Csillagüzenetek

Szülő-gyermek kapcsolat átalakítása – II. rész

2010. nov. 09

Tegnap írtam a Plútó és a Holdcsomópont találkozásáról, ám elhallgattam valamit :). Mégpedig azt, hogy ez nem csak egy olyan egyszerű Plútó – Felszálló Holdcsomópont találkozás a Nyilas csillagképben, hanem még egy égitest állt együtt a fentiekkel: a Ceres kisbolygó.

A Ceres kisbolygó görög megfelelője Demeter istenanya, azaz maga a Földanya szimbóluma. Ez a bennünk élő Anyát jelképezi, vagy az anyához való kapcsolatunkat, a bennünk élő anyaképet. De ez a női, föld jellegű termékenység szimbóluma is, s a bennünk élő, gondoskodó, anyai szeretet jelképe.

Erre utaltam korábbi írásomban (Szülő-gyermek kapcsolat átalakítása), hogy van még valami, ami arról beszél, hogy egy szinten a gyermek-szülő kapcsolatot kell gyökeresen átalakítani. Amiről ott írtam, az arról szólt, hogy a Szaturnusz a Szűz csillagkép Méhében áll. De vegyük észre az összefüggéseket, hiszen a Szűz csillagképhez tartozó istenség maga Déméter, a Földanya!!! Ugye milyen csodálatos “egybeesés”?

Tehát itt maga a FÖLDANYA alakul át, a FÖLD lép be a Plútó – Holdcsomópont MINŐSÉGI VÁLTOZÁSÁBA! A FÖLDANYA az, amelyre a Szaturnusz által most fókuszálnunk kell – s a Szaturnusz maga a “igazi” és “valódi” szimbóluma, így a Földanya végre magához veszi méltó helyét a Tejúton. Ez az, ami hétköznapi szinten mint szülő-gyermek kapcsolat jelenik meg, amely egy magasabb szinten a FÖLDANYA – EMBER kapcsolata.

S – emlékeztetőül –  mi is volt a címe a 2012-ről szóló előadásomnak? “Dimenzióváltás a Tejúton“. Tehát maga a FÖLDANYA vált most Dimenziót! :) (A részletek az előadásban megtekinthetőek). S mint írtam, a Plútóikus változások nem egyik pillanatról a másikra jelennek meg a hétköznapok szintjén, így folyamatosan érezhetjük azt, hogy egy magasabb spirálba léptünk – ez van az Égre írva.

– – –

Aki erre ráhangolódik, észreveheti életében, hogy hogyan léptünk ki a egy spirálból, és hogyan léptünk be egy újabba: mindenkinek az életében ott kell lennie a csírának, vagy rügynek, érdemes megkeresni! Ennek – kivételesen – valamiféle “nagy” dolognak kéne lennie, azt hiszem, de mégis észrevétlen, és ott lapul a szemünk előtt, és lehet, hogy pont azért nem látjuk meg, mert el sem merjük hinni, hogy milyen nagy. (Lássuk meg a fától az erdőt!)

Gondolj bele, eddig a kis csoda-morzsákat kerestük az úton, és közben kiderül, hogy egy hatalmas hegyen álldogálunk, amikor a hegy éppen megmoccan – ha a tekinteteddel most az út apró jelei után kutatsz, akkor nem veszed észre, hogy megmozdult alattad a hegy. Hiszen ne feledjük, a Nyilas csillagképben járunk: a nagy, Kozmikus Igazságokat és Törvényeket szimbolizáló csillagképben.

Persze, az apró jelekben is azt kell látnunk, hogy mozog a hegy! De megszoktuk, hogy az élet apró-cseprő dolgait nem tekintjük a spirituális életünk részének, az útszéli viskó felett átsiklik a tekintetünk. De ez az útszéli viskó is magában hordozza a saját életünk üzenetét, és most a Heggyel együtt mozog, amin állunk.

És ha végre elhisszük, hogy olyan szintre érkeztünk, ahol nincs tovább szükségünk a régi dolgokra, akkor élvezhetjük az új Spirál minden gyümölcsét…

– – –

Most vegyél egy nagy lélegzetet, ropogtasd meg elgémberedett tagjaidat ha vannak, egy kicsit hangulat és fókuszpont váltás jön… :)

Amikor elkezdtem ezzel a két égi eseménnyel foglalkozni, két dolog történt velem.

