Csillagüzenetek

Téged mi hajt előre?

2012. Sze. 05

Augusztus végén szinte észrevétlenül egy hatalmas változás állt be, amelynek tudatosításával könnyebben megérthetjük az előttünk álló időszak kihívásait. Aki időről-időre felemeli fejét az élet sodró hullámaiból, megáll és körbenéz megkérdezve: ?mi is történik most éppen velem, miért is érzem így magam valójában?? ? annak biztosan feltűnt, hogy a nyár elmúltával finoman átrendeződtek a célok, a küzdelmek, a feladatok.

Augusztus 30-án a Holdcsomópontok jegyet váltottak, ami nagyjából másfél évente bekövetkező ritmus szerint történik. A Holdcsomópontot sokan nem szokták figyelni, hiszen nem bolygó, ?csak? egy virtuális pont a térben, mégpedig a Napút és a Holdút találkozása. Üzenete az ember képletében mindig egyfajta karmikus útjelző tábla: honnan jöttem és hova tartok? A karmán túl, az új energiában, a szabadság megtapasztalásával egyetemben, amikor már leraktuk választott terheinket, és másfajta tanulási módot választottunk, továbbra is útjelző táblaként áll életünkben. Ám ne feledjük, minden út egyéni, nincs két ugyanolyan tapasztalás, ezért hiába mutat ez a tábla egy irányba, az oda vezető utat mindenkinek saját magának kell bejárnia, felfedeznie, megtapasztalnia. S a tapasztalások sűrűjébe sokszor beleveszik az ember, s célját feledi.

Ezért fontos megkérdezni néhanapján: engem pontosan mi is működtet, mi is hajt előre? Nagyon sokan nem tudnak erre mit mondani, előre csomagolt, tartósított válasszal rukkolnak elő. Ám ha elkezded lehántani a hazug válaszokat, akkor szépen lassan előbukkan a Te saját egyéni utad, ami mindentől különböző és mégis egy. Aki kicsit elmereng ezen a kérdésen, hogy ?én most pontosan mit is csinálok az életemben, és miért is?? ? és képes ezt valódi módon, önmagával szembenézve megtenni, az rá fog jönni, hogy nagyon sok mindent nem is kellene megtennie, és rengeteg felesleges dolgot halmoz fel életében.

A Holdcsomópont aktuális helyzete egyfajta háttérrezgése az eseményeknek, amelyet könnyű szem elől téveszteni, mint ahogyan az sem jut eszedbe nap mint nap, hogy Te valójában egy hatalmas golyón repülsz a csillagok között? Mégis alapjaiban határozza meg az életedet a Föld.

Nos, nézzük mi is történik: a Holdcsomópont augusztus 30-án elhagyta a ikrek-nyilas tengelyét és átváltott a bika-skorpió jegyekbe. Ez azért is NAGYON különleges, mert így ma, és szeptember elején a leszálló Holdcsomópont együttállásba került a Plejádok csillaghalmazával!!!

A múltban az emberiség hatalmas ajándékot kapott Plejádi fénytestvéreinktől, amely a képlet alapján most egy szinten aktivizálódik, előhívásra kerül. Ez az együttállás mindenképpen megtörténik, tehát ez az energiamintázat hatja át most a Földet, s hogy Te ebben mennyire merítkezel meg tudatosan, az csak tőled függ. Ez még szeptember első feléig hatókörön belül lesz, addig érdemes minden nap reggel vagy este egy tudatos légző-meditációt elvégezned.

Nincs más dolgod, mint leülni, nyugodtan elhelyezkedni, figyelni a lélegzetvételedre, ahogyan lenyugszik, könnyeddé válik, és közben megfigyelni, ahogyan áramlik a levegő. Ekkor képzeletben a lélegzetvétellel együtt próbáld meg mintegy belélegezni a Plejádok csillagairól érkező fényt, és elképzelni, hogy beáramlik a testedbe, s eljut minden sejtedhez. Ez hatalmas frissítő erővel fog átjárni, érdemes egy-egy negyed órát rászánnod.

