Csillagüzenetek

Téli Napforduló – Fényünnep

2009. dec. 19

December 21 – amikor a leghosszabb az éjszaka, a legnagyobb a külső világban a sötétség – ekkor a legnagyobb a fényesség a belső világban. A Természet belekezd a téli, látszólag halott időszakába, de az Ember ekkor tudja véghezvinni a legnagyobb belső munkáit. Nem véletlen, hogy minden ősi nép emlékezetében él a Napforduló ünnepe, a Fény ünnepe.

Hogy az idei miről fog szólni, mire lesz érdemes fókuszálni, arról a csillagos ég mesél nekünk. December 21-én lesz egzakt a 2009-es évet meghatározó Jupiter-Neptunusz együttállás. Ezek a bolygók most találkoznak “utoljára”, és több mint egy évtizedig nem fognak együtt állni – de 2009-ben háromszor is találkoztak.

S mivel a kezdet pillanatában benne van mindig a teljesség, ezért az december 21-én, a Napfordulókor beköszöntő új esztendő is ennek a két bolygónak a “jegyében” fog telni. Hogy mi is ez, erről fogok most mesélni.

Ha tömören szeretném megfogalmazni, akkor a Szeretet és az univerzum megélése minden szinten. Amikor a Valóságunkat felépítő Törvény, Rend és Igazság olyan belső lelki valósággá válik, amely mindent meghatároz. Amikor a belső és külső illúzió falakat átmossa a Fény, és eggyé válik Isten és Ember – ennek a megéléséről szólt 2009, és a most jövő évnek ez egy alap üzenete lesz – ami már megvan, ami már teljesült. 2010-ben ezt fogjuk tudni mintegy kibontani, azaz megélni, megvalósítani.

Ehhez, a Neptunusz jelezte illúziókat kell tudni átvilágítani a Teremtő Fényével, a kozmikus igazságokkal. Végigmenni a belső világon, és megnézni, hogy mi az, amely Valóságos és mi az, ami már nem az, amire már nincs szükség.

Ezt a folyamatot régi szavakkal úgy hívhatnám: Gyógyítás.

Gyógyítás az, amikor a nem-egész egésszé válik. Amikor az ember emlékezik, hogy milyen Valójában. S idén sokat meséltem már különböző alkalmakkor erről a Jupiter-Neptunusz együttállásról, amikor is legtöbb esetben a gyógyítás üzenetét hangsúlyoztam ki. Valóban ez az esszenciája, de egy magasabb nézőpontból kell tudnunk vizsgálni a gyógyulás folyamatát.

Ha gyógyultak vagyunk, akkor egészek vagyunk – és ez az állapot elengedhetetlen ahhoz, hogy képesek legyünk megvalósítani önmagunkat – ami a 2010-es év célja lesz. Ezért, újévkor vegyük számba azokat a dolgokat, ahol úgy érezzük nem vagyunk egészek – és kérjük a számunkra jelentőségteljes Angyalokat, entitásokat, energiákat, Felsőbb Énünket, hogy segítsenek bennünket gyógyító energiákkal.

S sose feledjük, meggyógyulni csak az tud, aki tudja, hogy beteg. Csak az tud meggyógyulni, aki meg is szeretne. Tehát fel kell tudnunk ismerni, hogy mely területeken nem vagyunk egész-ek, hol van szükség erre az áldásos Jupiter-Neptunusz “hatásra”.

Erre fókuszálhatunk az ég legsötétebb napján – hogy a belső fényünk ragyogjon és hasson át mindent mag-unkban.

– – –

Ezen kívül még szeretném megemlíteni a Vénusz bolygó megjelenését a 21-i energiákban (szextil fényszög kapcsolat). Ennek üzenetét úgy lehetne ideillően kibontani, ha a Vénuszt, mint az Anyagi Világot jelképező égitestet vesszük figyelembe, azaz ebben a Napfordulóban benne rejlik az is, hogy maga az anyagi létezés válik “gyógyulttá”. Az anyagi világhoz fűződő esetleges ellenérzésünk, problémáink egy magasabb nézőpont által kiegészülve hatják át egész felsőbb énünket is, azaz megérthetjük, hogy az anyagi létezés valójában egy csodálatos kifejezési forma – amely bennünket szolgál, és nem mi szolgáljuk a fizikai világot.

