Csillagüzenetek

Szellemi áldozathozatal

2010. máj. 06

Az elmúlt napokban tudatosan nem figyeltem a csillagok járását, és a saját megérzéseimre, gondolataimra fókuszáltam, hogy picit mélyebben élhessem meg önmagamat. Ahogy a mai nap leültem megnézni, hogy mi is jelent meg a bolygók mozgásában a közelmúltban, jót mosolyogtam magamon, hiszen hogyan is lehetett volna másképp, mint amit az égitestek mutatnak. :)

A hétfői Merkúr-Plútó szextil trigon, a keddi Nap-Mars kvadrát és a már aktív Vénusz-Mars szextil (péntek) gyönyörűen megmutatkozott mind a saját, mind ismerőseim életében.

Ezek közül talán a legcsodálatosabb volt a Merkúr ? Plútó trigon. Tekintve, hogy az emberiség és egyben a Kárpát-medence rezgésszintje folyamatosan emelkedik, így a Plútó által képviselt MINŐSÉGI átalakítás most egy nagy erővel jelenhetett meg a Szellemiségünkben.

Ez egyben egy lehetőség volt számunkra, hogy a gondolatainkat átalakítsuk, azaz valami régit leromboljunk, és beengedjük az újat ? ez az üzenet ismerős, de ez most tényleg nagy erővel jelent meg életünkben. Érdemes átgondolni, hogy a múlt hét második felében, illetve e hét első felében milyen szellemi impulzusok értek bennünket, hol mutatta számunkra a külvilág azt nekünk, hogy valahol bizony változtatnunk érdemes a szellemiségünkben. Itt fokozottan megjelenhetett a berögzült, beragadt gondolkodásunk átalakítása.

A Merkúr a Kos csillagkép fejénél végez hátráló mozgást, de még visszaszalad egy kicsit a Halak csillagkép közelébe a hét végén, majd 12-én fog ismét direkt irányba haladni. Ez a hátráló mozgás és a Halak csillagképbe való visszahatolás kiváló lehetőség még egyszer arra, hogy átnézzük, összegezzük, lezárjuk az elménkben lévő blokkokat, korlátokat, és kitörjünk, kiemelkedjünk ezekből egy szabadabb és teljesebb létezésbe.

A Kos csillagkép üzenetében benne foglaltatik az áldozathozatal is, tehát akkor lesz teljes és életképes az, amibe belekezdek, ha előtte feláldozok valamit. Az áldozat szentsége pedig pontosan azt szimbolizálja, amikor az oltáron a Tűz átalakító erejével valami múlandót, valami szellemiség nélkülit áthatom a szellem erejével, a tűz erejével, és egy magasabb szintre emelem. A régi korok ?kinti világban? történő áldozatai szimbolikusak, azaz a meggyújtott füstölő vagy mirha ezt a csodát hivatott véghezvinni.

Az üres, tudattalan szertartásoknak nem vagyok híve, mert a lényeg a belső hozzáállás, s  mindegy, hogy ezt az áldozatot úgymond bent vagy kint tesszük. Akárhol is tesszük, mielőtt belekezdünk valamibe, mielőtt új dolgokat engedünk be életünkbe roppant fontos ezt különösen most végrehajtani, hiszen a Merkúr a Kos csillagkép fejénél erre ?hívja fel? a figyelmünket. A Kos feje előre és fölfelé tekint a Tejútra, tehát a célja a magasabb birodalmak létrehozása, amelynek elérésében egy nagyon magas kezdőszintet jelent az áldozat. S mint tudjuk, a kezdetben mindig benne rejlik a befejezés is?

– – –

Említettem még a Mars kapcsolatait, amely tekintetében változásokat észlelhetünk, hiszen a héten elhagyja a Rák csillagképet és belép az Oroszlánba. Ez az Erő megfelelő uralására hívja fel a figyelmünket, hogy képesek legyünk rálátni arra, hogy milyen erőink is vannak, mire használjuk és leginkább hogyan használjuk azokat. Ezek az üzenetek egyre erősebben jelennek meg a héten.