1. Kaptam egy továbbküldős levelet, amelyben Geréb Ágnesről írtak, s egy csomó új információ birtokába kerültem, ekkor hallottam először Ágnesről. Ugyanakkor – minő véletlen – pont aznap mentem be Budapestre, amikor a Rádió Café-n pont az Otthonszüléssel foglalkoztak, abszolút kulturáltan. Pár nappal később pedig hazafelé tartottam egy tanfolyamról, amikor egy esti műsorban (ugyanezen az adón) szintén erről volt szó, behívott vendégekkel cseverésztek. Szóval hirtelen nagyon sok mindennel találkoztam, ami ezzel kapcsolatos. Nyilván nem véletlen, hogy mindez MOST történik, most hívta fel Geréb Ágnes erre a figyelmet… Ez úton is üzenem a vele kapcsolatos pro és kontra pártoknak, akárkiknek, hogy erről szól a csillagos ég is most: át kell alakítanunk a hozzáállásunkat a szüléshez! (lásd Szaturnusz a Szűz méhében, ami pont akkoriban volt egzakt, amikor Geréb doktornőt meghurcolták.)

2. Amikor hazafelé tartottam egy reggel a zöldségestől, és a megírandó cikken gondolkodtam, olyan számot hallottam, amely talán jobban érzékelteti ezt az egészet, és már jó pár évtizede hallhatjuk…

http://www.youtube.com/watch?v=MAe_w9a_IN8

“We don’t need no education
We don’t need no thought control
No dark sarcasm in the class room
Teachers leave those kids alone
(yells) Hey, teachers! Leave those kids alone!

All in all, it’s just a
Nother brick in the wall”

(A hozzászólások között biztos valaki visszaadja majd ezt egy jó fordításban az angolul nem tudó olvasók számára. Köszönöm! :) A filmből az ide vágó részlet a teljes ráhangolódáshoz, aki nem ismerné: http://www.youtube.com/watch?v=M_bvT-DGcWw )

Azért fontos tehát a gyermekeinkhez – ÉS SZÜLEINKHEZ – való hozzáálláson változtatni, hogy a saját rabláncainkat ne rakjuk át rájuk!

– – –

És most kicsit vissza az átalakításra. Egy gondolatot szeretnék veletek megosztani azzal kapcsolatban, amiket a hozzászólásokban olvastam, a korlátokról, határokról, hogy a gyerekeknek kellenek, stb…

Nos, szerintem tegyünk különbséget a HATÁR és a KORLÁT között. A Határt én annak gondolom, ami az adott élet teljes lehetőségeit tartalmazó valóság határa: amin tovább nincs semmi. Tehát mondjuk Te képes vagy elutazni minden helyre a Földön, lehetőséged van még a Föld légkörét is elhagyni fizikai testben: ezek a Te Határaid. Innen nincs tovább.

Vegyük észre, hogy ez folyamatosan tágul az idővel! A Határ nem állandó! Pár száz évvel ezelőtt Európában még az Atlanti Óceán határ volt – nem volt tovább semmi. Később felfedezték Amerikát – utána ez lett a határ.

A korlátok ugyanakkor állandóak, és a Határokon belül vannak. Ilyen korlát pl. hogy nincs elég pénzed ahhoz, hogy megvedd a repülő jegyedet Ausztráliába. Ez egy korlát a Határon belül – és csak Benned létezik!

Szerintem így van ez a gyerekeknél is: amikor korlátok eltörléséről beszéltem, akkor nem a teljes határtalanságra gondoltam! Mert igen, egy gyereknek ismernie kell a Határait: de mint írtam, ez folyamatosan tágul az idővel!!!

Először még a gyermekágy és a gyerekszoba a világának a határa. Utána a Ház, és benne a dolgok. Utána már a játszótér, és így tovább… Aztán megtudja, hogy létezik olyan, hogy Amerika – és hopp, kitágult a határ.

De közben, ha Te arra neveled, hogy korlátok közt éljen, akkor soha nem meri felfedezni a saját határait! Hiszen te azt tanultad és mutatod a gyereknek, hogy pénz kell az utazáshoz, és azért keményen meg kell dolgozni: KORLÁT!

Azt tanultad és mutatod a gyereknek, hogy a kábítószer rossz dolog: KORLÁT!

Azt tanultadés mutatod a gyereknek, hogy a be kell járni az általános iskolába tanulni: KORLÁT!

És még sorolhatnám a végtelenségig.

Tudom, hogy olyan dolgokat feszegetek, amelyek úgy tűnnek, a civilizációnk alapjait feszegetik, de én már csak ilyen vagyok. Ha valamiből kilépünk, lépjünk nagyot, mert nagyot lépni, merd végre elhinni, hogy a HATÁR A CSILLAGOS ÉG!

– – –

Vagy ahogy Buzz mondja a Toy Story-ban: ” A végtelenbe, és tovább!” :) Csak lazán!

