Csillagüzenetek

Szabadság és Uralkodás

2011. aug. 15

A keddi nap folyamán (augusztus 16) lesz aktív a Nap-Merkúr-Vénusz együttállás. Ezen a napon, és még a héten is izgalmas töltettel alakul át ez a hármas, igen erőteljes rezgésű konstelláció.

Az Oroszlán csillagképben és egyben az oroszlán jegyében is járunk – ez a Világosságra való törekvés ideje! Gyakoroljuk a héten a RÁLÁTÁS képességét, hogy nem csak szellemünkből, hanem belső rezgéseinkből is hívjuk elő azt a Mag-ot, ami a Szeretet központjában lakik bennünk.

Ez egyben a szellem felemelkedésének az üzenete: ugyanis ha felnézünk a csillagos égre, azt látjuk, hogy pont egymás alatt helyezkedik el ez a három égitest.

Alul a Merkúr: itt most megragadhatjuk az alacsony szintű, elmés gondolkodásunkat, vagy az ösztönök uralta kommunikációnkat, hiszen alatta a Hidra csillagkép jelképezi az ösztönök birodalmát.

A Merkúr fölött áll a Nap, maga a cselekvő erő, amely véghezviszi ezt a felemelést, a Szeretet és a Szív ereje által. Az Oroszlán csillagképben járunk, tehát itt a Fény ragyogása, megmutatása kiemelt jelentőségű, hogy átadjuk a bennünk lévő magokat, és egyben uraljuk is életünket ? ne az élet uralkodjon rajtunk.

Felül pedig a Vénusz ? a harmónia és az egység szimbóluma. A láthatatlan világba kell emelni most mindent, ahogy felemeljük a fejünket és a kiemelkedésből kirajzolódik az, hogy ami eddig kusza és értelmetlen életnek tűnt, valójában egy csodálatos csomag, egy csodás rezgés a kozmoszban, aminek helye és mintája pont rólunk szól.

Ezen a napon tehát erre érdemes ráhangolódni.

– – –

S ami az egészet egy nagy töltettel, feszítő erővel látja el, az maga a Neptunusz, ami ezzel a hármas együttállással szemben helyezkedik el. A Neptunusz azt szimbolizálja ebben a helyzetben a Vízöntő csillagképből, hogy a teljes szabadságot tudjuk megvalósítani, ami viszont már BELSŐ állapot!

Az Oroszlán alacsony szinten uralkodni szeretne ? irányítani, kontrollálni. Viszont ha nincs kit uralni, akkor ereje elporlad és összeomlik. Ugyanakkor az Igazi uralkodó pusztán felfelé emeli a tekintetét és megmutatja, hogy mi az igazi ösvény, mi az út, ami a Fénybe és a Szeretetbe vezet. A Vízöntő és Oroszlán együtt rajzolja ki a számunkra most a megváltó és beavató üzenetet: légy szabad, urald életedet, de belülről határozd meg a szabadságodat! Ne törj rendszerek ellen, mert akkor a rendszer rabja maradsz.

Ne feledd ez utóbbi sorokat, érdemes rajta sokat gondolkodni: miből akarsz mostanában kitörni? Az mind rabul ejt téged végül…

S a Neptunusz üzenete elhozza, hogy végy erőt magadon, nézz szembe saját lényeddel, saját mélységeiddel, az eddig tudattalannak hitt tartalmaiddal. Mert a szembenézés, rálátás elhozza számodra azt az állapotot, amikor képes vagy rálátni arra, hogy ami eddig irányított téged, azt valójában képes vagy Te irányítani.

Csakhogy ehhez nem lehet megúszni a teljes egységet ÖNMAGADDAL.

35 hozzászólás

Erzsi mondta:

Szia Balazs !

Tortent velem valami,hoztam egy dontest amit a szeretetem iranyitott,es tessek ,kapok Toled egy ilyen levelet,koszonom,hogy megerositettel!
ERzsi

Pál Magdi mondta:

Kedves Balázs !
Annyi olyan üzenetet kapok Tőled, ami mindig a lelkivilágomat helyre teszi. Most is amit írtál, hogy magunkba kell nézni megkeresni a rálátást, ami eddig irányított! Szégyenlem, de nem tudom! Szerinted mi lehet az oka?! Annyira szeretném megvalósítani.
Kérlek segíts.Az összejövetelekre nem tudok elmenni,mert beteg férjem van, akit nem lehet egyedül hagyni!
Előre i8s köszönöm segítségedet:
Pál Magdi

Koroknyai Anna mondta:

Szia Balazs!