S figyeljük meg magunkat, hogy hol van az a terület életünkben, ahol ha erőt nyerünk úgymond, azaz minél lendületesebben és energikusabban törünk előre, annál nagyobb erőre teszünk szert. Ezen a területen most érdemes odafigyelni arra, hogy ne másokat, ne másokon uralva érjük el amit szeretnénk létrehozni, hanem Önmagunkat legyőzve.

A Nap ? Vénusz szextil pedig egy csodálatos harmóniát jelenít meg a hét második felében, hogy képesek vagyunk a szellemiségünkben beállít változások alapján magunkban egy olyan szintézist létrehozni, amelyben egyesül mind a Férfi és mind a Női teremtő minőségünk. Ez Tűz és a Föld találkozása, azaz az anyag szellemivé alakítása, de ehhez mind a kettő ?elemre? szükség van ? mert hiába a nagy tűz, ha nincs miből táplálni, hiába a nagy ?felfelé törés?, ha nincs honnan törni, és csak ellobbanó szalmaláng az, amit létrehozunk.

Ezért figyeljünk most a földelésre, mert majd a Nap is a Bika csillagképébe ér lassan?

Ebben a földelés folyamatban szeretnék segítséget nyújtani a CsillagMag meditációk sorával. Mivel most 4 meditáció lesz 4 egymást követő héten keresztül, ezért sokkal erőteljesebben érezhetjük majd a változást, a kristályosodási folyamat erősödését, nem nyújtjuk el hónapokon keresztül a folyamatot.

Részleteket a meditációkkal kapcsolatban itt találtok: http://csillagmag.hu/category/programajanlo/

A Vénusz belépett a Nimród csillagkép erőterébe, ez mutatja, hogy az anyag szellemmel való áthatásának most van itt az ideje. Az anyagba visszahúzó erőket tudni kell elengedni, illetve átalakítani. Ezeket az erőket uralni kell tudnunk, használni és működtetni – nem hagyni, hogy azok uraljanak bennünket. Ám ez nem azt jelenti, hogy éljünk a megtagadásukkal – hiszen az csak egy újabb erő, amivel ellátjuk az anyagi világot.

Az Igazi Harcos él minden erejével, használja és működteti azokat, nem fél belelépni a sárba, hiszen tudja, hogy ő Tiszta, nem lehet igazán sáros – és bármikor kiléphet belőle. Ám ha viszolygunk a sártól, kosztól, csak az erőtlenséget tápláljuk önmagunkban, még ha az ideológiák szintjén tökéletesen alá tudunk mindent támasztani…

Ezekről a gondolatokról részletesebben szeretnék írni majd a jövőben.

Folytatás: http://csillagmag.hu/napi-csillaguzenetek/szellemi-aldozathozatal-meg/

17 hozzászólás

Tóthné Kincs Erzsébet mondta:

Gratulálok Balázs a kitartó csodálatos munkádhoz.Üdv. Erzsébet.

izabell mondta:

Sziasztok!

Ugy tapasztalom, hogy ezeket az áldozathozatalokat fel is kinálja a sors.
Tegnap még nem tudhatam ennek az üzenetnek a tartalmát, mégis ilyen helyzetbe kerültem. Ugy tünik, hogy jól döntötem. Na, majd elválik.

Kiss Balázs Kunó mondta:

Úgy biza :)

Kiemelem még egyszer a lényeget: :)

“Érdemes átgondolni, hogy a múlt hét második felében, illetve e hét első felében milyen szellemi impulzusok értek bennünket, hol mutatta számunkra a külvilág azt nekünk, hogy valahol bizony változtatnunk érdemes a szellemiségünkben. Itt fokozottan megjelenhetett a berögzült, beragadt gondolkodásunk átalakítása.”

és az áldozat… :)

Balázs

Rita mondta:

Sziasztok.

Én is pont ezen a férfi-női oldal egyesítésén dolgozom magamban.
Teremtő Erő és megtartó erő. Számomra ez jelenti a harmóniát.

Szeretném figyelmetekbe ajánlani az Együttműködő kommunkikáció módszerét erre a célra. Nekem nagyon bejött. :) Keressétek a lehetőségeket, érdemes.