30 hozzászólás

Samu mondta:

Kedves Balázs ! Jó ideje kísérem mind nagyobb figyelemmel az írásaidat; sok hasznos dolgot olvasta itt, sőt az utóbbi pár hónapban már mindez komoly segítséggé vált számomra. Nagy öröm számomra, hogy szerkeszted ezt az oldalt. De hogy a korlátok állandóak lennének szemben a határok állandótlanságával? Hát akkor hogyan fejlődhetnénk? :-) Mindenesetre amiket írsz komoly párhuzamban vannak azzal, amit megfigyelek az életemben. Szóval köszönöm! Viszlát az előadásodon!

Ritus mondta:

“át kell alakítanunk a hozzáállásunkat a szüléshez!”

Ez az átalakulás elsősorban belül kell, hogy megtörténjen :)))
el kell higyjék magukról a nők, hogy minden képességük meg van ehhez, nem kell hozzá senki rajtuk kívül.
Az ember lánya -fia- bármire képes, ha elhiszi magáról. Tapasztaltam :))))

Köszönöm az írást, sok mindent megértettem Ágival kapcsolatosan, akinek a sorsát nagyon a szívemen viselem :))

És nagyon jó, hogy lerítad a korlát és a határ közti különbséget a Te szemszögedből.
R.

Alexandra mondta:

Sziasztok! A Pink Floyd “Another Brick in the Wall” cimu szamanak a magyar forditasa a kovetkezo:

“Nincs szuksegunk oktatasra
Nincs szuksegunk gondolat korlatozasra
Sem sotet szarkazmusra az osztalyteremben
Tanarok, hagyjatok beken a gyerekeket
(felkialltva)Hey, Tanarok! Hagyjatok beken a gyerekeket!
Vegulis ez csak egy ujabb tegla a falban”

Megjegyzes: az utolso sorban az “ez” alatt a rank kenyszeritett elvekre utal melyek egy-egy teglat jelentenek a falban, ami elszigetel minket a valodi vilagtol es vegul teljesen bezarul korulottunk.

Szep napot Mindenkinek! :-)

Morzsa2010 mondta:

Sziasztok!
Nekem nem a szülés jött be.
És semmi köze nem volt Geréb dr.nőhőz.Mert abszolut nem foglakoztam a témával…hanem a nőgyógyászok jöttek le

Ugye az univerzum nő nemű…Azt is tudjuk, hogy egyedül csak a nő tudja lehívni a “fényt”…szülés, stb…Tudunk a nők elnyomásáról már a Krisztusi kortól.Lásd Magdolna.Aztán a keresztény egyházaknál betöltött szerepünkrül is…és még sorolhatnám.
És mégis ebben a nőgyülőlő világban ahol úton útfélen megalázzák a nőket, mégis a zöme nőgyógyász férfi…
Nálam is hatalmas meglepetés volt ez a felismerés.Nem valószinű, hogy legközelebb is a volt nőgyógyászomhoz megyek…
Nem való férfi nőgyógyásznak.Nem ott a helye!!!Olyan mintha megszentségtelenítene valamit…
Részemről ez jött le, és azon lepődtem meg , ami nektek le jött, mert ezekszerint hatalmas nagy a zavar az egész, nőiesség körül.
De se baj, mert már dolgozunk a hibán, hiszen a tudatunkkal tudunk javítani!
Gondoltam ide le írom, “meglepetésnek”.
További szépnapot

Magi mondta:

,,Azt tanultad és mutatod a gyereknek, hogy a kábítószer rossz dolog: KORLÁT!”

Mit kelletne mutatnom helyette?
Mert ugye:
,,Nem azt mondom, hogy a gyermekeknek nem kell megmutatni, hogy mi a követendő ? hanem PONTOSAN EZT MONDOM, hogy a gyermekeknek példaképre, PÉLDÁRA van szükségük!”

Szóval hogy is legyen? Mi a helyes példa ebben az esetben?

vbegy mondta:

Sziasztok!

Morzsa2010: Az a kijelentés, hogy az “Univerzum nő nemű” nem fedi le a teljes valóságot. Csak a felét – illetve: pont a felét! Ha pl. azt mondjuk, hogy a Föld nőnemű, az sem jelenti még azt, hogy van rajta élet. Semmit nem érne a Föld – emberi szemszögből, vagy az életet tekintve – a Nap energiája nélkül – a férfi minőség nélkül. Nem lenne rajta élet.
Az Univerzumra ugyanez igaz. Kérdés persze, hogy mit értünk Univerzum alatt, pl. teret, időt és anyagot – akkor is szükség van ezen halmaz létezéséhez egy poláris kiegészítő párra, hogy létezhessen – energiára, ami minden pillanatban fenntartja az Univeruzumot, létezésben tartja másodpercről-másodpercre, pillanatról-pillanatra. Hogy EGÉSZként létezhessen, mert ami nem egész, az nem létezik. Sem a férfi, sem a női princípium nem kizárható a képletből, csak a kettő együtt alkothatja a teljességet a világunkban. Jó EGÉSZséget kívánok!

