Csillagüzenetek

Szellemi áldozathozatal ? még

2010. máj. 06

Azt gondolom, nem realizáltam eléggé a helyzet “komolyságát”, abban a tekintetben, hogy mi minden “vár” ránk 2010 nyarán. Az Uránusz jegyváltásáról csak fél szóban tettem említést, amely most május 28-án lesz – hosszú évek után először.

Az Uránusz tehát a kos jegyébe lép – egy új kezdet, egy elindulás és egy impulzív, kirobbanó szellemi energiát jelképez, afféle mini-dimenzióváltást. A kos a “kezdet” üzenete, de csak akkor kezdhetünk bele valami újba, hogyha előtte egy más szinten lezárunk, így tehát egyben egy korszak végét is jelenti az Uránusz kosba lépése.

S ha megnézzük, hogy mikor járt itt az Uránusz utoljára, azaz mi az, amibe 84 évvel ezelőtt belekezdett, akkor látjuk, hogy 1926 -ot írunk… A nagy gazdasági világválság hivatalosan 1929-ben kezdődött ugyan, de azt gondolom, hogy 1926-ban már messze benne jártunk annak “előszelében”. (s mivel az Uránusz messianisztikus bolygó, a változások úgymond lassúak, emberöltő léptékkel mérhetőek).

Látjuk, hogy az 1926 óta kialakult gazdasági világrend hova jutott, s most ennek vége szakad – és egy új kezdődik. Tehát, most május végétől kezdve mi folyamatosan teremtjük az új világrend alapjait, amely egy új szabadságon alapul, a Szeretet Bölcsességével karöltve. Hiszen, az Uránusz mellett a Jupiter áll, így mutatva egy Bőségben, Szeretetben, az Isteni Univerzális Törvényeket betartott, mégis minden egyénnek a legnagyobb saját szabadságát biztosító kezdet lehetőségét.

Várom a gondolataitokat ezzel kapcsolatban. Még jelentkezem ebben a témában, részletesebb üzenetekkel…

14 hozzászólás

izabell mondta:

Olvasva a soraidat libabőrös lettem!
Az első gondolat, amit nyakon tudtam csipi, hogy imádom az Uránuszt és a Jupitert! Végre!

Polinka mondta:

Kedves Balázs!
Még magamnak is csak fogalmazgatom, mi miért történik velem, de érzem a változásokat. Most hétvégén olyan helyzetbe kerültem, mintha egy ablaktalan szobában ülnék, s hirtelen elment az áram, sötét lett, és a szoba kezdett kihűlni. Most keresem a biztosítékot, és azt is szeretném megtudni, mi verte ki, de egyelőre csak a sötétben tapogatózom. Meg fogom találni, és érzem, hogy ehhez az “áldozathozatal” a jelszó.
Köszönöm az üzenetet, Polinka

izabell mondta:

Elolvastam ujra, és könnyek szöktek a szemembe.
Az Apu 1928-ban született.
Ő egy gondolkodásában a kora előtt járó nagyszerü ember volt, még ugy is, hogy egy lány az apjáról (általában) csak elfogultan tud beszélni.
Mindig tudtam, bár kimondatlanul, vagy félszegen kimodva, hogy amit Ő képviselt, azt kell tovább vinnem, de most értem csak meg, hogy egy magasabb szintre kell emelnem.
Varázslatos ez a földi lét! Milyen jó, hogy itt lehetek! És hogy ezt még tudom is! :)

Évanéni mondta:

Izabell szavait tudom csak ismételni!
” Varázslatos ez a földi lét! Milyen jó, hogy itt lehetek és
ezt még tudom is ”
Legyen szép napotok

Enikő mondta:

Kedves Balázs! Mindíg nagy éreklődéssel olvasom az írásod és most különösen megragadott. Nagyon szeretném lezárni a múltat,de bárhogy próbálom,bárhogyan engedem el,valami mindíg közbejön és megakadályoz. Nem tudok kilépni belőle.Mit csinálok rosszul? Reménnyel töltenek el az írásaid,hátha a mostani bolygóállás segít ebben. Szép napot mindenkinek!

Krisztina mondta:

Sziasztok,

csak megjegyzem, majus 27-en tizmillios napunk van?.veletlen??????