20 hozzászólás

Andrea mondta:

Balázs, nagyon jó lett az új weboldal! Köszönjük! :)

Mara mondta:

Kedves Balázs!

Nem bírom szó nélkül elhagyni az új weblapot.Csak annyit szeretnék mondani,hogy: csodálatos a forma, de még csodálatosabb a tartalom!:)Köszönöm.

Zsóka mondta:

Szia Balázs!Gratulálok az uj weboldalhoz!Hálás vagyok és köszönetet mondok neked,h az irásaidban sokszor önmagamra ismerek,megfogadom a tanácsaidat! A további munkádhoz kivánok eröt,egészséget,és sok sikert!

Zoé mondta:

Igazi napfordulós ajándék. Az új álom: egy új oldal, új tér. A tér bolygója Jupiter. Méltó kezdet egy Jupiter-Neptun együttálláshoz:) Teljesedjen hát ki itt a belső megújulásod, és áradjon e térben a Neptuni szeretet-erő. Jupiter majd gondoskodik a tágulásról.
Szép a forma, miként a tartalom. Gratulálok, Balázs!:)

Rózsa mondta:

Kedves Balázs!
Amikor valami, ami sokáig fontos volt, megszűnik az életünkben, hirtelen csak az űr marad bennünk, és a fájdalom. De ha megőrizzük a nyitottságunkat és a hitünket abban, hogy valaki gondoskodik rólunk és nem vagyunk egyedül, akkor a felhő mögül kisüt a Nap és ott áll előttünk egy ragyogó lehetőség. Ez az év számomra is az elengedések éve volt Szinte minden hónapra jutott valami nagyon fontos dolog, ami hosszú évekig az életem részét képezte, és mégis meg kellett válnom tőle. És most, amikor a Téli Napfordulókor a Teremtő Fénye bevilágít Lelkem Valóságába, már látom, hogy ennek így, és csak is így kellett történnie. Örülök, hogy az átalakult, vagyis inkább Megszületett “Csillagmag” éppen a Megváltóval egyidejűleg jött napvilágra. Jelzés ez számunkra, hogy az elvetett Mag, amikor itt az ideje napvilágra kerül, és mint a Betlehemi csillag sokak számára jelzi az Utat.
Szeretettel Üdvözlök Mindenkit
Rózsa

BKovács Judit mondta:

E Szép megújulás/Magújulás után Igaz Áldást kívánok mindannyiótoknak:
?E tér Hazatér,
Haza ma a Fénnyel.
Atyának, Anyának
Újult Erejével.

E tér ma Hazatér,
Haza Szeretetbe,
Atyának, Anyának,
Fiúnak Fényébe.

E tér MA Hazatér!
Haza a szívekbe.
Szívek Fénye Éledt,
Szív-Fény tért Létedbe.

Keresem a szókat, és alig találom!
Keresem a Fényem ? Benned immár látom.
Látom megújulni, Új Erőt fogadni ?
Lássál te is, s kezdjél megújulni!?
KJ

Kerion mondta:

Kedves Balázs !
Gratulálok az új honlaphoz. Örülök, hogy erre az ősi ünnepre, 20-21-22-re újult meg minden. 21-e amúgy is különleges a Vénusz-Jupiter és Vénusz-Neptun szextilek miatt, nomeg a Jupter-Neptun együttállás miatt is. Na persze este a Nap is átlép a Nyilas csillagjegyből a Bakba. Csillagkép vonatkozásban a Kígyótartó még 26-ig kitart, és ebbe beleesik a Szenteste, úgyhogy van még mit profitálni belőle. Mivel a Skorpió csillagképen túl vagyunk, levonhatjuk a következtetéseket, mit kaptunk az Antarésztől. Én például főleg a szeretet vonatkozásában sokat kaptam. Legutóbb, még a szeretettel kapcsolatos hamisságok terén is. Ugyanis a gonosz sokszor a szeretetet használja álcaként aljas tevékenységei fenntartásához. Mondván, hogy minden ember egyenlő, és senki sem tehet arról, hogy milyen, mert ez a sorsa, és így felesleges a megmérettetés és külöben is mindenki a Földi Mennyországba fog jutni. Na ez az, ami nem igaz, mert lesz megmérettetés és különválasztás is az Isteni Igazságosság jegyében. Jóvá válni mindenkinek adva volt és talán még van is a lehetőség, élni kellett volna vele. Az Isteni Könyörület egyszer véget ér, és jön a Tabula Rasa.
Kerion

