó így újra együtt! :)
Életemben nem voltam még EGYSZERRE ennyire fáradt és ennyire boldog, mint az elmúlt évben!
Mióta idetaláltam, lassan múlik a fáradtság és növekszik a boldogság!
Köszi Nektek! :)))

Jucc mondta:

Bogi!Én is madártollat látok mindenhol,azt hittem az összes galamb előttem lett kopasztva:),bár én tudtam mit jelent.Párkapcsolati problémáim voltak,szenvedtem és nem akartam látni az igazságot,de rendeződött,azóta pillangókat látok!:)

Balázs Ilonka mondta:

Kedves Balázs valóban igazad van, minden úgy van jól ahogy van!!!A mindennapi élethelyzetek nehézségeit, nagyon rosszul éljük meg.Sajnos én is úgy érzem, mindenki befelé fordul, hogy kiutat találjon a helyzetére, nem sikerül.Az örökös változtatni akarás, megnehezíti még jobban a helyzetet.Elfogadni önmagunkat, hiszen nem vagyunk mi sem tökéletesek, ha ez sikerül könnyebb lesz mindenki számára.Köszönet az írásért-a jó tanácsért.

Bogi mondta:

TeJóÉg!!!!! A párom a forma világában hisz, és a formátlanban. Amióta vele vagyok, semmit sem sikerül megvalósítanom a forma világában. Leginkább pénzt nem, ami neki a legfontosabb. Egyre nagyobb a szakadék bennem, ahelyett, hogy egyesíteném magamban. Ő lehúz a Földre, miközben én szárnyalnék, de mint ezt úgy, hogy láthatólag hagy szabadon szárnyalni. Így bűntudatot keltve bennem.
Ó TeJóÉg! Tükörként ő a kishitű részem…. Hát ezt kell elfogadnom, elengednem, és túllépni rajta? (nem elhagyásról, elfogadásról szól?)A mellkasomat elöntötte a meleg….
Köszönöm Nektek! :))))

Bogi mondta:

?Nagyon ritkán hangolódnak hozzá valódi erejükhöz, mert logikátlannak tűnik számukra, hogy erő van a megpihenésben, elengedésben, a szeretetben, örömben és boldogságban. A legtöbb ember nem érti meg, hogy a valódi erő az ellenállás elengedésében van ? mert ez az egyetlen akadálya a valódi erőnek.? Esther és Jerry Hicks

Bogi mondta:

?Ha már nem evezel az áramlattal szemben ? ha elengeded az evezőket, és ellazulsz természetes Jólétedben -, a mindig bővülő éned és összes vágyad teljesülése felé haladó Áram elvisz vágyaid teljesüléséhez. Az a meggyőződés, hogy le kell győznöd valamit, önmagától szembefordít az áramlattal. Ha megérted, hogy minden vágyad könnyűszerrel megvalósulhat, önmagában az áramlat irányába fordít.? (Esther és Jerry Hicks)

Fairy mondta:

Köszönöm Balázs!
Mennyire igaz! Amint elkezdtem feloldani magamban az ellenállást, amint nem harcoltam “ellene”, azon nyomban lelki békét éreztem, megnyugvást, elfogadást. Teljesen másként kezdtem el figyelni a “problémámat” ami innestől már nem is volt többé probléma!

Megjegyzem, hogy pont a héten más forrásból (egy könyv 1900-as évek elejéről) – ugyanezeket az ősi igazságokat hangoztatja. De biztos vagyok benne, hogy a szentírásokban is megtaláljuk az eredetét. Ezzel Balázst támogatom, hiszen innen érezzük, tudjuk, hogy tényleg az Igazságot szolgálja.

Kriszta mondta:

Szia Balázs és sziasztok!
A cikk megjelenésének napján rég nem látott barátnőmmel csodás beszélgetésünk volt. Mondanom sem kell, épp ezekről a dolgokról szólt…Nehéz fényszögek?…persze, amikor az ember mélyen a lelkébe tekintve próbál megélni bizonyos érzéseket, helyre tenni, ápolni őket, bizton nem talál könnyű utat, hisz ezek a legnehezebb feladatok az életben, de ha már folyik a belső kommunikáció, azt gondolom, el lehet jutni valahová.

