Csillagüzenetek

Szellem hete

2011. jan. 10

Ezen a héten a Merkúr bolygó mozgását kell tudatosan és fokozott figyelemmel kísérnünk, így tehát a gondolatok és a kommunikáció az, ami előtérbe kerül. Mivel a hétköznapi életünkben e kettővel folyamatosan dolgozunk, azaz minden nap gondolkodunk és kommunikálunk, ezért könnyen lehet, hogy fel sem tűnik egy hullámhegy, amire most felülve szellemi téren előrelépést tehetünk.

Hétfőn (10-én) lépett be a Nyilas csillagképbe a Merkúr, és februárig fog itt tartózkodni, tehát a Tejút csillagfénnyel átitatott szövedékén jár! Mutatja nekünk, hogy szellemi szinten most közvetlenül a Galaxissal kerülünk kapcsolatba. Ezért ebben a hónapban különösen érdemes a szellemi életünket fényesen tartva, egyre mélyülő kapcsolatot kiépíteni a láthatatlan világgal, a csillagos éggel és a felsőbb dimenziókkal – ebben az Ég támogat minket!

Nézzük, hogy életünkben ez milyen szinteken jelenik meg:

Amit e héten (10-től 16-ig) meg tudunk tenni a csillagos ég tükrében, az a kommunikációnk igen alapos kitisztítása! Ugyanis szextil kapcsolatba került a Merkúr a Neptunusz-Chiron együttállással, amely utóbbi égitestek a Vízöntő csillagképben járnak, tehát a tisztítás üzenetét közvetítik.

Ez a szextil fényszög kapcsolat most abban támogatja a szellemi életünket, hogy a bekeményedett gondolatokat, az egossá vált elveket és magyarázatokat képesek vagyunk feloldani! A feloldás által kiszűrhetjük a Tejút fénye segítségével a fénytelen elemeket, az egos elemeket, és ezeket összerendezve hozhatunk létre új és magasabb szintű szellemi egységet – ahol az ellenétek feloldódnak és egymást kiegészítve léteznek!

Például, figyeljük meg adott emberekkel való kommunikációnkat, főleg a közeli hozzátartókkal, kiemelten a Társunkkal: milyen játszmák zajlanak már régóta, hol akad meg a kommunikáció, mert a felek ugyanazokat az elveket és gondolatokat hajtogatják, ugyanazokat az igazságokat próbálják meg a másikra erőltetni? Itt tehát vegyük észre berögzült gondolatainkat, és kérjük az Ég segítségét abban, hogy meglássuk azt, hol tudunk egységbe, SZINTÉZISBE kerülni a másikkal.

A Chiron üzenete egyfajta sebzettség hordozója, amikor mindig a másikban látjuk a fájdalmunk gyökerét, amikor a világot, vagy más embert hibáztatunk a minket ért sérelmekért. Az ide fényszöggel kapcsolódó Merkúr segítségével MEGÉRTHETJÜK, hogy a hiba nem a másikban van, és ami hibákat eddig másban láttunk, valójában belőlünk fakadnak.

Ez a megértés így válik Beavatássá, tartós tudatszint emelkedéssé, szintézissé, ahol a fájdalmak, illúziók és sebek feloldódnak, mert megértjük, hogy ezt csak mi tudjuk megoldani. Ennek a megértésében a Nyilas csillagkép, és egyben a Tejút szíve, a Tejút közepe van segítségünkre, mert a Hazahívó fényével jelzi, hogy haza csak az érhet, aki most egységben van!

A keddi (január 11.) nap folyamán erre érdemes egy meditációt vagy beszélgetést beütemezni!

S azért emeltem ki főleg a Párunkkal, Társunkkal való kapcsolat rendezését, mert a Merkúr kvadrát fényszögbe kerül a Juno kisbolygóval, ami a Feleség, tágabb értelemben a Pár szimbóluma. Tehát régóta húzódó, párkapcsolati kommunikációs problémákat zárhatunk most le, emelhetünk a Tejút fényébe! A Juno a Szűz csillagképből üzeni nekünk, hogy a párkapcsolatot – most kommunikációs szinten – tudjuk rendbe tenni!

A Merkúr a hét első felében ugyanúgy kvadrát kapcsolatba kerül a sokat emlegetett Jupiter-Uránusz együttállással, ami továbblépve a Párkapcsolat témaköréből, más szinteken is hatalmas előrelépést tesz lehetővé számunkra! Hiszen az Uránusz az új és korszakalkotó gondolkodást jelölő bolygó, magának a Merkúrnak a magasabb oktávon való megjelenése, így valóban Beavatás – ha úgy tetszik szintlépés vagy dimenzióváltás – jöhet létre szellemiségünkben!

Ezért figyeljünk a héten arra, hogy milyen ÚJ gondolatokkal találkozunk, a szellemiségünk hogyan alakulhat át. A kvadrát fényszög által mindenképpen a valóságunkban kézzelfogható, látható-érzékelhető szinten belebotlunk olyan információkba, amelyeket beépítve képesek lehetünk az emelkedésre. Ezért különösen nyitottan és tudatosan járjuk most utunkat, és figyeljük meg hol vagyunk beragadva, hol jött el az ideje az újításnak. A Nyilas csillagképben járva most olyan új igazságokat élhetünk meg, amelyekkel tényleg közelebb kerülhetünk a teljességhez!