Koszonom az irasaidat – sokat segitesz!
Minden jot!

Anna

Szűcs Marika mondta:

Kedves Balázs! Csodálatosan kezdődik számomra ez a nap (16-a) Nagyon korán felkeltem és megnéztem ezt a filmet: http://www.filmnet7.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=92:a-talalkozas&Itemid=2
A filmet már hetekkel ezelőtt megkaptam, de csak ma hajnalban kezdtem el nézni (talán nem véletlen).
Ajánlom mindenkinek szíves figyelmében. Szép, szívet, lelket felemelő napokat kívánok mindannyiunknak. Szűcs Marika

Sz.Gizella mondta:

Kedves Balázs! Minden pontosan így történik.Köszönöm írásodat Sz.Gizella

Kecskés Irén mondta:

Kedves Balázs a soraid nagyon mélyen érintettek, köszönöm.

Godoné,Erzsi mondta:

Kedves Balázs!
Reggeli meditáciomban megjelent e szó,hogy szabadság.El is gondolkoztam rajta.Most viszont olvasom a szöveget “Miböl akarsz kitörni,,…”Az mind rabulejt…
Szerinted én a betegségemböl azért nem gyogyulok ki,mert szabadulni szeretnék,de nagyon belöle.?
Szép napot kivánok Erzsi

Böbi mondta:

Szia Balázs!Nekem nagyon szomorú volt a Keddi estém!:(Csúnyán összevesztem a fiammal,és most rossz a lelkemnek,szomorú vagyok!A házasságom sem jó,és a munkahelyem is nagyon stresszes!Szeretnék kitörni,de nem tudom mit tegyek!Nehéz nagyon!Egyedül érzem magam!:(

Egry Adél mondta:

Szia Balázs!
UGY LÁTSZIK EZ A KEDDI NAP EGY NAGY FORDULÓPONT MIVEL TÜDÖGYULLADÁST KAPTAM ÉS RÁJÖTTEM,HOGY CSAK ODAFIGYELÉST SZERETTEM VOLNA.ÉS TESSÉK MEGBETEGITETTEM MAGAM! CSAK ÉN TUDOM A MAGAM ÉLETÉT IRÁNYITANI ÉS VAN MIKOR EGY KICSIT GÖDÖRBE ESÜNK CSETLÜNK BOTLUNK SZOKATLAN MÉG AZ UJ ENERGIA.
KÖSZÖNÖM A SORAIDAT!

Lady Justice mondta:

Hogyne kéne a RENDszer ellen menni? Zsarnokság alatt a Rend = Élet, Lélek nélkül..

…hol van ennek létjogosultsága ma? A jogtalanság jogot nem alapít!

Lady Justice mondta:

Mesterséges kódot kap a csatornád…

Amina Éda mondta:

Kedden egy ÁLDÁSBAN volt részem…egy számomra nagyon szeretett és tisztelt emberrel találkoztam és a találkozásunkon éreztem ez áldás…innentől más lett a “világ”:)))

..és most olvasom soraid Balázs!

Köszönöm!

Csillag63 mondta:

Szabadságomban áll uralkodni magamon…:-) alternatíva az önpusztítás. Bár az előbbi sem mentes belső nyomorúságtól. Nem egyszerű ez az augusztus…el sem tudom képzelni, hogy hová fajulnak a dolgok még szeptemberig. Néha úgy érzem, tényleg nincs tovább.