Egy kis adalék:http://kataklizma.info/2011/08/27/a-pogacsa

Kriszta mondta:

” A jövő itt van, és sose lesz vége ”

http://www.youtube.com/watch?v=e_IpgfG-vkM

Mojzes Lajos mondta:

Köszönöm Neked Balázs!
Így -ismeretlenül- tapasztalom,hogy mások is eljutnak írásodhoz, jönnek többen még.Legyen Mindenkinek szép estje!:)

Ava mondta:

Igen. Kezdek magamba látni. Néha nehéz elfogadni, de ez én vagyok. Köszönöm, hogy a pillangók velem vannak. :)

Kiss Kata mondta:

Nálam nem pihe meg pillangó, hanem szív! :)
Beleharapok a paradicsomba, leteszem a tányérra, odanézek: szív alakú.
Megyek az utcán, kavics a járdán: szív alakú.
Mosogatok, hab az edényen: szív alakú.
Minden szív egy nagy mosollyal nyugtázva… :)))

Körmendi Rita mondta:

Kedves Mindenki!

Most, hogy olvastam a hozzászólásokat vált teljesen világossá, amiről már korábban is beszélt Balázs. Mindenkinek megvannak a saját szimbólumai. Csak észre kell vennünk őket. És lám, mennyien írtatok most erről… :))
Tisztasággal és fénnyel teli napokat mindenkinek!

csilla21 mondta:

..igen,ez igy van.. ahogy Körmendi Rita irja! Nekem, többféle jeleket küldenek az égiek, de ha a befelé figyelésről a ráeszmélésről van éppen szó az életemben, akkor mindenhol vak emberekkel találkozom! Úton-útfélen! >> jelezvén, hogy “Csilla, nézz befelé!! ott van a válasz benned!”
És ahogy Balázs is irja, minden úgy jó ahogy van.. ha vmit nem akarok elsőre elfogadni, vagy ellenállás lesz bennem, akkor megállok, megpróbálom megérteni, mért történik ez most velem, mi a célja ennek, és mért nem akarom elfogadni??…aztán egyszercsak kitisztul minden, és olyan érzésem lesz, hogy tényleg minden úgy jó ahogy van,nem kell semmit sem görcsösen akarni.. a cél lebeg előttem, és bizonyosság van bennem, hogy ha az el kell hogy érjem, mert benne van életem forgatókönyvében,akkor úgyis elérem.. sőt, akkor már az enyém..és épp most haladok felé..
üdv mindenkinek

Andrea mondta:

Jó reggelt és örülök,hogy idetaláltam,mert kérdeztem és feleltetek nekem.Egymásnak.Pillanatokban megtalálom az elfogadás kegyelmi állapotát,de múlandó.Ezt is megpróbálom elfogadni,mert az elfogadás sem állandó.Én kövekkel találkozom(persze!) mert ők láttatják magukat.És tudom,hogy a gondolataim megkövültek…Kőhalomba rakni vagy eldobni és követni hol ér földet…és ez megint mind tenni-akarás…Szelíd napot mindenkinek!

Mónika Zoé mondta:

Sziasztok!

Naprakész szoktam lenni “Balázsból”, de most valahogy lemaradtam, annyira magammal voltam elfoglalva az utóbbi időben :)
Réges-régen ráébredtem arra, minden úgy van a világban a legjobban, ahogy van, de ugye folyton vissza-visszaalszik az ember, annyira élvezi az a bizonyos részünk hogy “fontosvagyok”, “megkelloldanom a prboblémáimat” érzést…

Az utóbbi hetekben azonban rendesen belecsöppentem a közepébe megmérettetésemnek.
Szétrobbantó, megsemmisítő, megalázó szerelmi csalódást kellett átélnem. Elég nehezen tudtam talpra állni…, de ha belegondolok, régebben ez minimum hónapokig, ha nem évekig tartott volna, most meg néhány hét alatt visszatértem magamhoz, a “mindenrendbenvan” érzéshez, és a legjobb, hogy mára már nem is tudom máshogy látni. Azt sem értem, miért csináltam egyáltalán drámát az engem látszólag ért eseményekből, és miért nem tudtam azonnal tudomásul venni “EZ VAN”. És PONT ÍGY JÓ?