Üdv, Krisztina

Madhuri mondta:

A héten eldöntöttem, hogy az egész házat, pincétől a padlásig átnézem, és amire nincs szükség, kiselejtezem. A szabad időmet azzal töltöttem, hogy a szekrényeket, fiókokat és polcokat kirámoltam, átnéztem, és csak azt tartottam meg, amire szükségünk van. A kezdéshez gyertyát és füstölőt is gyújtottam. És az áldozatról és a tervekről beszéltem Istennek. Pár nap múlva végzek is ezzel.
Ez fantasztikus! A csillagok üzentek nekem is!
Ég áldjon Benneteket!
Madhuri

Megi mondta:

?n is hasonló cipöben járhatok mint Enikö,mert próbálom elengedni a dolgokat, lezárni a múltat de még nem sikerült… ?gy érzem 2 éve topogok egy útelágazás elött es nem tudom melyik úton induljak tovább… Bele-bele pillantok a lehetöségekbe de nem tudok választani… Ilyen nehéz döntést még soha életemben nem kellett hoznom… Tudom, hogy ebben az idöszakban sokmindenki életében teremtödött hasonlo helyzet… Sokat imátkoztam azért, hogy legyen elég bölcsességem helyesen dönteni de a döntést akkor is nekem kell meghozni… mégis arra kérnélek, Kedves Balázs : ha a születési dátumom elárul neked valamit ami segítségemre lehet, kérlek szépen írd meg nekem : 1979.11.11 15:45 Nagyon szépen KÖSZÖNÖM! Az ?g ?ldjon Mindenkit! Üdv: Megi

Bori mondta:

Syastok!

Régen nem olvastam az írásokat.
Most egy számomra nagyon fontosnak tartott dologban nagyon tanácstalan vagyok,hónapok óta, nem találom a választ…se senkit és semmit, ami a helyes útra vezetne.
Nagyon bízom benne, hogy most jönne el az idő!

Bálint mondta:

Kedves Balázs!

Nagyon fantasztikusnak tartom, hogy megtetted ezt a kiegészítést, én külön köszönöm. Nekem az a jó, ha a szájamba rágják az ilyen dolgokat, az 1-mondatos das-ist-das -okon átsiklok.

Izgalommal olvastam a magyar politikai események idején az írásaidat, ugyanis pontosan illeszkedtek egymáshoz.

Írásaidra fókuszálva igyekeztem a belső világom régi dolgait lezárni, fizikailag is a régitől szabadulni, mentálisan is, emocionálisan, kapcsolati karmákat is, belső szervileg is, tudatilag a teljes tisztulásra törekedtem és törekszem (életem végéig). És ezt fogom továbbadni és nagy erőadás, hogy vannak hasonlókat bátorító, csináló lelkek, itt most éppen Rád gondolok, és hogy megosztod.

Írjál még nekünk sokat, én megköszönném, ha lenne két nagy menü az oldalon: az egyik, ami hosszan tartó dolgokat tartalmazna, a másik napi és heti dolgokat. Tudom nehéz külön választani és mégis jó lenne, ha a hosszú vonatkozású dolgok külön lennének vagy KÜLÖN SZÍNNEL, mondjuk kék dobozban. Így visszanézve könnyebb őket megtalálni tudod, és nemcsak nekem.

Nagy-nagy köszönettel,
Bálint

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Bálint!

Köszönöm soraidat! A kérésedet máris teljesítettem, hiszen PONTOSAN e miatt van létrehozva a “Napi Csillagüzenetek” és a “CsillagMag üzenetek” menüpont. Talán az elnevezés nem túl találó, de a napi… -ra kattintasz, akkor mindig a napi üzeneteket látod, míg a csillagmag üzikben pont a hosszú távú, általános dolgok vannak leírva.

Ezt a főoldalon is leírtam:
“A ?CsillagMag üzenetek? általános írások, amelyek nem egy adott hétre vagy adott időszakra szólnak, elgondolkodtatóak”

Most fogok írni egy hosszabb írást erről még, ahogy ígértem. :)

köszi,
Balázs

Neon mondta:

Azzal a kiemelt konstellációval szeretnék foglalkozni, mely meghatározója nemcsak ezen év történéseinek , hanem melynek előzménye már több mint két évvel ezelőtt megkezdődött, kibontakozása folytatódik 2010-ben és átnyúlik a következő esztendőre is. Rövid írásom nem részletes asztrológiai elemzés kíván lenni, hanem inkább egy keretet, figyelem felhívást szeretne adni annak a ritka égi és egyben emberben is megjelenő történésnek, melynek tanúi lehetünk manapság mindannyian.
Az Uránusz-Szaturnusz bolygó szembenállás már a 2008. év elején megkezdődött, és azóta is tart, hol erősebb hol gyengébb 180 fokos fényszög kapcsolatként. Uránusz a Halak jegyben, Szaturnusz a Szűz jegyben végez azóta is hol ?haladó? hol ?hátráló? mozgást. A bolygó princípiumokhoz mitológiai minőségeket hozzárendelve, az Uránusz bolygóhoz az Ozirisz-i, a Szaturnusz bolygóhoz a Széth-i isten-királyi minőséget rendelhetem (Zoé nyomán-magunk.hu ). Ozirisz az égi ?örök(időtlen Atyai-szellemi) világ? ura, ki az ÉLET erőit testesíti meg, Széth pedig az időbe vetett (anyagi) világ ura, és a ROMBOLÁS erőit testesíti meg, DE CSAK AZ IDŐBE VETETT VILÁGBAN. E két természetfeletti hatalom egymásnak feszülése, ?harca? megkezdődött, mind a világban, mind az emberben. 2010 május eleje óta az Uránusz bolygóhoz egyre ?közelebb? kerül a Jupiter, mely mintegy 14 évenként kerül együttállásba az Uránusszal. A Jupiter bolygó princípiumhoz -szintén az egyiptomi mitológiából- Ozirisz és Ízisz gyermeke, a Fiú Hórusz isteni minőség társítható( Zoé nyomán). Itt már a testben jelen lévő Fiú folytatja harcát Széth ellen, megkapva apja, Ozirisz ?égi? támogatását. Látni kell itt az Atya-Fiú minőség megjelenését, összefonódását. Három uralkodó világa együtt. Ozirisz, Hórusz, Széth. Avagy Uránusz, Jupiter, Szaturnusz. Az emberi világban ezek testesítik meg az örök ISTENI-, EMBERI- és HALÁL-világ erőit. Amit látni kell ebben a konstellációban: az emberi síkon megjelenő ?égi? és ?alvilági? erők összecsapását. Idén június 6-án teljes(0 fokos) Uránusz-Jupiter együttállás lesz, mégpedig a Kos állatövi jegy legelején. Egyébként ez még kétszer megismétlődik a közeljövőben: szeptember 19-én (a Halak jegyben) és 2011. január 4-én (ismét a Kos jegyben).
A jelenlegi Uránusz+Jupiter – Szaturnusz szembenállás hozzárendelhető az esztendő évkörének tavasz-ősz napéjegyenlőségi pontján átmenő tengelyhez, mely az esztendő zodiákusának körét két félre osztja. Egy ?fény-teli? idő-térfélre, melynek a Tejút egyik pólusát jelölő ORION, és IKREK csillagkép(!) az ?ura?, és egy látszólag ?fényszegény? idő-térfélre, melynek a Tejút másik pólusát jelölő KÍGYÓTARTÓ és NYILAS csillagkép(!) az ?ura?. Előbbi (Orion-Ozirisz-Nimród), az androgün ?Nap-szerű? szellemi-tudati világot uralja, utóbbi(Kígyótartó-Széth?) az androgün ?Hold-szerű? anyagi-testi világot. Az emberi világban megtestesülő Ozirisz isten, mint kétarcú Hórusz-Széth Emberfia testesül meg. Hasonlóan jelzi ezt Nimródnak az Ikrek csillagképhez köthető Hunor-Magor fia. Az egyik arc a nappalt uralja, a másik arc az éjszakát. E két világ urának minősége száll most alá az emberi személy világába, és veszi birtokba az ember szellemét-testét. Megjegyzendő, hogy a keresztény világ Istenének TEREMTŐ(szerető, felemelő) és ÍTÉLŐ(pusztító, lebontó) arculata felel meg az előbbiekben említetteknek.
Képzeljünk a zodiákusra két tengelyt, melyek egymásra merőlegesen helyezkednek el. Egyiket a Tejút vonalában képzelhetjük el(jelenleg a Rák-Bak állatövi jegyen át húzódik), a másikat a HALAK-SZŰZ csillagkép(!) vonalában ( jelenleg Kos-Mérleg állatövi jegyben). A Tejút tengelyét az (örök)ÉLET tengelyének, a HALAK-SZŰZ tengelyt pedig a HALÁL tengelyének(Pap Gábor-művészettörténész nyomán). Kirajzolódik így egy egyenlő szárú kereszt, melynek egyik szárán a Tejút ?időtlen?(örök, fény-alapú) minőségei húzódnak, másik szárán a földi világunk ?időbe-vetett?(élet-halálnak kitett, anyagi alapú) minőségei. Két világ: egy örök isteni és egy halandó emberi világ. A kereszt fejezi ki az örök fény-világ és a nem örök anyagi (teremtett) világ kapcsolódását. A KERESZT-ben ISTEN ?mennyei? világa találkozik a ?földi? alapú HALÁL-világgal. E két világ ( halhatatlan és halandó), a megtestesült FIÚ HÓRUSZ-ban találkozik egy emberi testben. A KERESZT itt beavatást jelöl (örök)ÉLET-be és HALÁL-ba. Amikor Hórusz legyőzi Széth-et, legyőzi a halált, és kapcsolódhat ?égi? atyjához Ozirisz-hez, vagyis az anyagi-testi emberi világot visszavezeti az első, időtlen anyagi világ Teremtőjéhez, ?legyőzve? ezzel a halált, mely csak a ?lezuhant? földi-emberi világban létezik, az isteni-mennyeiben nem*. Krisztus ezt a művet hajtotta végre, szintén emberi testben. Míg az egykori szakrális földi Isten-királyok uralkodói minősége kivételes volt, az ?első zsengeként? megjelenő KRISZTUS, kiterjesztette az egész emberi világra, mint lehetőségét az embernek hogy bevonuljon a ?mennyei királyságba?. *(Megj.: A kereszténység megváltói művének előképe az egyiptomi és más tradicionális hagyományban, többek által ismert és tárgyalt felismerés).
A PLÚTÓ speciális kvadratikus fényszög kapcsolódása előbb említett folyamathoz szorosan hozzátartozik, ennek kifejtése egy külön értekezésben lehetséges. Annyit megjegyzünk, hogy a Tejútrendszer középpontjából áradó erőket közvetíti -immáron megtestesítve-, a jelenleg a Bak állatövi jegy elején tartózkodó Plútó bolygó, mely az időbe vetett működésre képes anyagi alapú emberi tudat struktúrát bontja, míg az időtlen alapú tudati működési struktúrák létrejöttét támogatja, sőt újraéleszti, közreműködik azok újrateremtésében. TEREMTÉS és ÍTÉLET együtt. A RÉGI(időben érvényes) törvény felülírása az ÚJ(időtlen világban érvényes) törvénnyel. És ez az ?átírás? most az emberben történik közvetlenül. A PLÚTÓ bolygó princípium itt egy a Tejútrendszer középpontjából kiáradó FÉNY ATYA-ANYA által elküldött MEGVÁLTÓ FIÚI minőséget hoz az időtlen fény-világból, az időbe-vetett ember számára (Jelen előadó meglátása ez). A régi világ törvénye és az új világ törvénye ütközik egymással, ezért van a harc az emberben, és tart mindaddig, míg a FIÚ ?össze nem adja? a szellemi(Nap) és (látszólag)anyagi(Hold) világot egymással a FÉNY-KRISZTUS LÉLEK ereje által, egy magasabb egységben.