Morzsa2010 mondta:

Szevasz vbegy!

Cáfolnék…
Az univezális Eónoknak két kiáradása van.Az egyik fentről jelenik meg, mint a Nagy Erő, az Univezális Elme, ami mindent elrendel és írányít és férfias;a másik pedig a Nagy Gondolat, a nőies, mely minden dolgot létrehoz!!!!!Ezért egymással párosodva egyesülnek, és a megjelenítik a Közbenső Távot, ebben van az Atya.Ő az aki a férfi-női hatalomként állt, áll és fog állni a már korábbról létező Végtelen erőben.
Az Atya párja az Univerzum…(Asera).Az Univezumban SZÜLETNEK a csillagok…Tehát az Univerzum nőnemű.
Az a baj, hogy felvan borulva a jin-jang elv, és most kezd helyreállni az egyensúly.
Én a kutatásaim során inkább arra vagyok kiváncsi , kiknek volt érdeke, hogy eltolódjon az egyensúly és mi haszna volt ebből bárkinek is.De van egy olyan gyanúm a választ nem fogom globális szinten megtalálni.

Kellemes estét.

Éva mondta:

“Azt tanultad és mutatod a gyereknek, hogy a kábítószer rossz dolog: KORLÁT!”

Balázs!
Akkor szerinted a a kábitószer jó? Arra tanítsuk, hogy használja a gyerek? Ezzel most megleptél, nem is kicsit!
Ezek nem ilyen egyszerű dolgok!

Krisztim mondta:

Szerintem nem így értette Balázs, hogy akkor a kábítószer jó dolog…
Azt mondja, hogy példát mutatni kell és ha így teszünk, akkor nyilván a korlátozásra sincs szükség, hisz a gyermeknek a belsőjéből, a zsigereiből fog jönni, hogy az nem jó dolog. Ha olyan magatartást és hozzáállást lát a szüleitől, ami eleve kizárja a drogot, akkor ő sem fog hozzányúlni. A saját példámat mondom. Soha nem mondták a szüleim, hogy ne fogyasszak drogot, mert nem is kellett mondaniuk, csak jó példát mutattak. Én így értelmezem! :)

Magi mondta:

Miért nem volt vajon elég az öcsém számára a családi jó példa a nem dohányzásra, miközben nekem ezek szerint elég volt, bár baráti társaságban én is nyomás alatt voltam?
Nekem nem tűnik egyértelműnek a jó példa hatása ezért.

Kiss Balázs Kunó mondta:

A dohányzás-drog-példa téma egy külön írást és kifejtést kíván szerintem. Talán kár így félmondatokban belemenni, mert mindenki mást ért alatta.

A legelső “probléma” onnan fakad, hogy miért baj az egyátalán, hogy ha valaki dohányzik vagy füvezik vagy iszik? ;)

Ezen érdemes elgondolkodni, hogy ez honnan ered, miért probléma, stb… Messzire vezetnek ezek a dolgok!!!!!!!

B

erika mondta:

Egy 15éves autista fiú édesanyja vagyok. Igyekszem átlátni a világot, sok mindent máshogy látok, mint régen. Az érdekelne, hogy az autistákhoz való hozzáállásról van-e az asztrológiának elmélete.Még sosem olvastam sehol, hogy ehhez a specifikus embertípushoz hozzászólnának ?okos? emberek. Ill.rájuk hogy vonatkoznak a jelen feladatai, mi lesz veluk az ?új világban??

Márk mondta:

Sziasztok!

Saját példámat hoznám fel. Szüleim kiskorom neveltek a kábítószerek ellen, mind hiába. 2évig rendszeresen használtam, anyám, apám tudtával. Minden nap beszélgetések, viták, stb… Mikor rám hagyták, megadták a szabadságot, rövid időn belül abbahagytam. De szükségem volt ezekre a tapasztalatokra. Ha bármit csináltak is volna, nem tudták volna megakadályozni. Vagy ha mégis, akkor olyan korlátokat helyeztek volna elém, ami meggátol abban, hogy megtapasztaljam amire szükségem volt. És lehet beleragadok abba a helyzetbe, amiben akkor voltam.