A hét elején minden törvény, hit, tudás vagy igazság, ami a fejünkben-szívünkben létezik, most egy kicsit próbára kerül, hiszen a Merkúr ráadásul a Szaturnusszal is (kvintill) kapcsolatban áll, így megkérdőjelezi bennünk ezeknek az időtállóságát, és a kapcsolódások által képesek vagyunk létrehozni magunkba egy magasabb szintű rendszert, Beavatást.

Érdemes tehát meditációkban és vizualizációban elmélyedni, hogy előhívjuk magunkból a teljesebb Én-t!

Merthogy ezek vezetnek el bennünket a szombati Merkúr – felszálló Holdcsomópont együttálláshoz! (A jobb felül látható keresőbe ha beírod a Holdcsomópont szót, akkor megtalálod ennek részletes kifejtését)

Tehát tényleg új szellemi útra léphetünk rá, a saját szellemi utunkat találhatjuk meg, elengedve azokat a hordalékokat, amelyeket másoktól vettünk magunkra, és talán eddig szolgálták utunkat, de most elengedhetjük őket és az Én Vagyok -ra koncentrálhatunk!

Kívánok mindenkinek tudatos hetet!

20 hozzászólás

Ritus mondta:

Köszömön! Élem amit írsz, kőkeményen!!!!!

Gabi mondta:

Köszönöm, Balázs.

Máté Ildikó mondta:

Mindig nagyon figyelmesen olvasom az írásaidat, meg is osztom a Twitteren, Facebookon, hátha másokat is érdekel.
?Ebben a hónapban különösen érdemes a szellemi életünket fényesen tartva, egyre mélyülő kapcsolatot kiépíteni a láthatatlan világgal, a csillagos éggel és a felsőbb dimenziókkal ? ebben az Ég támogat minket!”
A ?szellemi életünket fényesen tartva”… ez most mindent visz! Köszönöm!

Ildikó mondta:

Szia Balázs,
egy ideje olvasgatom az írásaid…és mindig tetszenek mert annyira “ott” vannak.Segítenek tudatosítani és ezáltal kimászni a hülyeségeimből…Általad tudom, mikór miből kell kimásznom és segitve vagyok az égiek által egy adott időben egy adott helyen.
Így sokkal könnyebb. Köszönöm nagyon.:)

Horváth Roby mondta:

Szia Balázs!
Köszönöm!!! Egy újabb megerősítést kaptam Tőled, hogy jó úton járok! :))
Roby

Kriszta mondta:

Egy rét szélén lévő rézsün feküdtem, s onnan kinézve megpillantottam, hogy egy tornádó közeleg…mire felfogtam volna , addigra ott is volt a vihar, és iszonyúan kellett küzdeni, hogy magával ne söpörjön. Elsősorban a családomat féltettem, akikkel épp találkoznom kellett volna, de abban a pillanatban egy idegen nő volt mellettem, és együtt éltük át az egészet. Másodsorban az jutott eszembe, hogy mi lesz a látásommal, a szememmel?…Aztán bekerültünk a tölcsér közepébe, ahol olyan nyugalom, és csend volt, amilyet még életemben nem tapasztaltam. Ugyanakkor láttam magam körül forogni a szelet tele hordalékkal, szeméttel. Majd ahogyan haladt, ismét bekerültünk a körforgásba.
Aztán csörgött az óra.
Elképesztő szimbolikus azonosság.

Boldog Angyal mondta:

Köszönöm, Balázs, az írásodat is, és főleg azt, hogy dátumokat is tettél a napok, hetek mellé…:))) Ezt már régen szerettem volna. Úgyhogy, ez a hét is jól kezdődik. :)))Köszi. :)

Margo mondta:

Csodálatos dolgokat élünk át ezek most be igazolódnak az írásodban, hálásan köszönöm. Csak figyelnünk kel az embereket minden be teljesedik. Köszönöm

Baby mondta:

Szió!

Aha…akkor értem a történéseket, pont azt tapasztaltam meg, h régóta húzódó kommunikációs problémák oldódtak meg vasárnap és ma ami történt mesébe illő volt!!!!:-)
Eddigi életem két legnagyobb problémája rendeződik el!
Mint egy ezek a problémák lefoszlottak rólam, nem reméltem már, h valaha is megoldódnak!
Még is megtörtént :-))
Így sokkal tisztábban valóban az lehetek aki vagyok!
Más…jobb, köszönet érte és hála :-)
Ezek szerint a problémák a szellemi szinten voltak?
Ezért nem volt megoldás rájuk?