Katácska mondta:

kedves Balázs!
Sokat olvasom az oldalad, és igen ritkán írok ide, mondhatni szinte soha(nem vagyok hozzáértő a témához…. és most is csak gratulálok az oldalhoz és ahhoz hogy így kijöttél a bizonyos “gödörből” drukkoltam neked nagyon. Őszinte köszönettel és boldog ünnepeket kívánva tisztelettel:Kata

Kerion, amikor a hozzászólásokat olvasom mindig a tiedet keresem meg először, ugyanis valami okból szinte mindig a személyemhez szól és hihettelenül érdekes mindig, de ez biztosan a véletlen műve csak, ami ugye nincs. Nagyon köszönöm neked is. Kérlek írj mindig mert lajikusként nekem nagyon lejön…

egy a sok közül:) mondta:

kerion egyet értek veled, viszont segítenék kicsit elgondolkodni ha szabad. az idők változnak a dolgok változnak elméletileg és gyakorlatilag is minden változik. tabula rosa? gonosz meg jó? mi ez a dualizmus? újkori középkor? végítélet? isten nem egy személy aki elítél vagy megjutalmaz.. oké h ezt tanultátok meg minden na de azért ideje lenne észrevenni h MINDEN 1! Isten: hát Isten Minden! Egy egység vagyunk egy emberi faj egy FÖLD! csak figyeld meg az embereket mindenkiben van valami hasonló és ha nem így látod akkor nembiztos h másokban van a hiba… szeretet béke szabadság – gyűlölet háború fogság ezek a fogalmak egymás nélkül nem léteznek mert egyek! pussza néktek

Xerxe mondta:

Kedves Kerion!

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a Teremtő mindent magában foglal: a jót, a rosszat, a szürkét, a felemelőt, mindent. Az embereket nem választja szét a Teremtő. Az emberek választják el Önnön magukat a Teremtőtől, szabad akaratból. :) Van akinek van képessége felismerni a dolgokat, van akinek nincs, így aztán van aki képes fejlődni és tudatosodni, van aki nem. Ez mind benne van az EGY-ben. Büntető Istenképet semmiképpen nem támogatnék, főleg nem ezen az oldalon. :) De MINDENKI megkapja a lehetőséget, hogy az ég felé tekintsen. Sokan nem élnek vele, ezt látjuk is magunk körül. Így van ez rendjén.

Kedves Balázs! Gratulálok én is az új weblaphoz! Szeretetben gazdag, áldott ünnepeket és minden jót kívánok Neked, amit csak kívánsz magadnak! És persze a többieknek is! :)

Xerxe

Lilli mondta:

Áldott, boldog Ünnepet Mindenkinek!

Kerion mondta:

Gondoltam, hogy sokaknak nem fog tetszeni, amit írok, de ez van. Ezeket a dolgokat természetesen nem az ujjamból szopom, hanem azt közvetítem, amit kapok. Én egyébként régóta teljesen szándék nélküli vagyok és a legkevésbbé sem ítélkezem. Aki ítél az Maga a Teremtő. Neki pedig joga van a teremtményei megítéléséhez. A tabula rasat a rendcsinálás, a megújulás vonatkozásában értettem. Ne felejtsük, a Föld beavató bolygó, s hogy ki milyenné válik az életek során, az rajta múlik. A végkifejlet, azaz a 26000 éves periódus végén sosem az egyenlőség az uralkodó, de természetesen az lenne a jó. Most, amikor a bolygó megújítása is egyre gyorsuló ütemben zajlik, első a Föld és az emberek csak utána következnek. Ezt jó észbe vésni. Mi vagyunk a Földért, és nem Ő értünk. Egyébként a Térhíradó II-őn Kozsdi Tamás is hasonlókat közvetít. Nem véletlenül.
Kerion

Ibolya mondta:

Kedves Balázs!!!!!!
Gratulálok a megújult oldalhoz, köszönöm a sok hasznos írást!
Remélem még nagyon sokáig olvassuk!
Kívánok további sikereket munkádhoz,és Nagyon Boldog Békés Ünnepeket!!
Szeretettel Ibolya

Brigitte mondta:

Sziasztok,

először is köszönetemet és jókivánságaimat szeretném kifejezni, hogy részese lehetek a Csillagmag portálnak.