Ha valamit megtiltanak a gyereknek tapasztalatot vesznek el tőle, amire szüksége lehet ahhoz, hogy megtanulja mi jó és mi nem. Ha a megtiltás miatt nem tapasztalja meg, korlátozva van, pedig szabad lény.
Ha mindent a szülőtől tanul, akkor az ő gondolatai szerint él. Ha saját tapasztalatai alapján tanul, akkor lesz önmaga, akkor fog igazán elindulni a SAJÁT útján.

Én úgy értelmezném a kábítószeres dolgot, hogy nem kell javasolni, jó dologként említeni, csak szabadságot hagyni. A gyerek tudja mi kell neki és mi nem. Sokan nem is gondolják mi mindent tudnak a gyerekek zsigerből.

TViki mondta:

Erika, ezt nézd meg:
http://www.ted.com/talks/lang/eng/temple_grandin_the_world_needs_all_kinds_of_minds.html

A video alatt, a “Subtitles Available in:”- gördítősávban a Hungarian-t kell választani – a magyar felirathoz.

merika mondta:

Erika,
Egy könyvben olvastam néhány egyszerű, de számomra jelentőségteljesnek tűnő gondolatot az autistákról. Ha jól emlékszem, olyasmiről szólt, hogy másképp látják a világot, másképp kommunikálnak, mint mi, átlag emberek, és hogy az ő kommunikációjuk tulajdonképp valami olyasmi, ami meghaladja a miénket, ami a jövőbe mutat, kvázi nekünk kéne felfejlődnünk arra a szintre. Remélem, nem torzítanak az emlékeim.
Ha gondolod, megkeresem azt a részt a köynyből, elküldöm neked ha adsz valami elérhetőséget. A nevem alatti linken keresztül tudsz írni nekem.
Üdv,
M. Erika

Melinda Tündér mondta:

Sziasztok.
Ezt a videot tegnap reggel talaltam a facebookon – az otthonszulesrol beszel benne Feldmar Andras.
http://vimeo.com/16628544
A tapasztalatszerzesrol pedig az en legmesszebbmenobb megerteseim azok, hogy ez maga az amiert mi energialenyek testet oltunk – hogy tapasztalni tudjunk, mert test nelkul nem tudunk.
Mindannyian azert vagyunk itt, hogy a lehetseges osszes tapasztalatot megszerezzuk ami csak a vilagon letezik…
No de honnan tudhatnank, hogy a gyermekeink ezen mostani szuleteseben mely tapasztalatokkal rendelkezve erkeznek mar meg es melyek nelkul?
Nagyon egyszeru egyebkent, mint ahogy az igazsag az eletben sosem bonyolult: amikor a SAJAT tapasztalatainkat adjuk at nekik, amennyiben nekik is ott van mar az a tapasztalat, pontosan erezni-erteni fogjak, ha viszont nekik meg hianyzik ott az a bizonyos tapasztalat, barhogy probalhatjuk atadni nekik…

Csatlakozom a dicseretekhez Balazs, tovabbra is lelkes olvasod vagyok, bar hozzatennem, hogy egy konnyebbik dolog ezekrol a gyokeres valtozasokrol es azok szuksegeirol beszelni (irni-olvasni), de a kokemeny tesztek a mindennapi eletunkben jonnek es nagyon nagy erore van szuksegunk hogy MINDENNEL szembe tudjunk nezni – onmagunkban ertem… :)
Udv

erika mondta:

TVikinek koszonom az uzenetét. Megnéztem. Sajnos az én fiam nem ezen a szintem van sok társával egyutt.Az igaz, hogy a motiváció nagyon fontos ezeknél a gyerekeknél.De akik valójában nem kommunikálnak,ez a legnehezebb feladat, hogy megtaláljuk a motivációt.

Magi mondta:

“A legelső ?probléma? onnan fakad, hogy miért baj az egyátalán, hogy ha valaki dohányzik vagy füvezik vagy iszik? ;)”

Egyre kevésbé értem, hogy mit is akarsz mondani.:-(

“A dohányzás-drog-példa téma egy külön írást és kifejtést kíván szerintem.”

Engem nagyon érdekelne a kifejtés.

Éva mondta:

Balázs!

Azt nem tudom honnan ered, hogy probléma a dohányzás, füvezés, drogzás, de hogy nem jó az biztos.
Sem egészségileg, sem tudatilag. Aki dohányzik komoly pénzt fizet ki, hogy tönkre tegye az egészségét. Aki drogozik, iszik, az nem foglalkozik azzal, hogy később mások ápolására szorul, mások fogják ellátni, keresni rá, hogy nem lesz tudatában annak mit csinál éppen. Netán lopni, ölni fog, hogy legyen pénze a drogra, italra. Kell ilyen tapasztalat?!