Köszönöm és szép napot kívánok szeretettel…
Baby

Csillag63 mondta:

Miért van az, hogy egy jó ideje(nyár vége) Az addigi együttrezgés a Csillagmag írásaival már nincs…olyannyira nem érzem, mit kellene a valóságban tennem, nem látok párhuzamokat…lehet, hogy a szokásos születésnap (új napév) előtti a “hajnal előtt van a legsötétebb”??? Valamiféle magamra hagyottság, most már egyedül kell továbbmennem? 47 éves Vízöntő Sárga Kozmikus Csillag:-)Nem hibáztatok már senkit, megéltem sok mindent…nagy kalandokat. Döntöttem bátran, most újra elém hozott egy helyzetet a sors, újra megpróbálom, mire jó ez? Kétszer ugyanaz…

Zita mondta:

Koszonom Balazs mindig elolvasom az irasaid mert meg erosit hogy jo uton haladok..:)

Főnix3 mondta:

Kedves Balázs!

Ezt az írásodat is nagyon köszönjük. Szerintem sokan várjuk mindig az újabbat. Én is nagyon szeretem, hogy dátumokat írsz. Ez fontos, mert az a “part” a kapaszkodó, ezért nem mállik szét.
Ahogy figyelem írásaidat, folyamatosan az az érzésem, hogy te egy olyan asztrofizikus-asztrológus vagy akinek nagyon kifinomultak az antennái. Valahogy másként írod le amit látsz, v. érzékelsz.Olyan nüanszokat írsz le amik sokszor felhívják a figyelmet a “lényegre”.Merthogy a lényeg sokszor a részletekben rejlik. Én erre a “Szétesés” című írásodban figyeltem fel.És ez valószínű azért van, mert nem racionális állapotban, hanem meditatív állapotban jegyzed le ezeket az írásokat. Senki nem hívta fel a figyelmet erre, a nagyon fontos eseményre ami szó szerint volt igaz, és nem csak az, hanem a többi is.
Kérlek írd meg nekünk, ha lehetséges, hogy miért van az (nap, mint nap sok emberrel beszélek), hogy mindenki úgy érzi, hogy most valami üresség van, mintha semmi nem történne, persze nagyon is történik, de miért érezzük mégis sokan úgy, hogy üres minden? Vihar előtti csend?
Gratulálok és köszönjük.

Valkovszki Éva mondta:

Balázs!

Nagyon köszönöm ezt az írásodat is. Délután olvastam először, este egy parázs szóváltás után bevillantak a gondolataid, és megkönnyebbültem, mert felismertem, hogy mi zajlott. Sokkal tudatosabban és ego mentesebben tudtam és tudok “ránézni” a történtekre. Köszönöm még egyszer… :)

Betti mondta:

Sziasztok!

Éppen most rendeltem meg egy könyvet, ami nagyon passzol szerintem Balázs írásához, és ezzel a heti Merkúr “hatáshoz” :)
A címe: “Ne légy kedves, légy igaz”….az erőszakmentes kommunikációról szól.

Sándor Nóra mondta:

Kedves Balázs!
Köszönök minden tudat-ébresztő gondolatodat!
Az foglalkoztat már pár hete, hogy a környezetemben élő összes nyilas jegyű ismerősömet az elmúlt két hónapban súlyos betegségek, balesetek, válás, munkahely vesztés érte. Szeretném tudni, hogy ennek mi az oka.

Szeretettel üdvözöllek!

Nóra

Évi mondta:

sziasztok!Én multhéten éltem meg a kommunikációs dolgot, de negativan. Azt érzem hogy most abszolut nem működik jól a kommunikációm. Érdekes… és még azt hogy borzasztóan fáradt vagyok szellemi szinten.

Ancsi mondta:

Kedves Balázs,
Mivel magam kommunikációval foglalkozom – ez igen hangsúlyos területe az életemnek. Az év első napjaiban úgy éreztem, beragadtam, toporgok, valahogy nem mennek a dolgok. Aztán egészen pontosan ezen a héten, 10-én egy közeli ismerősömmel beszélgetve teljesen másként láttam rá magamra. Rájöttem, hogy az a “kommunikáció”, amit én küldök ki magamról a világba, már nem állja meg a helyét. Sokkal nyitottabbnak, bevállalósabbnak kell lennem, le kell bontanom az egómból épített falakat, mert lehet, hogy pont ezáltal jutok el később a célomhoz.
Ezt is jelentheti ez a hét?
Köszönöm!

Ballai Enikő mondta:

Ez az információ nagymértékben megkönnyíti számomra az átalakulás tüneteinek megértését.
A változást intenzíven érzékelem,és ezáltal könnyebben élem meg.
Hálás köszönettel :Ballai Enikő

Betti mondta:

Pontosítanám az előző bejegyzésem…mert közben megjött a könyvem…a pontos címe: THOMAS D’ANSEMBOURG: ELÉG A KEDVESSÉGBŐL, LEGYÉL IGAZ……ha esetleg valakit érdekelne :)

pankeaux mondta:

Betti ! Hol kapható ez a kiadvány “Ne légy kedves, légy igaz” ?
Még a google sem tudja, egyszer láttam egy kirakatban,de már nincs ….