S kanyarodjunk vissza a bika-skorpió tengelyhez, nézzük meg ennek üzenetét: A bika az anyag, a stabilitás, a tapintható és kézzelfogható világ szimbóluma, míg a skorpió a láthatatlan, titkos belső világé, amely fizikai érzékszervekkel nem érzékelhető csak intuitív módon. A kettő EGYÜTT adja a világ teljességét, tehát aki elmenekül az anyagból, az hatalmas erővel fog ide visszazuhanni.

A Holdcsomópontok által az irány a bikából indul a skorpió felé, tehát most másfél évig az lesz fókuszban, hogy hogyan tud az Ember túllátni az anyagon? Hogyan tud ráérzékelni a saját belső érzékszerveivel arra a valóságra, ami a láthatón túl van? Az élet eddig titoknak tartott tartalmait hogyan tudja lelkével bejárni?

Aki nagyon bele van ragadva az anyagba, a pénz világába, s mértéket ez eddig az adott számára, hogy valaminek mekkora az értéke, akkor az ilyen ember egyre nagyobb kihívásokkal fogja szembetalálni magát. Ugyanakkor, a pénzvilág szintjén is egy másfél éves átalakító periódus várható, ám mielőtt elkezdenél örülni, hogy végre megszűnik a pénz ? vagy valami hasonlónak ? előtte nézz magadba, hogy tulajdonképpen neked milyen problémáid vannak a pénzzel vagy az anyagi léttel? Nincs jó vagy rossz válasz, egyszerűen vizsgáld meg, hogy az anyaghoz fűződő kapcsolatod milyen?

Mert ezen a téren sok blokktól, gátlástól megszabadulhatsz. S a cél az, hogy Te LELKILEG belehelyezkedj az anyagba, azaz átérezd a látható mögött meghúzódó mozgatórugókat. Egyre jobban bíznod kell az intuíciódban, a lelki sugallatokban, s egyre jobban fel kell tárnod a saját titkaidat.

Hívd elő magadból a szenvedélyt, nézd meg, hogy merre hajt téged, merre van számodra az előre? Képes vagy végtelen szenvedéllyel haladni valami felé, ami fontos számodra? És az micsoda? Ki adta neked ezt, és miért csinálod? Számít az elérése, vagy inkább csak az oda vezető út?

A skorpió lelki titkai áthatják a bika anyagi világát, mint ahogyan a föld is elnyeli a vizet, s a kettő együtt HATALMAS termékenységet hoz! Tehát egy nagyon komoly TERMÉKENY időszak vár az Emberre, ahol nagymértékben átalakíthatja a világot maga körül, de ez az út most befelé vezet, a belső felé. Ha éppen belekezdenél egy vállalkozásba, mindig azt nézd, hogy ezzel mit teremtesz? Mit adsz, mit táplálsz? És milyen lelkiséggel végzed a munkádat? Milyen lelkülettel teremted az anyagot ? azaz például mit érzel a munkahelyeden? Ezek meghatározó kérdések, mert olyan dolgokra világíthatnak rá, ami alapjaidat fogja átalakítani.

A cél tehát a fizikai sík átalakítása, miközben az ember szenvedéllyel halad a láthatatlan világ felé, és közben így alakítja át maga körül az anyagot, s örömmel költözik bele testbe, lélekbe egyaránt.

25 hozzászólás

Ricsi mondta:

köszönöm :)

Cinzina mondta:

Furcsa, mert pont az utóbbi napokban döbbentem rá bizonyos dolgokra. Lehetőségem van visszabújni a kalitkába, de közben megtapasztaltam, milyen a szabadban élni, és azt mondom, a szabad életet választom, még ha ezzel a saj?t szüleimmel kerülök ellentétbe. A szülőkkel, vagyis a régi világrenddel, és sok szeretetre van szükségem ahhoz hogy végigvigyem a választásom.

zituss mondta:

Koszonom :) ?

jtgirl80 mondta:

Cinzina:
Mintha én írtam volna ezt a szöveget! A szüleimmel nekem is sok harcom van! Annyira szeretném már azt a mondatot hallani hogy,
Tégy, belátásod szerint! Dehát… sok erőt kívánok neked!
Mindenkinek külön útja van, külön karmája!
Bár ezt a változást én is határozottan érzem! ;)

drZael mondta:

Nem kéne minden nap meditálni, magunkba nézni, nem kéne folyton tudnunk, hogy merre tartunk, hogy mi hajt minket, nem kéne állandóan tisztában lenni vele, hogy milyen a személyes utunk? Ó, megint, megint, megint… mindig ez van, ha szembe találom magam egy ilyen “járd a saját utad” tanítással: emberek hahó, ezt eddig is így kellett volna? Ki ne szeretné azt csinálni amit akar, és nem szembe helyezkedni a rátestált régi értékekkel? Ki ne töltődne fel erővel meditáció után? Minden nap változunk, de kiemelhetünk pontokat, hogy NA EZ FONTOSABB, pedig mindegyik fontos, mert az út első kilométere a cél szempontjából ugyanolyan értékes, mint az utolsó. Kinek ne következnének gondjai, ha csak az anyagiak éltetik és ki ne szenvedné meg a pusztán spirituális létet? Egyensúly kell, most igazán? Mikor NEM kell egyensúly? Nem érzem, hogy bármi újat mondott volna a szöveg, és bár mindig elhatározom magam, hogy soha többet “nem tanítok” és hagyom hogy mindenki végigjárja a maga kis buktatóit és kergesse a szentjánosbogarakat az igazság fáklyája mellett, de come on, ez a szöveg BÁRKIRE igaz, ezért mindenki magát látja benne! Ezért zseniális: a saját utad, mélyülj el, egyensúly – ezek a hívószavak. NE a skorpió-bika együttállásnál legyünk körültekintőek és teremtőek, hanem MINDIG.

by: Függőleges Mérleg, a Sátán :)

drZael mondta:

Ps: az hajt előre, hogy jobbá tegyem a világot (mint minden szentet – és minden diktátort ;) )

K.Rita mondta:

Kedves dr. Zael!

:))

Anikó mondta:

Köszönöm!

Nagyon sokan várjuk már, hogy mikor találkozhatunk Veled Debrecenben.

Szeretettel várunk!!

Jutka mondta:

aHOGY OLVASTAM A MOSTANI MEGÉRZÉST A VILÁG FELÉ, MAGAMBAN ADTAM SORBAN A VÁLASZOKAT. MINDIG TUDTAM, HOGY MIT AKAROK, ÉS AZT IS HOGY HOGYAN, ÉS AZT IS, HOGY BIZTOS, HOGY AZ EMBEREKÉRT, A JOBB VILÁGÉRT, A MÁSOK BOLDOGULÁSÁÉRT, AMELY CSOPORTBAN ÉN IS BELETARTOZOM. HA NEKIK JOBBAT TEREMTEK, AKKOR AZ NEKEM IS JOBB LESZ. MINDIG AZT KÉRDEZTEM, HOGY MIÉRT NINCS NEKEM TÖBB ANYAGI LEHETŐSÉGEM AHHOZ, HOGY MEGTEREMTSEM AZT ITT A FÖLDÖN EBBEN AZ ÉLETEMBEN, AMIT NAGYON SZERETTEM VOLNA. LEHET HOGY EZ EGY IDEA. DE AZT SZOKTAM MONDANI, HOGY A PÉNZT NEM ÉN TALÁLTAM KI, ÉS AKI MEGENGEDTE, HOGY AZ EMBER KITALÁLJA, VAGY IRÁNYITOTTA A TUDÁSÁT, HOGY KITALÁLJA, AZ NE AKARJA TŐLEM ELVENNI. ÉN A JÓRA FOGOM FORDITANI, AZ BIZTOS. ÉS MOST MEGINT DUGÓ VAN AZ ÉLETEMBEN, MINT MÁR LEGALÁBB VAGY HÁROMSZOR MÁR AZ EDDIGI ÉLETEMBEN, ÉS EZ ÁLTALÁBAN KÉT ÉVIG SZOKOTT TARTANI, AZTÁN MEGOLDODIK. CSAK AZT A KÉT ÉVET NAGYON NEHÉZ ÁM KIBIRNI, MERT AZ 2X365X24 ÓRA, ÉS SOK-SOK PERC. AZ ERŐT, HOGY VÉGIG CSINÁLJAM, MINDIG AZ ADTA, HOGY TUDTAM, NINCS MÁS UTAM, CSAK FIGYELNEM KELL, ÉS KÉRNI, KÉRNI KÉRNI. VOLT OLYAN NAPOM, AMIKOR EGY KONFERENCIÁRA KELLETT ELMENNEM AZ ORSZÁG TULSÓ VÉGÉBE, ÉS VOLT 13 FORINTOM. NA, GONDOLTAM MAGAMBAN, MOST FIGYELJ, HOGYAN FOGJA NEKED MEGOLDANI A TEREMTŐ. ÉS AKÁR HISZITEK, AKÁR NEM, MEGOLDOTTA. NEM VOLT PÉNZEM VONATJEGYRE, SEM ODA, SEM VISSZA. MEGOLDÓDOTT. ÉS NEVETTEM MAGAMBAN, AMIKOR HAZAÉRTEM. ÉS ÉN IGY ÉLEK KÉT ÉVE. MINDIG AZT
GONDOLOM, HOGY A LÉLEK LASSAN JÁR, ÉS HA KÉREK, MEGADATIK, NEM AZONNAL, CSAK FIGYELJEK,ÉS VEGYEM ÉSZRE A LEHETŐSÉGET. MERT NEM A KÉSZ MEGOLDÁS VAN ELŐTTEM, HANEM A LEHETŐSÉG, AMIVEL MEGOLDHATOM A GONDOMAT. DE EHHEZ S Z A B A D S Á G K E L L !!!!