Anna mondta:

Kedves Csillag63!
Úgy gondolom, nemcsak a saját dolgainkra kell odafigyelnünk, a hangos külvilágban. A Teremtés a Csönd-ben történik. A Most időtlen pillanatában. A Csön-ben rátalálhatsz Igazi Én-edre!
Most különösen figyelni érdemes önmagunkra;
Augusztus 20-22. – Ez a 3 nap együtt fejti ki hatását és erőteljes változásokat …hoz. Energetikailag egyre erősödő hatás érvényesül, ahogy haladunk napról-napra. Hasonló lesz energetikailag ez a 3 nap, mint egy beavató Szer, ahol az embert megtisztítják, felkészítik és beavatják a tudásba.
Itt ezt most szellemi szintekről kapjuk. Mindenkinek van személyes tanítómestere, aki felkészítette és elindította földi útjára lélekként. Ő most egy újabb beavatásra készít fel bennünket (egyébként a születés és a halál is egyfajta beavatás). Mély és tanító álmaink lesznek éjjel és felismerést, megértést segítő helyzetek nappal. A 3 nap folyamán olyan dolgok játszódnak le bensőnkben lelki és emberi szinteken is, melyek új szemszögből láttatják velünk a létezés dolgait. Újabb szakaszba léphetünk a sorsfejlődés útján: a Szeretet ösvényére. Érzékeink áthangolódnak az érkező energiáknak megfelelően, ezért néha furcsa érzeteink lehetnek, fényeket és formákat láthatunk a térben, amit fizikai szemmel eddig nem vettünk észre. Ezek olyan fényszimbólumok, melyek ezt a hangolást szolgálják. Csak engedd, hogy dolgozzanak a Fényerők, és tudd, minden szükséges dolog benned van, csak fel kell ismerned.

Jeannecora mondta:

Szűcs Marikának köszönet a filmötletért!!!
csodálatosan szép, könnyfakasztó és igaz film.Nagyon köszönöm, hogy rajtad keresztül rátaláltam.Hányan, hányféleképpen viszonyulunk Jézushoz, ezt nagyon szépen mutatta meg ez a film.Nem csodálom, hogy úgy érezted, hogy gyönyörűen kezdődött a napod. Nekem az estém volt felejthetetlen, nagyon beleéltem magam.Jó volt Jézussal lenni ilyen intenzíven másfél óráig.
Köszönöm neked.Jeannecora

Rné P.Judit mondta:

Én is köszönöm a filmet. Tetszett. Örömmel olvastam Anna hozzászólását is. L. Justicia megjegyzéséhez pedig csak annyit, ha esetleg még benéz ide: sosem szabad valami ellen harcolni, hanem valamiért kell! Pl. nem a háború ellen, hanem a békéért, vagy nem a közöny ellen, hanem az összetartozásért és szeretetért érdemes tenni. Legalábbis ezt olvastam valahol és egyetértek vele.

Kiss Kata mondta:

Kedves Anna!

Szerintem, ha idézel valakitől, illik megemlíteni a nevét, a gondolatait pedig idézőjelbe tenni.
Valahogy így:

Pusztai Orsi szerint:
“Augusztus 20-22. ? Ez a 3 nap együtt fejti ki hatását és erőteljes változásokat hoz. Energetikailag egyre erősödő hatás érvényesül, ahogy haladunk napról-napra. Hasonló lesz energetikailag ez a 3 nap, mint egy beavató Szer, ahol az embert megtisztítják, felkészítik és beavatják a tudásba.
Itt ezt most szellemi szintekről kapjuk. Mindenkinek van személyes tanítómestere, aki felkészítette és elindította földi útjára lélekként. Ő most egy újabb beavatásra készít fel bennünket (egyébként a születés és a halál is egyfajta beavatás). Mély és tanító álmaink lesznek éjjel és felismerést, megértést segítő helyzetek nappal. A 3 nap folyamán olyan dolgok játszódnak le bensőnkben lelki és emberi szinteken is, melyek új szemszögből láttatják velünk a létezés dolgait. Újabb szakaszba léphetünk a sorsfejlődés útján: a Szeretet ösvényére. Érzékeink áthangolódnak az érkező energiáknak megfelelően, ezért néha furcsa érzeteink lehetnek, fényeket és formákat láthatunk a térben, amit fizikai szemmel eddig nem vettünk észre. Ezek olyan fényszimbólumok, melyek ezt a hangolást szolgálják. Csak engedd, hogy dolgozzanak a Fényerők, és tudd, minden szükséges dolog benned van, csak fel kell ismerned?”

K.Rita mondta:

Kedves Anna!

Bárhonnan is vetted soraid, nagyon jó érzés volt olvasni azokat, köszönöm, hogy megosztottad velünk!
Szép napot,
R.

Gera Mária mondta:

Köszönet Szűcs Marikának a filmért!
Nagyon megható,sok embernek fogom ajánlani.