Áttekintve, kicsit hosszúra sikeredett az írás, és talán nem a legkönnyebben érthető-felfogható. Részleteiben még hiba sem kizárt. Azt kérném, hogy a jelen történéseink lényegi jellegzetességeit lássuk meg az elmondottak nyomán.

Köszönettel:
Neon

Neon mondta:

Előző hozzászóláshoz, kiegészítésül.

Összefoglalásképpen kiemelem, hogy a leírtak mire kívánnak hangsúlyosan rámutatni. Amit az egyiptomi mítosz isten-alakokkal , mint több-szereplős történetet mond el, az az ember mikrokozmoszában, a mostani időben -szinkronban az égi bolygók megjelenítődésével-, időben felgyorsítottan ?lepereg?, valamennyi szereplőt életre keltve, és a ?Hórusz-Széth csatát” végig küzdve, eljuthat az ember önmaga magasabb, dualitás nélküli lelki-tudati világába. Az isteni lélek-világba való visszatérés előtt, meg kell látnunk magunkban jelenleg, a Hóruszt szolgáló nemes szellemi és emelő erőket, és a Széth-et szolgáló ösztöneinkből(testi- és személyes énünkből) eredő, pusztító erőket, és ezeket ki kell békítenünk egymással. Emberi alapból merítve, ezt nem tudjuk megtenni. A FÉNY-LÉLEK (KRISZTUS) ereje segítségével azonban, melynek befogadására ha elő vagyunk készítve, -és az ?idők szele? bizony most segít bennünket előkészülni-, akkor ez megtörténhet, és az isteni kozmosz részévé, Krisztus Testévé válhatunk. Az ebben való hit, és a KRISZTUS EGY-LÉLEK-ségében való találkozás reménye adjon mindenki számára kitartást és erőt, a végidők e nehéz harcában.
A ?magyarok Istene? segítsen mindenkit ezen Úton.

Neon

Balázs Ilonka mondta:

Kedves Balázs!!
1926 óta valóban hosszú az út és nagyon nehéznek bizonyult mindenki számámára, különösen az utolsó 2 évet említeném.Sokan mondhatjuk el az egyhelyben tapogást, hiába is kerestük a kivezető utat, én legalább is úgy éreztem, hogy ez egy bűvös kör és nem látom a kivezető utat.Nehéz rögös megpróbáltatássokkal megtüzdelve küzdelmes élet volt mindenki számára.Jó lenne ha vége lenne, az emberek elfáradtak-elfásultak.
Balázs köszönöm neked és Neonnak a segítséget, mely erőt ad a kivezető út megértéséhez.