A füvezés sokkal enyhébb, de butulnak tőle, az biztos. Nem az a szer, amitől nő az agy kapacitása, javul a működése. :)))

Én az enyémeket nem tiltottam ezektől, de tettem róla, hogy lássák mi a következménye. És ez hatásos volt. De KELL az ilyen dolgokkal foglalkozni, nem megvárni, amíg már késő.

Márk!

Nem hiszem, hogy én akarnék ilyen tapasztalatokat. És azt sem szerettem volna, hogy a gyerekeim ilyenekből tanuljanak. Nem véletlen a mondás: buta ember a saját kárán tanul, okos a másén. Sok dolgot megtapasztalhattak, választhattak sok mindenben, de az ilyen jellegű tapasztalatokra semmi szükség, főleg ha van mód elkerülni ezeket.

Zita mondta:

És azt észrevettétek a hírekben, hogy november elsején pedig elvérzett egy kismama a kecskeméti kórházban, akinek megindították a szülését? Nekem ez került párhuzamba a Geréb Ágnes- üggyel. Vörös az iszap… vörös a vér… kiömlik… és katasztrófát okoz. Ha nem tartják tiszteletben az Anyatermészetet. Tanulnak belőle? Tanulunk belőle?

Éva mondta:

Néhány infó az otthonszűlés védelmében:

A CIVIL ÖNVÉDELMI SZÖVETSÉG szabad emberek társulása.
Most azt tekintettük feladatunknak, hogy egzakt számok segítségével felrajzoljuk és mindenki számára értelmezhetővé tegyük azt a közeget,
amelyben az otthonszüléssel kapcsolatos vita zajlik.

Adataink a KSH és más népesedéssel foglalkozó kutatóhelyek nyilvános adatbázisaiból származnak.

MAGYARORSZÁGON 1989 ÉS 2009 KÖZÖTT

2 211 949 gyermek látta meg a napvilágot, EBBŐL ~3500 gyermek született otthon.

Ez idő alatt:

21 877 gyermek halt meg a kórházakban születettek közül, és

2 (két) gyermek halt meg az otthon születettek közül

240 nő halt meg kórházakban, a szülés közben fellépő komplikációk következtében

0 (nulla) számú nő halt meg az otthonszülés közben fellépő komplikációk következtében

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Éva!
Kérlek ne menjünk itt bele a részletekbe, ez nem az a fórum. Sőt, ez nem fórum. :)
Egy linket ha küldesz legközelebb, az bőven elegendő!

Köszönöm!

Balázs

Réka mondta:

Balázs, NAGYON JÓ, h ilyen vagy!!!! (merthogy ez volt a befejezésed: “de én már csak ilyen vagyok” :) ) s nagyon nagy segítség vagy!! hálás köszönet

Éva1 mondta:

A két Éva nem ugyan az (én írtam a dohányzás, drog témában). :)))) Én átnevezem magam Éva1-re.

Valeria Hliva mondta:

Szemelyes erzeseim maglyajat nyujtom at Neked, sokszor voltam a csucs abszolut kozeleben, osszeomlott minden, majd ujbol folemelkedtem s ujra meg nagyobb zuhanas kovetkezett, ekkor mar kesz voltam az ujabb bukasra, sot vartam ra, s halas voltam erte amikor megtortent … mert akkor mar vilagossa valt a elottem … a miert… hitem bizonytalansaga vegett tortentek a kudarcok…

Komoly dolgokat irsz Balazs!koszonom Neked!Megtanitasz olvasni a sajat csillagosvenyemen…
Eletem utobbi kilenc honapja “teljes ujra szuletes”… a szavak visszaadhatjak e azokat az ordito fajdalmakat,kinokat amin at szenvedtem magam s a kornyezetem annyit erzekelt belole/belolem milyen jokedvu vagyok… a lelkem nyitva a szeretetre … gondolataim, vagyaim, erzeseim hatartalansaga vegtelen tudatossagga notte ki magat… hallom a hazug hangokat, latom a hamis erzeseket, erzem a gonoszt… menekul elolem mert a SZERETET hatalmat nem birja elviselni…engem mar utalhat gyulolhet mindenki.. tudom szeretni!tudod milyen hatalmas dolog ez… megingathatatlan vagyok ebben … hidd el nekem … itt allok egy masik vilag kozepen s tudom kinyujthatom a kezem mindenert HIDD EL a HITED vezet mindenhova … a kudarcaim, a sok ellenallas meg erosebbe tett … TUDD sosem VAGY egyedul az egesz Univerzum Te vagy, ezt akkor erted majd igazan amikor az egre nezve magad fenyet latod ragyogni a csillagokban, amikor a szel viharra lesz lelked pusztasagan…Szeretetem orvenye oleljen at amikor kesz VAGY ra, mert ez TART meg… adni tudok MINDENKINEK AKI BIRJA

Csillag mondta:

Szép jó estét mindenkinek!