Anna mondta:

Kedves Kiss Kata! Köszönöm a figyelemfelhívó soraidat! :-)) A helyzet az, hogy e-mail-ben kaptam ezt az idézetet, és nem tudtam kitől való. Megígérem, hogy legközelebb, mielőtt leírok bármit is, felkutatom az eredetét. Csodás szép, szeretettel teli napokat klívánok.
Sok szerető ölelés;
Anna

Kiss Kata mondta:

Kedves Anna!
Hopp, erre nem gondoltam! :(
De látod, mindenre Fény derül! :)))
Ezen a héten már nem ússzuk meg a lubickolást a szeretetben!
Ránk is fér, ennyi megpróbáltatás után…
Szép napokat Neked is!
Kata

Anna mondta:

Kedves Kata!
Oly sokszor teszünk – szólunk olyanokat, amit később megbánunk.
64 éves vagyok, 4 gyermekem és 5 unokám van. Sajnos mindegyikük távol él tőlem, az egyikük Angliában. Egy kis faluban élek, ahol Tatjána szavaival “nincs egy megértő lelki társam” /Tatjana levele Anyeginhez/, és a net világának ablakai csak nemrégen nyíladoznak előttem. Szeretek ilyen közösségi oldalakon elidőzni. Annyi szép, szeretetteljes gondolatot olvashatok, a televíziót nem kapcsolom be, mert taszít a sok negativitás. Az viszont itt is elszomorít, amikor “az én vagyok az okosabb” érzését keltik bennem írások, és ezek egy kicsit – gondolom nem csak engem – visszahúzódásra késztet.Nem olyan régen, Az erőpróba beérik c. írás elolvasása után vettem a bátorságot az íráshoz. Ott megköszönte Valaki a sorokat azt gondolván, hogy én vagyok a szerző, és azonnal korrigáltam, és megjelöltem a forrást. Most nem tudtam honnan való az írás, ezért nem történt ez meg.
Köszönöm a kiigazításodat, de azt gondolom, maradok csendes olvasója az oldalnak. További kellemes “beszélgetéseket kívánok Neked és mindenkinek itt és minden hasonló oldalon!
Szeretettel ajánlom figyelmedbe:
A teljességet elérni végtelenül könnyű és végtelenül nehéz. Oly könnyű és oly nehéz, mint ezt a három szót kimondani hazugság és öncsalás nélkül: Teljesen tiszta vagyok. De vannak, igen kevesen, egyszerű szegény emberek, kik anélkül, hogy törekedtek volna rá és anélkül, hogy tudnának róla, a teljességet birtokolják. Minden érzésük, gondolatuk, szándékuk tiszta, minden jó nekik úgy, ahogy éppen kínálkozik; ha veszíteniök kell, vagyontárgyat, egészséget, családtagot, életet: abba is nehézség nélkül belenyugodnak. Életük csöndes-vidám, békéjüket nem sértheti senki és semmi. Szavaikból nem sokat meríthetsz, de a lényükből magát a mindenséget.
Ezek a békés, boldog emberek nem fognak a teljességbe, a mennybe jutni máris ott vannak, nincs az a hatalom, mely valamit is adhatna még nekik, vagy elvehetne tőlük. Végtelen magas hegyen élnek, ahonnan nincs tovább.” /Weöres Sándor/

Sok szerető ölelés!
Anna

Anna mondta:

Kedves K Rita!
Köszönöm megértő soraidat!
FANTASZTIKUS EMBER VAGY!
Áldott légy mindörökké!

Sok szerető ölelés
Anna

Valkovszki Éva mondta:

Kedves Anna!

Köszönöm szeretetteli, szívet melengető soraidat. Mély együttérzés van bennem, jó olvasni a hozzászólásaidat – nekem. Köszönöm, hogy közzétetted.

Szeretettel, Éva :)

Kiss Kata mondta:

Kedves Anna!
Nem okoskodni akartam, de az lehet, hogy túl szigorúra sikeredtem! :(
Én eddig egy teljesen más világban kommunikáltam, abba a fórumba 40-50 nyers pasi ír meg én, nagyjából egyetlen lányként. Úgyhogy egy szalmazsákról kerültem ide a felhőkbe hirtelen! :D
Nagyon szeretem ezt a Weöres írást is, amit csatoltál, már régen olvastam és most megint nagyon jólesett.
Két dolgot próbálok én is vadul megvalósítani: őszintének és tisztának lenni/maradni itt a főváros forgatagában. :)
Igyekszem! :)
Köszönöm minden sorodat!
Szeretettel:) Kata

Valkovszki Éva mondta:

Kedves Kata!