Köszönöm Balázs a megerősítést! :)

Júlia mondta:

Nekem a Mátrix jutott eszembe Balázs írásáról. A világunk adott, a programunk, amibe beléptünk a leszületéssel, adott. Az ember az, aki élő, eleven szellem, aki a döntésével változtatni tud a hozzáállásán. És ha elhiszed, mint Neo, hogy tudsz változtatni, akkor sikerülni is fog. Ez már a teremtés.

Éva2 mondta:

Nekem két problémám van ezzel. Az egyik a tükör, amit még mindig nem igazán értek!
Vannak dolgok, amiket nem szeretek. De nem azért, amit itt a tükörrel kapcsolatban olvasok. Mert itt azt olvasom, ami idegesít, bosszant kint, az van bennem. De én nem vagyok bunkó, tahó, soha nem is voltam. Nem vagyok részeges, soha senki nem volt az a környezetemben. Nem vagyok felelőtlen, jól, precízen dolgozom, ellentétben sok emberrel, akik hibásan végzik a dolgukat. Pedig ezek idegesítenek, bosszantanak! Most akkor mi van? Akkor mégis hogy is működik a tükör?

A másik, hogy fogadjunk el mindent ahogy van. Ez részben működik nálam is! Az “itt és most”!
De mi van azokkal a dolgokkal, amiket észreveszünk, és ha teszünk ellene másokon is segíteni tudunk. Akkor ezekre is mondjuk “így van jól”? Ha nem változtatunk semmin, fejlődés sem lesz, vagy pont ellenkező irényba, mint kellene.
Akkor ez is hogy van?

csilla21 mondta:

Éva2:… a tükör a te esetedben is müködik!..hiszen azzal, hogy e kérdéseket feltetted, már magadba néztél!!.. van egy szubjektiv kép magadról(mindenkinek az van elsősorban, hiszen mindenki magából tud kiindulni..úgyhogy ezt most ne vedd személyeskedésnek..)és ehhez képest találkoztál olyanokkal, akik ennek a képnek -szerinted- nem felelnek meg >> mert irod, hogy nem végzik jól a dolgukat..>> mihez, vagy kihez képest?? hát hozzád képest.. nade nem mindenkinek úgy kell a dolgát végezni ahogy azt te látod jónak!!>>és itt jön az, hogy minden és mindenki, úgy jó ahogy van…mndenki a saját értékrendje szerint végezhesse a dolgát úgy ahogy.. hogy az jó vagy rossz, az csak minősités, és nézőpont kérdése..pont azért idegesitenek, mert te azt szeretnéd, hogy ha úgy dolgoznának, ahogy te jónak látod..és itt azt kérdi a tükör tőled:miért is idegesit ez téged??..
A másik a segiteni akarás: ez természetes, ha az ember tud, és kérik, akkor segit.. nincs ezzel semmi baj..és ha nem változtatunk semmin, valóban nem jutunk sehova.. de hagyni kell, hogy ki akar bármin is változtatni és ki nem!.. és kinek mi a jó irány, és kinek mi az ellenkező irány?.. ugye ez is nézőpont kérdése…szóval én azt látom a mondataidból hogy neked azért kell ebbe a tükörbe belenézned, mert az “irányitással” és “kontrollálással” kapcsolatban kell magadban valamit helyre tenni… és elengedni, és átlépni rajta, hogy minden úgy jó ahogy van…
(és most természetesen nem arról beszélek, ha vkit látok kiugrani az ablakon, akkor ne fogjam vissza…- bár ki tudja.. lehet ő azt akarja megtapasztalni.. és a tapasztalataitól senkit nem foszthatunk meg- persze ezt is most csak “kisarkitva” irtam ide)
Remélem nem sértettelek meg semmivel?.. tényleg nem ez volt a szándékom..
üdv. mindenkinek