Lisa mondta:

Vannak akik tudnak olvasni a sorok között és ez jó nagyon…:)

Fájó szívvel de “véletlenül” pontosan egy hete engedtem el véglegesen a tíz éves szerelmet ami már csak fájdalmat okozott.Tíz évig a kutya nem nézett rám, el is hittem,hogy nem kellenék már senkinek… Elengedtem….és láss csodát, álmomban nem gondoltam volna, ezt a hatalmas űrt most egyszerre csak HETEN szeretnék pótolni amitől kicsit zavarban is vagyok;)Tini koromban sem éltem át ehhez hasonlót!!!

Kalitka biztonság, vagy szárnyalás szabadság…!!!?

A feladatom már tíz éve igyekszem teljesíteni mert tudom mi az és hiszem,hogy az anyagi világban is megtalálom a harmóniát:)

Magdi mondta:

Áldás VAGY számomra! KÖSZÖNÖM!!!!

Rózsa Gyöngyi mondta:

Király!

Csaba Gergely mondta:

Köszönöm ismét!
Mindig örömmel tölt el írásaidat olvasva, ráismer az aktuálisan zajló folyamatokra az életemben. Megnyugtatnak és erőt adnak ezek az írások.

Lantos Emese mondta:

Akkor ezért álltam fel a 8 órás állásomból :-D Yuppieee!!! :-D

Ágnes mondta:

“A cél tehát a fizikai sík átalakítása, miközben az ember szenvedéllyel halad a láthatatlan világ felé, és közben így alakítja át maga körül az anyagot, s örömmel költözik bele testbe, lélekbe egyaránt.”
Mi most újítjuk fel,alakítjuk ki a kis házunkat, ahová ketten költözünk a 3 évesemmel…
Sok éve hobbimmá, pár éve szenvedélyemmé, mára hitemmé vált a vaszati(védikus építészet).Ja!-és az egyik Adamus tanítás is ugyanolyan energia áramlásról beszélt, amiről a vaszati szól. :o) Ezt a házat végre eszerint alakíttattam át!
Nem mondja meg végre az anyósom, h neki melyik falszín tetszik, a férjem, hogy nekem mi hogyan praktikus, milyen magasan jó, neki mi-hol nincs útban…stb. Kizárólag a mi szenvedélyünkre, örömünkre alakítjuk ki a tereket, funkciókat, színeket…
Magam verem a vakolatot, ásom ki a kertben a vízvezeték csövét, de imádom! A saját két kezemmel teremtem meg mindazt, amire vágytunk!
A hozzá vezető út is nagyon fontos, de a cél is. Hiszen kiléptünk a családi karmából, szabadok vagyunk (még Hobo is azt mondja: “A szabadság magányos dolog.”), végre nem kell mások elvárásai, kényszerei szerint élnünk.
Nagyon nehéz, de sokkal boldogabb út, semmint a kényelmes, szép, tiszta lakásban (nem sittkupacok között) szomorkodni, hogy miért erőszakolják már megint meg a lelkemet.
Mindenkit buzdítok, tegyen magáért!