Olvasom Balázs írásait és a hozzászólásokat is. Sokat kapok általuk! Érdekes “párbeszéd” alakult ki az írásaitokból Annával – ez is tanulságos számomra. Legutóbbi bejegyzésedet olvasva Balázs mostani írásának egy részlete jött elő bennem rögtön:

“A Vízöntő és Oroszlán együtt rajzolja ki a számunkra most a megváltó és beavató üzenetet: légy szabad, urald életedet, de belülről határozd meg a szabadságodat! Ne törj rendszerek ellen, mert akkor a rendszer rabja maradsz.

Ne feledd ez utóbbi sorokat, érdemes rajta sokat gondolkodni: miből akarsz mostanában kitörni? Az mind rabul ejt téged végül?”

Minden bizonnyal oka van, hogy megérintett a hozzászólásod utolsó része, hiszen ilyen érzéseket én is megéltem már számtalanszor. Hálás vagyok, hogy a te gondolataid alapján tükörként ismét elém került. Köszönöm neked! Talán nem bántó, hogy bemásoltam!?

Szeretettel, Éva :)

Anna mondta:

Kedves Kata!
Figyelmesen elolvastam a soraidat többször is, hogy megérezzem a mögöttük élő Megnyilvánultat. Érzem, hogy ebben a “felhő-ben” szivesebben tartózkodsz. De az én tapasztalataim szerint nem a vad akarás az, ami elvezet a CÉL-hoz, hanem a csöndes tudom, hogy Ki Vagyok Valójában. Ha jól emlékszem Dr Josef Murphy könyvében olvastam:
“Lásd el pillanataidat szelíd bölcsességgel és figyeld,
hogyan változnak meg. Ahogy figyeled Te is megváltozol.”
Légy áldott és légy Aki lenni akarsz!
Sok szerető ölelés!

Anna mondta:

Kedves Éva!
Köszönöm megértő, biztató szavaid. Remélem valamilyen szinten gondolatébresztők lehetnek az írásaim. Drága Édesapám, amikor elmondta az intelmeit, mindig azt mondta, hogy ” ez nem kell hogy mérvadó legyen, csak legalább gondolkodj el rajta!”
Úgy gondolom, az univerzum törvényein kívül nincs IGAZSÁG csak minden emberi lény a saját tapasztalatai szerinti saját igazsága.
Sok -sok szerető ölelés
Anna

Kiss Kata mondta:

Kedves Anna!
Magamban mosolyogtam, mikor leírtam ezt a “vadult” és gondoltam, hogy “szívet fog szúrni”. :)))
Inkább vadóc akart volna lenni, persze az is csak egy “becézés”, nem sokkal jobb, talán kicsit ártatlanabb… talán.
Ikrek vagyok, oroszlán aszcendenssel, úgyhogy ez a két fórumban élés nem áll olyan távol tőlem, csak oda kicsit szelíd vagyok, ide meg lehet, hogy kicsit daróc, de mindkettő szívből jön, úgy érzem.
Bizony még keresem a helyem, meg a szavakat is ahhoz, hogy legalább olyan szépen tudjam befejezni ezt a választ, mint Te a nekem írottakat. :)
Nem is tudom… de mindenesetre nagyon köszönöm! :)))

Anna mondta:

Kedves Kata! Képzeld az én legfiatalabb lányom, sárkány – oroszlán. Talán azért választott engem édesanyjául, hogy megtanuljam kezelni az Emberek másságát tudatosan. Mindig azt vallottam, nem olyan rosszak az Emberek, csak szeretni kell őket. Ez nagy igazság, mert a tolerancia, megértés, saját magunk – az egónk – legyőzése a legfontosabb a SZERETET-ben éléshez. Úgy érzem, a nagy hadvazérek közé tartozom talán le tudtam győzni az egómat. :-))
Szeretettel ölellek, és kívánok Neked szeretetteljes csodákkal teli napokat!