Aztán szokásomhoz hiven szeretnék kérdezni is Tőletek, mert meg szeretném érteni, ami történt velem.

Ma többször is elolvastam a Téli Napforduló üzeneteit.
Most este elkezdtem befelé figyelni, meditálni kicsit. Mikor már úgy éreztem lecsendesedtem megkérdeztem magamtól: Ki vagyok ?
Erre a következő történt: a távolban megláttam egy hófehér angyalt hatalmas szárnyakkal, aki egyszercsak elindult felém. Aztán mikor odaért hozzám átölelt és itt megállt az idő egy pillanatra, teljesen beboritott a szárnyaival és mikor abbamaradt a szeretetteljes ölelés én már Ő voltam, olyan mintha eggyé váltunk volna. Sokáig csak néztem ezt a képet és csak nehezen jöttem vissza.
Szerintetek ez mit jelenthet ? Szeretném,ha segítenétek. Köszönöm előre is.

Kato mondta:

Kedveseim,
a szívemet melegíti, amikor olvasom a Csillagmagot és titeket. Ezt a melegedést még nem tudom hogy értelmezzem. De magyon jó.
Üdv. Kató

Kiss Balázs Kunó mondta:

Kedves Ildikó!

A csillagos ég a MEGJELENÍTŐJE annak, ami belül van – nem jóslás! :)
És nem lehet egy-egy égi jelenségnél pontos időt meghatározni, mert aki érzékenyebb, már a kialakulásának a kezdetén is lehet ráhangolódni, míg van, aki az egészet “észre sem veszi” úgymond…
Ez a tudatosság szintjétől függ…

Minden jót,
Balázs

Kiss Balázs Kunó mondta:

Még az előző, régi oldal beszélgetéseihez ajánlom, aki tudja, az tudja miért :)
http://www.magunk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=223:666-es-1999&catid=61:id-minseg&Itemid=165

Balázs

Ildikó mondta:

Ide be is másolom ami a legjobban tetszett:
“Aki maga belép a bőségtudatba, az mintát is ad, és le is földeli azt magán keresztül a Földre, és az emberi kollektív tudatba. Mint egy magot, elülteti. Az életével minden nap láthatatlanul öntözi ezt a növényt, az új tudat csíráját, amely növekszik, egyre több embert táplál a Ti síkotokon. Egyre több tudathoz jut el azok közül, akik a saját tudatukat nem képesek felemelni. Olyan, mint egy anti-vírus. Mégsem lesz soha erőszakos. Ez egy jelenlét, ami általatok hat. A közös tudatba ültetve egyre erősödve láthatatlanul hat azokra az emberekre, akik még nem zárták be teljesen a szívüket. Őket eléri, és mintegy gyógyítja.
Ez az erő a szív útján hat, és segít a szívtől elválasztott elmét újra a szívhez kapcsolni. Ezért nem kell hozzá meggyőzés, iskolaalapítás, direkt marketing. Ez láthatatlanul, csendesen hat. Egyszerűen van, élettel teli. Olyan, mint a régóta várt nyári zápor, ami mindent felfrissít, megújít.

Aki a szíve szerinti úton jár, az az emberiség megváltója, a föld gyógyítója.”

(Nagyon-nagyon szeretném ha egy szívemhez közel álló személyhez is elérne ez a tudatminta, láthatatlanul, csendesen…!)

Kiss Balázs Kunó mondta:

Itt tudjátok folytatni a beszélgetést:
http://csillagmag.hu/forum/beszelgetes/

Regisztrálni itt lehet:
http://csillagmag.hu/wp-login.php?action=register

További jó és izgalmas beszélgetést kívánva,
Balázs

ps: ha probléma lenne a regisztrációval vagy a kezeléssel: info@csillagmag.hu