AminaÉda mondta:

Köszönöm Balázs a gondolatodat.Igazából az elfogadást csak akkor lehet gyakorolni ha a lélek bugyraiból előhívjuk a “szennyest”amit oda lepakoltunk….mert azt hiszem sokan azt hisszük…”elfogadunk”pedig csak lenyomjuk elnyomjuk magunkban az érzéseket….bármilyen kellemetlent.
Mert a kellemest nem kell elfogadni….az Van! Azt kell elfogadnunk ami kellemetlen,bántó…nem értünk egyet vele ….a legfontosabb az lehet ha előhozzuk ezeket az érzéseket…és most azt tapasztalom,hogy a fentiek mindent megtesznek ,hogy szembe tudjunk nézni hiszen napi szinten kapjuk ugyan azt…egészen addig amíg fel nem ismerjük…jé..ebben én is benne vagyok ám:)))
Mindenkinek sok sikert kívánok Önmagából:)))
Magamnak is:P

Éva2 mondta:

Kedves Csilla21!

Nem bántottál meg! Ez valóban hibám, hogy néha azt várom el az emberektől, amire én képes vagyok, de ezen igyekszem változtatni. :)))
Viszont ez sajnos így nem valós. Nem azt szeretném, hogy úgy végezzék a dolgukat, ahogy én, hanem lehetőleg gyorsan, udvariasan, nagyobb hibák nélkül, vagy ha hibáznak, mert emberek vagyunk, tudják azt mondani, hogy bocsánat hibáztam. De nem ezt tapasztaljuk, és nem csak én, sokan mások is így vannak ezzel.
És akkor még a lépten-nyomon tapasztalható nemtörőmdömségre, tahóságra, ivásra ezzel még nem adtál választ. Azzal mi a helyzet? Ezeket pláne nem azért ítélem el, mert én is olyan vagyok titokban. Azt hiszem igazán toleráns ember vagyok akár vallás, akár bőrszín, akár politikai felfogás, stb. tekintetében. De nem vagyok képes tolerálni a környezetszennyezést, a gyerek- és állatkínzást, a taplóságot, mások átverését, stb.
A segítséget nem így értettem. Látom, tapasztalom, hogy valami működhetne úgy, hogy sok embernek hasznára váljon, mégsem úgy működik. Ilyenkor én bizony szóvá teszem a megfelelő helyen, hogy lehetne ezt másképp is. Ezeket is hagyni kellene? Elfogadni, és nem tenni semmit?

Kiss Kata mondta:

Kedves Éva2!

Szerintem a “világ gondját” nem nekünk kell megoldanunk. Az az érzésem, hogy túl széles a látóköröd e tekintetben, ha érted, mire gondolok. Jártam hasonló cipőben még nem is olyan rég. Most töröm a fejem, hogyan vetettem le, de azt hiszem ez egy folyamat volt. Lassan visszagyűjtöttem az ilyen bosszankodásokra tékozolt erőimet és a magam (sz)építésére kezdtem használni. Ha már így is keletkezik felesleg, azon viszont már célirányosan rokonlelkekkel osztozom. Közben szinte észrevétlenül kicserélődött a környezetem és most már a tőlem kicsit távolabb állókban is alig találok hibát. Komolyan mondom, nem tudom, hogyan történt, de az biztos, hogy úgy kezdődött, hogy abbahagytam a bosszankodást.
A környezetszennyezés pl egy olyan dolog, amit 24 órán keresztül tehetnénk szóvá nap mint nap és tipikusan magunkkal kezdhetnénk, mert én is tudnék még kevesebb csomagolóanyagot vásárolni, jobban odafigyelni arra, hogy hol ég a lámpa feleslegesen, még jobban körülnézhetnék a tisztítószereim között vagy akár a fürdőszobában, apropó: vízfogyasztás stb. Ez most nagyon önkritikus volt ráadásul, mert évek óta folyamatosan cserélem le az ezzel kapcsolatos szokásaimat és természetesítem a fent említett szereket.
És közben tudom, hogy: SOHA NEM LESZ VÉGE! :)))

Detti mondta:

Kedves Éva2!