A gyerekek tapasztalatot jönnek szerezni. Egyedi életútjuk van. Ha abban benne van, hogy ki akarja próbálni a módosult tudatállapotot, akkor ki fogja próbálni, akkor is ha példát mutatsz, akkor is ha nem. Maximum azért választ pont téged szülőjének, mert a létközben lehetősége van látni, hogy a támogatásoddal ez csak egy tapasztalás lesz, nem pedig egy beleragadás. Ne felejtsük el, hogy gyerekeink életében csak szereplők vagyunk, nem a forgatókönyv írók (és vica versa). Nem kell mindent magunkra venni és folytonos önmarcangolásba esni, hogy miattunk történik minden.

Az otthonszülésről pedig azt gondolom, hogy ahogy a gyerekneveléssel kapcsolatban is írtam korábban, annyit vállalj be amit hittel és bizalommal tudsz, amire készen állsz. Azért ne tedd, mert ez a trend meg a spirituális elvárás. Én kettőt szültem (mindkettőt császárral hosszú vajúdás után) és biztonságérzetet adott, hogy felkészült orvoscsapat állt mellettem. Ha otthon szülök tuti végigparáztam volna. És gondolom mindenki ismeri a vonzás törvényét. A para tuti komplikációt teremt. :-)

Üdv:

Csillag

Cinzina mondta:

Az Ausztráliába szóló repülőjegy megvételéről szóló KORLÁT nagyon az enyém!!! Pont oda szeretnék eljutni uszkve 13 éve, és felállítottam magamnak azt a korlátot hogy ehhez pénz kell… Le kéne dönteni a korlátot, csak nem tudom hogyan.
Ami az egész írást illeti, nagyon igaz, főleg ez a szülő-gyerek kapcsolat átalakítás. Én is rájöttem már, hogy a gyerekeket máshogyan kellene felkészíteni az életre, és ez bizony az egész társadalmat érinti. A kérdés csak az, hogy a sok “tudatlan” ember miatt vajon mennyi időbe telik mindezt kivitelezni? (Jelenleg sajnos mindent papírhoz kötnek, pedig ezt is jó lenne eltörölni. Pl. én folyékonyan beszélek angolul, viszont nincs róla papírom. De ha munkát keresek, nem engem vesznek fel, hanem azt, akinek papírja van arról, amit esetleg már 5 éve nem használ és meg sem tud szólalni…)

Anisha mondta:

Kb egy éve követem nyomon a Geréb Ágiról szóló híreket. Összegyűjtve itt:

http://espavo.hu/kozosseg/blogbejegyzes/5912

aztán…a másik. Én most a bizalom témakörével kezdtem el foglalkozni, és azt hiszem, hogy a korlátok állítása a bizalom hiányáról tanuskodik.

Idézném egy indigó anyuka fénytársamat ebben a témakörben:

“1 tudom hogy nem vagyok hülye, és bízom magamban
2 tudom hogy nem vagyok szarban, mert bízom magamban, ha abban is vagyok ki tudok belőle mászni
3 tudom hogy a gyerekem is képes minderre, és bízom benne, nem nézem őt sem hülyének.
ez egymásra épülő három pont.
az embereknél általában már az első hiányzik, és ha veszélyben érzi magát, nem magát kapja össze hanem elkezd nyavajogni, amitől még mélyebbre kerül.”

Szerintem se a dohánnyal, sem a kábító szerekkel nincs semmi probléma. Ezek önmagukban se nem jók se nem rosszak. A dohány kifejezetten spirituális dolog, a kábítószerek egyes csoportja szintén, másik csoportjuk kiváló fájdalom csillapító.
Az ember az, aki nem tud mértéket tartani. De egy korlát felállítása, csak olaj a tűzre. Ami tilos, az mindig vonzó, erre remek példa volt az amerikai szesz tilalom.

Győrffi Enikő mondta:

Kedves Valéria Hliva,

Én is ezt élem az utóbbi időben, a teljes átalakulást, újjászületést. A szívem teljesen nyitva a szeretetre, szerelemre.
Az érzéseim, vágyaim, gondolataim mind azt mondja, hogy csak szeress, feltétel nélkül, kötöttségek nélkül, szabadon. Ez a végtelen szeretet hatalmat ad, a szabadság hatalmát, felszabadító, és igazán fel sem fogható, el nem mondható mámor, de érezni csodálatos. Nem lehetsz önző, sem magadhoz, sem másokhoz, mert a szeretet, a szerelem nem az. A mély, megingathatatlan hitem segít engem is, a kudarcok, a válságok, az ellenállás mind mind engem is erősebbé tettek, csak köszönettel tartozom mindenért, hogy átélhettem, mert megtanítottak sokmindenre. A hazugságok ideje lejárt! Ideje továbblépni egy fényesebb jövő felé!