Kiss Kata mondta:

:DDD
Lisa, gratulálok! :)
Sok mosolyt és kedvességet kívánok mind a hetükhöz. :)))

Kiss Kata mondta:

Ágnes, a szabadság valóban magányos dolog.
Bizonyos értelemben. :)

” Senki se mer egyedül élni. A legtöbb ezért nekiáll, érthetővé teszi magát, hízeleg, magyaráz, megalkuszik, hazudik, vagyis partikularizálja és szekularizálja magát. A közösséget nem a társas ösztön teremtette, az egyének teremtették, az egyedülléttől való félelmükben.
Senki se mer egyedül élni. Fantasztikusan bonyodalmas trükköket eszelnek ki, hogy egymáshoz valami közük legyen. Tíz körmükkel egymásba kapaszkodnak s ennek arányában egymástól csillagászati sebességgel távolodnak. Nem különös? Ha mindenki azt mondaná, hogy egyedül van, abban a pillanatban a félelem elmúlna s abban a percben a nagy közösségben mindenki találkozna. ”

(Hamvas – Arlequin)

Schmidt Károly mondta:

Kedves Shaam An!
Köszönöm ezt az írásodat is, s amint az eddigiekben is, ezért is HÁLÁS vagyok, mert amiről most is írtál az a puzzle-m egy darabja.
Kedves Ágnes!
Most nem gondoltam verses hozzászólásomat fűzni az olvasottakhoz, de miután elolvastam a sorait, ide illőnek találtam a 2012. 05. 17.-én írt versemet:

Új utad

Te vagy az, ki úgy döntöttél,
az új utat választod,
“civilizált” életedet
már más úton kell járnod.

Merre is menj, Te már tudod,
hisz az régi elavult,
Isten szeretetét kapod,
Menny kapuja kitárult.

Ez az út már a szeretet
kövével van borítva,
tiszta szíved félelembe
itt már nincsen bezárva.

Ezen úton minden lépted
örömnek a forrása,
Istened fogja a kezed,
s dalol szíved hárfája.

Még egyszer köszönök mindent, MINDENKINEK szeretetteljes, örömteli napokat kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

Szabó Béla mondta:

Köszönöm!

Kriszta mondta:

Lisa!
Szinte sorstársak vagyunk ;)

Bertók Gabriella mondta:

Ezen a nyáron összeomlott körülöttem a világ. Át kellett értékelnem mindent és mindenkit magam körül. Az augusztus vége sok belső munkát hozott, sok furcsa sugallatot, amiben hinni is alig mertem. Még csak szeptember elején járunk, de már látom, hogy ezek a megérzések világosan vezetnek, ha bizalommal fordulunk valódi belső hangunk felé! Köszönöm! :)

Mária mondta:

Szerbusztok!
Nagyon köszönöm, …csak a szívével lát jól az ember! tenném hozzá. Ám ezt úgyis tudjátok! :)
Mária

Princess mondta:

Minden írás megállja a helyét:
A változás már múlt évben elkezdődött, de az első nagyobb lendülete január végén minősítette át az életemet, ami folyamatos csiszolást jelentett számomra. Majd most nem egész egy hónap alatt megint 180 fokot fordult velem a világ.
Csak kapkodom a fejem, de a hétköznapi zajban mégis megértem az Univerzum üzenetét, és most először küzdelem helyett csak figyelek és megfogom a lehetőségeket, amit nekem kínálnak. Működik! :):):)
Csodás napokat Mindenkinek!

Anita Gerencser mondta:

Ennek a leirásnak mi a cime angolul, hol lehet megtalálni az angol honlapon?
Köszönettel,
Anta

Beus mondta:

Mintha csak közelebb jöttek volna a csillagok, szinte karnyújtásnyira…gyönyörű éjszaka :-))

Köszönöm Balázs!