Történt veled már olyan, hogy valaki akart neked segíteni, de te elzárkóztál, netán magadban azt mondtad titkon, hagyj már békén, nem érdekel, ne szólj bele, mit teszek, mit akarok? Szerintem biztos. Mások is így vannak ezzel. Ez ilyen egyszerű. Nem lehet és nem is kell mindenkit megmenteni a saját sorsától. Az emberek többsége ezt elvárásnak érzi a részedről és csak azért sem teszi meg, amit javasolsz. Nem tudsz a másik fejével gondolkodni és nem is kell. Mindenki egy egyéniség, egyszeri és megismételhetetlen. Tökéletes ember nincs, a hibáinkkal vagyunk egészek.

Detti mondta:

Mit jelentenek a pillangók az angyalkártyában? Mindenféle rég nem látott színű és mintázatú pillangót fedezek fel tavasz óta.

Obrácz-Nagy Szilvia mondta:

Balázs
Nálam tuti beletalált, mintha rólam írtad volna az egészet.

Körmendi Rita mondta:

Kedves Éva2!

Balázs most indult Átalakulás Iskolája pont ilyen és ehhez hasonló kérdéseinket is segít “rendbe tenni”… Hidd el, mindenki keresi a maga kis válaszait, ha gondolod tarts velünk, még csak egy alkalom volt, de már ez is rendesen felpiszkált mindent… :):) Itt a honlapon találsz bővebb infot erről.
szeretettel, Rita

Palkó mondta:

Sziasztok!
Az jutott eszembe, hogy azt tanultam, hogy annak idején Egyiptomban, pont azért hozták létre a “misztérium-iskolákat” (Hórusz szeme), hogy segítsék/gyorsítsák az egyén spirituális fejlődését. Abban hittek, hogy azért születtünk, hogy megtapasztaljuk a tetteink következményét, és a sok-sok tapasztalás, fejlődés, változás után rájöjjünk, hogy minden, és mindenki EGY, és csak a szeretet az, ami, mindent megold-felold-átalakít-átsegít-…
Drága Éva2! Nekik is szüségük van a tapasztalásra, meg a következmények megélésére. Valszeg az zavar Téged, hogy a felgyorsult idő miatt, kellene a változás, csak az még nem látszik.
De! Minden úgy jó, ahogy van, ahogy történik, és Te úgy tudsz ezen változtatni, hogy magad változol, és mivel már mindent megtanultál, megteremtheted a tökéletesebb világot!
Szerintem…
Kiss Kata, Körmendi Rita – LIKE!
Köszi:P.

csilla21 mondta:

Éva2: drága Éva, nagyon örülök, hogy nem értettél félre, és még csak annyit, hogy az időközben előttem iró társaink leveleinek tartalmához csak csatlakozni tudnék!(Kiss Kata,Detti,Rita,Palkó)
És még annyi:én is jártam hasonló cipőben, régebben,(mert nekem akkor volt ott az ideje-az ÉN időm)de ma már -ha nem is 100%-ban-hiszen az ember nem tud kibujni a bőréből,-de hálisten már tudok “nem bosszankodni” ilyen dolgokon,amiket te felsoroltál… mindamellett, hogy természetesen nekem is fontos, hogy pl.ne szennyezzem a környezetemet, stb…
Azért nem válaszoltam minden kérdésedre, mert nem akartam hosszú lére ereszteni a levelemet..-de ha gondolod, mail-en megbeszélhetjük, barátilag.. (nem tartózkodom jelenleg Mo-on, úgyhogy csak ezen keresztül tudom tartani a kapcsit az otthoniakkal…
Klassz vagy! Csak igy tovább!!
szép napot mindenkinek!