Szép napot mindenkinek!

Anikó mondta:

Sziasztok!
Ma kaptam ezt az levelet:

A Fővárosi Bíróság ma elutasította dr. Geréb Ágnes és védője fellebbezését, így jogerőssé vált előzetes letartóztatása, melyet a Pesti Központi Kerületi Bíróság rendelt el. Legkorábban január 8-án szabadulhat.

Ezért holnaptól 2011. január 8-ig minden munkanap 8-tól 16 óráig folyamatos jelenlétünkkel tüntetünk.

Kétóránkénti váltásban minimum öt ember képvisel minket és az ügyünket a bíróságok épülete előtti járdán a Markó utcában. Egyszerre többen is lehetünk, de most nem tömegek mozgatása a cél, hanem a FOLYAMATOS JELENLÉT biztosítása. Fontos, hogy jól osszuk be magunkat és az erőnket.

Ha részt kívánsz venni a nonstop tüntetésben, ha el tudsz vállalni akár csak egyszer is kétórányi jelenlétet: írj levelet.
Jelentkezésedet név, mobilszám, nap, idősáv vagy napszak megjelölésével a nonstop.tuntetes@gmail.com címre várjuk.

?A nyomozó hatóságok előszeretettel törekednek az előzetes letartóztatás meghosszabbítására, mert így sokkal lazábban kezelhetik a nyomozás idejét is.?
Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, a Kozma u.-i börtön kihelyezett ülésén

Az előzetes meghosszabbításának egyik indoka:
még nem sikerült házkutatást tartani a Napvilág Születésház Bt székhelyén. A valóság: meg sem kísérelték!

?Gyakrabban kell az előzetes letartóztatás indokoltságát megvizsgálni. Az eljárások gyorsítása közérdek.?
Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára

(A kezdő csapattal holnap, november 24-én szerdán kivételesen 10 órakor találkozunk a Honvéd téren. Melegen öltözz föl, transzparenst és forró teát biztosítunk.)

Kérdéseiddel, ötleteiddel, vállalásoddal keress minket a nonstop.tuntetes@gmail.com címen.

Ennyi a levél.
Az jutott eszembe erről,hogy nem tudom mi áll majd a transzparenseken,de ha békét szeretnénk akkor nem a háború ellen kell tüntetni,hanem a BÉKÉÉRT!
Jó magam végtelenül hálás vagyok Ágnesnek,hogy felvállalta az otthon szülés ügyét.
És nagyon örülök,hogy egyre többen vagyunk akik másképpen gondolkozunk a gyerekekről mint a szüleink.
Mivel én itthon vagyok a kisebbik lányunk nem jár óvodába.Így megelőzzük a “kockafejűsítés” elkezdését./Felelj meg másoknak,ne lógj ki a sorból semmivel,majd mi megmondjuk mi a jó neked és engedelmeskedj a vezényszavaknak!!! / Mire eléri az iskolás kort -azt szeretnénk,hogy a lehető legkésőbb menjen suliba- szerintem már annyira megszokja,hogy önmaga legyen,hogy az oktatási rendszer már nem tudja eltorzítani.”Talán ”
Persze ennek a módszernek is vannak és lesznek nehézségei,de én azt szeretném,hogy szabad maradjon!
Azt látom ezeknél a gyerekeknél,hogy nem igazán tudnak mit kezdeni velük a felnőttek,mert a hagyományos nézet szerint nagyon önhatalmúak,pedig csak nem tűrik az igát.Viszont nagyon sok szeretetet adnak a többi lénynek legyen az ember vagy állat!

A cigivel,alkohollal,kábítószerrel nincs semmi baj.
A tiszta dohány – nem amit üzletben lehet kapni- serkenti a tobozmirigy működését!Alkalmazták ezt az indiánok-ez volt a békepipában is-de a sámánok is használták.Nem a tiszta dohány okozza a betegségeket,hanem amiket hozzá adnak.És a nagy üzlet abban van,hogy ezeket a kórságokat gyógyszerrel kezelik amiért fizet a beteg !Az alkohollal ugyan ez a helyzet-mivel kis mértékben nagyon jótékony hatása van.
Tudatmódosító növényeket pedig a sámánok,látók mindig is alkalmaztak és nem váltak függővé tőlük!
Szerintem a mértékletesség a kulcs!
További fénnyel teli szép napot mindenkinek!