ChiChi mondta:

Kedves Balázs!
Hálás vagyok az írásodért, gondolat ébresztő soraidért! :)

Évácska mondta:

Az önelfogadást tanulom, nem másokban, hanem magamban. Eddig a rossz oldalamat nem akartam tudomásul venni, hárítottam. Vagyis ami ellen harcoltam az mindig megtalált. Újra és újra előjött ugyanaz a probléma. Most valami bölcsebb önelfogadást választok és így könnyebb lesz letenni a terhet.

Mónika mondta:

“Érdemes átgondolni, hogy a múlt hét második felében, illetve e hét első felében milyen szellemi impulzusok értek bennünket, hol mutatta számunkra a külvilág azt nekünk, hogy valahol bizony változtatnunk érdemes a szellemiségünkben. Itt fokozottan megjelenhetett a berögzült, beragadt gondolkodásunk átalakítása.”

Megjelent! NEM IS AKÁRHOGY!

Mónika mondta:

Áldozathozatal……..mindjárt összecsinálom magam, ez annyira nekem van írva most…

Anikó mondta:

Köszi! :)))

Győrffi Enikő mondta:

Sziasztok,

Az áldozathozatalhoz és vállaláshoz szólnék hozzá.
Vasárnap többed magammal Medzsugorje-ba utazunk egy hetes zarándokútra.

Balázs,

Értem minden sorodat.
Köszönöm, hogy minden alkalommal így rendszerbe foglalod nekünk, hogy mire kell figyeljünk.

A nap süssön mindenkire!

Hachi mondta:

Ha múlt hét végén ballagtam, hét elején meg érettségiztem, az elég nagy változás? =)

Mónika mondta:

Igen, de a ballagás és érettségizés mindenki életében (jó esetben:) eljön egyszer. :))) Még ezen bolygóállások nélkül is. :)

kaméleon mondta:

Vagy nem érzem vagy annyira megszoktam, hogy nem érzem a változásokat és automatikusan teszi az érzéseimet.

Lehetséges, hogy más ember a pici változással nagyot érez míg nekem a naggyal meg se hökken?

Nem szeretnék elbízni magam és minden erőt és nyugalmat megteszek, hogy veletek érezhessek.

Szép napot és békességet mindenkinek!

Krisztina mondta:

Sziasztok,

csak megjegyzem, majus 27-en tizmillios napunk van….veletlen??????

Üdv, Krisztina

Anikó mondta:

Sziasztok!

Kedves Krisztina!

Ez a tízmilliós nap nagyon érdekelne, ha bővebben is írnál róla megköszönném.

Kedves Balázs!

Köszönöm, nagyon érdekes és nagyon találó és érdemes lesz még odafigyelni. Én úgy érzem ez biztató és reménykeltő.

Mindenkinek szép napokat kívánok.

Szeretettel: Ané Anikó

Jogina mondta:

Az áldozat az ősi kultúrákban is megjelenik, mára azért váltak üres rítusokká, mert nem értjük a működését, mint annyi mindennek az életben….az én nézőpontom szerint az adok kapok egyensúlya miatt is van jelentősége….megfigyeltem, h sokkal könnyebb bármilyen szellemi munka ha azt egy felajánlással kezdem, felajánlom áldozatként azt, amit tapasztaltam a saját és az egész univerzum fejlődése érdekében….mikor másoknak is segítek terheket lerakni, vagy dolgokat megérteni, sokkal könnyebben zajlik, ha ezzel a felajánlással kezdem…
a teremtéseink is hamarabb megvalósulnak, ha adunk érte valamit(áldozatot hozunk)….

köszönöm, h felhívtad a figyelmet ennek a fontosságára….

MErika mondta:

Kedves Balázs,
Köszönet minden írásodért – ezért most külön is. Azt hiszem, nekem most vált aktuálissá néhány dolog tudatosítása, és a hozzájuk kapcsolódó áldozatok meghozatala.

Jogina,
Neked is köszönet! Pont az általad írt sorok tették fel az orromra a szemüveget.