csilla21 mondta:

Detti: a pillangókról már volt szó, fentebbi irásokban.. nézd meg.. (egyébként a transzformáció,az átalakulás,és a szabad szárnyalás analógiái)

bulus mondta:

Sziasztok!
Mindig olvasom Kunó írásait, de nem sokszor írok a fórumba, de most itt a pillanat, azt hiszem valóban mindenkinek a saját ütemében kell megélnie a változásokat belül, nem kifelé hanem befelé kell nézni és menni, más tegye a saját dolgát, jó-rossz mindegy.
Mi mit tudunk tenni magunkért és a környezetünkért?
Igaz most nagyon nehéz ez az időszak, de hát tudjuk minden válozik és soha sincs vége.

üdv
bulus

Starwagon mondta:

“?Mikor lesz ennek már vége?? ? kérdezed. Soha, soha nem lesz vége, mert soha semminek nincs vége, mert minden végtelen.”

Ha valaminek nincs vége annak a tudat szintjén kezdete sincs = kezdettelen és végtelen…
Ennek a FELTÉTELEZÉSNEK sokkal több köze van a tudat valóságtól történő meneküléséhez, mint magához az élethez, amiben mindennek van kezdete és vége.

SW

Starwagon mondta:

Éva2

Ahogy leírod a problémáid igenis valósnak tünnek. A kérdéseid teljesen logikusak.

A káosz első pillanata akkor jön el amikor mindenkinek igaza van. A következő pontban eltűnnek az egyénnek a határai – itt jelenik meg a problémád a tükörrel.
A harmadik lépés amikor megszünik az idő – ekkor már egy lábad sincs a földön – ezért van problémád az “itt és mosttal”.

“A tudás akkor válik fénnyé, ha”… – jó helyen alkalmazzuk, amúgy káoszt szül.

SW.

Éva2 mondta:

Kedves Starwagon! Nem az itt és mosttal van problémám. Az épp, hogy nagyon jól működik. Remekül érzem magam, nagyon sok szeretet van körülöttem. Voltam 1 évet munka nélkül, de úgy tudtam felfogni, hogy időt kaptam új dolgok megismerésére, és írtam ez idő alatt egy mesekönyvet, amit hamarosan kiadnak. Másfél éve dolgozom ismét, és bár naponta 2-2 órát utazom a lakásom és a munkahelyem között, ezt sem bánom, relaxálásra, meditálásra használom fel ezt az időt. Ezzel nincs gond.
Már azzal sem, hogy tudom azt nézni, kitől mit lehet várni, és az már nem bosszant, ha azt a szintet kapom, látom.
De az említett dolgoknál tudom, hogy lehetne másképp csinálni, és az bosszant, hogy sokan nem tesznek semmit ezért. Lehet ezt még tanulnom kell, de vannak dolgok, amiket azt hiszem sosem tudnék elfogadni, hogy az rendben úgy ahogy van.

jucc mondta:

A Kiskunhalasi előadáson 11:11:11-es kapuról lesz szó.Kb 1 éve mindenhol 11:11-et látom.Látja még vki ezeket a számokat?Tudjátok mit jelenthet?

csilla21 mondta:

Éva2: kedves Éva, most vettem észre, hogy végül mail-cimet nem irtam, pedig tényleg szvesen válaszoltam volna az előző (alkoholizmussal-bunkósággal kapcsolatos)leveledre! Sőt a mostanira is! Természetesen a te döntésed, hogy elfogadod-e, én csak felajánlom, hiszen a kérdést feltetted.(csilla21@gmail.com)-remélem Balázs sem veszi rossz néven…

Jucc: spirituális, mágikus számsor, jópár ezoterikus iró is foglalkozott már vele, de ha ugyis mész a Kiskunhalasi ea-ra, ott meg fogod tudni! Kár hogy én nem lehetek ott.::(
szép napot mindenkinek

Nicole mondta:

Szia Jucc,

Én folyamatosan ezt látom, csak ezt…
Ráadásul a házszámom is 11, a ház előtt 2 pár fával (11:11) és 2 boltívvel 4 pilléren (11:11)…

Kiss Kata mondta:

Én meg mindenhol 22-t látok, pedig nem is iszom! :DDD

Palkó, köszi a lájkot! :)
( meg a Viskót!!! :)

szilva mondta:

A madártoll azt is jelentheti hogy betegek a madarak,és sok vegyszert ,vegyszerrel szennyezett táplálékot kénytelenek elfogyasztani… Egyébként meg szimbólikusan számomra azt jelenti,hogy az égiek földközelben vannak.

Henni mondta:

Kedves Jucc
“1- új kezdetek
11- karmikus mesterszám, a “magasabb” szemlélet integrálása a mindennapokba
11:11- fénysebességgel manifesztálódó gondolatok”
11:11-et követően gyakran kapunk további numerikus üzeneteket (555, 777, 1212, 333, 369 stb) Angel numbers címszó alatt lekereshető mindegyik :D
Üdv

Ava mondta:

Szinte minden órában látom az 55-öt. A változás jön, vagy én indítsam?

Szomika mondta:

Sziasztok.

Hónapok óta küzdök a saját világombéli elvárásokkal, melyeknek olykor magam sem felelek meg. De ha valakin ugyanezt érzem, már képtelen vagyok elfogadni. Iszonyatos düh és harag van bennem, amitől már mindenem fáj. Folyamatosan fejlesztem és vizsgálom magam, rakom össze a kis lélekdarabjaimat, de megrekedtem.
Nem érzem, hogy elég fontos lennék a páromnak, holott valószínű, magamnak nem vagyok elég fontos. Hogyan induljak???
Folyamatosan sírhatnékom van, hogy elrontom, tudom, hogy nincs mit elrontani…. de iszonyatosan félek… mindentől…
nem érzem hogy ezt az állapotot el tudnám fogadni. És higyjétek el, mindennel tisztában vagyok, amit olvastam, látom benne magam, és mindent, de a káoszom óriási……..:(:(

Jucc mondta:

SZomika!Ugyanezt érzem szó szerint!Biztos nem vigasztal,de talán könnyebb ha tudjuk nem egyedül éljük át ezeket!:)Kitartás!!!

csilla21 mondta:

Szomika:… az első mondataidra reagálva: örvendj!! ugyanis te épp most nézel a tükörbe!! Ez jó hir!.. és egész addig amig nem fogod tudni “elfogadni” azt amit látsz benne (ahogy irtad), a tükör egész addig ott lesz veled szemben! És azt irod, hogy fejleszted,vizsgálod magad..stb.. akkor már hidd el,közel vagy a megoldáshoz.(és főleg ott keresgélj a legjobban ahol “megrekedtél”- ahogy irtad! Ha menet közben dühöt bánatot érzel, add ki, ha sirnod kell, sirj, de utána lépj ki ezekbből az érzelmi minőségekből. És ha megnyugszol, és kitisztulsz, akkor a válaszok is könnyebben feljönnek majd benned!
Pont ezt irja Balázs! A Neptun nagyon mélyre tud ásni!! Most ez a feladat!
sok sikert hozzá!
üdv. Cs.

Szomika mondta:

Sziasztok.

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, és nagyon nagyon sok erőt ad ahhoz, hogy ne egy zombinak érezzem magam. CSilla írtam neked gmail-en és nagyon nagyon várom a válaszodat.
Jucc: neked is nagyon sok kitartást kívánok, és igen, tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül….
Mindenkinek…….. köszönöm.

M.

Lady Justice mondta:

Ez egy érdekes kettősség, amint megélésre kerül, az örök változtatni akarás és a változás elfogadása.

Egy olyan furcsa érzésvilág megélése ez, mintha mindketten ugyanazt akarnánk, csak engedni kéne megtörténni…

Kéz a kézben egy régi – új RENDezettség irányába.

Hmm…

Judit mondta:

Nagyon igaz! Köszönöm szépen!