Kiss Kata mondta:

Kedves Éva!

Nekem is ez a sor maradt meg a legtovább az első olvasás után:
“Ne feledd ez utóbbi sorokat, érdemes rajta sokat gondolkodni: miből akarsz mostanában kitörni? Az mind rabul ejt téged végül??

Az első asszociációm az volt ezzel kapcsolatban, hogy még a kamaszéveim vége felé olvastam valahol, hogy “Az önállóság első szabálya: azzá válsz, ami ellen kapálódzol.” Sajnos persze így történt, legalábbis eleinte… :D

Azt írod, hogy az utolsó “részem” érintett meg, az pedig arról szól, hogyan lehet ebben a “cifra őrjöngésben” (ahogy szerintem nagyon találóan leírja a világot Szabó Lőrinc), békésnek maradni. Hát nehezen! :)

Én úgy vagyok vele, hogy ha valamit “kivívok” magamban, azt szeretem próbára tenni.
Ezért regisztráltam a fiúk fórumába, hogy meglássam, értek-e a nyelvükön, befogadnak-e maguk közé. Küldetés teljesítve! :)))
Nagyon érdekes kommunikációs kaland volt, képzelheted egy nyuszika az oroszlánbarlangban… :D
Most itt érzem még kicsit furcsán magam, mert tele vagyok ugyan szeretettel, de látod, milyen nehezen fejezem ki, amikor írásban kellene. Elefánt a porcelánboltban.. :D
Majd belerázódom! :)
De vajon miből is akarok kitörni? :)))
Köszönöm Neked is a törődést! :)
Szeretettel..

Kiss Kata mondta:

Kedves Anna!
Kééépzeld, az én egyetlen fiacskám is sárkány-oroszlán+oroszlán (az aszcendense is!) :D
Nagyon-nagyon sokat tanultam tőle mióta csak világra jött.
Szinte együtt nőttünk fel, mert elég korán szültem.
Életem legnagyobb ajándéka és egyben kalandja ő! :)))
Én azt hiszem, azt kívánom Neked, hogy még sokat írjál nekünk. :)

Palkó mondta:

Kedves Kata!
Nekem tetszik, aki vagy, bár nem ismerlek, de pár dolog “átjön” Rólad, az írásokon keresztül, és valamiért megérint. Talán jó tükör… Én pasi vagyok, oroszlán, ikrek aszcendenssel, valszeg ezért lehetett, hogy sokkal “vadóc”-abb voltam, mint Te, csak azzal a különbséggel, hogy Én nagyon sok mindenkit letapostam, és nem voltam hajlandó még elnézést kérni sem, nemhogy megkövettem volna magam. Neked már ez is sikerül! Szerencsére, engem jól összetörtek az Égiek, és megtanulhattam, hogy fejlődni, előre-felfele haladni, csak úgy lehet, ha lecsendesedek, és megpróbálok mindenhez a SZERETET szemszögéből hozzáállni. Persze, van még mit tanulnom…
Tehát csak azt akartam mondani, hogy nagyszerű, ahogy rövid idő alatt változol, és gratulálok hozzá! :)
(Ja! És nem minden pasi nyers (borzalmas?)! Szerintem…)
Áldjon meg a Jóisten!
P.

Drága Anna!
Téged is áldjon meg a Jóisten!
P.

Kiss Kata mondta:

Kedves Palkó!
Köszönöm a soraidat! :)
Nyers nem egyenlő borzalmas!
Nekik van igazán szükségük egy kis szeretetre, azt hintegetem közéjük már egy éve, de ott vigyázni kell az adagolással… :D
Itt viszont annyi szeretet van, hogy el se hiszem!
Vajon miért jöttem? Tán kapni? :)))
Az oroszlánokat nagyon szeretem, de mostanában a vízöntőkön és a halakon van a sor, úgy tűnik.
Úgyhogy Te most egy igazán üdítő kivétel vagy! :)
Kata

Anna mondta:

Kedves Palkó! Szeretettel köszöntlek!

Tudd, hogy minden áldás sokszorosan visszatér Hozzád! :-)) Ma, vagy holnap, de lehet hogy később! Az Univerzumban nincs idő, de hogy megkapod az bizonyos!
Áldott vagy mindörökké!
Sok – sok szerető ölelés!
Legyenek csodás napjaid!